Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
PrihajaNodi ::
Ja, sanjaci so tu, da je povprecna placa 1500 evrov. Od kje dodana vrednost? Koliko firm bo sedaj propadlo zarad poplav in je folk delal tam 1500 evrov? Dejmo podatke na mizo. Odplavilo je se tisto nekaj malih grozdnih podjetij ki so SPLOH zaposlovale.
Evo vam clanek iz 2013, kje so nove firme ki bi zaposlovale za 1500 eur
https://www.dnevnik.si/1042616704
Se na 24 ur vabijo na odprtje podjetij v BIH
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Evo vam clanek iz 2013, kje so nove firme ki bi zaposlovale za 1500 eur
https://www.dnevnik.si/1042616704
Se na 24 ur vabijo na odprtje podjetij v BIH
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Pat_MaGroin ::
Zdaj bo zanimivo videti, kako hitro se bodo našle parcele za nadomestne hiše :).
Pa da mlad inženir, ki se stiska v enosobnem stanovanju v najemu, lahko časti lastnikom popravljenih hiš novo hišo.
Solidarnost! :D
Pa da mlad inženir, ki se stiska v enosobnem stanovanju v najemu, lahko časti lastnikom popravljenih hiš novo hišo.
Solidarnost! :D
Verjetno bodo nabili se kak solidarnostni davek. Folk ki je ostal brez vsega ne bo dobil nic tisti zgoraj se bodo pa mastili. Cakamo se stavko zdravnikov da jim se mal dvignejo place pa ucitelnov in profesrjev na brezveznih fakultetah.
Valda bo solidarnostni davek, za solidarnost je pac treba nekaj zrtvovati.
Valda bo solidarnostni davek, za solidarnost je pac treba nekaj zrtvovati.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Mene pač fascinira, kako so vsi lastniki nepremičnin odgovorni, pametni, potem pa zavarovalnica izda podatke, da je ful neumen in škrt in da svojih precenjenih ceglov nimajo zavarovanih.
Zato sem strogo proti kakršni koli pomoči države.
Je dovolj nepremičnin za najet/kupit na trgu, tako da ne rabimo nikomur nove bajte zgradit.
Zato sem strogo proti kakršni koli pomoči države.
Je dovolj nepremičnin za najet/kupit na trgu, tako da ne rabimo nikomur nove bajte zgradit.
jernejl ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Mene pač fascinira, kako so vsi lastniki nepremičnin odgovorni, pametni, potem pa zavarovalnica izda podatke, da je ful neumen in škrt in da svojih precenjenih ceglov nimajo zavarovanih.Ko morajo plačat zavarovanje za poplave, je zavarovalna vsota 10 tisoč evrov (seveda če sploh imajo zavarovano), ko to isto nepremičnino prodajajo, jo pa vrednotijo na pol milijona
Je dovolj nepremičnin za najet/kupit na trgu, tako da ne rabimo nikomur nove bajte zgradit.Kot je že nekdo zapisal, zdaj imajo tile malo starejši edinstveno priložnost, da mladim lenuhom, ki samo hodijo po aziji in vsako leto kupujejo nove telefone, demonstrirajo, kako preprosto je danes kupiti parcelo in zgraditi hišo. Če jim je uspelo postavit hišo v preteklosti, ko je bilo to bojda silno težko, ni bilo služb in se je bilo treba dolga leta vsemu odpovedovati, ne dvomim, da jim to ne bi uspelo zdaj, ko se cedita med in mleko in so nepremičnine dosegljive vsakomur.
Država naj kar gradi javna / neprofitna stanovanja, ampak tile naj se za ta stanovanja pač postavijo v isto vrsto z vsemi ostalimi, ki prav tako nimajo nepremičnin in se potegujejo za ta stanovanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Kot je že nekdo zapisal, zdaj imajo tile malo starejši edinstveno priložnost, da mladim lenuhom, ki samo hodijo po aziji in vsako leto kupujejo nove telefone, demonstrirajo, kako preprosto je danes kupiti parcelo in zgraditi hišo.
Država naj kar gradi javna / neprofitna stanovanja, ampak tile naj se za ta stanovanja pač postavijo v isto vrsto z vsemi ostalimi, ki prav tako nimajo nepremičnin in se potegujejo za ta stanovanja.
Pa valda jim ne bo problem dobit kredite. Ce sta dva z 1500 neto, lahko brez problemov dobita 200 k krede. Kein problem. Obcina jim bo pa tudi podarila parcele, tko da bo izbira stanovanje ali izgradnje hise z vrtickom. Vse bo.
Ajde, da vidmo sedaj prakso
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Pat_MaGroin je izjavil:
Mene pač fascinira, kako so vsi lastniki nepremičnin odgovorni, pametni, potem pa zavarovalnica izda podatke, da je ful neumen in škrt in da svojih precenjenih ceglov nimajo zavarovanih.Ko morajo plačat zavarovanje za poplave, je zavarovalna vsota 10 tisoč evrov (seveda če sploh imajo zavarovano), ko to isto nepremičnino prodajajo, jo pa vrednotijo na pol milijona
Je dovolj nepremičnin za najet/kupit na trgu, tako da ne rabimo nikomur nove bajte zgradit.Kot je že nekdo zapisal, zdaj imajo tile malo starejši edinstveno priložnost, da mladim lenuhom, ki samo hodijo po aziji in vsako leto kupujejo nove telefone, demonstrirajo, kako preprosto je danes kupiti parcelo in zgraditi hišo. Če jim je uspelo postavit hišo v preteklosti, ko je bilo to bojda silno težko, ni bilo služb in se je bilo treba dolga leta vsemu odpovedovati, ne dvomim, da jim to ne bi uspelo zdaj, ko se cedita med in mleko in so nepremičnine dosegljive vsakomur.
Tako nekako.
Trenutno se prodaja 3361 stanovanj, 3320 hiš in 2241 zazidljivih parcel.
Zdaj pa naj Mato pojasni, zakaj bi pozidali več Slovenije, če je toliko na voljo? Naravo je treba ohranit, ni vrag, da teh 6k+ nepremičnin in 2k+ parcel ni dovolj za vse??
Utk ::
Sloveniji se je sedaj namenilo 100 miljonov evrov pomoci. Kdo bo ves ta denar dobil? Koliko bodo dobili tisti ki so ostali brez vsega. Zakaj Slovenija nima absolutno nobene mehanizacije in je potrebno vse vlect iz tujine?
Denar iz Evrope ne bo šel za hiše, ampak za ceste, mostove, itd. Država tudi ne more kar nekomu zgradit hiše, ne glede kolk to obljubljata Holob in Mesec, izvoljena iz strani mladih "intelektualcev". Pomoč, ki se zbira, se pač zbira, nihče nikogar ne sili, da kaj prispeva. Nobena država nima mehanizacije, da bi v par tednih splanirala pol države, še namanj pa Romunija.
Mato989 ::
Psihološka zavora je:
Za 300k kredita plačaš 250k obresti pri obroku 1800 EUR / mesec.
Folku to ni ravno dober deal :)
Tudi, če ima par po 2k plače je to še vedno blizu 50%, kar je overload...
Najameš nekaj za 800 in čakaš.
Peroblem je ko mine 10 let ti pa še skoz čakaš namesto da bi že odplačal 33%-50% nepremičnine... tu je glavni in najtežji gamble...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Utk ::
Zdaj pa naj Mato pojasni, zakaj bi pozidali več Slovenije, če je toliko na voljo? Naravo je treba ohranit, ni vrag, da teh 6k+ nepremičnin in 2k+ parcel ni dovolj za vse??
Mato ni nikoli tega predlagal. Ravno obratno.
Jaz bi na mestu države zdaj zgradil 2000 stanovanj na ta račun, jih dal v brezplačno uporabo za 3 do 5 let, to bi morda celo napol častila EU, potem pa naj plačujejo tržno najemnino, oni ali kdo drug.
Pat_MaGroin je izjavil:
Pat_MaGroin je izjavil:
Tako nekako.
Kdja pa je Mato to predlagal?
Mato je predlagal ravno obratno... polovica krajev kjer je bila povodenj in poplave bi jaz steral v bloke ob večjih Mestnih Občinah... tam pa spremenil v naravne rezervate itd... te ohranil naravo.
Jaz sem STROGO proti podeljevanju gradbenih dovoljenj za karkoli razen bloke z najmanj 4 nadstropji in 25+ stanovanji...
Jaz sem najbolj za to da se gremo "semi" centralizacije... torej po domače da država spodbuja spremembo zemlje v kmetijsko in pridelavo domače hrane hkrati pa forsira večanje moči lokalnih centrov (torej mestnih občin) v SLO...
Recimo če bi bilo po moje, bi bilo med Ptujem in Ormožom eno samo veliko polje, ne pa 25 vasic... enako med Ptujem in Mariborom... tako bi se zgostilo prebivalstvo v te naše Mestne občine in bi potem tudi poslovno bilo več smisla za podjetništvo ker ne bi bilo tako razvlečeno vse skupaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Sloveniji se je sedaj namenilo 100 miljonov evrov pomoci. Kdo bo ves ta denar dobil? Koliko bodo dobili tisti ki so ostali brez vsega. Zakaj Slovenija nima absolutno nobene mehanizacije in je potrebno vse vlect iz tujine?
Denar iz Evrope ne bo šel za hiše, ampak za ceste, mostove, itd. Država tudi ne more kar nekomu zgradit hiše, ne glede kolk to obljubljata Holob in Mesec, izvoljena iz strani mladih "intelektualcev". Pomoč, ki se zbira, se pač zbira, nihče nikogar ne sili, da kaj prispeva. Nobena država nima mehanizacije, da bi v par tednih splanirala pol države, še namanj pa Romunija.
Pa ti veš, sploh kakšen napredek so napravili od leta 2000 dalje? Mimogrede ne pozabit da so poslali 3 letala za gašenje požarov. Saj Slovenija pravzaprav nič nima, zakaj sploh rabimo državo če nič nima?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
kgtjera ::
Ej, Mato, ko bomo vsi v mestih, kdo bo pa prideloval to domačo hrano? Sicer pa ob vseh teh ujmah, se praktično nič več ne splača.
S tem se popolnoma strinjam:
S tem se popolnoma strinjam:
Kot je že nekdo zapisal, zdaj imajo tile malo starejši edinstveno priložnost, da mladim lenuhom, ki samo hodijo po aziji in vsako leto kupujejo nove telefone, demonstrirajo, kako preprosto je danes kupiti parcelo in zgraditi hišo. Če jim je uspelo postavit hišo v preteklosti, ko je bilo to bojda silno težko, ni bilo služb in se je bilo treba dolga leta vsemu odpovedovati, ne dvomim, da jim to ne bi uspelo zdaj, ko se cedita med in mleko in so nepremičnine dosegljive vsakomur.
Jaz sem najbolj za to da se gremo "semi" centralizacije... torej po domače da država spodbuja spremembo zemlje v kmetijsko in pridelavo domače hrane hkrati pa forsira večanje moči lokalnih centrov (torej mestnih občin) v SLO...
Pa se ti zajebavaš? Kaj pa bomo gojili? Krompir? Vsi naši kmetje živijo od subvencij, maš par velik kmetij ostalo je pocrkalo. Kje boš pa konkuriral romunom pa poljakom z enormno količino površine in sredstev. Res se vidi, da slovenci še niste bili zunaj Slovenije. Razen če hočte da se Slovenija spremeni v Kubo, kar praktično dost ne manjka.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Ej, Mato, ko bomo vsi v mestih, kdo bo pa prideloval to domačo hrano? Sicer pa ob vseh teh ujmah, se praktično nič več ne splača.
Kaj misliš da če folk živi v mestu ne more it 10km stran na njivo in jo obdelovat?
Sicer pa ne govorim da ne sme biti niti 1 stavbe ampak je lahko 1 velika kmetija in gospodarsko poslopje ki skrbi za vse te širne njive... ne pa tisoče mini njiv
Nujno je tudi združevanje, vseh njiv... jaz bi prepovedal da je njiva manjša kot toliko in toliko če je se pripoji k sosednji njivi in združimo da končno dobimo posestnike
Nujno je tudi združevanje, vseh njiv... jaz bi prepovedal da je njiva manjša kot toliko in toliko če je se pripoji k sosednji njivi in združimo da končno dobimo posestnike
To bi pa nekako šlo, sam ker kmet ma pa tolk keša da bi to zrihtov. To lahko stori samo korporacija. Vse ostalo je iluzija.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
V Sloveniji sploh ni resnih kmetij, ki bi karkoli zagotavljale na državnem nivoju.
Imamo na tisoče malih kmetov, ki nekaj prčkajo, vlečejo subvencije, učinka te zemlje pa ni. Skratka, imamo 90% Slovenijo za njivo, pa kljub temu nismo samozadostni.
Imamo na tisoče malih kmetov, ki nekaj prčkajo, vlečejo subvencije, učinka te zemlje pa ni. Skratka, imamo 90% Slovenijo za njivo, pa kljub temu nismo samozadostni.
Pat_MaGroin je izjavil:
V Sloveniji sploh ni resnih kmetij, ki bi karkoli zagotavljale na državnem nivoju.
Absolutno. Enostavno ne mormo konkurirat Poljakom in Romunom. To so enormne obdelovalne površine. Pol se pa zapelješ po Slovenije pa vidiš nekaj njiv in se za glavo primeš ker ne morš verjet kako to sploh lahko preživi. Valda, subvencije.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Pat_MaGroin je izjavil:
Pat_MaGroin je izjavil:
Tako nekako.
Kdja pa je Mato to predlagal?
Mato je predlagal ravno obratno... polovica krajev kjer je bila povodenj in poplave bi jaz steral v bloke ob večjih Mestnih Občinah... tam pa spremenil v naravne rezervate itd... te ohranil naravo.
Jaz sem STROGO proti podeljevanju gradbenih dovoljenj za karkoli razen bloke z najmanj 4 nadstropji in 25+ stanovanji...
Recimo če bi bilo po moje, bi bilo med Ptujem in Ormožom eno samo veliko polje, ne pa 25 vasic... enako med Ptujem in Mariborom... tako bi se zgostilo prebivalstvo v te naše Mestne občine in bi potem tudi poslovno bilo več smisla za podjetništvo ker ne bi bilo tako razvlečeno vse skupaj.
Napačno sem rekel.
Vlada zdaj hoče pozidati NOVE parcele za ljudi, ki imajo problem s streho nad glavo.
Pa čeprav imamo v SLO trenutno 6k+ robe na voljo za nakup.
In ker ti lastniki ne hodijo v Azijo, ne hodijo v michelín restavracije, ne vidim problema, da izmed 6k+ nepremicnin ne izberejo nove in se preselijo.
Torej, zakaj 6k+ nepremičninam dodati NOVE?
Je bila ena iz Sneber, bajta verjetno vredna 800k, ampak ne bomo plačal zavarovanja, da bo ceneje.
In zdej nej mlad par v najemu financira tej novo hišo? Zakaj že?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
In zdej nej mlad par v najemu financira tej novo hišo? Zakaj že?
Solidarnost!
Vprašanj je veliko odgovorov pa nič. Zakaj bi plačeval rtv prispevek za 3000 zaposlenih? Zakaj bi plačeval 130 euro za vinjeto za 600 km avtoceste medtem pa plačam 30 eur v Romuniji za 1000 km avtoceste (in to konkretno boljše), zakaj plačujemo/te zdravstvo ko pa rabiš zdravnika in ga ni?
Solidarnost!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Glej PIC jaz se popolnoma strinjam s tabo, jaz ne bi tem ljudem NIČESAR plačeval iz državnega proračuna RAZEN če lahko dokažejo (preferably na sodišču) da je povodenj posledica občinskega ali državnega neurejanja rečnih strug (poglobitev, čiščenja) oz. kdorkoli je pač za to zadolžen... Če se to dokaže potem naj pač odgovorna oseba financira novo hišo...
Vsi ti so imeli na voljo zavarovanja... no saj enako mnenje imam za kmete... ipd.
Vsi ti so imeli na voljo zavarovanja... no saj enako mnenje imam za kmete... ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Pat_MaGroin je izjavil:
V preteklosti smo imel cel kup kmetij, ki so bile samozadostne. Na tisoče malih kmetov, ki so nekaj prčkali, brez subvencij, učinek te zemlje pa je bil, da so bile te kmetije samozadostne. Dandanes tega skorajda več ni oz. se je v zadnjih 30 letih opuščalo, mladi so namesto da bi kmetovali dobili službe v mestih, parcele pa se zaraščajo. Se ob vsej birokraciji, regulacijah in trgovinah enostavno več ne splača samopridelovat krompirja, je cenejši uvožen v trgovini, npr. Enako z ostalimi poljščinami. Enostavno ne moreš konkurirat! Skratka, samozadostnost je širok pojem - lahko si (kot država) delno samozadosten tudi z manjšimi kmetijami.
Pat_MaGroin je izjavil:
V preteklosti smo imel cel kup kmetij, ki so bile samozadostne. Na tisoče malih kmetov, ki so nekaj prčkali, brez subvencij, učinek te zemlje pa je bil, da so bile te kmetije samozadostne. Dandanes tega skorajda več ni oz. se je v zadnjih 30 letih opuščalo, mladi so namesto da bi kmetovali dobili službe v mestih, parcele pa se zaraščajo. Se ob vsej birokraciji, regulacijah in trgovinah enostavno več ne splača samopridelovat krompirja, je cenejši uvožen v trgovini, npr. Enako z ostalimi poljščinami. Enostavno ne moreš konkurirat! Skratka, samozadostnost je širok pojem - lahko si (kot država) delno samozadosten tudi z manjšimi kmetijami.
Ja sej v tem primeru lahko govorimo za sklop celotne države kot take. A se sploh splača imet državo za 2 miljona ljudi? A ti veš da slovenci vsak produkt preplačete vsaj 30 posto dražje kot romuni? Pa gre za iste produkte...enostavno je trg premajhen, plus enormne marže trgovcev...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
da je povodenj posledica občinskega ali državnega neurejanja rečnih strug (poglobitev, čiščenja) oz. kdorkoli je pač za to zadolžen... Če se to dokaže potem naj pač odgovorna oseba financira novo hišo...
Povodenj bi bila tudi, če bi se reke in hudournike čistilo. Morda v manjšem obsegu, pa vseeno.
Seveda pa je za neurejanje hudournikov in rečnih strug delno krivda tudi na strani države, ki z zakonodajo omejuje takšne posege (Natura 2000 npr.)!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kgtjera ()
da je povodenj posledica občinskega ali državnega neurejanja rečnih strug (poglobitev, čiščenja) oz. kdorkoli je pač za to zadolžen... Če se to dokaže potem naj pač odgovorna oseba financira novo hišo...
Povodenj bi bila tudi, če bi se reke in hudournike čistilo. Morda v manjšem obsegu, pa vseeno.
Seveda pa je za neurejanje hudournikov in rečnih strug delno krivda tud tudi na strani države, ki z zakonodajo omejuje takšne posege (Natura 2000 npr.)!
Seveda, ampak če je razlika med tem če bi se čistilo ali ne v tem da je zalilo tvojo bajto ali ne, potem menim da je dolžnost in odgovornost osebe ki ni uredila področja da ti financira novo bajto ali 100% sanacijo...
Tu je bistvo.
Glej PIC jaz se popolnoma strinjam s tabo, jaz ne bi tem ljudem NIČESAR plačeval iz državnega proračuna RAZEN če lahko dokažejo (preferably na sodišču) da je povodenj posledica občinskega ali državnega neurejanja rečnih strug (poglobitev, čiščenja) oz. kdorkoli je pač za to zadolžen... Če se to dokaže potem naj pač odgovorna oseba financira novo hišo...
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
Kdo je odgovoren, da je tale parcela legalna za gradnjo?
Savinja je pljunek stran.
Ampak lokacija je pa elitna, to pa.
Ko pa zalije pa, država pomagaj!
Seveda, ampak če je razlika med tem če bi se čistilo ali ne v tem da je zalilo tvojo bajto ali ne, potem menim da je dolžnost in odgovornost osebe ki ni uredila področja da ti financira novo bajto ali 100% sanacijo...
Imaš 220+ občin, 220 županov en kup funkcionarjev, kjer se jih podpira in plačuje namesto da bi se komplet občine ukinlo pa denar namenilo v javni interes. Jasno da zmanjka denarja za javno infrastrukturo.:DDD
Sej pravim Slovenija je kot država en joke...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Pat_MaGroin je izjavil:
Kdo je odgovoren, da je tale parcela legalna za gradnjo?
Savinja je pljunek stran.
Ampak lokacija je pa elitna, to pa.
Ko pa zalije pa, država pomagaj!
Tu je zdaj večplastna težava:
1. zraven so hiše, tebi pa nekdo na UE reče veste tu pa ne morte graditi ker je poplavno (ok fair enough, ampak potem sterajte tudi ostale hiše stran in vrnimo tja naravo)
2. Vse tu če je že gradnja dovoljena bi moralo biti dovoljeno kvečjemu VISOKO pritličje vsaj 1m nad tlemi...
3. Obvezna zahteva bi moralo biti zavarovanje za novo hišo v primeru poplav ipd...
Ker je pač katerakoli rešitev nefer (ti ne dobiš gradbenega sosed ma pa bajto na levi pa desni od tebe, je edino smiselno tu dovolit gradnjo s tem da podpišeš da ne boš nič dobil ker gradiš na področju kjer odsvetujemo gradnjo da pa ti bomo vseeno dali zazidljivo in dovoljenje ker imajo sosedi.
Pod Naturo 2000 je praktično cela Slovenija, to pa v teoriji pomeni, da s tega področja ne smeš odstraniti niti 1 kamna. Slovenija je postala naravni rezervat!
Nodiju dam povsem prav, da se sprašuje ali se sploh splača imeti svojo državo. Nekaj je zagotovo, delat se v Sloveniji definitivno ne splača več! Ker ti država praktično vse pobere, učinka pa od tega ni nobenega...
Nodiju dam povsem prav, da se sprašuje ali se sploh splača imeti svojo državo. Nekaj je zagotovo, delat se v Sloveniji definitivno ne splača več! Ker ti država praktično vse pobere, učinka pa od tega ni nobenega...
Zgodovina sprememb…
PumaLino ::
na obali take cene, da če hočeš na svoje moreš imet najmanj 200.000 za en kos dreka od nepremičnine (niti 50m2). Pol pa bereš na forumih 'ja ta je v mama hotelu' lol
Jst bi spremenil zakonodajo. Pod Naturo 2000 je praktično cela Slovenija, to pa v teoriji pomeni, da s tega področja ne smeš odstraniti niti 1 kamna. Slovenija je postala rezervat v katerem lepo živijo predvsem boomerji, mafija in posvečeni. Nodiju dam povsem prav, da se sprašuje ali se sploh splača imeti svojo državo. Nekaj je zagotovo, delat se v Sloveniji definitivno ne splača več! Ker ti država praktično vse pobere, učinka pa od tega ni nobenega... Ta ladja se potaplja!
Ne razumem tu predvsem ljud, ki pravijo da ima folk 1500 eur plače. Ja od kje? Kera firma ima tako dodano vrednost da to plačuje? Moj indikator so nekak medicinske sestre in te bi v Sloveniji morale imeti za normalno življenje pri teh cenah 1800 - 2000 eur neto brez nadur.
Jasno da Slovenija ne bi smela obstajati, bolš bi bla skupna Yugoslavija kot tole skropucalo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
mene zanima kaj lahko kupiš na obali al v ljubljani z 1500€ neto plače. Absolutno nič.
Jah nič. Lahko greš v garsonjero, sobo al pa hotel mama. Če sta dva pa kreda in ceu lajf delat za 4 stene. Mene bolj zanima kako ljudje preživijo s temi plačami.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PumaLino ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Dobiš trisobno stanovanje za 200k
V Beltincih, sicer :)
seveda, tam so komentarji 'mama hotel' na mestu. Na obali pa prosim vas... če ne podeduješ si pečen.
PrihajaNodi je izjavil:
mene zanima kaj lahko kupiš na obali al v ljubljani z 1500€ neto plače. Absolutno nič.
Jah nič. Lahko greš v garsonjero, sobo al pa hotel mama. Če sta dva pa kreda in ceu lajf delat za 4 stene. Mene bolj zanima kako ljudje preživijo s temi plačami.
super se gre v najem samo da folk ne govori da si v hotel mama. Sounds like a plan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PumaLino ()
Ena moja sošolka s faksa je postala skrajni levičar, kapital bad, vsi so prasci. Revolucija!
Pol je pa podedovala hišo v Kopru po babici in njen 5. tvit je bil prasica država, 25 % vzame od najema za nič. Umrl sem.
Pol je pa podedovala hišo v Kopru po babici in njen 5. tvit je bil prasica država, 25 % vzame od najema za nič. Umrl sem.
https://n1info.si/gospodarstvo/gospodar...
Sem prepričan da bodo dali nov solidarnostni "davek". Kaj mislite koga bo ta nov davek najbolj prizadel?
Zadnji naj ugasne luč
Obrtna zbornica Slovenije poroča, da je stanje najhujše v Ravnah na Koroškem, Črni na Koroškem, Slovenj Gradcu, Kamniku, Mozirju, Celju, Laškem, Škofji Loki, kjer je prizadetih od 3.000 do 3.500 majhnih in srednje velikih podjetij.
Sem prepričan da bodo dali nov solidarnostni "davek". Kaj mislite koga bo ta nov davek najbolj prizadel?
Zadnji naj ugasne luč
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Senior Dev ::
Vsi so prizadeti naenkrat, ko so slišali da se bo delilo denar. Tudi sam bom nekaj prijavil in verjamem da bom dobil vsaj 20 jurjev, brez da bi sploh kdo preveril za kaj gre...
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
LeQuack ::
Senior Dev je izjavil:
Vsi so prizadeti naenkrat, ko so slišali da se bo delilo denar. Tudi sam bom nekaj prijavil in verjamem da bom dobil vsaj 20 jurjev, brez da bi sploh kdo preveril za kaj gre...
Dejansko tako delujejo subvencije za podjetja. Deli se jih, potem pa noben več ne preveri kako so bila porabljena, tako da lahko na lahek način dobiš kar precej denarja.
Quack !
In od kje bodo te subvencije prišle? Kar tako po zraku? Ma namen Slovenija še kak bager kupt za takšne potrebe? Mogoče kak avijon za požare al bo sam goro ljudi zaposlenih v js in rtv-slo?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
a_borlak ::
V tem trenutku je zelo težko govoriti, kdo je kriv, da je odneslo in zalilo toliko hiš in pravzaprav zadeva niti ni pomembna. Bolj pomembno je, da se za te ljudi poskrbi, preprosto jih ne moreš poseliti po 6.000 praznih nepremičninah po Sloveniji, ker se bo nekdo, ki ga bodo preselili v Postojno zelo težko vozil na delo v Črno. Skratka, zaenkrat poskrbeti čimprej za njih, potem pa naprej. Verjetno bodo sestavili komisije, ki bodo določile, katere hiše so še uporabne, katere so za rušenje, določili tudi na novo karte poplavnih območij, skratka z malo sreče se bodo stvari spremenile do te mere, da bodo ti ljudje, ki so utrpeli škodo ponovno vsaj približno normalno zaživeli. So imeli prej hišo za 800k ali 50k niti ni pomembno, bodo pa prišle na dan druge stvari. Recimo ko bo država določala višino odškodnine, se bo ravnala po ocenah in marsikdo je zaradi davka svojo hišo podcenil. Ampak s tem počakajmo, najprej naj se zadeve umirijo do te mere, da bodo prizadeti lahko kolikor toliko normalno živeli.
Prioriteta države mora biti sanacija infrastrukture in vodotokov, ker če se strug ne bo očistilo do naslednjega hudega neurja, čiščenje hiš in ulic sedaj ne bo pomagalo nič - ker bodo spet zalite!
tony1 ::
Kdo si upa predlagati spremembo predpisov o Naturi 2000, ki prepovedujejo poglabljanje strug, npr. kot dodatni člen predpisa:
999. člen
Določbe ne veljajo za posege, ki so potrebni za varstvo pred vsemi vrstami naravnih nesreč.
999. člen
Določbe ne veljajo za posege, ki so potrebni za varstvo pred vsemi vrstami naravnih nesreč.
Kaksna bo nova vrednost nepremicnin na poplavnih obmocjih? Kdor sedaj tam prodaja sploh prodat ne bo mogu vec
Je*** vas natura. Ker birokrat si je to spomnu
Kdo si upa predlagati spremembo predpisov o Naturi 2000, ki prepovedujejo poglabljanje strug, npr. kot dodatni člen predpisa:
999. člen
Je*** vas natura. Ker birokrat si je to spomnu
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Težka bo, tony1! Najbrž sicer sedaj velja kakšna izjema oz. bo možno dobiti dovoljenja, ker so poplave itaq uničile gnezdišča ptic, metuljev, drstišča rib itd. Sicer pa je Slovenija naravni rezervat! Kar ni pod Naturo 2000 je pa zaščiteno po ZON. Kdo si je to izmislil, jah, ekologi in EU birokracija...
Narava v Sloveniji je med bogatejšimi v Evropski uniji. Skozi generacije smo naravo v Sloveniji ohranili v takšni meri, da več kot polovico Slovenije predstavljajo območja posebnega pomena (56 % - Natura 2000, zavarovana območja, naravne vrednote, ...). V Sloveniji je 355 območij Nature 2000, ki pokrivajo dobrih 37 % ozemlja države.
Zgodovina sprememb…
V tem trenutku je zelo težko govoriti, kdo je kriv, da je odneslo in zalilo toliko hiš in pravzaprav zadeva niti ni pomembna. Bolj pomembno je, da se za te ljudi poskrbi, preprosto jih ne moreš poseliti po 6.000 praznih nepremičninah po Sloveniji, ker se bo nekdo, ki ga bodo preselili v Postojno zelo težko vozil na delo v Črno. Skratka, zaenkrat poskrbeti čimprej za njih, potem pa naprej. Verjetno bodo sestavili komisije, ki bodo določile, katere hiše so še uporabne, katere so za rušenje, določili tudi na novo karte poplavnih območij, skratka z malo sreče se bodo stvari spremenile do te mere, da bodo ti ljudje, ki so utrpeli škodo ponovno vsaj približno normalno zaživeli. So imeli prej hišo za 800k ali 50k niti ni pomembno, bodo pa prišle na dan druge stvari. Recimo ko bo država določala višino odškodnine, se bo ravnala po ocenah in marsikdo je zaradi davka svojo hišo podcenil. Ampak s tem počakajmo, najprej naj se zadeve umirijo do te mere, da bodo prizadeti lahko kolikor toliko normalno živeli.
V tej temi se folku svetuje, da ce nimajo za stanovanje v Postojni, se naj preselijo na Ptuj. Zakaj bi torej v tej sicuaciji bili pragmatični in upoštevali, kje imajo ljudje družino, sorodnike in službe? Pač, ce ni kapacitet v Postojni, si bo pa folk ustvaril življenje tam, kjer so, a ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
Ptuj in Trbolvlje majo tud ugodne nepremicnine. Se splaca mal oko vrzt.
Natura 2000 + Zakon o varstvu kulturne dediščine (ZVKD-1) = Slovenija. Na kratko, nič ne smeš delat razen če birokrati ne rečejo drugače.
Težka bo, tony1! Najbrž sicer sedaj velja kakšna izjema oz. bo možno dobiti dovoljenja, ker so poplave itaq uničile gnezdišča ptic, metuljev, drstišča rib itd. Sicer pa je Slovenija naravni rezervat! Kar ni pod Naturo 2000 je pa zaščiteno po ZON. Kdo si je to izmislil, jah, ekologi in EU birokracija...
Narava v Sloveniji je med bogatejšimi v Evropski uniji. Skozi generacije smo naravo v Sloveniji ohranili v takšni meri, da več kot polovico Slovenije predstavljajo območja posebnega pomena (56 % - Natura 2000, zavarovana območja, naravne vrednote, ...). V Sloveniji je 355 območij Nature 2000, ki pokrivajo dobrih 37 % ozemlja države.
Natura 2000 + Zakon o varstvu kulturne dediščine (ZVKD-1) = Slovenija. Na kratko, nič ne smeš delat razen če birokrati ne rečejo drugače.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…