» »

Samsung Galaxy A8 Android downgrade

Samsung Galaxy A8 Android downgrade

gusto ::

Dobil sem nalogo, da Samsung Galaxy A8 (SM-A530F) spravim iz Androida 9.0 na Android 8.0. Ne te zadeve se napol spoznam, sem v preteklosti že občasno rootal telefone, nameščal custom rome, pri omenjenem telefonu, pa se srečujem s precej težavami.

Najprej sem poskusil preko Odina, firmware sem potegnil iz Sammobile, tukaj vedno dobim napako "Complete(Write) operation failed". Potem sem poskusil z namestitvijo Custom recovery-ja TWRP, kjer dobim enako napako, na telefonu piše še "Only official released binaries are allowed to be flashed (recovery)".

Po nekaj googlanja naj bi težave delal nek RMM lock (lahko se motim). Sem probal z nekimi zadevami preko tega, ni nič uspelo, je še ena metoda, kjer naj bi čakal 7 dni, da se nek števec resetira, ne vem...

Kakšne izkušnje, je že šel kdo čez to? Cilj je samo spraviti telefon iz Androida 9 na 8, samo se je Samsung potrudil, da je to precej težko. Oseba za katero to delam rabi Android 8 na telefonu.

MrStein ::

A lahko namestiš LineageOS ? Zanj so ponavadi kar podrobna navodila.
Če uspe, lahko od tam nadaljuješ proti cilju...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

facepalm ::

gusto ::

MrStein je izjavil:

A lahko namestiš LineageOS ? Zanj so ponavadi kar podrobna navodila.

Ne, ker ne morem namestiti custom recoveryja.

facepalm je izjavil:

this?
https://www.getdroidtips.com/downgrade-...

Če tole prav razumem, ni to nič drugega, kot inštalacija stock roma preko odina, kar sem itak najprej probal, dobim pa omenjeno napako.

facepalm ::

si preveril, ce je isti firmware, kot tisti katerega si probal flashat?
samsunga sem flashal samo 1x in mi je odin dajal napako na dolocenih romih, ceprav so bili za pravi device. na koncu sem flashal dualsim rom na single sim telefon in nato najnovejsi singlesim cez. ne vem po kaksni logiki je odin to spustil skozi:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako instalirati android 7 na Samsung J3?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6708 (629) bobby
»

Posodobitev starejše tablice

Oddelek: Pomoč in nasveti
173183 (2741) A_A
»

Porazna ponudba mobilnih OS - kam sploh, če ne na Android in iOS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10014837 (11381) tryhard
»

Samsung Galaxy A3 2017 - Android 7

51234 (1041) TheBlueOne
»

Galaxy S6(G920F) No OS Installed!

91735 (1417) nooby

Več podobnih tem