» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
818 / 831
»»

Torrent ::

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mene že malo skrbi kaj sem jaz, če pišem z levo roko? Sem probal z desno pa nikakor ne pride lep rezultat.

Napačno vprašanje. Raje se vprašaj, če ti stoji ko vidiš plešastega.

Stoji kaj? Janša je kriminalec in kreten. Še vedno pa je izmed dveh slabih odločitev boljši kot Golob.

Potem si samo latentni janšist?

delavec44 ::

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mene že malo skrbi kaj sem jaz, če pišem z levo roko? Sem probal z desno pa nikakor ne pride lep rezultat.

Napačno vprašanje. Raje se vprašaj, če ti stoji ko vidiš plešastega.

Stoji kaj? Janša je kriminalec in kreten. Še vedno pa je izmed dveh slabih odločitev boljši kot Golob.

Potem si samo latentni janšist?

Ne vem kaj sem, vem pa za koga bom tokrat prvič volil.

luli je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

paradajzos je izjavil:

[
Ja lej, pejt zdej spat, jutri moraš na šiht, da boš imel za najemnino. Razmišljam, da bi nekaj začel oddajat, ampak samo levajzarjem. Cena? Sitnica :) Davek bom prištel dvojno že zdaj, čeprav ga še ni.

Ne bi najel stanovanja od janšista, pa da je zadnje na tem svetu. Bi pa jih obdavčil dvojno, to pa ja.

To zdaj rečeš. Pol pa še ven ne boš hotel iti :))

To bi bilo še boljše, ampak nimam volje za to. Še zastonj ne bi živel pod streho janšista. Niti ob plaži s pogledom na morje.

No no. Kaki zastonj? Saj nismo na Kardeljevi ploščadi. Plačal boš zajetno najemnino + davek kaj pa si mislil.

Kako si prišel do najemnine, če ne bi pri janšistu živel niti zastonj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

paradajzos ::

Torrent je izjavil:

Pred uradom vlade je kak kip? 8-O

Boš moral enkrat na turistčni ogled Ljubljane, priporočam da najameš taksi na železniški :D
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

delavec44 je izjavil:

Ne vem kaj sem, vem pa za koga bom tokrat prvič volil.

Sej takih, ki deklarativno prvič volijo janšo in to na vsakih volitvah je ogromno. Ponavadi se to število še poveča tik pred volitvami, ampak na dan volitev pa na srečo nekam izginejo.

luli ::

Še zdaj se nisem uspel odločiti ali si ti janšist in hočeš z neumnosti ljudi zvabiti do tega, da ga volijo ali pa si tako strašno neumen, da mu s svojimi mnenji dejansko prinašaš glasove.

paradajzos je izjavil:

Torrent je izjavil:

Boš moral enkrat na turistčni ogled Ljubljane, priporočam da najameš taksi na železniški :D

Kateri urad vlade imaš v mislih? Daj vsaj ulico, da vem kam it pogledat. Bom šel s skirojem.

luli je izjavil:

Še zdaj se nisem uspel odločiti ali si ti janšist in hočeš z neumnosti ljudi zvabiti do tega, da ga volijo ali pa si tako strašno neumen, da mu s svojimi mnenji dejansko prinašaš glasove.

Vabiti nove ljudi, da volijo za Janšo, je sizifovo delo. Janša dobi vedno podobni procent glasov. Ta številka bo pa kvečjemu samo manjša, saj mu volilci pospešeno zapuščajo svet.

Zgodovina sprememb…

Me veseli, da ste janšisti prišli na plano v tako velikem številu, ampak zdaj pa je dovolj. Čas je, da se preselite nazaj na Nora24 forum in tam izvajate svoj "circle jerk". ;)

Zgodovina sprememb…

Kateri urad vlade imaš v mislih? Daj vsaj ulico, da vem kam it pogledat. Bom šel s skirojem.

Z avtom težko.

Polno, vsem pa je skupen mehki ć.
Vabiti nove ljudi, da volijo za Janšo, je sizifovo delo. Janša dobi vedno podobni procent glasov. Ta številka bo pa kvečjemu samo manjša, saj mu volilci pospešeno zapuščajo svet.

Zato pa imate janšisti zdaj novo taktiko očitno.

A plačuješ dovolj za tvoje varovanje, ko bo množica eksplodirala? Jaz ti ne odstopim deleža davka od mojih nepremičnin.

Mato989 ::

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Luksuz so tudi potovanja, avti, jahte, slike. Torej en luksuz je letno obdavčen drugi pa ne?

Ne bi bilo bolje, da ločimo vikende za lastno uporabo od baje praznih špekulativnih investicijskih naložb v nepremičnine?

To kar naštevaš ne povzroča velike škode družbi in ni omejeno/regulirano tako kot prostor. Torej hočeš povedat, da še nisi slišal za primer, kjer bi država obdavčila lastništvo nepremičnin, ne pa slik npr.? Daj se zresni in nehaj ponavljat te floskule.

Ne vem, mogoče bi bilo to bolje. Kako pa boš to naredil?

Kako da ne, če se trudimo znižat Co2 in ostalo sranje... vso SVINJANJE planeta povzroča ŠKODO DRUŽBI... obdavčeno pa je različno ali pa sploh ni.

Torrent je izjavil:

Ti ga pa malo biksaš. V recesiji so cene stagnirale, tako da so nominalno padle tud do 30%? Stanovanje v LJ je bilo res vedno težje dosegljivo, v primerjavi z drugimi mesti, ampak razmerje med povprečno plačo in povprečno ceno na m2 ti bo pokazalo, da nikoli ni bilo težje kot danes. Recimo, da je bilo podobno razmerje leta 2008 na vrhu balona, ampak takrat je vseeno bilo vsaj več ponudbe, tako da si za isti denar (relativno na povprečno plačo) vsaj dobil kaj boljšega kot danes.

Ampak leta 2012 je bila brezposelnost like 10% cca... torej vsak 10ti je bil brezposeln... tistim je bilo dosti težje kupit karkoli kot zdaj ko so zaposleni...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Jaz še vedno čakam odgovore zagovornikov poštenega nepremičninskega davka kako bo reševal obvode in izigravanja. Ali bodo pravila veljala spet le za nekatere? Pa je tu sigurno še precej obvodov na katere sploh še ni nihče pomislil.

https://slo-tech.com/forum/t742691/p843...

Lahko si pa vsi skupaj priznamo, da predlog le ni tako pošten kot nekateri zatrjujejo.

Ne vem sicer s tako sposobno vlado zakaj pobiranje obstoječih davkov ne izboljšajo. Sive in črne ekonimije je precej, zaposlenih v JU tudi dovolj. Naj kaj naredijo za svojo plačo.

Zgodovina sprememb…

MojsterX ::

preprosto se procentualno obdavči vso premoženje in je mir.

Seveda je pa potem problem cenitve. npr. hiša ocenjena po GURS 300k, prodaja se pa za 1.3 milijona.

MojsterX je izjavil:

Seveda je pa potem problem cenitve. npr. hiša ocenjena po GURS 300k, prodaja se pa za 1.3 milijona.

Zato bi moralo biti obdavčeno vse glede na zadnjih 6 mesecev prodaj nepremičnin po občini ali + sosednjih če je premalo prodaj bilo v zadnjih 6 mesecih v 1 občini... itd

Tako ne bi mogel NOBEN goljufat.

paradajzos ::

Kaj pa, če se ne obdavči tega, za kar smo že vsi plačali davke in se "obdavči" vse tiste, ki razmetavajo naš denar?
Recimo tako, da se ministra, ki se mu "zgodijo" svinjarije, ne zgolj prezaposli drugam, ampak se mu j**e vse po spisku?
Za greatest hits te vlade bi odgovornim morali takoj zaplenit vse osebno premoženje in jih poslat v čuzo, kjer bi počakali na sodne postopke, najmanj, kar bi jih potem doletelo, bi bila kazen za objektivno odgovornost, ki bi morala biti konkretna in ne zgolj malo nežno po prstih z malo oštevanja in seveda naj za vsak evro premoženja dokažejo, da ni bil pridobljen nezakonito - to, s čimer establishment tako rad grozi običajnim ovcam iz črede, da jih ima v strahu.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

Jaz pa bi uvedel obvezno plačilo študija za vse. Lahko bi bilo tudi brezobrestno kreditiranje, ki ga bi bilo potrebno v 15 letih vrniti. Sam bi z levo roko vrnil ta znesek, polagalec ga ne bi imel, raznorazni pametnjakoviči pa bi razmislili o študijo politologije.

MojsterX je izjavil:

Že sedaj je velika verjetnost, da ta predlog ne bo šel skozi. Če pa obdavčijo vse, je pa to skoraj garantirano. Ali pa ga nova vlada potem prekliče. Ista ne bo ponovno izvoljena.

luli je izjavil:

Jaz pa bi uvedel obvezno plačilo študija za vse. Lahko bi bilo tudi brezobrestno kreditiranje, ki ga bi bilo potrebno v 15 letih vrniti. Sam bi z levo roko vrnil ta znesek, polagalec ga ne bi imel, raznorazni pametnjakoviči pa bi razmislili o študijo politologije.

To pa itak drži ja... to bi morali že davno uvest...

delavec44 je izjavil:

MojsterX je izjavil:

Že sedaj je velika verjetnost, da ta predlog ne bo šel skozi. Če pa obdavčijo vse, je pa to skoraj garantirano. Ali pa ga nova vlada potem prekliče. Ista ne bo ponovno izvoljena.

In ravno tak problem imajo razvite države. Ljudje stavbe v mestih obnavljajo samo v notranjosti, zunaj pa zgledajo, kot da se bodo vsak hip sesipale. Bil v X takih nepremičninah širom Francije.

eventyrer ::

Mato989 je izjavil:

luli je izjavil:

A ne bi raje kaznovali faksov ki napihujejo številke in vabijo študente na študij ki ima garantirano brezposelnost?

eventyrer je izjavil:

Mato989 je izjavil:

luli je izjavil:

A ne bi raje kaznovali faksov ki napihujejo številke in vabijo študente na študij ki ima garantirano brezposelnost?

Zakaj faksi se obnašajo tržno. To pa se pričakuje tudi od študentov.

johnnyyy ::

luli je izjavil:

To je lahko dvorezen meč. Namreč naš sistem in zakonodaja je čedalje bolj kompleksna in mi rabimo kritično maso izobraženih, da lahko sploh funkcioniramo. Kratkoročno bi to šlo, samo ko se to dela +10 let pa bi prišli na plano konkretni problemi.

eventyrer je izjavil:

Mato989 je izjavil:

luli je izjavil:

Zakaj pa? Problem našega trenutnega sistema je, da folk gre študirati brez da bi 5 min posvetil in se vprašal kakšna bo njegova plača oz. kako zaposljiv je z to izobrazbo? Ali še bolje, koliko višjo plačo lahko pričakuje napram temu če gre delat neko poklicno srednjo šolo itd...

Faksi se obnašajo "tržno" njim je cilj pridobit čimveč študentov v SLO, ker dobijo plačano od države glede na glavarino, zato jim je težko zamerit če hočejo čim več študentov...

Študenti oz. dijaki ki se vpisujejo na fakse pa se ne obnašajo tržno ker jih nič ne stane (čas jih stane pa se to sicer ne zavedajo) takrat ko se odločajo za fakse, zato se odločajo po nekih arbitrarnih neekonomičnih in neracionalnih merilih...

To bi spremenili če bi recimo morali dijaki plačat 5.000 EUR = 1 letnik faksa... potem bi marsikateri starš vprašal dijaka kaj točno meni da bo s tem pridobil če gre to študirat in ali je pogledal kakšne plače lahko pričakuej itd...

johnnyyy je izjavil:

luli je izjavil:

To je lahko dvorezen meč. Namreč naš sistem in zakonodaja je čedalje bolj kompleksna in mi rabimo kritično maso izobraženih, da lahko sploh funkcioniramo. Kratkoročno bi to šlo, samo ko se to dela +10 let pa bi prišli na plano konkretni problemi.

Torej namesto da bi naredili zakonodajo in sistem MANJ kompleksen ti predlagaš več izobraževanja ki nima veze o kompleksnosti sistema in zakonodaje? Kako točno UNI DIPL zgodovinar bolje obvlada sistem in FURS in eDavke kot dobro izobražen elektrotehnik računalništva po poklicni maturi?
jaz neke razlike ne najdem, kvečjemu bi trdil da slednji bo obvladal bolj...

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

paradajzos je izjavil:

Torrent je izjavil:

Sori, jaz živim ne prav daleč od stavbe, kjer je vlada že več desetletij, a kipa pred vlado se res ne spomnim.
Pa tudi Google ga je očitno pobrisal.

Zanimivo, da se ne da omejiti koliko % nepremičnin v nekem kraju je lahko namenjeno najemom.
Več jih enostavno ne more bit.
Za dat nepremičnino v najem bi moral pridobiti soglasje upravne enote.

Recimo da rečemo da v nekem kraju je ta moment X nepremičnin namenjenih najemu. Enostavno rečemo da toliko je trenutno maksimum, ko se zgradi 10 novih blokov se njihove nepremičnine pač ne sme dat v najem.
Za dajanje nepremičnine v najem na črno pa bi uvedli visoke kazni.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

johnnyyy je izjavil:

Kar niti ni res.

Večina komplicirane zakonodaje se dostikrat sploh ne izvaja, ali pa se naredi ena praksa, ki na koncu za večino vpletenih zahteva sledenje nekim navodilom, ki je tudi priporočena s strani inštitucij. Kot v vsaki državi...

Za to ne rabiš nekih milijavžent družboslovnih študijskih smeri.

Univerzitetni študij so ugrabili sami profesorji, ko se je uvedlo financiranje preko glavarin, saj so bili na začetke deli vlad, ministrstev, ipd. So si pač nastavili zakonodajo za kasnejše udobne službice...

Mato989 je izjavil:

Torej namesto da bi naredili zakonodajo in sistem MANJ kompleksen ti predlagaš več izobraževanja ki nima veze o kompleksnosti sistema in zakonodaje? Kako točno UNI DIPL zgodovinar bolje obvlada sistem in FURS in eDavke kot dobro izobražen elektrotehnik računalništva po poklicni maturi?
jaz neke razlike ne najdem, kvečjemu bi trdil da slednji bo obvladal bolj...

Jaz nič ne predlagam, saj nisem na poziciji, kjer bi lahko nekaj predlagal. Pravim samo, da če se zmanjša število visoko izobraženih, lahko imamo probleme, še večje kot sedaj, ko minister za pravosodje skupaj z finančnim ministrom in kupom sodelavcev ne uspe ene stavbe kupit "po protokolu". Tako, da če bi šli v to potem je dobro da se zavedamo tudi na kaj to vpliva.

In podobno je z nepremičninskim davkom. Vsi gledajo samo kako je sedaj in kako je bilo v preteklosti - nihče pa ne gleda naprej. Zraven masturbiranje kako naj nekdo od 400k vrednega vikenda plačuje 5k davka itd. Večina se ne zaveda, da se je večino stavb in vikendov zgradilo, zaradi določenih ugodnosti (manj birokracije/davkov/samogradnja itd). In mi lahko z dodatnim davkom naredimo to, da se bo v nepremičnine še manj vlagalo. Pač danes in v roku 10 let to ne bo problema a enkrat bomo prišli do točke, ko bomo ugotovili, da je našstanovanjski fond izredno slab in star in da ga v 10 letih ne bomo popravili.

Podobna zadeva se nam je že zgodila, ko smo ob krizi dopustili, da ogromno gradbincev propade. In večina je bila vesela kako nepremičnine padajo. Ko pa krize ni bilo več, je šlo pa vse v nebo - precej bolj kot na zahodu.

Jaz nič ne predlagam, saj nisem na poziciji, kjer bi lahko nekaj predlagal. Pravim samo, da če se zmanjša število visoko izobraženih, lahko imamo probleme, še večje kot sedaj, ko minister za pravosodje skupaj z finančnim ministrom in kupom sodelavcev ne uspe ene stavbe kupit "po protokolu". Tako, da če bi šli v to potem je dobro da se zavedamo tudi na kaj to vpliva.

Ampak te težave nimajo veze o stopnji izobraženosti ampak prej o moralni in človeški integriteti ter seveda zdravi "kmečki" pameti in poštenosti... Ti si lahko poklicni kuhar ali pa doktor ekonomije, ampak če si slepar si slepar... in sleparski doktor ekonomije je slabši minister kot pošteni in dober kuhar z integriteto in osnovno ekonomsko pismenostjo..

Mato989 je izjavil:

Ampak te težave nimajo veze o stopnji izobraženosti ampak prej o moralni in človeški integriteti ter seveda zdravi "kmečki" pameti in poštenosti... Ti si lahko poklicni kuhar ali pa doktor ekonomije, ampak če si slepar si slepar... in sleparski doktor ekonomije je slabši minister kot pošteni in dober kuhar z integriteto in osnovno ekonomsko pismenostjo..

Gledat moraš iz vidika družbe, ne posameznika. Ti lahko najdeš v neki skupini ljudi ki imajo končano OŠ nekoga, ki si veliko ve in je boljši od nekoga s končanim FDV. A če daš na kup 100 enih in drugih naključnih, pač prej kot slej opaziš, da imajo tisti s končano OŠ manj znanja.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Gledat moraš iz vidika družbe, ne posameznika. Ti lahko najdeš v neki skupini ljudi ki imajo končano OŠ nekoga, ki si veliko ve in je boljši od nekoga s končanim FDV. A če daš na kup 100 enih in drugih naključnih, pač prej kot slej opaziš, da imajo tisti s končano OŠ manj znanja.

Ja seveda, ampak jaz menim, da to ni posledica stopnje izobrazbe ampak vrste ljudi... Če bi recimo vseh teh 100 v tvojem priemru ki ima visoko izobrazbo imelo ENAKO izobrazbo kot onih 100 na drugi strani, bi še vedno bili bolj sposobni in pametni v povprečju... to pa zato ker višina izobrazbe redkokdaj da "real life" skills o katerih ti govoriš da jih rabimo zaradi zapletenosti zadev od zakonodaje do ostalega...

johnnyyy je izjavil:

A če daš na kup 100 enih in drugih naključnih, pač prej kot slej opaziš, da imajo tisti s končano OŠ manj znanja.

Sam kakega znanja.

Predvsem pa ali je le to znanje uporabno?

zavajon je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Torrent je izjavil:

Sori, jaz živim ne prav daleč od stavbe, kjer je vlada že več desetletij, a kipa pred vlado se res ne spomnim.
Pa tudi Google ga je očitno pobrisal.

Odpusti jim, saj janšisti ne vejo kaj govorijo. Verjetno naši največji "demokrati" mislijo na državni zbor, ampak jih je lepše pustit v nevednosti.

shark_nm ::

Kako ste ljubki tisti ki mislite, da bo ta obdavčitev udarila po prstih najbogatejše. Tisti ki ima ne da. Pripravljenih imajo tisoč in eno zvijačo da se ognejo davki. Konec koncev potrebujejo samo 20 frendov ki se včlanijo v ree religijo svetega Poldeta in začuda so pri nas vse verske ustanove oproščene davka. Idealno da moj 1 mio vreden vikend postane cerkev svetega Poldeta. Aleluja. Snezič in Matoz in podobni nevretenčarji pa bodo reševali to. Tisti pravi siromak, ki je na roke naredil vikend v 20. Letih in ga je vse skupaj prišlo 50k(če bi štel njegovo delo in ga ovrednotil preko 500k) pa bo plačal 5k ker je kao to vredno ho ho. Potem pa bodimo pošteni in temu siromaku štejemo ure ko je dela vikend v pokojninski fond. Gre lahko pri 45. V penzion

shark_nm je izjavil:

Kako ste ljubki tisti ki mislite, da bo ta obdavčitev udarila po prstih najbogatejše. Tisti ki ima ne da. Pripravljenih imajo tisoč in eno zvijačo da se ognejo davki. Konec koncev potrebujejo samo 20 frendov ki se včlanijo v ree religijo svetega Poldeta in začuda so pri nas vse verske ustanove oproščene davka. Idealno da moj 1 mio vreden vikend postane cerkev svetega Poldeta. Aleluja. Snezič in Matoz in podobni nevretenčarji pa bodo reševali to. Tisti pravi siromak, ki je na roke naredil vikend v 20. Letih in ga je vse skupaj prišlo 50k(če bi štel njegovo delo in ga ovrednotil preko 500k) pa bo plačal 5k ker je kao to vredno ho ho. Potem pa bodimo pošteni in temu siromaku štejemo ure ko je dela vikend v pokojninski fond. Gre lahko pri 45. V penzion

da ne govorimo o tem da podeduješ nepremičnino. Uf, zdaj si pa tako grd kot tisti ki kupujejo nepremičnine ker ne vedo kam z denarjem. Plačaj davek!!! rofl.

shark_nm je izjavil:

Te vaše ideje iz obupa postajajo že absurdne in konkretno smešne. Se pa vsaj nasmejimo.

Davki na nepremičnine ali premoženje so nesmiselni. Regulacijo rabimo.

shark_nm je izjavil:

Tako nekako bo to šlo, ja...

Sam folk je pač glup, pa škodoželjen, ker eni imajo vikende, oni pa pač ne...

eventyrer je izjavil:

da ne govorimo o tem da podeduješ nepremičnino. Uf, zdaj si pa tako grd kot tisti ki kupujejo nepremičnine ker ne vedo kam z denarjem. Plačaj davek!!! rofl.

Sej ne rabiš plačat davka. Ta davek niti približno ni obvezen.

Torrent je izjavil:

eventyrer je izjavil:

pač trg bi moral biti reguliran.

Ko recimo zgradijo blok bi komot lahko prodajali zgolj fizičnim osebam, ki nimajo v lasti še nobene nepremičnine.

v nekem kraju bi lahko komot omejili koliko nepremičnin je namenjenih najemništvu, več jih pač ne more bit. Vse kar se zgradi novega bi bilo lahko namenjeno zgolj nakupu z namenom bivanja itd itd itd.

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Za smejati se bi bilo, če bi šlo za sarkazem. A žal človek čisto resno misli.

zavajon je izjavil:

Za smejati se bi bilo, če bi šlo za sarkazem. A žal človek čisto resno misli.

Dvomim, da resno misli. Po moje gre samo za provokacijo. Nihče ni tako neumen.

Zgodovina sprememb…

v 818 straneh še nimate odgovora zakaj so nepremičnine tako drage.

pametni bi ugotovili v max 5 postih (od katerih bi bili 4 samo še "afterthoughti").

Torrent je izjavil:

eventyrer je izjavil:

Ta davek je toliko neobvezen kot je neobvezen davek na plačo, in prispevki za ZZZS in ZPIZ itd... lahko se jim izogneš če pač v SLO ne delaš...

eventyrer je izjavil:

pametni bi ugotovili v max 5 postih (od katerih bi bili 4 samo še "afterthoughti").

Že zdavnaj smo to ugotovili. Zdaj je tema prešla v jamranje o davku, če slučajno nisi opazil.

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

eventyrer je izjavil:

Ta davek je toliko neobvezen kot je neobvezen davek na plačo, in prispevki za ZZZS in ZPIZ itd... lahko se jim izogneš če pač v SLO ne delaš...

Narobe. Spet se moremo ponavljat. Lahko tud oddaš nepremičnino, ali pa jo prodaš. Plačo rabiš, da preživiš, prazne sekundarne nepremičnine pa ne.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

eventyrer je izjavil:

Že zdavnaj smo to ugotovili. Zdaj je tema prešla v jamranje o davku, če slučajno nisi opazil.

nisem opazil. Prebral sem zadnjo stran, ne zadnjih nekaj 100 strani odkar sem to temo zadnjič odprl. :)

Debata o davkih me moti. Recimo da umrejo moji starši in ženini starši in da oboji hišo zapustijo nama.

Zato sem jaz grd grd zloben človek ki je enakovreden kretenom ki kupujejo nepremičnine ker ne vedo kam vlagat denar in moram plačati absurdno visok davek?

To zgolj pokaže kako napačen je današnji svet, kjer se uveljavlja najemništvo nepremičnin...ko v bistvu bogatašu plačuješ da si lahko kupi še več nepremičnin, sam pa po smrti ne zapustiš ničesar (razen nekaj Ikejinih omaric).

Zgodovina sprememb…

Narobe. Spet se moremo ponavljat. Lahko tud oddaš nepremičnino, ali pa jo prodaš. Plačo rabiš, da preživiš, prazne sekundarne nepremičnine pa ne.

Zakaj rabiš plačo da preživiš? Ne rabiš plače, rabiš, hrano, vodo, itd... Dejansko nepremičnino potrebuješ veliko bolj kot plačo če sva malo filozofska...8-)

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ja seveda, ampak jaz menim, da to ni posledica stopnje izobrazbe ampak vrste ljudi... Če bi recimo vseh teh 100 v tvojem priemru ki ima visoko izobrazbo imelo ENAKO izobrazbo kot onih 100 na drugi strani, bi še vedno bili bolj sposobni in pametni v povprečju... to pa zato ker višina izobrazbe redkokdaj da "real life" skills o katerih ti govoriš da jih rabimo zaradi zapletenosti zadev od zakonodaje do ostalega...

Da dosežeš določeno stopnjo izobrazbe greš skozi šolanje, kjer moraš predelati takšne in drugačne stvari. Ene so uporabne druge ne, a bistvo je v tem da treniraš možgane. Bolj kot jih treniraš bolj kot razmišljaš razne logične koncepte, boljše ti gre.

Podobno je tudi pri drugih stvareh. Nekdo, ki je spreten in natančen z rokami se lahko loti polaganja ploščic, pa bo prej naštudiral kot nekdo, ki nima ročnih spretnosti. Podobno je tudi pri glasbi, kjer bo nekdo ki že igra en inštrument precej lažje naštudiral še 2 druga, kot nekdo ki se je glasbe vedno otepal.

eventyrer je izjavil:

Torrent je izjavil:

eventyrer je izjavil:

nisem opazil. Prebral sem zadnjo stran, ne zadnjih nekaj 100 strani odkar sem to temo zadnjič odprl. :)

Debata o davkih me moti. Recimo da umrejo moji starši in ženini starši in da oboji hišo zapustijo nama.

Zato sem jaz grd grd zloben človek ki je enakovreden kretenom ki kupujejo nepremičnine ker ne vedo kam vlagat denar in moram plačati absurdno visok davek?

No vidiš. Tukaj si iz istega razloga, se pa pretvarjaš, da ne veš o čem trenutno teče tema.

Kaj ima to s tem, da bi bil nekdo "grd grd zloben človek"? A sem jaz "grd grd zloben človek", ker imam visoko plačo (redna zaposlitev) in posledično plačam dost več davkov kot ostali?

Torrent je izjavil:

No vidiš. Tukaj si iz istega razloga, se pa pretvarjaš, da ne veš o čem trenutno teče tema.

Kaj ima to s tem, da bi bil nekdo "grd grd zloben človek"? A sem jaz "grd grd zloben človek", ker imam visoko plačo (redna zaposlitev) in posledično plačam dost več davkov kot ostali?

Aha no torej je tema enaka kot je bila pred nekaj 100 stranmi. Debata o davkih s katerimi bi znižali interes k nakupu nepremičnin kot nekega "bogastva" z namenom zaslužka...višanje davkov da bi s tem znižali cene nepremičnin in najemnin.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Da dosežeš določeno stopnjo izobrazbe greš skozi šolanje, kjer moraš predelati takšne in drugačne stvari. Ene so uporabne druge ne, a bistvo je v tem da treniraš možgane. Bolj kot jih treniraš bolj kot razmišljaš razne logične koncepte, boljše ti gre.

Podobno je tudi pri drugih stvareh. Nekdo, ki je spreten in natančen z rokami se lahko loti polaganja ploščic, pa bo prej naštudiral kot nekdo, ki nima ročnih spretnosti. Podobno je tudi pri glasbi, kjer bo nekdo ki že igra en inštrument precej lažje naštudiral še 2 druga, kot nekdo ki se je glasbe vedno otepal.

Seveda, ampak treniraš možgane tudi izven šolanja, in tisti najboljši to počnejo NE GLEDE na šolanje(samo običajno jim je skupno to da tisti ki to počnejo v prostem času, gredo tudi naprej študirat da pridobijo stopnjo izobrazbe in zato tvoja trditev drži, ampak ni posledica šolanja, ampak je šolanje bolj posledica sposobnosti teh ljudi), to je moj point... Dejansko pa ŽAL, šolanje nima nekih LOGIČNIH konceptov v sebi ampak je v Sloveniji VEČINOMA stvar pomnenja podatkov v verjetno 90% fakultet in časa...

Še vedno menim in trdim da če vzamemo naključnih 100 ki so končali poklicne in naključnih 100 ki so končali višje ali visoko izobraževanje bi bila razlika zelo zelo podobna, četudi bi vsi končali poklicne... ker sposobnosti ki jih večinsko rabimo v življenju niso pridelane skozi šolanje ampak skozi ostale dejavnosti ki jih počnemo ob šolanju.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Ker je bistvena razlika če si nekdo nekaj ustvari z namenom bivanja in to ohranja za svoje otroke (torej ohranjanja bogastva družine) ali pa zaslužka (kupovanje X nepremičnin z namenom dajanja v najem in kasnejše prodaje, kar je dejansko posel).
««
818 / 831
»»