» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
441 / 821
»»

matobeli ::

1. NUSZ, tako kot vsi drugi.
2. Napiši koliko ga plača fotr za vikend. Jaz rečem 45.32€/leto.
3. vzdržuje vrednost stanovanja za 0 dodatnih €
4. vzdržuje vrednost stanovanja za 0 dodatnih €

Kar probaj ne kurit v bajti 10let in nič vzdrževat. V stanovanju? Če maš vlago prideš zluftat, drugače še to ne. Še tisti ki imajo pavšalno ogrevanje se izjemno bunijo ker morajo za prazna stanovanja plačevat ogevanje, bi najraje videli zastonj ogrevaje od sosedov.

Mato989 ::

matobeli je izjavil:

1. NUSZ, tako kot vsi drugi.
2. Napiši koliko ga plača fotr za vikend. Jaz rečem 45.32€/leto.
3. vzdržuje vrednost stanovanja za 0 dodatnih €
4. vzdržuje vrednost stanovanja za 0 dodatnih €

Kar probaj ne kurit v bajti 10let in nič vzdrževat. V stanovanju? Če maš vlago prideš zluftat, drugače še to ne. Še tisti ki imajo pavšalno ogrevanje se izjemno bunijo ker morajo za prazna stanovanja plačevat ogevanje, bi najraje videli zastonj ogrevaje od sosedov.

1. ja in če je NUSZ tako kot vsi drugi, point je da če imaš 3 nepremičnine plačaš 3x NUSZ... torej je popolnoma smiselno da rečeva da je to davek na nepremičnino čeprav se perverzno imenuje nadomestilo za stavbno zemljišče...

2. Ne vem koliko mislim da okrog 40 EUR da...

3. In če vzdržuje? Še vedno je to DAVEK ki ga plačaš

4. Enako kot točka 3.

Point je koliko STROŠKOV ima oseba ki drži prazno stanovanje na leto in tega je toliko da od tega pade državi in občinam cca 1.000 EUR davka.

Recimo če jaz jutri kupim še 1 flet in se izselim iz tega bom plačeval:

1. 67 EUR NUSZja
2. 80 EUR davka na nepremičnine
3. 15,7EUR v sklad za upravljanje (od tega se plača potem ob popravljanju DDV torej država dobi 22% od 15EUR ali dobre 3EUR na mesec
4. Položnico upravitelja stavbe ki je v povprečju cca 55 EUR/mesec (torej spet DDV cca dobrih 10EUR za državo na mesec) --- Tole so smeti, voda, čiščenje itd...
5. Prisilno ogrevanje (ne moreš izklopit) ki je letno cca 700EUR od tega 22% DDV in še dodatne zadeve kot je OVE davek ipd... torej cca 180 EUR/meto
6. Elektriko lahko teoretično sicer skenslaš ampak je neumno ker jo potrebuješ ko prideš počistit včasih ipd... torej imamo spet minimum ene 25EUR na mesec kar je spet 5EUR/mesec DDV minimalno

Torej moje malo stanovanje 61m2 bi letno plačalo davka tam cca. slabih 500EUR... samo zato da je tam nekje..... NUSZ, vrednost (davek) so v LJ in drugje višji pa tudi vrednosti ocenjene višje kar pomeni da je moja teza tam 700-1000 EUR pravilna...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

LeQuack je izjavil:

Ampak država rabi denar, 7 milijard za poplave. Tako da hoče več, ta drobiž ki ga dobi trenutno ni dosti.

Vsaka obcina naj sama krije popravilo svoje infrastrukture. Vsaka vas je zelela biti svoja obcina, zdaj ko jo imajo naj pa urejajo kar je njihovo.
Al pa razpustimo obcine. Obcina naj bo samo kjer je upravna enota. OStalo se razpusti in odpusti. PA bo na ta racun privarcevano kar precej denarja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

Torrent ::

matobeli je izjavil:

Torrent je izjavil:

Še vedno nisi odgovoril. Zakaj cviliš proti davku na prazne nepremičnine?

Je že večkrat povedal da bo dobil vikend in se boji da bi davek pomenil precejšne razvrednotenje, če pa ne bodo cene starih vikendov na goričkem strmoglavile, bi pa še vedno moral plačevat davek ki je večji od 0.

Ampak važno je da mora samo nemo gledat kako evri letijo skozi okno medtem ko njegov oče ne proda vikenda za 150k. To je ustrezna kazen za takega žida.

Aja, LOL. Ker bo mel en vikend, za katerega bi plačal nek drobiž na leto, če ne najde nekoga, ki bi se tam prijavil, se zdaj bori za vse mogotce, ki držijo po več praznih stanovanj ali pa jih oddajajo na črno. Zato je očitno prav, da ljudje v mestih plačajo več 100.000 evrov za stanovanje, ker jih "primanjkuje", da ne bi on v vukojebini davka plačal par 10 EUR na leto. Slovenska žalost v vsej svoji veličini.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

PrihajaNodi ::

kriptobog je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ampak država rabi denar, 7 milijard za poplave. Tako da hoče več, ta drobiž ki ga dobi trenutno ni dosti.

Vsaka obcina naj sama krije popravilo svoje infrastrukture. Vsaka vas je zelela biti svoja obcina, zdaj ko jo imajo naj pa urejajo kar je njihovo.
Al pa razpustimo obcine. Obcina naj bo samo kjer je upravna enota. OStalo se razpusti in odpusti. PA bo na ta racun privarcevano kar precej denarja

Kaj se ti vsajaš. Itak ne živiš v Sloveniji. Valda da more vas z 2 miljona ljudi imet 220+ občin...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

johnnyyy ::

kriptobog je izjavil:

Glede na velikost Slovenije, bi lahko vse občine/regije/upravne enote spravili kar na skupni imenovalec, da se vse ureja centralizirano. Glede na to da je v Ljubljani največ birokracije, bi bilo najbolje da se vse ureja direktno iz Ljubljane. S trenutnimi zaposlenimi MOL nebi mogel obvalovati celotne Slovenije, zato bi lahko na MOL zaposlili še kakšnih 1000 ljudi, ker pa varčujemo naj bodo le-ti Ljubljančani, da se privarčuje na gorivu.

PrihajaNodi je izjavil:

kriptobog je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Kaj se ti vsajaš. Itak ne živiš v Sloveniji. Valda da more vas z 2 miljona ljudi imet 220+ občin...

Zivim v Sloveniji.

johnnyyy je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Glede na velikost Slovenije, bi lahko vse občine/regije/upravne enote spravili kar na skupni imenovalec, da se vse ureja centralizirano. Glede na to da je v Ljubljani največ birokracije, bi bilo najbolje da se vse ureja direktno iz Ljubljane. S trenutnimi zaposlenimi MOL nebi mogel obvalovati celotne Slovenije, zato bi lahko na MOL zaposlili še kakšnih 1000 ljudi, ker pa varčujemo naj bodo le-ti Ljubljančani, da se privarčuje na gorivu.

Ja valda, pa Janukovic lahko pripelje svoje iz Srbije pa jim da še neprofitna stanovanj. Upam da bere tale forum da se mu utnre kakša zvezdica in to realizira.
Janukovičevi sinovi bi pa lahko obvladovali ostale regije, ki bi jih poimenovali v sektorje, kot v Bukaresti.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

velikBrokoli ::

Centralno planiranje je definitivno dobra odločitev, poglejte kako dobro dela ZZZS :)

PrihajaNodi je izjavil:

Ja valda, pa Janukovic lahko pripelje svoje iz Srbije pa jim da še neprofitna stanovanj. Upam da bere tale forum da se mu utnre kakša zvezdica in to realizira.
Janukovičevi sinovi bi pa lahko obvladovali ostale regije, ki bi jih poimenovali v sektorje, kot v Bukaresti.

Seveda. Pri svojem zapisu sem bil malce sarkastičen, saj si ljudje po eni strani nekaj želijo, a v bistvu sploh ne vedo kaj si želijo oz. kaj so alternative. Večina se jih ne zaveda, da je večina občin šla "na svoje" ravno zaradi denarja, ker so ga dobile več, saj je prej glavnina ostala v okolici sedeža občine. Če se to ne bo dalo rešit po nekem ključu (najbolje avtomatskem), se lahko na koncu zgodi, da bomo imeli eno občino z nekaj manj zaposlenimi kot imamo sedaj v vseh občinah, pa še denarja bo manj za periferijo.

tony1 ::

velikBrokoli je izjavil:

Utk je izjavil:

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa seveda se treba zavedat, da za 300 evrov minus 20% pač od lastnikov ne bo nihče investiral niti evra v opremo.

Ni panike, pri 600evrih se investira x2 od niti evra.

Jaz svojim rečem, da če imajo karkoli trajnega za izboljšat v stanovanju, naj kupijo, zmontirajo, se odšteje od najemnine.

Fer. Tudi moji trenutni najemodajalki sem podobno predlagal, ko sva želela klimo v stanovanju, sem ponudil zastonj montažo, ona pa je plačala ceno klime.

Zanimivo dojemanje kaj je "fer". To ni fer.

Vgradnja klime je tipično investicijsko vzdrževanje, ki izboljša stanje objekta. Normalno bi bilo, da bi jo v celoti plačal lastnik stanovanja. Če bi že hotel biti gorenc in škrtuh, bi na najemnika prevalil stroške montaže, ki so precej nižji od cene klime. Tako se pa tle trkaš po prsih, kakšen dobrotnik si, v resnici si pa en škrtuh.

No, je pa res, da bi bil lahko tudi škrtuh z balkanskim inatom, tak ki klime ne bi dal vgraditi, pa da se na glavo postaviš. Ćeprav je vgrajena klima nato vedno last lastnika in naredi lastno stanovanje boljše in z višjo vrednostjo. Ampak dajmo jasno povedati: je razlika med biti nepedrski in biti na tričetrt pedrski.

Pa še nekaj: poceni klimo z montažo dobiš za par stotakov, stanovanje pa je vredno vsaj 150 jurjev. Si zmožen ovrednosti to razmerje? To ni noben strošek, to še ena najemnina ni.

Tle se pa pogovarjamo, kot da si pol letne plače vrgel za eno klimo. Neverjetno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Malidelničar ::

johnnyyy je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Seveda. Pri svojem zapisu sem bil malce sarkastičen, saj si ljudje po eni strani nekaj želijo, a v bistvu sploh ne vedo kaj si želijo oz. kaj so alternative. Večina se jih ne zaveda, da je večina občin šla "na svoje" ravno zaradi denarja, ker so ga dobile več, saj je prej glavnina ostala v okolici sedeža občine. Če se to ne bo dalo rešit po nekem ključu (najbolje avtomatskem), se lahko na koncu zgodi, da bomo imeli eno občino z nekaj manj zaposlenimi kot imamo sedaj v vseh občinah, pa še denarja bo manj za periferijo.

To je res, to se pri občinah pozablja. V Sloveniji v devetdesetih ni bilo fer odnosa po občinah, da bi se enakomerno razvijalo vsa naselja v občini. In že če si imel eno staro večjo občino z recimo 2 velikima naseljema se je vlagalo samo v največje mesto, kraj, drugi veliki kraj je pa bil zapostavjlen. In hop, nezadovoljstvo se je nabiralo in nabiralo in folk v tej veliki občini je bil hitro skregan in hop - nova občina.

Vseeno smo s temi majhnimi občinami (čeprav v tujini so še manjše) vsaj uspešno zavrli trend praznjenja podeželja - če tega ne bi bilo, bi bila rast nepremičnin, ki bi jo poganjala centralizirana Ljubljana, še bistveno večja.

Občinam bi bilo v interesu da se poveča ponubdo, možno po kakšnih manjših mestnih občinah. To bi lahko naredile preko pritiska na Stanovanjski sklad - naj gradi v Mariboru, Celju, Kočevju, Ptuju, Murski Soboti, Črnomlju in ne da smo v zadnjih letih prioritizirali gradnjo v LJ (ena redkih zgrajenih sosesk je bila v Ljubljani na Brdu; Maribora se Sklad dolgo ni dotaknil).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk ::

Vgradnja klime je tipično investicijsko vzdrževanje, ki izboljša stanje objekta. Normalno bi bilo, da bi jo v celoti plačal lastnik stanovanja. Če bi že hotel biti gorenc in škrtuh, bi na najemnika prevalil stroške montaže, ki so precej nižji od cene klime. Tako se pa tle trkaš po prsih, kakšen dobrotnik si, v resnici si pa en škrtuh.

No, je pa res, da bi bil lahko tudi škrtuh z balkanskim inatom, tak ki klime ne bi dal vgraditi, pa da se na glavo postaviš. Ćeprav je vgrajena klima nato vedno last lastnika in naredi lastno stanovanje boljše in z višjo vrednostjo. Ampak dajmo jasno povedati: je razlika med biti nepedrski in biti na tričetrt pedrski.

Pa še nekaj: poceni klimo z montažo dobiš za par stotakov, stanovanje pa je vredno vsaj 150 jurjev. Si zmožen ovrednosti to razmerje? To ni noben strošek, to še ena najemnina ni.

Tle se pa pogovarjamo, kot da si pol letne plače vrgel za eno klimo. Neverjetno.

Neverjetno kako si nepismen. On je v najemu in je plačal montažo, lastnica je pa plačala klimo. Če je potem najemnina ostala enaka, je to čisto v redu. Lastnica ne rabi klime, on je rabi, ki not živi.

tony1 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Utk je izjavil:

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa seveda se treba zavedat, da za 300 evrov minus 20% pač od lastnikov ne bo nihče investiral niti evra v opremo.

Ni panike, pri 600evrih se investira x2 od niti evra.

Jaz svojim rečem, da če imajo karkoli trajnega za izboljšat v stanovanju, naj kupijo, zmontirajo, se odšteje od najemnine.

Fer. Tudi moji trenutni najemodajalki sem podobno predlagal, ko sva želela klimo v stanovanju, sem ponudil zastonj montažo, ona pa je plačala ceno klime.

Mislim, da si pozabil tablete vzeti, ker tole je eno navadno shizofreno sranje od sporočila. :))

Gregor P ::

Če je zaradi podnebnih sprememb v stanovanju postalo prebivanje prevroče, potem mora lastnik/najemodajalec bodisi vgraditi klimo, poskrbeti za primerno izolacijo ipd., ali pa nehati oddajati to stanovanje na trgu. Seveda pa je lahko možen tudi drugačen dogovor npr. da mu to naredi najemnik in potem bodisi klimo ob koncu najemnega obdobja vzame s seboj, ali pa mu jo odplača najemodajalec (minus amortizacija oz. plača morda nekaj malega le še za uporabno vrednost) oz. se to upošteva pri najemnini, ki je zaradi tega za neko obdobje nižja. Med civiliziranimi, kulturnimi ljudmi to sploh ne bi smela biti nobena težava.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Utk ::

Klimo se (lahko) zmontira za tak drobiž, da je čist vseeno kdo plača. Če je nekdo v daljšem najemu not, je to komot lastnik, ker to res nič ne pomeni. Če pa nekdo hoče "ta pa ta" model za jurja in pol, potem pa pač naj prispeva.

Jaz se dobro razumem z najemodajalko, ona nič ne komplicira, zato sem ji predlagal, da kupi klimo za nekih 600 evrov, jaz sem jo pa zmontiral.

Tony pa očitno tablet ni vzel in me zmerja, da sem pederski balkanski škrtuh? :)) Slotech res nikoli ne razočara.

johnnyyy je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Večina butastih slovencev tudi ne ve da je bil tak pritisk za istop iz Yuge ravno z razlogom denacionalizacije in plenjenja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Gregor P je izjavil:

Če je zaradi podnebnih sprememb v stanovanju postalo prebivanje prevroče, potem mora lastnik/najemodajalec bodisi vgraditi klimo, poskrbeti za primerno izolacijo ipd., ali pa nehati oddajati to stanovanje na trgu. Seveda pa je lahko možen tudi drugačen dogovor npr. da mu to naredi najemnik in potem bodisi klimo ob koncu najemnega obdobja vzame s seboj, ali pa mu jo odplača najemodajalec (minus amortizacija oz. plača morda nekaj malega le še za uporabno vrednost) oz. se to upošteva pri najemnini, ki je zaradi tega za neko obdobje nižja. Med civiliziranimi, kulturnimi ljudmi to sploh ne bi smela biti nobena težava.

Kdo določa kdja je prevroče? meni je vroče pri 21 moji pa pri 26... a torej si najemnik določi kdaj je "prevroče"

amacar ::

velikBrokoli je izjavil:

Jaz se dobro razumem z najemodajalko, ona nič ne komplicira, zato sem ji predlagal, da kupi klimo za nekih 600 evrov, jaz sem jo pa zmontiral.

Tony pa očitno tablet ni vzel in me zmerja, da sem pederski balkanski škrtuh? :)) Slotech res nikoli ne razočara.

Verjetno je narobe prebral in mislil, da si ti najemodajalec.

zavajon ::

Mato989 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Vikend je bonus, logično, da ni zastonj. Vsi bi hoteli imeti vikend na Pokljuki, pa še kakšen apartma na obali. Za to je treba ustrezno plačevati.

Saj plačuje se že zdaj, samo eni bi radi še 3x več...

Če imaš prazno stanovanje plačaš letno tam od oka 1.000 EUR davka DDVja, NUSZja ipd...

1. NUSZ
2. Davek na premoženje
3. DDV od položnic ker vseh ne moreš odklopit
4. Rezervni sklad ki se potem porabi za obnovo stavbe od katerega SPET gre DDV

Suma sumarum je to cca 1k letno

Očitno je to premalo, saj sicer ne bi bilo toliko praznih stanovanj.
Jaz bi za začetek nastavil 2k letno za tvoj primer, potem pa po potrebi višal ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

zavajon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Vikend je bonus, logično, da ni zastonj. Vsi bi hoteli imeti vikend na Pokljuki, pa še kakšen apartma na obali. Za to je treba ustrezno plačevati.

Če imaš prazno stanovanje plačaš letno tam od oka 1.000 EUR davka DDVja, NUSZja ipd...

1. NUSZ
2. Davek na premoženje

Jaz bi za začetek nastavil 2k letno za tvoj primer, potem pa po potrebi višal ;)

Ali pa naj folk več ponudi pa bo oseba prodala ;)

Works both ways

Mato989 je izjavil:

Ali pa naj folk več ponudi pa bo oseba prodala ;)

Works both ways

Res je, naj ponudi milijardo, pa bo prodano. Kakorkoli, nehvaležni kupci so krivi :))

zavajon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

1. NUSZ
2. Davek na premoženje

Al pa se brigajte zase pa pustite, da ljudje delajo s svojo nepremicnino kar zelijo? Sicer pa das notri fiktivnega najemnika. Res problem prijavit koga tam.

IgorCardanof ::

Ampak samo dokler se tej nepremičnini kaj ne zgodi. Če pa se, takrat moramo pa obvezno delat sobote in nedelje in dati svoj regres za obnovo vaših hišk.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Ampak samo dokler se tej nepremičnini kaj ne zgodi. Če pa se, takrat moramo pa obvezno delat sobote in nedelje in dati svoj regres za obnovo vaših hišk.

Za mojo ni treba. To se zalite vladi. Za primere nesrec se pac zavaruje. Gre pa tudi kontra zgodba. Najemas hiso pa jo odnese, pa bos isto jokal, da ti mora drzava zdaj drugo zrihtat za najem.

Res je vlada kriva. Ampak ti si bil tudi tiho, ko je vlada obljubila pomoč poplavljencev. Vsaj tukaj bi lahko izrazil kakšen protest proti temu.

matobeli ::

Ja lej, zmenjeni smo tko da se precej vtikamo v zasebne nepremičnine. Še barve nemorš sam izbrat.
Kar pomeni, žali se vladi da se preveč vtikamo in da želiš manj vtikanja.

Pol pa kar začnite vaške straže po selih organizirat. V bloku daš protivlomna pa si rešen.

kriptobog je izjavil:

Al pa se brigajte zase pa pustite, da ljudje delajo s svojo nepremicnino kar zelijo? Sicer pa das notri fiktivnega najemnika. Res problem prijavit koga tam.

Sej se brigamo zase. Ljudje lahko delajo s svojo nepremičnino kar želijo. Kaj ima to z davkom? Lahko ima tud prazno, pač plača davek. Delo vlade je, da nekaj postori. To ni naše delo. Očitno je prepozno za gradnjo in očitno je država nesposobna zgradit kaj večjega, tako da lahko poseže samo po restriktivnih ukrepih (davki) ali pa naredi nič. Mogoče pa potem s pobranim denarjem celo kaj zgradi.

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Sej se brigamo zase. Ljudje lahko delajo s svojo nepremičnino kar želijo. Kaj ima to z davkom? Lahko ima tud prazno, pač plača davek. Delo vlade je, da nekaj postori. To ni naše delo. Očitno je prepozno za gradnjo in očitno je država nesposobna zgradit kaj večjega, tako da lahko poseže samo po restriktivnih ukrepih (davki) ali pa naredi nič. Mogoče pa potem s pobranim denarjem celo kaj zgradi.

Ali pa pokrade denar in vozi ljudi v NEw York kot prej ministrica in rezultata ni...

Kot bi rekel če plačaš davke pa lahko pobijaš ljudi ker pol bo vlada z denarjem pomagala žrtvam umrlih (sorodnikom itd...)

Ali pa če davek plačaš lahko razlivaš nafto v reke...

Nehajte že navijat za davke, raje navijajte da vam manj pokradejo da bodo višje plače

Hangman ::

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ali pa pokrade denar in vozi ljudi v NEw York kot prej ministrica in rezultata ni...

Nekomu bo enkrat prikipelo pa bo vile naših politikov lepo zravnal na tla. Rabimo samo enga asa z nula denarja in ogromno orožja, ki več nima kaj izgubiti. Če bo šlo tako naprej, do tega nismo več daleč. Jelinčič si je menda na svojo vilo že dal napis, da se ne splača ropati. Sklepam, da ga ni nastavil kar tako, bi rekel da že ima izkušenj.

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Kot bi rekel če plačaš davke pa lahko pobijaš ljudi ker pol bo vlada z denarjem pomagala žrtvam umrlih (sorodnikom itd...)

Ali pa če davek plačaš lahko razlivaš nafto v reke...

Nehajte že navijat za davke, raje navijajte da vam manj pokradejo da bodo višje plače

Spet s svojimi neumnimi primerjavami. Nekako ni enako davek na prazno stanovanje in davek na pobijanje ljudi. Drugo je kaznivo dejanje in nima nič z davkom. Žrtve lahko tud civilno tožijo. Je pa res, da od tebe nisem pričakoval neke razumne logike.

Navijali bomo za še več davkov na luksuz, zato da manj pokradejo na plačah. Od tega, da posamezniki kopičijo denar v nepremičninah, imajo ostali samo škodo. Problem je, da ti navijaš proti takim davkom, zato pa udarijo po plačaš, ker je to najlažje. No, ti niti nisi problem s svojo vikendico, so pa drugi, ki imajo dost več kot to vikendico in stanovanje za 73k na Ptuju.

Hangman je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Nekomu bo enkrat prikipelo pa bo vile naših politikov lepo zravnal na tla. Rabimo samo enga asa z nula denarja in ogromno orožja, ki več nima kaj izgubiti. Če bo šlo tako naprej, do tega nismo več daleč. Jelinčič si je menda na svojo vilo že dal napis, da se ne splača ropati. Sklepam, da ga ni nastavil kar tako, bi rekel da že ima izkušenj.

Slovenija bi bila OK da bi vsaj kurcevo zdravstvo delal pri tolko pobranih davkov
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Zakaj? Kaj je narobe ce imas prazno nepremicnino?

Pat_MaGroin ::

In other news, Hrvaška niža davke.

Balkanski Dubaj je bo postal še ugodnejši.

Zakaj balkanski Dubaj? A se v Dubaju tudi tako hitro manjša število prebivalcev?

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Zakaj? Zato ker so nepremičnine omejene in prav tako prostor. To pač ne more bit destinacija za investicije in s tem se bodo usmerile investicije v bolj primerno obliko. Nič ni narobe, plačaš davek na prazno nepremičnino in to je to.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Zakaj? Zato ker so nepremičnine omejene in prav tako prostor. To pač ne more bit destinacija za investicije in s tem se bodo usmerile investicije v bolj primerno obliko. Nič ni narobe, plačaš davek na prazno nepremičnino in to je to.

Se zadnjic

Faking vse, na planetu je omejeno

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Se zadnjic

Ampak nič ni tako omejeno kot tvoja glava, ki ne razume, da banana pač ni korenček. Še zadnjič. Ene stvari so bolj omejene, ene manj in nič ni tako omejeno kot ti. S tem da država ni odgovorna za vse omejenosti, za prostor pa je.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Se zadnjic

Ampak nič ni tako omejeno kot tvoja glava, ki ne razume, da banana pač ni korenček. Še zadnjič. Ene stvari so bolj omejene, ene manj in nič ni tako omejeno kot ti. S tem da država ni odgovorna za vse omejenosti, za prostor pa je.

Saj skrbi, na nepremičninah imaš na stotine nepremičnin ki jih lahko kupiš... pa si preveč razvajen da bi kero kupil, to pa pol ni krivda države

Država je porihtala da so nepremičnine na voljo že DAVNO, če pa tebi in komu niso všeč pa tudi če ti ni všeč cena to pa ni krivda države ampak tvoja, pay or be gone scum!

ZveeZ ::

Mato989 je izjavil:

Se zadnjic

Me zanima, ce bi bil enakega mnenja, ce bi se kak miljarder "lotil" nasega nepremicninskega trga in pokupil vse kar se prodaja za zmerno ceno in tako onemogocil druzinam nakup.
Poleg tega, bi drzal nepremicnine prazne, da bi ustvaril visoko povprasevanje in posledicno dvignil cene v visave.
Danes bos rekel, jebiga trg. Ce bi pa se to zgodilo takrat ko si kupoval nepremicnino, bi verjetno bil na drugem "polu" pritozevanja.

Sem ravno en dan premisljeval, ce bi drzava kako ukrepala, ce bi se to zacelo izrazito dogajat v LJ, da eno podjetje pokupi cisto vse novogradnje in kvalitetne rabljene nepremicnine in jih drzi prazne.

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Se zadnjic

Me zanima, ce bi bil enakega mnenja, ce bi se kak miljarder "lotil" nasega nepremicninskega trga in pokupil vse kar se prodaja za zmerno ceno in tako onemogocil druzinam nakup.
Poleg tega, bi drzal nepremicnine prazne, da bi ustvaril visoko povprasevanje in posledicno dvignil cene v visave.
Danes bos rekel, jebiga trg. Ce bi pa se to zgodilo takrat ko si kupoval nepremicnino, bi verjetno bil na drugem "polu" pritozevanja.

Sem ravno en dan premisljeval, ce bi drzava kako ukrepala, ce bi se to zacelo izrazito dogajat v LJ, da eno podjetje pokupi cisto vse novogradnje in kvalitetne rabljene nepremicnine in jih drzi prazne.

Nič ni onemogočeno ker družine lahko kupijo po celem EU... kaj bo milijarder kupil po celem EU vse nepremičnine? Good luck.

odpri nepremičnine in mi povej koliko hiš in koli stanovanj je na voljo? Kje je torej pomanjkanje? SAmo razvajenci nočejo tistih ali plačat zahtevanih cen, za to pa ni kriva država ampak razvajenci sami...

Jaz sem tudi hotel met flet za 30k namesto 73k pa sem pač sprejel kar je na voljo in kupil ne pa jokcanje. No danes se je enak tloris in velikost na Ptuju prodala za 135k... odlično...

GummyBear ::

Mato989 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Se zadnjic

Nič ni onemogočeno ker družine lahko kupijo po celem EU... kaj bo milijarder kupil po celem EU vse nepremičnine? Good luck.

odpri nepremičnine in mi povej koliko hiš in koli stanovanj je na voljo? Kje je torej pomanjkanje? SAmo razvajenci nočejo tistih ali plačat zahtevanih cen, za to pa ni kriva država ampak razvajenci sami...

Jaz sem tudi hotel met flet za 30k namesto 73k pa sem pač sprejel kar je na voljo in kupil ne pa jokcanje. No danes se je enak tloris in velikost na Ptuju prodala za 135k... odlično...

Nepremičnino kupiš, ko:
1. jo potrebuješ
2. si jo lahko privoščiš

Po tvoji logiki bi moral vsak v nakup nepremičnine takoj pri 18. letih, čim postane polnoleten. Ali pa še boljše, da starši kupijo stanovanje takoj ob rojstvu otroka, ker čez 18 let bojo nepremičnine morda dražje.

Država mora v prvi vrsti zagotoviti dostopnost stanovanj glede na potrebe. Saj jaz lahko spakiram pa se preselim v neko ugodnejšo državo. Pa večina drugih na tem forumu tudi. Ampak zdaj govorimo o nekem solidarnostnem dodatku, dolgotrajnejši oskrbi itd... kdo pa misliš, da bo to plačeval, če bomo vsi zapustili Slovenistan? Kdo bo skrbel za starejše, ko bodo nepokretni in potrebni pomoči? A misliš, da se bo Golob vozil naokoli in ponujal pomoč starejšim? A ni dovolj, da nas zapuščajo izobraženi, ker drugje dobijo boljše plačilo - morajo oditi še tisti, ki bodo drugje lažje dobili nepremičnino?

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Saj nimam za investicijo. Prazno imam zaradi slabe izkusnje z najemnikom. Bom pac prisparal za sina, mati, kogarkoli. Mogoce pa sine proda, ker bi raje imel hiso ali bil kje drugje. Lahko tudi obdavcijo. Bom pa nekoga prijavil tam. Problem solved.

Nepremičnino kupiš, ko:
1. jo potrebuješ
2. si jo lahko privoščiš

Tako, in to deluje že stotine let verjetno...

Po tvoji logiki bi moral vsak v nakup nepremičnine takoj pri 18. letih, čim postane polnoleten.

Ne po moji logiki mora odrasla oseba (18+) biti sposobna gledat malo naprej in predvidevati čemu se mora odrečt in kaj počet, da bo lahko zadovoljila potrebo po nepremičnini...

Država mora v prvi vrsti zagotoviti dostopnost stanovanj glede na potrebe.

Saj država zagotavlja to... poglej nepremičnine.net... vsak ki prihrani vsaj 25k lahko kupi najmanj 1 nepremičnino oglaševano na nepremicnine.net ali bolhi... zdaj če pa mu to ni po godu pa je to njegova personalna subjektivna zahteva...

Ampak zdaj govorimo o nekem solidarnostnem dodatku, dolgotrajnejši oskrbi itd... kdo pa misliš, da bo to plačeval, če bomo vsi zapustili Slovenistan?

To je offtopic, tudi proti tem davkom sem... stari naj plačajo mlajšim direkt pa jih bodo ti vzdrževali, saj so nagrabli starci ogromno pravijo eni tukaj, tole solidarnost je treba prekinit, na mladih Svet stoji, mladi ne rabijo/rabimo več davkov, in ničesar, samo rabimo višje NETO plače pa si bomo vse uredili sami.

GummyBear ::

Mato989 je izjavil:

Nepremičnino kupiš, ko:
1. jo potrebuješ
2. si jo lahko privoščiš

Tako, in to deluje že stotine let verjetno...

Po tvoji logiki bi moral vsak v nakup nepremičnine takoj pri 18. letih, čim postane polnoleten.

Ne po moji logiki mora odrasla oseba (18+) biti sposobna gledat malo naprej in predvidevati čemu se mora odrečt in kaj počet, da bo lahko zadovoljila potrebo po nepremičnini...

Država mora v prvi vrsti zagotoviti dostopnost stanovanj glede na potrebe.

Saj država zagotavlja to... poglej nepremičnine.net... vsak ki prihrani vsaj 25k lahko kupi najmanj 1 nepremičnino oglaševano na nepremicnine.net ali bolhi... zdaj če pa mu to ni po godu pa je to njegova personalna subjektivna zahteva...

Ampak zdaj govorimo o nekem solidarnostnem dodatku, dolgotrajnejši oskrbi itd... kdo pa misliš, da bo to plačeval, če bomo vsi zapustili Slovenistan?

To je offtopic, tudi proti tem davkom sem... stari naj plačajo mlajšim direkt pa jih bodo ti vzdrževali, saj so nagrabli starci ogromno pravijo eni tukaj, tole solidarnost je treba prekinit, na mladih Svet stoji, mladi ne rabijo/rabimo več davkov, in ničesar, samo rabimo višje NETO plače pa si bomo vse uredili sami.

Si upošteval, da:
1. varčevanja ne štartamo vsi z enakim zneskom? Do 15. leta (potem lahko delaš preko študenta) si odvisen od tega, kolikor dobiš z raznimi darili.
2. imajo nekateri boljšo možnost dela? Če ti je npr. stric podjetnik, boš lažje prišel vsaj do počitniškega dela, če ne tudi redne zaposlitve. Še je takih zadev, od katerih si odvisen.
3. nekaterim starši lažje pomagajo kot drugim? Bodisi v finančnem ali materialnem smislu, ni pomembno.
4. gre danes že vsak študirat? Ko končaš študij, si star cca 25, še kakšno leto da najdeš redno zaposlitev oz. vidiš kakšna je situacija in si 26.

Država ne zagotavlja nobenih nepremičnin. To so nepremičnine, ki se slučajno prodajajo... nekaj drugega pa je, ali nekomu takšna nepremičnina pride v poštev. Tudi na poplavljenih območjih bo kmalu veliko nepremičnin naprodaj (morda po zelo ugodni ceni), samo vprašanje kdo bo tam kupoval. Kupiti nekaj poceni ni zmeraj najboljša rešitev - na dolgi rok te takšna stvar morda stane še več.

Torrent je izjavil:

Seveda je prostor omejen in z njim nepremičnine, a po drugi strani je tudi naš čas omejen in tudi naše število. S tem da se denar porablja za investicije v nepremičnine ne vidim problema, dokler tega ne delajo vsi. Potrebno se je zavedati, da če hočemo imeti nizko ceno stanovanj, moramo imeti presežek le-teh. Presežek ne pomeni, da moramo vse pozidati in da v povprečju pride 100 stanovanj na Slovenca, a z nekim 20-30% faktorjem "praznosti" bi bila zadeva precej boljša.

Vem da je nekaterim v interesu, da je vse polno kar imamo in da ne gradimo več. A po drugi strani to pomeni tudi, da nam vsak turizem, dopust, obnova, seljenje viša cene. In danes je pri nas to eden izmed ključnih težav, saj se v LJ, obali ogromno stanovanj, ki so namenjene bivanju oddaja turistom.

A te stvari lahko birokratsko enostavno rešimo. Prepovemo turizem, črtamo člen o obveznem 14 dnevnem letnem dopustu, manjšamo število dni dopusta itd. Pa bo nepremičnin za bivanje več kot preveč.

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Se zadnjic

Saj skrbi, na nepremičninah imaš na stotine nepremičnin ki jih lahko kupiš... pa si preveč razvajen da bi kero kupil, to pa pol ni krivda države

Država je porihtala da so nepremičnine na voljo že DAVNO, če pa tebi in komu niso všeč pa tudi če ti ni všeč cena to pa ni krivda države ampak tvoja, pay or be gone scum!

Ta država nič ni porihtala. To da so nepremičnine na voljo je večinoma porihtala prejšnja država. Ampak ti si toliko omejen, da ne razumeš, da garsonjera, neprimerna za bivanje, v vrednosti 100k pač ni rešitev za družino z nižjim dohodkom in za to je izključno kriva država in nihče drug. Prav tako ni rešitev, da so primorani se selit iz svojega okolja na drug konec Slovenije. Jaz si lahko marsikaj kupim, ampak eni znamo razmišljati malo širše, kot pa samo za svojo rit in biti ponosni na svojo vikendico v vukojebini. Če trg ne deluje, potem more vmes vstopit država in trg ne deluje.

johnnyyy je izjavil:

Torrent je izjavil:

Seveda je prostor omejen in z njim nepremičnine, a po drugi strani je tudi naš čas omejen in tudi naše število. S tem da se denar porablja za investicije v nepremičnine ne vidim problema, dokler tega ne delajo vsi. Potrebno se je zavedati, da če hočemo imeti nizko ceno stanovanj, moramo imeti presežek le-teh. Presežek ne pomeni, da moramo vse pozidati in da v povprečju pride 100 stanovanj na Slovenca, a z nekim 20-30% faktorjem "praznosti" bi bila zadeva precej boljša.

Vem da je nekaterim v interesu, da je vse polno kar imamo in da ne gradimo več. A po drugi strani to pomeni tudi, da nam vsak turizem, dopust, obnova, seljenje viša cene. In danes je pri nas to eden izmed ključnih težav, saj se v LJ, obali ogromno stanovanj, ki so namenjene bivanju oddaja turistom.

A te stvari lahko birokratsko enostavno rešimo. Prepovemo turizem, črtamo člen o obveznem 14 dnevnem letnem dopustu, manjšamo število dni dopusta itd. Pa bo nepremičnin za bivanje več kot preveč.

Problem je, da je naša država nesposobna in ne zgradi nič omembe vrednega. Turizem ni edini grešni kozel. Poglej študente. Koliko študentskih domov so zgradili od nastanka države. 1? Mogoče 2? To je živa žalost. Airbnb se da tud omejit. Sej druge države marsikaj delajo za ureditev nepremičninskega trga, verjetno nekatere manj uspešno, ampak slovenska politika pa je že več kot 30 let totalno nesposobna. Enako velja za občine.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Se zadnjic

Ta država nič ni porihtala. To da so nepremičnine na voljo je večinoma porihtala prejšnja država. Ampak ti si toliko omejen, da ne razumeš, da garsonjera, neprimerna za bivanje, v vrednosti 100k pač ni rešitev za družino z nižjim dohodkom in za to je izključno kriva država in nihče drug. Prav tako ni rešitev, da so primorani se selit iz svojega okolja na drug konec Slovenije. Jaz si lahko marsikaj kupim, ampak eni znamo razmišljati malo širše, kot pa samo za svojo rit in biti ponosni na svojo vikendico v vukojebini. Če trg ne deluje, potem more vmes vstopit država in trg ne deluje.

Ja za druzino z nizjim dohodkom nakup itak ni primerna resitev. Sploh pa ne v prestolnici. Ko si zazelijo vecj iavto, mora tudi drzava urediti trg, da si lahko privoscijo boljsi avto, kot so zmozni? In ja, folk po svetu se seli tja, kjer si lahko privoscijo nakup ali najem. Dejansko je to kar pogosta praksa drugje. Samo pri nas bi revezi radi, da jim drzava uredi poceni nakup ali najem v centru Ljubljane, po moznosti s pogledom na grad.
««
441 / 821
»»