Forum » Strojna oprema » Pomoč pri izbiri matične plošče
Pomoč pri izbiri matične plošče
Immersion ::
Pozdravljeni,
Namen imam zamenjati matično ploščo zaradi nadgradnje procesorja. Pa bi rabil kakšno mnenje/nasvet(link) kakšno matično izbrat da nebo težav glede kompatibilnosti pa da bo vse skupaj peljalo. Nadgrajujem na procesor i5 9600k 3,70GHz coffee lake (trenutno Intel i3 7100 - MSI H110M ECO mATX, napajalnik 400kW, DDR4 RAM). Proračun je nekje do 100€.
Hvala in lp.
Namen imam zamenjati matično ploščo zaradi nadgradnje procesorja. Pa bi rabil kakšno mnenje/nasvet(link) kakšno matično izbrat da nebo težav glede kompatibilnosti pa da bo vse skupaj peljalo. Nadgrajujem na procesor i5 9600k 3,70GHz coffee lake (trenutno Intel i3 7100 - MSI H110M ECO mATX, napajalnik 400kW, DDR4 RAM). Proračun je nekje do 100€.
Hvala in lp.
TOP ::
No potem izberi eno plato od Asusa okrog 100e,dosti kaj ni izbire,za ta cenovni razred.Če misliš tale proc kaj navijat,boš pa rabil bolši napajalnik in bolšo plato.
MihaK3 ::
Boljši napajalnik? Saj ima vendar 400kW mrcino! To bo poganjalo celo gpu farmo!
On a more serious note: plate v tem cenovnem razredu so bolj primerne za 9400(f), ki bi bil prav tako velik upgrade na trenutni 7100, če se pa res ne mudi in glede na to, da bo treba v vsakem primeru menjati matično + cpu, pa velja morda počakati še dober mesec, da pridejo review-i 3000 serije in se potem odločiti kako in kaj.
On a more serious note: plate v tem cenovnem razredu so bolj primerne za 9400(f), ki bi bil prav tako velik upgrade na trenutni 7100, če se pa res ne mudi in glede na to, da bo treba v vsakem primeru menjati matično + cpu, pa velja morda počakati še dober mesec, da pridejo review-i 3000 serije in se potem odločiti kako in kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MihaK3 ()
eTheBlack ::
Za tak denar počakaj dobra dva meseca, da bodo Ryzen 3000 series na zalogi, pa potem kupiš kakšen procesor iz 2000 series in kakšno B450 matično.
Pa drgač nekam močan procesor za ta napajalnik, razen če boš imel le dober procesor in neko grafično iz vukojebine.
Pa drgač nekam močan procesor za ta napajalnik, razen če boš imel le dober procesor in neko grafično iz vukojebine.
DeeCoy ::
Sem vzel en mesec na amazonu za isti procesor Gigabyte Z390 Gaming X za 140€. Dodaj par 10 € na tvoj budget, boš bolj srečen..
https://www.amazon.de/gp/product/B07HS4...
https://www.amazon.de/gp/product/B07HS4...
FireSnake ::
Obstaja sklop "kaj kupiti":
https://slo-tech.com/forum/8
https://slo-tech.com/forum/8
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Hvala vsem za odgovore!
Sem še malo raziskal pa se bom verjetno odločil za manjšo nadgradnjo od trenutne (tolk da podpre 9to generacijo) saj nimam nekega namena navijati pa tud če kupim eno malo boljšo nimam za izkoristit vsega prostora za RAM, optimizacije za VR in vse ostalo, verjetno bi potreboval tudi močnejši napajalnik. Za kolikor jaz uporabljam pa par urc Battlefield 5 za vikende bo pomoje služila tale vredu.
Pardon glede teme
Sem še malo raziskal pa se bom verjetno odločil za manjšo nadgradnjo od trenutne (tolk da podpre 9to generacijo) saj nimam nekega namena navijati pa tud če kupim eno malo boljšo nimam za izkoristit vsega prostora za RAM, optimizacije za VR in vse ostalo, verjetno bi potreboval tudi močnejši napajalnik. Za kolikor jaz uporabljam pa par urc Battlefield 5 za vikende bo pomoje služila tale vredu.
Pardon glede teme
Han ::
Pri starejših platah moraš pazit, da imajo kolikor toliko ažuren BIOS.
Če ne boš navijal, dobiš za 100 eur npr. Gigabyte H370 HD3, vendar mora imet vsaj F4 BIOS.
Če ne boš navijal, dobiš za 100 eur npr. Gigabyte H370 HD3, vendar mora imet vsaj F4 BIOS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
DeeCoy ::
Hvala vsem za odgovore!
Pardon glede teme
Vzemi to, pa ti bo žal. Pasivno hlajenje na tej plati je prav smešno, kot da je 15 let stara plata.
Če ni drugih fint razen to da posodobiš BIOS potem ni problema. Očitno bo treba mal več investirat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | I9 9900kOddelek: Kaj kupiti | 1785 (1198) | Seba22 |
» | Funtechov OC ModulOddelek: Kaj kupiti | 1359 (1215) | mihec87 |
» | ohišje+napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 1977 (1712) | Lonsarg |
» | Nakup novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2353 (2117) | ERGY |
» | neigričarski računalnikOddelek: Kaj kupiti | 1173 (921) | npeq |