Forum » Programiranje » [c++] Visual Studio, Release, vkljuciti neuporabljeno kodo
[c++] Visual Studio, Release, vkljuciti neuporabljeno kodo
goranv ::
V casih ustvarim funkcijo da bi testiral kodo in v asm kodi pogledal kako je optimizirana v Release nacinu. Problem je ta optimizacija ne vkljuci mojo kodo, ker se v programu ne uporabi. Je mozno kako oznaciti kodo, da to kodo vseeno vkljuci?
WhiteAngel ::
Če je gcc dovolj dober in ne nujno visual studio, potem imaš
g++ -S
, ki ti prevede v assembly in lahko vidiš, kaj ven pride.
g++ -S
, ki ti prevede v assembly in lahko vidiš, kaj ven pride.
compiler explorer ustvari drugacno kodo.
g++, sem ze veckrat poskusil kateri drugi prevejalnik in sem imel osnovne probleme, zato sem vedno prisel nazaj na VS kker se bolje razumeva.
g++, sem ze veckrat poskusil kateri drugi prevejalnik in sem imel osnovne probleme, zato sem vedno prisel nazaj na VS kker se bolje razumeva.
Randomness ::
Izklopi link-time optimizacijo. Če je funkcija "globalna", bi na ta način morala biti vključena v exe. Drugače pa imaš še n drugih načinov, kako to dosežeš drugače.
Aja, pa Godboltov Compiler Explorer podpira tudi MSVC, tako da ne ne vem, kaj si mislil s tem, da compiler explorer ustvari drugačno kodo. Pač nastaviti mu moraš prave opcije.
Aja, pa Godboltov Compiler Explorer podpira tudi MSVC, tako da ne ne vem, kaj si mislil s tem, da compiler explorer ustvari drugačno kodo. Pač nastaviti mu moraš prave opcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Randomness ()
Izklopil sem optimizacijo ( #pragma optimize( "", off ) ), potem je bila koda ista kot v compiler explorer in isto kot pri Debug. Ne ustvarjam zahteven program, samo za info me zanima kako se optimizira dolocena koda. Moral bom dopolniti kodo da jo uposteva.
Izklopil sem optimizacijoNe optimizacijo kar počez, napisal sem link-time optimizacijo. /LTCG:OFF
V 2019 verziji ni OFF izbire.Če bi bolj natančno preveril, bi videl, da je. Kakorkoli, tudi v Compiler Explorerju lahko navedeš poljubno opcijo. Za to, kar želiš doseči ti, bo verjetno zadostovala že opcija /O2. Če rezultat še ne bo popolnoma enak, pa boš moral bolj natančno preveriti, s katerimi opcijami prevajaš v svojem projektu in enake opcije nastaviti v Compiler Explorerju. V splošnem pa, RTFM :-)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WebAssembly postal standardOddelek: Novice / Brskalniki | 8552 (5536) | xmetallic |
» | Množenje v COddelek: Programiranje | 1513 (1028) | Isotropic |
» | Najhitrejši programski jezik? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7712 (5532) | Senitel |
» | [C++] novi standardi in compilerjiOddelek: Programiranje | 1608 (1201) | Ezekiel |