» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
526 / 831
»»

matobeli ::

Hočeš rečt, ljudje ne podedujejo dovolj in če bi ti podedoval več bi lahko živel v novogradnji z bazenom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Mato989 ::

matobeli je izjavil:

Hočeš rečt, ljudje ne podedujejo dovolj.

Ne ne, ZASLUŽIJO... sem zelo ekspliciten pri tem... Saj nenazadnje tudi jaz ne ZASLUŽIM dovolj da bi si lahko danes kupil bajto z bazenom... jebiga, zato pa kompromis... ne pričakujem da mi država reši mojo težavo

No nepremičnina v LJ ali okolici == bajta z bazenom na Ptuju... Oboje je LUKSUZ ne osnovna človekova potreba... zato za nobeno ne želim da skrbi država in vsi davkoplačevalci...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Ne ne, ZASLUŽIJO... sem zelo ekspliciten pri tem... Saj nenazadnje tudi jaz ne ZASLUŽIM dovolj da bi si lahko danes kupil bajto z bazenom... jebiga, zato pa kompromis... ne pričakujem da mi država reši mojo težavo

No nepremičnina v LJ ali okolici == bajta z bazenom na Ptuju... Oboje je LUKSUZ ne osnovna človekova potreba... zato za nobeno ne želim da skrbi država in vsi davkoplačevalci...

Seveda, ampak tudi za neluksuz ne zasluiš dovolj in si "predčasno" dedoval kot se izraziš :))

zavajon ::

Mato989 je izjavil:

Ne, to obstaja zaradi zgodovine učenja kulture naroda, recimo v Franciji te bodo lopnili navkljub policiji... kaj pa zdaj? v USA tudi pa imajo ogromno policije...

Mato, prosim te, ne razlagaj nam, kako je v Franciji, kajti tam še nisi bil. Vprašanje, če si kdaj sploh bil izven Ptuja. Kajti potovanje je luksuz, ki onemogoča dosego edinega cilja v življenju, ki je lastništvo nepremičnine. Še raje več njih.

A110 ::

si pomislil da se place zaposlenih na projektu lahko brez problema da v stroske in v ceno nepremicnin. nihce pa nebo dodatno zasluzil od provizije. kaj tocno imas proti temu modelu? zakaj 40 ljudi skupaj ne postavi bloka? ker se je dosti tezje tako usklajevati. zakaj pa celaulice ne zbere svojih otrok in bo vsak stars jih pouceval en predmet osnovne sole? pa ce je za to usposobljen ali ne

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Seveda, ampak tudi za neluksuz ne zasluiš dovolj in si "predčasno" dedoval kot se izraziš :))

Ne ne, tudi to je luksuz, dejansko več kot si lahko privoščiš v nekem trenutku je luksuz... sicer danes več ni ker imam dovolj visoko plačo da bi si lahko to privoščil ampak takrat pa je bilo to luksuz...

johnnyyy ::

A110 je izjavil:

si pomislil da se place zaposlenih na projektu lahko brez problema da v stroske in v ceno nepremicnin. nihce pa nebo dodatno zasluzil od provizije. kaj tocno imas proti temu modelu? zakaj 40 ljudi skupaj ne postavi bloka?

Ne gre tako enostavno. Pri zemljišču se ti lahko hitro stvari zakomplicirajo, če ti kakšna komunala ne da soglasja ali pa ti postavijo brutalne pogoje. Tudi sosedi znajo včasih upočasniti zadevo. Kolega je za GD samo zaradi soseda potreboval 7 let.

Pri večjih projektih se lahko stvari še bolj zakomplicirajo, kar pomeni da so bolj rizični. Pri teh zadevah se je potrebno zavedati, da so investitorji, ki gradijo za druge v prednosti, kot tisti ki gradijo zase. Veliki investitorji delajo na način, da kupijo zemljišče in potem počasi pridobivajo dokumentacijo, kjer večinoma traja nekaj let da gredo papirji skozi, lahko pa se tudi zavleče. Ti kot posameznik si ne moreš pri 30 letih privoščiti nedoločen čas čakanja za papirje, ker ko se boš vselil lahko mine 10 let. Poleg tega pa je tudi sama izgradnja težja, saj rabiš več vodij in doatne stvari (načrt gradbišča itd.).

Glede na trende se poceni gradnje počasi poslavlajo iz našega trga.

johnnyyy je izjavil:

A110 je izjavil:

si pomislil da se place zaposlenih na projektu lahko brez problema da v stroske in v ceno nepremicnin. nihce pa nebo dodatno zasluzil od provizije. kaj tocno imas proti temu modelu? zakaj 40 ljudi skupaj ne postavi bloka?

Ne gre tako enostavno. Pri zemljišču se ti lahko hitro stvari zakomplicirajo, če ti kakšna komunala ne da soglasja ali pa ti postavijo brutalne pogoje. Tudi sosedi znajo včasih upočasniti zadevo. Kolega je za GD samo zaradi soseda potreboval 7 let.

Pri večjih projektih se lahko stvari še bolj zakomplicirajo, kar pomeni da so bolj rizični. Pri teh zadevah se je potrebno zavedati, da so investitorji, ki gradijo za druge v prednosti, kot tisti ki gradijo zase. Veliki investitorji delajo na način, da kupijo zemljišče in potem počasi pridobivajo dokumentacijo, kjer večinoma traja nekaj let da gredo papirji skozi, lahko pa se tudi zavleče. Ti kot posameznik si ne moreš pri 30 letih privoščiti nedoločen čas čakanja za papirje, ker ko se boš vselil lahko mine 10 let. Poleg tega pa je tudi sama izgradnja težja, saj rabiš več vodij in doatne stvari (načrt gradbišča itd.).

Glede na trende se poceni gradnje počasi poslavlajo iz našega trga.

Vem, point vsega je bil bolj, da se da storiti marsikaj. In ne tocno dolocena odeja. Ampak avstralopitek mato je proti napredku druzbe. Saj je sam povedal da si ne zeli, da bi kdorkoli imel olajsano pot do cesarkoli

Saj je sam povedal da si ne zeli, da bi kdorkoli imel olajsano pot do cesarkoli

Nikakor, jaz sem proti temu, da cela država(davkoplačevalci) olajšamo tistim ki si želijo biti na najbolj želenih lokacijah... Bi še razumel če bi olajšali gradnjo nepremičnin na Goričkem da še tam ne bi mogel noben nič kupit ker bi bil tako reven, ČE ŽE pomagamo revežem ki ne morejo nikjer kupit (ne v LJ)

Ti si pa to twistal

Pa kaj skozi to ljubljano, bled in obalo mesas zraven? problem se pojavlja povsod. NM, gorica, ajdovscina, kranj,... tudi mb in ms vedno bolj. In še enkrat, ne, ni normalno, da se bo mlad inzinir, ki, ki zasluzi vec od povprecja in ustvarja dodano vrednost prisiljen seliti na drug konec slovenije (recimo iz NG) ker v njegovem okolisu cene divjajo. Ali pa dal 50% zivljenskega zasluzka za nekaj kar je 30let nazaj kupil nekdo z delavsko placo kupil za ceno enega avta. Za druzbo dolgorocno to ni dobro in zdravo. In to je velik problem ceotne drzave. Naj se sprosti namembnost zenljisc v okolici mest in s tem zniza ceno parcel in bo tudi za investitorje privlacneje in z povecanjem ponudbe bodo tudi cene nizje oz normalne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

da se bo mlad inzinir, ki, ki zasluzi vec od povprecja

Pa saj mlad inženir ki zasluži več od povprečja (2,6k bruto) se ne rabi selit SKORAJ nikamor da lahko kupi nepremičnino...

JE PA RES, da mora prvo prihraniti 20% vrednosti nepremičnine ki jo ŽELI kupit...

Če pa ima ta mlad inženir ki zasluži več od povprečja (2,6k bruto) še partnerja ki zasluži blizu povprečja pa težave sploh ni.

Mato989 je izjavil:

Pa saj mlad inženir ki zasluži več od povprečja (2,6k bruto) se ne rabi selit SKORAJ nikamor da lahko kupi nepremičnino...

JE PA RES, da mora prvo prihraniti 20% vrednosti nepremičnine ki jo ŽELI kupit...

Če pa ima ta mlad inženir ki zasluži več od povprečja (2,6k bruto) še partnerja ki zasluži blizu povprečja pa težave sploh ni.

Zakaj prihranit? Nekaterim lahko starši dajo.

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zakaj prihranit? Nekaterim lahko starši dajo.

Če lahko toliko bolje, če ne pa je potrebno prihraniti >:D

In kako bo prihranil pri takih sob in stanovanj kot so trenutno? Da rasti, ko imas iz leta v leto manj % za polog in denar tako dobesedno meces skozi okno sploh ne omenjam. Nikoli nisi placeval stroskov najemnine in hrane in in nše vedno so ti norali pomagati starši za polog in ti soliš pamet drugim kako se je treba odpovedovati.

Zgodovina sprememb…

A110 je izjavil:

In kako bo prihranil pri takih sob in stanovanj kot so trenutno? Da rasti, ko imas iz leta v leto manj % za polog in denar tako dobesedno meces skozi okno sploh ne omenjam. Nikoli nisi placeval stroskov najemnine in hrane in in nše vedno so ti norali pomagati starši za polog in ti soliš pamet drugim kako se je treba odpovedovati.

Tako je. Če ne bi bil otako, ne bi bil pameten.

A110 je izjavil:

Ne da so mi MORALI, ŽELELI so mi pomagat, dajte začet uporabljat pravilno semantiko... in tudi jaz sem prihranil denar, bolj natančno sem v tistem času prihranil preko 40k in še danes jih imam dovolj za polog za še 1 nepremičnine, pa še plačo imam zdaj nadpovprečno.

Tudi takrat sem dobesedno vstran metal denar ko sem varčeval, ampak na koncu je bolje iemti 10k na TRR kot 0 EUR na TRR ker jamraš kako je 10k manj vredno.... AMPAK NE GLEDE na to koliko je vredno 10k je vedno vredno več kot 0 EUR...

Ne rabijo se ničemur odpovedovat, jaz govorim da naj pridobijo denar za to kar želijo če ne zmorejo so pač neuspešni, zdaj ali ta denar pridobijo z dedovanjem ali darilom, ali delom ali uresničijo cilj, s spremembo zahtev in želja pa ni moja stvar.

Mato989 je izjavil:

Nikakor, jaz sem proti temu, da cela država(davkoplačevalci) olajšamo tistim ki si želijo biti na najbolj želenih lokacijah... Bi še razumel če bi olajšali gradnjo nepremičnin na Goričkem da še tam ne bi mogel noben nič kupit ker bi bil tako reven, ČE ŽE pomagamo revežem ki ne morejo nikjer kupit (ne v LJ)

Tudi okolica Ajdovščine postaja bolj zaželjena lokacija. Na dražbi 22 parcel je bilo 74 dražitevljev, cene pa:

Najcenejša parcela se je prodajala po približno 68 evrov na kvadratni meter neto brez DDV, najdražja pa je šla čez 110 evrov na kvadratni meter.

Mato989 je izjavil:

A110 je izjavil:

Ne da so mi MORALI, ŽELELI so mi pomagat, dajte začet uporabljat pravilno semantiko... in tudi jaz sem prihranil denar, bolj natančno sem v tistem času prihranil preko 40k in še danes jih imam dovolj za polog za še 1 nepremičnine, pa še plačo imam zdaj nadpovprečno.

Tudi takrat sem dobesedno vstran metal denar ko sem varčeval, ampak na koncu je bolje iemti 10k na TRR kot 0 EUR na TRR ker jamraš kako je 10k manj vredno.... AMPAK NE GLEDE na to koliko je vredno 10k je vedno vredno več kot 0 EUR...

Ne rabijo se ničemur odpovedovat, jaz govorim da naj pridobijo denar za to kar želijo če ne zmorejo so pač neuspešni, zdaj ali ta denar pridobijo z dedovanjem ali darilom, ali delom ali uresničijo cilj, s spremembo zahtev in želja pa ni moja stvar.

Živel si v mama hotelu z minimalnimi ali brez stroškov. Zato si lahko privarčeval. Ker so ti stari to omogočili. In zato nimaš besede pri pmetovanju kako treba varčevati. Pa tud s tvojo plačo se ne rabiš tolažit zdaj, da je nadpovprečna, ker je še vedno drobiž od plače in je daleč od nadpovprečne.

Živel si v mama hotelu z minimalnimi ali brez stroškov. Zato si lahko privarčeval.

In če sem, za to ni skrbela država ampak PREDNIKI oz. bolj natančno starši... ker pač starši niso glupo naredili 10 otrok so lahko 2 otrokoma nudili nadstandard v tem pogledu da so mi omogočili LAŽJE varčevanje... še vedno pa sem MORAL varčevat namesto da bi zagonil vse za potovanja in kurbe in iphone...

In zato nimaš besede pri pmetovanju kako treba varčevati.

To kjer imam besedo ali ne bo odločil, če že MOD ne pa ti 8-)

Za razliko od vas jaz debatiram o problemu vi pa non stop izpostavljate moje specifične okoliščine... Saj drugi so tudi privarčevali, ti sam se hvališ kako si vse naredil sam, torej se da...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

thramos ::

Mato989 je izjavil:

Narobe dobro je predvsem zame ker jaz moram slediti mojim potrebam ne drzava in davkoplacevalci mojim

Katerim potrebam pa naj sledi država, če ne strehi nad glavo? Potrebam bogatih veleposestnikov, dedičev? Aja.

thramos je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Narobe dobro je predvsem zame ker jaz moram slediti mojim potrebam ne drzava in davkoplacevalci mojim

Katerim potrebam pa naj sledi država, če ne strehi nad glavo? Potrebam bogatih veleposestnikov, dedičev? Aja.

Moje mnenje je da mora država davke porabljat samo za nekaj kar vsi potrebujemo letno... (ker nepremičnine ne kupuješ vsako leto ta ne spada v letne potrebe)

Torej država bi morala z davki skrbeti za:

1. Infrastrukturo (ceste, električno omrežje, kanalizacijo, vodovod ipd...)
2. Osnovno varnost in požarno varnost
3. Osnovno in SŠ (moje mnenje je da 90% del ki jih opravljamo lahko opravlja nekdo z dovolj uvajanja in SŠ izobrazbo zato ni nobene potrebe po 50% vpisu katerekoli generacije razen samoplačniško) - Tu je edina izjema, ker je dobro imeti vsaj srednje šolsko izobražene ljudi glede na p/p
4. regulacijo zavarovalnic, zdravstva, bančne dejavnosti itd...

Mato989 je izjavil:

Ne da so mi MORALI,

Če boš kdaj odrasel ali, bog nas obvarji, starš, boš vedel da morati in želeti dobita precej drugačen pomen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Mato989 je izjavil:

thramos je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Moje mnenje je da mora država davke porabljat samo za nekaj kar vsi potrebujemo letno... (ker nepremičnine ne kupuješ vsako leto ta ne spada v letne potrebe)

Torej država bi morala z davki skrbeti za:

1. Infrastrukturo (ceste, električno omrežje, kanalizacijo, vodovod ipd...)
2. Osnovno varnost in požarno varnost
3. Osnovno in SŠ (moje mnenje je da 90% del ki jih opravljamo lahko opravlja nekdo z dovolj uvajanja in SŠ izobrazbo zato ni nobene potrebe po 50% vpisu katerekoli generacije razen samoplačniško) - Tu je edina izjema, ker je dobro imeti vsaj srednje šolsko izobražene ljudi glede na p/p
4. regulacijo zavarovalnic, zdravstva, bančne dejavnosti itd...

Torej vse stvari ki potrebujes ti :)) ker dlje od lastne riti ne vidis

glede na p/p se tudi faks splaca ampak ker ga ti nisi bil sposoben koncati si proti njemu. da ne omenjam kako si se vzigal v temi o dvigu omreznin in rtv:))

Zgodovina sprememb…

Ne jaz, vsi davkoplačevalci, to je najširši osnovni krog potreb, vse nad tem je po moje že vedno bolj specifično

Povej mi koliko ljudi dnevno NE rabi kanalizacije? Ali vodovoda? Ali elektrike?

Koliko jih pa dnevno rabi Opero? Društvo 8 marec? ipd...?

glede na p/p se tudi faks splaca ampak ker ga ti nisi bil sposoben koncati si proti njemu

Jaz imam končan faks ampak ok... po tvoje če enega ne končaš nisi sposoben nobenega... Kakorkoli, ravno FAKS je velik razlog zakaj danes 30 letnik nima denarja za nakup nepremičnine, ker pride s faksa pri 25/26tih (ker še kako leto zabluzi in nabira izkušnje na Tajski ali kjerkoli pač, pol pa napram nekomu ki je šel npri 18tih po SŠ delat izvisi, ker toliko boljše plače do 30tega ne bo mel da bi pokril v 4-6 letih manjko 5-8 let in zato ima pri 30tih ko bi se rad osamosvojil težave, kriv je opa ravno faks oziroma problem ker fakultetno izobraženi magistri ne dobijo plače x2/x3 kot tisti ki grejo po SŠ delat...

Mato989 je izjavil:

Živel si v mama hotelu z minimalnimi ali brez stroškov. Zato si lahko privarčeval.

In če sem, za to ni skrbela država ampak PREDNIKI oz. bolj natančno starši... ker pač starši niso glupo naredili 10 otrok so lahko 2 otrokoma nudili nadstandard v tem pogledu da so mi omogočili LAŽJE varčevanje... še vedno pa sem MORAL varčevat namesto da bi zagonil vse za potovanja in kurbe in iphone...

In zato nimaš besede pri pmetovanju kako treba varčevati.

To kjer imam besedo ali ne bo odločil, če že MOD ne pa ti 8-)

Za razliko od vas jaz debatiram o problemu vi pa non stop izpostavljate moje specifične okoliščine... Saj drugi so tudi privarčevali, ti sam se hvališ kako si vse naredil sam, torej se da...

Mogoče starši niso glupi, imajo pa zato glupega otroka. Lahko debatiraš, ne moreš pa pametovati kako je potrebno varčevati, če si imel polno rit vsega. Tega dela ti ne razumeš. Najpametnejši v temi si ko nanese na varčevanje, ne veš pa sploh kako je ko greš mlad na svoje in ti večino prihodka pokurijo najmenina in stroški.
In ja, vse sem naredil sam in sem tudi povedal že kako. Že pred trejdanjem in drugače kot pametuješ ti, kar je logično, ker ti nimaš pojma o tem.

Lahko debatiraš, ne moreš pa pametovati kako je potrebno varčevati, če si imel polno rit vsega. Tega dela ti ne razumeš. Najpametnejši v temi si ko nanese na varčevanje,

Seveda lahko, varčevanje in kako varčevati nima nobene NUJNE predpostavke da moraš pred tem sam varčevati, ker varčevanje je splošna beseda ki se uporablja za večanje FIAT valute (ali nečesa likvidnega) za namen uporabe kasneje...

To da sem jaz pač LAHKO in ŽELEL izkoristiti opcijo da sem doma in privarčujem namesto da bi v MBju najel nepremičnino in tolkel pozitivno nulo kot moj znanec nima nobene veze z ničemer...

Kaj ti pomaga če greš na svoje če si pol revež... pač narediš kompromis in ne greš na svoje... Če si lahko 18 let živel pri mami in atiju in imata še naprej enake okoliščine lahko pa še 5 ali 7...

Mato989 je izjavil:

Lahko debatiraš, ne moreš pa pametovati kako je potrebno varčevati, če si imel polno rit vsega. Tega dela ti ne razumeš. Najpametnejši v temi si ko nanese na varčevanje,

Seveda lahko, varčevanje in kako varčevati nima nobene NUJNE predpostavke da moraš pred tem sam varčevati, ker varčevanje je splošna beseda ki se uporablja za večanje FIAT valute (ali nečesa likvidnega) za namen uporabe kasneje...

To da sem jaz pač LAHKO in ŽELEL izkoristiti opcijo da sem doma in privarčujem namesto da bi v MBju najel nepremičnino in tolkel pozitivno nulo kot moj znanec nima nobene veze z ničemer...

Kaj ti pomaga če greš na svoje če si pol revež... pač narediš kompromis in ne greš na svoje... Če si lahko 18 let živel pri mami in atiju in imata še naprej enake okoliščine lahko pa še 5 ali 7...

Ne ne moreš. Ljudje s polno ritjo, kot si imel ti, načeloma nimajo težav pri dobivanju nepremičnine. Težavo imajo mladi, ki nimajo polne riti in jim gre večina plače za stroške in tako težko karkoli privarčujejo. Ti s tvojo mizerijo od plače bi e v najem težko šel. Imaš srečo, da si bil do 30. na mamini joški. Veliko jih te opcije nima, še manj pa da jim nepremičnino sofinancirajo starši. Ampak tega psloh ne vidiš, ravno zaradi tega, ker si vse imel. Zato ne moreš pametovati o varčevanju in nakupu nepremičnine.

Sej ni ravno tako da ni bilo posledic. Omejenost in egoističnost nista dedni.

Ne ne moreš. Ljudje s polno ritjo, kot si imel ti, načeloma nimajo težav pri dobivanju nepremičnine. Težavo imajo mladi, ki nimajo polne riti in jim gre večina plače za stroške in tako težko karkoli privarčujejo. Ti s tvojo mizerijo od plače bi e v najem težko šel. Imaš srečo, da si bil do 30. na mamini joški. Veliko jih te opcije nima, še manj pa da jim nepremičnino sofinancirajo starši. Ampak tega psloh ne vidiš, ravno zaradi tega, ker si vse imel. Zato ne moreš pametovati o varčevanju in nakupu nepremičnine.

Jaz sploh nisem mel polne riti, za razliko od lenuhov ki so trajbali faks do 25/26 leta sem jaz takrat že imel 3 leta delovne dobe... ker so mi stari lepo rekli da ne mislijo plačevati za moje free bivanje če ne bom DELAL...... Kar je prav in smiselno, ker če bi mi pustli da samo na sociali pijem in uživam in hodim orkog ne bi enako nič spesnil do 30tega... pol bi pa isto jamral kako je država kriva da mi ne ponudi nepremičnin za 15k na Ptuju.

Mato989 je izjavil:

Ne jaz, vsi davkoplačevalci, to je najširši osnovni krog potreb, vse nad tem je po moje že vedno bolj specifično

Povej mi koliko ljudi dnevno NE rabi kanalizacije? Ali vodovoda? Ali elektrike?

Koliko jih pa dnevno rabi Opero? Društvo 8 marec? ipd...?

glede na p/p se tudi faks splaca ampak ker ga ti nisi bil sposoben koncati si proti njemu

Jaz imam končan faks ampak ok... po tvoje če enega ne končaš nisi sposoben nobenega... Kakorkoli, ravno FAKS je velik razlog zakaj danes 30 letnik nima denarja za nakup nepremičnine, ker pride s faksa pri 25/26tih (ker še kako leto zabluzi in nabira izkušnje na Tajski ali kjerkoli pač, pol pa napram nekomu ki je šel npri 18tih po SŠ delat izvisi, ker toliko boljše plače do 30tega ne bo mel da bi pokril v 4-6 letih manjko 5-8 let in zato ima pri 30tih ko bi se rad osamosvojil težave, kriv je opa ravno faks oziroma problem ker fakultetno izobraženi magistri ne dobijo plače x2/x3 kot tisti ki grejo po SŠ delat...

A nepremicnine pa vsak drzavljan ne rabi vsak dan? ker je ti nerabis si zagotoviti ti to ne sodi v najnujnejsi krog. mislim da smo ze ugotovili da se obracas izkljucno kamor tebi veter piha in bi naj po tvoje bile prioritete drzave stvari ki vedno tebi izboljsajo polozaj. vsi pa na seeco nismo kot ti. sam problema nimam, zasluzim krepko vec od tebe ampak nisem toliko zaplankan da bi situacijo celotne drzve zelel prilagajati samo sebi. sem pa par strani nazj opisal svojo situacijo ob prvi zaposlitvi, ko sem z nadpovprecno placo za najemnino in hrano in stroske dal toliko kot si ti prihranil ko si zivel doma brez stroskov in sem zivel na dokaj minimumu. na sreco sem potem hitro se nadgradil placo.
v povprecju ljudje z faksom vec kot nadoknadijo zaostanek prihodka. tako da v vsakem primeru se pivorecnemu splaca in ni to razlog za problem ki ga imajo mladi danes. seveda se bos spet obesil na par izjem ker pojma povprecje, se manj pa mediana pac ne razumes. ne, sposoben nisi bil koncati novenega omembe vrednega faksa kao ker je bil tvoj romanticen pogled na IT drugacen, p ceprav se vedno sedis za racunalnikom za delo in niti programiras ne.

Mato989 je izjavil:

Jaz sploh nisem mel polne riti, za razliko od lenuhov ki so trajbali faks do 25/26 leta sem jaz takrat že imel 3 leta delovne dobe... ker so mi stari lepo rekli da ne mislijo plačevati za moje free bivanje če ne bom DELAL...... Kar je prav in smiselno, ker če bi mi pustli da samo na sociali pijem in uživam in hodim orkog ne bi enako nič spesnil do 30tega... pol bi pa isto jamral kako je država kriva da mi ne ponudi nepremičnin za 15k na Ptuju.

za zabavo si mesecno zapravil 2.4x toliko kot za najosnovnejse stroske. za avto si mesecno zapravil vec kot za najosnovnejse stroske zivljenja. toliko o odrekanju

a mislis da mladi pa danes ne rabijo delati (tu ob studiju) da si bivanje sploh lahko privoscijo?

Zgodovina sprememb…

Torrent ::

Kako se vam da še vedno ukvarjat z enim zaplankanim in razvajenim idiotom iz Ptuja? Kaj če bi ga ignorirali? Sej se pri branju kr nasmejim, včasih malo zajočem, ker ne morjem verjet, da je nekdo res tako zaostal, ampa malo je škoda teme za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Mato989 je izjavil:

Živel si doma na storške staršev, medtem ko si delal. To je življenje s polno ritjo.

Invictus ::

Mato989 je izjavil:

Kaj si pa počel do 22/23 leta? Zabušaval?!?!?!?!

Če nisi delal faksa, bi do 25/26 leta moral imeti že 6/7 let delovne dobe...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

A nepremicnine pa vsak drzavljan ne rabi vsak dan?

Kupi je ne vsak dan ali vsako leto... In zato ne smemo tega pretirano spreminjat da škodimo prejšnjim... to je enako kot s penzijami, tudi tam takoj se zjočete ko bi na škodo starih izboljšali lajf mlajšim... A tu pa ko vam paše pa bi komot kupce posredno oškodovali

v povprecju ljudje z faksom vec kot nadoknadijo zaostanek prihodka

Kot kaže ne... ker mi zdaj govorimo o tistem času med 20 in 30(32) ko bi povprečna faks parček rad kupil nepremičnino

Več kot očitno je tako da če greš kot vodovodar ali električar delat pri 18tih in si DELOVEN da imaš ri 29tih več denarja kot če prideš s faksa pri 25tih... ker v 5 letih ne moreš nadoknadit 7 let ker večina nima dva kratnika ali več od tiste ki 7 let elektriko dela ali kaj podobnega...

In tu je problem, zato se faks za reševanje tega problema NE SPLAČA...

Če nisi delal faksa, bi do 25/26 leta moral imeti že 6/7 let delovne dobe...

Pa saj jaz sem delal in naredil faks oz. terciarno izobraževanje >:D To da sem enega opustil ne pomeni kot tu zmotno pišejo eni da nisem naredil nobenega, samo FERIja nisem naredil to pa drži...

Še več še 2 izpita in diploma pa bom imel 2 visokošolski izobrazbi....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Na kaj se splača in kaj ne ni enostavnega odgovora. Danes vsi vpijejo kako bi moral nekdo iti elektro ali keramičarsko pri 19 pa bi imel problem rešen. Če bi šel jaz v to smer bi failal, saj je bila takrat gospodarska kriza in dela ni bilo. Najbolj pa je trpelo gradbeništvo in z njo povezane panoge, kjer je bila katastrofa ne le kriza.

Zame je bil fax najboljše kar sem lahko ven potegnil. Na eni strani sem dobil precej znanja, po drugi strani pa je bilo študntsko delo dobro plačano, bolj je bilo ugodno za delodajalce in tudi manj rizično. Na faxu sem imel končane vse izpite, manjkala mi je le diploma, pa sem celoten absolvent in tudi po njem (fiktivni vpisi v srednješolsko izobraževanje) delal. Ker nisem bil omejen s časom in ker sem lahko imel dinamičen delavnik, sem delal tudi po 2 službi.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Na kaj se splača in kaj ne ni enostavnega odgovora. Danes vsi vpijejo kako bi moral nekdo iti elektro ali keramičarsko pri 19 pa bi imel problem rešen. Če bi šel jaz v to smer bi failal, saj je bila takrat gospodarska kriza in dela ni bilo. Najbolj pa je trpelo gradbeništvo in z njo povezane panoge, kjer je bila katastrofa ne le kriza.

Zame je bil fax najboljše kar sem lahko ven potegnil. Na eni strani sem dobil precej znanja, po drugi strani pa je bilo študntsko delo dobro plačano, bolj je bilo ugodno za delodajalce in tudi manj rizično. Na faxu sem imel končane vse izpite, manjkala mi je le diploma, pa sem celoten absolvent in tudi po njem (fiktivni vpisi v srednješolsko izobraževanje) delal. Ker nisem bil omejen s časom in ker sem lahko imel dinamičen delavnik, sem delal tudi po 2 službi.

Seveda, ampak če zdaj gledava mejo 30 let kot neko mejo kjer bi nek par želel biti na svojem...

Če potem še vzameva nek povprečen čas študija da postaneš magister, kar je cca 6-7 let skupaj z diplomo/magisterijem

Pomeni sledeče:

A. Nekdo s SŠ gre delat pri 19tih
B. Nekdo z magistrom gre delat pri 25/26

Če zdaj predpostavljava "polno" zaposlenost (seveda ni vedno, in je samo trenutno) pomeni da ima nekdo s SŠ cca 5-6 let prednosti do leta 30 glede akumulacije prihrankov.

In v večini primerov (seveda ne vseh) ima nekdo ki torej magistrira pri 25/26 veliko težavo do leta 30 zaslužit enako kot nekdo ki je šel delat z 19timi... Ker bi to pomenilo da bi moral imet tisti ki magistrira pri 25tih, dejansko dva in nekajkratnik plače da bi do leta 30 izenačil nekoga ki dela od 19tega...

Seveda je to zdaj teorija.

Pat_MaGroin ::

Jaz sem z mojo bivso s Spaniji kupil stanovanje v bloku, ki je "zaščiteno" pred investitorji.

Občine odmerijo eno zemljo, tam se zgradi blok/hiše, kupi lahko samo nekdo s solidno plačo in da kupuje prvo nepremičnino, ne smeš oddajat, ne smeš prodat za več (ajde, tuki lahko zmutiš). Po 20 letih lastništva lahko prodaš po poljubni ceni in komurkoli. S tem odženejo špekulante.

In zato potem "mladi" pridejo do ugodne nepremičnine. Ni to nobena znanost, samo občina se odloči in stroji brnijo že čez 1 mesec.

Trenutno na tak način dobiš v Valenciji 4-sobno novo stanovanje za 150 jurjev :). Kar je primerljivo s stanovanjem v Halozah :).

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Jaz sem z mojo bivso s Spaniji kupil stanovanje v bloku, ki je "zaščiteno" pred investitorji.

Občine odmerijo eno zemljo, tam se zgradi blok/hiše, kupi lahko samo nekdo s solidno plačo in da kupuje prvo nepremičnino, ne smeš oddajat, ne smeš prodat za več (ajde, tuki lahko zmutiš). Po 20 letih lastništva lahko prodaš po poljubni ceni in komurkoli. S tem odženejo špekulante.

In zato potem "mladi" pridejo do ugodne nepremičnine. Ni to nobena znanost, samo občina se odloči in stroji brnijo že čez 1 mesec.

Trenutno na tak način dobiš v Valenciji 4-sobno novo stanovanje za 150 jurjev :). Kar je primerljivo s stanovanjem v Halozah :).

In kako blizu Madridu (LJ) je ta parcela? >:D

Ali je lokacija ekvivalent Haloz in Goričkega če vprašaš ljudi v Madridu?

Pat_MaGroin ::

Mato989 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Si ti malo zabit? Valencia je faktor 10 bolj zanimiva kot Ljubljana, plače lepe, letališče z norimi povezavami. Spelji se iz teme no.

Drugače tudi v Madridu imaš ugodne nepremičnine, če kupuješ prvo nepremičnino. Namesto 1 mio stane 300k, karikirano. Pa si sosed tistemu v flatu za milijon.

Jaz sem sicer vesel, da so tako nore cene pri nas. Slovenija bo ekonomsko in narodnostno itak propadla. Ko bo čas, bom upam da še našel dovolj debilov, da plačajo naše cene, jaz pa bom kupil vilo z bazenom, z razliko pa bomo živeli kot kralji do smrti na toplem blizu morja :).

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Mato989 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Zakaj je važno, kako blizu Madridu je? Valencia ima 800.000 prebivalcev, precej več se tam dogaja kot v Ljubljani.

zavajon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Zakaj je važno, kako blizu Madridu je? Valencia ima 800.000 prebivalcev, precej več se tam dogaja kot v Ljubljani.

Zato ker potrebno je razumet da v SLO imamo LJ ko mini selo in potem tehnično samo vukojebino... zato je ekvivalent da primerjamo kako daleč od prestolnice so te cheap parcele... ker če vprašaš nekoga v Madridu bo verjetno rekel "vukojebina" enako kot reče LJ za Ptuj...

To drži da se v Valencii dogaja več kot verjetno v LJ ampak treba je zadeve postavit v realen kontekst za SLO velikost...

Torej Madrid = LJ (prestolnica)
Valencia = Celje/MB/NovoMesto ipd...

Kako daleč je do centra Valencie od tvoje nepremičnine? Verjetno kakšnih 50km... no toliko je od Haloz do Maribora recimo...

In koliko šihtov je vmes v teh 50km? Za Haloze vemo da je to -1.

Koliko UKCjev, pa športnih igrišč, srednjih šol...?

matobeli je izjavil:

In koliko šihtov je vmes v teh 50km? Za Haloze vemo da je to -1.

Koliko UKCjev, pa športnih igrišč, srednjih šol...?

Španija je v EU, lahko se preseliš tja, kaj čakajo jamrači ker je tako poceni, aja saj tudi tam vsi ki jamrajo ne morejo kupit >:D

Že uredu, tud slovenijo je treba pohendlat.

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Statistika je to da skoraj 80% ljudi v državi lasti nepremičnino torej težav za veliko večino (skoraj plebiscitarno NI!!!
To je realna statistika. Si to hotel?
Mladi živijo pri starših v otroških sobicah še pri 30+ letih, ker ne morejo iti na svoje. Seveda živijo v "lastniških" nepremičninah in po tvoji "realni statistiki" to ni težava, ker spadajo med plebiscitarnih 80% ljudi brez težav. :))

Prava realna statistika je pa taka, da si večina tistih, ki bi potrebovali streho nad glavo, da bi si lahko ustvarili družino, tega danes ne more privoščiti, število rojstev pa je rekordno nizko. To je več kot dovolj dober indikator, da je država mladim nenaklonjena in da bi morala zanje narediti več.

Kaj imam škode? Ja a ni jasno? Če država zgradi 10.000 stanovanj ali pa 1% zemlje da zastojn za gradnjo pomeni da neposredno izgubim jaz ki sem 2019 kupil stanovanje za 1,2k na kvadrat, in bo zdaj vredno 900 na kvadrat namesto 1,5k recimo...
Zakaj bi ti karkoli zgubil? Stanovanje je še zmeraj enako in nihče te ne sili, da ga prodaš za manj.
Če te pa moti neka navidezna izguba, potem te pa najbrž tudi ne bi motilo, če bi ti država nabila davek na navidezen dobiček, ki ti ga je ustvarila s tvojo nepremičnino, ker je ta danes vredna več kot takrat, ko si jo kupil.

Enako, škoda je v vrednosti obstoječih nepremičnin... Kako se bi ti počutil če bi včeraj vzel kredit za 300k v LJ za garsonjero, potem pa država tudi s tvojim davkoplačevalskim denarjem poskrbi da bo ta garsonjera čez 5 let vredna 50k, ti boš pa imel še vedno kredita za 300k... boš vesel? Ali boš mislil fuck off i tata bi sine?
Ni naloga države, da daje garancije za naložbe. Če hočeš garancijo države, kupi državne obveznice ali uporabi depozit do 100keur. Če kupuješ nepremičnine, delnice, kripto, prodajaš sladoled... pa ne pričakuj, da ti bo država omogočala garantiran dobiček. Sicer pa me prav čudi, kako te po tej enaki logiki ne moti, koliko so mladi danes "veseli", ker morajo za enako nepremičnino dati 2x toliko denarja kot Mato par let nazaj. Misliš da so veseli? Ali si mislijo fuck off i tata bi sine? :))
Država mora skrbeti za to, da imajo ljudje osnovne dobrine, potrebne za življenje. In glede na to, da ljudje ustvarjajo zmeraj več in tehnologija napreduje, bi bilo edino smiselno pričakovati, da bodo nepremičnine zmeraj bolj dostopne, v resnici so pa zmeraj manj. In za to je kriva država, ki daje prednost "veselju" investitorjev v prazne zidove pred osnovno človekovo potrebo - streho nad glavo. Kar je seveda popolnoma zgrešeno in na dolgi rok vodi v propad družbe.

Nikakor, jaz sem proti temu, da cela država(davkoplačevalci) olajšamo tistim
V resnici je treba samo nehati olajševati lastništvo nepremičnin obstoječim lastnikom s subvencioniranimi javnimi servisi, za katere se od premoženja ne plačuje ustreznih davkov.

Mato989 je izjavil:

Zato ker potrebno je razumet da v SLO imamo LJ ko mini selo in potem tehnično samo vukojebino... zato je ekvivalent da primerjamo kako daleč od prestolnice so te cheap parcele... ker če vprašaš nekoga v Madridu bo verjetno rekel "vukojebina" enako kot reče LJ za Ptuj...

To drži da se v Valencii dogaja več kot verjetno v LJ ampak treba je zadeve postavit v realen kontekst za SLO velikost...

Torej Madrid = LJ (prestolnica)
Valencia = Celje/MB/NovoMesto ipd...

Kako daleč je do centra Valencie od tvoje nepremičnine? Verjetno kakšnih 50km... no toliko je od Haloz do Maribora recimo...

Ah, kje. Tujino gledaš preveč iz Slovenske "majhne" perspektive, kjer je LJ center. Veliko večjih držav je razdeljenih na manjše enote države/republike/kantoni/dežele itd. kjer lahko imaš znotraj teh regij tudi različno zakonodajo/davke itd. Na koncu nekega Munchna ne moreš primerjati s Celjem, saj je glavno mesto Bavarske in če živiš tam, ti v življenju ne o potrebno klicati v Berlin, kaj da bi tja moral iti. Po tej logiki bi morala biti okolica L.A. konkretno cenejša, saj je od Washington DCja oddaljena nekaj časovnih pasov.

In glede na to da smo v EU bi moral gledati cene glede na EU. In tukaj je celotna država precej draga, glede na to kar ponuja.

Vsi jamrači v Lon po kredit izgovor več ni

https://siol.net/novice/slovenija/nad-z...

Torrent ::

Mato989 je izjavil:

Retard ptujski.

Mato989 je izjavil:

Super. Se starim ni treba vec poleg dat.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Retard ptujski.

Ne bit zovcn tip je dpbil 1 mil plus kredita torej drugi zmorejo tudi
««
526 / 831
»»