» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
390 / 747
»»

Mato989 ::

Jernej ne dojame da primarno policija, gasilci itd resujejo zivljenja ne premozenja.... Premozenje je sele 2nd place ali celo 3rd...

Ce bo gasilec moral resit najemnika ko nekje gori bo pac razfukal lastnino do amena brez pomisleka... In je ne bo varoval in odklepal vrat itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

Jernej ne dojame da primarno policija, gasilci itd resujejo zivljenja ne premozenja.... Premozenje je sele 2nd place ali celo 3rd...

Ce bo gasilec moral resit najemnika ko nekje gori bo pac razfukal lastnino do amena brez pomisleka... In je ne bo varoval in odklepal vrat itd...

In to škodo pač pokrije zavaovalnica, če imaš zavarovano.

PrihajaNodi ::

Ne drži, izobrazbena struktura priseljencev je slabša od izobrazbene strukture izseljencev. Med izseljenci v zadnjih 10-ih letih je bil delež tistih z visoko izobrazbo 19%, med priseljenci pa 14%. Je bilo pa na ta račun priseljenih nekaj odstotnih točk več tistih z osnovnošolsko izobrazbo v primerjavi z izseljenci. Ni strašanska razlika, nekaj pa vendarle je, in prav gotovo bi bilo bolje, če bi bile vrednosti zamenjane. Seveda je tudi vprašanje, koliko je izobrazba priseljencev, ki prihajajo z balkana in drugih manj razvitih držav, enakovredna. Pa še dodatne stroške imamo s tem, da moramo ljudi novačiti po raznih sejmih v tujini in potem še z integracijo.

Doma so pa povecini ostali fdvjevci, kar je prakticno isto kot osnovno solska izobrazba. Fdv in podobni faksi so bili narejenibz namenom da delas v JS in lahko med malco naredis faks ki ti bo dvignil placo a hkrati bo imel tvoj kolega v JS se delo, ki bo seveda placano od realnega sektorja.. ce izvzames FDV in podobne hokus pokus fakse lahko sploh se govorimo da so slovenci izobrazeni?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

PrihajaNodi:
Eno provokativno vprašanje: ali je pravzaprav FDV/FF praktično edina linija mladih, ki ima zaradi lastnih realno depresiranih plač (ker jih je trg tako ocenil), težave pri nakupu nepremičnin?
Seveda pri čemer upoštevamo dejstvo, da tem mladim tu gre v minus še zavlačevanje študija in nasploh podaljšana odsotnost iz trga dela?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Ja. Ker vecina je druzboslovno ne "izobrazenih". Pod fdv pa spada se ceu fuk drugih univerz aka DOBa, Alma in nekaj...malo, zelo malo jih je v Sloveniji da si zasluzi naziv fakulteta. Diploma pa danes ni vredna absolutno nic, jer je diplomiranec lahko vsak, tudi mogoce oseba z darvinovim sindromom bi lahko opravil kak faks v slo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

matobeli ::

Vidva pa sta nekaj...

matobeli je izjavil:

Vidva pa sta nekaj...

Saj sem napisal, da je vprašanje provokativno. In seveda se zavedam, da ni realno in da gre za širše.

Ampak problem s katerim si mladi poslabšajo pozicijo je, da imajo realno nizko ocenjeno vrednost na trgu dela - če je za tem še diploma je finančna izguba večja. In če gre za zamaknjen prihod na trg dela je finančna izguba še večja. Potem morda tak mlad človek težje dela še kakšen side hustle, s katerim si pomagajo številni tehnični/Slo-Tech IT/STEM kadri.

Glej, jaz poznam 'tehničarje' ki na S.P. poleg joba zaslužijo še 50k letno. Za takšnega človeka trenutne cene nepremičnin niso nikakršen problem. Velika možnost pri takšnem mladem je še, da je ročen in zna kaj postoriti še sam. Če (če!) pa zna še kaj finančno obrniti keš, je pa tu še v večjem plusu.

Zato sem pisal, da imajo težave predvsem uni. dipl. primerjalne književnosti, veliko manjša verjetnost je, da bo v nepremičninski drek zagazil uni. dipl. strojništva.

gaoZjQP ::

PrihajaNodi je izjavil:

darvinovim

to pa to

Malidelničar je izjavil:

matobeli je izjavil:

Vidva pa sta nekaj...

Saj sem napisal, da je vprašanje provokativno. In seveda se zavedam, da ni realno in da gre za širše.

Ampak problem s katerim si mladi poslabšajo pozicijo je, da imajo realno nizko ocenjeno vrednost na trgu dela - če je za tem še diploma je finančna izguba večja. In če gre za zamaknjen prihod na trg dela je finančna izguba še večja. Potem morda tak mlad človek težje dela še kakšen side hustle, s katerim si pomagajo številni tehnični/Slo-Tech IT/STEM kadri.

Glej, jaz poznam 'tehničarje' ki na S.P. poleg joba zaslužijo še 50k letno. Za takšnega človeka trenutne cene nepremičnin niso nikakršen problem. Velika možnost pri takšnem mladem je še, da je ročen in zna kaj postoriti še sam. Če (če!) pa zna še kaj finančno obrniti keš, je pa tu še v večjem plusu.

Zato sem pisal, da imajo težave predvsem uni. dipl. primerjalne književnosti, veliko manjša verjetnost je, da bo v nepremičninski drek zagazil uni. dipl. strojništva.

Ja sam pol ne mormo govort o izobraženi delovni sili v Slo. ker 95% XYZ fakultet nima dodane vrednosti, kader pa pade na delovna mesta, ki jih lahko opravljajo indijci je res ali ni?

Kar se tiče tvojega zgornjega primera je primerjava malo iz konteksta. Zakaj? Ker tudi kirurg lahko dobi tako plačo in dela še side hustle v privat kliniki al pa pilot fura privat jete popoldan. Nekak ni na mestu da lahko rečeš, to pa lahko VSAK dela.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

zavajon ::

Utk je izjavil:

Nižji bdp imamo pa zarad preveč pobranih davkov, ne premalo.

Zanimivo, ta graf nikakor ne potrjuje tvoje trditve, prej nasprotno.

Gregor P ::

jernejl je izjavil:

torej nepremičnin je dovolj, in osebno menim da če je naš cilj ohranitev narave da je omejevanje gradenj way to go.
Neumnost. Večkrat smo že povedali, da za potrebe strehe nad glavo ne rabimo pozidati niti 0,5% površine slovenije. Če je dejansko cilj ohranitev narave, naj se omejuje nepotrebne gradnje (druge, tretje, prazne nepremičnine), ne pa, da se to spodbuja, na drugi strani pa se mladim meče polena pod noge, ko bi želeli iti na svoje in si ustvariti družino. In namesto da bi živeli v novi, energetsko učinkoviti hiši, in imeli blizu do službe, morajo živeti v starih bajturinah, za kurjavo porabiti bistveno več energije in potem vsak dan zasmraditi še pol slovenije, da pridejo na šiht. Vse to je pa res ekstremno naravnano k ohranitvi narave.
... v Triglavskem narodnem parku ti pač ne bomo pustili, da si boš kar tako postavil hišo a ne, pa če se na glavo postaviš>:D

Bolj je problematično, da sploh pustijo gradnjo tam, kjer jo v bistvu ne bi smeli glede na zgodovinske podatke poplavljanja območja, pod/v hrib (še posebej ne, ko so nad tem, posekali vsa drevesa) ipd.:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Socrates ::

Malidelničar je izjavil:

matobeli je izjavil:

Vidva pa sta nekaj...

Podpis. Tole bi morali prebrati vsi mladi pred maturo.

Če si želiš stanovanjski problem rešiti do 30-tega leta (polog za kredit), ti dodiplomc pobere kakšne 4-5 let. Tri leta študija, leto absolventa, pa potem še kakšna brezvezna neplačana pripravništva, gap year in podobne neumnosti. Bolonjski magisterij je včasih omogočal dve leti absolventa, kar pomeni 7 let študija.

65 % časa za reševanje stanovanjskega problema med 19-30 letom, ti torej pobere magistrski študij. Da potem v treh-štirih letih to nadoknadiš, moraš prihraniti 3x več na mesec kot nekdo, ki je šel po srednji šoli delat.

Žalostno dejstvo pa je, da ti večina družboslovnih diplom sploh ne prinese višje plače, kot tehnični poklic. Gledano iz vidika investicije, so torej družboslovni študiji popolnoma neracionalna odločitev.

Zato se tudi zavzemam za ukinitev vseh študentskih ugodnosti. Država naj vsakemu mlademu omogoči 25.000 EUR brezobrestnega kredita, ki ga mora namensko porabiti, bodisi za:
- izobraževanje/študij.
- reševanje nepremičninskega problema.
- vložek v svoj posel.

Kredit bi se odplačeval med 25-40 letom cca. 140 EUR mesečno z možnostjo odloga plačila za dve leti.

S tem kreditom bi potem ukinili razne stanovanjske sklade, študentske servise, študentske bone, subvencijo študentskega bivanja, vse ostale subvencije za študente, financiranje šolstva itd. Država bi subvencionirala deficitarne poklice, da letna šolnina ne preseže 4.000 EUR letno. Za suficitarne poklice naj šolnino določi trg. In to bi bilo to. Mladi ki so počrpali ta kredit, se tudi ne bi mogli prijaviti na subvencije za neprofitne najemnine, javna stanovanja itd.

Ogromna poenostavitev sistema, ki bi silila ljudi v precej bolj racionalne odločitve.

Malidelničar je izjavil:

Poleg joba? Se pravi če imajo kolikor toliko dober job, so bruto bruto na skoraj 100.000 eur letno? How?
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Socrates ()

Utk ::

zavajon je izjavil:

Utk je izjavil:

Nižji bdp imamo pa zarad preveč pobranih davkov, ne premalo.

Zanimivo, ta graf nikakor ne potrjuje tvoje trditve, prej nasprotno.

Ta graf ti pove, da se v bogatejših državah isti denar hitreje obrača, in če trikrat pobereš po 20% je to bolje in boš več pobral kot dvakrat po 30. Do tega pa ne prideš z visokimi davki in dušenjem vsega.

Socrates je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Poleg joba? Se pravi če imajo kolikor toliko dober job, so bruto bruto na skoraj 100.000 eur letno? How?

In ne le to, še ročen je in zna kaj postoriti sam, tako da ne rabi klicati vodovodarja za vsako malenkost, pa sam prepleska. Pa tudi avto sam poservisira :))

Socrates: Odlično si napisal!

Opomba: jaz sem na luzerski družboslovno/humanistični strani in sem z napačnimi odločitvami v času padca nepremičninskega trga še zajebal in zamudil dip (o tem sem že na široko pisal). Vidim pa, kako je moja pozicija na trgu kolapsirala in potem ob odboju po dip-u sem bil v slabši poziciji kot 'tehničarji'. So pa tudi previdni/pametni družboslovci, ki so iz svoje slabe cashflow pozicije dejansko uspeli v času dip-a priti do nepremičnine, poznam folk.

Glede 'tehničarjev' z ekstra kešom: Ja ok, dobr, prehitro sem napisal 50k, priznam, ampak tudi če so na 20k kar je feasible (pa ima folk več) je to v nekaj letih hitro ekstra keš za polog 50-80k. In ob prihrankih hitro lahko gledaš cenovni nivo 200-300k.
To se sklada z mojo tezo, da mora bolj slabše pozicioniran folk gledati cenovni rang max 150k, ker za 200-300k moraš biti 'tehničar' z več viri dobrega cashflowa 8-)

Ja, te ideje smo tu že imeli, vsak bi pri 18ih dobil nek keš, v rangu šolnine za faks in štipendije, potem pa naj to zapravi ali za šolo, ali biznis ali za potovanja in pijačo. Jaz niti ne bi nekih pogojev postavljal. Ampak od tam naprej se naj znajde vsak sam. Niti vračanje ni nujno, edino če bi kdo šel s tem v tujino.

Socrates ::

Fora je v tem, da mladim nihče ne pove:
- kako hitro mine čas med 19-30 letom.
- kako veliko stvari mora človek v tem času urediti:
- poklic,
- partner/ka,
- stanovanjski problem,
- prvi otrok.

To so big ticket itemi, ki potem zelo vplivajo na celo življenje. Še posebej partner in družina.

Čas za družboslovno palamudenje je na gimnaziji. Tam lahko bereš Cankarja, Webra, Marxa, Bourdieuja čez teden. Od mature naprej je to lahko kvečjemu hobi za deževne nedeljske popoldneve.

V času med 19-30 letom v bistvu determiniraš, kako boš živel po 60-tem letu. Če imaš možnost za vnuke, če boš imel svoje premoženje (nepremičnina) in boš torej lahko s penzijo normalno živel, z dobro kariero če boš lahko na stara leta križaril ali hodil čez poletje na morje, itd. S tem da spet opažam, so bogati upokojenci brez vnukov izrazito bolj nesrečni, kot revni, ki skrbijo za kopico vnukov.

Utk je izjavil:

Ja, te ideje smo tu že imeli, vsak bi pri 18ih dobil nek keš, v rangu šolnine za faks in štipendije, potem pa naj to zapravi ali za šolo, ali biznis ali za potovanja in pijačo. Jaz niti ne bi nekih pogojev postavljal. Ampak od tam naprej se naj znajde vsak sam. Niti vračanje ni nujno, edino če bi kdo šel s tem v tujino.

Finančni efekt danega denarja je cca. 400 milijonov letno, kar je absolutno preveč.

Pri brezobrestnem kreditu, bi država financirala samo obresti. Na ta način bi lahko država aktivirala bančne vloge državljanov, ki bi za posojila mladim dobili garantirano rento z določenim obrestnim pribitkom. Ta aktivacija kapitala z zagotovljeno rento, bi lahko bila tudi oblika pokojninskega varčevanja za delovno aktivno prebivalstvo.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Socrates ()

Senior Dev ::

Socrates je izjavil:

- poklic,
- partner/ka,
- stanovanjski problem,
- prvi otrok.

To so big ticket itemi, ki potem zelo vplivajo na celo življenje. Še posebej partner in družina.

Večini to uspe še predčasno. Luzerji pa pišejo v to temo in se delajo bogi ko pri 33 letih še nimajo svoje nepremičnine in vsak dan je še težje.
Zanje čase so začeli tarnati tudi tisti z nadpovprečnimi plačami. Cene so pač brutalne in s tem je treba živeti.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Len sem, vem, amapak a folk še kr navaljuje na fakse, aka politične znanosti, diplomacija, ekonomijak, pravo? Starši res še vedno pošiljajo froce tja?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Senior Dev je izjavil:

Socrates je izjavil:

- poklic,
- partner/ka,
- stanovanjski problem,
- prvi otrok.

Večini to uspe še predčasno. Luzerji pa pišejo v to temo in se delajo bogi ko pri 33 letih še nimajo svoje nepremičnine in vsak dan je še težje.
Zanje čase so začeli tarnati tudi tisti z nadpovprečnimi plačami. Cene so pač brutalne in s tem je treba živeti.

Pravzaprav ne. Vse izhaja iz družine. Ampak res vse. Nekaj izjem je k so s kriptom obogateli al pa kot IT privatniki, drugače pa se firme, službe vse nekak vežejo na familijo. Pa lep in enostaven primer je od Boruta Pahorja sinček, prva služba v diplomaciji, medtem ko njegovi vrstniki kelnarijo za drobiž (vem, lahko bi programirali, namesto kelnarili, zakaj ne...):
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Finančni efekt danega denarja je cca. 400 milijonov letno, kar je absolutno preveč.

Tolk gre za vsako povišico v JS ali upokojencem, pa to sistemsko nič ne pomeni.
Lep del bi ta denar porabilo za faks, kar itak država financira tudi zdaj. Tudi kvaliteta faksov se bi najbrž dvignila, ker ko bi plačevali iz svojga žepa, bi bile zahteve malo drugačne.
Ostali bi odprli kakšno delavnico, obrt, kar tudi ni slabo.
Nekateri bi pa direkt zapravili.

Hej sej so dajal finančne spodbude že v preteklosti. Mislim da nekih 10 jurjev. Fora faksov je da so sistemsko naštimani da imajo javni sektaši službe. Rečmo temu kot nek dormeo scam, kjer produkte kupijo samo upokojenci ki ceu dan zjajo teve. Kle je pa podobno kjer faksi s pamfleti prilisičijo mlade da bodo dobili super duper službe kot administrativni magistri diplomacije v galaksiji klingkong.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

V času med 19-30 letom v bistvu determiniraš, kako boš živel po 60-tem letu.

Socrates, to se ne strinjam... ta čas determinira lajf med 30 in 45! ali 50 pogojno...

Najslabše je da si star 30 in nimaš nič od sledečega:

1. otroka starejšega od 5 let
2. nepremičnine za bivanje s partnerico + 1 otrokom
3. 50k prihranka
4. doktorat iz tehniško naravoslovnih smeri z pogodbo za 70k+ letno

Mato989 je izjavil:

Socrates, to se ne strinjam... ta čas determinira lajf med 30 in 45! ali 50 pogojno...

3. 50k prihranka

Torej si fucked? Ker imaš samo 2. točko :))

saj sem napisal če nimaš nič od tega... če 1 od tega imaš je okish... 2 je pa že super

Mato989 je izjavil:

saj sem napisal če nimaš nič od tega... če 1 od tega imaš je okish... 2 je pa že super

Slaba tolažba

Nejslabs je sluzba z 1000 eur place kjer te jebejo u mozag - Vecina slovenskih firm

Aja ne, nejslabs je sluzba za 1000 eur z doklncanim magistrom poslovnih ved pa starostjo 35 let. Nevem ce je mozen slabsi scenarij razen se unicenega zdravja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

black ice ::

Mato989 je izjavil:

3. 50k prihranka

Zakaj tocka 1? IMO je pametenje stremeti k cim vecjemu zasluzku in se nato odlociti za narascaj, magari pri 30+. Vazno, da partnerka ni blizu 40, ker s tem pridejo se doloceni dodatni riziki.
Tocka 3: It depends. Vsaj pol leta stroskov safety neta je higienski minimum. Ce ze imas nepremicnino in ne nameravas kupiti/graditi je 50k overkill, nikoli pa ne skodi. Ce nimas nepremicnine je fajn, da imas za polog. Ce si kreditno dovolj sposoben niti ne potrebujes 20-30% kredita oz. pologa.
Za tocko 4 ne potrebujes doktorata.

Tocka 1 je za tiste ki smo starejsi kar pomembna. Folk 35-40 sploh moski, brez frocov so totalno brez lajfa pa ma lahko placo 10 k na mesc. Froce je zih bols met med 25-30 sploh ce mas nepremicnino. Upam da tale forum kdo bere pa ne bo zavozil lajfa z brezveznim faksom ali zuranjem do zgodnjih ur, ker med 30-40 postane lajf grozljivka. Broke z nicvrednim papirjem
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

black ice je izjavil:

Mato989 je izjavil:

3. 50k prihranka

Zakaj tocka 1? IMO je pametenje stremeti k cim vecjemu zasluzku in se nato odlociti za narascaj, magari pri 30+. Vazno, da partnerka ni blizu 40, ker s tem pridejo se doloceni dodatni riziki.
Tocka 3: It depends. Vsaj pol leta stroskov safety neta je higienski minimum. Ce ze imas nepremicnino in ne nameravas kupiti/graditi je 50k overkill, nikoli pa ne skodi. Ce nimas nepremicnine je fajn, da imas za polog. Ce si kreditno dovolj sposoben niti ne potrebujes 20-30% kredita oz. pologa.

Točka 1 zato ker če imaš pri 29/30 froca ki je 5 let + pomeni da boš pri 45 imel več časa za akumulacijo premoženja, ker ti pač ne bo večino časa pobral mulo star med 7 in 12 s katerim se je treba ukvarjat...

pol leta stroškov je itak nič... jaz če stisnem lahko pol leta PREŽIVIM z 900 EUR/mesec... kot 50k sem mislil da imaš pač 50k razpoložljivih sredstev ali pa nekaj kar je lahko likvidno v manj kot 6 mesecih... saj če nimaš nepremičnine je tu govora... eno izmed teh, vseh ne rabiš.

Seveda ne, samo zlo malo jih poznam ki so pri 28tih imeli pogodbo za 70k letno :P vbistvu poznam samo 1 pa še ta ima doktorat s FERIja, no pardon ni še ga vložil ker je zmes pri 29tem dobil to pogodbo je pa ziher možno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

tony1 ::

"Bolonjski magisterij je včasih omogočal dve leti absolventa, kar pomeni 7 let študija."

Resno? Haha, to je torej povsem enako kot včasih na starih programih. :D

A nismo 3+2 bolonjski mag. študij kakor uvedli za skrajšanje 4 letnega univerzitetnega programa (ne, že to se z matematiko prvega razreda ne izide), potem pa še absolvent kot po starem? :))

urli ::

Zakaj tako forsirate otroke in reprodukcijo? So ljudje, ki otrok ne morejo imeti, jih nimajo zaradi spleta okoliščin ali jih preprosto nočejo imeti, kar pa še zdaleč ne pomeni da si fucked. Mislim, kaj vse ne zveš na slo-tech.

Se obnašate kot živali, ki se plodi nagonsko. Saj ni važno preživetje, da lahko za otroka skrbiš... samo, da ga imaš, ker je pač to in ali neki. Sicer je pa na splošno rojevanje otrok na planet Zemlja ob vsej morebitni bedi tozemeljskega bivanja milorečeno zelo živalsko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urli ()

urli je izjavil:

Zakaj tako forsirate otroke in reprodukcijo? So ljudje, ki otrok ne morejo imeti, jih nimajo zaradi spleta okoliščin ali jih preprosto nočejo imeti, kar pa še zdaleč ne pomeni da si fucked. Mislim, kaj vse ne zveš na slo-tech.

Ja če jih ne morš met ok... ampak tu govorimo o overall... večinoma ljudje pač želijo met otroke... in če si jih želiš imet potem pač rabiš kot dober starš neke predpogoje...

Saj če ne rabiš froca pol ti je tudi za veliksot fleta vseeno... je 1 sobno dovolj razen če si razvajenc...

amacar ::

amacar je izjavil:

Jaz z veseljem plačam +50%, da ne rabim italijanov ali pa jodlarjev poslušat. Kakšne špance bi pa že preživel.

Pa še malo ontopic. Prvič, da so padle cene "nadstandardnih" novogradenj pod pohorjem. Čeprav dobro leto nazaj, je bilo tole še 240k.

Nova runda spuscanja

urli je izjavil:

Se obnašate kot živali, ki se plodi nagonsko. Saj ni važno preživetje, da lahko za otroka skrbiš... samo, da ga imaš, ker je pač to in ali neki. Sicer je pa na splošno rojevanje otrok na planet Zemlja ob vsej morebitni bedi tozemeljskega bivanja milorečeno zelo živalsko.

Nevem koliko si star, samo si fucked, lahko se tolažiš z mačkami, psi, alhoholom al pa lamborginiji če hočeš to je pa to Pri frocu vsaj keš lahko ponucaš za tamauga. Kaj me briga koliko je ljudi na svetu, men ta info ne pove in pomeni nič.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

urli je izjavil:

Zakaj tako forsirate otroke in reprodukcijo?

Ker župnik to pove v nedeljo pri pridigi.

zavajon je izjavil:

urli je izjavil:

Zakaj tako forsirate otroke in reprodukcijo?

Ker župnik to pove v nedeljo pri pridigi.

Ma ne, bolš je hodit na kavice pa pijačke pa sprehajat pse in mačke med 30 in 40 pol pa si pa itak že str in se ti nič več ne da. Takrat pa kupiš mačka in kaktus in je life perfect. Zvečer pa netflix al pa national geographic pogledat da nam razloži da je ljudi preveč.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

johnnyyy ::

Malidelničar je izjavil:

Primerjat "hard core" tehničarje z nekimi povprečnimi družboslovci nima nekega smisla. Ljudje, ki s(m)o hard core tehničarji, živimo za tehniko - to je naš lajf. Saj se lahko večina družboslovcev pri 30 prekvalificira v programerje in bodo imeli programerske plače. A ne jim pozabit povedat, da tisti, ki imajo visoke programerske plače pri 30 programirajo več kot 1/3 svojega življenja in jih to konkretno veseli.

PrihajaNodi je izjavil:

urli je izjavil:

Nevem koliko si star, samo si fucked, lahko se tolažiš z mačkami, psi, alhoholom al pa lamborginiji če hočeš to je pa to Pri frocu vsaj keš lahko ponucaš za tamauga. Kaj me briga koliko je ljudi na svetu, men ta info ne pove in pomeni nič.

Fucked po tvojih merilih, ker verjetno za lastno nesrečo, nezadovoljstvo, zafrustriranostjo oprezaš za osebami, ki naj bi bili "fucked", da bi se sam bolje počutil? Pusti ljudem živeti, kakor jim paše. Če ne gre, poskusi več delati na sebi, svoji sreči, ker če bi bil, zagotovo ne bi imel potrebe razlagati ljudem brez otrok, da so fucked, lol :))

Vidiš Nodi, zame so pa največji carji tisti, ki bi lahko imeli otroke, a se zavestno odločijo, da jih ne bodo imeli.

Da se kljub tem vsem prirojenim živalskim nagonom po reprodukciji, pa čeprav realno gledano življenje na planetu Zemlja nima nekega posebnega smisla, uspeš temu zoperstaviti, druga kot plemenit ne moreš biti :)

Velik poklon Svetlani Makarovič, res en velik poklon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urli ()

matobeli ::

Župniki?

urli je izjavil:

Vidiš Nodi, zame so pa največji carji tisti, ki bi lahko imeli otroke, a se zavestno odločijo, da jih ne bodo imeli.

Ker jim je netlix povedal da je ljudi prevec?

Gospo ki je ceu lajf prisesasana na drzavne jasli jemati za zgled je tud f*** up.

Zemlja nima nekega posebnega smisla,

Se vseeno pa si tu v temi o nepremicninah. Ni strik boljsa resitev?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Mam v sorodstvu en tak kaliber ženske. Tip itjevec od nje, avto za 50 jurjev, ona ne dela nič, mela bi psa ji ni biu všeč, mačk tud ne, papigo je tud spustila, keša kr dost pol vmes mal potovanja pridejo not od dougčasa, pač tko fucked up situacija. Vmes pa tko kt ti mal pojamrata kok so tisti k majo froce bogi pa kakšni so otroc dons in vsa sreča da jih nimata...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

urli je izjavil:

Ker jim je netlix povedal da je ljudi prevec?

Gospo ki je ceu lajf prisesasana na drzavne jasli jemati za zgled je tud f*** up.

Zemlja nima nekega posebnega smisla,

Se vseeno pa si tu v temi o nepremicninah. Ni strik boljsa resitev?

Zakaj? Saj meni je čisto ok. Težava je, ker nikoli ne veš, če bo otrok postal en tak kup nesreče kot si sam.

tony1 ::

matobeli je izjavil:

Župniki?

V Mladini so nekoč objavili stripič enega roza aktivista, nad katerim en župnik izvaja cenen mehanizem družbenega nadzora (kot to počne zadnjih 5 izgubljenih v tej temi): "Vi ste suha veja na narodovem drevesu!"

In pade odgovor: "Vi tudi!" :))

Zakaj? Saj meni je čisto ok. Težava je, ker nikoli ne veš, če bo otrok postal en tak kup nesreče kot si sam.

Samo zakaj te zame skrbi če si pa tako srečen:D Enim pač ne paše da drkamo stalno igrice, potujemo in drkamo na selfije ampak radi zapravljamo cajt s froci, plezamo po stenah, plavamo, pa delamo stvari ki jih sami v naši preteklosti nismo mogli:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

user4683 ::

Zakaj pa tebe tako zelo skrbi za tiste, ki so se odločili živeti brez otrok, če si pa tako srečen? ;((

PrihajaNodi je izjavil:

Mam v sorodstvu en tak kaliber ženske. Tip itjevec od nje, avto za 50 jurjev, ona ne dela nič, mela bi psa ji ni biu všeč, mačk tud ne, papigo je tud spustila, keša kr dost pol vmes mal potovanja pridejo not od dougčasa, pač tko fucked up situacija. Vmes pa tko kt ti mal pojamrata kok so tisti k majo froce bogi pa kakšni so otroc dons in vsa sreča da jih nimata...

In kje vidiš problem pri tej tvoji sorodnici?

user4683 je izjavil:

Zakaj pa tebe tako zelo skrbi za tiste, ki so se odločili živeti brez otrok, če si pa tako srečen? ;((

Saj me ne, boli me me k...:) si pa ne predstavljam lajfa z mački in psi. Plus mi je zanimivo kako so vas oprali da je "ljudi" preveč. Naravna selekcija bo poskrbela za vse oziorma indijci:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Zakaj so tisti z otroci bogi? JAz ko se odlocim na potovanje, vzamem mulca zraven. Nikoli dolgcas, ogledati si gremo stvari, ki si jih brez mulca verjetno ne bi sel, itd. Si sploh ne predstavljam, da bi bil brez mulca.
««
390 / 747
»»