» »

ohišje+napajalnik

ohišje+napajalnik

lilkik ::

Imam naslednje:
matična: DFI Lanparty DK 790FX-M2RS (Socket AM2)
procesor: AMD Athlon X2 7750+

kupiti nameravam še grafično : Gigabyte Radeon 6850
http://www.mimovrste.com/artikel/263008...

Zanima me katero ohišje in napajalnik naj kupim, da bo vse skupaj čimbolj poceni a da bi vseeno delalo brez problemov (pregrevanja ipd.). izgled ohišja ni pomemben

zanima me pa še ali lahko dam procesor z AM3 Socketom (npr. http://www.mimovrste.com/artikel/242003... ) na mojo matično (AM2). V supportu (http://www.dfi.com.tw/DFI-Lanparty/supp... namreč piše (če prav razumem) da bi zadeva s posodobljenimi BIOS-i morala delovati. Če je to res a bi potem procesor vseeno delal tako hitro kot na matični z AM3 Socketom?

Hvala

Riff ::

kupiš normalno ATX ohišje pa če boš imel v računalnuiku radeon HD 6850 potem vsaj 600W napajalnik še zaradi drugih komponent, drugače pa je minimum za tvojo grafično 500W,če že imaš 500W napajalnik potem probaj ko zamenjaš grafiko kako se bo sistem obnašal:

evo en primer http://www.mimovrste.com/artikel/241007...

ja če ti za AM3 procesor na uradni strani za matično piše da je podprt edino da rabiš flash biosa potem je v redu ker AM3 procesorji podpirajo ddr2 in dd3 rame edin na tvoji matični ne bo 100% izkoriščen zaradi HT frekvence če se ne motim ampak bo še vedno razlika. če se pa bojiš pregrevanaj pa naprimer nabaviš kakšno dražje ohišje : http://www.mimovrste.com/artikel/241007...
samo tle ni npajalca, jaz napprimer imama navadno ohišje ampak imam levo stran vedno odprto to pomeni 10°C maj na komponntah in ni sile da bi se kaj pregrevalo :)

lilkik ::

Hvala za odgovor.

Vprašanje z ohišjem sem že rešil, potrebujem le še napajalnik. zanima me če bi bil tale vredu http://www.mimovrste.com/artikel/240003... ,ali res ni najbolj pametno kupovati poceni napajalnike kot nekateri trdijo. oziroma če mi lahko razložite kakšna je razlika med cenejšimi in dražjimi napajalniki med različnimi proizvajalci in tudi med cenejšimi in dražjimi istega proizvajalca (kaj pomeni večji tok pri isti napetosti na DC outputu - igra to kakšno pomembno vlogo) (npr z isto močjo 600W http://www.mimovrste.com/artikel/240003... (npr LC Power).

hvala

lilkik ::

poleg tega me še zanima če je Gigabytova 6850 v redu ali naj vzamem kakšno od drugih proizvajalcev.

kmetek ::

tale 600w LC ni dober vzemi vsaj LC GP3 650W V2.3

Lonsarg ::

6850 je best buy. Glede napajalnika, nizkocenovni imajo samo večji procent pokvarljivosti. To je edina opazna glavna razlika. Kolikšen je ta procent se ne ve, gre bolj za "filing" tak da komot vzameš tisti 600W LC.

lilkik ::

650w se mi zdi že skoraj malo preveč za mojo konfiguracijo, ali ne?
550w bi bilo dovolj npr kaj takega http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n...
ali imaš kakšen drug predlog. pa nobene komponente nimam namena navijati če ima to kakšen vpliv

Lonsarg ::

Dovolj bi blo najbrž tut 300W:) Ampak pri napajalniku je vseeno, če kupiš premočnega(ne bo nič več porabil, če si to mislil), raj za zihr, da se napajalnik ne matra, da veš da ma rezervo.

Tak da vzami tisti 600W, ki si prej dal link, ker je cenejši, če se ti gre za ceno.

Sicer je GP3 serija od LC ful dobra, to ima kmetek prav. Z tem pač plačaš nekaj več, zato da maš bolj ziher napajalnik. Tak da če hočeš bolj ziher pejdi na GP3. Jaz sem nedavno vzel LC600H, pa nimam nobenih bojazni sicer:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

lilkik ::

to vem da ne bo zaradi tega več porabil, to je pa vglavnem tudi vse kar vem o napajalnikih zato sprašujem :D
potem ta bi se morda splačalo dati pet evrov več za ta napajalnik (http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n... ali razlika v kvaliteti ali bilo čem ni omembe vredna?

Lonsarg ::

Black Edition je zgleda ena nova serija. Bolša od LC600H najbrž je, koliko pa ne vem. Ne poznam. Ampak če je razlika sam 5€ se bo že splačalo, kar vzami.
Jaz sem pač LC600H vzel, ker sem skupaj z ohišjem dobil za samo 45€, pa se mi je ful splačalo. Drugače bi najbrž tut primaknil kake 5 al pa 10€ zraven, da ne bi čist osnovnega modela.

GeForce ::

No ki je že govora o napajlnikih. Imam E4300, 9600gt (manualno overclockano :D), WD Blue disk, CD/DVD enota, 2 palčki DDR2 RAMa in 350W noname napajalnik. In zaenkrat deuje vredu (razen da je napajalnik glasen) me pa zanima ali bo še laufalo, ko bom navil procesor iz 1.8 na recimo 3.0 ali 3.2 GHz? In kaj je najslabše kar se lahko zgodi da napalnik ne bo dovolj močan?

Hvala in lep pozdrav

kmetek ::

resetira se ti, bluescreeni.

GeForce ::

Nič hujšega, kot kakšno pokanje in iskrenje izza ohišja in pa da bom ves črn v faco? :))

solatko ::

Če je napajalnik prešvoh, se sistem ne postavi. Pazit je potrebno, da imajo 12V linije čim višjo Amperažo 18+A, saj znajo švohnejši šepat pri zagonu grafične kartice.
Delo krepa človeka

Lonsarg ::

Hm, sem se lotil Googlanja in ima 550W Black Edition 12v 14A/15A, medtem ko ima LC600H 18A na obeh linijah. Torej kupi LC600H, da bo čist ziher. čeprav 6850 je dokaj varčna grafičn kartica in bi moralo v oveh primerih delat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
91460 (1268) hojnikb
»

Nova grafična kartica

Oddelek: Kaj kupiti
151218 (1105) Janac
»

Super Napajalniki za PC-je

Oddelek: Strojna oprema
143274 (2689) klinker
»

Kateri napajalnik kupit?

Oddelek: Pomoč in nasveti
9794 (620) _IKE_
»

Rač. ne boota.

Oddelek: Pomoč in nasveti
281441 (1337) DeeCoy

Več podobnih tem