» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
665 / 750
»»

kriptobog ::

Torrent je izjavil:

Spet je točno tak kot sem napisal. Sedaj troli spet pivotirate v to, da ni problema, ker se prodaja cca. 120 parcel v mestu z 279.000 prebivalci. Pomanjkanje bo, ko bo točno 0 parcel na portalu, ker dokler bo ena parcela v velikosti 500m2, je to dovolj za mesto, ki ima 279.000 prebivalcev in 163,761 km2 površine. Najbolj smešno je, da se pri takih izjavah delate, kot da vas ni sram, čeprav bi normalne ljudi zagotovo bilo.

Zakaj bi me bilo sram? A ni sram tebe, ki pravis da parcel ni? Ce rabis parcelo v Ljubljani jo lahko kupis. Kje je tezava? Da z minimalcem ne gre?

Ko parcel zmanjka obcina zagotovi spremembno namembnosti za nove. Torej pomanjkanja ne bo.

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

kriptobog je izjavil:

Govorim o novih naseljih.

Ja, to je hudič, enkrat govoriš o novih naseljih, drugič o novih hišah, pa ti človek težko sledi.
Res bi bilo morda treba doreči definicijo novega naselja, al je to nov blok, nova soseska, ali kaj večjega, a novi hiši gotovo ne moremo reči novo naselje.
V Ljubljani novega naselja ni že vsaj 30 let.

Torrent ::

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

Spet je točno tak kot sem napisal. Sedaj troli spet pivotirate v to, da ni problema, ker se prodaja cca. 120 parcel v mestu z 279.000 prebivalci. Pomanjkanje bo, ko bo točno 0 parcel na portalu, ker dokler bo ena parcela v velikosti 500m2, je to dovolj za mesto, ki ima 279.000 prebivalcev in 163,761 km2 površine. Najbolj smešno je, da se pri takih izjavah delate, kot da vas ni sram, čeprav bi normalne ljudi zagotovo bilo.

Zakaj bi me bilo sram? A ni sram tebe, ki pravis da parcel ni? Ce rabis parcelo v Ljubljani jo lahko kupis. Kje je tezava? Da z minimalcem ne gre?

Jaz ne rabim parcele v LJ. Ne, ni me sram, ker nikoli nisem rekel, da parcel ni, ampak da je pomanjkanje. Še vedno ne veš kaj pomeni "pomanjkanje"? Kakšno vezo ima zdaj minimalec s tem? Spet pivotarimo k temu, da bi ljudje radi vse pobrali in razdelili klošarjem? Kaj pa na čistilke v centru LJ ste že pozabili, al počasi pivotarite k temu? Daj nam povej še enkrat, kako zelo normalno je, da se v mestu z 279.000 prebivalci prodaja 120 parcel...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

slon4 ::

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ja, to je hudič, enkrat govoriš o novih naseljih, drugič o novih hišah, pa ti človek težko sledi.
Res bi bilo morda treba doreči definicijo novega naselja, al je to nov blok, nova soseska, ali kaj večjega, a novi hiši gotovo ne moremo reči novo naselje.

V Beogradu pa je. Reče se mu Beograd na vodi. Nam je lahko za vzor.

kriptobog je izjavil:

Ko parcel zmanjka obcina zagotovi spremembno namembnosti za nove. Torej pomanjkanja ne bo.

Pa lahko občina v neskončno spreminja namembnost parcel? Torej je parcel neskončno?
Mene so v osnovni šoli pri spoznavanju družbe učili, da je naša ožja domovina Slovenija velika cca. 20.000 km2, pri matematiki pa, da je površina geometrijskega lika nespremenjljiva, torej končna.

kriptobog je izjavil:

Večje neumnosti še nisem prebral. Kje pa so? Ajaaaaa, 120 parcel na nepremičninah je dovolj za mesto z 279.000 prebivalci.

Zgodovina sprememb…

slon4 je izjavil:

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Oh, ne le v Beogradu, marsikje na svetu rastejo nova naselja, saj vendar urbanizacija prebivalstva še vedno poteka, pa tudi število prebivalstva narašča. Na Kitajskem morda nastajajo nova 10-milijonska mesta.
Ampak v tej temi se govori o nepremičninah v Sloveniji.

ps.: sicer je to off topic, a res ne vem, zakaj bi nam bilo karkoli v Srbiji lahko za zgled. To je namreč družba, ki vidno propada in tone v totalitarizem.

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ce je hisa v novem naselju je verjetno nova kajne? Nova ulica z vsaj 5 hisami ni novo naselje? Kaj pa je potem?

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Večje neumnosti še nisem prebral. Kje pa so? Ajaaaaa, 120 parcel na nepremičninah je dovolj za mesto z 279.000 prebivalci.

Ja ocitno je dovolj. Ce ne bi bilo dovolj bi bilo 0 ja? KEr jbi jih razgrabili. Tako jih je pa dovolj.

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

PArcel je dovolj. PRej bo zmanjkalo ljudi pri nas, kot parcel.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

zavajon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej če je povprečna prodajna vrednost m2 v MO Ptuj 2.000 EUR

A ni nekdo nedavno tu objavil tabelo poslov za Ptuj in je bila cena precej nižja od 2k?

WTF a si ti zabit? TO JE PRIMER... bistvo je da se m2 oceni toliko kot je POVPREČNA cena m2 po sklenjenih poslih v tisti občini če jih je le teh VSAJ 10, drugače se vzamejo vse sosednje(mejne občine) če pa še s tistimi ni 10 poslov pa še dodatne sosednje od sosednjih itd...

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

Jaz ne rabim parcele v LJ. Ne, ni me sram, ker nikoli nisem rekel, da parcel ni, ampak da je pomanjkanje. Še vedno ne veš kaj pomeni "pomanjkanje"? Kakšno vezo ima zdaj minimalec s tem? Spet pivotarimo k temu, da bi ljudje radi vse pobrali in razdelili klošarjem? Kaj pa na čistilke v centru LJ ste že pozabili, al počasi pivotarite k temu? Daj nam povej še enkrat, kako zelo normalno je, da se v mestu z 279.000 prebivalci prodaja 120 parcel...

In kdo določa pomanjkanje? Koliko parcel bi moralo biti na voljo in nepremičnin da ne bi bilo pomanjkanja?

Trenutno je v SLO naprodaj na bolhi dobrih 5.000 hiš, dobrih 4.500 STANOVANJ in dobrih 2.600 POSESTI (seveda ne vseh zazidljivih)

Koliko bi jih moralo biti na voljo? 100k?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

kriptobog je izjavil:

Ja ocitno je dovolj. Ce ne bi bilo dovolj bi bilo 0 ja? KEr jbi jih razgrabili. Tako jih je pa dovolj.

Bi, a ne? Logično. Tud, če bi m2 bil 2000€ bi jih razgrabili, a ne? Ti pa res znaš dokazat, da ni pomanjkanja in je zdrav trg. Konkurence je še preveč. 120 parcel v mestu z 279.000 prebivalcev? Uf, konkretno preveč. Očitno jih noben noče, ker jih imajo vsi dovolj. :))

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Bi, a ne? Logično. Tud, če bi m2 bil 2000€ bi jih razgrabili, a ne? Ti pa res znaš dokazat, da ni pomanjkanja in je zdrav trg. Konkurence je še preveč. 120 parcel v mestu z 279.000 prebivalcev? Uf, konkretno preveč. Očitno jih noben noče, ker jih imajo vsi dovolj. :))

Res je. Se prevec jih je, ker se ne prodajo.

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Bi, a ne? Logično. Tud, če bi m2 bil 2000EUR bi jih razgrabili, a ne? Ti pa res znaš dokazat, da ni pomanjkanja in je zdrav trg. Konkurence je še preveč. 120 parcel v mestu z 279.000 prebivalcev? Uf, konkretno preveč. Očitno jih noben noče, ker jih imajo vsi dovolj. :))

Pol je prav, da jih obdavčimo, če jih je preveč.

Zgodovina sprememb…

Bolje glup in uzivati v lastni nepremicnini, kot pa neumen jamrat da so vsi drugi krivi za tvojo situacijo.

kriptobog je izjavil:

Ce je hisa v novem naselju je verjetno nova kajne? Nova ulica z vsaj 5 hisami ni novo naselje? Kaj pa je potem?

No, povej mi za eno novo naselje v Ljubljani, da ugotovimo, kaj sploh je naselje.
Zame so do zdaj bila naselja Fužine, Nove Jarše, Koseze, ... Celovškim dvorom bi rekel soseska.
Nova ulica s 5 hišami zame ni novo naselje, ampak nova ulica v naselju.
Ampak morda moja definicija ni pravilna, zato povej primer, da to razjasnimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Bi, a ne? Logično. Tud, če bi m2 bil 2000EUR bi jih razgrabili, a ne? Ti pa res znaš dokazat, da ni pomanjkanja in je zdrav trg. Konkurence je še preveč. 120 parcel v mestu z 279.000 prebivalcev? Uf, konkretno preveč. Očitno jih noben noče, ker jih imajo vsi dovolj. :))

Ja komot. Obdavcimo se prazne parcele. Se kmetijske ki se ne obdelujejo. Pa avte obdavcimo za tisti cas ko so parkirani.

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ja komot. Obdavcimo se prazne parcele. Se kmetijske ki se ne obdelujejo. Pa avte obdavcimo za tisti cas ko so parkirani.

Avto = nepremičnina. Glup, ja.

kriptobog je izjavil:

Bolje glup in uzivati v lastni nepremicnini, kot pa neumen jamrat da so vsi drugi krivi za tvojo situacijo.

Raje nisem glup in uživam v lastni nepremičnini.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Avto = nepremičnina. Glup, ja.

Sem par strani nazaj omenjal da obdavcimo se premicnine.
Glupi ste jamraci. Jaz sem ravno dovolj glup da nisem krivil druge pa sem se lotil dela. PRej kot se zavedas da drzava ne bo pomagala, prej splavas ven z bede.

kriptobog je izjavil:

Glupi ste jamraci. Jaz sem ravno dovolj glup da nisem krivil druge pa sem se lotil dela. PRej kot se zavedas da drzava ne bo pomagala, prej splavas ven z bede.

Ti bi se moral najbolj bat, če bojo glupost obdavčli. Pri premičninah ni nobenega pomanjkanja. Očitno ga ni niti pri gluposti, tako da se ne rabiš bat davka na to.

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Glupi ste jamraci.

A to misliš na tiste jamrače, ki jamrate zaradi grožnje uvedbe nepremičninskega davka?

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ti bi se moral najbolj bat, če bojo glupost obdavčli. Pri premičninah ni nobenega pomanjkanja. Očitno ga ni niti pri gluposti, tako da se ne rabiš bat davka.

In kdo si ti da bos govoril kdo je glup? Pomanjkanje nepremicnin vidite revezi, ker si jih ne morete privosciti. Ampak tudi ce obdavcimo vse ali prazne, si jih ne boste morali privosciti. Torej kaj resimo z davkom? Nic. Ker vemo kako gredo davki pri nas. Sem ze veckrat rekel, da ni problem v samih davkih, ampak kako se jih porabi.
Tudi ce spustimo cene za recimo cetrtino zdaj. Kdo bo kupil nrepremicnine? Tisti, ki jamrajo da so predrage ziher ne.

toro69 ::

kriptobog je izjavil:

Pa avte obdavcimo za tisti cas ko so parkirani.

To je že, reče se ji parkirnina.
Ko pa niso parkirani se pa davkom rečejo: DDV, trošarine na gorivo, letna dajatev za uporabo cest...

kriptobog je izjavil:

In kdo si ti da bos govoril kdo je glup? Pomanjkanje nepremicnin vidite revezi, ker si jih ne morete privosciti. Ampak tudi ce obdavcimo vse ali prazne, si jih ne boste morali privosciti. Torej kaj resimo z davkom? Nic. Ker vemo kako gredo davki pri nas. Sem ze veckrat rekel, da ni problem v samih davkih, ampak kako se jih porabi.
Tudi ce spustimo cene za recimo cetrtino zdaj. Kdo bo kupil nrepremicnine? Tisti, ki jamrajo da so predrage ziher ne.

V tem sestavku pa je jamranje zelo izraženo... :))

toro69 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pa avte obdavcimo za tisti cas ko so parkirani.

To je že, reče se ji parkirnina.
Ko pa niso parkirani se pa davkom rečejo: DDV, trošarine na gorivo, letna dajatev za uporabo cest...

isto sranje kot pri nepremicninah nusz, ddv in trosarine in prispevki.

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ti bi se moral najbolj bat, če bojo glupost obdavčli. Pri premičninah ni nobenega pomanjkanja. Očitno ga ni niti pri gluposti, tako da se ne rabiš bat davka.

Nekdo, ki je vsaj manj glup in prepozna glupe komentarje. Sej je velika verjetnost, da si samo 1 izmed mnogih trolov, kar ne spremeni dejstva, da so komentarji glupi. Ena najbolj glupih pod temo je bila izjava, da ni pomanjkanja, dokler se prodaja 1 parcela v LJ na nepremičnine.net. Ta skoraj parira izjavam Matota. Ja, reveži so krivi, da so cene nepremičnin zarad umetno ustvarjenega pomanjkanja poskočile. To ni tvoj problem, kaj si bodo lahko ljudje privoščili, ko bodo cene padle. Mnogo več ljudi bo kupilo nepremičnine, če se cene spustijo za četrtino in tud najemnine bojo podobno nižje. Tud nekateri, ki jamrajo, da so sedaj predrage.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

V tem sestavku pa je jamranje zelo izraženo... :))

Jaz samo jamram nad tem da folk prevec jamra in premalo dela. Da si ne morte privoscit nepremicnine ste v vecini sami krivi

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Nekdo, ki je vsaj manj glup in prepozna glupe komentarje. Sej je velika verjetnost, da si samo 1 izmed mnogih trolov, kar ne spremeni dejstva, da so komentarji glupi. Ena najbolj glupih pod temo je bila izjava, da ni pomanjkanja, dokler se prodaja 1 parcela v LJ na nepremičnine.net. Ta skoraj parira izjavam Matota. Ja, reveži so krivi, da so cene nepremičnin zarad umetno ustvarjenega pomanjkanja poskočile. To ni tvoj problem, kaj si bodo lahko ljudje privoščili, ko bodo cene padle. Mnogo več ljudi bo kupilo nepremičnine, če se cene spustijo za četrtino in tud najemnine bojo podobno nižje. Tud nekateri, ki jamrajo, da so sedaj predrage.

Ok, zakaj pa niso kupili ko so bile cenejse? Ker so tudi takrat jamrali da so predrage! Kdor je bil pameten je pa kupil in kdor rabi se zdaj kupi

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Ok, zakaj pa niso kupili ko so bile cenejse? Ker so tudi takrat jamrali da so predrage! Kdor je bil pameten je pa kupil.

To bi lahko rekel, če ne bi cene nepremičnin mnogo bolj poskočile, kot povprečne plače. Kako lahko vprašaš zakaj niso takrat kupili, ko pa ti je sosed povedal, da recimo takrat ni mogel. A misliš, da je samo tvoj sosed izjema v Sloveniji? Eni so bili in so še premladi, za ene ni bil pravi čas, drugi niso dobili kredita takrat itd. Zakaj bi to morala bit loterija? A zarad investicij?

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Jaz samo jamram nad tem da folk prevec jamra in premalo dela. Da si ne morte privoscit nepremicnine ste v vecini sami krivi

Ti jamraš samo zato, da jamraš. To, da bi si nekdo rad kupil nepremičnino, pa si je ne more, si si pa lepo izmislil, kajti tukaj nihče ne trdi tega.

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ok, zakaj pa niso kupili ko so bile cenejse? Ker so tudi takrat jamrali da so predrage! Kdor je bil pameten je pa kupil.

To bi lahko rekel, če ne bi cene nepremičnin mnogo bolj poskočile, kot povprečne plače. Kako lahko vprašaš zakaj niso takrat kupili, ko pa ti je sosed povedal, da recimo takrat ni mogel. A misliš, da je samo tvoj sosed izjema v Sloveniji? Eni so bili in so še premladi, za ene ni bil pravi čas, drugi niso dobili kredita takrat itd. Zakaj bi to morala bit loterija? A zarad investicij?

Ja in je kupil kasneje po duplo cnei. Pa ni jamral, da je drago, ampak je kupil in naredil hiso. Najboljsi cas za kupit je ko rabis.

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ti jamraš samo zato, da jamraš. To, da bi si nekdo rad kupil nepremičnino, pa si je ne more, si si pa lepo izmislil, kajti tukaj nihče ne trdi tega.

Torej si vsi ki bi si radi kupili lahko kupijo? Zakaj potem jamr okoli cen?

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Jaz sem kupil januarja flet za 6k po kvadratu in so mi vsi govorili, da sem glup kot kanta.
Trenutne ponudbe, v kolikor bi želel prodati, so za 8k po kvadratu.
Očitno obstajajo še bolj glupi ljudje, kot sem jaz.

Ampak morajo počakati, da se kriza razvije. Bom takrat prodal za 3k po kvadratu.
Da bo torent lahko vskočil.

feryz je izjavil:

Jaz sem kupil januarja flet za 6k po kvadratu in so mi vsi govorili, da sem glup kot kanta.

Ampak morajo počakati, da se kriza razvije. Bom takrat prodal za 3k po kvadratu.

Zakaj si pa kupil? A ni lazje jamrat da je drago?

Nekaj časa sem čakal, da bo nov nepremičninski zakon in bo napol zastonj.
Potem sem se pa naveličal čakati.

Mulca morata nekje prespati enkrat ali dvakrat mesečno. Če zamudita bus. Poleti jih je bolj malo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

kriptobog je izjavil:

Torej si vsi ki bi si radi kupili lahko kupijo? Zakaj potem jamr okoli cen?

Tako je. In ni nobenega jamra okoli cen, vsaj v tej debati ne, kampak le jamr okrog grožnje nepremičninskega davka.

feryz je izjavil:

Nekaj časa sem čakal, da bo nov nepremičninski zakon in bo napol zastonj.
Potem sem se pa naveličal čakati.

Mulca morata nekje prespati enkrat ali dvakrat mesečno. Če zamudita bus. Poleti jih je bolj malo.

Pa si siguren, da ne bi bil cenejši hotel enkrat dvakrat mesečno?

Zgodovina sprememb…

Verjetno. Bi pristal tudi na sobo, če bi mi jo dali na lizing.
Da bi bil lastnik, ko bi jim jo odplačal.
Ampak se tega ne gredo.

Sicer pa gre bolj za parkiranje denarja. Navsezadnje greš lahko na vlak, če bus zamudiš.
Ampak vsak izgovor je dober za nakup stanovanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Saj moje vprašanje je bilo nekoliko provokativno, jasno mi je bilo, da gre za parkiranje kapitala, ne pa za mulce ;)

zavajon je izjavil:

slon4 je izjavil:

zavajon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Oh, ne le v Beogradu, marsikje na svetu rastejo nova naselja, saj vendar urbanizacija prebivalstva še vedno poteka, pa tudi število prebivalstva narašča. Na Kitajskem morda nastajajo nova 10-milijonska mesta.
Ampak v tej temi se govori o nepremičninah v Sloveniji.

ps.: sicer je to off topic, a res ne vem, zakaj bi nam bilo karkoli v Srbiji lahko za zgled. To je namreč družba, ki vidno propada in tone v totalitarizem.

V Beogradu so cene višje kot v Sloveniji. Isto verjetno na kopaoniku. Od kod torej propad Srbije? Sčasoma se bo uravnalo vse. Beograd bo uravnal to. Kot nekoč v času brastva in jedinstva. Bolja vremena... je pa res , da morajo sami to ustvarit. Mi nažalost ne moremo, ker nismo več v isti državi.... zakaj nismo pa verjetno mato89 ve... sej je živel takrat, ko je prišlo do tega... razpada....

Mato je bil rojen '89, torej ne ve nič o tem. Pa tudi o čem drugem ve bolj malo ;)

Propad Srbije od pričevanj znancev, ki tam živijo.
Pa tudi če se gleda ekonomske statistične podatke, je zaznati propad.
Ko pa človek še Vučića sliši, ...

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

Pa bi kupil kje v okolici lj... za 3k ali 4 na kvadrat...

kriptobog je izjavil:

feryz je izjavil:

Zakaj si pa kupil? A ni lazje jamrat da je drago?

Čudno, ljudje, ki parkirajo presežke v nepremičnine ne jamrajo, da je predrago. Uf, zdaj si pa nekaj novega pogruntal. Zdaj ko pomislim, tud Đukič ni nikoli jamral, da je predrago, še najmanj pa takrat, ko je kupoval v centru nepremičnine za 3k na m2 (po vezah seveda).

Zgodovina sprememb…

No vidis. Saj gre. Zavajon celo pravi, da nihce ne jamra. Torej kje je potem psloh problem?

kriptobog je izjavil:

No vidis. Saj gre. Zavajon celo pravi, da nihce ne jamra. Torej kje je potem psloh problem?

Jaz pozivam k spremembam, pojasnjujem v čem je težava in možne rešitve. Včasih tud pojasnjujem osnovni pomen besed, kot je "pomanjkanje". Jamraš ti. Imaš kr nekaj strani s pojasnitvami v čem je problem. En izmed njih je, da se v LJ po visokih cenah prodaja cca. 120 parcel, ima pa 279.000 prebivalcev.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Mato je bil rojen '89, torej ne ve nič o tem. Pa tudi o čem drugem ve bolj malo ;)

Kej pa je narobe z njim? Se trudi in dela dobro za Srbijo po svoje. Sem videl, da je bil pred kratkim v Kragujevcu na predstavitvi novega e fiata. A to famozno podjetje fapp za kamione še posluje? Je pa žalost to, da je danes v Kragujevcu zaposlenih par k ( 3k?) zaposlenih v tovarni fiat medtem ko je zastava v bivši jugi zaposlovala več 55 k ljudi. Mislim , da je razlika gromozanska... enako lahko vidimo pri nas v mb bivši tam. Zaposloval 10k ljudi . Danes na istem območju ne vem če dela 5k ljudi... skret od skreta to danes... Ni primerjave z bivšo jugo sploh... naj mato pove kaj vec... ptujski it magnat...

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Jaz pozivam k spremembam, pojasnjujem v čem je težava in možne rešitve. Včasih tud pojasnjujem osnovni pomen besed, kot je "pomanjkanje". Jamraš ti. Imaš kr nekaj strani s pojasnitvami v čem je problem. En izmed njih je, da se v LJ po visokih cenah prodaja cca. 120 parcel, ima pa 279.000 prebivalcev.

In ker je 279.000 prebivalcev jih mora vsaj polovica imeti monzosti nakupa lastne parcele?

slon4 je izjavil:

feryz je izjavil:

Pa bi kupil kje v okolici lj... za 3k ali 4 na kvadrat...
Se hecaš, najbrž?
V okolici Ljubljane imam bajto, zakaj bi kupil še stanovanje?

Ok, sem ga, ampak sem se ga tudi že znebil. Pred krizo in novim nepremičninskim davkom.
Kupil za 972 €/m2, prodal za 1.380 €/m2. Ni vredno omembe. Čeprav nekaj razlike je bilo.

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

In ker je 279.000 prebivalcev jih mora vsaj polovica imeti monzosti nakupa lastne parcele?

Sem čakal, kdaj bomo prišli iz tega, da je to ful parcel, do tega, da vsak pa ne rabi parcele v LJ. Seveda se strinjam s tem, ampak problem je tud pri stanovanjih. Do parcel smo prišli tako, da je nekdo napisal, pa si sami zgradite. A gremo nov krog?

enemon ::

Vlada naj bi dodatno obremenila delodajalce in jim naložila še strošek za integracijo tujcev.

Mogoče ni slabo, da bodo še podjetja nekaj prispevala, ne pa da samo koristi vlečeko od uvoza.

kriptobog je izjavil:

Problem je, ker ti jamraš ;)

enemon je izjavil:

Vlada naj bi dodatno obremenila delodajalce in jim naložila še strošek za integracijo tujcev.

Mogoče ni slabo, da bodo še podjetja nekaj prispevala, ne pa da samo koristi vlečeko od uvoza.
Itak, kriminalcem je tudi treba zagotoviti gratis stanovanja.
In to prednostno.

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Sem čakal, kdaj bomo prišli iz tega, da je to ful parcel, do tega, da vsak pa ne rabi parcele v LJ. Seveda se strinjam s tem, ampak problem je tud pri stanovanjih. Do parcel smo prišli tako, da je nekdo napisal, pa si sami zgradite. A gremo nov krog?

Nov krog s spremembo namembnosti? Ja pojdimo. Verjamem da bi se z Zokijem dalo zmenit. Pri nas so se zmenili tako, da so lastniki sami placali infrastrukturo. In ne mislim komunalca s tem, ampak dejansko so dobili izstavljeno fakturo za vodovod, storm in cesto. Za nagrado so pa dobili se hudga komunalca.

enemon je izjavil:

Samo strosek naj bo tako visok, da se ne bo splacalo zaposlit tujcev in da bodo lepo dvignili place raji

Zgodovina sprememb…

slon4 je izjavil:

zavajon je izjavil:

Kej pa je narobe z njim? Se trudi in dela dobro za Srbijo po svoje. Sem videl, da je bil pred kratkim v Kragujevcu na predstavitvi novega e fiata. A to famozno podjetje fapp za kamione še posluje? Je pa žalost to, da je danes v Kragujevcu zaposlenih par k ( 3k?) zaposlenih v tovarni fiat medtem ko je zastava v bivši jugi zaposlovala več 55 k ljudi. Mislim , da je razlika gromozanska... enako lahko vidimo pri nas v mb bivši tam. Zaposloval 10k ljudi . Danes na istem območju ne vem če dela 5k ljudi... skret od skreta to danes... Ni primerjave z bivšo jugo sploh... naj mato pove kaj vec... ptujski it magnat...

OK, OK,... :))
Le to ti povem, da ni FAPP, ampak FAP (Fabrika automobila Prizren).

kriptobog je izjavil:

Nov krog s spremembo namembnosti? Ja pojdimo. Verjamem da bi se z Zokijem dalo zmenit. Pri nas so se zmenili tako, da so lastniki sami placali infrastrukturo. In ne mislim komunalca s tem, ampak dejansko so dobili izstavljeno fakturo za vodovod, storm in cesto. Za nagrado so pa dobili se hudga komunalca.

Daj nehaj bluzit. Zokija moreš prvo poznat, šele potem imaš pa priložnost prinesti kuverto. Kaj bi sploh rad povedal? Si se "zaloopal" in bi rad ustvaril nov "loop"?

Zgodovina sprememb…

««
665 / 750
»»