Forum » Loža » p2p lending kot normiran s.p.
p2p lending kot normiran s.p.
clarity99 ::
Zivjo,
mogoce ve, kaksna je obravnava obresti od p2p lendinga (mintos, robocash,...), ce se registriras kot podjetje (normiran s.p.)?
Se stejejo obresti kot obicajni prihodki in so potem obdavcene po 4%, ali je enako kot ce si fizicna oseba (25%)?
Sem googlal, pa nic pametnega nasel...
mogoce ve, kaksna je obravnava obresti od p2p lendinga (mintos, robocash,...), ce se registriras kot podjetje (normiran s.p.)?
Se stejejo obresti kot obicajni prihodki in so potem obdavcene po 4%, ali je enako kot ce si fizicna oseba (25%)?
onCloud9 ::
Zanimiva ideja. Zdi se, da tovrstne obresti spadajo v dohodek iz dejavnosti. 54. člen ZDoh-2 in starejše pojasnilo MF. Izvzem iz dohodka iz dejavnosti pade na drugi točki pojasnila.
Nejc23 ::
Zivjo,
Pozdravljeni! Ste dobili kakšen odgovor oz. ugotovitev? Je to možno ali ne?
tech1 ::
če je periodično, ne redno je 25%
če je prihodek reden in 'dolgoročen' (je delo) mora bit s.p.
Torej jaz mislim da lahko je normiran s.p.
V resnici pa nimam pojma. Pri meni je druga stvar pa je blo tko.
če je prihodek reden in 'dolgoročen' (je delo) mora bit s.p.
Torej jaz mislim da lahko je normiran s.p.
V resnici pa nimam pojma. Pri meni je druga stvar pa je blo tko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tech1 ()
Nejc23 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SP račun podjetju iz ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10576 (299) | chort |
» | Internetni zaslužek in davki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25313 (15920) | St235 |
» | Nominiran popoldanski sp in dohodninaOddelek: Loža | 3574 (3479) | LuiIII |
» | Freelancer-dohodninaOddelek: Loža | 2223 (1966) | Vikking |