Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi

avani12 ::
Project hail mary je res podoben sunhineu, vendar dosti bolj zanimiv :) upam, da se bodo držali zapleta zakaj sonce umira.
Takrat je Gosling kar dobro ujel karakterja iz knjige. Lepo da bodo zvesti pri nezemljanu. Pri njem sem se najbolj bal, da ga bodo spremenili.
Zanenlrat se veselim :)
Takrat je Gosling kar dobro ujel karakterja iz knjige. Lepo da bodo zvesti pri nezemljanu. Pri njem sem se najbolj bal, da ga bodo spremenili.
Zanenlrat se veselim :)

oo7 ::
The Martian in Project hail Mary je od istega pisca.
Knjig nisem bral sem pa gledal Marsovca v kinu in je dober film.
Vidim pa, da se tudi trudijo posneti še en film po njegovi knjigi Artemis. Že kdo bral je tudi zanimiva zgodba ?
Vidim pa, da se tudi trudijo posneti še en film po njegovi knjigi Artemis. Že kdo bral je tudi zanimiva zgodba ?

Kaj še vedno trailerje gledaš?
Še vedno :)
Se strinjam, prvi del je super, drugi pa je bolj akcijsko-avanturistično naravnan.
Nisem vedel, da sta dva filma. Peninsula je naslov drugega filma ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Ta teden izide film Jurassic World Rebirth.
Budget $180 million
Kritiki zaenkrat niso naklonjeni filmu. Trenutno 57% na RT - https://www.rottentomatoes.com/m/jurass...
Budget $180 million
Kritiki zaenkrat niso naklonjeni filmu. Trenutno 57% na RT - https://www.rottentomatoes.com/m/jurass...

Edgar Wright bo posnel film Running Man po knjigi Stevena Kinga.
Obstaja že film Running man iz leta 1987
Proračun $27 mio $
Box office $38.1 mio $
Glavna vloga v filmu Running man Glen Powell
Negativa pa bo kot kaže igral Josh Brolin
Jutri prvi trailer za film Running man
Zgodovina sprememb…

opeter ::
Tako je. To je nadaljevanje in se zgodba odvija, če se dobro spomnim, štiri ali pet let po prvem filmu.
Škoda do Svetovna vojna Z nikoli ni dobila nadaljevanja.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

brett ::
Edgar Wright bo posnel film Running Man po knjigi Stevena Kinga.
Obstaja že film Running man iz leta 1987
Proračun $27 mio $
Box office $38.1 mio $
Glavna vloga v filmu Running man Glen Powell
Negativa pa bo kot kaže igral Josh Brolin
Jutri prvi trailer za film Running man
Moj prvi film v katerem sem videl Švarcija. Bil je eno silvestrsko noč na RTV. Ravno danes ga je nekdo dal na Mojblink. Morda bere temo od tu, hehehe.

Tako je. To je nadaljevanje in se zgodba odvija, če se dobro spomnim, štiri ali pet let po prvem filmu.
Škoda do Svetovna vojna Z nikoli ni dobila nadaljevanja.
Moram pa pogledati drugi film.
Ja Word war Z je bil dober. Škoda, ker ni nadalejvanja.
"World War Z 2" was canceled primarily due to budget concerns and changing market dynamics. While the first film was a financial success, the studio, Paramount, according to MSN, decided to prioritize other projects, including the "Mission: Impossible" franchise.

BT52 ::
Train to Busan je res hardcore movie![]()
Vrhunski. Škoda da ga bodo ameri pofejkali. Ziher bo zanič.
Zadnji dober Ridley-ev film IMO
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

Moj prvi film v katerem sem videl Švarcija. Bil je eno silvestrsko noč na RTV. Ravno danes ga je nekdo dal na Mojblink. Morda bere temo od tu, hehehe.
Jaz se pa ne spomnim v katerem filmu sem prvič videl Švarcija.
Se pa spomnim, da sem T2 gledal pri sosedu enkrat tam 92 ali 93 , ko sva prišla iz OŠ njegov starejši brat je imel kaseto s filmom T2.
No mogoče je bil moj prvi film s Švarcijem Conan ampak nisem 100%. Vem, da ga je star ata rad gledal :)
Zgodovina sprememb…

Se pa spomnim, da sem T2 gledal pri sosedu enkrat tam 92 ali 93 , ko sva prišla iz OŠ njegov starejši brat je imel kaseto s filmom T2.
No mogoče je bil moj prvi film s Švarcijem Conan ampak nisem 100%. Vem, da ga je ata rad gledal :)
Zato mi je ostal v spominu, ker do takrat še nisem videl nekoga s toliko mišicami, take pojave. Star sem moral biti okoli 10 let. Videorekorderja pa nismo imeli. Pri bratrancu pa sem na videokaseta gledal T2 in se spomnim kok me je bilo strah tistih skeletonov z rdečimi očmi :)

No mogoče je bil moj prvi film s Švarcijem Conan ampak nisem 100%. Vem, da ga je ata rad gledal :)
Zato mi je ostal v spominu, ker do takrat še nisem videl nekoga s toliko mišicami, take pojave. Star sem moral biti okoli 10 let. Videorekorderja pa nismo imeli. Pri bratrancu pa sem na videokaseta gledal T2 in se spomnim kok me je bilo strah tistih skeletonov z rdečimi očmi :)
Mi smo kupili video rekorder, ko se je v našem kraju odprla videoteka leta 1991. Imel sem 3 minute peš, do videoteke :)
Ne bom nikoli pozabil kako je bilo na začetku.
Imel si dva lista kjer je bilo polno kvadratkov v njih pa številke kaset, kjer si označil kaj si gledal.
Dva lista pa zato, ker na enem si označil z modro ali si si sposodil original kaseto ali pa z rdečo kjer je bila piratska kaseta

No ja saj to ni trajalao dolgo, kako leto potem so nabavili računalnik.
Koliko časa so pa imeli piratske kasete pa ne vem :)
Potem pa okoli leta 2000, če se spomnim prav so začeli prihajati DVDji. Potem so kasete kmalu izumurle nato pa še DVDji. Mislim, da so tam okoli leta 2010 zaprli videoteko. Pač internet.
Imam pa doma tud ogromno kaset, ko sem snemal filme ali TV serijo Stargate iz A kanala ali Pop Tv. Seveda so gor posnete tudi vse reklame.
Zgodovina sprememb…

Gregor P ::
Damn Scientology!
"World War Z 2" was canceled primarily due to budget concerns and changing market dynamics. While the first film was a financial success, the studio, Paramount, according to MSN, decided to prioritize other projects, including the "Mission: Impossible" franchise.

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Kot kaže so zadovolnji s F1 v BO.
'F1' is Apple's first box office hit. Its director shared an idea for a crossover sequel featuring Tom Cruise.
https://www.businessinsider.com/f1-sequ...
Damn Scientology!
"World War Z 2" was canceled primarily due to budget concerns and changing market dynamics. While the first film was a financial success, the studio, Paramount, according to MSN, decided to prioritize other projects, including the "Mission: Impossible" franchise.![]()
Kot kaže so se odločili prav. Top Gun: Maverick
Zgodovina sprememb…

avani12 ::
Meni je bila všeč. Na luni postavijo bazo, ki izgleda kot velika kupola iz gramoza. Postavi jo pa privat organizacija, za rudarjenje aluminija in turizma. Večina baze izgleda kot Kowloon City , torej zelo nagnetena. To bo verjetno vizualno lepo. Ima pa vlakec, s Karen se turisti peljejo na tocko pristanka Neila Armstronga. To je lepo opisano, po moje bo kar dobro izpadlo v filmu.
Le zaplet je bolj Bog. Naj bi sabitirali proizvodnjo kisika, zaradi nekega business deala. Upam, da bodo v scenariju malce popravili.

Meni je bila všeč. Na luni postavijo bazo, ki izgleda kot velika kupola iz gramoza. Postavi jo pa privat organizacija, za rudarjenje aluminija in turizma. Večina baze izgleda kot Kowloon City , torej zelo nagnetena. To bo verjetno vizualno lepo. Ima pa vlakec, s Karen se turisti peljejo na tocko pristanka Neila Armstronga. To je lepo opisano, po moje bo kar dobro izpadlo v filmu.
Le zaplet je bolj Bog. Naj bi sabitirali proizvodnjo kisika, zaradi nekega business deala. Upam, da bodo v scenariju malce popravili.
Slišat je dokaj zanimivo naj posnamejo :)

The Running Man | Official Trailer (2025 Movie) - Edgar Wright, Glen Powell
- Only in theatres November 7
- Only in theatres November 7

Thunderbolts je čist ok film za na TV oz. je bolj lahkotna drama kot pa superherojski film.
Videti je ok izbira za negativca.
David Dastmalchian has been cast as M. Bison in the live-action ‘STREET FIGHTER’ movie.
Videti je ok izbira za negativca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

socialec ::
Balerina tudi že pleše po travnikih.
Smo že pogledali mogoče 2-3 tedne nazaj, žal samo telesync varianto, ni se dalo vzdržati, vznemirjenje je bilo preveliko. Ni bilo slabo, Jožica Stenj aka Eva, škoda da spinoff flop in verjetno zaton, ker ni več česa povedati, čeprav nekaj smrtonosnih deklet se je dalo videti - pač manj kot tistih iz realnosti :D

socialec ::
Lepo, da si dosleden, da nisi za kubansko-špansko izmenjavo telesnih izločkov (njena pest v nos, recimo), sicer pa je menda Tom Cruise njen zaresen faker tako, bo potrebno počakati :D Ni toliko bad, če imaš nižja pričakovanja, je zelo seksi četudi malo obtolčena, ko deli klofute in brce vsepovprek, pa tu in tam da še kakšno aktivno bombo komu v roke ali se šprica z vodo. Glede jagebabe poglej sam :D

Torej ta film so sponzorirali scientologi?

delavec44 ::

mAXTER ::
Ne vem zakaj jim že ne kapne počasi v glavo, da ljudstvo potrebuje en dober dolgi odmor od MCU filmov, serij ipd. Naj se raje spravijo skupaj, naredijo nekaj dobrih scenarijev in se spet vidimo tam v letu 2038 in naprej...

Evo točno na to spominja ta Thunderbolts, koliko smo vsi skupaj že utrujeni od tega

Polda ::
Dejansko imamo že vpogled, kako bi to lahko zgledalo The Man from U.N.C.L.E.![]()
Gledal včeraj. Super film. Cavill rojen za James Bonda.

Budget $180 mio
Box office $381.7 mio
Še en MCU flop
Thunderbolts film že na travnikih.
Dolgčas, preveč vmesnih brezveznih pogovorov. Zadnja akcija pa brez veze, Deus Machina.
Sem pogledal.
Ma ni slab film. Čeprav bi bilo boljše Sentry vs Avengers kot Thunderbolts kjer so bolj ulični heroji.
Avengerji bi imeli veliko dela s Sentrijem čeprav pomoje bi ga Wanda umsko posilila ostali mu verjetno ne bi prišli, do živega.
Mogoče še Dr Strange če bi imel v posesti time stone.
Zgodovina sprememb…

Budget $90 mio
Box office $108.9 mio
Je bil pa film finančni flop.
Ravnokar pogledal.
Ni na ravni JW, ker pač enostavno Keano (+ režiser) naredi kick krepko nad povprečje!
Vseeno pa ni švoh. Ana se kar vživi v vlogo, ta ji paše. Scene, koreografija je ok. Stari obrazi iz JW dodajo šarm. Določene momenti so odbiti v + smislu, najboljši del pa mi je dogajanje v Hallstattu. Top, sploh tista s krožniki, hahahaha.
Nisem bral trivia na Imdb, zato ne vem ali so dejansko tam snemali, ali pa je samo dig. kulisa in potem studio. Bil sem tam - mestece in vsa dolina je res top shit. In domačini bentijo čez horde turistov. Ampak potem jih ne razumem, da si delajo še extra promocijo, da uporabijo njihovo lokacijo za film(e), da bo še več firbcev

Skratka, film me je + presenetil. Nisem toliko pričakoval.
Pod črto: 7,5/10

Budget $90 mio
Box office $108.9 mio
Je bil pa film finančni flop.
Ravnokar pogledal.
Ni na ravni JW, ker pač enostavno Keano (+ režiser) naredi kick krepko nad povprečje!
Vseeno pa ni švoh. Ana se kar vživi v vlogo, ta ji paše. Scene, koreografija je ok. Stari obrazi iz JW dodajo šarm. Določene momenti so odbiti v + smislu, najboljši del pa mi je dogajanje v Hallstattu. Top, sploh tista s krožniki, hahahaha.
Nisem bral trivia na Imdb, zato ne vem ali so dejansko tam snemali, ali pa je samo dig. kulisa in potem studio. Bil sem tam - mestece in vsa dolina je res top shit. In domačini bentijo čez horde turistov. Ampak potem jih ne razumem, da si delajo še extra promocijo, da uporabijo njihovo lokacijo za film(e), da bo še več firbcev
Skratka, film me je + presenetil. Nisem toliko pričakoval.
Pod črto: 7,5/10
7,5 je dobra ocena.
Jaz bom probal jutri pogledat.

Kurosawa in 4K - Exclusive Trailer (2025) Akira Kurosawa: A Retrospective
Kurosawa in 4K, a two-week series of classics by the great Japanese director Akira Kurosawa (1910-1998), gloriously restored in spectacular 4K, will run at Film Forum in New York City from Friday, July 18 through Thursday, July 31, 2025. The nine-film festival features some of the most influential titles by the legendary director, and in all of world cinema, spanning genres from samurai epic to gritty noir.
Ste gledali kakšen film od Kurosawe ?
Kurosawa in 4K, a two-week series of classics by the great Japanese director Akira Kurosawa (1910-1998), gloriously restored in spectacular 4K, will run at Film Forum in New York City from Friday, July 18 through Thursday, July 31, 2025. The nine-film festival features some of the most influential titles by the legendary director, and in all of world cinema, spanning genres from samurai epic to gritty noir.
Ste gledali kakšen film od Kurosawe ?

Budget $53 mio
Box office $157.4 mio
Film Crimson Tide je letos praznoval 30 let in kot kaže bo dobil nadaljevanje sequel.
Producer Jerry Bruckheimer : "We have a really good director and writer talking to the navy right now about what's going on under the water."
Možno je, da se vrne Denzel Washington.
Gene Hackman je letos umrl naj počiva v miru.
Režiser Tony Scott brat Ridlija Scotta pa tudi že pokojni od leta 2012.

Prejšnji teden je New York Times zbral glasove več kot 500 filmskih ustvarjalcev, igralcev in strokovnjakov iz filmske industrije, da bi sestavil seznam 100 največjih filmov 21. stoletja.
Časopis je nato svoje bralce pozval k oddaji glasov, pri čemer je prispelo več kot 200.000 glasov.
Rezultati
TOP 50
1. Parasite
2. Mulholland Drive
3. No Country for Old Men
4. There Will Be Blood
5. Interstellar
6. The Dark Knight
7. Mad Max: Fury Road
8. Spirited Away
9. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
10. The Social Network
11. Inglourious Basterds
12. In the Mood for Love
13. Everything Everywhere All at Once|
14. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
15. The Lord of the Rings: The Return of the King
16. La La Land
17. Get Out
18. Moonlight
19. Whiplash
20. Arrival
21. Children of Men
22. The Grand Budapest Hotel
23. Oppenheimer
24. Inception
25. The Departed
26. Portrait of a Lady on Fire
27. Dune: Part Two
28. The Royal Tenenbaums
29. Once Upon a Time... in Hollywood
30. Brokeback Mountain
31. Before Sunset
32. Lost in Translation
33. Gladiator
34. Spider-Man: Into the Spider-Verse
35. Aftersun
36. Lady Bird
37. City of God
38. Call Me by Your Name
39. Pan's Labyrinth
40. Oldboy
41. Zodiac
42. Little Miss Sunshine
43. The Lord of the Rings: The Two Towers
44. WALL?E
45. Phantom Thread
46. Amélie
47. Past Lives
48. Kill Bill: Vol. 1
49. Memories of Murder
50. Pride & Prejudice
Parazit in Social Network med top 10 ?
Časopis je nato svoje bralce pozval k oddaji glasov, pri čemer je prispelo več kot 200.000 glasov.
Rezultati
TOP 50
1. Parasite
2. Mulholland Drive
3. No Country for Old Men
4. There Will Be Blood
5. Interstellar
6. The Dark Knight
7. Mad Max: Fury Road
8. Spirited Away
9. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
10. The Social Network
11. Inglourious Basterds
12. In the Mood for Love
13. Everything Everywhere All at Once|
14. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
15. The Lord of the Rings: The Return of the King
16. La La Land
17. Get Out
18. Moonlight
19. Whiplash
20. Arrival
21. Children of Men
22. The Grand Budapest Hotel
23. Oppenheimer
24. Inception
25. The Departed
26. Portrait of a Lady on Fire
27. Dune: Part Two
28. The Royal Tenenbaums
29. Once Upon a Time... in Hollywood
30. Brokeback Mountain
31. Before Sunset
32. Lost in Translation
33. Gladiator
34. Spider-Man: Into the Spider-Verse
35. Aftersun
36. Lady Bird
37. City of God
38. Call Me by Your Name
39. Pan's Labyrinth
40. Oldboy
41. Zodiac
42. Little Miss Sunshine
43. The Lord of the Rings: The Two Towers
44. WALL?E
45. Phantom Thread
46. Amélie
47. Past Lives
48. Kill Bill: Vol. 1
49. Memories of Murder
50. Pride & Prejudice
Parazit in Social Network med top 10 ?

Polda ::
Umrl Michael Madsen, zvezdnik filmov Ubila bom Billa in Stekli psi
https://www.24ur.com/popin/film_tv/umrl...
Legenda od igralca. RIP
https://www.24ur.com/popin/film_tv/umrl...
Legenda od igralca. RIP

Mlad. NPvM.

endelin ::
Igralec, ki naredi tarantino filme boljše.
Meni je žal, da ga ni bilo v pulp fictionu. Huda karizma.
Osebno življenje pa ... še en tistih ki mu denar ni prinesel sreče. Samomor sina...
Meni je žal, da ga ni bilo v pulp fictionu. Huda karizma.
Osebno življenje pa ... še en tistih ki mu denar ni prinesel sreče. Samomor sina...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Ta vikend 4-6 julij najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada
Jurassic World: Rebirth $91.5M
F1: The Movie $26.1M
How to Train Your Dragon $11.0M
Elio $5.7M
28 Years Later $4.6M
Jurassic World: Rebirth $91.5M
F1: The Movie $26.1M
How to Train Your Dragon $11.0M
Elio $5.7M
28 Years Later $4.6M

Filmu Jurassic World Rebirth napovedujejo otrovitveni vikend po celem svetu okoli 260 mio $.
Film se je odrezal veliko bolje kot so mu napovedovali 260 mio $.
Prvi vikend $318,317,630.
Film ima proračun 180 mio $ se pravi potrebuje okoli 450 mio $, da pokrije stroške. Glede na prvi vikend to ne bo problem.

V 10 dneh $293,617,106 v BO.
Film ima proračun od 200- 300 mio $ kar pomeni, da potrebuje v BO 500 mio $ - 750 mio $, da pokrije stroške.
500 mio $ je dosegljivih 750 mio $ pa nikakor ne.
v 17 dneh $125,834,494 v BO
Proračun filma 60 mio $. Se pravi za kritje stroškov potrebuje okoli 150 mio $.
28 Years Later has a reported budget of $60 million, making it nearly 10 times more expensive to make than 28 Days Later. This means it needs to make approximately $150 million to break even.