» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
477 / 741
»»

Mato989 ::

Kanban je izjavil:

Sori, sem mislil, da si napisal

Mato989 je izjavil:

Ne vem jaz poklicem mojega sprodnika da mi naj da bolnisko in mi zraven stisne lekadol ki jih pol itak ne porabim

No pa saj je samo par tablet, kje se pa poznajo te centi. /s

Še ena družbenokoristna od tebe in to samo v zadnjih dveh tednih.

Seveda sem tako napisal... Ampak ponovno, to je neposredni odgovor na debilizem da če bi bil pa AI bi pa napizdili za bolniške še lažje... kot da je lahko še kaj lažje kot tako poklicat kot sem napisal.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kanban ::

Debilizem je igranje na družbeno korist, ko se z aviona vidi, da ti gre cel čas zgolj za lastno korist.

Kanban je izjavil:

Debilizem je igranje na družbeno korist, ko se z aviona vidi, da ti gre cel čas zgolj za lastno korist.

Seveda mi gre, če pa imamo tak debilen sistem ki vedno daje drugim, pol je pa treba sleparit da pokradeš kaj nazaj

In grd je nekdo, ki gre po faksu v svet xD

Kanban je izjavil:

In grd je nekdo, ki gre po faksu v svet xD

Preveč neumen si da bi razumel 2 logiki o katerih pišem, eno je to kar bi bilo super če bi bilo, drugo pa to kar je in kako pač moramo sistem sleparit ker drugače nam samo pobira in redkokdaj kaj da...

Ti pa mešaš oboje in modruješ

Zdaj pa nazaj na temo

V bistvu je samo ena logika - če bi vsi pospravili pred lastnim pragom, ne bi bilo treba slepariti. Od dohtarjev, ki jih iz javne vreče plačujemo, da paciente preusmerjajo v privat popoldansko dejavnost, do matotov, ki bi prek spja prali denar.

zavajon ::

johnnyyy je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Tudi če jih zgradiš 50k jih bo pokupil top 1% in hoardal. Umetno ustvarjanje pomanjkanja namreč vrednost ohranja visoko.

Hoardanje je precej povezano s pomanjkanjem. Če gledaš našo starejšo populacijo, ki je preživela 2. SV, boš opazil, da kar se hrane tiče vsi nekaj šparajo. Kruh tudi če je totalno plesniv, se ga obreže in poje. V USA tega paraktično ne vidiš. Razlog je v tem, da v USA nikoli niso imeli takšnega pomanjkanja kot pri nas. In tudi kar se tiče lastništva nepremičnin je podobno - pri nas hoardamo nepremičnine zaradi pomanjkanja le-teh, oz. ker smo v celi zgodovini imeli pomanjkanje. In tudi sedaj ni nič bolje.

Ha, ha, ... v ZDA ni pomanjkanja, pri nas pa je? Dobra šala.
Slovenci pač hoardajo nepremičnine zato, ker so kmetavzarji, ki ne poznajo nobene druge oblike parkiranja kapitala. Kot vsi ostali Balkanci.

Kanban je izjavil:

V bistvu je samo ena logika - če bi vsi pospravili pred lastnim pragom, ne bi bilo treba slepariti. Od dohtarjev, ki jih iz javne vreče plačujemo, da paciente preusmerjajo v privat popoldansko dejavnost, do matotov, ki bi prek spja prali denar.

Problem je ker nam ne bodo znižali davkov tudi če bi vse delali v dobro države ampak bi država pač več našega denarja porabila za druge bedarije in "programe"

Dokler bo tako pač ne bo noben normalen delal v dobro države ampak sebe.

zavajon je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Tudi če jih zgradiš 50k jih bo pokupil top 1% in hoardal. Umetno ustvarjanje pomanjkanja namreč vrednost ohranja visoko.

Hoardanje je precej povezano s pomanjkanjem. Če gledaš našo starejšo populacijo, ki je preživela 2. SV, boš opazil, da kar se hrane tiče vsi nekaj šparajo. Kruh tudi če je totalno plesniv, se ga obreže in poje. V USA tega paraktično ne vidiš. Razlog je v tem, da v USA nikoli niso imeli takšnega pomanjkanja kot pri nas. In tudi kar se tiče lastništva nepremičnin je podobno - pri nas hoardamo nepremičnine zaradi pomanjkanja le-teh, oz. ker smo v celi zgodovini imeli pomanjkanje. In tudi sedaj ni nič bolje.

Ha, ha, ... v ZDA ni pomanjkanja, pri nas pa je? Dobra šala.
Slovenci pač hoardajo nepremičnine zato, ker so kmetavzarji, ki ne poznajo nobene druge oblike parkiranja kapitala. Kot vsi ostali Balkanci.

Ne, SLovenci pač "hoardajo" (kolikor pač jih) nepremičnine zato ker vse ostalo nabijamo davke... namesto da bi razbremenili in spodbujali ostale oblike investiranja...

Sicer pa koliko folka nekdo pozna z 5 ali 10 ali 50+ nepremičninami? Tako fizičnih oseb...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Ne, SLovenci pač "hoardajo" (kolikor pač jih) nepremičnine zato ker vse ostalo nabijamo davke... namesto da bi razbremenili in spodbujali ostale oblike investiranja...

Nepremičnine so obdavčene skoraj enako kot delnice. V bistvu še bolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Kanban je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No to boš pa zagotovo podkrepil z dokazi in priemrom delnice ki izplačuje dividende obdavčene 25% vsako leto, kako si ti bolj obdavčen v nepremičnini...

Utk ::

Lej, samo bedak bi dal vse kar ima v slovenske delnice, ali v katerekoli druge delnice preko katerekoli slovenske firme, posrednika. Tolk izkušenj že ima(mo).
Če kdo misli, da bo kar tako nek povprečen Slovenec nakazoval po 100-200 jurjev gor in dol na degiro, revolut in podobne, se pa tudi moti.
Neki kriptomilijonarčki in sp-ji, ki delate za google za 200 jurjev na leto, se lahko tako zajebavate, nekdo, ki je šparal celo življenje pa pač ne bo. Pika, konec.

Mato989 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No to boš pa zagotovo podkrepil z dokazi in priemrom delnice ki izplačuje dividende obdavčene 25% vsako leto, kako si ti bolj obdavčen v nepremičnini...

A nisi ti tisti glasni, ki vsakič vrešči o tem, da imaš z nepremičnino tudi stroške (od katerih plačaš DDV, še pred tem pa dohodnino od plače, da lahko stroške plačaš)? Pa NUSZ, pa 25% davka od oddajanja, pa še marsikaj bi se našlo.

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Ne imaš prav, Američan pač proda svojo penzijo da kupi College svojemu frocu...

Slovenc pa ledvico, da froc med študijem ne živi pod mostom. :)

Kanban je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A nisi ti tisti glasni, ki vsakič vrešči o tem, da imaš z nepremičnino tudi stroške (od katerih plačaš DDV, še pred tem pa dohodnino od plače, da lahko stroške plačaš)? Pa NUSZ, pa 25% davka od oddajanja, pa še marsikaj bi se našlo.

Seveda sem jaz, ampak spet jemlješ iz enega konteksta v drugi...

Če bi prebral vse do konca mojih rantov bi videl da jaz pravim da če hočemo da folk manj HOARDA nepremičnine dajmo KORENČEK pri delnicah in ukinimo sploh vso obdavčitev delnic in sploh neke posrednike da lahko jaz kot fizična oseba na LJ borzi ustvarim račun in kupim ter tam ZASTOJN držim delnice SLO firm...

Nepremičnine so ŽE obdavčene kot si prav povedal, ampak če so bolj kot delnice oz. dividende pa dvomim... zato pa hočem primer in tvoj dokaz da so bolj. Ker procentualno dvomim da so bolj.

Mato989 je izjavil:

Ali pa obdavčili hoardane nepremičnine ;)

Mato989 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Seveda sem jaz, ampak spet jemlješ iz enega konteksta v drugi...

Če bi prebral vse do konca mojih rantov bi videl da jaz pravim da če hočemo da folk manj HOARDA nepremičnine dajmo KORENČEK pri delnicah in ukinimo sploh vso obdavčitev delnic in sploh neke posrednike da lahko jaz kot fizična oseba na LJ borzi ustvarim račun in kupim ter tam ZASTOJN držim delnice SLO firm...

Nepremičnine so ŽE obdavčene kot si prav povedal, ampak če so bolj kot delnice oz. dividende pa dvomim... zato pa hočem primer in tvoj dokaz da so bolj. Ker procentualno dvomim da so bolj.

Torej ni problem davek, če so primerljivi, ampak zakoreninjena mentaliteta neke varnosti, kar je izpostavil Utk.

Da pa ne razumeš, da je davek od dividend davek na neto dobiček (za dobit dividendo nimaš stroškov), davek od oddajanja pa je to davek na bruto dohodek, je pa to tvoj problem. Ko bi ti pa kdo dvignil davek na nepremičnino pa takoj najdeš milijon davkov ki jih že plačuješ za nepremičnino.

Ja, drugo je pa to, da če nekdo vrže 500 evrov v material za neko škarpo in sam naredi, je pač naredu neko "dodano vrednost". Normalno, vam tista škarpica nič ne pomeni, njemu pa. Po 20 letih takih malih vlaganj, je pa lahko hiša nečemu podobna, ali pa ne. In spet, vam to nič ne pomeni, njemu pa. V resnici se je za vprašat kaj je pa potem sploh point nekih cifer na degiru, če pa nimaš okoli hiške porihtano tako kot si želiš. Nemci pač ne vlagajo v škarpe, če pa itak živijo večinoma v najemu. No, smo pa že tudi lepili linke, kjer se videlo, da v resnici niti v delnice ne vlagajo ne vem kolk več od Slovencev...

Ne rabiš se name jezit in stresat nekega gneva, nimam nič proti tvojemu prepričanju. Niti se škarpa in delnice ne izključujejo. Je pa lepo da se trudiš z nekim absurdom dokazat svoj point.

Torej ni problem davek, če so primerljivi, ampak zakoreninjena mentaliteta neke varnosti, kar je izpostavil Utk.

Če so davki PRIMERLJIVI potem večina ljudi raje vzame tisto kar jim je bližje... to pa niso imaginarni papirji na nekem tujem brokerju ala Degiro ali trading ampak garsonjera v sosednjem mestu ali v sosednji ulici...

Če hočeš s KORENČKOM nekaj približat ljudem moraš dati boljše ne primerljive pogoje... da nekdo ki zna računat reče "huh, če bom v nepremičnino vlagal bo slabše kot če v delnice"

Da pa ne razumeš, da je davek od dividend davek na neto dobiček (za dobit dividendo nimaš stroškov), davek od oddajanja pa je to davek na bruto dohodek, je pa to tvoj problem. Ko bi ti pa kdo dvignil davek na nepremičnino pa takoj najdeš milijon davkov ki jih že plačuješ za nepremičnino.

Ja in kaj pol če nimaš stroškov... pomislimo logično... če meni država pobere 25% davka na divdendo kaj točno je naredila s tem? Nekega SLovenca je razpizdila in ne vlaga... če davka nae bi bilo, bi marsikdo raje vložil v delnice in bi NETO dobiček porabil v trgovini v Sloveniji od koder bi že itak država dobila DDV...

Cilj Države bi moralo biti NAGRAJEVANJE (ali vsaj ne kaznovanje) tistih ki z divdendami iz TUJIH podjetij nosijo NETO dobiček v SLO... namesto tega upali država 25% davka... Vidiš kakšen absurd je to? Država bi morala bit srečna da jaz držim BASF ali neke dividendne tuje delnice in dobim vsako leto recimo 2 jurija dividend ker bom ta 2 jurija tu porabil in bo s tem šla gor kupna moč... namesto tega država to preko davka na dobiček DESTIMULIRA.

Kanban je izjavil:

Ne rabiš se name jezit in stresat nekega gneva, nimam nič proti tvojemu prepričanju. Niti se škarpa in delnice ne izključujejo. Je pa lepo da se trudiš z nekim absurdom dokazat svoj point.

Nič se ne jezim nate, od kod ti to?
Sej jaz niti ne mislim, da je škarpa zmeraj boljša investicija od delnic, daleč od tega (treba imet mejo pri enem in pri drugem), samo pravim, da ljudje tako razmišljajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

ZveeZ ::

Pa tudi vsi pozabljate, da za investiranje v nepremicnine, vam/nam banka posodi denar. Za v delnice pa pac ne:)

Haha, jaz sigurno ne pozabljam, ampak so mi rekli, da imajo tudi oni 5x vzvod na IB in ne vem kje, in to pri par 100 jurjih...
Sami super nasveti za navadne smrtnike.

Malidelničar ::

Pozabljate tudi priseljevanje ljudi, kar poganja nepremičnine navzgor.

Recimo v Evropi sta dva takšna nam primerljiva primera (ker gre za relativno manjši državi!) Nizozemska ter Irska. Nizozemci so zaradi migracijskega pritiska, ki je napihnil trg nepremičnin v državi, izvolili Wilderska. Na Irskem pa se v zadnjega pol leta slabša situacija z povečanim prebivalstvom, ki je v 10 letih naraslo za 30% (to so migranti neirskega, pogosto afriškega, arabskega izvora) in tudi tam je situacija z nepremičninami čisti dizastr.

Zato sem rekel, da pri nas bi to morala biti kombinacija faktorjev:
1. Zamanjševanje priseljenskega pritiska oz. targetirana migrantska politika ala Avstralija
2. 10-15 letna politika gradnje stanovanjskih naselij za najem v LJ in predvsem v ostalih slovenskih mestih (Stanovanjski sklad, sklad MOL)
3. Spodbujanje selitve mladih izven mest, v "vukojebine", če bi le-te lahko službeno pokrivali z novimi gospodarskimi središči v mestih ala MB, CE, NM, MS, GO
4. Opustitev velikega dela nepremičninskih "zelenih politik" ki onemogočajo poceni obnovo, oz. repurposement obstoječega stavbnega fonda
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Mato989 je izjavil:

Če so davki PRIMERLJIVI potem večina ljudi raje vzame tisto kar jim je bližje... to pa niso imaginarni papirji na nekem tujem brokerju ala Degiro ali trading ampak garsonjera v sosednjem mestu ali v sosednji ulici...

Če hočeš s KORENČKOM nekaj približat ljudem moraš dati boljše ne primerljive pogoje... da nekdo ki zna računat reče "huh, če bom v nepremičnino vlagal bo slabše kot če v delnice"

Ja in kaj pol če nimaš stroškov... pomislimo logično... če meni država pobere 25% davka na divdendo kaj točno je naredila s tem? Nekega SLovenca je razpizdila in ne vlaga... če davka nae bi bilo, bi marsikdo raje vložil v delnice in bi NETO dobiček porabil v trgovini v Sloveniji od koder bi že itak država dobila DDV...

Cilj Države bi moralo biti NAGRAJEVANJE (ali vsaj ne kaznovanje) tistih ki z divdendami iz TUJIH podjetij nosijo NETO dobiček v SLO... namesto tega upali država 25% davka... Vidiš kakšen absurd je to? Država bi morala bit srečna da jaz držim BASF ali neke dividendne tuje delnice in dobim vsako leto recimo 2 jurija dividend ker bom ta 2 jurija tu porabil in bo s tem šla gor kupna moč... namesto tega država to preko davka na dobiček DESTIMULIRA.

No pa si končno poštekal da ni problem to da "na vse ostalo nabijamo davke", ker to bi pomenilo, da so cegli malo obdavčeni, delnice pa visoko.

V zadnjem delu pa se strinjam delno. Cilj države bi moral biti najprej investiranje v podjetja, delnice in depozite v Slovenije. Ne pa da s svojim denarjem hraniš BASF in se trkaš po prsih, ko nekaj malega dobička najde pot v Slovenijo. Nemcem pa s tvojim vložkom raste gospodarstvo, kupna moč, razvijajo se etc. Ampak to je utopija, saj naši državi ne grejo še precej preprostejše stvari... Z izdajo obveznic državljanom se ne premakne nikamor, obdavčitev je 25% (s popustom do 1000eur, Hrvati imajo svoje v celoti oproščene). Lastništvo v podjetjih je povsem nefleksibilno, delniške opcije visoko obdavčene in v praksi nemogoče za uporabo v praksi (obisk notarja za vsako delitev delnic). In še cel kup stvari.

urli ::

Malidelničar je izjavil:

Pozabljate tudi priseljevanje ljudi, kar poganja nepremiÄnine navzgor.

3. Spodbujanje selitve mladih izven mest, v "vukojebine", Äe bi le-te lahko sluĹžbeno pokrivali z novimi gospodarskimi srediĹĄÄi v mestih ala MB, CE, NM, MS, GO

Ampak "vukojebina" po novem pomeni stara bajta v hribovitih rovtah, zadnje pol kilometra brez asfaltnega dostopa (veselo pluženje snega v lastni režiji press)... ker definicija vukojebine izpred par let ne drži več. V Brežicah so zdaj 1-sobna stara stanovanja, cca. 40m2, kar je pred leti stalo mogoče 50.000€, zdaj ovrednotena že za 120.000€-130.000€ :)) https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro... Vrag je vzel šalo. S takšnim tempom v relativno zelo majhni Sloveniji kmalu več ne bo vukojebin :D

Karen ::

Ne da ne bo več vukojebin - cela Slovenija (je že) ena vukojebina, samo draga >:D

No pa si končno poštekal da ni problem to da "na vse ostalo nabijamo davke", ker to bi pomenilo, da so cegli malo obdavčeni, delnice pa visoko.

Jaz to že ves čas vem...

Cilj države bi moral biti najprej investiranje v podjetja, delnice in depozite v Slovenije. Ne pa da s svojim denarjem hraniš BASF in se trkaš po prsih, ko nekaj malega dobička najde pot v Slovenijo

jaz bi nagrajeval folk ki iz tujine prinese denar in zapravlja v SLO... Kaj pol če nekdo da v BASF 10k ojrov prihrankov, če pol vsako leto recimo dobi 700 EUR dividend in jih zapravlja v SLO... to je dobro... to pomeni da smo SLovenci solastniki tujih podjetij in od njih črpamo dobiček nazaj v SLO...

Z izdajo obveznic državljanom se ne premakne nikamor, obdavčitev je 25% (s popustom do 1000eur, Hrvati imajo svoje v celoti oproščene). Lastništvo v podjetjih je povsem nefleksibilno, delniške opcije visoko obdavčene in v praksi nemogoče za uporabo v praksi (obisk notarja za vsako delitev delnic). In še cel kup stvari.

Seveda, ampak specialci tu pa vidijo rešitev da nabijemo davke na nepremičnine da bo vse slabo samo bodo delnice ipd. zgledalo manj slabo... namesto da bi razbremenili in ponudili korenčke na drugi strani

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Če nekdo kupi delnice npr. KRKG s tem investira denar v Slovensko podjetje, kjer se dodatne zaposlitve poznajo na naši statistiki in kjer obdavčen dobiček ostane v Sloveniji. Ko bo moja hiša zgrajena, se bo v LJ sprostilo eno stanovanje, ki ga bo lahko nekdo zasedel, pred tem pa bom plačal še ogromno davka na material in tudi delo (ja nekdo v Sloveniji bo imel zaradi tega delo in bo plačal tudi davke in prispevke). Če se nekdo odloči, da pri nas naredi apartmaje in se fokusira na tuje turiste, bo najprej trošil pri nas (da se zgradi), ko pa pridejo turisti pa bo kup lokalnih gostiln imelo dobičke in tudi država bo dobila svoj del.

Nekdo ki bo investiral v tujini, npr delnice BASF, je investiral drugje in večino dobička bo pobrala druga država. Če zgradiš apartmajsko naselje na HR, bodo večino dela in na koncu dobička imeli Hrvati. Kar bo dobil investitor in naša država so le drobtine - dividende in davek od njih (ter davek na dobiček ob prodaji).

Tako, da ne razumem zakaj bi te morali kot lastnika tujih delnic nagrajevati? Jaz sem edini zaposlen v podjetju, ki ima tuje lastnike in dobiček skupine se deli tudi med Slovenski del in tako državi posredno na leto prinesem preko 100k€ davkov (če dam odpoved, se firma zapre in denar bodo dobile druge skupine). A veš kaj je nagrada za to? Referentka na UE se je pri izdajanju GD zaj*** in mi ga mislijo razveljavit, mi pa v sredini gradnje.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Če nekdo kupi delnice npr. KRKG s tem investira denar v Slovensko podjetje, kjer se dodatne zaposlitve poznajo na naši statistiki in kjer obdavčen dobiček ostane v Sloveniji. Ko bo moja hiša zgrajena, se bo v LJ sprostilo eno stanovanje, ki ga bo lahko nekdo zasedel, pred tem pa bom plačal še ogromno davka na material in tudi delo (ja nekdo v Sloveniji bo imel zaradi tega delo in bo plačal tudi davke in prispevke). Če se nekdo odloči, da pri nas naredi apartmaje in se fokusira na tuje turiste, bo najprej trošil pri nas (da se zgradi), ko pa pridejo turisti pa bo kup lokalnih gostiln imelo dobičke in tudi država bo dobila svoj del.

Nekdo ki bo investiral v tujini, npr delnice BASF, je investiral drugje in večino dobička bo pobrala druga država. Če zgradiš apartmajsko naselje na HR, bodo večino dela in na koncu dobička imeli Hrvati. Kar bo dobil investitor in naša država so le drobtine - dividende in davek od njih (ter davek na dobiček ob prodaji).

Tako, da ne razumem zakaj bi te morali kot lastnika tujih delnic nagrajevati? Jaz sem edini zaposlen v podjetju, ki ima tuje lastnike in dobiček skupine se deli tudi med Slovenski del in tako državi posredno na leto prinesem preko 100k€ davkov (če dam odpoved, se firma zapre in denar bodo dobile druge skupine). A veš kaj je nagrada za to? Referentka na UE se je pri izdajanju GD zaj*** in mi ga mislijo razveljavit, mi pa v sredini gradnje.

Zato ker nosiš kapital v državo oz dobičke...

Dejansko je vse to plus

1. investiranje v SLO firme
2. investiranje v tuje firme in prinos denarja domov (dobičkov)
3. turizem (prinos denarja tujcev v državo)

Vsak ki prinese karkoli v državo je to plus, ni ga treba dodatno obdavčit ampak je super če denar porabi v državi

ZveeZ ::

In kaj nam to pomaga, ce se s tem denarjem ne ravna gospodarno?
Dokler se tega ne uredi, sem proti uvedbi novih oz visjih obdavcitev naroda.

Gregor P ::

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Malidelničar ::

Malidelničar je izjavil:

1. Zamanjševanje priseljenskega pritiska oz. targetirana migrantska politika ala Avstralija
2. 10-15 letna politika gradnje stanovanjskih naselij za najem v LJ in predvsem v ostalih slovenskih mestih (Stanovanjski sklad, sklad MOL)
3. Spodbujanje selitve mladih izven mest, v "vukojebine", če bi le-te lahko službeno pokrivali z novimi gospodarskimi središči v mestih ala MB, CE, NM, MS, GO
4. Opustitev velikega dela nepremičninskih "zelenih politik" ki onemogočajo poceni obnovo, oz. repurposement obstoječega stavbnega fonda

Okej, jaz sem svoj predlog dal, kakšni so pa vaši predlogi za rešitev situacije, oz. jih sploh imate?

Oz. je situacija nerešljiva in pustimo, da se zadeve gibljejo po neki inerciji gor in dol?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

kriptobog ::

Malidelničar je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Okej, jaz sem svoj predlog dal, kakšni so pa vaši predlogi za rešitev situacije, oz. jih sploh imate?

Oz. je situacija nerešljiva in pustimo, da se zadeve gibljejo po neki inerciji gor in dol?

Če želite lastno nepremičnino je rešitev znana. Vedno bila in vedno bo. Torej, več zaslužit.

Rešitev je več, ampak najboljše so take ki ne vključujejo več birokracije od države ipd...

Najbolje bi bilo kot sem že povedal:

- Flat rate 0,5% davka na nepremičnine na VREDNOST m2 za povprečje sklenjenih prodaj in nakupov v zadnjega pol leta v tisti Občini + sosednjih (če je manj kot 10 sklenjenih kupoprodajnih pogodb se pogleda še povprečja cele regije (Štajerska, Pomurska ipd...)
- Spremeniti prispevke in dohodnino tako da nekdo z cca 2.100 bruto plače dobi cca. 200 NETO več nakazila na TRR (neto višji)

Kaj bi to pomenilo?

Par ki si lasti nepremičnino vredno recimo 150k (mb) in ima 2x plačo 2.100 EUR bruto bi moral plačati 750EUR davka in bi dobil letno 4.800 NETO več na TRR

Nobenih olajšav na št. prijavljenih, na nič... Tisti ki ne plačajo ne dobijo izvršb in ničesar ampak po smrti se nepremičnina proda na dražbi, denar pa gre v proračun začetna cena dražbe je 1.000 EUR.... dražitelj pa se mora zavezati da bo lastnik najmanj 15 let(da malo zajebeš prekupčevalce)

To bi bila taka idealna mehka rešitev... če si loastiš in sam živiš v 3 sobnem v LJ vrednem 350k pač plačaj 1750EUR davka na leto jebiga...

Mato989 je izjavil:

Rešitev je več, ampak najboljše so take ki ne vključujejo več birokracije od države ipd...
- Spremeniti prispevke in dohodnino tako da nekdo z cca 2.100 bruto plače dobi cca. 200 NETO več nakazila na TRR (neto višji)

Naj ugibam, ti čisto po naključju spadaš med tiste, ki imajo cca 2.100 bruto plače ;)

zavajon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Naj ugibam, ti čisto po naključju spadaš med tiste, ki imajo cca 2.100 bruto plače ;)

Nič več, jaz grem na s.p. in bom imel kar ene 50% več... in takim nad 2.100 bruto ne bi po mojem predlogu pripadalo nič...

Torej vsa razbremenitev se naredi med minimalcem in 2.100 bruto... Minimalec recimo 100 NETO in pol postopoma 10EUR več do 200 neto skupaj pri 2.100 bruto

Samo glavni pogoj za moj predlog je flat rate 0,5% (ali 0,75%) na VSAKO NEPREMIČNINO (torej tudi centre trgovske ipd...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

vidko54 ::

Mato se je hotu sam pohvalit, da zdej je pa resen igralec z izjemno plačo. Mogoče pa sedaj sledi nakup nepremičnine v LJ, da ne bo sam o Ptuju govoril :D

kriptobog ::

uuu mato gre na sp. Mogoče bo zdaj pokasiral clo za eno normalno plačo mesečno

Baja ::

eh, mato se bo preseljo v Haloze, valda nebo plačo 0,5 davka od cen na Ptuju :D

Kripto mesi ::

Mato989 je izjavil:

zavajon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nič več, jaz grem na s.p. in bom imel kar ene 50% več... in takim nad 2.100 bruto ne bi po mojem predlogu pripadalo nič...

Torej vsa razbremenitev se naredi med minimalcem in 2.100 bruto... Minimalec recimo 100 NETO in pol postopoma 10EUR več do 200 neto skupaj pri 2.100 bruto

Samo glavni pogoj za moj predlog je flat rate 0,5% (ali 0,75%) na VSAKO NEPREMIČNINO (torej tudi centre trgovske ipd...)

Lol s 3.5k na sp boš na minimalcu :))

tiborrr ::

Ta tema je polna lisic in kislega grozdja, začinjene z škodoželjnostjo in izrazitim manjkom empatije.
Fantastična mešanica neokapitalistov, ki se po potrebi prelevijo v največje socialiste, proti katerim je Venezuela kapitalistična metropola.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

redtech ::

Davke bodo pobirali tam, kjer je največja masa. Ne moreje nižat obdavčitve do 2100 bruto, če je tukaj notri večina?

enemon ::

Evo spet ena marleska iz Zaloga iz sedemdesetih za 243k :D

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

LeQuack ::

A ostale so se že prodale?
Quack !

mm&r ::

enemon je izjavil:

Evo spet ena marleska iz Zaloga iz sedemdesetih za 243k :D

Eno od teh sem zasledil v ETZ med prodanimi, letnik 1970/Zalog/Delavska ulica/83kvm; prodana za 180k
Drugače pa za tisti konec letos ni neki zapisov v ETZ, opcija je, da še niso podatki vnešeni.

enemon ::

LeQuack je izjavil:

A ostale so se že prodale?

Ena za 115k, 70 m2 površine oktobra letos.

gansta ::

Zalog ima sumljivo "nizke" cene, kot da tam nihče ne želi živeti :D

amacar ::

amacar je izjavil:

amacar je izjavil:

Malo spustili ceno: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

In gremo še malo nižje, že 260k popusta

Ze skoraj 400k ceneje kot je startal, sedaj 729k. Nov oglas, zato ni prejsnje cene: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

redtech ::

160m hiška na 400 kvadratih ...

Možen je tudi najem hiše. Verjetno 7k/mesec po njegovem izračunu ROI :))

Sedaj pa poglej, kako bi obrali reveža za 400k, pa še vedno ima 400k rezerve :))

OneYellow ::

Za enih 500k se bo pa morda že našel kupec.
««
477 / 741
»»