» »

American Pie & komedije - class of 1999

American Pie & komedije - class of 1999

Vazelin ::

Od nekdaj mi je bila ljuba filmska serija Ameriška pita. Pogledam v enem vikendu vse 4 dele (ostale spin off smeti seveda ne spadajo v isti kontekst) kot bi mignil. Vsake dve (tri) leti. Seveda nekaj tudi zaradi nostalgije, priznam, saj sem bil v tistih časih najstnik in tistih časov se zelo rad spomnim in se s serijo lahko nekako poistovetim. Zelo dobra filmska serija, kjer slediš characterjem skozi več delov in jih spremljaš pri odraščanju. Škoda, ker petice ne bo, saj se baje Reunion ni tako prijel in je verjetno problem money.

Enica je bila res nekaj svežega, saj je konec 90ih vrnila žanr "najstniških komedij/filmov", skratka bila je za 90s to, kar je bil movie Breakfast Club/Ferris Bueller's Day Off za mulce iz 80ih (Pri Pujsu z namenom ne omenjam :P). Postala je neka mainstream filmska referenca najstnikov v 90ih - podobno kot tudi Scream nekaj let prej. Oba filma sta dobila goro posnemovalcev, a original je le original (edini movie, ki se je približal enici je bil imo precej izviren Superbad, tudi s precej zapomnljivimi glavnimi liki).

ps: v 99ga smo dobili res nekaj noro dobrih komedij (morda celo najboljše leto za te vrste filmov ever):
- American Pie
- Austin Powers
- Office Space
- 10 things I hate about yout
...

ah kje so že najstniška leta:'(
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
  • spremenilo: Vazelin ()

shadeX ::

Seveda bilo zanimivo gledat v najstniških letih, danes je pa gledanje tega ameriškega sranja predvsem izguba časa, pa tudi smešno ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Vazelin ::

O bombastični priljubljenosti kaže tudi box office prvega dela
Costing only $11M to make, it earned over $235M globally with both overseas and domestic fans making it a hit.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

neverlucky ::

Si me spomnil zdaj na te filme. Jih bom najbrz v kratkem spet pogledu :)

Vazelin ::

Jaz danes zasučem Scream1 in morda 10 thinngs i hate...:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

janezvalva ::

10 things i hate about you je narejen po shakespearovi predlogi "the taming of the shrew" iz obdobja med 1590 in 1592, toliko o "modernih" komedijah
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

kuall ::

Tega še nisem pogledal in tudi ne bom nikoli. To je material za nižjo klaso.

Jaz sem od nekdaj imel rad samo top quality shit, od genialnih ustvarjalcev.

Ravno zadnje čase razmišljam, kaj je skupni vzorec zanimivih zgodbic pri Seinfeldu in sem prišel do ugotovitve, da govori o temah, o katerih noben ne govori, jih pa vsi podzavestno opažamo vsak dan. Noben ne govori o njih zato, ker so ali tabu (npr masturbacija) ali pa ker ljudje na splošno ne znajo takih ponavljajočih vzorcev spraviti v besede, kot npr to, da če ne drkaš boš tečen.

Dobre šale so dobre zato, ker govorijo o stvareh, katere ljudje že sami vedo, samo jih niso nikoli slišali ampak se jim je samo malo sanjalo. V bistvu se gre za spravljanje neke nejasne podzavestne teorije v besede, to ljudi spravi v dobro voljo, za to so narejeni naši možgani, za iskanje razlag.

Podobno kot so dobre pesmi tiste, ki so nam znane prvič, ko jih slišimo. Ker govorijo o vzorcih, ki jih podzavestno že poznamo.

Podobno ljudje najraje berejo tiste knjige, ki govorijo o stvareh, o katerih so že razmišlajli sami ali o katerih so že prepričani. Neradi pa berejo knjige, ki jim nasprotujejo. Tako ne boš videl partizana, da bi šel brati knjigo, ki jo je napisal domobranec.

Ko zdej še enkrat gledam Seinfelda lahko rečem, da izvor skoraj vsake šale razumem. Ko sem gledal original v 90ih mi ni bilo tako jasno, zakaj mi je nekaj smešno. Zdaj imam bolj razvito zavest kot v 90ih.

kuall ::

Naredimo še primerjavo dveh šal iz American pie in Seinfelda:

American pie: človeček nabija penis v pito in to je jako smešno. kao.
To je smešno enako kot je smešno, ko nekdo prdne ali pade. Ni treba nič razmišljat. Meni ni smešno, ker je šala preveč očitna. V tej šali ni tistega elementa, da se nek nejasen podzavesten vzorec pretvori v šalo (besede).


Seinfeld/Curb your enthusiasm (saj se gre za isto stvar, ker je zadaj isti človek): Survivor iz reality showa pride na večerjo, kjer je Survivor iz Auschwitza. In potem pride do komične situacije, ko je stari razočaran, da ne bo spoznal sotrpina.

To je smešno zato, ker je to pogosta zmota inteligence, da narobe prepozna podobnost dveh stvari, ko sta si v resnici različni. Je pa v bistvu zelo podzavesten pojav, ki ga naši možgani opazijo najbrž stokrat na dan.

Ali pa: stari je užaljen, ko pride k odvtniku, ker je odvetnik oblečen "casual" namesto uradno.

To je smešno zato, ker ta pojav vsi opažamo vsak dan, da so ljudje užaljeni, če slabo izgledaš ali če si slabe volje in jih grdo pogledaš.

Aquafriend ::

Vazelin je izjavil:

Postala je neka mainstream filmska referenca najstnikov v 90ih - podobno kot tudi Scream nekaj let prej. Oba filma sta dobila goro posnemovalcev, a original je le original (edini movie, ki se je približal enici je bil imo precej izviren Superbad, tudi s precej zapomnljivimi glavnimi liki).


Skratka pescica zemljanov doloca in narekuje trend in stil zivljenja najstnikov. Drugac film ameriska pita degradira najstnike.

Zgodovina sprememb…

FTad ::

Enka in dvojka sta legendarni, good times! :)

BFVV ::

kuall je izjavil:

Naredimo še primerjavo dveh šal iz American pie in Seinfelda:


Hmm, zakaj samo judovske komedije primerjaš?

Daliborg ::

class of 1999

Tole me je spomnilo na en uporaben nasvet : Wear sunscreen 8-)
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Vazelin ::


Hud soundtrack drugače AP28-) Early 00s8-)
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Mato989 ::

American Pie 1 in 2 sta res top ja... 3. še gre pogojno, potem pa ko ni veš original Stiflerja pa samo strmo navzdol...

Originalen cast je edini pravi, skup ga pa drži Steve Stifler... prva 2 dela dejansko rad občasno pogledam... oz. če zasledim na TVju... ostalo pa je meh. Povprečje ali še slabše.

Dejansko je zadnja od teh vrst komedij ki je bla kolko tolko oroginal in ok, Superbad!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Raptor F16 ::

Rubbish

Vazelin ::

Mato: Ameriške pite so samo 1, 2, 3 in Reunion. Tiste smeti med 3 in Reunion je bilo itak druga ekipa. Jaz vsake toliko pogledam kakšnega od originalnih delov. Ko sem bil v srednji šoli imo najbolj popularna komedija skupaj z Austin Powersom :D Najboljši v serijia pa itak enka in potem dvojka. Pri Austin Powersu pa glih obratno. Dvojka, pol enka

Btw. veš da je dosti stvari v Superbad po življenjski zgodbi Rogena in tistega drugega. Sem neki bral da je kao precej stvari notri precej realnih :D Tiste kur*ce jim je za film narisal pa od pisca brat, če se prav spomnim :D

Raptor F16 je izjavil:

Rubbish

Lol si zagrenjen. Daj snemi si ameriško pito 1 in glej. potem pa še dvojko

8-)
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Raptor F16 ::

@Vazelin...

Nekdo je lepo povedal. Bilo nekad, ko smo bili klinci in nam je bilo "smešno", danes pa mi je prav težko to gledat, ker od vse debilnosti na kupu fašem migreno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slični filmi Ameriški piti!?

Oddelek: Sedem umetnosti
102626 (1994) jype
»

Predlagajte filme... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10620677 (18438) Alexius Heristalski
»

Filmi...

Oddelek: Sedem umetnosti
111877 (1500) Azz_Kikr
»

Najboljši film ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
586823 (6160) Nemelk
»

Scary Movie

Oddelek: Slo-Tech
172088 (1785) Sergio

Več podobnih tem