» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
422 / 747
»»

Gregor P ::

Vsega naj bi bili krivi lastniki in njihovi predsodki ...

Stanovanje je težje najeti kot pa kupiti. Koga se izogibajo lastniki?
Iskanje primernega najemniškega stanovanja je zaradi premajhne ponudbe in velikega števila iskalcev velik izziv. Misija pa postane še težja za lastnike hišnih živali ali družine z (majhnimi) otroki. Takšni iskalci najemnih stanovanj velikokrat naletijo na zavrnitev. Moč je izrazito na strani lastnikov stanovanj, ki lahko izkoriščajo premajhno ponudbo na trgu. To priznavajo tudi agentje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

energetik ::

Koga se izogibajo? Problemov.
Kaj dela lastnik s svojim stanovanjem, je njegova stvar.
Krive so pa seveda banke, ki talajo kredite iz denarja iz lufta. Če bi dajali zgolj kredite iz 100% vrednosti depozitov, takih anomalij ne bi bilo.
vires in numeris

Mato989 ::

Iskanje primernega najemniškega stanovanja je zaradi premajhne ponudbe in velikega števila iskalcev velik izziv. Misija pa postane še težja za lastnike hišnih živali ali družine z (majhnimi) otroki. Takšni iskalci najemnih stanovanj velikokrat naletijo na zavrnitev. Moč je izrazito na strani lastnikov stanovanj, ki lahko izkoriščajo premajhno ponudbo na trgu. To priznavajo tudi agentje.

Vidiš to je meni tak en smešn detajl... za koji KURAC si greš omislit žival če nimaš niti nepremičnine lastne... to je spet tisto z glavo skozi zid pol pa boli in pol jamranje... če si normalen si pač ne greš namislit hišnega ljubljenčka če živiš v najemu in VEŠ da nejemodajalci tega nimajo radi.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

LeQuack ::

Vseeno je kaj imajo najemodajalci radi, oddajanje je biznis, folk pa to vzame preveč čustveno. Tako kot biznis oddajanje ni za vsakega, razen v Sloveniji, kjer vsak kolerik lahko oddaja in potem hoče nadzirat kdaj splakuješ WC in podobno. V USA je žival samo ena dodatna postavka na končnem računu pri najemnini.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

LeQuack je izjavil:

Vseeno je kaj imajo najemodajalci radi, oddajanje je biznis, folk pa to vzame preveč čustveno. Tako kot biznis oddajanje ni za vsakega, razen v Sloveniji, kjer vsak kolerik lahko oddaja in potem hoče nadzirat kdaj splakuješ WC in podobno. V USA je žival samo ena dodatna postavka na končnem računu pri najemnini.

Seveda je oddajanje biznis... ampak enako ne bi imeli radi najemniki če mu najemodajalec reče da če imajo hišnega ljubljenčka je najemnina x2... pol bi spet zaganjali vik in krik...

urli ::

Mačke popraskajo vse kar se popraskati da, občasno tudi pokozlajo sedežno, stole, laminat... psi smrdijo in ti zasmradijo vso pohištvo, s krempli porajsajo laminat/parket, pa občasno tudi znajo kaj pokozlati... pa še kaj... Tko pač je in če nimaš ravno pohištva za v smeti oz. iz leta 1980, jasno, da psov, mačk v stanovanju ne boš pustil. Pravzaprav nobenih živali, ker je preveliko tveganje, da naletiš na idiota, ki je že sam velika žival. Kolega je enmu debilu celo pustil imeti akvarij z ribami, čes ribe pa ja nemorjo nič zjebat. No, ko je najemnik šel, je pa laminat lahko sam zabrisal ven, ker je bilo pod akvarijem vse mokro oz. dvignjeno.

profii ::

Psi / mačke znajo tud parket dobr namočit z urinom, tako da je samo še za ven.

Zako ::

ravnokar zvedel, da S.P. na banki Sparkasse ne dobi hipotekarni kredit (tudi ce imas 100.000 EUR prihodka letno). So zacele bank zategovat pasove?
Zako je zakon!!!

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Vidiš to je meni tak en smešn detajl... za koji KURAC si greš omislit žival če nimaš niti nepremičnine lastne... to je spet tisto z glavo skozi zid pol pa boli in pol jamranje... če si normalen si pač ne greš namislit hišnega ljubljenčka če živiš v najemu in VEŠ da nejemodajalci tega nimajo radi.

To z domačimi živalmi je tudi meni "mind blown", pa ne toliko okrog stanovanj ampak bolj okrog življenjskega stila. Imam par kolegic, ki so veliko službeno odsotne - po tujini, pa si umislijo psa. Potem pa gredo službeno nekam in problem pes, kam ga dat. Poznam eno, ki ima konja - sicer nima hleva in hrane, ne časa za delo in potem to plačuje?! No pa saj včasih pri nepremičninah ni nič drugače, ko ima nekdo vikend, pa hodi tja "delat". Ali pa ko imaš otroke, pa jih spraviš v vrtec, pa še k babicam, zraven pa trdiš da ti je družina #1.

LeQuack je izjavil:

To jaz pravim moji, da če misli oddajat s čustvi potem je bolje da malce premisli o drugem biznisu. Sicer moja bolj pizdi ko se kaj pokvari pa je potrebno sanirat, pa ko kaj ukradejo/izgubiijo/razbijejo.

zavajon ::

Zako je izjavil:

ravnokar zvedel, da S.P. na banki Sparkasse ne dobi hipotekarni kredit (tudi ce imas 100.000 EUR prihodka letno). So zacele bank zategovat pasove?

Meni nekoč Sparkasse še poslovnega računa ni hotela odpreti. Želel sem ga tam zato, ker sem imel že osebnega.
Sicer niso formalno zavrnili, a so želeli imeti nek dokument, ki si ga lahko dobil šele po odprtju računa.

velikBrokoli ::

Zako je izjavil:

Ne, to je zato, ker je Banka Slovenije lansko leto sprejela nova pravila glede kreditne sposobnosti normirancev in banke nimajo več toliko svobode glede tega. Vseeno normiranec lahko dobi kredit, le težje je. Obstaja pa možnost, da normiranec naredi bilanco stanja in potem banka glede na tisto izračuna kreditno sposobnost, gre lažje skozi, če so nižji prihodki.

LeQuack je izjavil:

V Sloveniji se najemodajalci ne znajo iti biznisa, jaz ne razumem, zakaj preprosto ne zvišajo najemnine za 100e, če ima nekdo hišnega ljubljenčka. Sem prepričan, da bi ljudje, ki iščejo stanovanja, plačali premium.. s tem zneskom pa si tudi najemodajalci pokrijejo stroške v primeru, da gre kaj po zlu.

Tudi sam imam psa, ampak razumem najemodajalce.. zakaj bi v stanovanje dal nekoga, ki ima 2 mačka, če imaš itak ogromno povpraševanja...

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

tudi, če bi dobil 100€ več na mesec za psa...kar močno dvomim, da bi nekomu v LJ oddal garsonjero za 400€ + stroški...potem bi mu pa rekel, da bo za dogo pa plačal še 100€ dodatno na mesec...ti noben ne bo dal.
pa recimo da ti da...100€ na mesec x 12= 1200€ na leto...s tem, da ti lahko z*ebe sedežno, parket, vrata, mizo, stole, pojstlo itd.
veliko manj komplikacij in živcev si privarčuješ, če zadevo omejiš tako, da ne sprejemaš otrok in živali...pa naj si bo to za dolgoročni ali pa kratkoročni najem...vsi tisti €€€ katere dobiš extra zaradi otrok ali živali ti ne odtehtajo težav do katerih lahko pride.

sicer je pa to brezveze ljudi prepričevati...izkušnje govorijo same zase...in vsaka šola nekaj stane.

Invictus ::

Kar se tiče otrok in živali, zadevo preprosto narediš tako, da oddajaš stanovanje brez pohištva.

V tujini je to nekaj normalnega...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

Kar se tiče otrok in živali, zadevo preprosto narediš tako, da oddajaš stanovanje brez pohištva.

Pa tudi brez parketa? >:D

matobeli ::

Kot da bi v najemniških stanovanjih bilo za kaj več kot jurja pohištva, pa še to lahko dobiš boljše iz podatimo.si

Če ima psa mu ne nabiješ višjo najemnino (ker višje od malskmalne tržne pač ne morš nabit), ampak oceniš kakšno škodo na parketu ti lahko povzroči hišni ljubljenček in zahtevaš višjo varščino.

Če maš 100m2 oljenega parketa pač zahtevaš 3k varščine. Če maš 35m2 laminata pa pač 300eur.

Sam ne, lažje je jamrat in vzet prvega siromaka ki bo samo kimal, pol so pa težave ko siromak čez pol leta nima za stanarino.

velikBrokoli ::

Torej, 100e več mesečno ne boš dobil, ker je to tako zelo veliko, ampak potencialni najemniki ti bodo pa brez problema plačali 3k varščine? :)) Eni ste pa res briljantni..

kriptobog ::

matobeli je izjavil:

Kot da bi v najemniških stanovanjih bilo za kaj več kot jurja pohištva, pa še to lahko dobiš boljše iz podatimo.si

Če ima psa mu ne nabiješ višjo najemnino (ker višje od malskmalne tržne pač ne morš nabit), ampak oceniš kakšno škodo na parketu ti lahko povzroči hišni ljubljenček in zahtevaš višjo varščino.

Če maš 100m2 oljenega parketa pač zahtevaš 3k varščine. Če maš 35m2 laminata pa pač 300eur.

Sam ne, lažje je jamrat in vzet prvega siromaka ki bo samo kimal, pol so pa težave ko siromak čez pol leta nima za stanarino.

Jaz sem za pohistvo v stanovanju zmetal 15k. parket je bil ze od prej se je samo zbrusil in naoljil. Samo itak nima veze, ker ne oddam več :))

Malidelničar ::

johnnyyy je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Ja nč mislim, da je sedaj vsem jasno, da je nekako moja teza najbolj pravilna glede rešitev. Ostalo je pač samo lapanje.

Ha ha, vprašaj Matoja, Utk-ja, jerneja in ostale katere teze mislijo, da so najbolj pravilne, pa boš na koncu ugotovil da bo vsak trdil da je njegova najboljša :D. Vsak človek je svoj unikum in vsak ima neko filozofijo, mišljenje, občutke itd. in težko je dati neko splošno navodilo, kaj delati, da prideš dobro skozi v življenju.

Drugače pa se trg v DE in AT precej ohlajuje in določene ekipe se že vračajo. Ali bo to pocenilo izgradnjo pri nas pa ne vem.

Z Matom se po mojem v cca 80% strinjava, z Utk tudi tam tam, Invictus isto.
Kriptobog na nek način potrjuje mojo tezo, ampak iz povsem drugih izhodišč (kjer imava drugačne poglede na trende).
Drugače pa imam podobno mnenje kot ti, pa tudi Socrates kot največji strokovnjak tukaj gor, se po mojem bolj ali manj 100% strinja z mano.

Jernej pa matobeli imata edina nekako diametralno nasprotno mnenje od mene...

Torej so moje ocene pravilne in teza drži. LP
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk ::

V Sloveniji se najemodajalci ne znajo iti biznisa, jaz ne razumem, zakaj preprosto ne zvišajo najemnine za 100e, če ima nekdo hišnega ljubljenčka. Sem prepričan, da bi ljudje, ki iščejo stanovanja, plačali premium.. s tem zneskom pa si tudi najemodajalci pokrijejo stroške v primeru, da gre kaj po zlu.

Najemnik ima po zakonu lahko največ 60 dni odpovednega roka. Teoretično lahko dobiš 200, 300 evrov za stanovanje, ki je celo posrano in poscano. Ok, varščina, ampak a boš takoj opazil, da kavč smrdi ali je poln bolh, da ni za drugam kot za v peč. Pa tla, spraskana vrata, omarice v kuhinji, itd. A boš vzel 5 jurjev varščine, da bo to ziher pokrila. Pa še ni ziher.
Taki naj vzamejo stanovanje brez opreme, pa še zmeraj z visoko varščino, ali pa naj si ga kupijo.

Utk je izjavil:

Najemnik ima po zakonu lahko največ 60 dni odpovednega roka. Teoretično lahko dobiš 200, 300 evrov za stanovanje, ki je celo posrano in poscano. Ok, varščina, ampak a boš takoj opazil, da kavč smrdi ali je poln bolh, da ni za drugam kot za v peč. Pa tla, spraskana vrata, omarice v kuhinji, itd. A boš vzel 5 jurjev varščine, da bo to ziher pokrila. Pa še ni ziher.
Taki naj vzamejo stanovanje brez opreme, pa še zmeraj z visoko varščino, ali pa naj si ga kupijo.

A je kje predpisano kako hitro moraš varščino vrnit?

Je, verjetno v obligacijskem zakoniku.

Nikakor ne najdem...

Ja, ob odhodu "moraš" vrnit, ampak če jo ne, te mora on tožit, da mu vrneš. Teoretično lahko to zavlečeš, ampak komu se da s tem ubadat. V resnici hočeš čim prej nekoga drugega not spravit, in ta nov bo imel problem lahko zarad nekih skritih stvari, kriv bo pa lastnik, ker oddaja štalo namesto stanovanja.

Mi je jasno da "moraš" vrniti, zanima me če je predpisan kak ROK do kdaj moraš vrnit (recimo 30 dni po odhodu oz. končanju najema itd...) pa nikakor ne najdem nikjer po googlu...

Na koncu se pregleda škoda in mu moraš vrnit. Ker živimo v neki demokraciji, ti pa nihče ne more iz žepa iztrgat. Ampak te mora za to nekdo tožit. Dvomim da je kje predpisan kakšen drug rok.

Utk je izjavil:

Teoretično lahko dobiš 200, 300 evrov za stanovanje, ki je celo posrano in poscano. Ok, varščina, ampak a boš takoj opazil, da kavč smrdi ali je poln bolh, da ni za drugam kot za v peč. Pa tla, spraskana vrata, omarice v kuhinji, itd.

Če ne morš oddat praznega stanovanja za isto ceno kot opremljenega pomeni da oddajaš socialcem ki si ne morjo privoščit nič višjega stroška z stanovanjem kot tistega po kateri plačajo najemnino+stroške.

Na koncu vedno pridemo do tega da radi oddajate socialnim problemom ker jih lahko stiskate za jajca. Pol ko morte metat ven mamice z majhnimi otroci ste pa začudeni da se ni izšlo.

Kdo drug kot socialci pa najema pri nas? Vsak, ki lahko kupi, raje kupi. Pa ne mislim dobesedno take, ki so na sociali, takih nočem, ampak to so zaposleni, ki pa enostavno ne morejo nič spodobnega kupit.
Ajde, imam tudi jaz nekoga, ki res noče kupit in ni socialc, ampak to so res redki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Dvomim da je kje predpisan kakšen drug rok.

Tud jaz nisem našel, vrneš ko najemnik nima več obvez do najemodajalca.

Če ne vrneš pa pač plačaš še stroške postopka, odvetnika in še kaj drugega.

Če ne morš oddat praznega stanovanja za isto ceno kot opremljenega

Neopremljenega ti večina enostavno ne bo vzela, ker nihče normalen ne bo vlagal 15 jurjev v pohištvo, čez leto, 2, 3 pa šel drugam. Ker vsak fantazira, da drugo leto bo pa nekaj kupil. Bo ku***c, ampak fantazira pa.

zavajon ::

Invictus je izjavil:

V tujini je oddajanje stanovanja na sploh nekaj normalnega, medtem ko pri nas najemniki veljajo za luzerje, ki si ne morejo kupiti stanovanja.
Najemodajalci pa za dobrotnike, ki te luzerje rešujejo gotove smrti, v zameno pa dobijo le oderuško najemnino.
včasih celo naletijo na luzerje, ki bi želeli imeti otroke ali živali.

Utk je izjavil:

Kdo drug kot socialci pa najema pri nas? Vsak, ki lahko kupi, raje kupi.

Imaš cel kup ljudi v najemu pri nas, ponavadi so to mlajši pari ali samski od 25-35let z rednimi službami.

Vsi tisti ki njmajo opcije za mama hotel ali posojila staršev za polog.

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Imaš cel kup ljudi v najemu pri nas, ponavadi so to mlajši pari ali samski od 25-35let z rednimi službami.

Seveda seveda, ampak vsi ti mislijo, da bojo leto, dve, v najemu, potem pa nekaj kupili. Taki ne bojo vlagali v pohištvo, in tudi sicer je prvi kriterij cena.

Vzameš zastonj iz podarimo.si en kavč ki se ga je lastnik naveličal in nima nobenga da bi ga zastonj odpeljal, iz bolhe ikejino posteljo in garderobno omaro in tako dalje. TV pa hifi morš pa itak svoj met ker ti nejmodajalc itak ne da kaj več od 27" 720p ekračka...

Utk je izjavil:

Ajde, imam tudi jaz nekoga, ki res noče kupit in ni socialc, ampak to so res redki.

Celo ti ki na periferiji oddajaš maš enega normalnega. V mestih je čisto normalno da investiraš nekaj v flet. Predvsem razna elektronika sem spada.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

johnnyyy ::

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Večina, ki jih poznam je šla nekako po naslednjih korakih: V času študija so se odselili v mesto v stanovanje ali študentski dom, kjer so imeli cimre. Delajo fax, malo žurajo zraven pa še delajo preko študenta. Eni diplomirajo, veliko pa tudi ne ker so si vmes dobili službe. Ko imajo kolikor toliko stabilno službo in prihodke, gredo sami v najemiška stanovanja ali pa s partnerji. Večina od teh prihaja iz našega podeželja, kjer njihovi starši živijo v hišah in se lahko večinoma tudi vrnejo. Večina ima doma še vedno tako dober odnos in se toliko vidijo, da stalnega prebivališča niti ne menjajo.

Ko sem kupoval/kupil stanovanje v LJ in ko sem govoril s kolegi, ki smo se sem preselili, sem dobil ogromno komentarjev, češ "da oni pa v LJ nikoli nebi kupili". Na vprašanje, kje pa bi pa je bilo neko sanjarjenje ... To bi bilo dobro vprašanje za kakšne psihologe, zakaj pride do tega.

redtech ::

Berem tole vaše in idealna rešitev za lastnika in najemnika je El hoyo:

Dober film...

Utk je izjavil:

Neopremljenega ti večina enostavno ne bo vzela, ker nihče normalen ne bo vlagal 15 jurjev v pohištvo, čez leto, 2, 3 pa šel drugam. Ker vsak fantazira, da drugo leto bo pa nekaj kupil. Bo ku***c, ampak fantazira pa.

Kot da ne moreš vložit manj kot 15k...

Jaz sem na novo opremil 61m2 2 sobno pa sem dal za posteljo z jogijem vred 1.800EUR pa sem kupil ta boljši jogi, pa potem omaro v spalnici v Harveyu za cca 660EUR,

Mizar mi je po meri naredil:
- mizico v dnevni
- pisalno mizo dolgo 2 metra
- omarico v kopalnici
- drsno omaro dolgo 2 metra do stropa na hodniku
- omaro za čevlje visoko 1,5m in dolgo 1,2m

Cena: 2k

Potem sem pa kupil še mizo in stole v Rutarju pri kolegu z 35% off za 800EUR, in pa regal pod TVjem v Rutarju tudi na -35% za 90EUR

Koliko je to skupaj? 1,8k + 660 + 2k + 800 + 90

No pa še sedežna je bla 1,3k torej še 1,3k dodajva... torej cca 6k, pa sem mel 61m2 urejenih....

error7891 ::

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Jaz sem na novo opremil 61m2 2 sobno pa sem dal za posteljo z jogijem vred 1.800EUR pa sem kupil ta boljši jogi, pa potem omaro v spalnici v Harveyu za cca 660EUR,

- mizico v dnevni
- omarico v kopalnici

Potem sem pa kupil še mizo in stole v Rutarju pri kolegu z 35% off za 800EUR, in pa regal pod TVjem v Rutarju tudi na -35% za 90EUR

No pa še sedežna je bla 1,3k torej še 1,3k dodajva... torej cca 6k, pa sem mel 61m2 urejenih....

Kuhinje nimaš?

error7891 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

- mizico v dnevni
- omarico v kopalnici

Kuhinje nimaš?

Kuhinja je običajno notri, tudi če daš "prazno"... razen če je mišljeno da je tudi brez kuhinje... samo to je pa res pol smešno ja, ker nihče ne bo kuhinje kupoval "po meri" ker pol bi lahko rekli da je tudi brez kopalnice, bane, WCja, itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Invictus ::

Mato989 je izjavil:

Kuhinja je običajno notri, tudi če daš "prazno"... razen če je mišljeno da je tudi brez kuhinje... samo to je pa res pol smešno ja, ker nihče ne bo kuhinje kupoval "po meri" ker pol bi lahko rekli da je tudi brez kopalnice, bane, WCja, itd...

V normalnih državah imajo točno definirano standard za najemniško stanovanje kako pohištvo mora vsebovati.

V Švici noter ni nič, niti žarnic. Kolega dal 15k EUR za pohištvo preden se je vselil. Najbrž je bila kopalnica. Ta je vedno noter, kolikor spremljam.

V Hamburgu ni treba kluhinje.

V Munchnu kuhinja mora biti.

Fora je, da pač obstajajo standardi.

Pri nas pa bi najemniki radi polno opremljenio stanovanje, potem se bi pa še pritoževali... Naj kupijo lastno pohištvo, pa je mir. Sam v najemno pogodbo napišem, da pohištvo in stroji niso del najema. Če karkoli crkne, kar ni del stanovanjske infrastrukture (voda, elektrika, ogrevanje), ne šljivim 5%...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kuhinja je ali ni, rabiš pa tv, pralni stroj, pomivalc, par omar, spalnico, otrosko sobo, itd.

Pralni stroji so praktično đabe. TV ga itak daš v klet ker je 27" 720p, kar dobiš od najemodajalca, premalo, spalnica po želji, nova iz ikeje je 2k čisto solidna. Otroško sobo?

Valda morš opremit otroško sobo če maš otroka... v Lj pri 25 pa v najemu nima nihče otroka, še pri 30 komaj.

johnnyyy je izjavil:

Ko imajo kolikor toliko stabilno službo in prihodke, gredo sami v najemiška stanovanja ali pa s partnerji. Večina od teh prihaja iz našega podeželja, kjer njihovi starši živijo v hišah in se lahko večinoma tudi vrnejo. Večina ima doma še vedno tako dober odnos in se toliko vidijo, da stalnega prebivališča niti ne menjajo.

Ma nemoj. Kaj pa karkoli izven tvojega lokalnega podeželja? Ali pa če starši ne živijo v dvostanovanjski hiši in nimajo proste mansarde, kaj če so stari starši še živi, kaj če imaš sorojence...

Valda maš vedno na voljo svojo otroško sobico, sam a res želimo živet v okolju kjer si odrasel delovni človek ne more privoščit dosti drugega kot otroško sobo pri starših?

Sploh pa štajerci spet govorite o Ljubljani. Dejmo pogledat recmo Postojno. Na voljo je ena (1) soba in eno (1) stanovanje.

Nakup, enosobno je cca 115k, tako z dvema spalnicama 160k+

V Postojni.

matobeli je izjavil:

Pralni stroji so praktično đabe. TV ga itak daš v klet ker je 27" 720p, kar dobiš od najemodajalca, premalo, spalnica po želji, nova iz ikeje je 2k čisto solidna. Otroško sobo?

Valda morš opremit otroško sobo če maš otroka... v Lj pri 25 pa v najemu nima nihče otroka, še pri 30 komaj.

Če imaš dve sobi, moraš dve opremit, če 3 pa 3. Če jih ne rabiš, jih ne boš vzel.
Ja, vse je džabe ko nekdo drug kupuje. In strašno drago ko moraš sam.

Ne pretiravaj, pohištvo ki ga dajete najemodajalci notr je ramga zastonj. Iz ikeje je pa glih par stotakov več.

Še kuhinjo lahko opremiš praktično zastonj iz druge roke pa bo boljša od tiste cenene 10 let stare.

PaUBs ::

kakor vam pase, izgleda, da se navaja neke robne primere, ne nameravam nadalje polemizirati ampak kakor berem, je to kar kar nekaj.

dolgorocno uradno oddajamo kar ocenimo kot zanesljivim in na nekaj ovinkov poznanim, s kopalnico in kuhinjo po meri, hladilnik, indukcija, klima, pralec in pomivalec, tv pa ne (vecina si kupi 60" ali vecjo), vse novo s predanimi navodili v slovenskem jeziku. pohistvo, ce je, je namensko in pogresljivo, osebno se raje, ce se pripelje po izbiri.

matobeli je izjavil:

Ne pretiravaj, pohištvo ki ga dajete najemodajalci notr je ramga zastonj. Iz ikeje je pa glih par stotakov več.

Še kuhinjo lahko opremiš praktično zastonj iz druge roke pa bo boljša od tiste cenene 10 let stare.

Če ti zase "kupuješ" na bolhi pod rubriko "podarim", ne pomeni, da to delajo vsi, niti za druge. Jaz gledam da imajo aparati vsaj 5 let garancije, če crkne dvakrat iz garancije, kupim novo. Ker se ne mislim ukvarjat s tem več kot je nujno. Niti s pohištvom.

Ker iverka res crkne.

Dvodelno omaro iz iverke razstavljat in nazaj sestavljat...to naj delajo bedaki s preveč časa, jaz že ne bom. Ko je enkrat v sobi, gre ven samo še v trskah.

huzu ::

matobeli je izjavil:

Niti ne. Vse custom made, na top shit lokaciji, z vstetimi vsemi stroski. Skratka, glede na to v kaksnem sranju sem sam najemal, top shit. Ampak vsakemu kretenu pa tudi ne bom oddal, po enem mesecu preveril in ga brcnil skozi vrata naslednji mesec, če bo izgledalo, da ne spoštuje tega kar je dobil. Postavka v pogodbi, da se lahko najemodajalec kadarkoli zglasi v stanovanju. In najprej plačaš za en mesec z možnostjo podaljšanja, naslednjič lahko skleneš pogodbo dva (po pregledu), potem za 4, nato za 8 itd. In na začetku nežno zaprosim za izpis plače za zadnje 3 mesece. Sicer se seveda rade volje zmenim za razgovor, ampak bom oddal drugemu.

Pač, če ne skrbiš za stanovanje boš letel ven in to za najmanso objestnost, če nisi sposoben dati kakšnegakoli zagotovila, da si sposoben plačevati, stanovanja sploh ne boš dobil. Pa do sedaj sem imel največ problemov z ženskami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: huzu ()

Do sedaj si imel največ problemov z svojo domišljijo.
««
422 / 747
»»