Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
kriptobog ::
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Kdo pa prav da jih vozim v slovenijo Bucko? Delam relacije Bukurest, Cluj, v slovenijo ne gre nben. Aja sam tisti ko kradejo lopate pr teb doma.
ja jih imamo precej tukaj. Le zakaj. Lopate nimam, da bi jo ukradli.
Pa btw. nas vrtec ne gre gor, bencin gre pa itak povsod, ker gre pac cena na borzi gor. Samo ti itak ne stekas borze in financ. Sj je se bolje, da si tam. En bedak manj v Sloveniji.
Bencin gre ze gor ga pa placujute bistveno vec kot madzari in romuni, le zakaj:) a je podobno kot z vinjetam?
Mogoce se je kak romun zgubu, ker jih je 20 miljonov se zgodi. Zihr so pa oni problem za vse tezave slovencev. Ne janukovic, ne albanski serif rakovec, krivi so romuni v sloveniji. Ljubljana je pa najlepse mesto na svetu, samo obrnes se pa samga sebe srecas, knede. Smeti na google maps se vecno iscem. Mejni prehod Nadlac Arad
Nisem v Ljubljani, tako da me boli k. Niti ni Jankovic problem zame. Placujemo vec, mamo pa tudi place vecje, drugje pa se vec placujejo. Kaj pa zdaj? Ozeni se s svojo Romunijo lol. Sem sel cez drug mejni prehod. NE vem kater tocno, iz Srbije sem sel z motorjem, po regionalni cesti, ne po avtocesti. In je bilo nasmeteno za kozlat. NA google maps bos tezko karkoli videl. ITak ne vidis pol metra pred sabo. Se mi ze kar smilis.
Aja glih takrat so pucal ko je google delal posnetke. Pa ne rabs bit v Ljubljani da razumes dinamiko in delovanje drzave kako deluje in kako se krade denar.
In ne, ne zasluzite dovol da bi srednji sloj lahko bolje zivel. Sploh pa po cenah nepremicnin ne.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/razi...
Pa tud ce si videl kje smeti ne pozabt kje je bla Slovenija 10 let nazaj pa kje Romunija. Slovenci se ene bolnce kvalitetne niso sposobni skup spravt
PrihajaNodi je izjavil:
To pa je romunija kjer so samo smeti in romi:
Ti si res že tečen s to Romunijo. Pol foruma samo tvoji hvalospevi Romuniji. A to sebe prepričuješ, kako je Romunija super, al nas? Nas ne zanima, smo pa veseli, če ti je tam lepo. Če se kdo od nas odloči za selitev v Romunijo, pa te bo kontaktiral zs.
Just sayin…:)
Gres vn iz Slovenije in vidis kako zaostala je drzava, a vrednost cegla ko v Dubaju. Something is not right.
Vem kako se krade denar. V Romuniji se glede na vse podatke se bolj. Boli me k za Romunijo. Res ne vem kaj imas od teh hvalospevov. PAc ostani tam, sploh ne hodi na obisk sem, ce nam je tukaj tako hudo. In vidi mcene nepremicnin. Tako hudo nam gre, da so gradbinci ze nekaj let rekordno zasedeni, ker se je tako malo gradilo v zadnjih nekaj letih. Po tvojih opisih bi morale nepremicninske agencije in gradbeniki ze zdavnaj propasti, kr je tako drago, da si nihce ne more nic privosciti. Ali pa samo socialkarji jamrate, ostali pa namesto jamranja delamo pa gradimo. Kako si sploh prisel do Romunije? So ti dali nek usran job za slovenskega minimalca pa si zagrabil, ker je tam to vec kot povprecna placa?
PrihajaNodi ::
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrihajaNodi je izjavil:
Prisel sem tako da so me multinacionalke izsolale, imel pa sem se specificna znanja. Nekaj casa sem celo delal za OMV v financah, ker so ta oddelek preselil v Bukaresto iz Dunaja. So mi zrihtal avion iz cluja pa private taksi v bukaresti sam za intervju, ce te ze zanima. Plus tega so mi vedno placeval najemnino, kar v Sloveniji nobeni firmi ne pade na pamet da bi to pocela. Zakaj so pa nepremicnine tako drage v Sloveniji je pa vec razlogov. Ko bo kriza udarla, in bo, bodo pac banke pohopsale cegle slovencem.
Lol. V Bukaresto so preselili zaradi cenejse delovne sile. Letala om private taksija res ni problem zrihtat In v Sloveniji precej firm placuje najemnine. Se posebej tiste, ki uvazajo poceni delovno silo iz Balkana, saj jim vsaj v zacetnih mesecih krijejo najemnino dokler se ne ustalijo. Torej tam delajo isto, tako da se ne tolazi, da si nekaj posebnega, samo poceni si
In banke ne bodo kar hopsale nepremicnin. Pozabljas, da je bilo v zadnjih letih grajeno in kupljeno s poceni krediti, precej s fiksno obrestno mero. Veliko ljudem je ze popravek place pokril dober del obroka. In banka zaseze samo v skrajnem, res skrajnem primeru, ko izcrpajo vse opcije. Ker banka nima z nepremicnino nic poceti, sploh ko je kriza. Kaj jim nuca takrat kup nepremicnin. To so samo tvoje zablode. Prva intervencija ob izgubi dohodka je moratorij. V casu moratorija pa tudi siht dobis.
In spet malo nakladas. Ni spet tako huda razlika. Pac ja, imate malenkost, malenkost cenejse nepremicnine, visji crime rate, predvsem pa vidim, da imate slabe kredite. Lepo so te nategnili z Romunijo. Ti mislis, da si zadel jackpot v resnici so ga pa oni, ker imajo poceni bebcka za delo.
Btw. Meni je Cisco placal business class let do Kalifornije za drugi krog razgovora. Ni to tako redko kot si ti zamisljas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Se pa bolj varno pocutim v Romuniji kot Sloveniji, tudi zdravstvo je vrhunsko. Koristil sem in se koristim privat in tudi javno.
Tebi ni jasno da z ubijanjem srednjega sloja samo vecas in vecas kriminal. In to se dogaja! Pa me boli k al mas 1 miljon al pa 10. Ko slovenc ne bo mel za kruh bos imel dve opciji 1. Da spizd** iz drzave 2. Da postavis ograjo z visoko napetostjo in ti bodo sluzabniki hodil po kruh. Valda pa uradi janukovica in goloba prekrivajo statistiko kriminala. Saj jim je to v interesu.
Btw kdaj ste nazadnje zgradil in posodobil kaksno bolnico? Otroske srcne kirurge ste ze dobil? Cakalna doba za menjavo kolkov je se vedno vec let?
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Vazno je da mam jaz dober standard, za ostalo nej te ne skrbi. Drzi, tudi indijcem pokrivajo najemnino v dubaju. Meni so takrat dajal 1500 eur sam za najemnino v RO. Vzel pa sem nek flat za 300 ker pac ne rabim penthousa.
Se pa bolj varno pocutim v Romuniji kot Sloveniji, tudi zdravstvo je vrhunsko. Koristil sem in se koristim privat in tudi javno.
Tebi ni jasno da z ubijanjem srednjega sloja samo vecas in vecas kriminal. In to se dogaja! Pa me boli k al mas 1 miljon al pa 10. Ko slovenc ne bo mel za kruh bos imel dve opciji 1. Da spizd** iz drzave 2. Da postavis ograjo z visoko napetostjo in ti bodo sluzabniki hodil po kruh. Valda ps uradi janukovica in goloba prekrivsjo statistiko kriminala.
Itak. Golob in uradniki prikrivajo statistiko, v Romuniji naj je pa ne bi, ceprav je visja korupcija kot tu Kje kupujes nore gobe? Jaz bi tudi take.
PA ne skrbi zame, imam ograjo, imamo varnostnika. Lepo varovana ulica. In ce ne bos imel za kruh, ga pri meni ne bos nasel, ker kruha nimam. Mogoce ga kupim 2x letno. Glede na stevilo lastniskih nepremicnin mislim, da ne bo tezav s krhom. Ce bo, bo pa zmanjkalo ograj, ker bo skoraj vsaka hisa ograjena Pojdi risat stripe s takimi fantazijami. Lahko tudi spizdim ven, aja sj skoraj nisem vec tu haha. Ne bi bila tezka odlocitev. Letos sem bil doma ravno 1 mesec v celem letu. Lahko bi rekel, da sem ze spizdil :)
Pa btw kako golobova firma v Romuniji? Ze kaj novega?
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Ni spet tako huda razlika. Pac ja, imate malenkost, malenkost cenejse nepremicnine, visji crime rate, predvsem pa vidim, da imate slabe kredite. Lepo so te nategnili z Romunijo. Ti mislis, da si zadel jackpot v resnici so ga pa oni, ker imajo poceni bebcka za delo.
Btw. Meni je Cisco placal business class let do Kalifornije za drugi krog razgovora. Ni to tako redko kot si ti zamisljas.
Daj primerjaj še tole, pa komentiraj kako je Bruselj slabši kot Ljubljana:
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c...
Mato989 ::
Skratka, prodaja pada, cene se kr držijo... prvič ko bo šla OM dol bo poletelo vse gor 5-10%... in spet bodo eni zamudili.
Moja teza pa drži, tisti ki niso mogli kupit kao predragih nepremičnin pri 0% OM, jih tudi zdaj ko bo OM 5% ne bodo mogli, ker bo skupna cena kredita enaka ali višja kot prej... rezultat, padec 10% bo absorbiran skozi OM in za kupca ne bo razlike v TOTAL COSTS nepremičnine...
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
vidko54 ::
Zašli s teme komplet.
Skratka, prodaja pada, cene se kr držijo... prvič ko bo šla OM dol bo poletelo vse gor 5-10%... in spet bodo eni zamudili.
Moja teza pa drži, tisti ki niso mogli kupit kao predragih nepremičnin pri 0% OM, jih tudi zdaj ko bo OM 5% ne bodo mogli, ker bo skupna cena kredita enaka ali višja kot prej... rezultat, padec 10% bo absorbiran skozi OM in za kupca ne bo razlike v TOTAL COSTS nepremičnine...
Pa ti se res pogovarjaš kot da si strokovnjak, milijonar in še vse ostalo. Ti pametuješ kaj morajo/mo narediti, ker ti si ujel pravo OM in to na Ptuju, kjer se tepete kdo bo ponudil več. Ne bit tko ozkogled pa poglej širšo sliko, če hočeš neki konkretnega, boš nažalost moral dati 200k+ in da ni Ptuj, Ormož, Lendava ali pa Spodnji Duplek.
Grizzly ::
Ne, jaz tebi ne bom nič... point ki ga govorim je to da če oseba ni SPOSOBNA prihranit 25k+ na TRR v doglednem cajtu (ne 10 let ampak prej kot v 5 letih) potem nima kaj sanjat nepremičnine...
Jaz od oka privarčujem cca 12k letno. S tem da sem v najemu v najdražjem slovenskem mestu in kakšen evro porabim kar tako.
Po tvoji logiki bi moral nekje v 2~3 letih privarčevati za sklenitev kredita in potem nakup.
V nakup bi "lahko" (s finančne plati) šel že 3 leta nazaj. Kje sem bil takrat: Zelo nestabilen šiht in sem si rekel "dajmo počakat, kaj bo iz tega ratalo". Še dobro, da takrat nisem šel v nakup, ker sem leto dni kasneje iskal nov šiht. Potem dobiš pogodbo za 1 leto in si rečeš: "dajmo počakat še eno leto, da vidim ali bom dobil za nedoločen čas". Pa sem dobil pogodbo za nedoločen čas ter začel spremljati nepremičninski trg... kakšna nepremičnina se mi je zdela zelo draga (zdaj vidim, da je bila poceni) in se za nakup nisem odločil. Potem pride obdobje, ko pametne nepremičnine (kar je meni prioriteta) sploh ni bilo. In tako se je obrnilo še eno leto. Seveda sem vsa leta varčeval, ampak zaradi tega nisem nepremičnini (ki je meni ok) nič bližje - zaradi hitre inflacije cen sem morda še bolj oddaljen, kakor pred 3 leti.
Kar ti hočem povedat: Vedno več bo treba privarčevat za začetek (že prej sem ti rekel, da bi tvojih 25k podvojil), ves čas pa pridejo neke zadeve, zakaj ravno tisti čas ni pametno iti v nakup (nikoli ni primeren čas).
Ampak to je moja zgodba in moje finance. Marsikdo pa na kup vrže 400€ mesečno in vsaki 2 leti menja šiht. Če tak nima bogatih staršev/stricev ali možnosti dedovanja, bo velik revež, najverjetneje tudi večni najemnik in zagotovljen vir zaslužka za najemodajalce, ker si svojega nikoli ne bo mogel privoščiti.
Temu se reče caganje in ker si cagal, si izvisel. Cagavci vedno izvisite. Tako je že od nekdaj. Če bi pred leti sprejel BOLJŠO odločitev, bi mel zdle dobr flat, z dobro obrestno mero za kredit. Zdaj maš pa prst v rit, ker si sprejel zelo slabo odločitev. Tko pač je. Priznaj si, da si zajebal in se iz tega kaj nauči. Sicer te bo ta šola stala na deset tisoče €€€ ampak jbg, raučn za cagavost je visok.
Ne morem se strinjati s tabo.
Res je, da me bo stalo nekaj več (morda kakšno leto ali več odplačevanja). Ampak po drugi strani sedaj ciljam na novogradnje. Cena novogradenj je samo malo višja od kakšnih starih stanovanj, razlika pa ogromna: V novogradnjah imaš ponavadi dvigalo, talno ogrevanje, protivlomna vrata, možnost dokupa garaže, malo bolj fancy izgled itd. V kakšnem 50 let starem stanovanju tega nimaš. Če grem v nakup starega stanovanja in ga prenovim, bom s stroški celo presegel ceno novogradnje, cigel pa bo še zmeraj star. Več kot se bo zgradilo novih stanovanj, težje bojo stara konkurirala. Starim bo cena padla ali stagnirala, medtem ko bom čez par let lahko (čeprav tega namena nimam) novo stanovanje prodal po višji ceni.
Utk ::
Zašli s teme komplet.
Pa ti se res pogovarjaš kot da si strokovnjak, milijonar in še vse ostalo. Ti pametuješ kaj morajo/mo narediti, ker ti si ujel pravo OM in to na Ptuju, kjer se tepete kdo bo ponudil več. Ne bit tko ozkogled pa poglej širšo sliko, če hočeš neki konkretnega, boš nažalost moral dati 200k+ in da ni Ptuj, Ormož, Lendava ali pa Spodnji Duplek.
Smo včeraj izračunali. Dva na minimalcu dobita 150k posojila, 20% moraš v vsakem primeru imet našparanih, se pravi, da "lahko" 2 na minimalcu kupita nekaj v rangu 180 do 200 jurjev. Če 2 na minimalcu preživita, kakorkoli, ni nobenga izgovora, da 2 s 1500 neto (z malico, prevozom in božičnico) ne bi mogla prišparat jurja na mesec, tudi če sta v najemu, in v nekem času našparat za polog.
Res je, da me bo stalo nekaj več (morda kakšno leto ali več odplačevanja). Ampak po drugi strani sedaj ciljam na novogradnje. Cena novogradenj je samo malo višja od kakšnih starih stanovanj, razlika pa ogromna: V novogradnjah imaš ponavadi dvigalo, talno ogrevanje, protivlomna vrata, možnost dokupa garaže, malo bolj fancy izgled itd. V kakšnem 50 let starem stanovanju tega nimaš. Če grem v nakup starega stanovanja in ga prenovim, bom s stroški celo presegel ceno novogradnje, cigel pa bo še zmeraj star. Več kot se bo zgradilo novih stanovanj, težje bojo stara konkurirala. Starim bo cena padla ali stagnirala, medtem ko bom čez par let lahko (čeprav tega namena nimam) novo stanovanje prodal po višji ceni.
Lej, čisto v redu logika, ampak point ostaja, če boš cincal, tokrat pri novogradnjah, boš čez 5 ali 8 let še zmeraj v tej temi opisoval kakšen imaš pa zdaj plan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Stvar ki jo ti pozabljaš je ČAS... Čas je nekaj kar ne moreš kupit... Porabil si s tem že kaj? 6 let... 7 let? To je že cca 10% tvojega lajfa, oz. še več če štejemo od polnoletnosti do 72-75 do katerih let je lajf še relativno kvaliteten... To pomeni da si od 50 let kvalitetnega odraslega polnoletnega lajfa že več kot 10% lajfa "zajebal" s tem čakanjem.
Kot pravim, poznam kolega ki 2008 ni kupil star 27 let, ker je predrago in bo ziher padlo, pol je padlo, je rekel da bo še bolj padlo in ni kupil, pol je začelo rast je rekel fake rast in da bo crashalo, pol je bil covid je rekel zdaj bo padlo ko je vse zaprto, pol je pa leto 2023... no tip čaka že od tam druge polovice 2007... ker bo zdaj zdaj CRASHNILO 30%... to je faking 15 let!!!
urli ::
Stvar ki jo ti pozabljaš je ČAS... Čas je nekaj kar ne moreš kupit... Porabil si s tem že kaj? 6 let... 7 let? To je že cca 10% tvojega lajfa, oz. še več če štejemo od polnoletnosti do 72-75 do katerih let je lajf še relativno kvaliteten... To pomeni da si od 50 let kvalitetnega odraslega polnoletnega lajfa že več kot 10% lajfa "zajebal" s tem čakanjem.
Kot pravim, poznam kolega ki 2008 ni kupil star 27 let, ker je predrago in bo ziher padlo, pol je padlo, je rekel da bo še bolj padlo in ni kupil, pol je začelo rast je rekel fake rast in da bo crashalo, pol je bil covid je rekel zdaj bo padlo ko je vse zaprto, pol je pa leto 2023... no tip čaka že od tam druge polovice 2007... ker bo zdaj zdaj CRASHNILO 30%... to je faking 15 let!!!
Ta je pa zihr kakšen izmed "slo-tech nepremičninskih majstrov" Zihr po vrhu vseha zmerja še tiste, ki kupujejo nepremičnine z namenom oddaje, da kaj so tako butasti, da ne investirajo v Shiba, kjer bo donos 1000% pa to ipd.
PrihajaNodi je izjavil:
Mislim da si bebec si ze dokazal v to ni dvoma. Me pa veseli da si spiz*** samo bumbar bos se vedno ne glede na miljon al pa 10.
Sem zadel kjer boli? Bumbarček, ki je v Romuniji, ker drugje ne dobi normalne službe. Si lepo poceni delovna sila
Briga me za Goloba in njegove firme. Če jo ima v romuniji, samo pomeni kakšen korupcijski drek je ta hvalospevna država.
Torrent ::
Zašli s teme komplet.
Cene se držijo? To pa je kratkovidni sklep. Sploh ne veš, če se cene še držijo, ker je bil zadnji podatek za drugo četrtletje. Drugač pa res upada prodaja in cene ne padejo tako hitro. Prej so cene gor najbolj držali investicijski nakupi, ki jih danes praktično ni več. Obresti pa ne bodo šle hitro dol. Če so v čem strokovnjaki složni, so v tem. Zanimivo je tud to, da veš, da bo padec max 10% in to že zdaj.
Tvoja teza mogoče drži, smo pa tud taki, ki bi lahko kupili pri 0% OM in lahko kupimo tud zdaj, ko bo 5% ali več OM.
Tvoja teza mogoče drži, smo pa tud taki, ki bi lahko kupili pri 0% OM in lahko kupimo tud zdaj, ko bo 5% ali več OM.
Si že izračunal za kolk bi morale cene pasti, da bi pri 5% OM bilo stanovanje cenejše kot pri 1,2%?
PrihajaNodi je izjavil:
Mislim da si bebec si ze dokazal v to ni dvoma. Me pa veseli da si spiz*** samo bumbar bos se vedno ne glede na miljon al pa 10.
Sem zadel kjer boli? Bumbarček, ki je v Romuniji, ker drugje ne dobi normalne službe. Si lepo poceni delovna sila
Briga me za Goloba in njegove firme. Če jo ima v romuniji, samo pomeni kakšen korupcijski drek je ta hvalospevna država.
Ne, bumbarcek ocitno se mi bolj splaca drugje kot v Sloveniji ane, pa mogoce je firmo odprl ker se mu bolj splaca kot v SLO. Zdej pa pojdi nazaj xrp shilat.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Si že izračunal za kolk bi morale cene pasti, da bi pri 5% OM bilo stanovanje cenejše kot pri 1,2%?
Za sebe ja. Že pri 10%. Bodo pa padle več kot 10%.
Spremljam novogradnje in se zelo slabo prodajajo, s tem da pride kr nekaj novih v naslednjih letih. V prejšnjem četrtletju se jih je prodalo 35 v celi Sloveniji, pa takrat so še mnogi lovili nižje OM. Zdaj kupijo samo še taki, ki sem jim zelo mudi ali pa preprosto še vedno nasedejo "hype-u".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Torrent ()
Spremljam novogradnje in se zelo slabo prodajajo, s tem da pride kr nekaj novih v naslednjih letih. V prejšnjem četrtletju se jih je prodalo 35 v celi Sloveniji, pa takrat so še mnogi lovili nižje OM.
To je možno samo če imaš tolko keša da boš vzel minoren kredit...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Spremljam novogradnje in se zelo slabo prodajajo, s tem da pride kr nekaj novih v naslednjih letih. V prejšnjem četrtletju se jih je prodalo 35 v celi Sloveniji, pa takrat so še mnogi lovili nižje OM.
Imam kar nekaj keša, ki je trenutno posojen državi, medtem ko čakam na "inevitable". Kredit ne bo tako minoren, max. 100k, odvisno od padca, bo pa na krajše časovno obdobje (max. 10 let). Čeprav morem priznat, da me še vedno vleče v rodni kraj. Če se pa slučajno za to odločim, pa sploh ne bo kredita.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Torrent ()
Malidelničar ::
Jaz če bi bil mlad ne bi tvegal in izgubljal let, morda celo desetletja.
Tega pri mladini ne razumem, zakaj izgubiti čas samo zato, ker ne želiš živeti v "vukojebini"
Imam kar nekaj keša, ki je trenutno posojen državi, medtem ko čakam na "inevitable". Kredit ne bo tako minoren, cca. 100k, odvisno od padca, bo pa na krajše časovno obdobje (max. 10 let).
To pomeni da pri 1,2% OM plačaš prvo leto 1.200 obresti, pri 5% pa 5.000.... drugo leto to pomeni da od OKA plačaš 4.500, itd... se pravi tam če sva čisto pavšalna (ni pravilen izračun ampak tak od oka ker je nekaj specifik pri odplačevanju pa se mi ne da urejat excela) plačaš z 5% OM v 10 letih za 100k tam 5+4,5k+4k+3,5k+3k+2,5k+2k+1,5k+1k+500 Ponavljam ni točno tako ker se vsak mesec obračuna itd... ampak to je na suho.
Torej na oko plačaš v 10 letih za 100k fix 5% cca 27k obresti... (ponavljam ni točen izračun)
Torej mora flet stat 300k da boš z 10% padcem dobil to not... ali po domače ti morš met 170k keša od OKA...
Ok si izjema ki lahko profitira... večina pa nima 150k keša na TRR...
deco16 ::
Še vedno si nismo enotni, cene bodo padale al ne? Ker novogradnjam so že kar, seveda tistim do 3 gradbene faze...
Imam kar nekaj keša, ki je trenutno posojen državi, medtem ko čakam na "inevitable". Kredit ne bo tako minoren, cca. 100k, odvisno od padca, bo pa na krajše časovno obdobje (max. 10 let).
To pomeni da pri 1,2% OM plačaš prvo leto 1.200 obresti, pri 5% pa 5.000.... drugo leto to pomeni da od OKA plačaš 4.500, itd... se pravi tam če sva čisto pavšalna (ni pravilen izračun ampak tak od oka ker je nekaj specifik pri odplačevanju pa se mi ne da urejat excela) plačaš z 5% OM v 10 letih za 100k tam 5+4,5k+4k+3,5k+3k+2,5k+2k+1,5k+1k+500 Ponavljam ni točno tako ker se vsak mesec obračuna itd... ampak to je na suho.
Torej na oko plačaš v 10 letih za 100k fix 5% cca 27k obresti... (ponavljam ni točen izračun)
Torej mora flet stat 300k da boš z 10% padcem dobil to not... ali po domače ti morš met 170k keša od OKA...
Ok si izjema ki lahko profitira... večina pa nima 150k keša na TRR...
Ja, mam kr več. Če bi bil pameten, bi kupil pred 3 - 4 leti, ampak takrat še nisem imel prave potrebe. Zdaj jo imam, se pa vseeno ne mudi.
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Ne, bumbarcek ocitno se mi bolj splaca drugje kot v Sloveniji ane, pa mogoce je firmo odprl ker se mu bolj splaca kot v SLO. Zdej pa pojdi nazaj xrp shilat.
Vbistvu se splača firmi. pa tebi, ker te tukaj verjetno nihče ne želi. Firmo je odprl tam (če je), ker imate tako hudo korupcijo, da lepo skrivajo. Pojdi nazaj shilat cigansko romunijo. Bebček nesposobni. Da ne boš kradel po slovenski avtocesti.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Jasno da se splača firmam tam odpirat in ne v Sloveniji. Davčna zakondaja je firmam bolj prijazna sam trolček z 10 miljoni tega ne ve. Država ki zna sam davke štepat je zanič država.Zdej pa nehi temo smetit ker to ne spada sem. Je že dovolj off topica. Pejt v kripto xrp shilat pa šlogat dogodke o black swanu.
Predvsem je delovna sila cenejša in se jim splača. Tam je povprečna koliko? 800 eur. Pri nas je kar nekaj višja. to je glavni razlog. Ajde pojdi zdaj krast po avtocesti. XRP pa kupi, da ne boš potem jokal. Ali pa išči dalje x100 kovance. Do zdaj ti očitno še ni uspelo.
Da ne omenjamo da imajo Romuni najhitrejši internet plus pocen.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Pat_MaGroin ::
Napovedujem 10% rast nepremicnin v Novem mestu v 2024.
PrihajaNodi je izjavil:
Ja sam bučko kot si ti tud ne razume da so stroški nižji pa bučko sam si nalepil Numbeo cifre. Vinjeta v romuniji je 30 eur za več avtocest kot jih ima Slovenija kjer se plača 130 eur. Teb miljoni nič ne pomagajo ker pač brihten glih nis. Zdej pa po nakupe xrpja.
Da ne omenjamo da imajo Romuni najhitrejši internet plus pocen.
Sem nalepil ja. Zato, da ti pokažem, da ni tako velike razlike kot opevaš. Imamo pri nas take povezave, da me briga e imate hitrejši internet. Doma imam 500MB pipco, a še to je 10x preveč. Bi rabil še več? Ostan tam pa šuti. Lahko obračaš in opevaš kolikor hočeš. Če ne bi bil brihten ne bi uspel zaslužit toliko. Že pred trejdanjem mi je kar lepo šlo s plačo. Tebi očitno ne, zato si pač tam. Jebi ga. Ni vse za vse.
Sem šel gledat e ta romunski poceni benz. dizel 1,531eur. Je malenkost ceneje kot pri nas, plače pa precej nižje. Torej je za roomunčke dražje kot slovenčke. Qualitiy of life je po vseh statistikah kar nekaj višji kot v Romuniji. Še povprena življenska doba je kar nekaj daljša kot pri romunčkih. Lepo ni kaj. Dobro so te oprali.
Ja valda, sj na papirju tud zdravstvo v Sloveniji dela. Vse dela na papirju, bučko, zato pa plačuješ privat zdravstvo. 95 oktanski je v sloveniji 1.59 in pa v Romuniji 1.47 da je razlika precejšna teb pač ni jasno.
https://www.cargopedia.ro/preturi-carbu...
A srčne kirurge slovenci še iščete? Ortopede tud? Dej pober se v jamo ker z realnim svetom nimaš stika. Še to ne veš kater mejni prehod si prečkal da greva smeti mal pobrat.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Sem šel gledat e ta romunski poceni benz. dizel 1,531eur. Je malenkost ceneje kot pri nas, plače pa precej nižje. Torej je za roomunčke dražje kot slovenčke. Qualitiy of life je po vseh statistikah kar nekaj višji kot v Romuniji. Še povprena življenska doba je kar nekaj daljša kot pri romunčkih. Lepo ni kaj. Dobro so te oprali.
Ja valda, sj na papirju tud zdravstvo v Sloveniji dela. Vse dela na papirju, bučko, zato pa plačuješ privat zdravstvo. 95 oktanski je v sloveniji 1.59 in pa v Romuniji 1.47 da je razlika precejšna teb pač ni jasno.
https://www.cargopedia.ro/preturi-carbu...
A srčne kirurge slovenci še iščete? Ortopede tud? Dej pober se v jamo ker z realnim svetom nimaš stika. Še to ne veš kater mejni prehod si prečkal da greva smeti mal pobrat.
U kakšna razlika pri ceni bencina. Povprečna plača pa tam 800, tukaj pa 1200. Kdo potem tanka dražje?. Ja tako kot tam. Papir prenese vse kajne? Jaz plačujem privat, ker sem večinoma zdoma in ne rabim potem letat k osebnem zdravniku. Drugače je pa mati dobila ortopeda za ramo v 14 dneh od pregleda pri osebnem zdravniku, torej pset ni nek problem.
Kater prehod sem prečkal pa ne vem, ker sem se joinal neki organizirani tudi in me boli kurac kje sem prekal. Šli smo iz srbije v romunijo in od meje naprej je bil svinjak. Smeti pa sam pobiraj, jaz jih ne bom. Mogoče ti dajo kak dodatek k tisti romunski miloščini. Dejansko ti nimaš tika z realnim svetom, samo z Romunijo imaš zato je bv da karkoli še omenjaš. Sem prepotoval lep del sveta, videl marsikaj, še žlahto imam v Švici pa tudi jamrajo, da ni tako lepo kot je opevano.
Ostani tam pa primerjaj cene brez da primerjaš višino plače haha. Bebec. Ni čudno, d ase ne znaš zmenit za eno usrano parcelo v Šenčurju.
U kakšna razlika pri ceni bencina. Povprečna plača pa tam 800, tukaj pa 1200. Kdo potem tanka dražje?
Ja pa cena vinjete 30 vs 130 ane. Za manj avtocest v Soveniji. Plus nižje najemnine, hrana je cenejša. A bo al ne?
Drugače je pa mati dobila ortopeda za ramo v 14 dneh od pregleda pri osebnem zdravniku, torej pset ni nek problem.
Wauu celo na vrsto je v 14 dneh prišla. Kle nikol ne čakaš več kot teden dni. Plus operacijo dobiš v roku 2 mesecev.
Ostani tam pa primerjaj cene brez da primerjaš višino plače haha. Bebec. Ni čudno, d ase ne znaš zmenit za eno usrano parcelo v Šenčurju.
Sej ti tud nis v Sloveniji tko da lahko zapreš svoj gobček Kar se pa tiče parcel v šenčurju je pa itak leglo korupcije tko da tam ne vidim opcije da bo karkol iz tega. Pač Zlovenija.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
U kakšna razlika pri ceni bencina. Povprečna plača pa tam 800, tukaj pa 1200. Kdo potem tanka dražje?
Ja pa cena vinjete 30 vs 130 ane. Za manj avtocest v Soveniji. Plus nižje najemnine, hrana je cenejša. A bo al ne?
Drugače je pa mati dobila ortopeda za ramo v 14 dneh od pregleda pri osebnem zdravniku, torej pset ni nek problem.
Wauu celo na vrsto je v 14 dneh prišla. Kle nikol ne čakaš več kot teden dni. Plus operacijo dobiš v roku 2 mesecev.
Sej ti tud nis v Sloveniji tko da lahko zapreš svoj gobček Kar se pa tiče parcel v šenčurju je pa itak leglo korupcije tko da tam ne vidim opcije da bo karkol iz tega. Pač Zlovenija.
Ja, ampak spet ne toliko da bi bil omembe vredno, sploh če upoštevam orazliko v plačah. Z izjemo nepremičnin. Ampak samo zaradi mal nižje cene ceglov se ne seliš v romunijo. Ja mati je dobila operacijo v enem mesecu. Te napotijo pod hitro pa je. Če dobiš urgentno si naslendi dan na operacijski. Tudi zaradi tedna manj čakanja ne greš v romunijo. Pač sanjaš, da se tolažiš, ker si tam.
Ti ne vidiš opcije, ker si nesposoben. Če bi bla korupcija bi imel pa zadevo hitro poštimano ane. Pri korupciji plačaš pod mizo pa se premakne. Sicer pa kupiš zazidljivo parcelo pa je problem rešen. Zakaj pa ne gradiš v romuniji? Ko je tako hudo dobro.
Še vedno imam stalno prebivališče v sloveniji, amo potujem naokoli. Zakaj bi bil na dopustu samo 14 dni pozimi in 14 dni poleti?
Kar se operacij tiče točno vem kako poteka situacija v Slo in Romuniji tko da če nis dau kej pod nizo ni šans da boš dobil operacijo hernije, menjave kolkov v enem mesecu.
Zakaj pa ne gradiš v romuniji? Ko je tako hudo dobro.
Kdo pravi da še ne bom?
Še vedno imam stalno prebivališče v sloveniji, amo potujem naokoli. Zakaj bi bil na dopustu samo 14 dni pozimi in 14 dni poleti?
Sam bumbar si pa še vseen
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Kako niso opazne razlike če paradajz stane mal več kot 1 eur v sloveniji pa 2, recimo? Stanovanje dobiš za 350 eru plus stroški 100 eur pa to bliz večjih mest če ne že v mestih? Mislim si res tak retardiran?
Kar se operacij tiče točno vem kako poteka situacija v Slo in Romuniji tko da če nis dau kej pod nizo ni šans da boš dobil operacijo hernije, menjave kolkov v enem mesecu.
Zakaj pa ne gradiš v romuniji? Ko je tako hudo dobro.
Kdo pravi da še ne bom?
Sam bumbar si pa še vseen
Nazadnje sem kupil paradajz o 1.4/kg, tko da ne vem kaj bluziš. Za hernijo lahko vprašam kolega koliko časa je čakal, ampak kolikor se spomnim ni bilo veliko.
Itak da ne boš, če si revež. Ampak ti privoščim. Zgradi si tam in ostani tam, ne rabimo takih bebcov tukaj. Skratka, še vedno smo pri tem, da ni veliko bolje z izjemo cen nepremičnin, kar pa še ni razlog da bi se selil tja. Edini razlog je še vedno, ker se ti faj nzdi, da delaš tam, firma pa vesela ko ima poceni delovno silo. Čakaj, da se preselijo v Srbijo, je še ceneje. Bomo poslušali potem po slo techu kako je Srbija oh in sploh
Si lahko vidva odpreta novo temo "Slovenija vs Romunija" in potem tukaj poročata samo končni zaključek, al pa še to ne?
Ma sj že vemo kako je. Ne splača se preselit tja, ker ni bolje.
Pravi nekdo ki ne vedi razlik v stevilkah niti tega ne kje je preckal mejni prehod.
V Srbijo se pa firme ne bodo selile ker je neizobrazena delovna sila in nima smisla, podobno kot v sloveniji. S ten da je slovenija se davcno neugodna.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Smrekar1 ::
Aha, 26. mesto od 179 je čisto na sredini
Ljubljana je res nadpovprečno draga, toda Slovenija ni samo Ljubljana. Upam, da tole ni koga šokiralo do smrti, ker bi mi pokvarilo opoldanski čaj.
Poglej indeks cen v Mariboru. Čisto normalne cene, pa gre za drugo največje mesto v državi. Cene so nadpovprečno visoke v Ljubljani in na Obali, to je to. Druge cene so za naše dohodke čisto normalne.
Ljubljana je res nadpovprečno draga, toda Slovenija ni samo Ljubljana. Upam, da tole ni koga šokiralo do smrti, ker bi mi pokvarilo opoldanski čaj.
Poglej indeks cen v Mariboru. Čisto normalne cene, pa gre za drugo največje mesto v državi. Cene so nadpovprečno visoke v Ljubljani in na Obali, to je to. Druge cene so za naše dohodke čisto normalne.
Ne niso, poleg maš še okolico Ljubljane. Domažele, Kamnik. Ne samo da se nič ne oddaja tudi vse luknje bi radi drago prodal.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Ne niso, poleg maš še okolico Ljubljane. Domažele, Kamnik. Ne samo da se nič ne oddaja tudi vse luknje bi radi drago prodal.
Vse kar je manj kot 40 min (ob 21:00 zvečer) po predpisih CPP do LJ je mišljeno pod LJ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
PrihajaNodi je izjavil:
Si lahko vidva odpreta novo temo "Slovenija vs Romunija" in potem tukaj poročata samo končni zaključek, al pa še to ne?
Ma sj že vemo kako je. Ne splača se preselit tja, ker ni bolje.
Pravi nekdo ki ne vedi razlik v stevilkah niti tega ne kje je preckal mejni prehod.
V Srbijo se pa firme ne bodo selile ker je neizobrazena delovna sila in nima smisla, podobno kot v sloveniji. S ten da je slovenija se davcno neugodna.
Razlika v številkah je tudi pri plači, ampak to je že izven tvojega dosega dojemanja. Ja saj bodo tebe potegnili dol pa je problem rešen.
ajde gremo nazaj na temo, da nomo o ciganih.
Sem investiran v en gradbeni projekt v Novem mestu. Iščemo strojnika za izvedbo inštalacij. Ekipa je preklicala 8 strojnikov danes. Vsi zasedeni na polno, prva možna izvedba je čez 2 meseca. Torej se še vedno gradi na polno in ne izgleda, da bi bil kakršenkoli problem, zato so cene še vedno visoke in verjetno še nekaj časa bodo. folk ima pač denar.
PrihajaNodi je izjavil:
Vse kar je manj kot 40 min (ob 21:00 zvečer) po predpisih CPP do LJ je mišljeno pod LJ...
LJ-Radovljica ob 21:00 zvečer je 35 minut. Torej spada pod Ljubljano?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Spada pod LJ v debati zakaj so tam cene visoke (v LJ) Ko nekdo reče ja cene so visoke v LJ je mišljena tudi okolica LJ kjer je dokaj blizu do LJ in folku se ni težko vozačkat... zato pa rang tam ene 35 min ob 21:00...
S tem nisem nikakor mislil da spada pod MO LJ... samo pač kar se tiče cen je vpliv cen v Radovljici posledica bližine LJ (ergo manj kot 35-40 min ob 21:00 do LJ
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Spada pod LJ v debati zakaj so tam cene visoke (v LJ) Ko nekdo reče ja cene so visoke v LJ je mišljena tudi okolica LJ kjer je dokaj blizu do LJ in folku se ni težko vozačkat... zato pa rang tam ene 35 min ob 21:00...
Ma ne vem no. Če greš malo naprej od Radovljice je še dražje.
No, no. Kaj so čisto normalne cene? Povprečna cena je 2000 € na m2, v LJ pa 4000 €. MB je tako kot vedno na polovici vrednosti LJ. Če so v LJ nadpovprečno visoke, so po tej logiki tud v MB. Če bi gledali samo novogradnje, je že manjša razlika med MB in LJ, tako so v MB samo cca. 30% cenejše, ne več 50%. To za novogradnje je moje osebno opažanje.
No, no. Kaj so čisto normalne cene? Povprečna cena je 2000 € na m2, v LJ pa 4000 €. MB je tako kot vedno na polovici vrednosti LJ. Če so v LJ nadpovprečno visoke, so po tej logiki tud v MB. Če bi gledali samo novogradnje, je že manjša razlika med MB in LJ, tako so v MB samo cca. 30% cenejše, ne več 50%. To za novogradnje je moje osebno opažanje.
Glavna razlika med MB in LJ je v tem da čim greš 15,16,17 km ven iz MB v večino smeri padejo cene za 50% v LJ pa ne... In to daje vtis da je MB cenejši...