» »

Kdaj ni pametno klikniti Unsubscribe?

Kdaj ni pametno klikniti Unsubscribe?

BUMM ::

Sem pazljiv pri deljenju e-naslova in če zaradi registracije v kakšni spletni trgovini že dobim reklamo, kliknem unsubscribe. Pri straneh kot so mimovrste, kuponko, mlacom ipd. verjamem da to ni problematično. S klikom na Unsubscribe me bodo odtsranili s seznama in zgodba je po vsej verjetnosti zaključena.

Redko, a vseeno kdaj pa dobim kaj takega:

(je že bil tudi primer, ko je bil gumb ODJAVA skoraj na vrhu in večji kot vse ostalo)

Očitno so nekje po čudni poti staknili moj e-naslov in mi to poslali.
Zdej pa dilema, ki se mi poraja:
A: kliknem Odjava in upam, da me zaradi klika odstranijo s seznama in me pozabijo
B: Morda bom ravno zaradi klika pristal na listi "aktivnih" naslovov - teoretično na listi, s katero se bo trgovalo in bom zaradi nje dobival še več podobnega sranja.

Kako postopate v takih primerih?
Osebno vedno najprej pomislim, če vem, od kje jim moj mail. Če vem, ni problema. Če ne vem, najprej z desnim klikom preverim naslov povezave gumba Odjava. V tem konkretnem primeru gre sicer za na videz ok link (Url=http:/lotolistek.com/obvestila/unsubscribe.php/....). Če zgleda normalen, pol razmišljam naprej.

Moj e-poštni ponudnik mi z opcijo blacklist omogoči le to, da se z blokado npr. info@lotolistek.com pošta s tega naslova samo v Spam premakne, ne pa dejansko blokira. Tole slednje mi gre zelo na živce.
Dejansko nimam variante onemogočiti prejemanje njihovih nadležnih ponavljajočih reklam brez da bi kliknil na rizični "Odjava" in s tem rizkeral, da pristanem na kakšni listi.
  • spremenilo: BUMM ()

kunigunda ::

Jest ce nism sigurn, pustim. Ce vidm da dobim se kdaj od istga, pomen da bojo tko al tko posiljal (tud ce unsubsribe ne bo nc naredu in lovijo "aktivne"), tko da kliknm in upam na najbolje :)

Raptor F16 ::

Če ne poznam in nisem izvajal nobene sorodne aktivnosti gladko ignoriram in brišem sproti.

Če ne bo odziva ti tudi pošiljali ne bodo toliko.

jype ::

Ever.

DePalmo ::

Bolj realna je opcija B. Ponavadi če se mi da, pogledam kje je registrirana domena oz. kateri firmi pripada. Če slovenski (kar je zelo redko v teh primerih), jim odpišem. Drugače je pa bolje ignorirat kot pa jim dati potrditev da je tvoj email račun aktiven.

Tudi meni grejo taki spami na živce. Lahko bi naredil tistih par filtrov na teden za vse od katerih dobim, a prej oni odnehajo kot pa se spravim dejansko delat filtre.

_Denny_ ::

Označiš kot/premakneš v spam in živiš dalje. Tvoj mail.com sicer nima ne vem kako dobrega filtriranja, tako da ga boš moral "učiti" sam kot smo to počeli pred pojavo Gmaila in podobnih ponudnikov - čimveč nadležnih sporočil boš označil kot spam, manj jih boš videl v inboxu.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10524076 (10706) donvito
»

Mejli, spam,... od kje email

Oddelek: Loža
4711540 (7996) japol
»

Lažje odjavljanje od reklam v Gmailu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
157726 (5295) Afo
»

Slovenski SPAM

Oddelek: Loža
73014 (2252) Lonsarg

Več podobnih tem