Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi
karafeka ::
Letos še en nov Stahanov film. Jutri najbrž prvi trailer.
Samo eno lahko rečem, Statham gre po sledeh Liam Neeson-a. Za akcijski film je Mutiny totalno dolgočasen, ura in pol se vleče kot tri.
PS: Še vedno je pa bolje posnet kot kak Storm Rider: Legend of Hammerhead (2026) ali pa Desert Warrior :)
Si bil v kinu ali je že kje na travniku ?
Slednje.
Gregor459 ::
opeter ::
Žal nisem preveč na tekočem z njihovimi ostalimi filmi, videl sem le dva in sicer Coraline in Gospod Link: V iskanju izgubljenega doma (Missing Link). Težko bi se odločil, kateri se mi je zdel boljši. NJihov stil se mi je vstisnil v spomin.
Pred leti sem gledal en podoben stil filma z naslovom Kapitan Morten in kraljica pajkov (Captain Morten and the Spider Queen), a sem potem ugotovil, da je evropski, točneje estonski izdelek.
Pred leti sem gledal en podoben stil filma z naslovom Kapitan Morten in kraljica pajkov (Captain Morten and the Spider Queen), a sem potem ugotovil, da je evropski, točneje estonski izdelek.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
oo7 ::
Letos še en nov Stahanov film. Jutri najbrž prvi trailer.
Samo eno lahko rečem, Statham gre po sledeh Liam Neeson-a. Za akcijski film je Mutiny totalno dolgočasen, ura in pol se vleče kot tri.
PS: Še vedno je pa bolje posnet kot kak Storm Rider: Legend of Hammerhead (2026) ali pa Desert Warrior :)
Sem pogledal včeraj. Ima primerno oceno na IMDB 5,7.
Zgodbe skoraj, da ni. Je eno samo preganjanje in streljanje. Saj akcija je OK.
Statham bo star že 60 let pa še vedno kar se tiče akcije raztura. Steven Seagala so že v poznih 30 snemali samo od pasu navzgor :)
Žal nisem preveč na tekočem z njihovimi ostalimi filmi, videl sem le dva in sicer Coraline in Gospod Link: V iskanju izgubljenega doma (Missing Link). Težko bi se odločil, kateri se mi je zdel boljši. NJihov stil se mi je vstisnil v spomin.
Pred leti sem gledal en podoben stil filma z naslovom Kapitan Morten in kraljica pajkov (Captain Morten and the Spider Queen), a sem potem ugotovil, da je evropski, točneje estonski izdelek.![]()
Men je tale všeč iz mojega otroštva :)
Ganon ::
Budget $70-72 million
Film izide konec avgusta.
Film dobro sprejet pri kritikih. Trenutno 96% na RT - https://www.rottentomatoes.com/m/coyote...
Ta film je po kontraverzni odločitvi več let ležal v predalu in skoraj ne bi videl luči dneva.
Zanimiva štorija. Film je bil posnet in za sabo že imel testna predvajanja, ki jih je občinstvo izredno pozitivno sprejelo. Ampak se je Warner Bros. odločil, da se jim zaradi davčnih olajšav bolj splača, da ga nikoli zares ne predvajajo. Ustvarjalcem tega niso povedali do zadnjega, je bilo precej hude krvi. Kasneje so drugi studii pokazali interes za odkup, ampak jih je Warner Bros. zavrnil. Nazadnje ga je lani uspelo kupiti distributerju Ketchup Entertainment za 50 milijonov dolarjev, za precej manj, kot so v preteklosti želeli od ostalih.
Ker so film naposled prodali, so izničili tudi preteklo davčno olajšavo. 15. aprila letos, ko je v ZDA zadnji dan za oddajo davčne napovedi, so se pri Ketchupu lepo ponorčevali:
Ker so film naposled prodali, so izničili tudi preteklo davčno olajšavo. 15. aprila letos, ko je v ZDA zadnji dan za oddajo davčne napovedi, so se pri Ketchupu lepo ponorčevali:
zajtam123 ::
Kolikor je meni znano je wb ugotovil da bodo imeli dodatno izgubo če ga dajo v kino. (Zaradi dodatnih marketinških stroškov). In so ga ponujali naokoli, ampak nihče ni želel kupiti iz enakega razloga. Dokler ketchup ni prišel mimo.
Bomo videli ali se jim bo obrestovalo.
Scorpy84 ::
In ne samo to, z odpisom filma so bili oprosceni davka. Namenoma so ga ves cas ponujali za 50 miljonov dolarjev. Vsi so zeleli placati manj... sedaj se govori, da so celo nekaj zasluzili.

Bellator ::
Risanka je animirani film.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
Kolikor je meni znano je wb ugotovil da bodo imeli dodatno izgubo če ga dajo v kino. (Zaradi dodatnih marketinških stroškov). In so ga ponujali naokoli, ampak nihče ni želel kupiti iz enakega razloga. Dokler ketchup ni prišel mimo.
In ne samo to, z odpisom filma so bili oprosceni davka. Namenoma so ga ves cas ponujali za 50 miljonov dolarjev. Vsi so zeleli placati manj... sedaj se govori, da so celo nekaj zasluzili.
Risanka je animirani film.
Ne, ne in ne.
Ne gre za animirani film, temveč za hibrid. Realen svet, prepleten z animacijo.

Pithlit ::
Hmmm Obsession ni več največji zaslužkar... ta čast sedaj pripada Niu Lai (Budget: $200, BO: $4000000, Mum&son team).
Life is as complicated as we make it...
Ena slaba novica. Nicolas Cage pravi, da ne bo filma National Tresaure 3
Cage said. "No, there is no National Treasure 3. If you want to find treasure, don't look at Disney, okay? It's not there."
Drugače se je o filmu National Tresaure 3 govorilo že vse od leta 2008.
Kot kaže le bo :)
National Treasure 3 je uradno v pripravi, kar je avgusta 2026 razkril režiser franšize Jon Turteltaub .
Disney je uradno odobril scenarij, projekt pa po skoraj dveh desetletjih premora končno prehaja v naslednjo fazo razvoja.
Nicolas Cage se bo vrnil v svoji kultni vlogi zgodovinarja in iskalca zakladov Benjamina Gatesa. Režiser si želi v čim večji meri zbrati celotno izvirno ekipo, vključno z Justinom Barthom in Diane Kruger.
Josh Brolin je potrdil, da je tretji del filma Sicario (delovni naslov Sicario: Capos) uradno v načrtu in da se bo produkcija začela "kmalu".
Projekt, ki je bil več let ujet v fazi negotovosti, je po zaključku hollywoodskih stavk končno dobil nov zagon, scenarij pa je blizu dokončanja.
V filmu bosta zaigrala Josh Brolin in Benicio Del toro. Producenti si še prizadevajo, da bi se nazaj vrnila še Emily Blunt katera je igrala v prvem filmu.
Prva slika za film Cliffhanger reboot.
A mountain guide and his daughter's alpine climbing business in the Italian Alps faces a tragic event, forcing them to confront and overcome adversity as dangerous foes emerge, unleashing chaos.
Originalen film je z leta 1993 v katerem je igral Silvo Stalone.
Film naj bi izšel februarja 2027.
The $100 million-budget “Cliffhanger” reboot appears to finally have found a release date with World of Reel reporting a February 24th 2027 wide theatrical release in the United States.
A mountain guide and his daughter's alpine climbing business in the Italian Alps faces a tragic event, forcing them to confront and overcome adversity as dangerous foes emerge, unleashing chaos.
The $100 million-budget “Cliffhanger” reboot appears to finally have found a release date with World of Reel reporting a February 24th 2027 wide theatrical release in the United States.
Naj uganem. Glavna junakinja bo ženska...

Zakaj je pa treba ugibat? "a mountain guide and his daughter".
Meni bi blo mal čudno če bi bla glavna junakinja tip. Ampak ok.
Lily James kot Naomi Cooper – izkušena alpinistka in glavna junakinja filma
Pierce Brosnan kot Ray Cooper – Naomin oče, ki vodi podjetje za gorske avanture
Zakaj je pa treba ugibat? "a mountain guide and his daughter".
Meni bi blo mal čudno če bi bla glavna junakinja tip. Ampak ok.
Lahko bi bil fotr a ne. Upanje umira zadnje.
brett ::
Ravnokar pogledal ta film in moram reči, da mi je bil zelo simpatičen. Preprosta, topla in življenjska zgodba padlega junaka, ki se vrne v zakotno domače mestece. Športni film, kjer pa v ospredju ni sam šport oz. tekmovanje temveč "vstajenje od mrtvih".
Lep film. Brez navlake, brez CGIja, superjunak, eksplozij, etc. Prava osvežitev :)
Seveda pa ni na ravni kakega Warrior-ja, da ne bo pomote. Ali Rockya.
Moja ocena: 7/10
Ta vikend 21-23 avgust najbolj uspešni filmi v BO ZDA / Kanada
Spider-Man: Brand New Day $39.0M
Insidious: Out of the Further $25.3M
The Odyssey $19.5M
PAW Patrol: The Dino Movie $9.1M
The End of Oak Street $9.0M
Spider-man po celem svetu v 1 mesecu
Spider-Man: Brand New Day - prvi vikend - $927,000,000
Spider-Man: Brand New Day - drugi vikend - $1,665,088,528
Spider-Man: Brand New Day - tretji vikend - $2,021,831,670
Spider-Man: Brand New Day - četrti vikend - $2,219,901,026
Spider-Man: Brand New Day $39.0M
Insidious: Out of the Further $25.3M
The Odyssey $19.5M
PAW Patrol: The Dino Movie $9.1M
The End of Oak Street $9.0M
Spider-man po celem svetu v 1 mesecu
Spider-Man: Brand New Day - prvi vikend - $927,000,000
Spider-Man: Brand New Day - drugi vikend - $1,665,088,528
Spider-Man: Brand New Day - tretji vikend - $2,021,831,670
Spider-Man: Brand New Day - četrti vikend - $2,219,901,026
Končno pogledal Frankenstein od del Tora.
Super film. Ne razumem Netflixa zakaj ga bi dal v normalen kino spored. Mislim, da bi lahko kar nekaj zaslužili.
Super film. Ne razumem Netflixa zakaj ga bi dal v normalen kino spored. Mislim, da bi lahko kar nekaj zaslužili.
Scorpy84 ::
Končno pogledal Frankenstein od del Tora.
Ker ni to njihova poslovna strategija. Pretekle filme so dali, v mislih, da bo film dobil kakšno nominacija ali celo nagrado. Če se želijo potegovati, ga dajo v kine in to izbrane.
Film, ki ga omenjaš je bil sicer tri tedne v kinu, in to samo izbrani, tudi v eu... in spet samo zaradi tega, da se potegujejo, v tem primeru do oskarja. Pri netflixu bo vedno tako, saj imajo dovolj naročnikov, da si to privoščijo. Včasih sem mislil, da to počnejo, da se izognejo stroškom marketinga. Potem pa v zda, vidiš povsod njihove oglase za prihajajoči film.... že vejo kako poslovati.
In sedaj sem malo raziska, letos aprila so imeli sestanek, kjer je bilo govora, da bi filme dajali več v kino. Zdaj je film Narnia dobila približno 50 dni kino predavanj, ker je direktorica Gerwig težila, da želi da je film več v kinu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()
Predsednik11 ::
Nova Netflix strategija naj bi bila zdaj, da bi imeli blockbusterje v kinih dlje časa worldvide. Seveda če bo profit.
Gregor459 ::
Ridley Scott Says 'I'm Not a Filmmaker, I'm an Influencer'
https://variety.com/2026/film/news/ridl...
Ravnokar pogledal ta film in moram reči, da mi je bil zelo simpatičen. Preprosta, topla in življenjska zgodba padlega junaka, ki se vrne v zakotno domače mestece. Športni film, kjer pa v ospredju ni sam šport oz. tekmovanje temveč "vstajenje od mrtvih".
Lep film. Brez navlake, brez CGIja, superjunak, eksplozij, etc. Prava osvežitev :)
Seveda pa ni na ravni kakega Warrior-ja, da ne bo pomote. Ali Rockya.
Moja ocena: 7/10
Ma ne vem, če se prebiješ skozi prvo uro, ki je romantično parčkanje, potem še nekak gre. Glavni igralec zgleda malo čuden ko se nasmeji (hvalabogu samo ene parkrat), drugače pa enako brezizrazen kot v Yellowstonu.
Prva ura 2/10, druga 5/10. Dam pa 10/10 ker je na youtubu :). Nažalost sem to opazil šele ko sem pogledal verzijo iz mojblinka, ki ima hardcoded zelo površne slo podnapise (pogosto niti spol ni pravi), ampak hvala za trud prevajalcu (če le ni bil AI ali google translator).
Ali G: Who Iz I? - Official Trailer (2026) Sacha Baron Cohen, Morgana Robinson
Ali G: Who Iz I?, in theaters on October 23.
Ali G: Who Iz I?, in theaters on October 23.

Predsednik11 je izjavil:
Kje je pa Silvester ?
Prestar, da bi plezal.
Kaj pa vem... Po spletu se najde posnetke kako tale Silvo pri svojih častitljivih letih čez avte skače.
Sicer pa hudo dvomim da bodo med snemanjem sploh šli iz studia ven, kaj šele da bi kdo kako skalo prijel.
opeter ::
Men je tale všeč iz mojega otroštva :)
The Fool Of The World And The Flying Ship (1990)
Uuuuu, hvala. Tega sem nekoč gledal, samo se nisem spomnil naslova! Hvala lepa. Bom pogledal.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Budget $30 mio
Box office $2.9 mio
Po 1 mesecu v kinih, 15 avgusta film Motor City prihaja na VOD.
Huh, to pa je film......brez besed. No, ene tri so notri :).
Saj ne vem... po eni strani je na svoj način umetnina, po drugi....brez besed :)
PS: Ženske, ve sploh ne veste do kod vse gremo zaradi ljubezni do vas :).
Budget $30 mio
Box office $2.9 mio
Saj ne vem... po eni strani je na svoj način umetnina, po drugi....brez besed :)
Kaj to pomeni dober, slab ali bolj meh ?
Umrl je Tim Curry.
R. I. P. - Pennywise
Sem videl ja dober igralec.
R.i.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Budget $30 mio
Box office $2.9 mio
Pri temu filmu je pa velik odvisno od okusa. Dejansko ne govorijo. Sicer lepo prikažejo odnose med ljudmi (tistimi nekaj, ki so kao glavni liki). Kamera je ok, akcija je ok, dokaj krvavo v drugi polovici filma. Ampak za mene je bil skoraj šok, ker ni ne dialoga (razen na koncu dva stavka), ne monologa, ne nič. Na začetku sem še čakal, da bodo končno kaj rekli, pa nič. Posledično je veliko glasbene podlage, pač iz 70tih oz. tam okrog, ker je tudi film v tisto obdobje postavljen. V bistvu deluje kot kak strip skoraj, ampak ne čist, ker je preveč realen. Pa glavni ženski lik oz. tudi edini ženski, mi je bil nekak simpatičen, ampak to mi je vedno :).
Predstavljam si, da zna bit ta film nekaterim malo dolgočasen mogoče, ker ... no, ne govorijo :).

Aja, Pithlit, film nima veze z motorji, kljub naslovu :)
Oh hvala. Ker sem tolk neumna da mi to ni bilo jasno dokler mi princ na belem konju povedal. Res, iz srca hvala za pojasnilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Budget $30 mio
Box office $2.9 mio
Pri temu filmu je pa velik odvisno od okusa. Dejansko ne govorijo. Sicer lepo prikažejo odnose med ljudmi (tistimi nekaj, ki so kao glavni liki). Kamera je ok, akcija je ok, dokaj krvavo v drugi polovici filma. Ampak za mene je bil skoraj šok, ker ni ne dialoga (razen na koncu dva stavka), ne monologa, ne nič. Na začetku sem še čakal, da bodo končno kaj rekli, pa nič. Posledično je veliko glasbene podlage, pač iz 70tih oz. tam okrog, ker je tudi film v tisto obdobje postavljen. V bistvu deluje kot kak strip skoraj, ampak ne čist, ker je preveč realen. Pa glavni ženski lik oz. tudi edini ženski, mi je bil nekak simpatičen, ampak to mi je vedno :).
Predstavljam si, da zna bit ta film nekaterim malo dolgočasen mogoče, ker ... no, ne govorijo :).
Se pravi enako kot pri filmu Silent Night (2023) kjer v filmu ne rečejo niti besede.
Nisem gledal tega, tako da ne morem primerjat.
Mogoče ga na hitro pogledam do konca tedna, če ga kje najdem.
Mogoče ga na hitro pogledam do konca tedna, če ga kje najdem.
FTad ::
djabi ::
Aja, Pithlit, film nima veze z motorji, kljub naslovu :)
Oh hvala. Ker sem tolk neumna da mi to ni bilo jasno dokler mi princ na belem konju povedal. Res, iz srca hvala za pojasnilo.
Ker je konjev bolj malo, v primerjavi s preteklostjo, so v zadnjem času/desetletju bolj aktualni princi na motorjih ali pa v športnih avtomobilih.
Film Motor City je po svoje zanimiv. Po pravici povedano sem užival v glasbi. Malo je spominjal na neme filme, brez pripovedovanja zgodbe z vmesnimi karticami (title card). S tem, da se slišijo zvoki okolice, motorjev pod havbami in vsega, kar ni privzeto človeško.
Se pravi enako kot pri filmu Silent Night (2023) kjer v filmu ne rečejo niti besede.
Nekako tako. Na koncu sta sicer dva stavka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: djabi ()
THE SOCIAL RECKONING - New Trailer (4K)
The Social Reckoning je prihajajoči dramski triler in spremljevalni film uspešnice The Social Network (Družbeno omrežje) iz leta 2010. Zgodba spremlja resnične dogodke iz leta 2021 okoli škandala "Facebook Files", ko je nekdanja inženirka podjetja postala žvižgačka.
9 oktober 2026
The Social Reckoning je prihajajoči dramski triler in spremljevalni film uspešnice The Social Network (Družbeno omrežje) iz leta 2010. Zgodba spremlja resnične dogodke iz leta 2021 okoli škandala "Facebook Files", ko je nekdanja inženirka podjetja postala žvižgačka.
9 oktober 2026