Forum » Loža » Word kazalo zamiki naslovov
Word kazalo zamiki naslovov
blgbmsi ::
Pozdravljeni, imam sledeč problem
moje trenutno avtomatsko kazalo je tako:
AAAA ................. 1
1 BBBB ............... 2
2 CCCC ............... 3
__2.1 DDDD ........... 4
______2.1.1 EEEE ..... 5
FFFF.................. 6
želim pa ga naresti takole, številčenje poglavij eno pod drugim, poravnava začetka besedila naslovov poglavij s tistim iz tretje ravni (EEEE):
AAAA ................. 1
1____BBBB ........... 2
2___CCCC ........... 3
2.1__DDDD ........... 4
2.1.1 EEEE ........... 5
FFFF ................. 6
Kakorkoli se ukvarjam s tem, ne najdem ustrezne rešitve, saj mi razmetava besedilo enkrat tako drugič drugače. Ne vem kaj sem spregledal. Tudi, če avtomatsko narejeno kazalo popravljam ročno vrstico za vrstico s tabulatorji vse spremembe izginejo po posodobitvi kazala in tudi ne izgleda povsem tako kot bi rad (je pa na prvo žogo podobno). Kako to naresti z neko preprosto rešitvijo? Hvala!
(___ odmislite tole, ne obstaja, samo mi niti tu ne prikaže točno kako izgleda)
moje trenutno avtomatsko kazalo je tako:
AAAA ................. 1
1 BBBB ............... 2
2 CCCC ............... 3
__2.1 DDDD ........... 4
______2.1.1 EEEE ..... 5
FFFF.................. 6
želim pa ga naresti takole, številčenje poglavij eno pod drugim, poravnava začetka besedila naslovov poglavij s tistim iz tretje ravni (EEEE):
AAAA ................. 1
1____BBBB ........... 2
2___CCCC ........... 3
2.1__DDDD ........... 4
2.1.1 EEEE ........... 5
FFFF ................. 6
Kakorkoli se ukvarjam s tem, ne najdem ustrezne rešitve, saj mi razmetava besedilo enkrat tako drugič drugače. Ne vem kaj sem spregledal. Tudi, če avtomatsko narejeno kazalo popravljam ročno vrstico za vrstico s tabulatorji vse spremembe izginejo po posodobitvi kazala in tudi ne izgleda povsem tako kot bi rad (je pa na prvo žogo podobno). Kako to naresti z neko preprosto rešitvijo? Hvala!
(___ odmislite tole, ne obstaja, samo mi niti tu ne prikaže točno kako izgleda)
- spremenilo: blgbmsi ()
blgbmsi ::
Hm, neka napaka se je pojavila, tiste številke strani so vse poravnane skrajno desno, to ni problematično. Rad bi le, da so naslovi poravnani z EEE
WhiteAngel ::
V libreoffice jaz nastavim pri slogu za bullete fiksno širino. Verjetno ima nekaj podobnega word. V najslabšem primeru narediš custom bullet s tabulatorjem na koncu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Word in zamiki v kazaluOddelek: Programska oprema | 1904 (1529) | seba-beba |
» | Pomoč pri oblikovanju kazala v worduOddelek: Pomoč in nasveti | 2543 (2454) | prtenjam |
» | Word 2007 headingiOddelek: Programska oprema | 1841 (1809) | Vanadium |
» | mIRCOddelek: Programiranje | 2370 (1704) | Sims |
» | hierarhija, npr. kategorijOddelek: Izdelava spletišč | 924 (884) | Zzzzzzz |