Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Sploh ne razumem, kaj želiš povedati?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Mato989 ::
Sploh ne razumem, kaj želiš povedati?
Da je omejevanje najemnin za privat lastnika popolnoma absurden komunističen ukrep ki bo privedel v neoddajanje, in potem bo Torrent navijal kern očejo oddajat po 200 EUR za 80m2 da naj plačajo 3k davka letno...
Le korak od nacionalizacije je tale logika.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Utk ::
Slovenski stanovanjski sklad v največjih slovenskih vukojebinah zaračunava neprofitno, stroškovno, najemnino za pajzle toliko kot dunajski sklad na Dunaju. Tako da, tudi če v Ljubljani to zaživi, se bi lahko kmalu izkazalo, da bo ta državna najemnina čisto v rangu tržne. Dokler so stanovanja nova je to vse v redu, ko bo pa treba kaj obnovit, bo pa problem. Pa treba upoštevat da v Sloveniji dobiš v najem ponavadi bolj ali manj opremljeno stanovanje, vsaj kuhinja, kopalnica, neko osnovno pohištvo drugje, je skoraj zmeraj not. Na Dunaju ne vem če je, ampak pri slovenskem skladu dobiš vse prazno. Tudi to je nek strošek, recimo vsaj 100 evrov na mesec, ki ga nekje bi treba upoštevat ko se dela primerjave.
Recimo v Lj, 30 m2 garosnjerico, neopremljeno, sklad oddaja za 400 evrov. Dodaj vsaj 100 evrov mesečno za pohištvo, smo na 500. Je to res toliko manj od tržne? Je to cena na katero ciljamo, 13 evrov na meter? Na Dunaju je 6,5. Naj sklad oddaja za 6,5 evrov na meter pri nas, vsem, ne samo socialnim problemom, pa bomo vidli kako se bo iztekla matematika...
Recimo v Lj, 30 m2 garosnjerico, neopremljeno, sklad oddaja za 400 evrov. Dodaj vsaj 100 evrov mesečno za pohištvo, smo na 500. Je to res toliko manj od tržne? Je to cena na katero ciljamo, 13 evrov na meter? Na Dunaju je 6,5. Naj sklad oddaja za 6,5 evrov na meter pri nas, vsem, ne samo socialnim problemom, pa bomo vidli kako se bo iztekla matematika...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Na Dunaju dobiš vse prazno, le kopalnica in WC sta osnovno opremljena, meni so pa dali takrat po spominu še ene 750 evrov za opremo kuhinje (ker je sploh še ni bilo, ker so ravno renovirali stanovanje). Tudi zapustiti moraš stanovanje prazno in prebeliti stene.
Seveda se lahko dogovoriš z novim najemnikom/lastnikom tudi drugače, da ti npr. on odkupi pohištvo ipd., ampak to so potem že izjeme od standarda.
Seveda se lahko dogovoriš z novim najemnikom/lastnikom tudi drugače, da ti npr. on odkupi pohištvo ipd., ampak to so potem že izjeme od standarda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Ja, če si nekje normalno pri denarju, to ni nek problem, pač si opremiš kot si bi moral tudi svoje stanovanje. Za druge je pa 10-15 jurjev, za pohištvo in 6 mesečno varščino, kar nekaj denarja.
Če še niste opazili, mi znamo marsikaj skopirat od drugih, ampak pozabimo na kak detajl in potem stvar po nekem čudežu ne funkcionira tako super kot v originalu. V tem primeru, če imamo že zdaj neprofitno ceno, ki je 2x višja kot na Dunaju, je res pametno gradit še 20,000 takih stanovanj? Najemnine bi najbrž padle pod neprofitno, in prek davkov bi nekaterim subvencionirali stanovanje, za zmeraj, in to brez nekega dohodkovnega cenzusa.
Če še niste opazili, mi znamo marsikaj skopirat od drugih, ampak pozabimo na kak detajl in potem stvar po nekem čudežu ne funkcionira tako super kot v originalu. V tem primeru, če imamo že zdaj neprofitno ceno, ki je 2x višja kot na Dunaju, je res pametno gradit še 20,000 takih stanovanj? Najemnine bi najbrž padle pod neprofitno, in prek davkov bi nekaterim subvencionirali stanovanje, za zmeraj, in to brez nekega dohodkovnega cenzusa.
Za ostale ne morem reči, ampak sam se tja vselil vedoč, da se bom nekega dne tudi izselil v neko drugo stanovanje in tako naprej, tako da vsaj sam nisem kupoval nič tako dragega, da tega ne bi mogel pogrešati ali pa na hitro zmetati v kombi (Dunaj ti na dan selitve nudi zastonj parkirišče, ki je najbližje tvojemu stanovanju, samo javiti jim moraš prej) in prepeljati do novega stanovanja.
Če si pa sam, pa itak greš v kakšen "wohngemeinschaft", če ne drugega, da najprej spoznaš malo mesto, in je še ceneje vse skupaj, plus ne rabiš kupovati pohištva, ker je itak praktično že vse tam.
Če si pa sam, pa itak greš v kakšen "wohngemeinschaft", če ne drugega, da najprej spoznaš malo mesto, in je še ceneje vse skupaj, plus ne rabiš kupovati pohištva, ker je itak praktično že vse tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Malidelničar ::
Utk: Koliko pa ima Stanovanjski sklad sploh fonda v vukojebinah? A ni bolj skoncentriran na LJ in MB?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Tu si poglej: http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.s...
Ima kar nekaj povsod naokoli. V vukojebinah je problem sklada samo še večji, ker tam skladova najemnina ni kaj dost nižja kot v Lj, tržne najemnine pa so.
Recimo Murska Sobota, 60 m2 460 evrov. Še 150 evrov na mesec za opremo in smo na 600. Je to res tako strašno poceni, da bi potrebovali še 50 takih stanovanj v MS? Imam dvome...
Bo sklad zgradil 20,000 stanovanj samo v Ljubljani? Zakaj bi to financirala cela Slovenija?
Ima kar nekaj povsod naokoli. V vukojebinah je problem sklada samo še večji, ker tam skladova najemnina ni kaj dost nižja kot v Lj, tržne najemnine pa so.
Recimo Murska Sobota, 60 m2 460 evrov. Še 150 evrov na mesec za opremo in smo na 600. Je to res tako strašno poceni, da bi potrebovali še 50 takih stanovanj v MS? Imam dvome...
Bo sklad zgradil 20,000 stanovanj samo v Ljubljani? Zakaj bi to financirala cela Slovenija?
Zgodovina sprememb…
Saj to je tisto, ker je Dunaj zvezna dežela in mesto, torej prava "država" v malem, Ljubljana pa je samo mesto.
Samo kolk sem razumel, tist 1% plačujejo vsi Avstrijci, ne samo Dunajčani. In potem se na nek način vse tudi subvencionira. Ne vidim smisla v temu. Čisto vsega pa tudi ni treba subvencionirat. Pusti ljudem tist 1% pa si bojo že sami kupili kaj rabijo.
gozdar1 ::
Slovenski stanovanjski sklad v največjih slovenskih vukojebinah zaračunava neprofitno, stroškovno, najemnino za pajzle toliko kot dunajski sklad na Dunaju. Tako da, tudi če v Ljubljani to zaživi, se bi lahko kmalu izkazalo, da bo ta državna najemnina čisto v rangu tržne. Dokler so stanovanja nova je to vse v redu, ko bo pa treba kaj obnovit, bo pa problem. Pa treba upoštevat da v Sloveniji dobiš v najem ponavadi bolj ali manj opremljeno stanovanje, vsaj kuhinja, kopalnica, neko osnovno pohištvo drugje, je skoraj zmeraj not. Na Dunaju ne vem če je, ampak pri slovenskem skladu dobiš vse prazno. Tudi to je nek strošek, recimo vsaj 100 evrov na mesec, ki ga nekje bi treba upoštevat ko se dela primerjave.
Tudi v jugi si dobil stanovanje prazno in neopremljeno in si ga lahko potem opremil po svoje. Danes je najem velikokrat bolj podoben, kaki oddaji počitniških kapacitet, kjer si najemnik ne more omisliti niti otrok, se prijavit,... Zato tudi vsi , ki imajo to možnost vzamejo kredit in gredo v nakup.
Zato tudi vsi , ki imajo to možnost vzamejo kredit in gredo v nakup.
Oh the horror. Kapital ostane v rokah malih ljudi namesto države in bank.
Danes je najem velikokrat bolj podoben, kaki oddaji počitniških kapacitet, kjer si najemnik ne more omisliti niti otrok, se prijavit
Ah dej no. Tisti, ki resno oddajajo, z veseljem oddajo nekomu, ki bo not 10 let. Ker se nikomur ne da ukvarjat z najemniki in njihovimi problemi, pohištvom itd., vsak bi raje videl, da je 1. nakazana najemnina in bi bil to ves stik z najemnikom.
Vsak normalen bi raje oddal prazno stanovanje kot opremljeno, tudi če za 10 let. Bolj je problem, da tisti, ki grejo v najem, grejo zato, ker se nočejo "vezat", in normalno, da ne bojo potem vložili 10 jurjev v opremo.
Samo kolk sem razumel, tist 1% plačujejo vsi Avstrijci, ne samo Dunajčani. In potem se na nek način vse tudi subvencionira. Ne vidim smisla v temu. Čisto vsega pa tudi ni treba subvencionirat. Pusti ljudem tist 1% pa si bojo že sami kupili kaj rabijo.
Jah, očitno le ni tako enostavno kupovati stanovanj kot vsaj kažejo trenutne razmere na našem trgu. In vedno boš pač naletel na neko mejo, ko pač ne boš mogel zgraditi, kupiti itd. ne vem koliko stanovanj za stanovanjske potrebe (ne finančno investicijske naložbene). Zato pa imamo močne socialne države v EU, ker sicer bi na koncu samo nekaj fevdalcev imel vsa stanovanja trgu.
Problem Slo najemniškega trga je tudi v tem da če daš v najem več kot 11 mesecev al kak že je, da moraš delat neko gnilo energetsko izkaznico... spet nek bullshit ki dodaja stroške lastniku.... res debilistično.
gozdar1 ::
Danes je najem velikokrat bolj podoben, kaki oddaji počitniških kapacitet, kjer si najemnik ne more omisliti niti otrok, se prijavit
Ah dej no. Tisti, ki resno oddajajo, z veseljem oddajo nekomu, ki bo not 10 let. Ker se nikomur ne da ukvarjat z najemniki in njihovimi problemi, pohištvom itd., vsak bi raje videl, da je 1. nakazana najemnina in bi bil to ves stik z najemnikom.
Vsak normalen bi raje oddal prazno stanovanje kot opremljeno, tudi če za 10 let. Bolj je problem, da tisti, ki grejo v najem, grejo zato, ker se nočejo "vezat", in normalno, da ne bojo potem vložili 10 jurjev v opremo.
Dolgoročno najemno pogodbo danes verjetno dobiš samo od strani občine, države...
codeMonkey ::
In to se tebi zdi pošteno do lastnikov?
To, da bi nekateri radi pokupili stanovanja, ker so preneumni, da bi bogateli na drug nacin, kjer so mozgani potrebni, tudi "NI EKSISTENCIALNO ZA ČLOVEKA". Je ze bolje, da gre ta kapital v kaj drugega. Nekaj se vsajas s to neoliberalno politiko na primeru, ki dokazanano deluje. Za primer Dunaja lahko samo pogledas München, pa ti je jasno kam vodi ena politika in kam druga. V enem primeru do konstatno najboljsih razmer za zivljenje, v drugem pa izseljevanje domacinov, ker ne morejo vec dohajati cen. Super za industrijo tam. Tudi to s s placam so bucke. Z zeno nisva niti pet oba s placo tukaj, pa sva prisla do lastne vrstne hise. Je pac stvar sposobnosti in znanj.
Dolgoročno najemno pogodbo danes verjetno dobiš samo od strani občine, države...
Ni res, dobiš je od vsakega, ki resno oddaja. Samo vi ne znate prepoznat takih, pa seveda, ni nujno da je pri takih najcenejše.
codeMonkey je izjavil:
In to se tebi zdi pošteno do lastnikov?
To, da bi nekateri radi pokupili stanovanja, ker so preneumni, da bi bogateli na drug nacin, kjer so mozgani potrebni, tudi "NI EKSISTENCIALNO ZA ČLOVEKA". Je ze bolje, da gre ta kapital v kaj drugega. Nekaj se vsajas s to neoliberalno politiko na primeru, ki dokazanano deluje. Za primer Dunaja lahko samo pogledas München, pa ti je jasno kam vodi ena politika in kam druga. V enem primeru do konstatno najboljsih razmer za zivljenje, v drugem pa izseljevanje domacinov, ker ne morejo vec dohajati cen. Super za industrijo tam. Tudi to s s placam so bucke. Z zeno nisva niti pet oba s placo tukaj, pa sva prisla do lastne vrstne hise. Je pac stvar sposobnosti in znanj.
Ne da so preneumni, ampak na skoraj vseh oblikah imamo brezvezne dodatne birokratske oblike... Naj se odpravijo pa bo folk rade volje migriral...
Za začetek:
1. da ne rabimo obveščat o prodajah z izgubo
2. da ne rabimo plačevat davkov na dividende 25% ker itak s tem nosimo denar v državo in ga tu porabimo z nakupi za 9%-22% DDVja
3. omogočite lastništvo SLO delnic brez dodatnih stroškov brokerjev ampak direkt na TRR računih zastojn
ITD... vse to bi blagodejno vplivalo na odprodajo stanovanj in vlaganje... ampak ne, vaš cilj je naredit nepremičnino manj privlačne da potem ostale slabe opcije postanejo bolj, namesto da bi naredili ostale bolj privlačne.
johnnyyy ::
Problem Slo najemniškega trga je tudi v tem da če daš v najem več kot 11 mesecev al kak že je, da moraš delat neko gnilo energetsko izkaznico... spet nek bullshit ki dodaja stroške lastniku.... res debilistično.
Pač oddaš 10x po 11 mesecev pa je. Sicer pa dolgoročno pogodbo boš redko dobil, saj večina ljudi nima stanovanj na zalogi, ker bi "viške oddajali" za 10let. Ko sem bil v LJ v najemih, je vsako stanovanje imelo naslednika - otroka lastnika, ki se bo vselil v stanovanje čez n-let. Parkrat se mi je zgodilo, da sem se moral izseliti, saj je od lastika sin dobil punco ali pa se se stanovanje prodalo, da so kupili hčeri večje. Tudi ko sem bil že zaposlen in sem iskal stanovanje, ga lastnica, kjer sem živel ni hotela prodati, saj je imela hčero malce pod 10 let in bo rabila stanovanje čez slabih 10 let.
In tudi mi, ko se bomo selili, stanovanja v LJ po vsej verjetnosti ne bomo prodajali. Velika verjetnost je, da bodo otroci študirali v LJ in bodo zaradi neizgradnje študenskih domov potrebovali stanovanje ...
Pač na koncu je s temi nepremičninami kot s hrano. Če ni cilj države, da bo hrane več jo bomo skrivali in kopičili - ker nikoli ne veš, kdaj ti prav pride.
black ice ::
Malidelničar je izjavil:
Zdi se mi da je garsonjera v LJ tam okrog 180 ali več, jih pa tudi ni kaj dosti na prodaj ...
Ni, razen če gledaš novogradnje. Odpri si ETN:
https://eprostor.gov.si/ETN-JV/
In boš videl da v LJ rabljene garsonjere okoli 30m2 gredo za 130-140k. Enosobna stanovanja pa tam 160-170k. In pa seveda varira ali je to v centru ali pa na obrobju, je lahko kar razlika. To so seveda realizirane cene, če gledaš samo oglaševane ne boš dobil prave cene.
Kolikšna je razlika med realiziranimi cenami in oglaševanimi? Nazadnje je bilo tako, da so realizirane 10-15% baje nižje od oglaševanih (ker so prodajalci prisiljeni že malce spuščati)?
Pozabljate, da ETN ne belezi podatka, ce se je nepremicnina prodala z opremo, kar je lahko tudi vzrok za razliko v ETN in oglasevani ceni.
Primer: v ETN je zabelezeno 170k, v pogodbi pa pise 170k + 30k za opremo.
Pač oddaš 10x po 11 mesecev pa je. Sicer pa dolgoročno pogodbo boš redko dobil, saj večina ljudi nima stanovanj na zalogi, ker bi "viške oddajali" za 10let. Ko sem bil v LJ v najemih, je vsako stanovanje imelo naslednika - otroka lastnika, ki se bo vselil v stanovanje čez n-let. Parkrat se mi je zgodilo, da sem se moral izseliti, saj je od lastika sin dobil punco ali pa se se stanovanje prodalo, da so kupili hčeri večje. Tudi ko sem bil že zaposlen in sem iskal stanovanje, ga lastnica, kjer sem živel ni hotela prodati, saj je imela hčero malce pod 10 let in bo rabila stanovanje čez slabih 10 let.
In tudi mi, ko se bomo selili, stanovanja v LJ po vsej verjetnosti ne bomo prodajali. Velika verjetnost je, da bodo otroci študirali v LJ in bodo zaradi neizgradnje študenskih domov potrebovali stanovanje ...
Pač na koncu je s temi nepremičninami kot s hrano. Če ni cilj države, da bo hrane več jo bomo skrivali in kopičili - ker nikoli ne veš, kdaj ti prav pride.
Ja ampak zakaj bi zaradi birokratskega debilizma neke energetske izkaznice moral mešetarit, tu bi morala vlada priti nasproti in logično reagirat...
Kar se ostalega tiče pa je tako, recimo marsikdo bi komot oddal nepremičnino za 10 let... poznam celo enega ki v MBju je dejal takoj oddam dobrim najemnikom za 10 let pogodbo... samo je 8 najemnin varščine.
Ja ampak zakaj bi zaradi birokratskega debilizma neke energetske izkaznice moral mešetarit, tu bi morala vlada priti nasproti in logično reagirat...
Kar se ostalega tiče pa je tako, recimo marsikdo bi komot oddal nepremičnino za 10 let... poznam celo enega ki v MBju je dejal takoj oddam dobrim najemnikom za 10 let pogodbo... samo je 8 najemnin varščine.
Zakaj?! Zato ker smo Slovenci in govorimo Slovensko. Če že imamo jezik z dvojino, nebroj skloni, spoli, formalno - neformalno, s parimi pravili in večinoma izjemami zakaj pa še zakonodaje nebi imeli takšne . Pač to smo mi, najprej si napišemo nebroj pravil, potem pa je naš cilj kako jih obvozit .
matobeli ::
Kanban ::
Pa veš, da najemnik lahko pogodbo kadarkoli prekine (z zakonsko določenim rokom)? Ni nobene garancije, da bi si kar tako zaslužil ne vem kakšen popust.
Pa veš, da najemnik lahko pogodbo kadarkoli prekine (z zakonsko določenim rokom)? Ni nobene garancije, da bi si kar tako zaslužil ne vem kakšen popust.
Točno to, ne razumem zakaj bi pogodba za ŽNJ let imela kak popust, RAZEN če se lahko v pogodbi zaveže najemnik da bo najemal vseh 8 let tudi če bo prekinil bo poravnal razliko do 8 let najemnin (kar niti ne vem če bi šlo skozi pravno)
Popust bi recimo bil smiseln če bi najemnik vnaprej plačal 8 let najemnin v tem primeru bi popust 20% bil sprejemljiv za moje pojme.
Zakaj pa ne? Rabiš nekoga ki lahko izkašlja 10 najemnin takoj in bo notri 10let? Bo treba ponudit kaj več kot maksimalno najemnino in vlažne stene.
Sicer pa, zakon nikjer ne prepoveduje penalov za predčasno prekinitev pogodbe... Za vsak mesec do izteka 1/12 mesečne najemnine. Zapišeš lepo v pogodbo.
Ampak spet, bo treba tudi najemnika prepričat v to, enim je pač kul da se selijo vsako leto ko razjezijo vse sosede v stavbi in razgrizejo parket.
Sploh pa se to v praksi že dogaja. Če se ti ne da upravljat z nepremičnino jo daš v najem za pol cene potomcem kolegov, širše družine... Maš potem cel kup vzvodov za jim jebat vse po spisku če ga serjejo.
Mogoče ne na Ptuju, ker se ve da mladi sam pijejo in grizejo parket.
Sicer pa, zakon nikjer ne prepoveduje penalov za predčasno prekinitev pogodbe... Za vsak mesec do izteka 1/12 mesečne najemnine. Zapišeš lepo v pogodbo.
Ampak spet, bo treba tudi najemnika prepričat v to, enim je pač kul da se selijo vsako leto ko razjezijo vse sosede v stavbi in razgrizejo parket.
Sploh pa se to v praksi že dogaja. Če se ti ne da upravljat z nepremičnino jo daš v najem za pol cene potomcem kolegov, širše družine... Maš potem cel kup vzvodov za jim jebat vse po spisku če ga serjejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Zakaj pa ne? Rabiš nekoga ki lahko izkašlja 10 najemnin takoj in bo notri 10let? Bo treba ponudit kaj več kot maksimalno najemnino in vlažne stene.
Seveda lahko amak ti si govoril o 20% popustu brez tega člena... ampak samo zato ker daš za 10 let pogodbo bi po tvoje že moral bit 20% popust.
Huh? Kje pa sem to govoril? A v tisti varjanti kjer je sploh pogoj za to težavo da najemnik prekine pogodbo?
Huh? Kje pa sem to govoril? A v tisti varjanti kjer je sploh pogoj za to težavo da najemnik prekine pogodbo?
Tule si to govoril, kaj pozabiš kaj si napisal 20 min nazaj?
takoj oddam dobrim najemnikom za 10 let pogodbo... samo je 8 najemnin varščine.
Verjetno ga nikoli nisi slišal rečt; In ker bom imel mir naslednjih 10let bom ceno znižal za 20%.
Kot da bi želel imet garantirano ceno BTC 80k ob koncu leta, pa še zastonj kredit da ga lahko kupiš.
Torej še enkrat, ti bi rad da se ponudi recimo 15 ali 20% popusta samo zato ker nekdo vzame nepremičnino z pogodbo na 10 let preden smo govorili o kakršnemkoli členu ki bi koštal najemnika in samo ob zakonskih rokih odpovedi...
Pol bi vsak reku, da bo 100 let not...
Jaz bi dal v pogodbo 10 let brez popusta, ampak da se vsako drugo leto dvigne najemnina za POLOVICO inflacije. Dlje bi bil not, več bi profitiral.
Jaz bi dal v pogodbo 10 let brez popusta, ampak da se vsako drugo leto dvigne najemnina za POLOVICO inflacije. Dlje bi bil not, več bi profitiral.
Ja pol pa zgleda sploh ni težava v tem da moraš iskat stalno nove najemnike, kupovat novo pohištvo, da razbijajo stanovanja, težijo sosedom, da ti nehajo plačevat... če v izogib temu stanodajalci niso pripravljeni spustiti cene vsaj za 20%.
Zanimivo, kle predstavljate kot da so ti problemi tako zelo veliki da v denarju lahko celo predstavljajo več kot 100%.
(aka, "se mi ne splača oddajat")
Ampak ker vem da oddajanje po polovični ceni obstaja (ravno v izogib zgornjim težavam), je jasno da se tukaj oglašate samo tisti ki bi radi garantirane maksimalne donose.
Alternativno pa prodajate buče o tem da mora država deregulirat druge oblike investiranja da bodo vsaj tako varne kot nepremičnine, ki so bojda, izjemno nevarna oblika investicije.
Če bi država garantirala odkup BTC po 80k bi se pa pritoževal da ne dobite dost pufa...
Zanimivo, kle predstavljate kot da so ti problemi tako zelo veliki da v denarju lahko celo predstavljajo več kot 100%.
(aka, "se mi ne splača oddajat")
Ampak ker vem da oddajanje po polovični ceni obstaja (ravno v izogib zgornjim težavam), je jasno da se tukaj oglašate samo tisti ki bi radi garantirane maksimalne donose.
Alternativno pa prodajate buče o tem da mora država deregulirat druge oblike investiranja da bodo vsaj tako varne kot nepremičnine, ki so bojda, izjemno nevarna oblika investicije.
Če bi država garantirala odkup BTC po 80k bi se pa pritoževal da ne dobite dost pufa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Po polovični ceni se legalno ne splača oddajat. Jaz vem da ti to ne razumeš, ampak v resnici se bolj splača pustit prazno. Če stanovanjski sklad reče da je stroškovna cena za 30 m2 400 evrov, potem je res tu nekje. Za 200 evrov bolje da je prazno. Bo izguba, ampak manjša. Ali pa not naseliš 6 delavcev.
Zgodovina sprememb…
Aja, stroškov z praznim fletom, ki ti jih plača najemnik, pa seveda ne upoštevaš
Da ne govorimo o bajtah k jo moraš še gret pozimi da ti ne zgnije vse skupaj.
Aja, notri šteješ novo kopalnico in kuhinjo ki je nikoli ni.
Da ne govorimo o bajtah k jo moraš še gret pozimi da ti ne zgnije vse skupaj.
Aja, notri šteješ novo kopalnico in kuhinjo ki je nikoli ni.
Samo čakam da podaš vsaj napol možno razlago na kater način točno se bolj splača imet prazno stanovanje.
Pa brez nebuloz o "morebitnih" stroških.
Ker isto je možno da najdeš not kilo koke in greš v zapor ali pa pokasiraš par desetakov.
Pa brez nebuloz o "morebitnih" stroških.
Ker isto je možno da najdeš not kilo koke in greš v zapor ali pa pokasiraš par desetakov.
Škoda ti kaj razlagat. Najprej kupi, se zapufaj ali našparaj, uredi, itd, potem pa poročaj za kater denar se splača in za kater ne.
Tebi se morda tistega jurja na leto zdi strašno veliko položnic. Za nekoga, ki je to kupil in obnovil, pa ni to denar zarad katerga bi nekoga zalagal, da bo not zastonj živel. Naj stoji, bo že bolje. Če bi že bilo tako, seveda, trenutno ni krize, in če ne drugega, daš not 4 delavce. Boljši denar in nikoli ne boš rabil renovirat dokler bojo not.
Tebi se morda tistega jurja na leto zdi strašno veliko položnic. Za nekoga, ki je to kupil in obnovil, pa ni to denar zarad katerga bi nekoga zalagal, da bo not zastonj živel. Naj stoji, bo že bolje. Če bi že bilo tako, seveda, trenutno ni krize, in če ne drugega, daš not 4 delavce. Boljši denar in nikoli ne boš rabil renovirat dokler bojo not.
Zgodovina sprememb…
Sej ne zame, forum je javen, torej za druge, ki imajo "kupljene" nepremičnine. Ne sicer da koga zanima kaj si si izmislil, ampak vseeno lahko napišeš kako the fuck je zdej tvoja stara bajta predelana v 4 flete merodajna za karkoli?
Maš pač srečo da so naši politiki isti egoistični boomerji, ker če bi imeli v mestih dovolj socialnih stanovanj ali samskih domov tvoji delavci in socialci niti povohali ne bi tvojih rural.
Maš pač srečo da so naši politiki isti egoistični boomerji, ker če bi imeli v mestih dovolj socialnih stanovanj ali samskih domov tvoji delavci in socialci niti povohali ne bi tvojih rural.
Poznam precej ljudi ki oddajajo pa nihče ni tako nor da bi oddal po polovični ceni. Polovična cena ti ne garantira, da ne boš imel težav. V bistvu je ravno obratno - nižja kot je cena večja verjetnost je da boš dobil nekoga iz socialnega dna, ki bo naredil rastur.
Nisi bral ane, daš po polovični ceni nekomu ki ga poznaš in ima poroka.
Lahk daš tudi zastonj, samo splača se ne.
Poznam precej ljudi ki oddajajo pa nihče ni tako nor da bi oddal po polovični ceni. Polovična cena ti ne garantira, da ne boš imel težav. V bistvu je ravno obratno - nižja kot je cena večja verjetnost je da boš dobil nekoga iz socialnega dna, ki bo naredil rastur.
Ja, ko bo crknil hladilnik, pečica, klima, karkoli, boš moral glih tako kupit novo, kot da ti plačuje polno ceno. Taki so kvečjemu še bolj sitni, že malo bolj glasen hladilnik jih bo motil. Če sešteješ vso opremo, kuhinjo, kopalnico, itd, je to tolk pa tolk na mesec. Če ti najemnina ne pokrije tega in da ti še nekaj ostane, jebiga, tudi profit mora bit, je bolje da vse izklopiš in je prazno. Tudi prazno je strošek, res je, ampak od plače že ne bom subvencioniral nekoga.
Zgodovina sprememb…
gansta ::
Nisi bral ane, daš po polovični ceni nekomu ki ga poznaš in ima poroka.
Lahk daš tudi zastonj, samo splača se ne.
Ja, ko bo crknil hladilnik, pečica, klima, karkoli, boš moral glih tako kupit novo, kot da ti plačuje polno ceno. Taki so kvečjemu še bolj sitni, že malo bolj glasen hladilnik jih bo motil. Če sešteješ vso opremo, kuhinjo, kopalnico, itd, je to tolk pa tolk na mesec. Če ti najemnina ne pokrije tega in da ti še nekaj ostane, jebiga, tudi profit mora bit, je bolje da vse izklopiš in je prazno. Tudi prazno je strošek, res je, ampak od plače že ne bom subvencioniral nekoga.
Kar vsak mesec bo nekaj šlo ane? Če kupiš šrot ali pa imaš staro, potem ni to izgovor.
Katero? od 50let stare kuhne?
Si pa smešen. Po eni strani praviš kako je dobra vsaka cena, samo da ni prazno, potem se pa čudiš 50 let starim kuhinjam. Sej zato pa pravim, daš za pol dol pa ti še zmeraj pride not nekdo, ki mu nič ni prav. Zato bolje da je prazno. Menda ne boš nekomu obnavljal kuhinje in kopalnice za 15 jurjev, če se niti to ne pokrije v 10 letih.
Moji imajo vse novo, najmanj gorenje in 5 let garancije. Ker se mi ne da jebat s tem. Itak pa oni plačajo kakorkoli obračaš.
Zgodovina sprememb…
Tole si moral pa od nekje drugje potegnit.
Nikoli nisem zagovarjal opremljenega stanovanja. Tudi kuhinje ne rabi imet če se gre za 5-10let
Nikoli nisem zagovarjal opremljenega stanovanja. Tudi kuhinje ne rabi imet če se gre za 5-10let