» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
532 / 831
»»

Torrent ::

Mato989 je izjavil:

Aviator winner je tisti ki cin dalj uziva svojo neprwmicnino namesto da 10 let caka in mu gre 25 postov kvalitetnega lajfa v cakanje

Spet Mato s svojimi debilizmi. Vse, da bi se počutil vsaj malo večvrednega v svojem podpovprečnem življenju, kjer očitno nimaš nič drugega kar bi te veselilo, kot neko malo staro luknjo na Ptuju. A ti misliš, da tisti, ki čakajo na padec, stojijo pod mostom in se grejejo z ognjem v kovinskem sodu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

musicfreak je izjavil:

LeQuack je izjavil:

A v Nemčiji in drugod so v zadnjem letu naredili preveč stanovanj da je začelo padati?

Nisem videl prispevka, ampak pomoje so to podatki za kake manjse kraje, kjer nihce noce ziveti oz. vukojebine. Zagotovo niso padle cene v Berlinu ali drugem
velikem mestu, ker je nemogoce dobit normalno stanovanje enako kot v Ljubljani. Zivim v Berlinu in situacija je taka:

https://www.berliner-kurier.de/berlin/m...

Za tiste ki ne razumete nemsko, 43000 prijavljenih za 288 stanovanj v 30 min od zacetka oglasa. Pac danes hocejo ljudje zivet tam kjer se kaj dogaja.

Ja. Podatki za manjše kraje, kot so Berlin, Hamburg, Munich. V bistvu vsi članki omenjajo, da je tam najbolj padla cena.

"In cities such as Berlin, Hamburg, and Munich, apartment prices fell by 9.8% and single and two-family house prices dropped by 12.6% on the year."

https://www.euronews.com/business/2023/...

Še več podatkov:
https://www.globalpropertyguide.com/eur...

Najbolj je padla cena v Munichu, za 15%. V Berlinu je padla cena za 7,2% in je mediana 5k na m2. Zdaj pa primerjaj to z LJ, ki je manjša vas v primerjavi z Berlinom.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Višina najemnin je šla gor (kar je v članku od musicfreaka) in to zelo, cene stanovanj in hiš pa dol (kar je v linku od Torrenta).

Je treba vsebino prebrat, ne samo naslove.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Old Spice ::

Na nek način logično. Najprej so cene potegnile, pa najemnine niso dohajale. Zdaj so se cene umirile in nekoliko spustile, so pa najemnine nadoknadile zamujeno. Ko gospodarstvo vsaj mal splava bodo pa spet cene potegnile. Podobno bo pomoje pri nas. Samo da imamo namesto 10% padca trenutno 7% dvig. Tako da tudi če je 2024 10% padec ni to neka huda tolažba.

karafeka ::

Na ja, če bo gospodarstvo še naprej padalo in se vrstila odpuščanja, potem bo manj povpraševanja po najemninah v mestih. Posledično bi morale najemmine pasti. Samo moj laični vidik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Old Spice ::

Da. Ampak zadeva gre ciklično. Sej ne bo gospodarstvo kar padalo naslednjih N let. V novicah danes bereš, da je cela panika, ker utegne Nemčija nazadovat 2. zaporedno leto.

Old Spice je izjavil:

Da. Ampak zadeva gre ciklično. Sej ne bo gospodarstvo kar padalo naslednjih N let. V novicah danes bereš, da je cela panika, ker utegne Nemčija nazadovat 2. zaporedno leto.

Seveda. Po besedah strokovnjakov tu gre zadeva ciklično. Najprej zelo gor, potem še bolj gor in se spet vrnemo na zelo gor in tako v nedogled. Tako so trdili tud v Nemčiji 2 leti nazaj. Nov davek v kombinaciji z gospodarsko krizo, bi zadevo rešil v enem letu.

matobeli ::

Da ne omenjamo kako bi lahko na račun tega davka razbremenili plače in s tem dali gospodarstvu potreben boost v primeru krize.

Magic1 ::

Mato989 je izjavil:

No pol pa čakajte na ta padec 20% cen nepremičnin v LJ na tromostovju

Good luck! čakajo eni že od 2007!!!!

Kdor čaka od 2007 in je prespal 2012-1014, mu ni pomoči.
Drugač je pa nepremičnina sveta v Sloveniji in se jo proda res nazadnje. Nemci so preventivno malo zapaničarili, pri nas ni da ni. V vsem zamujamo. Zdaj se bomo kakšno leto ali dve delali, kot da ni nič, potem pa pečina.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Mato989 ::

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Aviator winner je tisti ki cin dalj uziva svojo neprwmicnino namesto da 10 let caka in mu gre 25 postov kvalitetnega lajfa v cakanje

Spet Mato s svojimi debilizmi. Vse, da bi se počutil vsaj malo večvrednega v svojem podpovprečnem življenju, kjer očitno nimaš nič drugega kar bi te veselilo, kot neko malo staro luknjo na Ptuju. A ti misliš, da tisti, ki čakajo na padec, stojijo pod mostom in se grejejo z ognjem v kovinskem sodu?

Meni je cist super

Ampak kolega ki pa caka od 2007 na padec pa zagrenjen ne razumem zakaj aja zato ker se zdaj nima nic svojega

Magic1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No pol pa čakajte na ta padec 20% cen nepremičnin v LJ na tromostovju

Good luck! čakajo eni že od 2007!!!!

Kdor čaka od 2007 in je prespal 2012-1014, mu ni pomoči.
Drugač je pa nepremičnina sveta v Sloveniji in se jo proda res nazadnje. Nemci so preventivno malo zapaničarili, pri nas ni da ni. V vsem zamujamo. Zdaj se bomo kakšno leto ali dve delali, kot da ni nič, potem pa pečina.

Jah ni prespal bil je brezposeln pa mu ni pomagalo da je mel 20 postov udelezbe jebiga

In tako pol spet od 2015 in prej 2007 caka na famozni padec kako bo cheap kupil

Ce bi kupil 2007 bi ze mel odplacano ker na crno je pa delal
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Magic1 ::

Jao kako bo čivkal šele takrat, ko bo po današnjih cenah kupil stanovanje in bil nato brezposelen...
Stanovanja po 200-300k€, folk pa na povprečni plači, ali pa še to ne. Ko pride kriza in brezposelnost do 10% bo pa kaj? Folk zakrediteran tolk, da mora še dodatno delat, da lahko odplačuje kredite. Kaj se bo zgodilo, ko ne bo toliko presežnega dela?
Magic

LeQuack ::

Vsekakor ne bodo padle cene, ker nikoli ne padejo. Samo 300k za dvosobno stanovanje, to je normalno a ni? Saj tolk je tud v Silicone Valley v Kaliforniji, to je skor isto kot Ljubljana.
Quack !

Silicon Valley je slabše, ker nimajo takih top IT in ostalih služb kot LJ. Kaj ti ni jasno?

Velki ::

Magic1 je izjavil:

Jao kako bo čivkal šele takrat, ko bo po današnjih cenah kupil stanovanje in bil nato brezposelen...
Stanovanja po 200-300k€, folk pa na povprečni plači, ali pa še to ne. Ko pride kriza in brezposelnost do 10% bo pa kaj? Folk zakrediteran tolk, da mora še dodatno delat, da lahko odplačuje kredite. Kaj se bo zgodilo, ko ne bo toliko presežnega dela?

Ma kje vi spoznavate folk z takimi plačami in takimi krediti?? Jaz jih lahko tiste ki imajo kredit preštejem na prste ene roke, pa še tisti so večinoma sposobni in jih ne bi noben pri zdravi pameti odpustil. Takšni iz javnega sektorja (nesposobni) pa itak ne bodo odpuščeni.

Velki je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ma kje vi spoznavate folk z takimi plačami in takimi krediti?? Jaz jih lahko tiste ki imajo kredit preštejem na prste ene roke, pa še tisti so večinoma sposobni in jih ne bi noben pri zdravi pameti odpustil. Takšni iz javnega sektorja (nesposobni) pa itak ne bodo odpuščeni.

Lahko je nekdo najbolj sposoben na svetu, ampak če ni naročil, ti to nič ne pomaga.

Izvoli še nekaj primerov realiziranih kreditov:

Mesec posla Cena stanovanja (v EUR) Višina posojila (v EUR) Ročnost posojila (v letih) Višina obrestne mere Banka
januar 225.000 100.000 20 3,60% NLB
januar 180.000 50.000 15 3,80% SKB
januar 310.000 70.000 13 3,80% NKBM
januar 340.000 240.000 20 3,70% NLB
januar 655.000 240.000 15 3,60% NKBM
januar 195.000 120.000 11 3,80% SKB
januar 190.000 180.000 20 4,00% DH

Lahko je nekdo najbolj sposoben na svetu, ampak če ni naročil, ti to nič ne pomaga.

Če je tako sposoben, bo spremenil ponudbo v to kar so naročila 8-)

Mato989 je izjavil:

Spet ti z debilizmi. Vsak dan se bolj čudim, kako si prišel vsaj do stare luknje na Ptuju. Aja, starši pomagali...

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Spet ti z debilizmi. Vsak dan se bolj čudim, kako si prišel vsaj do stare luknje na Ptuju. Aja, starši pomagali...

Debilizem govoriš ti, ker bi rad prikazal da če ni ni, ampak če nekje ni, je pač drugje običajno

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Debilizem govoriš ti, ker bi rad prikazal da če ni ni, ampak če nekje ni, je pač drugje običajno

Kr nadaljuj z debilnim trolanjem. Je več kot očitno, da ne veš kako izgleda gospodarska kriza, ker si bil v času krize razvajenec na mamini zizi.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kr nadaljuj z debilnim trolanjem. Je več kot očitno, da ne veš kako izgleda gospodarska kriza, ker si bil v času krize razvajenec na mamini zizi.

Za razliko od lenuhov na socialni sem se jaz pač izobraževal v smeri kar se je takrat rabilo in dobil šiht, čeprav gnil... eni pa jamrate ja

Mato989 je izjavil:

Za razliko od lenuhov na socialni sem se jaz pač izobraževal v smeri kar se je takrat rabilo in dobil šiht, čeprav gnil... eni pa jamrate ja

Sej pravim. Na državne stroške (državni zizi) si faliral in bil priklopljen na mamino zizo še dolga leta po tem. Zdaj pa tu pišeš debilizme in se sramotiš. Taki jamrači so najhujši, ker so dvolični in nekonstruktivni.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sej pravim. Na državne stroške (državni zizi) si faliral in bil priklopljen na mamino zizo še dolga leta po tem. Zdaj pa tu pišeš debilizme in se sramotiš. Taki jamrači so najhujši, ker so dvolični in nekonstruktivni.

Bistvo je da imam to kar želim, ne se ukvarjat z faili... mentalite slovenceljev tvojega kova je iskanje failov namesto zmag in uspehov zato pa ste zagrenjen narod ki izumira...

Ti še kr ne dojameš da ne glede na to kolikor mene ponižuješ dejstvo je da kao bolj sposobni od mene (po tvoje) ne morejo do nepremičnine, kar je žalostno ker dokazuje da sploh niso tako sposobni kot jih ti opevaš.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Bistvo je da imam to kar želim, ne se ukvarjat z faili... mentalite slovenceljev tvojega kova je iskanje failov namesto zmag in uspehov zato pa ste zagrenjen narod ki izumira...

Zdaj še lažeš? Imaš to, kar si lahko privoščiš s pomočjo staršev in več kot očitno si nesrečen s tem, ker želiš drugim otežiti življenje, da bi se v svoji nesposobnosti sam počutil bolje. Sam si en velik "fail" pa še zagrenjen, zato pa se naslajaš nad nesrečo drugih in si proti vsakemu napredku. Si vzorčen primer zakaj kot narod izumiramo. Lahko samo upamo, da se nobena ne bo kotila s tabo, da se znebimo slabih genov in generacij zgrešene vzgoje. Tako bo nekonstruktivni in nazadnjaški del družbe zamenjala mladina, ki bo gradila boljši jutri.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zdaj še lažeš? Imaš to, kar si lahko privoščiš s pomočjo staršev in več kot očitno si nesrečen s tem, ker želiš drugim otežiti življenje, da bi se v svoji nesposobnosti sam počutil bolje. Sam si en velik "fail" pa še zagrenjen, zato pa se naslajaš nad nesrečo drugih in si proti vsakemu napredku. Si vzorčen primer zakaj kot narod izumiramo. Lahko samo upamo, da se nobena ne bo kotila s tabo, da se znebimo slabih genov in generacij zgrešene vzgoje. Tako bo nekonstruktivni in nazadnjaški del družbe zamenjala mladina, ki bo gradila boljši jutri.

Počakaj zdaj ko bom podedoval še vikendico in še 1 flet... ojoj... Jaz sem zelo srečen, ampak to zato ker vem da sem se tudi sam moral odrekat in nisem jokal k mami državi... zagrenjeni so tisti tvoji ki ne morejo do fleta, jaz pa uživam lajf in še malo vas to piknem ko se tako sekirate za reveže ki ne morjo do stanovanja pa tako sposobni so...

Potem pa imate ideje da bi cela država plačevala da si bodo oni kupovali poceni flete v LJ... kot da je to njihova pravica...

Seveda zato pa gradite boljši jutri pa je vsako leto v vsem slabše... pozabi komunistek Torrent, pozabi... zajebali ste s svojo moralo, imigracijami in kaj jaz vem kaj še vse prisilno solidarnostjo in nobenih kaznovanj za napake debilnih in socialkarjev zdaj pa imate kar imate,

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Počakaj zdaj ko bom podedoval še vikendico in še 1 flet... ojoj... Jaz sem zelo srečen, ampak to zato ker vem da sem se tudi sam moral odrekat in nisem jokal k mami državi... zagrenjeni so tisti tvoji ki ne morejo do fleta, jaz pa uživam lajf in še malo vas to piknem ko se tako sekirate za reveže ki ne morjo do stanovanja pa tako sposobni so...

Potem pa imate ideje da bi cela država plačevala da si bodo oni kupovali poceni flete v LJ... kot da je to njihova pravica...

Seveda zato pa gradite boljši jutri pa je vsako leto v vsem slabše... pozabi komunistek Torrent, pozabi... zajebali ste s svojo moralo, imigracijami in kaj jaz vem kaj še vse prisilno solidarnostjo in nobenih kaznovanj za napake debilnih in socialkarjev zdaj pa imate kar imate,

Sej si vzorčen primer nesposobnih ljudi, takih, ki samo čakaj, kaj bodo podedovali in ustvarjajo s pomočjo staršev, ker so sami nesposobni karkoli ustvarit. Si tud vzorčen primer škodoželjnosti. Čeprav ti je državna in mamina ziza pomagala, bi zdaj drugim rad otežil to isto pot. Še enkrat, zato da bi tvoja nesposobnost prišla manj do izraza. Žal je očitna. Vse kar imaš in boš imel v vukojebini je pol k vredno in očitno te to boli. Zato pa želiš, da bi država poskrbela, da bo to premoženje vsaj malo več vredno. Očitno je tud, da "lajfa" ne uživaš, ker bi se v tem primeru raje ukvarjal s sabo in bil manj škodoželjen do drugih.

Očitno je tud, da nisi sposoben razumeti o čem teče celotna debata v tej temi. To dokazuješ s stavkom "imate ideje da bi cela država plačevala da si bodo oni kupovali poceni flete v LJ...". Samo trollaš, da bi se počutil večvrednega, si pa en navaden "kmetavzar" iz Ptuja.

Zajebali smo s turbokapitalizmom, ki ga iz neznanega razloga podpirate ravno reveži. Ta isti turbokapitalizem, ki je odgovoren za imigracije, proti katerim se kao borite. Je pa zanimivo, da si bil na dveh zizah, sedaj pa obsojaš "socialce" za vse tegobe v naši državi, v času ko je zaposlenost rekordna. Res si zaostal.

Zgodovina sprememb…

Očitno je tud, da "lajfa" ne uživaš, ker bi se v tem primeru raje ukvarjal s sabo in bil manj škodoželjen do drugih.

Poglej sebe, mene osebno žališ že pol teme, ker si tako zagrenjen...

Očitno je tud, da nisi sposoben razumeti o čem teče celotna debata v tej temi. To dokazuješ s stavkom "imate ideje da bi cela država plačevala da si bodo oni kupovali poceni flete v LJ..."

Jaz dobro razumem o čem teče debata... rdeča nit debate je:

"Osebe X nimajo denarja in NOČEJO prilagoditi zahtev/želja pri nakupu (ali najemu) nepremičnine in zato želijo da spreminjamo zakonodajo in na državne stroške(vseh nas) ali pa na stroške davkov lastnikov, gradimo cenejše nepremičnine, da bodo te osebe lahko ceneje kupile(ali najemale) in ne bodo potrebovale spreminjat svojih razvad in luksuza ali da se ne bodo rabile izobraževat in iskati boljše plačanega dela da bi si lahko privoščile nakup/najem kjer želijo"

To je v grobem to...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Očitno je tud, da "lajfa" ne uživaš, ker bi se v tem primeru raje ukvarjal s sabo in bil manj škodoželjen do drugih.

Poglej sebe, mene osebno žališ že pol teme, ker si tako zagrenjen...

Očitno je tud, da nisi sposoben razumeti o čem teče celotna debata v tej temi. To dokazuješ s stavkom "imate ideje da bi cela država plačevala da si bodo oni kupovali poceni flete v LJ..."

Jaz dobro razumem o čem teče debata... rdeča nit debate je:

"Osebe X nimajo denarja in NOČEJO prilagoditi zahtev/želja pri nakupu (ali najemu) nepremičnine in zato želijo da spreminjamo zakonodajo in na državne stroške(vseh nas) ali pa na stroške davkov lastnikov, gradimo cenejše nepremičnine, da bodo te osebe lahko ceneje kupile(ali najemale) in ne bodo potrebovale spreminjat svojih razvad in luksuza ali da se ne bodo rabile izobraževat in iskati boljše plačanega dela da bi si lahko privoščile nakup/najem kjer želijo"

To je v grobem to...

Jaz samo povem kako vidim. Sploh nisem zagrenjen, ampak direkten. Tud ti si mene že žalil, ampak tega ne jemljem osebno, ker vem, da ni res. Je pa res, da je več kot očitno večina tukaj podobnega mišljenja, kot ga imam jaz.

Ne, ne razumeš in je brezveze ponovno razlagat, ker očitno tvojim deluzijam ali/in trolanju ne bomo prišli do dna.

Zgodovina sprememb…

Jaz samo povem kako vidim. Sploh nisem zagrenjen, ampak direkten.

In jaz enako... saj vsak tu pove kakor vidi...

Ne, ne razumeš in je brezveze ponovno razlagat, ker očitno tvojim deluzijam ali/in trolanju ne bomo prišli do dna.

Kot tvojim... pa kaj... dejstvo je da če si oseba A ne more kupiti nepremičnine v mestu kejr dela ima prenizko plačo in se naj gre pizdit k delodajalcu... jaz če si ne bi mogel kupit nepremičnine kjer želim, bi si jo pač kupil tam kjer lahko, če si je pa nikjer ne bi mogel ali bi bila res taka katastrofa, bi pa šel delat v tujino in bi si jo po tem lahko kupil...

Pač namesto jokanja mami državi, naredite nekaj da si jo lahko kupiš... to je moj point. zdaj ali je to višja plača ali nižanje standardov/zahtev, ali odhod delat v tujino ali ti lahko starci dajo to je meni osebno vseeno... jaz vsakomur privoščim da dobi nepremičnino oz. si jo kupi, samo ne na račun višje obremenitve drugih davkoplačevalcev.

redtech ::

Jazbinšek je anomalija na trgu, ki obstaja še danes. Tisti, ki so bili deležni te ugodnosti ali sedaj potomci, prodajo ta kapital, lahko vzamejo še polovico kredita poleg in relativno z lahkoto ponudijo 300k+ za nepremičnino.

Če te anomalije ne bi bilo, bi še danes plačevali kredit in tiste lahkotne polovice kredita za tako visoke ponudbe ne bi mogli ponuditi.

Tukaj se je naredila največja razredna razlika.

Nižji razred vzame kredit za 150k stanovanje, nekje 700 EUR na 25 let, v večini primerov to pomeni 50 ali več % njegovih prihodkov.

Višji razred ta denar potem lahko vloži v bolj ekluzivne nepremičnine. Ki bodo tudi tekom let vedno vredne več od tistih iz nižjega razreda.
Procent na večji znesek...

Mislim, da bi bila zelo velika razlika v pozitivno smer, če ne bilo kupcev z derivati iz Jazbinška.

Mato989 je izjavil:

Jaz samo povem kako vidim. Sploh nisem zagrenjen, ampak direkten.

In jaz enako... saj vsak tu pove kakor vidi...

Kot tvojim... pa kaj... dejstvo je da če si oseba A ne more kupiti nepremičnine v mestu kejr dela ima prenizko plačo in se naj gre pizdit k delodajalcu... jaz če si ne bi mogel kupit nepremičnine kjer želim, bi si jo pač kupil tam kjer lahko, če si je pa nikjer ne bi mogel ali bi bila res taka katastrofa, bi pa šel delat v tujino in bi si jo po tem lahko kupil...

Pač namesto jokanja mami državi, naredite nekaj da si jo lahko kupiš... to je moj point. zdaj ali je to višja plača ali nižanje standardov/zahtev, ali odhod delat v tujino ali ti lahko starci dajo to je meni osebno vseeno... jaz vsakomur privoščim da dobi nepremičnino oz. si jo kupi, samo ne na račun višje obremenitve drugih davkoplačevalcev.

Ne, to ni dejstvo. Delodajalec ni kriv za zgrešeno politiko države na nepremičninskem področju. Obenem si za gospodarstvo, po drugi strani pa bi breme zgrešene državne/občinske politike prenesel na gospodarstvo. To, da bi ti kao šel v tujino je brezpredmetno. Prvič ne more biti cilj države, da ljudi sili v tujino, kot drugič, pa samo nakladaš kaj bi ti, ker si nesposoben. Celo življenje koristiš storitve države, želiš pa, da bo to nekdo drug plačal, samo ne ti. Tebe so pač stari financirali, ker si nesposoben, za tiste, ki pa jih stari ne morejo financirat je pa zadolžena država. Pa ne, da jih bo financirala, ampak olajšala življenje. Pa preden spet začneš z debilizmi, da ljudje pričakujejo, da jim bo država zrihtala novo stanovanje v centru LJ, to ni res. Pričakuje se, da normalizira stanje. Pa ni važno kako. Lahko prepreči kopičenje praznih nepremičnin v obliki investicij z davki. Lahko sprosti zazidljiva zemljišča. Lahko gradi. Itd. Vse to, proti čemur si ti, zarad svoje nesposobnosti, škodoželjnosti in zarad neke praktično ničvredne vikendice. Sposobni bi se pač znašli v življenju, kljub spremembam, nesposobni pa se zanašajo na nesposobno in podkupljeno politiko.

Zgodovina sprememb…

redtech je izjavil:

Jazbinšek je anomalija na trgu, ki obstaja še danes. Tisti, ki so bili deležni te ugodnosti ali sedaj potomci, prodajo ta kapital, lahko vzamejo še polovico kredita poleg in relativno z lahkoto ponudijo 300k+ za nepremičnino.

Če te anomalije ne bi bilo, bi še danes plačevali kredit in tiste lahkotne polovice kredita za tako visoke ponudbe ne bi mogli ponuditi.

Nižji razred vzame kredit za 150k stanovanje, nekje 700 EUR na 25 let, v večini primerov to pomeni 50 ali več % njegovih prihodkov.

Višji razred ta denar potem lahko vloži v bolj ekluzivne nepremičnine. Ki bodo tudi tekom let vedno vredne več od tistih iz nižjega razreda.

Mislim, da bi bila zelo velika razlika v pozitivno smer, če ne bilo kupcev z derivati iz Jazbinška.

To se ne da več spremenit, lahko se pa nekatere ukrepe realizira, ki bodo stanje izboljšali. V vsakem primeru je država zasrala in država bi mogla svoje sranje sanirat.

Zgodovina sprememb…

Ne, to ni dejstvo. Delodajalec ni kriv za zgrešeno politiko države na nepremičninskem področju

Seveda ni kriv za nič od tega, je pa kriv delavec ki pri njemu VZTRAJA in DELA čeprav si ne more kupit nepremičnine in ne poišče nekaj nekje s katero plačo si bo to lahko kupil... to je moj point.

Obenem si za gospodarstvo, po drugi strani pa bi breme zgrešene državne/občinske politike prenesel na gospodarstvo

Nikakor... nekaj je ponudba vs povpraševanje, drugo je pa neposreden davek... Jaz bi si samo želel da folk ki dela v LJ za prenizko plačo in si z njo ne more privoščit skoraj ničesar v LJ da spoka ven iz LJ nekam kjer bo dobil plačo tako da si bo tam lahko vsaj malo več privoščil, to bo potem posredno PRISILA delodajalcu da ponudi boljšo plačo da dobi novega delavca (ali privabi starega nazaj)

Ti bi pa rad, da cela država sofinancira nepremičnine in olajša nakup ali najem nepremičnine tem ljudem, zato da bodo lahko še naprej pri delodajalcu delali za (pre)nizko plačo...
Pa ne, da jih bo financirala, ampak olajšala življenje.

Saj jim je že, vsem nam je država financirala šolanje, štipendije enim domove dijaške in študentske... to če pa po 26 letih financiranja države odrasla oseba ne zmore v LJ nič kupit pa ni krivda države ampak krivda izbir in dejstva posameznika...

nesposobni pa se zanašajo na nesposobno in podkupljeno politiko.

Seveda, saj to so glih tisti nesposobni ki ne zmorejo kupit, oni se zanašajo da bo podkupljiva politika njim nekaj olajšala... :8):)) sposobni so navkljub nesposobni politiki prišli do nepremičnin, ali pa nekateri ki so se prilagodili, zdaj bi pa ti na pol poti menjal logiko in ko so eni se že zakreditirali bi prisiljeval zniževanje cen in tem ki so le prišli do dragih kreditov še nabil nižanje cen njihove lastnine za katero že itak plačujejo visoko ceno... torej z vašimi idejami bi najbolj kaznoval spet tiste ki so bili pridni in kupili nepremičnino po visoki ceni, in bi jih okradel 2x, pri kreditu in pri vrednosti... zato da bi luzerjem pomagal.

redtech je izjavil:

Jazbinšek ni bila usluga države narodu, ampak usluga naroda državi.... Ker država ki je dobila v last na tisoče ali desettisoče nepremičnin takrat ni imela denarja za vzdrževanje jih je poceni ponudila bivajočim in tako pridobila denar za delovanje, drugače bi šla v bankrot...

Zgodovina sprememb…

Sej tudi za fabrike ni znalo skrbet, pa jih je poceni dala ljudem.

Aja, samo da država ni sestavljena iz vseprisotne entitete ampak iz ljudi ki jih je ujčkanje v yu naredilo tako mehke in egoistične da niso videli dlje od svojega zastonj fleta ali fabrike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Seveda ni kriv za nič od tega, je pa kriv delavec ki pri njemu VZTRAJA in DELA čeprav si ne more kupit nepremičnine in ne poišče nekaj nekje s katero plačo si bo to lahko kupil... to je moj point.

Ni kriv delodajalec, ampak naj plača delodajalec, ker država s svojo politiko izrinja delavca iz mesta. Enako si napisal z drugimi besedami in nič povedal.

Nikakor... nekaj je ponudba vs povpraševanje, drugo je pa neposreden davek... Jaz bi si samo želel da folk ki dela v LJ za prenizko plačo in si z njo ne more privoščit skoraj ničesar v LJ da spoka ven iz LJ nekam kjer bo dobil plačo tako da si bo tam lahko vsaj malo več privoščil, to bo potem posredno PRISILA delodajalcu da ponudi boljšo plačo da dobi novega delavca (ali privabi starega nazaj)

Ti bi pa rad, da cela država sofinancira nepremičnine in olajša nakup ali najem nepremičnine tem ljudem, zato da bodo lahko še naprej pri delodajalcu delali za (pre)nizko plačo...

Spet enako kot prej.

Kako bo pa cela država sofinancirala nakup nepremičnin? A to maš nek nov predlog? Al misliš tako kot cela država financira infrastrukturo, za katero ti pač ne bi plačeval, ampak jo samo koristil?

Saj jim je že, vsem nam je država financirala šolanje, štipendije enim domove dijaške in študentske... to če pa po 26 letih financiranja države odrasla oseba ne zmore v LJ nič kupit pa ni krivda države ampak krivda izbir in dejstva posameznika...

Sej enako financira tud varnost nepremičnin, infrastrukturo, vrtce, šole... Če pa odrasla oseba ne more plačat davka za 2, 3, 4... nepremičnino pa ni krivda države, ampak krivda izbir in dejstva posameznika.

Seveda, saj to so glih tisti nesposobni ki ne zmorejo kupit, oni se zanašajo da bo podkupljiva politika njim nekaj olajšala... :8):)) sposobni so navkljub nesposobni politiki prišli do nepremičnin, ali pa nekateri ki so se prilagodili, zdaj bi pa ti na pol poti menjal logiko in ko so eni se že zakreditirali bi prisiljeval zniževanje cen in tem ki so le prišli do dragih kreditov še nabil nižanje cen njihove lastnine za katero že itak plačujejo visoko ceno... torej z vašimi idejami bi najbolj kaznoval spet tiste ki so bili pridni in kupili nepremičnino po visoki ceni, in bi jih okradel 2x, pri kreditu in pri vrednosti... zato da bi luzerjem pomagal.

Torej se na podkupljivo in nesposobno politiko zanašajo tisti, proti katerim ta politika za podkupnine dela, ne pa tisti, ki jo podkupujejo in njihovi podporniki. Zanimiva miselna akrobacija. :))

Po tvoji izrojeni logiki je ok, da država ni imela nepremičninske politike od nastanka, kar je ljudem dvignilo vrednost nepremičnin, spremenit pa se ne sme nikoli nič, ker bo nekaj mešetarjev izgubilo nekaj malega vrednosti, pa še to ne na dolgi rok. Torej zdaj potrjuješ, da želiš, da država skrbi za vrednost nepremičnin na račun tistih, ki jih nimajo. Končno si vsaj nekaj dojel. Tako bomo kvečjemu večinoma kaznovali luzerje in nesposobneže, ki se zanašajo samo na dedovanje nepremičnin. Kar je odlično. Sej ti konstantno promoviraš sposobnost, sicer mi ni jasno zakaj, ker se v skoraj vsakem argumentu vrneš na dedovanje, kar je dokaz tvoje nesposobnosti.

Zgodovina sprememb…

Ni kriv delodajalec, ampak naj plača delodajalec, ker država s svojo politiko izrinja delavca iz mesta. Enako si napisal z drugimi besedami in nič povedal.

Saj zdaj tudi ni kriv delodajalec da ljudje ne morejo živet z manj kot minimalcem pa mora plačat minimalca, pa te to nič ne moti... kakšna je razlika če ljude odidejo iz mesta kjer so nepremičnine predrage in jih delodajalec hoče privabiti nazaj z finančno stimulacijo?

Kako bo pa cela država sofinancirala nakup nepremičnin? A to maš nek nov predlog?

Kaj pa je to drugega kot da cela država sofinancira nepremičnine če:
1. Gradi nepremičnino z denarjem VSEH davkoplačevalcev in jo neprofitno (ali pod tržno ceno oddaja)
2. Kaznuje lastnino drugih zato da jih sili da ali plačujejo več ali pa ceneje prodajo onim ki si dražje ne morejo privoščiti

Po tvoji izrojeni logiki je ok, da država ni imela nepremičninske politike od nastanka, kar je ljudem dvignilo vrednost nepremičnin,

Ne ker nič od tega ne drži... Vrednost nepremičnin se je dvignila zato ker več ljudi hoče živeti na nekem predelu... recimo cena nepremičnin se je skozi 30 let v Halozah in Goričkem najverjetneje znižala glede na minimalno in povprečno plačo... Kdo pa je tam kriv/ne kriv če je enaka zakonodaja za celo državo in enako neukrepanje?

Torej zdaj potrjuješ, da želiš, da država skrbi za vrednost nepremičnin na račun tistih, ki jih nimajo.

Ne, jaz želim da država ne menja vsakih nekaj let logike davkov ipd... Ne želim da pride "JJ" ki nam da davčno olajšavo preko 5 let, in potem pride nova vlada in nam skensla davčno olajšavo čez 1,5 leta... Lahko država napove davek na nepremičnine ki bo začel veljati čez 5-10 let da se celoten trg pripravi... prav, samo potem se naj zavežejo da nič v zvezi z dodatnimi davki ne bodo 10-20 let na tem področju spreminjali... ne pa da imamo delovno soboto potem je več nimamo v roku 6 mesecev, imamo dohodninsko olajšavo, pol je več nimamo, se uskladi z inflacijo pokojnina in socialna, ne pa tudi dohodninska lestvica, skratka KAOS...

Pol je bolje da ne delajo nič in vsi vemo kako je in kako bo in se vsak lahko osebno odloči kako in kaj... to je najbolje... ker je predvidljivo

Tako bomo kvečjemu večinoma kaznovali luzerje in nesposobneže

Ne, kaznuješ tiste ki ne onesnažujejo planeta z nakupom pokvarljivih dobrin in luksuza ampak raje investirajo v trajne dobrine to pa daje signal da je skrb za planet slabša kot kupovanje gnoja ki gre na smetišče in potovanj z letali ki puščajo odtis CO2...

"Saj zdaj tudi ni kriv delodajalec da ljudje ne morejo živet z manj kot minimalcem pa mora plačat minimalca, pa te to nič ne moti... kakšna je razlika če ljude odidejo iz mesta kjer so nepremičnine predrage in jih delodajalec hoče privabiti nazaj z finančno stimulacijo?"

O čem bluziš? Spet si isto povedal. Delodajalec ne rabi plačat minimalca, lahko plača tud več. Prva razlika je ta, da se to ne dogaja, ampak ljudje pač migrirajo na delo, kar je slabše za okolje. Okolje omenjam, ker te zdaj naenkrat skrbi za okolje, ko se omeni dedovanje, ki nima nič s tem. :)) Več o tem kasneje. Delodajalci tud rajr zaposlujejo migrante, ki so pripravljeni delat za nižji denar. Torej spet nekaj čemur ti kao nasprotuješ, v bistvu pa podpiraš za svojo dobrobit. Kakorkoli, spet isto govoris, samo še bolj zmedeno. Podpiraš da država prenaša breme na delodajalca za svoj neuspeh glede nepremičninske politike.

...
Sej se mi ne da več. Sem dosegel limit ukvarjanja z debili za danes. Mogoče kdaj drugič.

Mato989 je izjavil:

.. recimo cena nepremičnin se je skozi 30 let v Halozah in Goričkem najverjetneje znižala glede na minimalno in povprečno plačo...

Niti ne. Cena zemljišča je bila včasih praktično nič povsod izven urbanih središč, omejen si bil predvsem s samo lokacijo glede na to ali boš lahko potegnil vodo in elektriko in ali želiš do nepremičnine z traktorjem ali navadnjm avtom. Država je poskrbela za dovolj zazidljivih zemljišč in tudi z enostavno spremembo namembnosti da to ni bil faktor.

Torej je bila cena nepremičnine bolj kapitalistična, boljše zasnovana, več materjala in boljšega kot se je vložilo, dražja je bila za narest.

Če si hotel met vikend sredi pohorja si ga pač s kolegi naredil v parih akcijah.

In logično je da danes te nepremičnine niso vredne več kot so bile, ker je zemlja in zaželjenost še vedno na 0, materjali so pa pač na koncu življenske dobe.

20let star Golf z 500kkm.

Delodajalci tud rajr zaposlujejo migrante, ki so pripravljeni delat za nižji denar. Torej spet nekaj čemur ti kao nasprotuješ,

WTF, a si malo poseben?

Še 1x...
1. Delaš v LJ v Mercatorju za minimalca ali 100EUR bruto več
2. Daš odpoved v Mercatorju in greš delat v Lidla v Graz in kupiš raje v Šentilju nepremičnino
3. Če vsi ki dobijo premalo dajo odpoved in nočejo več delat v LJ bodo delodajalci imeli samo 2 opciji ali zaprejo ali ponudijo dovolj visoko plačo da tisti s Šentilja pride nazaj

Kaj je s tem narobe? Je pa res, da to deluje mora folk bit pripravljen biti mobilen in se preseliti...

Ti bi pa rad da mi tem ki v Mercatorju delajo za 1.300 bruto zgradimo v glavnem mestu v LJ nepremičnine ki bodo 3 sobne za 200k max da bodo lahko oni še naprej v Mercatorju delali za 1.300 bruto !!!!

Niti ne. Cena zemljišča je bila včasih praktično nič povsod izven urbanih središč, omejen si bil predvsem s samo lokacijo glede na to ali boš lahko potegnil vodo in elektriko in ali želiš do nepremičnine z traktorjem ali navadnjm avtom. Država je poskrbela za dovolj zazidljivih zemljišč in tudi z enostavno spremembo namembnosti da to ni bil faktor.

Ne nabijaj, nihče nikoli v Jugi ni mogel gradit kjerkoli je želel... Če bi morali z traktorjem do nepremičnine bi se današnje jokice pizdile enako

Torej je bila cena nepremičnine bolj kapitalistična, boljše zasnovana, več materjala in boljšega kot se je vložilo, dražja je bila za narest.

Dejansko je zdaj veliko bolje... zdaj imaš na voljo toliko služb za več kot minimalca da moraš biti butelj da delaš v LJ v Mercatorju za 1.300 bruto...

Če si hotel met vikend sredi pohorja si ga pač s kolegi naredil v parih akcijah.

Vprašanje je zakaj starši tistih ki nimajo nepremičnin torej niso zmogli par vikend akcij da bi potomcem zagotovili nepremičnino če je bilo tako enostavno zgradit par vikendic preko par vikend akcij?????????

In logično je da danes te nepremičnine niso vredne več kot so bile, ker je zemlja in zaželjenost še vedno na 0

Aha torej priznavaš da je vrednost nepremičnine odvisna od lokacije... no torej smo naredili napredek... Torej imajo kupci VSO moč nad ceno nepremičnin, samo nehati si morajo želeti lokacije vsi iste pa bo >:D

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Vprašanje je zakaj starši tistih ki nimajo nepremičnin torej niso zmogli par vikend akcij da bi potomcem zagotovili nepremičnino če je bilo tako enostavno zgradit par vikendic preko par vikend akcij?????????

Naši starši so živeli v socializmu, kjer se jih je prepričevalo, da gredo v komunizem (socializem je pot do komunizma). In ko bodo v komunizmu, ne bo privatne lastnine, ne bo denarja, ne bo vlade itd. Eni so državi in tem floskulam verjeli drugi ne. Ko se je sistem sesul smo dobili Slovenijo, kjer smo rekli da bomo socialna država in smo socialnost vpisali celo v ustavo. In tukaj so spet nekateri ljudje verjeli in zaupali, da bo država poskrbela za osnovne stvari kot so nepremičnine, šolstvo itd. Zato razumem jezo nekaterih, ki hočejo imeti državne nepremičnine, saj jim je to bilo obljubljeno preko ustave in tudi politične stranke, ki so na oblasti so jim to obljubile.

Po 30 letih nekateri vemo, da je socializem le laž, ki smo jih dobili od politikov - predvsem levih, nekateri pa so še vedno naivni in volijo leve kaviar stranke, ki jim prodajajo socializem, z namenom, da se sami bogatijo in gredo kapitalizem.

Zakaj moji starši nimajo več nepremičnin?! Zato ker so verjeli v socialno državo, v socializem, ker so bili pošteni in naivni. Zato ni bilo nobenega stanovanja od Jazbinška, nič denarja iz prodaje družbene lastnine, nič denarja od delnic itd.

Mato989 je izjavil:

Ne nabijaj, nihče nikoli v Jugi ni mogel gradit kjerkoli je želel...

Ne, sploh ne. Tudi legalizacije se niso dogajale.

Sploh se pa to ni naveliko dogajalo prav v tvoji rodni grudi.

Mato989 je izjavil:

Ker so hodili raje v barbarigo na dopust kot na pohorje.
Enostavno nepremičnine takrat niso predstavljale problema in se nihče ni ukvarjal z hordanjem ker nisi imel kaj počet z tremi bajtami.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Aha torej priznavaš da je vrednost nepremičnine odvisna od lokacije...

Ne, kjerkoli izven strogih urbanih središč bi bila cena zemlje praktično 0 če bi se dovoljevalo gradnjo praktično povsod.

Ker prostora za nepremičnino ni zgolj tam kjer je že pozidano. Pozidano je pa samo v mestih.

Sicer pa, spet jamraš samo o Ljubljani. Že res da si Štajerc, ampak poznam par super štajercev, tako da vem da ni voda za to kriva.

Zgodovina sprememb…

Naši starši so živeli v socializmu, kjer se jih je prepričevalo, da gredo v komunizem (socializem je pot do komunizma). In ko bodo v komunizmu, ne bo privatne lastnine, ne bo denarja, ne bo vlade itd. Eni so državi in tem floskulam verjeli drugi ne.

Torej hočeva rečt da so bili neumni in otroci neumnih staršev tako plačujejo to ceno? Kako točno je to krivda samostojne Države in današnjih 30 letnikov ki imajo nepremičnine?

Ko se je sistem sesul smo dobili Slovenijo, kjer smo rekli da bomo socialna država in smo socialnost vpisali celo v ustavo.

Seveda, in socialna država SMO, oziroma je problem v tem ker socialnost države ne pomeni nepremičnine v LJ če si se tam rodil... tega ti nobena ustava ne garantira...

In tukaj so spet nekateri ljudje verjeli in zaupali, da bo država poskrbela za osnovne stvari kot so nepremičnine,

A lahko še enkrat poveš kaj točno Država Slovenija po ustavi zagovarja? Ker jaz nikjer ne najdem, da Ustava zagotavlja posamezniku da si bo lahko pri 30tih kupil nepremičnino v LJ če je zaposlen za minimalca...

Država Slovenija zagotavlja MOŽNOST in OKOLJE kjer si posameznik lahko LASTI nepremičnino... nikjer pa ne piše da je to v občini kjer se je rodil ali šolal ali dela... Lahko pa me z uradnim virom demantiraš.

Zakaj moji starši nimajo več nepremičnin?! Zato ker so verjeli v socialno državo, v socializem, ker so bili pošteni in naivni. Zato ni bilo nobenega stanovanja od Jazbinška, nič denarja iz prodaje družbene lastnine, nič denarja od delnic itd.

Zanimivo je to, da tudi moji starši in stari starši niso nič od jazbinška kupili pa bi lahko... vse kar so kupili ali zgradili je bilo pred Jazbinškom ali pa po...

Ker so hodili raje v barbarigo na dopust kot na pohorje.
Enostavno nepremičnine takrat niso predstavljale problema in se nihče ni ukvarjal z hordanjem ker nisi imel kaj počet z tremi bajtami.

Torej so bili kratkovidni in zdaj to ceno plačujejo otroci, prav jim je, jebiga, moj foter je že takrat rekel da bo eno ekstra nepremičnino porihtal ZA ZIHER... ker je pač imel nekaj v glavi, in tudi jaz bom poskrbel da bo moj potomec če/ko ga bom imel, dobil gratis nepremičnino...

Mimogrede na Bolhi je danes na voljo v oglasih cca 4,6k hiš naprodaj in cca 3,8k stanovanj... Če izmed 8 in nekaj TISOČ nepremičnin noben nič ne najde zase, potem pa res to ni problem države in socialnosti...

Kot bi imel na voljo 8.000 vrst kruha in ti noben ne bi bil všeč ne oni za 25 centov ne oni za 15 EUR...

Zgodovina sprememb…

In, kje je ta hiša? Sej, ne govorimo o tem da starci nimajo nepremičnin, govorimo o tem da jih ne dajo na tržišče oziroma svojim potomcem prej kot pa posthumno.

matobeli je izjavil:

In, kje je ta hiša? Sej, ne govorimo o tem da starci nimajo nepremičnin, govorimo o tem da jih ne dajo na tržišče oziroma svojim potomcem prej kot pa posthumno.

E vidiš... mladi se pa trudijo da bi starci čim dalj živeli :))

Če pač ti starši nočejo prej zapustiti nepremičnine ali pomagati to pa res ni problem države ampak tvojih osebnih odnosov.

Govoriva seveda o tvojih starših, ki so bili tako pametni da imajo bajto na lagerju, ampak sin mora pa živet v luknji.

Jaz seveda zagovarjam točno to kar smo že imeli in se je tudi na Dunaju izkazalo za izjemno učinkovito.

Ampak pri nas je izgovor da je bilo "premalo denarja za vzdrževanje" in podobne floskule.

30let kasneje se pa ta ista stanovanja v originalnem stanju prodajajo kot vroče žemljice za 15eur.

matobeli je izjavil:

Govoriva seveda o tvojih starših, ki so bili tako pametni da imajo bajto na lagerju, ampak sin mora pa živet v luknji.

Jaz seveda zagovarjam točno to kar smo že imeli in se je tudi na Dunaju izkazalo za izjemno učinkovito.

Ampak pri nas je izgovor da je bilo "premalo denarja za vzdrževanje" in podobne floskule.

30let kasneje se pa ta ista stanovanja v originalnem stanju prodajajo kot vroče žemljice za 15eur.

Jaz nočem tiste bajte, sem raje v stanovanju :)) Mi je že bila ponujena. Zdaj bo pač šla v prodajo.

Lonsarg ::

To da je prihodnost otroka odvisna od bogastva staršev je seveda največji možni fail. To da nadgrajuješ otroke glede na uspešnost staršev namesto uspešnosti otrok.

To je pravzaprav eden glavnih razlogov da se je sistem že večkrat sesul in da se tudi spet bo. Za napredek rabiš stanje kjer je bogastvo nekoga čimmanj odvisno od njegovih prednikov. Ker zakaj bi se kdorkoli trudil če pa eni vse dobijo ob rojstvu drugi pa dela cel lajf pa ima komaj kaj.

In to velja seveda tudi za nepremičnine, ni lih problem da komu starš pač da. Je pa gromozanski problem, če je brez da ti starš da nepremičnino, do nje težk priti. To je fail civilizacije in je širši, gre za problem neenakomerne razporeditve bogastva med tistimi ki delajo in tistimi ki bogastvo že od prej imajo. Dejansko je nepremičninski problem le posledica tega core problema. Core problem je da delo predstavlja bistveno premajhen % vsega bogasta družbe. Če ta core problem rešiš boš avtomatsko rešil tudi problem nepremičnin.

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Torej hočeva rečt da so bili neumni in otroci neumnih staršev tako plačujejo to ceno? Kako točno je to krivda samostojne Države in današnjih 30 letnikov ki imajo nepremičnine?

Neumen si če delaš nekaj po svoje, brez upoštevanja infromacij. Naiven si če poslušaš nekoga ki se ne spozna. Ko pa poslušaš državo in se ti zlaže si pa zaveden. Tako kot tisti, ki so verjeli v znanstvene raziskave, ki jih je financirala tobačna industrija o nenevarnosti kajenja.

Mato989 je izjavil:

Seveda, in socialna država SMO, oziroma je problem v tem ker socialnost države ne pomeni nepremičnine v LJ če si se tam rodil... tega ti nobena ustava ne garantira...

Seveda vsake malenkosti niso vpisane v ustavo, a če ti politiki prodajajo zgodbe o socialnih stanovanjih in pridejo na oblast, bi pa človek pričakoval, da se to malce zadeve uredijo.

Mato989 je izjavil:

Država Slovenija zagotavlja MOŽNOST in OKOLJE kjer si posameznik lahko LASTI nepremičnino... nikjer pa ne piše da je to v občini kjer se je rodil ali šolal ali dela... Lahko pa me z uradnim virom demantiraš.

Nikjer ne garantira. To je tako kot pri poroki kjer se zavežeš, da boš ženo spoštoval, pa da ne boš varal itd. Nikjer se nisi zavezal, da je sex s sosedo varjanje ..

Mato989 je izjavil:

Zanimivo je to, da tudi moji starši in stari starši niso nič od jazbinška kupili pa bi lahko... vse kar so kupili ali zgradili je bilo pred Jazbinškom ali pa po...

Seveda, tudi tvoji niso toliko verjeli, da bi šli all-in.

Mato989 je izjavil:

Torej so bili kratkovidni in zdaj to ceno plačujejo otroci, prav jim je, jebiga, moj foter je že takrat rekel da bo eno ekstra nepremičnino porihtal ZA ZIHER... ker je pač imel nekaj v glavi, in tudi jaz bom poskrbel da bo moj potomec če/ko ga bom imel, dobil gratis nepremičnino...

Ne kratkovidni, ampak zavedeni. Tako kot tisti, ki so kupili NKBM delnice.

Mato989 je izjavil:

Mimogrede na Bolhi je danes na voljo v oglasih cca 4,6k hiš naprodaj in cca 3,8k stanovanj... Če izmed 8 in nekaj TISOČ nepremičnin noben nič ne najde zase, potem pa res to ni problem države in socialnosti...

Kot bi imel na voljo 8.000 vrst kruha in ti noben ne bi bil všeč ne oni za 25 centov ne oni za 15 EUR...

Pusti bolho - saj so zraven všteti še najemi, pa počitniško oddajanje itd.

To je pravzaprav eden glavnih razlogov da se je sistem že večkrat sesul in da se tudi spet bo. Za napredek rabiš stanje kjer je bogastvo nekoga čimmanj odvisno od njegovih prednikov. Ker zakaj bi se kdorkoli trudil če pa eni vse dobijo ob rojstvu drugi pa dela cel lajf pa ima komaj kaj.

Ničkoliko sposobnih je brez staršev kupilo nepremičnino, tudi lani, predlani pred 5 leti in pred 20timi... mi ne govorimo da ni možno samo lažje je, vedno bilo in verjetno vedno bo.

In to velja seveda tudi za nepremičnine, ni lih problem da komu starš pač da. Je pa gromozanski problem, če je brez da ti starš da nepremičnino, do nje težk priti

Pa saj o tem govorimo, do nepremičnine sploh ni težko priti, danes jih imaš na voljo cca 8 tisoč in nekaj samo na bolhi... če od 8 tisočih ne zmoreš ali ŽELIŠ kupiti nobene, potem to ni krivda o kateri pišeš ampak razvajenost zahtev.

Core problem je da delo predstavlja bistveno premajhen % vsega bogasta družbe. Če ta core problem rešiš boš avtomatsko rešil tudi problem nepremičnin.

Se strinjam... ampak ko sem predlagal rešitev tega problema pa sem bil kriv denacionalizacije... Kar bi komunisti ipd radi je to da bi vsakemu nanny država DOVOLILA brez davka si lastit neko greznico, vse kar pa je več pa plačuj davek zato da se prerazporedi onim ki so premalo sposobni prihranit zase skupaj s predniki... to pa ni ok...

Kako ne uvidite da ni nič slabšega kot VPLAČEVANJE v državni proračun kjer potem meni neka OBLAST požegna neke transferje in davčne odpustke... mi ni jasno.

Zgodovina sprememb…

««
532 / 831
»»