Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
Ker živimo v demokraciji?
to nima veze z demokracijo, dajanje pravic ljudem ki niso nič vplačevali je poguba za proračun
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kriptobog ::
Pa ne, da te je začelo motiti, da država s plačilom vrtca ne kaznuje premožnih ljudi, ki so se celo življenje odrekali, varčevali, pridno delali in plačevali visoke davke zato, da so si lahko privoščili BMW X5? Takim bi država morala vsako leto častiti še dva tedna bivanja v Palacu v Portorožu, poleg brezplačnega vrtca, kajneda!Kje država futra tu živeče Ukrajince z avti preko 100k? Mi daš kak dokaz za to?
Sosed je dal v najem hiso ukrajinski druzini. Vozijo bmw X5, zadnji model. Otroci so v vrtcu zastonj, ker pac begunci. Bogsigavedi kaj se dobijo poleg. Fun fact, jaz nisem dobil mesta v istem vrtcu, ker je poln, ampak za ukrajince no problemos. On vozim mulca v privat vrtec v bliznje mesto, medtem ko so ukrajinci v polnem vrtcu, 300m od mene
Saj ti Ukrajinci niso nobena izjema, tudi Slovenci, ki z dragimi avti dostavljajo otroke v vrtec, imajo marsikdaj tega zastonj (pravilno, ziher so plačali milijone davščin in si to zaslužijo), ga pa zato drago plačujejo visoko izobraženi mladi podnajemniki, ki imajo nadpovprečne plače in 20 let star avto.
Očitno imamo tak sistem, kjer se za dodelitev pravic na račun države gleda dohodke, bogastvo pa ne.
In rešitev za nižje cene nepremičnin, nižje najemnine, manjša gužva znotraj LJ, manjši ogljični odtis in bolj čisti zrak je v decentralizaciji. Noben davek tega ne bo rešil. Simple kot pasulj.To je rešitev za nižje cene v LJ in višje cene drugje. Skratka, ta "rešitev" v resnici pomeni to, da se del problema (visoke cene) prestavi nekam drugam.
Pa nisem proti decentralizaciji, ampak če gledamo na celotno državo, se cene nepremičnin s tem ne bodo spremenile, kolikor se bodo nekje znižale, se bodo pa drugje povišale.
Slabo beres. Bolj me moti to, da sem za domaci vrtec, ki ga imam skoraj pred pragom, na cakalni listi, ker je vrtec poln. Potem pa prideoj ukrajinci pa dobijo 3 mesta v vrtcu, ceprav je poln! Drugi problem je pa pac da zastonj ja.
Sistem je pa itak totalno nepravicen. Za isto storitev placujemo vsak razlicno. Jaz placam 600eur vrtca, nekdo v isti skupini pa 30eur. Zakaj ze, ce gre za isto storitev? totalno nepravicno. In zdravstvo enako. Eni ne placajo skoraj nic ali celo nic, nekateri pa celo malo bogastvo. In kaj imamo? Vsi imamo isto slabo storitev. Ko jebe tak nepravicen sistem. Pol se pa cudite ko folk muti. Valda, da se muti. Na polno kjer le lahko, ker je tak sistem tako nefer. Se premalo folka muti.
Ker živimo v demokraciji?
Ma kaka demokracija neki. Niti begunci ne bi smeli biti. Status begunca bi ti moral pripadati samo v primeru ko se zateces v prvo varno drzavo. Slovenija to pac ni.
Pa se nekaj me cudi pri ukrajincih. Vojna traja ze precej casa. A oni vozijo avte v Ukrajino na tehnicni pregled? Ali pac vozijo neregistrirane in jim se tukaj gledamo skozi prste?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
zodiak ::
Vprašaj jih pa ti bodo odgovorili. Sicer pa je tako po vsem svetu. Bogatejši naj plačajo več. Tudi v švici dobiš kazen za prometni prekršek glede na tvoje premoženjsko stanje. Pred leti vem, da je en dobil 200 k ali nekaj takega za prehitro vožnjo. Nič novega to ni. Oz. Posebnega dandanes.
Vprašaj jih pa ti bodo odgovorili. Sicer pa je tako po vsem svetu. Bogatejši naj plačajo več. Tudi v švici dobiš kazen za prometni prekršek glede na tvoje premoženjsko stanje. Pred leti vem, da je en dobil 200 k ali nekaj takega za prehitro vožnjo. Nič novega to ni. Oz. Posebnega dandanes.
Če bi vsako stvar na Svetu zaračunali glede na % dohodka bi bili vsi enako revni...
bm1973 ::
Kot nekdo, ki dnevno posluje z Nemškim trgom, ti povem, da sanjaš. Ni rožnato, ampak tudi nemčija ni samo avtomobilski sektor. Še vedno imajo dobičke (!) ne izgube, le manjši so. Nemčija je malo večja kot samo par avtomobilskih znamk. Ne straši, če nimaš izkušenj in samo bereš novice.
50% Nemcev dela za avtomobilsko industrijo.
Če gre v 3PM, si lahko posledice predstavljaš...
Sam ne bo šla, VW je imel lani cel kup dobička, izplačali so 4,5 milijarde EUR dividend...
Telbanc ::
Lani je blo lani, letos je letos.
https://www.zurnal24.si/avto/v-slovenij...
V bistvu bi blo v redu, če k nam pride kitajska gradbena operativa in razhajka tele naše.
https://www.zurnal24.si/avto/v-slovenij...
V bistvu bi blo v redu, če k nam pride kitajska gradbena operativa in razhajka tele naše.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Kazen ja. Kazen za prometni prekrsek. Pri nas imamo pa kazen za uspeh.
karafeka ::
bonanno ::
Kot nekdo, ki dnevno posluje z Nemškim trgom, ti povem, da sanjaš. Ni rožnato, ampak tudi nemčija ni samo avtomobilski sektor. Še vedno imajo dobičke (!) ne izgube, le manjši so. Nemčija je malo večja kot samo par avtomobilskih znamk. Ne straši, če nimaš izkušenj in samo bereš novice.
50% Nemcev dela za avtomobilsko industrijo.
Če gre v 3PM, si lahko posledice predstavljaš...
Sam ne bo šla, VW je imel lani cel kup dobička, izplačali so 4,5 milijarde EUR dividend...
sli bodo v maloro..slovenija bo pa obstala velesila tako kot 2008 :D:D
Torrent ::
"mam info" mi pove vse. Pojdi spat otrok.
Bolj zgleda, kot da se ti malo tolažiš. V Nemčiji pada avtoindustrija, kemija, jeklarstvo, gradbeništvo, proizvodnja...
Če se bo to v kratkem izboljšalo ne vem, ampak razlog za skrb definitivno je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Torrent ()
Sistem je pa itak totalno nepravicen. Za isto storitev placujemo vsak razlicno. Jaz placam 600eur vrtca, nekdo v isti skupini pa 30eur. Zakaj ze, ce gre za isto storitev? totalno nepravicno.
Seveda je nepravično, ampak ne tako kot si ti predstavljaš. Recimo nekdo ima nepremičnino v LJ (recimo vrednost 300k) in zaslužita oba minimalno plačo. Vrtec plačata minimalno. Nekdo pa nima nepremičnine in zaslužita oba npr. 4k na mesec. Ta družina more dajat za najemnino, na stran za nakup nepremičnine, ampak padeta v najvišji razred. Lahko ima prvi par še dodatno prazno nepremičnino na lagerju, pa bota še vedno dost manj plačevala, ker se premoženje minimalno šteje. Potem so pa tu še taki, ki uspešno izigravajo sistem. Drugač pa čist prav, da smo socialna država. Problem je, da so zakoni neustrezni in zastareli.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Zato je najbolj fer, da oboji plačajo enako, enim in drugim pa država nič ne pomaga, ker če je nekdo zaposlen, ne more bit socialni problem.
enemon ::
Absurd je to, da imajo brezposelni zastonj vrtec, čeprav imajo obilo časa, da pazijo na svoj naraščaj. Potem pa vidiš šiptarke, ko visijo skoz na kavici in se šetajo gor pa dol po trgovinah, otroci pa v vrtcu.
Zato je najbolj fer, da oboji plačajo enako, enim in drugim pa država nič ne pomaga, ker če je nekdo zaposlen, ne more bit socialni problem.
Ja pol več nismo socialna država in bo nataliteta še slabša. Ne boš verjel, ampak za obstoj države so potrebni tud novi davkoplačevalci.
Zgodovina sprememb…
Saj se da uvoziti iz juga.
Tud tam zmanjkuje takih, ki so pripravljeni delat. Še sploh pa pri nas. Pa sploh raje ne omenjajmo ostalih problemov, ki jih to potegne za sabo.
Zgodovina sprememb…
enemon ::
Ja pol več nismo socialna država in bo nataliteta še slabša. Ne boš verjel, ampak za obstoj države so potrebni tud novi davkoplačevalci.
Problem je v tem, da pogosto tudi novi davkoplačevalci prevzamejo navade svojih prednikov in so neto porabniki sredstev.
Tudi sicer ne razumem, kakšne koristi ima država od uvažanja šiptarskih klanov, po mojem tam evra davkov ne pobere.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()
Je pa zanimivo, da so v oktobru cene najemnin padle za 2,7% v primerjavi z prejšnjim mesecem.
Deflacijski vpliv so imele tudi cene v skupini stanovanja. V primerjavi z oktobrom lani je bi upad, tako statistika, 1,3 odstotka. Na mesečni ravni so se najemnine znižale za 2,7 odstotka.
Zgodovina sprememb…
CiClon ::
Če bi bila nataliteta odvisna od "socialne države" bi v Afriki zmanjkalo ljudi, v Skandinaviji bi pa bila eksplozija prebivalstva.
Socialna država pomaga tistim, ki ne morejo še ali več delat, ne pa tistim, ki delajo. Če ne nosiš svoje teže ko si zaposlen, kdaj je potem boš? Socialna država ne more funkcionirat, če id nje vsi jemljejo, kdo bo pa potem dajal? No, sej se ve kdo, tisti bogati prasci, ki imajo povprečno plačo in morda celo 200 evrov čez. Če neko podrtijo pojerbajo jih pa itak treba oskubit do gat.
Kot da imamo najvec otrok zaradi socialne drzave
V afriki majo vec otrok ob manj sociale pa tudi v pretekloszi je bilo manj sociale v evropi in vec otrok
ZveeZ ::
Je pa zanimivo, da so v oktobru cene najemnin padle za 2,7% v primerjavi z prejšnjim mesecem.
Deflacijski vpliv so imele tudi cene v skupini stanovanja. V primerjavi z oktobrom lani je bi upad, tako statistika, 1,3 odstotka. Na mesečni ravni so se najemnine znižale za 2,7 odstotka.
Morda je vecje stevilo najemodajalcev zacelo utajevati del najemnine.
otago ::
Kaj je mato, si že prodal tisto svojo garsonjero na Ptuju za pol milijona in šel na Tajsko? Mogoče pa se najde kdo, ki mu je Ptuj tako pri srcu...
Glihkar prodajam flet, bo padlo spet ene 70k ojričev na TRR za moj delež
A to je tista garsonjera v 4 nadstropju v Rimski peči, letnik 197x,21m2+3m2 kleti za 70k?
Oglas piše, da je vključeno parkirišče. Tisto parkirišče pripada etaznim lastnikom Zavajanje?
Če bi bila nataliteta odvisna od "socialne države" bi v Afriki zmanjkalo ljudi, v Skandinaviji bi pa bila eksplozija prebivalstva.
Problem je, da otroško poenostavljaš in se delaš, kot da ni razlik v kulturi.
Morda je vecje stevilo najemodajalcev zacelo utajevati del najemnine.
Ne vem, ampak kaj bi bil razlog, da v vseh letih utejavanja, se je to zelo povečalo ravno sedaj?
Sistem je pa itak totalno nepravicen. Za isto storitev placujemo vsak razlicno. Jaz placam 600eur vrtca, nekdo v isti skupini pa 30eur. Zakaj ze, ce gre za isto storitev? totalno nepravicno.
Seveda je nepravično, ampak ne tako kot si ti predstavljaš. Recimo nekdo ima nepremičnino v LJ (recimo vrednost 300k) in zaslužita oba minimalno plačo. Vrtec plačata minimalno. Nekdo pa nima nepremičnine in zaslužita oba npr. 4k na mesec. Ta družina more dajat za najemnino, na stran za nakup nepremičnine, ampak padeta v najvišji razred. Lahko ima prvi par še dodatno prazno nepremičnino na lagerju, pa bota še vedno dost manj plačevala, ker se premoženje minimalno šteje. Potem so pa tu še taki, ki uspešno izigravajo sistem. Drugač pa čist prav, da smo socialna država. Problem je, da so zakoni neustrezni in zastareli.
Ja in kaj jaz pravim? Vsi placajmo enako in bo najbolj fer.
To da se oktobra vselujejo študenti v razne luknje, ki jih nihče drug noče, vam ni padlo na vašo velecenjeno pamet?
Ja nataliteta je slabsa, ker par z dobrimi prihodki ne zeli imeti otrok, medtem ko socialkarji stancajo mulce, da dobijo cim vec socialnih transferjev. Zivela socialna drzava.
To da se oktobra vselujejo študenti v razne luknje, ki jih nihče drug noče, vam ni padlo na vašo velecenjeno pamet?
A lani oktobra se pa niso, al kako?
Ja nataliteta je slabsa, ker par z dobrimi prihodki ne zeli imeti otrok, medtem ko socialkarji stancajo mulce, da dobijo cim vec socialnih transferjev. Zivela socialna drzava.
Po tej teoriji bi nataliteta morala bit odlična, glede na to, da je več takih, ki nimajo dobrih prihodkov.
Zgodovina sprememb…
En procent v enem letu nič ne pomeni, je lahko tudi kak drug vzrok kot da se so se najemnine za ista stanovanja pocenila.
2,7% proti septembru je pa komot zarad študentov.
LeQuack ::
Izkoriščevalski najemodajalci ne poznajo sramu: to zdaj zahtevajo pred podpisom pogodbe
Na nas se je obrnila mlada bralka, ki je opozorila na dodatno težavo - najemodajalci pred podpisom pogodbe zahtevajo absurdne vsote denarja. "Ko sem odšla na ogled stanovanja, so mi povedali, da moram pred vselitvijo plačati znesek, ki bo enak štirim najemninam. Zahtevali so dve varščini, eno najemnino za vnaprej, pričakovali pa so tudi, da bom krila stroške pogodbe v znesku ene najemnine. Vse skupaj bi torej morala plačati 2600 evrov. In to mi povejo brez kančka sramu," je zapisala.
https://www.metropolitan.si/novice/slov...
Na nas se je obrnila mlada bralka, ki je opozorila na dodatno težavo - najemodajalci pred podpisom pogodbe zahtevajo absurdne vsote denarja. "Ko sem odšla na ogled stanovanja, so mi povedali, da moram pred vselitvijo plačati znesek, ki bo enak štirim najemninam. Zahtevali so dve varščini, eno najemnino za vnaprej, pričakovali pa so tudi, da bom krila stroške pogodbe v znesku ene najemnine. Vse skupaj bi torej morala plačati 2600 evrov. In to mi povejo brez kančka sramu," je zapisala.
https://www.metropolitan.si/novice/slov...
Quack !
Stanovanjski sklad socialne države Slovenije zahteva 6 najemnin varščine.
Zlobni izkoriščevalski kapitalist pa 4 in je to preveč. S tem da pri kapitalistu dobi opremljeno stanovanje, kjer dejansko lahko nardi kaj škode, v skladovem stanovanju lahko samo laminat spuli, kaj drugega že težko.
Zlobni izkoriščevalski kapitalist pa 4 in je to preveč. S tem da pri kapitalistu dobi opremljeno stanovanje, kjer dejansko lahko nardi kaj škode, v skladovem stanovanju lahko samo laminat spuli, kaj drugega že težko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Po tej teoriji bi nataliteta morala bit odlična, glede na to, da je več takih, ki nimajo dobrih prihodkov.
Mogoce je pa socialkarjev manj kot mislite a?
Vazno, da jokajo, kako zlobni so najemodajalci. Naj pa kupijo namesto najemajo.
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
ja ampak Slovenci so cel lajf plačevali v SLO proračun, Ukrajinci pa ne, tu je problem!!!! Ne razumem zakaj imajo tuji državljani v SLO enake pravice kot nekdo ki že 10, 20 let vplačuje v proračunHja, v bogate Ukrajince naša država ni vložila nič, prišli so sem in - ker imajo veliko denarja - veliko trošijo in plačajo veliko DDVja.
Na drugi strani pa imamo razne Mato-te, ki smo jih davkoplačevalci 30 let sponzorirali z brezplačnim zdravstvom, vrtci, šolo, socialnimi podporami... pa še danes plačujejo zelo malo davkov od dohodka in malo DDVja, ker so skopuhi. Torej je prav, da imajo bogati Ukrajinci zastonj vrtec, razni Matoti ga pa morajo plačevati.
Slabo beres. Bolj me moti to, da sem za domaci vrtec, ki ga imam skoraj pred pragom, na cakalni listi, ker je vrtec poln. Potem pa prideoj ukrajinci pa dobijo 3 mesta v vrtcu, ceprav je poln! Drugi problem je pa pac da zastonj ja.Od takih kot si ti bi pričakoval, da bi tem bogatim Ukrajincem stisnil v roke stotaka in se jim zahvalil za vse dobro, kar so naredili za to državo in svet ter za vse ogromne davke, ki so jih plačali, ne pa, da jih vlačiš po forumih.
Sistem je pa itak totalno nepravicen. Za isto storitev placujemo vsak razlicno. Jaz placam 600eur vrtca, nekdo v isti skupini pa 30eur. Zakaj ze, ce gre za isto storitev? totalno nepravicno.Vojsko, policijo,... tudi plačujemo nepravično, ker tisti, ki imajo več za varovati, za to ne plačajo nič več. To je nekako tako, kot če bi vsi plačevali tisti znesek za vrtce glede na dohodek, ne glede na to, ali jih koristimo ali ne, ter koliko otrok imamo v vrtcu.
https://www.nepremicnine.net/novice/zgr...
"Na voljo še nekaj štirisobnih in trosobnih stanovanja, z uporabno površino med 75 m2 in 90 m2."
Večja stanovanja se čedalje težje proda. Menda ja ni šiptarčkom zmajnkalo keša. "Na voljo še nekaj".......
"Na voljo še nekaj štirisobnih in trosobnih stanovanja, z uporabno površino med 75 m2 in 90 m2."
Večja stanovanja se čedalje težje proda. Menda ja ni šiptarčkom zmajnkalo keša. "Na voljo še nekaj".......
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Torej po tvoje obstajajo samo socialkarji in tisti z dobrimi plačami, vmes pa nič? A so pol tisti na minimalni plači socialkarji?
"Če nimajo kruha, naj pač jedo potico"
Zgodovina sprememb…
ja ampak Slovenci so cel lajf plačevali v SLO proračun, Ukrajinci pa ne, tu je problem!!!! Ne razumem zakaj imajo tuji državljani v SLO enake pravice kot nekdo ki že 10, 20 let vplačuje v proračunHja, v bogate Ukrajince naša država ni vložila nič, prišli so sem in - ker imajo veliko denarja - veliko trošijo in plačajo veliko DDVja.
Na drugi strani pa imamo razne Mato-te, ki smo jih davkoplačevalci 30 let sponzorirali z brezplačnim zdravstvom, vrtci, šolo, socialnimi podporami... pa še danes plačujejo zelo malo davkov od dohodka in malo DDVja, ker so skopuhi. Torej je prav, da imajo bogati Ukrajinci zastonj vrtec, razni Matoti ga pa morajo plačevati.
Slabo beres. Bolj me moti to, da sem za domaci vrtec, ki ga imam skoraj pred pragom, na cakalni listi, ker je vrtec poln. Potem pa prideoj ukrajinci pa dobijo 3 mesta v vrtcu, ceprav je poln! Drugi problem je pa pac da zastonj ja.Od takih kot si ti bi pričakoval, da bi tem bogatim Ukrajincem stisnil v roke stotaka in se jim zahvalil za vse dobro, kar so naredili za to državo in svet ter za vse ogromne davke, ki so jih plačali, ne pa, da jih vlačiš po forumih.
Sistem je pa itak totalno nepravicen. Za isto storitev placujemo vsak razlicno. Jaz placam 600eur vrtca, nekdo v isti skupini pa 30eur. Zakaj ze, ce gre za isto storitev? totalno nepravicno.Vojsko, policijo,... tudi plačujemo nepravično, ker tisti, ki imajo več za varovati, za to ne plačajo nič več. To je nekako tako, kot če bi vsi plačevali tisti znesek za vrtce glede na dohodek, ne glede na to, ali jih koristimo ali ne, ter koliko otrok imamo v vrtcu.
Kaksnega stotaka? Si padel na glavo? Ne zastopis kje je problem? Jaz in se nekaj sovascanov vozimo mulce v vrtec v bliznje mesto, namesto v vaski vrtec, ker je poln. Razen za ukrajince se naredi izjema in je cudezno prostor. Sj verjetno itak ne bodo vec dolgo tu, ker jih cela vas grdo gleda zaradi tega.
Vojska, policija itd se placuje z davki ane? Seveda placujemo nepravicno, ker imamo glupe dohodninske razrede. Morali bi biti obdavceni vsi po isti stopnji. In tisti, ki imajo za varovati vec, so placali precej davka na prihodek, ker so verjetno imeli visje dohodke, da so si imetje ustvarili ane. Preprosto bi bilo najbolj fer, da imamo vsi enako stopnjo davka, enako ceno vrtca, enak znesek prispevka za zdravstvo.
Torej po tvoje obstajajo samo socialkarji in tisti z dobrimi plačami, vmes pa nič? A so pol tisti na minimalni plači socialkarji?
"Če nimajo kruha, naj pač jedo potico"
Glede na jamranje so socialkarji ja.
Glede komentarja o potici pa ne bi kaj prevec. Najemodajalci niso socialna ustanova.
Zgodovina sprememb…
Glede na jamranje so socialkarji ja.
Torej smo nazaj pri istem bistvu. Definitivno je več socialkarjev (po tvojem kriteriju), kot tistih z dobrimi plačami. Torej bi nataliteta morala bit visoka po tvoji teoriji.
Glede komentarja o potici pa ne bi kaj prevec. Najemodajalci niso socialna ustanova.
Seveda niso in tud ne rabijo bit.
En procent v enem letu nič ne pomeni, je lahko tudi kak drug vzrok kot da se so se najemnine za ista stanovanja pocenila.
Sem šel pogledat, kako je bilo v prejšnji letih.
Oktober 2022 za 1,9% več kot prejšnji mesec.
Oktober 2023 za 1,1% več. Zanimivo, da je septembra 2023 bilo celo 2% več kot prejšnji mesec.
Mogoče je letos več lukenj nastalo za študente.
Najemodajalci ko berejo o stiskah mladih
Glede na to kako vam logika ne deluje, bo še dolgo tako.
Sem šel pogledat, kako je bilo v prejšnji letih.
Oktober 2022 za 1,9% več kot prejšnji mesec.
Oktober 2023 za 1,1% več. Zanimivo, da je septembra 2023 bilo celo 2% več kot prejšnji mesec.
Mogoče je letos več lukenj nastalo za študente.
Mogoče bi pa moral sklepat kaj ko boš imel vzorec več kot ena. Če je leta 2022 ko se je ogromno govorilo o inflaciji, stalno rastlo, ni neko presenečenje. Če letos oktobra pade zarad študentov, ko inflacije več ni, tudi ne. Lahko pa tudi sklepaš iz tega, da bojo do februarja najemnine vsaj 30% nižje in greš za ta čas raje v hotel. Po želji in po pameti. Zato pa je tako kot je...nekateri delajo, ukrepajo, imajo, drugi jamrajo, čakajo in nimajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Problem je, da otroško poenostavljaš in se delaš, kot da ni razlik v kulturi.
Ne problem je v tem da ti ne dojameš da nima socialna država NIČ z nataliteto, in da lahko iz empiričnih podatkov izluščiva da je na OBMOČJU RS bila višja nataliteta v časih ko je bilo MANJ socialne države kot danes ko je je več.
Kaj je mato, si že prodal tisto svojo garsonjero na Ptuju za pol milijona in šel na Tajsko? Mogoče pa se najde kdo, ki mu je Ptuj tako pri srcu...
Glihkar prodajam flet, bo padlo spet ene 70k ojričev na TRR za moj delež
A to je tista garsonjera v 4 nadstropju v Rimski peči, letnik 197x,21m2+3m2 kleti za 70k?
Oglas piše, da je vključeno parkirišče. Tisto parkirišče pripada etaznim lastnikom Zavajanje?
Ni je na oglasih več je prodano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
https://www.delo.si/novice/slovenija/iz...
" Ukvarjali se bomo s tem, kako zajeti davek iz premoženja na pravičen način, da ne bi obremenili tistih, ki imajo eno nepremičnino, ki so zanjo varčevali in jo gradili vse življenje, ter kako doseči, da tisti, ki imajo dovolj denarja in na razpolago več nepremičnin, celo praznih ali ki jih oddajajo v kratkoročni najem, prispevajo svoj delež k družbeni blaginji na socialno smiseln način," je Robert Golob odgovoril na poslanska vprašanja v državnem zboru."
Obdavčili bojo "zbiratelje nepremičnin".
" Ukvarjali se bomo s tem, kako zajeti davek iz premoženja na pravičen način, da ne bi obremenili tistih, ki imajo eno nepremičnino, ki so zanjo varčevali in jo gradili vse življenje, ter kako doseči, da tisti, ki imajo dovolj denarja in na razpolago več nepremičnin, celo praznih ali ki jih oddajajo v kratkoročni najem, prispevajo svoj delež k družbeni blaginji na socialno smiseln način," je Robert Golob odgovoril na poslanska vprašanja v državnem zboru."
https://www.delo.si/novice/slovenija/iz...
POIZKUSILI BODO... realnost bo taka da bo lobij to močno preprečil.
Mogoče bi pa moral sklepat kaj ko boš imel vzorec več kot ena. Če je leta 2022 ko se je ogromno govorilo o inflaciji, stalno rastlo, ni neko presenečenje. Če letos oktobra pade zarad študentov, ko inflacije več ni, tudi ne. Lahko pa tudi sklepaš iz tega, da bojo do februarja najemnine vsaj 30% nižje in greš za ta čas raje v hotel. Po želji in po pameti. Zato pa je tako kot je...nekateri delajo, ukrepajo, imajo, drugi jamrajo, čakajo in nimajo.
Sej ne sklepam nič (samo delil podatek), sklepaš ti in to na podlagi enega meseca. Jaz sem ti ponudil informacije še za 22 in 23, da lahko sklepamo, da mogoče ti sklepaš narobe.
Ne problem je v tem da ti ne dojameš da nima socialna država NIČ z nataliteto, in da lahko iz empiričnih podatkov izluščiva da je na OBMOČJU RS bila višja nataliteta v časih ko je bilo MANJ socialne države kot danes ko je je več.
Kdaj je bilo manj socialne države? A se bomo zdaj vrnili v leto 1950? Al kaj želiš povedat? Se ti ne zdi, da se je družba od takrat spremenila? Je pa zanimivo, da je v Jugoslaviji bila nataliteta kr visoka, nepremičnine pa najmanjši problem.
Lahko nehaš s tvojimi neumnostmi in otroškimi "raziskavami", ker nima smisla, da se pretvarjaš, kot da si strokovnjak za nataliteto. Nimaš pojma o ničem, kaj šele o nataliteti. Edini vzvod, ki ga ima država pri vzpodbujanju natalitete so razne subvencije. Ali je to vrtec, ali nepremičnine, ali olajšave pri dohodnini..., je vseeno. Ukazat pač ne moreš ljudem.
jan_g ::
Kaksnega stotaka? Si padel na glavo? Ne zastopis kje je problem? Jaz in se nekaj sovascanov vozimo mulce v vrtec v bliznje mesto, namesto v vaski vrtec, ker je poln. Razen za ukrajince se naredi izjema in je cudezno prostor. Sj verjetno itak ne bodo vec dolgo tu, ker jih cela vas grdo gleda zaradi tega.
Stvar je sledeča. Vrtce financirajo občine, mislim da tudi plače zaposlenih. Občine denar za vrtce dobijo od občanov (no, z obvodom preko države ...) in seveda od tega, kar plačamo starši položnice za lastne otroke v vrtcu.
Begunci so pa posebna kategorija, saj se financirajo iz drugih virov (posebna proračunska postavka, EU skladi, ...). To velja za vse potrebe, tudi za pokritje stroškov vrtca.
Torej, kako se je čudežno našel prostor za dodatne otroke v vašem vrtcu? Ja, denar za njih je prišel od drugje, ne od občine. Oziroma je občina dobila refundirano na nek poseben način.
Kdaj je bilo manj socialne države? A se bomo zdaj vrnili v leto 1950? Al kaj želiš povedat? Se ti ne zdi, da se je družba od takrat spremenila? Je pa zanimivo, da je v Jugoslaviji bila nataliteta kr visoka, nepremičnine pa najmanjši problem.
Lahko nehaš s tvojimi neumnostmi in otroškimi "raziskavami", ker nima smisla, da se pretvarjaš, kot da si strokovnjak za nataliteto. Nimaš pojma o ničem, kaj šele o nataliteti. Edini vzvod, ki ga ima država pri vzpodbujanju natalitete so razne subvencije. Ali je to vrtec, ali nepremičnine, ali olajšave pri dohodnini..., je vseeno. Ukazat pač ne moreš ljudem.
Nisem noben strokovnjak, vem pa da je na OBMOČJU RS bila višja nataliteta ko je bilo manj sociale...
Tako da KAKRŠNOKOLI korelacijo z višino sociale in nataliteto zavračam... Ker, kot sem povedal, če bi sociala bila pogoj za nataliteto bi izumrli kot človeštvo, ker najbolj se množijo tam kjer je najmanj sociale in tudi v zgodovini veliko večino človeškega obstoja sociale NI BILO...
Stvar je sledeča. Vrtce financirajo občine, mislim da tudi plače zaposlenih. Občine denar za vrtce dobijo od občanov (no, z obvodom preko države ...) in seveda od tega, kar plačamo starši položnice za lastne otroke v vrtcu.
Begunci so pa posebna kategorija, saj se financirajo iz drugih virov (posebna proračunska postavka, EU skladi, ...). To velja za vse potrebe, tudi za pokritje stroškov vrtca.
Torej, kako se je čudežno našel prostor za dodatne otroke v vašem vrtcu? Ja, denar za njih je prišel od drugje, ne od občine. Oziroma je občina dobila refundirano na nek poseben način.
Ja ampak to nima veze z PROSTOROM v vrtcu...
Primer: Vrtec A ima 2 vzgojiteljici in 2 pomočnici in lahko sprejme recimo da 40 otrok (izmišljujem si) ko je 40 otrok je normativ poln in ne morjo sprejet več otroka od kriptoboga... THE END... če pride Ukrajinski begunec pa naenkrat vpišejo še 41tega otroka... ampak tu sploh financiranje ni težava, tu je težava to da presežeš normativ koliko otrok lahko "hendla" 1 vzgojiteljica in njena pomočnica...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
jan_g ::
Seveda ima vezo. Lahko zaposlijo dodatno pomočnico. In je pač v eni skupini več otrok, ampak tudi dodatna pomočnica. Ali pa v dveh skupinah, če gre za večje število.