Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi

oo7 ::

Ta vikend 25-27 julij najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada
The Fantastic Four: First Steps $118.0M
Superman $24.9M
Jurassic World: Rebirth $13.0M
F1: The Movie $6.2M
Smurfs $5.4M
The Fantastic Four: First Steps $118.0M
Superman $24.9M
Jurassic World: Rebirth $13.0M
F1: The Movie $6.2M
Smurfs $5.4M

Za primerjavo Superman v 3 dneh 220 mio $ in The Fantastic Four: First Steps v treh dneh 218 mio $.
Superman v 17 dneh $502,701,578
Jurassic World: Rebirth v 26 dneh - $718,352,440
F1: The Movie v 31 dneh $509,651,907
Superman v 17 dneh $502,701,578
Jurassic World: Rebirth v 26 dneh - $718,352,440
F1: The Movie v 31 dneh $509,651,907
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Letos zaenkrat najbolj uspešni filmi v Box office
TOP 15
1 Ne Zha II $1,899,848,247
2 Lilo & Stitch $1,010,557,653
3 A Minecraft Movie $955,149,195
4 Jurassic World: Rebirth $718,352,440
5 How to Train Your Dragon $605,906,615
6 Mission: Impossible - The Final Reckoning $591,970,627
7 F1: The Movie $509,651,907
8 Superman $502,701,578
9 Captain America: Brave New World $415,101,577
10 Thunderbolts* $382,292,181
11 Sinners $365,878,513
12 Final Destination: Bloodlines $285,330,814
13 The Fantastic Four: First Steps $218,000,000
14 Snow White $205,679,463
15 28 Years Later $150,010,239
Do konca leta je še nekaj filmov kateri lahko posežejo v zgornjih top 15 :)
Avgust
September
Oktober
November
December
TOP 15
1 Ne Zha II $1,899,848,247
2 Lilo & Stitch $1,010,557,653
3 A Minecraft Movie $955,149,195
4 Jurassic World: Rebirth $718,352,440
5 How to Train Your Dragon $605,906,615
6 Mission: Impossible - The Final Reckoning $591,970,627
7 F1: The Movie $509,651,907
8 Superman $502,701,578
9 Captain America: Brave New World $415,101,577
10 Thunderbolts* $382,292,181
11 Sinners $365,878,513
12 Final Destination: Bloodlines $285,330,814
13 The Fantastic Four: First Steps $218,000,000
14 Snow White $205,679,463
15 28 Years Later $150,010,239
Do konca leta je še nekaj filmov kateri lahko posežejo v zgornjih top 15 :)
Avgust
September
Oktober
November
December
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

socialec ::
Zares pritegne samo Nobody 2, vse ostalo je bolj meh, recimo no, če je ravno 'most seeded' in nimaš najete višje prioritete streamanja in je mladina na kakšem festivalu kje. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

BT52 ::
Kaksne filme bi lahko videli, ce nebi tako onaniral na te plave spake. Res skoda![]()
Je kar korelacija smešna: Starejši si bolj ti nivo testosterona pada. Tip se je loču, postal woke in vse bolj čudne mehkužne filme dela. Te spake pa so prav smešne ja. Nobenega kulturnega odtisa nimajo.
čeprav mi je T2 po LOTR najboljši film EVER.

delavec44 ::
T2 je pred LOTR ampak verjetno odvisno ali ti je sci-fi bolj všeč od fantasy.
Sam bi raje videl še kakšen njegov podvodni film. Ali pa akcijskega Aliena.
S temi Avatarji je zgleda zavohal $$$.
Sam bi raje videl še kakšen njegov podvodni film. Ali pa akcijskega Aliena.
S temi Avatarji je zgleda zavohal $$$.

Scorpy84 ::
Včeraj gleda F1 v kinu. Ni slab film, le predolg za to kar je, kamot bi se ga dalo skrajšat za ene 30-40 minut in nebi izpustili nič pomembnejšega. Proti koncu je že kar veliko ljudi v dvorani pogledovalo na uroV glavnem štorija stereotipna, posnetki so res na nivoju ampak me je Top Gun Maverick dosti bolj prepričal od tega istega režiserja. Ok dam filmu tudi plus ker ni čisto stereotipni ala "prišel nazaj vozniški veteran, sedaj bo pometel s konkurenco" scenarij, ampak se dejansko Pittov lik šverca na raznorazne žavbe ter izkoriščanje pravil v svoje namene. Jst mu dam solidno 7 od 10.
Sem pogledal film, kaj naj rečem. Film je super za tiste, ki so šele začeli spremljati formulo. Jaz je gledam od leta 94 in me je malo zmotilo, da so vse najboljše dogodke, ki so se zgodili v f1, ter nesreča iz f3 vse spravili v eno moštvo in 9 dirk, kot je bilo omenjeno v filmu. Realistični dogodki, kjer je malo preveč fantazijsko vse skupaj naenkrat zmetano, oziroma preveč holivudsko. Med filmom sem ves čas imel občutek, da bi bil veliko boljši in akcijski, če bi uključili še kakšno moštvo ali dve, ter se manj z dialogi ukvarjali oziroma se šli kot, da snemajo biografski film. Odlična scena bi bila, ko so pred leti imeli sestanek šefov, ko je horner zabrusil totu, you've a got problem, change your ** car... tako smo v filmu imeli, sam nek pleh humoristično novinarsko konferenco. Imel sem občutek, kot da smo se vrnili, v bernijeve čase. Pa da ne rečem, da je še pitt na trenutek posnemal, kimija. Po drugi strani, glede na to kakšen denar se obrača, se dober ve kdo odloča za ugled f1. Uglavnem tisti, ki igra f1 igre, mu bo jasno zakaj je film tako omejeno posnet. Mislim, da se na napačne ljudi spravljamo, zakaj je tako posneto. Moja ocena je, da tisti, ki dolgo spremlja formulo, ne bo kaj dosti navdušen, bo bolj zadovoljen z netfliksovo serijo. Ker vemo kakšna je politika v sami formuli, med moštvi, sponzorji vem, da ustvarjalci niso niti približno imeli proste roke oziroma so bili omejeni v en svet (moštvo), bi jim za trud dal kar 10.

Gregor P ::
Kot kaže 5 Avatar filmov ne bo dovolj.
James Cameron sanja že o spin-offih.
Ali smo morda mi že prestari za Avatarje oz. mlajše generacijo na to franšizo čisto drugače gledajo? Ali je preprosto to le povprečen izdelek, ki pač nagovarja večino gledalcev?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Ganon ::
Vedno se bo našla masa, ki bo požrla povprečen izdelek, samo oglaševalska taktika mora biti prava.

Ali smo morda mi že prestari za Avatarje oz. mlajše generacijo na to franšizo čisto drugače gledajo? Ali je preprosto to le povprečen izdelek, ki pač nagovarja večino gledalcev?
Ali ni bil prvi avatar kao prvi film snemam v celoti v CGI, ter v mokap oblekah? Plus v 3D. Tole je bil privlek prvega filma, uspeh drugega pa se je vlekel na račun stare "slave" "pionirja". Torej pazite 2 je po mojem bila varljivo uspešna, že zgolj zaradi originala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

Ganon ::

Po moje jih gre veliko gledat že zaradi podobe filma in jih zgodba katera verjetno nima za ponudit nič novega od tega ne bo odvrnila. Jaz ga bom pogledal ampak doma.

Po 35 letih so napisali scenarij za film Gremlins 3.
Sedaj čakajo samo še žegenj Spieldberga.
'Gremlins 3' Is Just 'Waiting on Spielberg to Read and Approve' the Script, Says Original Lead Actor Zach Galligan: 'Warner Bros. Is Incredibly Interested'
https://variety.com/2025/film/news/grem...

mAXTER ::
Pa niti ni nujno, lahko da bo malo zaigral strune nostalgije, če ga bodo dobro skupaj spacali. Če bo pa zanič nam pa še vedno ostaneta prva dva originala

Predsednik11 ::

brett ::
T2 mi je najboljši akcijski film (ne pa najljubši)! LOTR (sploh FOTR) pa mi je najboljši epski (in fantazijski) film (a ne najljubši). Sama trilogija pa najboljša vseh časov (zaenkrat)!
Med njima pa bi izbral FOTR (LOTR), ker mi je ljubša fantazija in film se mi zdi narejen z zanosom, "ljubeznijo", če se lahko tako izrazim in se to tudi vidi pri končnem produktu. T2 pa perfekcionistično narejen, a s priokusom obrtništva. Po tehničnih kategorijah bi dal tudi LOTR prednost: kostumi, maska, fotografija, glasba, scenografija, igra, efekti, zvok. Režija enakovredna, scenarij boljši T2.
Med njima pa bi izbral FOTR (LOTR), ker mi je ljubša fantazija in film se mi zdi narejen z zanosom, "ljubeznijo", če se lahko tako izrazim in se to tudi vidi pri končnem produktu. T2 pa perfekcionistično narejen, a s priokusom obrtništva. Po tehničnih kategorijah bi dal tudi LOTR prednost: kostumi, maska, fotografija, glasba, scenografija, igra, efekti, zvok. Režija enakovredna, scenarij boljši T2.

Da vas malo še potrollam. Sem pozabil, da je mi je enako med T2, ESB, LOTR. Odvisno od razpoloženja. Vsak pa ima svoje čare. :D Osebno mislim, da je ESB scenarij perfekten. Potem LOTR že samo prolog je zlati standard, kako predstaviti svet. Da ne omenjamo obrništva. :D T2 pa že samo cela sekcija v umobolnici z Lindo, ko zbeži in uporablja okolje v svoj prid. Ne morem rečt, da en film boljši od drugega. XD

endelin ::
T2 je zame osebno popoln film. 10/10. Ni ga mogoče izboljšati. Cinematična ekstravaganca. Še po 30 letih je vrhunski in kljubuje zobu časa.Da bi podoživel trenutek ko sem ga prvič gledal. Igralska zasedba, pozna 80/90s scena, soundtrack. Vse je vrhunsko. Ne samo da je film vrhunski, prišel je v najboljšem času. Res če bi moral zbrati najbolj popoln spektakel bi bil to T2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

delavec44 ::
Težko verjeti, da se je v času med T1 in T2 tehnologija tako izboljšala (in od T2 do danes tako malo). T1 je še videti plastiko na obrazu, ko izgubi oko in tudi sam skelet robota se še leseno premika. T2 se pa lahko kosa z današnjo tehniko.

endelin ::

Podobno kot v zlatem obdobju gaminga nekje do doom 3 & half life2. Potem pa počasi bolj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Za T2 je en tip z nule sprogramiral "fizikalni" simulator fluida, da tisto sceno z prehodom skozi rešetko.
Podobno je bilo pri LOTR z golumom in tisto inovacijo korekcijo barve z algoritmom.
Podobno je bilo pri LOTR z golumom in tisto inovacijo korekcijo barve z algoritmom.

Scenarij za naslednji James Bond film bo napisal Steven Knight najbolj znan po TV seriji Peaky Blinders.

Kot kaže bo imel MCU film Fantastic Four: First Steps ogromen padec v BO iz prvega vikenda v drugi. Govori se o 80%

Predsednik11 ::
T2 mi je najboljši akcijski film (ne pa najljubši)! LOTR (sploh FOTR) pa mi je najboljši epski (in fantazijski) film (a ne najljubši). Sama trilogija pa najboljša vseh časov (zaenkrat)!
Kater ti je potem najboljši akcijski film ?

Najboljši mi je T2! Sem napisal
Kar pomeni, da je po tehnični plati (kategorijah kot jih klasificirajo Oskarji), narejen najboljše!
Ampak najljubši pa mi je Mad Max: Fury Road, sledi Dark Knight in potem T2.

Najboljši mi je T2! Sem napisalKar pomeni, da je po tehnični plati (kategorijah kot jih klasificirajo Oskarji), narejen najboljše!
Potem pa so Aliens, Die Hard 1, Predator, John Wick 4, The Matrix, Watchmen, Bad Boys 1.