» »

WindowsImageBackup

WindowsImageBackup

CyberPunk ::

A mogoče kdo ve, če zadošča, da z enega zunanjega diska na drugega prekopiraš vsebino folderja WindowsImageBackup, da se potem lahko mašino restora z drugega (z Windowsovim Backup/Restore toolom)? Ali pa je še kaj pod System Volume Information treba?

(Genijalci niso vključili podpore Bitlockerju na recovery disku, tako da je očitno backup na šifriranem zunanjem disku neuporaben. Seveda pa če delaš backup na nešifriran disk, te "vljudno" opomni, da backup ne bo šifriran in da priporočajo, da se ga da na encrypted drive :)) )

MrStein ::

Gre z VHD(X) fajl, tako da lahko v skrajni sili ročno fajle restavriraš.

> Ali pa je še kaj pod System Volume Information treba?
Na backup disku? Skoraj 100% ne. Zakaj bi bilo tam kaj?

Sicer pa: Probieren geht über studieren.
Probaj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

> Ali pa je še kaj pod System Volume Information treba?
Na backup disku? Skoraj 100% ne. Zakaj bi bilo tam kaj?

Ker pri Microsoftu nikoli ne ves, katera logika jih je gnala pri enih receh. :D

Miha 333 ::

Kolikor vem, se pretekle kopije backupov shranjujejo v obliki VSS shapshotov. To bi lahko bilo shranjeno v System Volume Information. Ampak tega itak ne moreš kar tako kopirati. V WindowsImageBackup je samo zadnja kopija.

3dpt ::

CyberPunk je izjavil:

A mogoče kdo ve, če zadošča, da z enega zunanjega diska na drugega prekopiraš vsebino folderja WindowsImageBackup, da se potem lahko mašino restora z drugega (z Windowsovim Backup/Restore toolom)? Ali pa je še kaj pod System Volume Information treba?

(Genijalci niso vključili podpore Bitlockerju na recovery disku, tako da je očitno backup na šifriranem zunanjem disku neuporaben. Seveda pa če delaš backup na nešifriran disk, te "vljudno" opomni, da backup ne bo šifriran in da priporočajo, da se ga da na encrypted drive :)) )

Tole preprosto ne drži.
Če delam backup na disk ki je šifriran z bitlockerjem lahko brez tezav iz njega tudi restavriras. Seveda te predno pokaze vsebino vprasa po pinu, potem pa dalje po obicajnem postopku.

Govorim za win 10, ker sem sprobal. Za 7, 8 in 8.1 tega ne trdim ker nism sprobal.

Hm, meni na Win10 tablici pred meseci ni delovalo (in parkrat pred tem tudi ne). Samo napisalo je, da ne najde imidža ali pa ne more prebrati diska (oz. nekaj na to temo - malo sem pozabil). Razen če so to uvedli s katero od posodobitev v zadnjih mesecih oz. sem imel prestar recovery (imel sem ga na USB, saj je bila opcija "Create a system repair disc" pretežno neuporabna, če nisi imel pri roki eksternega pekača, ker je zahteval kreacijo CDja...).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pobrisati datoteki, kjer nisi owner?

Oddelek: Operacijski sistemi
91029 (624) subby
»

SSD - kam so izginili GB ?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
183618 (3349) SanAndreas
»

Mankajoči prostor na disku!

Oddelek: Pomoč in nasveti
301394 (1148) DeeCoy
»

NOD32 ali Avast?