» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
748 / 751
»»

Mark2806 ::

Kranj je trenutno po moji oceni kar ugoden.

Še posebej, ker je potrjena nova gradnja "Severna vrata", kar itak dviga ceno mestu. - https://forbes.n1info.si/nepremicnine/s....

Če bojo pa dejansko gradili še regijsko gorenjsko bolnišnico prav v Kranju, bo pa cena/m2 po mojem šla precej višje kot pa kjerkoli drugje (razen LJ, ki je zgodba zase).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mark2806 ()

zavajon ::

bm1973 je izjavil:

Pa da je Trbiž kljub vsemu od boga pozabljeno mestece, ki je še stisnjeno med hribe.

Neke perspektive tam ni, sploh če imaš otroke, razen če delaš remote...

Ja, ker v Kranjski Gori pa je ful perspektive.
Trbiž je vsaj mestece, Kranjska Gora pa je vas.

ZveeZ ::

Mark2806 je izjavil:

Še posebej, ker je potrjena nova gradnja "Severna vrata", kar itak dviga ceno mestu. - https://forbes.n1info.si/nepremicnine/s....

Če bojo pa dejansko gradili še regijsko gorenjsko bolnišnico prav v Kranju, bo pa cena/m2 po mojem šla precej višje kot pa kjerkoli drugje (razen LJ, ki je zgodba zase).

Ampak od kod podatki, da je v top3? Ker jaz bi ugibal, da so se vsaj 3 obcine z visjo ceno na m2.

Mark2806 je izjavil:

OK, razumem, da je Kranj popek sveta in da cene nepremičnin, ki niso vsaj dvakratnik tistih v New Yorku, za Kranj niso primerne.
A vendar zakaj bi gradnja bolnišnice dvigala cene nepremičnin? Mar je res toliko tistih, ki ko grejo v bolnico, sproti kupijo tam še stanovanje ali dve?

feryz ::

Sem bil čez vikend na Dunaju. In sem se ustavil pri nepremičninskih izložbah.
Ok, strogi center so "luxury apartments" in malenkost ali pa celo zelo dražji, kot pri nas.
Ampak zunaj strogega centra so cene smešne za ljubljanske razmere. Najdeš svašta, pol ceneje.

Ampak... ne pravijo zastonj, če greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj. Ker je vse ostalo brutalno drago.
Kdor si je izmislil, da je tam kvaliteta življenja na nivoju laže, kot pes teče.
Od predlani, ko sem nazadnje kruzal, je šlo vse gor za 100 do 200 procentov.
Recimo spiti kavo za manj kot 5 evrov, meji na čudež. Ok, pir ima podobno ceno, 5 do 7 evrov, torej je očitno kofe tisto, na čemur se služi.
Po drugi strani pa je nemogoče dobiti plac v barih in oštarijah, gneča je dejansko neznosna, torej je očitno še prepoceni.
V soboto nismo rezervirali mize, posledično nismo mogli dobiti večerje. Probali v živo 30 oštarij in poklicali še nadaljnjih 30. Ko vprašaš za rezervacijo, ti ponudijo najbližjo prosto uro en teden kasneje.
Tako da tisti, ki mislite da je Ljubljana natrpana, tista ena usrana ulica, pojdite malo ven. Na tisoče, deset tisoče, sto tisoče folka lazi naokrog, dela gužvo, smeti in se dere.

Samo pol ceneje kot v Ljubljani? Si nisem mislil, da je Dunaj tako drag.

Mato989 ::

Ne vem zakaj jamrači ne grejo živet na Dunaj ki je dejansko veliko mesto za razliko od vukojebine LJ
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Ne vem zakaj jamrači ne grejo živet na Dunaj ki je dejansko veliko mesto za razliko od vukojebine LJ

Ne dobijo kredita.

Torrent ::

borut_p je izjavil:

Super da hvalimo drzavo, ki visa davke .. adijo pamet

Niža davke na plače. Torej...

Mato989 ::

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne dobijo kredita.

Aha torej ni problem cena ampak je problem da so kreditno nesposobni in premalo prihranili? Got it... To kar govorim ves čas.

Kdor ni mogel kupit nepremičnine v času konjukture je tudi zdaj v času mini(morda velike) krize ne bo mogel. Mark my words
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

zavajon je izjavil:

Mark2806 je izjavil:

OK, razumem, da je Kranj popek sveta in da cene nepremičnin, ki niso vsaj dvakratnik tistih v New Yorku, za Kranj niso primerne.
A vendar zakaj bi gradnja bolnišnice dvigala cene nepremičnin? Mar je res toliko tistih, ki ko grejo v bolnico, sproti kupijo tam še stanovanje ali dve?

Ma, po mojem razumevanju gre vseeeno za nek prestiž, da imaš najnovejšo/sodobno regijsko bolnišnico v mestu. Sploh starejši se lahko počutijo bolj varno zaradi tega. Poleg tega s tem mesto kaže nek razvoj in skrb za občane. Ali se pač motim? Sej podobno velja tud z gradnjami poslovnih objektov, ki kažejo na nek razvoj mesta. Da o strateški lokaciji Kranja niti ne govorimo. Npr. peljati se čez Trojane v LJ ali pa iz Kranja v LJ je kot noč pa dan.

ZveeZ je izjavil:

Mark2806 je izjavil:

Ampak od kod podatki, da je v top3? Ker jaz bi ugibal, da so se vsaj 3 obcine z visjo ceno na m2.

Katere 3 mestne občine pa bi lahko bile med top 3? Jaz poleg Ljubljane in Kopra med top 3 druge kot pa Kranja ne vidim. Razen, če gremo primerjati Portorož, Piran, Kranjska Gora - ampak ali so to po definiciji mesta? Ali pa se motim?

Mark2806 je izjavil:

zavajon je izjavil:

Mark2806 je izjavil:

Ma, po mojem razumevanju gre vseeeno za nek prestiž, da imaš najnovejšo/sodobno regijsko bolnišnico v mestu. Sploh starejši se lahko počutijo bolj varno zaradi tega. Poleg tega s tem mesto kaže nek razvoj in skrb za občane. Ali se pač motim? Sej podobno velja tud z gradnjami poslovnih objektov, ki kažejo na nek razvoj mesta. Da o strateški lokaciji Kranja niti ne govorimo. Npr. peljati se čez Trojane v LJ ali pa iz Kranja v LJ je kot noč pa dan.

ZveeZ je izjavil:

Mark2806 je izjavil:

Katere 3 mestne občine pa bi lahko bile med top 3? Jaz poleg Ljubljane in Kopra med top 3 druge kot pa Kranja ne vidim. Razen, če gremo primerjati Portorož, Piran, Kranjska Gora - ampak ali so to po definiciji mesta?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mark2806 ()

Mark2806 je izjavil:

Katere 3 mestne občine pa bi lahko bile med top 3? Jaz poleg Ljubljane in Kopra med top 3 druge kot pa Kranja ne vidim. Razen, če gremo primerjati Portorož, Piran, Kranjska Gora - ampak ali so to po definiciji mesta? Ali pa se motim?

Kolikor vidim si omenjal "mesta" ne mestne obcine:)

Mato989 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne dobijo kredita.

Aha torej ni problem cena ampak je problem da so kreditno nesposobni in premalo prihranili? Got it... To kar govorim ves čas.

Kdor ni mogel kupit nepremičnine v času konjukture je tudi zdaj v času mini(morda velike) krize ne bo mogel. Mark my words

Ni problem v kreditni sposobnosti ampak v analnosti slo bank pri nakupu nepremicnine na "napacni" strani meje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

[st.citat p8372329]

zavajon je izjavil:

Mark2806 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Mark2806 je izjavil:

Katere 3 mestne občine pa bi lahko bile med top 3? Jaz poleg Ljubljane in Kopra med top 3 druge kot pa Kranja ne vidim. Razen, če gremo primerjati Portorož, Piran, Kranjska Gora - ampak ali so to po definiciji mesta?

codeMonkey ::

feryz je izjavil:

Ampak zunaj strogega centra so cene smešne za ljubljanske razmere. Najdeš svašta, pol ceneje.

Najdes podrtije potrebne kompletnih obnov mogoce.

Evo rezultat za Dunaj, 5 sob od 100 m2 naprej:
https://www.willhaben.at/iad/immobilien...

So tipicne cene za LJ potem 3 - 10 mio? Ker priblizno spodobno je nekje od 1,3 mio naprej izven centra.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:

feryz je izjavil:

Najdes podrtije potrebne kompletnih obnov mogoce.

Evo rezultat za Dunaj, 5 sob od 100 m2 naprej:

So tipicne cene za LJ potem 3 - 10 mio? Ker priblizno spodobno je nekje od 1,3 mio naprej izven centra.

Ne, pri nas se delajo 3s za 2,7 mio.

https://www.ljubljananepremicnine.si/og...

Drugač pa se da očitno dobit 5s za 500k:

Na njihove "becirke" se ne spoznam, ampak zgleda kot da je v centru. Glede na njihove plače, je to zelo ugodno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

LeQuack ::

In še plačo imajo vsaj 2x višjo, plus 13 in 14 plačo itd. Tako da realno sploh ni primerjave, živijo vsaj 2x boljše kot mi.
Quack !

luli ::

LeQuack je izjavil:

In še plačo imajo vsaj 2x višjo, plus 13 in 14 plačo itd. Tako da realno sploh ni primerjave, živijo vsaj 2x boljše kot mi.

Ampak ne živijo pa v najlepšem mestu. De De

Torrent je izjavil:

Glede na njihove plače, je to zelo ugodno.

Poglej si stavbo in tloris (steje vsaj jedilnico kot sobo, ce ne se shrabe). Katastrofa

Pa jaz nisem dal cene za 1. becirk. Govorim za nekaj kot so Fuzine, ne pa center.

Zgodovina sprememb…

Benny123 ::

Vzrok za takšne cene je jazbinskov zakon ki je premoženje države dal eni generaciji, nato pa so politiki rekli..jebite se vsi ostali. Malo je dodal še neobdavcen nakraden denar od drog in podobno (beri mutni posli in korupcija..), ki se ga lahko tako čudovito opere v kalnih vodah slo nepremičninskega trga. Župani so pa še dodatna zgodba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

tony1 ::

Benny123 je izjavil:

Vzrok za takšne cene je jazbinskov zakon ki je premoženje države dal eni generaciji, nato pa so politiki rekli..jebite se vsi ostali

Tista generacija in politiki so ena ista generacija :-)

SI13 ::

če koga zanima projekt v Ljubljani na Viču se mi lahko oglasi. Možna prodaja zemljišča z projektom komunalnim in gradbenim d. Ali pa nakup enote po končanju izgradnje. Na voljo dve enoti 220 m2 cca, cena malo čez pol mio

Evo ga mutibaric :)

tony1 ::

Cena je pravzaprav skoraj ugodna... glede na to, da gre za Zokiland.

Mark2806 je izjavil:

Če si morda iz Kranja, poznaš tole lokacijo?
https://kranjska-iskrica.si/lokacija/

Zraven je en ogromen dimnik, pa me zanima, za kaj gre? Je to kakšna toplarna?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Hrana gor za 40 odstotkov po covidu, stanovanja enako... Ostali stroški so zanemarljivi.. to je to

ginekk ::

Benny123 je izjavil:

Vzrok za takšne cene je jazbinskov zakon ki je premoženje države dal eni generaciji, nato pa so politiki rekli..jebite se vsi ostali. Malo je dodal še neobdavcen nakraden denar od drog in podobno (beri mutni posli in korupcija..), ki se ga lahko tako čudovito opere v kalnih vodah slo nepremičninskega trga. Župani so pa še dodatna zgodba.

Ma ja, to je bilo že pred 33 leti in cene so zadnjih pet let zbeljale za vsaj plus 50%. Kaj pa je temu slednjemu botrovalo? Tudi približno niso vsi nakupi zarad prepolnih žepov in pranja denarja, morda peščica takih na bolj eminentnih lokacijah. Banke dalje dajejo kredite in stanovanja kupujejo ljudje, ki rešujejo svoj stanovanjski problem.

Telbanc ::

LeQuack je izjavil:

Kila krompira je čez mejo trikat več ko pri nas. :))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Predvsem meso je precej drazje. Dobre ribe tudi.

Ja, vse dajo za hrano in ne ostane za nepremičnine. Ne moreš verjet kaj vse tu prebereš. :)):)):))

Zgodovina sprememb…

Ne vem kje si to prebral, ampak OK. Si zdaj ze drugic pokazal, da ne sledis. Je pa dejansko smesno, da nekdo tule primerja luksuzno novograndnjo v centru LJ z adaptirano starudijo izven centra na Dunaju, kjer je tloris kot labirint. Imam hiso na Dunaju in tudi nekaj prijateljev, ki so jo kupili v LJ in okolici pred kratkim. Vemo koliko je kdo dal. Tudi jasno mi je, da place niso kar 2x, kot se naklada zgoraj. Sigurno pa zdaj ne bom verjel enemu modelu, ki se z vasi pripelje na pijaco na Dunaj, da so stvari pol cenejse.

Zgodovina sprememb…

Tema je o cenah nepremičnin, ti pa o ceni mesa in pol se čudiš. Očitno ti ne slediš. Nihče ne primerja luksuzne novogradnje z adaptirano starudijo, ampak se primerja adaptirano starudijo z adiptiranimi še večjimi starudijami v LJ.

Da boš lažje sledil npr. ta, ki niti nima dvigala:

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Je pa nekdo drug lepil te linke, jaz sem samo slučajno opazil to stanovanje.

Plače seveda niso x2, odvisno od poklica, ampak je povprečna plača vseeno kr višja od naše.

Zgodovina sprememb…

Pa dajmo še en izračun naredit. Povprečna plača v LJ je cca. 40% nižja od povprečne na Dunaju.

Torej, če bi to stanovanje, ki je kr veliko, ima dvigalo, talno gretje, lepo adaptirano bilo v LJ za 40% nižjo ceno, bi stalo 340k za 5s, 103m2, blizu centra. Zdaj pa mi reci, da to ne bi bilo ugodno.

Zgodovina sprememb…

feryz je zacel temo o tem kako je drago, in ima prav. Jaz sem se z mesom hecal, ker se je zacelo pretiravat in na koncu tudi hecat s krompirjem. Itak da je vse drago in precej se je podrazilo v zadnjih dveh letih, kot je omenil. Prav ima. Jaz samo trdim, da tudi cene nepremicnin niso tako ugodne, ko je skusal prodati. Niso pa niti dvakratnik ljubljanskih. Gre pa na Dunaju ogromno za zivljenje, ce zelis nek normalen standard. Za obcutek, nam gre nekih 10k na mesec, za nic kaj prevec luksuzno zivljenje. Od tega je cetrtina kredita. Drugo precej poberejo sportne aktivnosti, privat sola (ker v javno med debile otrok noces dajat), zavarovanja ipd.

Se enkrat. Dal si stanovanje v centru. Daj si zdaj filter na prvi becirk, pogojno sedmi, pa glej cene. Ljudem znese na Dunaju, ker jim ni potrebno kupiti nicesar, in sistem regulira cene najemnih stanovanj. Ce bi morali iti v nakup, bi bila stala.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:

feryz je zacel temo o tem kako je drago, in ima prav. Jaz sem se z mesom hecal, ker se je zacelo pretiravat in na koncu tudi hecat s krompirjem. Itak da je vse drago in precej se je podrazilo v zadnjih dveh letih, kot je omenil. Prav ima. Jaz samo trdim, da tudi cene nepremicnin niso tako ugodne, ko je skusal prodati. Niso pa niti dvakratnik ljubljanskih. Gre pa na Dunaju ogromno za zivljenje, ce zelis nek normalen standard. Za obcutek, nam gre nekih 10k na mesec, za nic kaj prevec luksuzno zivljenje. Od tega je cetrtina kredita. Drugo precej poberejo sportne aktivnosti, privat sola (ker v javno med debile otrok noces dajat), zavarovanja ipd.

Glej, kaj je za tebe "nič kaj preveč luksuzno", je za koga drugega velik luksuz, tako da nima smisla to primerjat na tak način. Če se držimo objektivnih informacij, lahko pridemo do kr šokantnih informacij kako je v Sloveniji trenutno stanje porazno.

Torrent je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Glej, kaj je za tebe "nič kaj preveč luksuzno", je za koga drugega velik luksuz, tako da nima smisla to primerjat na tak način. Če se držimo objektivnih informacij, lahko pridemo do kr šokantnih informacij kako je v Sloveniji trenutno stanje porazno.

A to stanovanje na Dunaju ni v centru? Ko sem pogledal na zemljevid, mi zgleda kot da je. Na koncu niti ni tolk važno, ker nikjer za 340k v LJ ne sobiš 5s stanovanja z 100+ m2. Niti v najslabših predelih.

Zgodovina sprememb…

Ni v centru, niti nima 5 sob. Sem ti ze veckrat namignil da si poglej tloris in hiso v kateri se nahaja. Pa se stroski nakupa, ki jih zraven moras upostevati:

Notar- und Grundbuchkosten
EUR 16.472
Grunderwerbssteuer
EUR 19.880
Maklerprovision
EUR 20.448

Zgodovina sprememb…

cesnja ::

tony1 je izjavil:

Če si morda iz Kranja, poznaš tole lokacijo?
https://kranjska-iskrica.si/lokacija/

Zraven je en ogromen dimnik, pa me zanima, za kaj gre? Je to kakšna toplarna?

Ta dimnik je ostanek neke propadle industrije, iz njega se ne kadi. Precej bolj bo tu kakovost zivljenja zbijala glavna cesta.

codeMonkey je izjavil:

Ni v centru, niti nima 5 sob. Sem ti ze veckrat namignil da si poglej tloris in hiso v kateri se nahaja. Pa se stroski nakupa, ki jih zraven moras upostevati:

Notar- und Grundbuchkosten
EUR 16.472
Grunderwerbssteuer
EUR 19.880
Maklerprovision
EUR 20.448

Gledam, pa zgleda kot da je v centru oz. 2-3 km stran od čistega centra. A to malo dlakocepimo? Tloris tud kaže 5 sob. A to tud malo dlakocepimo? V vsakem primeru ima kr dost kvadratov.

Drugač pa tud pri nas je mnogokrat treba plačat prodajalčev davek na promet nepremičnin in posredovanje agencije (vsaj polovico od 4%). Pa tud če dodamo še vse to, je ta primer dost bolj ugoden kot karkoli lahko najdeš v celotni LJ. Večinoma tud brez upoštevanja standarda, če pa še upoštevano standard, pa se nimamo kaj več za pogovarjat glede tega.

Zgodovina sprememb…

Polovica od 4% in nekaj drobiza za notarja. Isto kot 10% oz. dodatnih 60k pri nakupu :) Dlakocepim? Kje je jedilnica? Od kdaj se to steje kot soba? Nasel si dvosobno stavnovanje z dvema kabinetoma. Oz. dvosobno s kabinetom in shrambo. In to v 2. becirku, kjer je res fino ziveti. Se strinjam, da so stanovanja v Ljubljani draga, ampak standard na Dunaju tudi ni tak, da bi jih bilo enostavno kupiti. Imas pa precej boljse moznosti dobiti dobro pozicijo/sluzbo, ce hoces delat in imas potrebna znanja. In tu je razlika.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:

Polovica od 4% in nekaj drobiza za notarja. Isto kot 10% oz. dodatnih 60k pri nakupu :) Dlakocepim? Kje je jedilnica? Od kdaj se to steje kot soba? Nasel si dvosobno stavnovanje z dvema kabinetoma. Oz. dvosobno s kabinetom in shrambo. In to v 2. becirku, kjer je res fino ziveti. Se strinjam, da so stanovanja v Ljubljani draga, ampak standard na Dunaju tudi ni tak, da bi jih bilo enostavno kupiti. Imas ba precej boljse moznosti dobiti dobro poziciji/sluzbo, ce hoces delat in imas potrebna znanja. In tu je razlika.

2% za agencijo, pa 2% za promet na nepremičnine, pa notarja in se nabere. Aja, pa še OM bo verjetno višja pri nas. Ja, dlakocepiš, ker več ne veš kaj bi natvezil. Več kot očitno pa nimaš pojma kako je stanje v LJ, če je to stanovanje za tebe katastrofa. Če prištejemo k ceni še te tvoje stroške in zmanjšamo ceno za 40%, dobimo 368k. Ljudje bi se tepli za tako priložnost, pa stanovanje ne rabi bit niti blizu centru.

Tud v Sloveniji se da dobit dobro pozicijo, če želiš delat in imaš znanja. Glavni problem so še vedno cene nepremičnin. Sigurno pa zarad norih cen, ne bodo delodajalci začeli plačevat kader z dunajskimi plačami. To so namreč neke retardirane teze določenih komentatorjev, ki ne razumejo kako deluje standard.

Zgodovina sprememb…

Daj ti cel racun, da vidimo, kako si prisel na ta znesek. Zraven, ko racunas povprecne place, upam da stejes prevoz, malico in boznicnico, ce stejes tam 13. in 14. placo. Ker drugega obicajno ne dobis v AT.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:

Daj ti cel racun, da vidimo, kako si prisel na ta znesek. Zraven, ko racunas povprecne place, upam da stejes prevoz, malico in boznicnico, ce stejes tam 13. in 14. placo. Ker drugega obicajno ne dobis v AT.

Podatke sem vzel iz Numbeo. Zdaj ko gledam, je tam celo podatek nižji od uradnih za Dunaj in višji za LJ. Vidim pa, da bi spet dlakocepil. 13. in 14. plača v Avstriji brez problema nadomestita vse od regresa, božičnice (redka in ponavadi bolj simbolična), malic in prevoza.

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa ne omenis potem teh razlik od tam:

Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 5,024.55 € 9,222.62 € +83.6 %
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 3,906.74 € 5,707.62 € +46.1 %

Kakor kje.
Pri nas je regres 2800 neto, božičnica pa 3500 neto.
Zraven daj še prevoz in malico, v povprečju imajo moji tudi tega okrog 2500 evrov.
Na koncu pride malo mnogo več kot 13. in 14. plača. Ker tolikšne plače pa vseeno niso.

codeMonkey je izjavil:

Zakaj pa ne omenis potem teh razlik od tam:

Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 5,024.55 € 9,222.62 € +83.6 %
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 3,906.74 € 5,707.62 € +46.1 %

A zdaj več oglas ni relevanten? :))

Ti govorim od zacetka da ne mores na podlagi tega delati zakljuckov. Pa se zmeraj tupis svoje. Niti ne razumes kaj je center v Ljubljani in kaj na Dunaju. Ampak kakor hoces. Preprical si me, ostal bom na Dunaju. Zmagal si. Vrednost stanovanja v LJ pa je tudi na varnem ocitno. Otroc bodo veseli, ceprav jaz nimam pojma kaksno je tam stanje.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:

Ti govorim od zacetka da ne mores na podlagi tega delati zakljuckov. Pa se zmeraj tupis svoje. Niti ne razumes kaj je center v Ljubljani in kaj na Dunaju. Ampak kakor hoces. Preprical si me, ostal bom na Dunaju. Zmagal si. Vrednost stanovanja v LJ pa je tudi na varnem ocitno. Otroc bodo veseli, ceprav jaz nimam pojma.

Ti si očitno izgubil sposobnost bralnega razumevanja v slovenščini, ker ti govorim, da sploh ni važno kje bi tako stanovanje v LJ bilo za tak denar glede na povprečno plačo, ti pa še kr tupiš, da 2. becirk ni center, čeprav je zelo blizu.

Ostani ti kjerkoli želiš, ne rabiš pa zato izvajat neumne propagande. V Avstriji cene padajo, ampak ko bo prava štala, bo v LJ še veselica.

Zgodovina sprememb…

Kaksne propagande neki? Sam sem veckrat napisal, da je Dunaj top zaradi priloznosti. Ceprav ti zdaj na podlagi svojih izkusenj trdis, da to ni to, ker so v Sloveniji tudi, ampak stanovanja pa so poceni. Ne se hecat no. Nihce od mojih kolegov (milenijcev) v sluzbi nima na Dunaju lastne nepremicnine, ampak furajo najem. Ajde z izjemo dveh, kjer so prispevali starsi. Imajo pa starejsi sefi od gen X naprej. Ti si pa tukaj izmisljujes nek faktor na enem primeru, in ti je vse jasno.

Zgodovina sprememb…

To pa res nič ne pomeni.
Tudi Italijani so raje v najemu, kot lastniki.
Pa čeprav ...
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/go...

Se ti ne zdi cudno, da programerji, baje z 2x SLO placo in cenejsimi nepremicninami nimajo lastnih stanovanj? Nekaj ocitno tu ne stima. Razen ce resno mislis da imajo tako radi najem. Ampak potem dobro blefirajo, ko med malico jamrajo.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:

Kaksne propagande neki? Sam sem veckrat napisal, da je Dunaj top zaradi priloznosti. Ceprav ti zdaj na podlagi svojih izkusenj trdis, da to ni to, ker so v Sloveniji tudi, ampak stanovanja pa so poceni. Ne se hecat no. Nihce od mojih kolegov (milenijcev) v sluzbi nima na Dunaju lastne nepremicnine, ampak furajo najem. Ajde z izjemo dveh, kjer so prispevali starsi. Imajo pa starejsi sefi od gen X naprej. Ti si pa tukaj izmisljujes nek faktor na enem primeru, in ti je vse jasno.

Propagande kako je v Sloveniji vse tiptop na trgu nepremičnin, pa čeprav se da očitno v Avstriji marsikaj lažje kupit, ali pa vsaj najet po ceni, ki ni najmanj pol povprečne mesečne plače. Aja, če pa ti poznaš nekaj kolegov milenijcev, pol ti je pa vse jasno. Ql, ql, ql...

Pa mimogrede, sploh nisem iskal stanovanja na Dunaju, ampak sem slučajno tega opazil na linku, ki ga je nekdo drug objavil.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

codeMonkey je izjavil:

Se ti ne zdi cudno, da programerji, baje z 2x SLO placo in cenejsimi nepremicninami nimajo lastnih stanovanj? Nekaj ocitno tu ne stima. Razen ce resno mislis da imajo tako radi najem. Ampak potem dobro blefirajo, ko med malico jamrajo.
Prav nič čudno ni, če vemo, da ima večina ljudi tam dostop do "Sozialwohnungen" (socialnih stanovanj) za precej ugodno najemnino. Bi bilo precej neracionalno, da bi nepremičnine kupovali.
««
748 / 751
»»