» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
743 / 786
»»

ginekk ::

ZveeZ je izjavil:

Vecina ni sposobna nasparat za nov TV, ti pa pricakujes, da bodo sparali za penzijo?:)
Realno bi s takim sistemom imeli ogromno socialnih problemov na socialni :)

Saj tako je že zdaj. Polna usta kako je s.p. in sam "špara" ter mu ni treba v ZPIZ plačevat, država ga ne bo jebala v glavo. Ko pa se kaj izneveri, morda bolniška zaradi poškodbe, morda izguba posla zaradi tehnologije, whatever, postane betežen, je pa vesel da dobi "starostno" penzijo od države.

Najlažje je bit pameten in sebičen, ko si zdrav in pri moči.

Stavil bi da precej takih, ki so s.p. in vplačujejo v ZPIZ zakonskega minimalca, hkrati premalo varčuje za lastno penzijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

Pat_MaGroin ::

Kako na S-T blokiraš uporabnike? Rešitev prinese pivo, hvala :). Ker eni konstantno producirajo drisko.

socialec ::

Recimo
$('div > h4:contains("Pat_MaGroin")').parent('div').hide();

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Torrent ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Kako na S-T blokiraš uporabnike? Rešitev prinese pivo, hvala :). Ker eni konstantno producirajo drisko.

https://slo-tech.com/forum/t732686/0

Pat_MaGroin ::

Sveti jezus, hvala :).

Mato989 ::

Seveda, in če imaš takrat prihodke ki ti jih ne obdavčuje država imaš denar da poskrbiš za sebe za čase ko ne boš... pri nas pa država prisilno jemlje potem pa zanič poskrbi oz. bi sam bolje...

Stavil bi da precej takih, ki so s.p. in vplačujejo v ZPIZ zakonskega minimalca, hkrati premalo varčuje za lastno penzijo.

Jaz računam da bom pri 40tih imel za penzijo nekje 150k + kar bo šlo gor še do tačas prihranjeno... verjamem da če bi lahko še svoj ZPIZ prisilni prispevek vlagal vseh 10 let delovne dobe bi bilo še veliko več... pa če umrem jutri gre to dediču bo moja ali pa brat kaj imela od tega, tako pa od ZPIZa je samo izguba.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Če koga zanima.

https://sodnedrazbe.si/single/f5cfa571-...

Na prvi dražbi se ni prodalo za izklicno ceno 270.725 evrov, na drugi dražbi je izklicna cena 135.362 evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

johnnyyy ::

ginekk je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Vecina ni sposobna nasparat za nov TV, ti pa pricakujes, da bodo sparali za penzijo?:)
Realno bi s takim sistemom imeli ogromno socialnih problemov na socialni :)

Saj tako je že zdaj. Polna usta kako je s.p. in sam "špara" ter mu ni treba v ZPIZ plačevat, država ga ne bo jebala v glavo. Ko pa se kaj izneveri, morda bolniška zaradi poškodbe, morda izguba posla zaradi tehnologije, whatever, postane betežen, je pa vesel da dobi "starostno" penzijo od države.

Večina od vas se ne zaveda, da imamo takšnih Matojev v Sloveniji precej. Iznajdljivi, z nadpovprečnim zanjem, pripravljeni tvegati in bodo vedno pred ostalo rajo. Nekaj bodo podedovali, malce bodo mutili s partnerjem, malce s taščo, malce s fotrom in v življenju bodo dobro prišli skozi. Pač takšen je lajf, kot šah, kjer nek neuk čaka na neko potezo, kjer misli nasprotnika spraviti v šah, nevedoč, da je nasprotnik predvidel 5 njegovih potez in na vsako pripravil odgovor.

Pusti. Preberi.

socialec je izjavil:

Pusti. Preberi.

Za tiste, ki nimajo dostopa... Samo ne za Matota. :))

Poceni stanovanje? Kaj bom z bojlerjem? Dve drugi pomembni vprašanji
Rodnost gre navzdol, in to nikogar ne gane, dolg gre navzgor, in to nikogar ne gane. Kdo bo živel v praznih stanovanjih, ki jih danes tako primanjkuje? Kdo bo delal za vašo pokojnino? Zgolj opomnik na ne tako izpostavljeno grenko prihodnost

Trenutno se morda zdi, da se vse vrti okoli ameriških volitev. Morda vam gre po glavi nakup ugodnega stanovanja, izbira električnega ali bencinskega avta, nogometna tekma ali pa vas zanima, kaj boste ukrenili, če vam januarja odpove električni bojler. Za temi vprašanji iz vsakdanjega življenja, ki so verjetno povsem na mestu, pa se skrivajo še druga.

Tista, ki so mogoče bolj oddaljena, a zato nič manj pomembna. Z njimi se zares nihče ne ukvarja, ker v njihovi oddaljenosti težko najde razlog za to, po drugi strani pa na njih niti nimamo odgovora. Težava je v tem, da bodo na naša življenja verjetno vplivala veliko bolj, kot si znamo predstavljati.

1. Rodnost upada še bolj od pričakovanj

Združeni narodi (United Nations) so poleti predstavili projekcijo, na podlagi katere bo svetovna populacija dosegla vrh leta 2084. Obstajajo še druge projekcije, skupno pa jim je eno – vedno znova se zmotijo. Število novorojenih vse hitreje upada.

Še v Južni Koreji, ki velja za državo z zelo majhno rodnostjo, je šla številka še nižje od najnižje predvidene. Čeprav so predvidevanja kazala, da se bo rodnost v Aziji na neki stopnji stabilizirala, se to ni zgodilo. Lani so imeli tretjino manj rojstev, kot so napovedali modeli, tako da je številka zdaj že pri 0,55 rojenega otroka na žensko.

Rojstva pa ne upadajo le v ekonomsko bolj razvitih državah, temveč tudi v državah v razvoju. V Kolumbiji se je rodnost v petih letih zmanjšala za več kot petino, v Mehiki pa je bila lani prvič manjša kot v ZDA. Ruši se ideja o U-modelu, kjer rodnost z razvojem najprej upade, nato pa se dvigne.

Obstaja sicer nekaj izjem, kjer rodnost raste, kot je denimo Kazahstan. Težava je v tem, da gre praviloma za anomalije, medtem ko stari modeli napovedovanja ne delujejo več. Ljudje preprosto ne želijo ali ne zmorejo imeti otrok, migracije pa tako velikega generacijskega manka dolgoročno ne morejo odpraviti.

Ekofanatiki ob tem verjetno vriskajo od veselja, saj je po njihovem mnenju ljudi na svetu itak preveč. Verjetno pa ob tem pozabljajo, da živimo v ekonomskem sistemu, katerega delovanje je odvisno od novorojenih, ki delajo in vplačujejo za svoje prednike.

Vprašanje rodnosti je na tapeti že vrsto let. O tem se veliko govori, nekatere države, kot je Madžarska, jo poskušajo dvigniti z različnimi ukrepi, a to je daleč od preboja. Ideje o tem, kako nas bo odrešila revolucionarna tehnologija, kot je umetna inteligenca, pa dajejo potuho sistemu, ki očitno ne deluje.

2. Dolg narašča, mi pa ga ignoriramo

Oktobra je Mednarodni denarni sklad (MDS) objavil dve poročili o globalnih ekonomskih razmerah. V njem opozarjajo, da je skrajni čas, da se lotimo vprašanja dolga, ki postaja vse bolj tvegano. Ameriški dolg velja za nevzdržen, a je ne glede na razplet ameriških volitev jasno, da se bo le še krepil.

Avtor knjižne uspešnice Črni labod Nassim Nicholas Taleb, ki je pravilno napovedal finančni zlom leta 2008, že dlje časa opozarja, da je zlom ameriškega dolga »najbolj predvidljiva kriza«, ki jo lahko prepreči le še čudež.

Poleti je švicarska finančna ministrica Karin Keller-Sutter opozorila, da Švica resda ima urejene državne finance, a jim to ne pomaga veliko. Če pride do težav v drugih državah, se bodo morali z njihovimi tempiranimi bombami ukvarjati tudi oni, saj živimo v globalnem gospodarstvu. In to je verjetno tudi razlog, da se nihče zares ne ukvarja z dolgom. Zakaj bi se, če pa je za njegovo rešitev potrebna fiskalna disciplina tudi drugod?

»Dolgoročno je edina rešitev zmanjšanje dolga. Starajoče se prebivalstvo zahteva vse večjo obvezno porabo za socialno varnost, kar je velika zahteva za vlade. Če ne bo storjeno kaj več, se bodo stroški reševanja bank iz let 2008–2009 v primerjavi z novimi zdeli kot račun za kosilo,« je v kolumni za FT zapisal Michael Howell.

Rodnost gre navzdol, in to nikogar ne gane, dolg gre navzgor, in to nikogar ne gane. Kdo bo živel v praznih stanovanjih, ki jih danes tako primanjkuje? Kdo bo delal za vašo pokojnino? Zgolj opomnik na ne tako izpostavljeno grenko prihodnost.

LeQuack ::

Torrent je izjavil:

Če koga zanima.

https://sodnedrazbe.si/single/f5cfa571-...

Na prvi dražbi se ni prodalo za izklicno ceno 270.725 evrov, na drugi dražbi je izklicna cena 135.362 evrov.

Najbrž je potrebno še računati na par let, da potem izseliš kdorkoli je notri, če sploh lahko in je mogoče ta nekod socialo ogrožen in potem sploh ne moreš do lastnine.
Quack !

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Drugega kot delati po liniji najmanjšega odpora in z levo roko itak ne premore

Se ne splača ker bog ve kdaj me bodo levičarji spet probali okrast in nabit nov davek

Niti nisi sposoben.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Evo Torrenta sem dal preko skripte na blok, super zdaj pa naprej

Očitno je hudo, ko ti nekdo nastavi ogledalo. Boli, boli... Bi se mi že malo zasmilil, če ne bi bil tak pacient.

Ti kr blokiraj. Najboljše, da blokiraš kr sebe in se odstraniš. Vsaj iz te teme. Ne rabimo tukaj razvajencev in socialkarjev, da bodo solili pamet.

:)):)):)):)):)):))

Seveda mu je :))

Zgodovina sprememb…

juroz ::

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Benny123 ()

Benny123 ::

Pol milijona za klasično gradnjo ki pride Max 200 jurjev

Telbanc ::

Montažne hiše u Bosni so od 35.000 do 40.000 evrov. To prpeleš sem in nardiš velik bizniz z "nizkoenergetsko hišo."

Folk ne zastopi da bo norega zadolževanja enkat konec, da mamo zaj standard na podlagi prodanih podjetij iz socializma, plus 50 mijard frišnega pufa. Vsako leto se vzame še 2 milijarde dodatno da lahko sploh odplaćujemo sproti dolg in nekak držimo na nekem nivoju državo porabo, ki duva naš BDP.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

Montažne hiše u Bosni so od 35.000 do 40.000 evrov. To prpeleš sem in nardiš velik bizniz z "nizkoenergetsko hišo."

Folk ne zastopi da bo norega zadolževanja enkat konec, da mamo zaj standard na podlagi prodanih podjetij iz socializma, plus 50 mijard frišnega pufa. Vsako leto se vzame še 2 milijarde dodatno da lahko sploh odplaćujemo sproti dolg in nekak držimo na nekem nivoju državo porabo, ki duva naš BDP.

Sj to se dela. Juting mislim, da fura iz Bosne hise. Potem so se eni, ki iz Srbije itd.

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Sej ti tud nisi pisal o razbremenitvi plač. Pa tud če bi, je glede na napisano očitno, da je bil glavni cilj nižje cene nepremičnin, ki so se tebi že takrat zdele predrage, glede na to kakšne so. Seveda pa takrat ko si ti to pisal, kao zarad plač, bi pa ves pobrani denar od davkov dali v razbremenitev plač. Tonemo in tonemo...

Ne, glavni cilj je bil višja plača! Če bi bile plače namesto 600 EUR, 900 EUR potem pač cena ne bi bila previsoka... in to je ves čas davka na nepremičnine v mojih mislih, samo za tebe bebota je treba vse vedno napisat, ker drugače vzameš iz konteksta...
Ne drži. Mato leta 2016 ob omembi nepremičninskega davka nič ne omenja višje plače, ampak nižje cene nepremičnin (in hkrati pove, da bi to bilo dobro):
Se strinjam, zato pa bi bilo dobro da se uvede nepremičninski davek, ki bo vsakemu ki ima več kot 1 nepremičnino le to obdavčil tam okoli 3% vrednosti! Tako bi cene MOČNO padla v 1 letu, garant.

Mato989 je izjavil:

A ti razumeš da je med 2016 in 2024 veliko več informacij in pogleda in nekdo pač upgrada mnenje?
Ja, danes imamo informacije, da so cene nepremičnin leta 2024 realno precej višje kot so bile leta 2016, in da so mladim, ki rabijo streho nad glavo, precej težje dosegljive, kot so bile tedaj. Tud krediti so dražji.
In Mato na podlagi teh informacij uspe svoje mnenje iz leta 2016 ("dejstvo da so nepremičnine NEKVALITETNE in kot take nevredne denarja ki se za njih želi") "upgrejdat" tako, da današnje nepremičnine niso nevredne denarja, ki ga lastniki zanje zahtevajo, ampak da so problem kupci, ki so teh nepremičnin nevredni, ker zaslužijo premalo, čeprav zaslužijo bistveno več kot so leta 2016 :))
Očitno se ti koleščki v glavi vrtijo v napačno smer.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sej ti tud nisi pisal o razbremenitvi plač. Pa tud če bi, je glede na napisano očitno, da je bil glavni cilj nižje cene nepremičnin, ki so se tebi že takrat zdele predrage, glede na to kakšne so. Seveda pa takrat ko si ti to pisal, kao zarad plač, bi pa ves pobrani denar od davkov dali v razbremenitev plač. Tonemo in tonemo...

Ne, glavni cilj je bil višja plača! Če bi bile plače namesto 600 EUR, 900 EUR potem pač cena ne bi bila previsoka... in to je ves čas davka na nepremičnine v mojih mislih, samo za tebe bebota je treba vse vedno napisat, ker drugače vzameš iz konteksta...
Ne drži. Mato leta 2016 ob omembi nepremičninskega davka nič ne omenja višje plače, ampak nižje cene nepremičnin (in hkrati pove, da bi to bilo dobro):
Se strinjam, zato pa bi bilo dobro da se uvede nepremičninski davek, ki bo vsakemu ki ima več kot 1 nepremičnino le to obdavčil tam okoli 3% vrednosti! Tako bi cene MOČNO padla v 1 letu, garant.

Mato989 je izjavil:

A ti razumeš da je med 2016 in 2024 veliko več informacij in pogleda in nekdo pač upgrada mnenje?
Ja, danes imamo informacije, da so cene nepremičnin leta 2024 realno precej višje kot so bile leta 2016, in da so mladim, ki rabijo streho nad glavo, precej težje dosegljive, kot so bile tedaj. Tud krediti so dražji.
In Mato na podlagi teh informacij uspe svoje mnenje iz leta 2016 ("dejstvo da so nepremičnine NEKVALITETNE in kot take nevredne denarja ki se za njih želi") "upgrejdat" tako, da današnje nepremičnine niso nevredne denarja, ki ga lastniki zanje zahtevajo, ampak da so problem kupci, ki so teh nepremičnin nevredni, ker zaslužijo premalo, čeprav zaslužijo bistveno več kot so leta 2016 :))
Očitno se ti koleščki v glavi vrtijo v napačno smer.

Zakaj bi moral vsako stvar razlagat jaz vem kaj sem mislil ti pa pac bluzi naprej ne ljubi se mi branit nekih zapisov z leta 2016 kot da sem na zatozni klopi jaz vem kaj sem imel v mislih in to so visje place ker s tem si lazje kupis in davek je pot k temu ki je vi nocete zato pa sem proti davku

Zdaj pa dovolj spamanja za nazaj jernejci povej kdaj bo 30k nepremicnin levakov in koliko luzerjev si je ze kupilo nepremicnino odkar je obris krize in stagnacija

Jaz bom pocasi kupil ze drugo svojo

Ja, Mato je upgradal mnenje oz. ga ni, ker je itak mislil nekaj drugega. :))

Torrent je izjavil:

Odvisno od vetra kako bo njegovo mnenje :))

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

Samo zdaj ko si me citiral, bo tud Mato videl, čeprav me je blokiral. Zdaj bo še tebe blokiral. :))

trojnis252 ::

Hej, mene pa res zanima v katero "vukojebino" se splača preseliti. Recimo, da imam dosti Lj in delam od doma. Pa ne upoštevamo trenutne lokacije in lokacije prijateljev/družine.
Recimo zasavje, bela krajina, podravje, pomurje.
Zasavje je poceni, dokaj blizu Lj, če bi vseeno rabil, vendar so okrog hribi in manj sonca.
Bela krajina je daleč od vsega, Novo mesto najbližje.
Pomurje tudi daleč.
Podravje pa ima več mest blizu, MB, MS, Ptuj vendar je pa daleč od ostalih.
Je kdo že podobno razmišljal, bolj objektivno? Sej na koncu je lahko dosti važna bližina družine/prijateljev in službe.

Utk ::

Če ti je to, da prideš v Lj v 15 minutah strašno važno, potem pač ostani v Ljubljani. Ker ne razumem kako to misliš "daleč od vsega". Povsod je nekaj. Samo pač kaj drugega.

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

Samo zdaj ko si me citiral, bo tud Mato videl, čeprav me je blokiral. Zdaj bo še tebe blokiral. :))

Mu grem lahko na linkedin ali fb tezit :))

bm1973 ::

trojnis252 je izjavil:

Hej, mene pa res zanima v katero "vukojebino" se splača preseliti. Recimo, da imam dosti Lj in delam od doma. Pa ne upoštevamo trenutne lokacije in lokacije prijateljev/družine.

Jaz bi se preselil nekam v Brežice, Metliko, Črnomelj, tam zna biti kaka bajta z dovolj zemlje relativno poceni (predvidevam), nisem preverjal, da bi imel blizu avtocesto do Dalmacije...

Da to potem postane vikend obisk... 2 urna vožnja do Zadra :).

Utk je izjavil:

Če ti je to, da prideš v Lj v 15 minutah strašno važno, potem pač ostani v Ljubljani. Ker ne razumem kako to misliš "daleč od vsega". Povsod je nekaj. Samo pač kaj drugega.

15 minutna vožnja v Ljubljano pomeni, da živiš v Ljubljani...

Lahko greš v Kranj, ampak cene tam so skoraj enake ljubljanskim...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

V 15 min prideš v Ljubljano, do table, tudi iz Ivančne gorice, Logatca (če ni gužve), itd. In če hodiš tam tako popoldan, zvečer, za hec, ponavadi ni gužve.
Ampak ja, tu kaj bistvenega s ceno ne profitiraš, tako da strašnega smisla nima.

zavajon ::

Utk je izjavil:

V 15 min prideš v Ljubljano, do table, tudi iz Ivančne gorice, Logatca (če ni gužve), itd. In če hodiš tam tako popoldan, zvečer, za hec, ponavadi ni gužve.
Ampak ja, tu kaj bistvenega s ceno ne profitiraš, tako da strašnega smisla nima.

Sodelavec živi v Logatcu in porabi za v službo (od vrat do vrat) eno uro.
Res pa da ima izjemno smolo, da mora v službo ravno takrat, ko je gužva.
Če bi bil pek ali nočni čuvaj, bi bilo gotovo precej bolje.
Malo mu hodi narobe tudi to, da živi v hiši in dela v pisarni, tako da mu opcija "od table do table" ne pride v poštev.

Govorili smo o scenariju ko delaš od doma, in bi vseeno rad imel Lj blizu za vsak slučaj. Če delaš v Lj, živi v Lj, tu ni kaj debatirat. Če si ne moreš privoščit, potem pač NE delaj v Lj.

Utk je izjavil:

Govorili smo o scenariju ko delaš od doma, in bi vseeno rad imel Lj blizu za vsak slučaj. Če delaš v Lj, živi v Lj, tu ni kaj debatirat. Če si ne moreš privoščit, potem pač NE delaj v Lj.

Točno to...

Utk je izjavil:

Kaj pa če si lahko privoščiš pa pač ne želiš živeti tam in bi samo delal tam?

Super, samo potem ne jamraj nad gužvo in ne zahtevaj tretjega pasu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Zakaj ne? Če je gužva potem je treba prilagotidi infrastrukturo. Ne želijo vsi živeti v žabariji. Ali pa naj zaposljujejo samo ljudi iz Ljubljane, če jim uspe :))

Ker 3. pas ne bo rešil tega problema. Zarad 3. pasu bojo malo hitreje mimo Lj prišli tisti, ki jih Lj sploh ne briga, ne pa da bo folk hitreje prišel v Lj.
Pa tudi dvomim, da ima 150,000 ljudi željo živet nekje izven in delat v Lj.
In zakaj bi sploh hotel delat v Lj, imaš kak fetiš, da moraš gledat beton ko sediš za računalnikom?

Utk je izjavil:

Ker 3. pas ne bo rešil tega problema. Zarad 3. pasu bojo malo hitreje mimo Lj prišli tisti, ki jih Lj sploh ne briga, ne pa da bo folk hitreje prišel v Lj.
Pa tudi dvomim, da ima 150,000 ljudi željo živet nekje izven in delat v Lj.
In zakaj bi sploh hotel delat v Lj, imaš kak fetiš, da moraš gledat beton ko sediš za računalnikom?

Seveda. KEr 3. pas ni rešitev. Če bi že šli v rešitve bi rabili še en ring za tiste, ki jih LJ sploh ne briga.
Očitno imajo željo živet nekje drugje. Iz naših koncev se jih ogromno vozi v LJ pa napremičnine niso kaj dosti ceneje kot v LJ.
Jaz ne želim delati v LJ in niti ne delam v LJ, imaš pa folk ki dela tam, ker drugje ni delovnih mest, ki bi jih zanimali.

Največja rešitev za retočnost avtoceste bi bila to da bi bila južna obvoznica (2 pasovnica) ki bi se odcepila pri Lukovici in se priključila pri Logatcu... tako bi se Preostala Sloveniaj rešila LJ gužve

Zmeraj je nek trade-off, in ne moreš pričakovat, da ti bojo drugi financirali hitro železnico ali avtocesto do tvoje vukojebine, ker si se ti odločil tam živet in tam delat.

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj ne? Če je gužva potem je treba prilagotidi infrastrukturo. Ne želijo vsi živeti v žabariji. Ali pa naj zaposljujejo samo ljudi iz Ljubljane, če jim uspe :))

In kdo naj prilagodi infrastrukturo ter za čigav denar? Menda ja ne misliš, da naj bi davkoplačevalci plačali tretji pas zato, ker si vi želite živeti v hišici na robu gozda?
Če že, bi kvečjemu morali prepovedati vstop zasebnim avtom znotraj obvoznice. Pa ne bi bilo toliko gužve na obvoznici.

Utk je izjavil:

Zmeraj je nek trade-off, in ne moreš pričakovat, da ti bojo drugi financirali hitro železnico ali avtocesto do tvoje vukojebine, ker si se ti odločil tam živet in tam delat.

Torej je vse kar ni Ljubljana fukojebina?

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

In kdo naj prilagodi infrastrukturo ter za čigav denar? Menda ja ne misliš, da naj bi davkoplačevalci plačali tretji pas zato, ker si vi želite živeti v hišici na robu gozda?
Če že, bi kvečjemu morali prepovedati vstop zasebnim avtom znotraj obvoznice. Pa ne bi bilo toliko gužve na obvoznici.

Lahko bi naredili to, pa bi s tem prislili kako firmo da se preseli ven. ZA ceste pa itak plačujemo, kot da so zlate, pa vemo kakšne so v realnosti...

Zgodovina sprememb…

Baja ::

v tej temi je vukojebina vse kar ni znotraj LJ obroča :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Da in ne, ampak nima veze. Če se jaz odločim živet sred kočevskega gozda, delal bi pa na Ptuju, mi pač ni nihče dolžen postavit dveh letališč.
Situacija je taka kot je, in glede na njo se lahko odločimo kje bomo živeli in kje delali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Da in ne, ampak nima veze. Če se jaz odločim živet sred kočevskega gozda, delal bi pa na Ptuju, mi pač ni nihče dolžen postavit dveh letališč.
Situacija je taka kot je, in glede na njo se lahko odločimo kje bomo živeli in kje delali.

Situacija ni vedno enaka sicer, pred leti ko se je odločal nekdo je taka potem slabša (ali boljša) skratka ja...

Če ti ne gre železnica mimo hiše pač ne moreš pričakovat, da bo zgrajena zarad tebe kaj kmalu.
Da se boš z avtom v neko mesto pripeljal v normalnem času, če se že 10 let ne, tudi ne.

Utk je izjavil:

Govorim o Vodicah, Kranju, Radovljici. Pač predvsem o mestih/vaseh, ki so tik ob avtocesti. Meni osebno je to top lokacija, da si 1km stran od priključka in da imaš Ljubljano na dosegu 20 minut. Čista zmaga. Sploh pozimi, ko imamo sonce, v žabariji pa megla cele dneve, ampak če slučajno rabim v LJ imam 25 minut. Seved izven rush hour.

Utk je izjavil:

Če ti ne gre železnica mimo hiše pač ne moreš pričakovat, da bo zgrajena zarad tebe kaj kmalu.
Da se boš z avtom v neko mesto pripeljal v normalnem času, če se že 10 let ne, tudi ne.

Ja lahko pa da si se odločil za to pred 15 leti ko ni bilo problema in takih gneč kaj pa pol :)) Tough luck sicer ja.

Ni problem ko nekaj ni pa ti pričakuješ, problem je ko je nekoč bilo tako, pa je danes slabše in bi samo rad enako kot je bilo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Utk je izjavil:

Maš težave z razumevanjem? ČE en sam človek rbi železnico je drugo, kot če dve uri vse stoji ker jepreveč prometa za določen odsek.

kriptobog je izjavil:

Lahko bi naredili to, pa bi s tem prislili kako firmo da se preseli ven. ZA ceste pa itak plačujemo, kot da so zlate, pa vemo kakšne so v realnosti...

Ne vem zakaj bi moral kodo zasebne firme prisiljevati v karkoli in kdo bi to lahko počel.
Če meniš, da dosti plačuješ za ceste, poglej samo Italijo, da o Nizozemski niti ne govorimo.

Če želiš živeti v hiški na robu gozda, kjer lahko doma polniš svoj električni avto, boš pač to plačal z gužvanjem na cesti.
Ne boš edini, sam imam sodelavce, ki potrebujejo tudi do 2 uri za pot v službo, a so se s tem sprijaznili.
Seveda sam tega ne razumem, ker rabim do službe 3 min s kolesom. Me pa zjutraj ne zbudi žgolenje ptičkov.

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

Maš težave z razumevanjem? ČE en sam človek rbi železnico je drugo, kot če dve uri vse stoji ker jepreveč prometa za določen odsek.

Tisti "vsi" živijo na 1000 km2. Komot bi šli na bus ali vlak. Pa ne grejo, raje stojijo. In stali bojo tudi na 3. pasu, ker ni problem v pasovih, ampak v požiranju vpadnic.

Utk je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

Tisti "vsi" živijo na 1000 km2. Komot bi šli na bus ali vlak. Pa ne grejo, raje stojijo. In stali bojo tudi na 3. pasu, ker ni problem v pasovih, ampak v požiranju vpadnic.

Seveda ne grejo, ker z busom/vlakom rabijo 2 uri plus, z avto v gužvi pa 45 minut. Sem se vozil včasih. Kljub vožnji sem bil veliko hitreje kot z busom. Potem sem se pa itak raje vozil pred ali po rush hour in ni bilo težav.

zavajon je izjavil:

Ne boš edini, sam imam sodelavce, ki potrebujejo tudi do 2 uri za pot v službo, a so se s tem sprijaznili.

Samo V ali tudi NAZAJ - oboje skupaj ni ekstremna katastrofa. To misliš z javnim ali zasebnim prevozom? Kakšna izguba časa je to, če pustimo vse ostalo...

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ne vem zakaj bi moral kodo zasebne firme prisiljevati v karkoli in kdo bi to lahko počel.
Če meniš, da dosti plačuješ za ceste, poglej samo Italijo, da o Nizozemski niti ne govorimo.

Če želiš živeti v hiški na robu gozda, kjer lahko doma polniš svoj električni avto, boš pač to plačal z gužvanjem na cesti.
Seveda sam tega ne razumem, ker rabim do službe 3 min s kolesom. Me pa zjutraj ne zbudi žgolenje ptičkov.

Raje živim ob gozdu in kurim nafto. Bolje. Do službe imam pa po stopnicah iz spalnice v pisarno :))
««
743 / 786
»»