Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
zavajon ::
Jaz sem 1x pošiljal na mojedelo.co, pa na tiste oglase nihče ne odgovarja.
Oglasi so gor, če dobijo idiota, ki bo delal za minimalca...
Takoj, ko imaš nabuildan CV kot jaz, z delom po tujini, te niti ne povohajo.
Če si letnik 73 in pri teh letih iščeš delo preko oglasov, je čisto razumljivo, da te ne povohajo ;)
johnnyyy ::
Normalno da je. Ampak v resnici je v Sloveniji ogromno malih krajev z vso infrastrukturo, in res ne razumem zakaj bi nekdo raje živel v nekem blokovskem naselju v večjem mestu kot pa v nekem kraju s par 1000 prebivalci, ki ima vsaj v Sloveniji "vse". Ok, nima Opere...
Problem lahko nastane pri službi, če v tvojem kraju nimaš podjetij iz tvojega foha. Če si v majhnem kraju v civilizaciji, kjer imaš nekaj km stran enak/večji kraj, potem ni problema. Če pa nisi imaš pa lahko probleme.
Tako da na koncu, če si iz Štor ali Bovca si iz podobno velikega kraja in imaš vse osnovno v okolici. Samo iz Štor imaš do večjega mesta - Celja 10min, iz Bovca pa imaš do NG debelo uro.
Torrent ::
Normalno da je. Ampak v resnici je v Sloveniji ogromno malih krajev z vso infrastrukturo, in res ne razumem zakaj bi nekdo raje živel v nekem blokovskem naselju v večjem mestu kot pa v nekem kraju s par 1000 prebivalci, ki ima vsaj v Sloveniji "vse". Ok, nima Opere...
Problem lahko nastane pri službi, če v tvojem kraju nimaš podjetij iz tvojega foha. Če si v majhnem kraju v civilizaciji, kjer imaš nekaj km stran enak/večji kraj, potem ni problema. Če pa nisi imaš pa lahko probleme.
Tako da na koncu, če si iz Štor ali Bovca si iz podobno velikega kraja in imaš vse osnovno v okolici. Samo iz Štor imaš do večjega mesta - Celja 10min, iz Bovca pa imaš do NG debelo uro.
Sej to sploh ni važno. Določeni tu bi še svojo mamo prodali, samo da ne bi bilo reforme davka. To mlatenje prazne slame, je samo manjši delček tega kaj so pripravljeni naredit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Torrent ()
johnnyyy ::
mirator ::
Tole pametovanje, kaj naj bi naredil nekdo drug, je povsem gostilniško nakladanje.
Ne vem, če se kdo sploh zaveda, kaj pomeni selitev iz enega narečnega prostora v drugega. Jaz sem to doživel in verjemite, da ni lahko, sploh če imaš družino. Poleg tega cene nepremičnin v večjih mestih in turističnih destinacijah, ne rastejo samo zaradi prebivalcev Slovenije, ampak tudi in verjetno predvsem zaradi tujcev. Žal ni nobene statistike, vsaj objavljene ne, koliko praznih stanovanj, je v lasti tujcev. Me prav zanima, kako se bo ta davek dotaknil tujcev?.
Ne vem, če se kdo sploh zaveda, kaj pomeni selitev iz enega narečnega prostora v drugega. Jaz sem to doživel in verjemite, da ni lahko, sploh če imaš družino. Poleg tega cene nepremičnin v večjih mestih in turističnih destinacijah, ne rastejo samo zaradi prebivalcev Slovenije, ampak tudi in verjetno predvsem zaradi tujcev. Žal ni nobene statistike, vsaj objavljene ne, koliko praznih stanovanj, je v lasti tujcev. Me prav zanima, kako se bo ta davek dotaknil tujcev?.
Sej to sploh ni važno. Določeni tu bi še svojo mamo prodali, samo da ne bi bilo reforme davka.
No ja, na drugi strani pa imamo tiste, ki so tako prepričani v davek, da bi še svojo mamo šenkali.
"Prepričanost v davek" ni povezana s tem kaj bi bili pripravljeni naredit, da se ta davek implementira.
Tole pametovanje, kaj naj bi naredil nekdo drug, je povsem gostilniško nakladanje.
Davek se bo tujcev enako dotaknil. Grobo.
Zgodovina sprememb…
Davek se bo tujcev enako dotaknil. Grobo. :))
To me pa res zanima. Torej, tujec, ki je pri nas kupil nepremičnino, jo naj daje v najem nekomu za stalno bivališče?
codeMonkey ::
Vprasanje ce bo. Revezi iz tujine v LJ ne kupujejo nepremicnin, bogat pa jo ima zato da pere denar in jo prepisuje na druzinske clane, in da sam kao nima premozenja. Zdaj, ce mu zaradi tega davka postane predrago, bo pac prodal. Ampak to se ne bodo prodajale dostopne zadeve za rajo.
Utk ::
Ja dobro madona, to menda veš v štartu kje si in kolk imaš do kje. Ok, ne moreš vedet, če boš v eni firmi do penziona, in najbrž tudi dobro da nisi, ampak za naslednjih 5-10 let če se ne vidiš v tej službi, potem se niti ne lotuj gradit neke hiše v pm. Če pa samo kupiš stanovanje pa ni tak problem, zmeraj lahko prodaš in greš drugam.
Kaj bo pa čez 10 let pa ne moreš vedet. Lahko se tudi v Bovcu odpre še ena dobra prilika, lahko boš remote, lahko se boš pa pač preselil v skrajni sili.
Old Spice ::
Ta tema se je spremenila v masturbacijo Torrenta nad novo napovedanim davkom. Očitno ima občutek, da bo zato prišel ceneje do nepremičnine :)
Kako že gre? Če bi fovšija gorela... Sej ni noben dejansko prepričan, da bo tovrstni davek karkoli spremenil na interesantnih področjih? Na težki periferiji bo povzročil še večjo bedo. Ampak za to se navija. Pa pri plači tudi noben ne bo zato imel kaj več.
Kako že gre? Če bi fovšija gorela... Sej ni noben dejansko prepričan, da bo tovrstni davek karkoli spremenil na interesantnih področjih? Na težki periferiji bo povzročil še večjo bedo. Ampak za to se navija. Pa pri plači tudi noben ne bo zato imel kaj več.
Davek se bo tujcev enako dotaknil. Grobo. :))
To me pa res zanima. Torej, tujec, ki je pri nas kupil nepremičnino, jo naj daje v najem nekomu za stalno bivališče?
Zakaj bi jo dajal v najem za stalno bivališče? Kaj to pomeni? Tujec lahko odda nepremičnino in se bo davek pobotal, al pa plača davek, če tu ne prebiva.
Pa pri plači tudi noben ne bo zato imel kaj več.
Seveda. Pri plači se mu bo letno poznalo ca 500 evrov, ker pa ima tudi drugo nepremičnino, ki je ne oddaja, pa plačilo davka ca 2000 evrov. Res, da papir prenese vse, ampak tudi populizem sploh v kombinaciji s privoščljivostjo.
Ta tema se je spremenila v masturbacijo Torrenta nad novo napovedanim davkom. Očitno ima občutek, da bo zato prišel ceneje do nepremičnine :)
Sploh ne. Tema se je spremenila v cviljenje mutibaričev in poklicnih dedičov. Morem pa priznat, da uživam v tem cviljenju, pa ne zato ker bi bil komu fovš. Če slučajno pridem ceneje do nepremičnine, je sekundarnega pomena in bo kvečjemu samo češnja na torti. Zakaj pa ne bi dal recimo 350k, namesto 400k, za to kar hočem?
Jaz sem prepričan, da bo tovrstni davek spremenil situacijo na bolje na interesantnih območjih. Mogoče ne drastično, bo pa začetek. Nisem vedel, da imamo na periferiji neko veliko bedo nepremičninskih mogotcev, ki ne vejo kam bi z nepremičninami.
Pa pri plači tudi noben ne bo zato imel kaj več.
Seveda. Pri plači se mu bo letno poznalo ca 500 evrov, ker pa ima tudi drugo nepremičnino, ki je ne oddaja, pa plačilo davka ca 2000 evrov. Res, da papir prenese vse, ampak tudi populizem sploh v kombinaciji s privoščljivostjo.
Kaj pa, če se druga nepremičnina odda ali pa proda? A to pa ni možno?
Zgodovina sprememb…
ginekk ::
Sploh ne. Tema se je spremenila v cviljenje mutibaričev in poklicnih dedičov. Morem pa priznat, da uživam v tem cviljenju, pa ne zato ker bi bil komu fovš. Če slučajno pridem ceneje do nepremičnine, je sekundarnega pomena in bo kvečjemu samo češnja na torti.
Uživaš, ker se imaš za nekoga več od teh na katere lepiš ta poimenovanja. Ti si car, ker boš lahko stackal še cenejših nepremičnin, cvileči mutibariči pa se bodo v duševnih bolečinah ozirali na tebe, kralja, med tem ko kupuješ njihove nasedle nepremičninske naložbe Skratka, udarja ti ven psihološka motnja, ki jo tule nadvse rad razkazuješ.
Sploh ne. Tema se je spremenila v cviljenje mutibaričev in poklicnih dedičov. Morem pa priznat, da uživam v tem cviljenju, pa ne zato ker bi bil komu fovš. Če slučajno pridem ceneje do nepremičnine, je sekundarnega pomena in bo kvečjemu samo češnja na torti.
Uživaš, ker se imaš za nekoga več od teh na katere lepiš ta poimenovanja. Ti si car, ker boš lahko stackal še cenejših nepremičnin, cvileči mutibariči pa se bodo v duševnih bolečinah ozirali na tebe, kralja, med tem ko kupuješ njihove nasedle nepremičninske naložbe Skratka, udarja ti ven psihološka motnja, ki jo tule nadvse rad razkazuješ.
Kako se imam za nekaj več, če vi vsem drugim, ki niso zbiratelji nepremičnin ali nimajo nobene, pravite, da so lenuhi, fovšljivci, komunisti, reveži, kradljivci itd.? A ni lepo, da bo več ljudi lahko prišlo do malo cenejše prve nepremičnine ali pa malo cenejšega najema po celi državi? Če je skrb za dobrobit družbe psihološka motnja, pol pa res ne vem kaj ni. Pol imam raje to psihološko motnjo, kot tiste, ki jih kažete vi, npr. pohlep, materializem, motnja kopičenja, narcisoidnost, patološka lakomnost...
V glavnem, to kalimerovstvo ti ne pristoji...
Zgodovina sprememb…
Telbanc ::
Normalno da ma občutek da bo pol ko bo davek uveden, da bojo nepremičnine cnej. K bojo eni prodajali.
Pol pridemo na vrsto mi izkušeni fantje in si še kej dokupimo. K bo sconto. Pa bom pol jaz dal najemnike not. Za zmerno najemnino, in se bo samo odplačevalo. Sam poglej hrvaško Istro, une vile z bazenčki bojo šle najman za 40% dol, če ne več, poleg tega je Hrvaška polna 4 sobnih fletov, ki se lepo kopičijo. Z nepremičninami bo še kmal "prou lep biznis".
Tud pr nas. Sam uni bogatuni nej prodajo pol lepo s velikim popustom......Nimam nič osebnega prot zbirateljem fletov, sam gre za biznis.
Sem mal razmišljal, da mogoče bi tud men prišla prou ena rentica, ko bom šel u penzijo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
A to, da pa nekdo kupi nepremičnino za svoje potrebe, tudi ni možno?
Aja, zakaj pri bogu, pa bi nekdo kupoval nepremičnino, če je noče potem prodajati ali oddajati v najem? Ja, težko je to razumeti, sploh če je ovira nizek IQ in jemanje vitaminov za izboljšanje nevoščljivosti.
Pa kaj čmo? Bo že.
A to, da pa nekdo kupi nepremičnino za svoje potrebe, tudi ni možno?
Aja, zakaj pri bogu, pa bi nekdo kupoval nepremičnino, če je noče potem prodajati ali oddajati v najem? Ja, težko je to razumeti, sploh če je ovira nizek IQ in jemanje vitaminov za izboljšanje nevoščljivosti.
Pa kaj čmo? Bo že.
Seveda je možno, čeprav težko. Dost težje kot v marsikateri drugi državi. Nov davek bo to olajšal za prvo nepremičnino.
Me veseli, da si vsaj prepoznal svoje omejitve v razumevanju zarad nizkega IQ. Mi z višjim IQ pa vemo, zakaj se nekateri odločijo za parkiranje denarja tud v prazne nepremičnine. Da ne omenjamo tistih, ki oddajajo na črno, da si dvignejo ROI. Vemo tud, da se nepremičnine lahko pridobi tud brez nakupa. Mogoče boš en dan celo razumel kako.
Kaj čmo, ne vem če bo.
Zgodovina sprememb…