» »

Nakup tekalne steze

Nakup tekalne steze

lbag37 ::

Zdravo!

Iščem dobro tekalno stezo delujočo na motor za do 700€. Nameravam jo uporabljati vsak dan za tek na 5km. Katere so najboljše znamke v tem cenovnem razredu?
Zelo bi bil hvaležen vsakega predloga in pomoči.

Lp

shadeX ::

Jaz ti lahko povem samo svojo izkušnjo, ne morem pa svetovati ker ne poznam drugih modelov. Torej 7 let nazaj kupil najcenejšo Energeticsovo tekalno stezo, mislm da za dobrih 600€ (znižana) v Intersportu.

V povprečju pretečem 5.5km na vadbo, 4x na teden (poleti manjkrat, ker tečem zunaj, pozimi večkrat). Če sem prav izračunal je ta tekalna steza potemtakem naredila že skoraj 7400km.

Tekalna steza še vedno deluje brez problema, se je pa z leti določen del informacij, ki jih display prikazuje "izbrisal". Slabo je videt določene informacije, ampak to meni ne predstavlja problema. Ni pa se še zgodilo, da bi se karkoli pokvarilo v tem času, prav tako ne vem ali je to veliko ali malo kilometrov za tekalno stezo.

Sicer pa sedaj bo poletje, pejd raje ven.

lbag37 ::

hvala za informacije.

FormerUser ::

Jaz imam tudi podobno Energeticsovo tekalno stezo, vendar žal ne tako dobrih izkušenj z njo kot predhodnik. Morda zato ker sem jo kar nekajkrat prestavljlala sem in tja, ali ker je nisem tako redno uporabljala ali pa sem samo imela smolo in naletela na slab model/komad. Dogajati se mi je začelo, da se je tam okoli cca. 17 pretečene minute samodejno ustavila in to je bilo to za tisti dan, naslednji dan pa spet normalno startala, pa spet ustavila .... s tem, da sedaj laufa samo še 5 minut, potem pa neha. Me zanima če se kdo kaj bolj spozna na te naprave in mi lahko nakaže kaj bi bilo lahko narobe, kaj blokira delovanje? Hvala.

Furbo ::

Verjetno se pregreva motor, ker je preveč trenja in avtomatično ustavlja. Namazat bo treba.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

FormerUser ::

Se pravi, da bi bil lahko problem tudi samo v tem, da steza ni dovolj podmazana?

@shadeX

Kako pogosto pa ti podmazuješ stezo, katere vse dele in s katerim sredstvom?

shadeX ::

Uporabljam tale sprej, kupil sem ga v Intersportu, stane 9.99EUR.



Kako pogosto? hmm dobro vprašanje. Načeloma se posveti luč oz. indikator kadar je to potrebno in to naj bi naredil serviser (ker lahko samo on zresetira ta indikator, da ne sveti več). Ampak jaz na servis ne vozim, indikator pa vedno sveti.

Drugače pa kadar čutim da je suha oz. se ne vrti tako kot bi se morala. Špricnem pa pod tekoči trak na več mestih. Kot že rečeno do sedaj še nisem imel problemov glede steze. Mogoče sem imel srečo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

fopi ::

Zanimamo se za tekalno stezo. Do sedaj nismo veliko tekli. Steza bi bila v uporabi cca 3x tedensko za dva tekača po recimo 30 min. Največji in najtežji uporabnik je 170cm, 72 kg. Želeli bi nekaj kar bo delovalo, zdržalo in da ima blaženje za sklepe (verjetno je to nuja)?

V Jagru imajo Kettler Berlin S1 za cca 670 eur, na spletu je recimo Koolook BMW 900 za okrog 460 eur (imamo njihove sanke in smo zadovoljni, drugače ne poznam znamke)

https://www.megafitness.si/si/katalog/s...

V eni trgovini mi priporočajo Nordictrack S40 za 1400 eur.

To so kar razlike in nimam pojma kaj je ok, da ne bomo razočarani z uporabo. Na stezi bi pa tekli, ker edino tako bo neka kontinuiteta zaradi vseh drugih obveznosti


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tekalne steze

Oddelek: Šport
3413892 (3156) IL_DIAVOLO
»

Kako dolgo zdrži tekalna steza?

Oddelek: Loža
225906 (5500) pirx
»

Tekalna steza - Kje kupiti?

Oddelek: Loža
61227 (1027) techuser
»

Nakup sobnega kolesa - Hofer?

Oddelek: Šport
157912 (7324) MacoLa27
»

katero tekalno stezo

Oddelek: Loža
73041 (2831) BigWhale

Več podobnih tem