Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
PrihajaNodi ::
Faks je k top shop, nrjen so zato da se krade denar pa da en folk neki pocne tm oz riti greje. Izguba casa, ce ni res tehnicni faks pa se to je tko tko bols praksa.
Ja, nategnil so narod pa se nategujejo s faksi
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Malidelničar ::
Socrates je zopet osvetlil en tak ful spregledan vidik: časovno komponento.
Čas je denar. Dobesedno.
P.S. Tudi pri nepremičninah.
Čas je denar. Dobesedno.
P.S. Tudi pri nepremičninah.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
perci ::
PrihajaNodi je izjavil:
Faks je k top shop, nrjen so zato da se krade denar pa da en folk neki pocne tm oz riti greje. Izguba casa, ce ni res tehnicni faks pa se to je tko tko bols praksa.
Nis naredu, ane?
Sem, pa mi je zelo zal...Ce bi to bil Yale, Harward, ko res veze dobis je to druga zgodba. Nepremicnine pri men niso problem, dobil bi pa vse isto brez faksa. Faks je samo to da dokazes da si sposoben bit na sihtu 8 ur pa hodt tja tocno ob uri.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
njyngs ::
Tako pameten, toliko znanja, končal pa v Romuniji. A ni pri tako pametnih in polnih znanja interes it na kak bolj razvit in plačan trg?
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Tako pameten, toliko znanja, končal pa v Romuniji. A ni pri tako pametnih in polnih znanja interes it na kak bolj razvit in plačan trg?
Vse ok, ne skrbet zame, skrbi zase da bos lahko dobil kredo za 4 stene pa odplačeval dokler ne guzneš.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Magic1 ::
Določeni faksi niso glih kaj vredni. Razen za seveda javni sektor, ki ga velikokrat zanima le stopnja. Sam tam je pa treba gurat čez desetletje, da se premakneš vsaj mal čez jurja.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Javni sektor se kr dobr futra z dodatki, ucitelni pa po 3 mesce na dopustih...bolniske so itak sam da dohtar da papir, rabis pa veze da na neko pametno pozicijo prides.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Magic1 ::
Samo rabiš dvajset let gurat, da prideš na pozicijo, kjer se "benefiti" začnejo kazat. Pa še to ni nujno, če se ne znaš postavit pravilno, ali se pustiš izkoristit. Cel javni sektor je v bistvu nategovanje mladih zaposlenih in lagano za tiste, ki vstrajajo.
Magic
Mogoce. Do krede pa ucitelj lazje pride kot vodovodar z spjem, pomojem.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
johnnyyy ::
No če si knjizco dovolj barabo, potem ti v kapitalizmu ni hudega.
Pač špekulacija. Nekateri ljudje so v socializmu stavili na to, da se bo sistem sesul in se bo uvedel kapitalizem. In ti so bili nagrajeni. Tisti ki pa so verjeli, da je socializem pot do komunizma, pa so bili poraženi.
Kaj pa, če so bili še na faksu? So si sami krivi, ker niso do 22. leta imeli že 100k gotovine?
Bodo pač počakali, tako kot tiste generacije ki so 2009 ali 2010 prišle na trg dela, ko je bila največja kriza.
Faks je izguba časa. Tako da so si gotovo sami krivi, da so viseli na faksu, namesto da bi delali kaj pametnega.
Študij je za večino ljudi izguba časa.
Mi imamo cca. 40 % terciarno izobražene populacije (med 25-44 let). To je seveda odločno preveč. Da ne govorimo o tem, da gre 70 % generacije študirat.
Študirat bi moralo iti največ 40 % populacije. Še bolje, 30 %, spolno uravnoteženo. Brez preferiranja žensk. To je odstotek ljudi, ki jim faks lahko predstavlja resnično dodano vrednost. Ostale je treba po končanih srednjih šolah čimprej usmeriti v delo.
Bistvo faxa je specializacija v določeno smer in tisti, ki smo šli na fax z namenom da pridobimo tehnično znanje, nam danes precej bolj koristi, kot tisti, ki so šli zato, "da jim ne bo potrebno v življenju delat". Potrebno se je zavedati, da se danes ogromno stavi na tehniko, ki pa je postala zelo obširna in če hočemo iti z razvojem naprej bo potrebno to razvijati, če pa se hočemo ustaviti pa bo potrebno to vzdrževati.
Tukaj in tudi nasploh se ogromno govori o tem, kakšna bi morala biti pokojnina za dostojno življenje, a večina se ne zaveda, da če bo ljudi, ki bodo vzdrževali sistem premalo, noben denar ne bo zadostoval za dostojno življenje.
Baja ::
Ne da se mi gledat za nazaj, ampak se grem stavit, da ti, ki zdaj najbolj jamrajo, so 5 let nazaj tu pisali, da kupit flat je itak brez veze, bolje ga je najet.
jaz sicer ne jamram, še vedno bi bil raje v najemu, ampak so najemnine tako pobezljale, da več ne pije vode.
vsi ti ki jamrajo, so verjetno ugotovili podobno. edina razlika je, da si ti že 5 let nazaj verjetno niso mogli privoščiti svojega fleta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Senior Dev ::
PrihajaNodi je izjavil:
Vse ok, ne skrbet zame, skrbi zase da bos lahko dobil kredo za 4 stene pa odplačeval dokler ne guzneš.
S povprečno slovensko IT plačo, ki je 3700 bruto, si v Romuniji lahko res car. Samo povežeš se v remote office in voila ane? Jaz ti privoščim, ker se trudiš.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Senior Dev ()
aviator ::
Namesto slabih 3 jurjev bo dobil 4,5 in z največjim veseljem hodi delat po 10h na dan na gradbišče.
Veš kk je motiviran, ko bo namesto 3 jurjev v 2 mesecih pihnil 4,5 xd. Se mene bo skoraj posekal, z plačo in sp.
Ker bo nekaj imel od tega. Pa še meni bo pokril prispevke za SP, od bruto bruto si vzamem bratskih 10 posto.
O tem govorim. Mlad človek lahko danes brez resnih izkušenj zasluži 2.000+ EUR neto na mesec. Delaš lahko vsako poletje od 15-tega leta naprej. To je osem mesecev do konca gimnazije + julij-september po koncu gimnazije = 11 mesecev. Mlad človek lahko torej že med poletji v srednji šoli prihrani cca. 25.000 EUR.
Če prvega oktobra nastopi redno službo na gradbišču, namesto da gre študirat, si lahko takoj po zaključku gimnazije vzame kredit, plača polog in kupi garsonjero. Lahko pa tri leta dela preko lastnega s.p. ja in bo imel pri 22-tih letih 100.000 EUR gotovine. Vzame še potrošniški kredit za 25.000 EUR, kupi garsonjero in odplača do 23-tega leta.
Človek ima do 23-tega leta rešen stanovanjski problem. V Ljubljani! Potem gre lahko za fikus v JU in živi laganico do penzije.
Boomerji so pri 23-tih šele vlivali plato za svojo graščino. Zgradili so jo pa nekje do 35 leta, če jih ni prej pobralo od naporov. Danes pa mladič zgura 3-4 leta službe na gradbišču in ima rešeno bivanjsko vprašanje.
Golden times.
Bruto bruto cifro si pograbil in jo imaš za suho zlato.
Mladič mora vseeno imeti moped ,da pride do študentskega sihta, plačevati zanj skromno registracijo, si kupit malco in ,če mu ne pomagas tko kot jst bratu zasluži 1300 neto od katerega mu pri skrtarjenju ostane 1100.
V 11 mesecih je to 13k. Realno he študent z 300 eur višjim zaslužkom, brez regresa na minimalki.
Pri 18 je vseeno fajn narediti vozniški izpit,ki ti spet odnese 2k.
Starši počasi ne častijo vsega, nov komp za šolo, kaj prispevas tudi doma in spet prihranki kopnijo.
Realno ti do konca faksa ostane 15-18k ,ki jih porabiš ta nakup 3,4 leta starega avta,da lahko hodiš na siht, in 10k za popravila.
No potem se končno začne pravo sparanje.
Ampak, v tem času ko si dal 10k na stran, se cene garsonjere dvignejo iz 60k na 160k.
Samo itak v tvoji racunici, se 3 leta stisneš, nasparas 150k in si na svojem xd.
To je idealen scenarij.
Ampak greš tudi kaj v hribe, šotorih za oar dni, ali pa na kmetiji odneseš rit upokojencem,ki ves izkupiček, ki je itak nikakav spravijo za sebe, češ da si jim dolžan. Če nisi lih parazit, tudi jaz postoris okoli bajte.
Studetskih zaslužkov, kot so od korone naprej prej ni bilo.
Sej so šle tudi vse cene gor.
Uredu, če ne greš na faks imaš prej začetni kapital.
Samo spet, ta pravi starši ti stisnejo 30k in pomagajo v slovo, boomerji oa te obtožijo, da kr nekaj spadaš,da si moraš kupit kov avto in ostati doma, ter kupiti oar vrtnih palčkov ter prispevati za dodatno spajzo za zelje ali sobo za goste.
Ampak ja vem, tudi sam bi lahko imel kake 15,20k več. Predvsem, ob sobotah in petkih hi lahko hodil kelnarit namesto,da sem pomagal na kmetiji tastarim delat 0. Samo 100k nasparat pa pač in tako easy peas kot razlagaš.
PrihajaNodi je izjavil:
Si pomoslil na prekvalifikacijo v IT?
Sem pa nisem. Ne vem kk se lotiti tega, da mi bo dolgorocno prinelo vec denarja kot to kar pocnem sedaj. Sem soliden strojni inzenir in tkole popoldan se butnem 1000. Ubistvu, ga niti ne rabim, ker bom v 2 letih speljal.
Ubistvu bi bolj rabil vec miselnega odklopa in sprostitve. Razumi, res sem imel zafukano otrostvo. Saj ne da bi mi materialno res karkoli manjkalo, zelim si da bi mi imel ljubece otrostvo. A res se spomnim malo trenutkov srece, povezanosti in harmonije.Konstatno nek guilt triping.
Mogoce bi sam potreboval ene 2 leti miselnega odlopa na gradbiscu.
Zgolj en kup ene jeze, krega, zavisti, nesrece in vsiljevanja enega slabega pocutja, travm, ker nekdo ni podedoval neke njive pred 70 letmi, ker je to dobil nek brat ipd. Se na smrti postelji sanje o tem, kako bi lahko imeli se vec. Genericen pogreb z govorom o krizevem potu in trpljenju do zadnjega diha.
A 35 let v penziji.
Vsakdo, ki je odrascal v narcisoidni familiji ti bo povedal isto. Ni modric, ljudje te imajo za neko cmevko in mehkuzneza, a se ne zavedajo, da kaj se za 4 stenami dogaja. Slika zunaj hise je diametralno drugacna tistega za 4 stenami.
Da so nesrecni, ko ti uspe, da se pocutijo neljubljene, ce si zelis samostojnosti in osamosvojitve. Se po 2 letih, ko nisem vec doma me posljujejo s tem, kdaj bom prisel domov, da kolk je skoda tako velike hise, delajo neke plane kako letno kuhinjo "bomo" naredili in bo vse uredu.
... Sploh ker se v cerkvenem zboru vsi lahko pohvalijo, da zivijo tudi po 4 generacije v isti bajti in se tolk fajn razumejo, srebajo nedeljsko kosilo in hodijo na skupne sprehode...Ubistvu, so nenormalni ostali, ki se odselijo na svoje. Normalen je tisti, ki slepo sledi tastarim in umsko bolezen tecnega fotra in vecno zalostne trpece matere pelje naprej xd.
Ker se ljudje ne morejo soociti z svojim zakonom.
Bratec gre isto, cez to ampak ima vsaj mene, da mu ubistvu malo nadomescam oceta, da ima nek fundament na katerega se nasloni, ce podvomi vase.
Dvomim, da je samotarski IT tisto kar rabim.
Trenutno mi pasejo bolj preproste stvari. Da pokosim travo in se nihce ne pizdi in ne hodi iskat kaj vse je narobe. Da si uredim stanovanje, da mi nekdo ne pametuje in ponizuje take osnovne zadeve, ki jih zaupas 12,13 letniku.
Saj ni potrebe, da smo vsi IT mar ne?
PrihajaNodi je izjavil:
Zakaj v IT?! IT je prekleto zaj* biznis.
kriptobog ::
PrihajaNodi je izjavil:
Pa ni no.
Mato989 ::
Ja sam jo mora kupit od Poldeta. In ker so samo trije Poldeti v Sloveniji, Joškotov je pa 10, morajo Joškoti kar odpret denarnico. Precej več kot je Polde odprl 20 let nazaj, ko je kupil to zazidljivo parcelo.
Zakaj pa je 10 joskotov, so krivi to poldeti trije ali oni ki so nardili 10 joskotov
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
OneYellow ::
V bistvu sta kriva Adam pa Eva, ker sta začela vso to sranje od potomcev. Zdej pa mamo kar mamo, ene Poldete in Joškote, pa nobenga, da bi poskrbel zanje.
PrihajaNodi je izjavil:
Pol pa v kleparja
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
V bistvu sta kriva Adam pa Eva, ker sta začela vso to sranje od potomcev. Zdej pa mamo kar mamo, ene Poldete in Joškote, pa nobenga, da bi poskrbel zanje.
Ne nista za poldetov 10 naj poskrbijo kreatorji poldetov zakaj so naredili poldete ce nimajo dnarja za parcele in nepremicnine
Old Spice ::
Aviator dobro napisano. Pravzaprav sem moral preveriti, da tole ni blo napisan z moje strani. Imam praktično enako zgodbo. Samo da sem v mojem primeru jaz v IT, brat pa doma - z novim avtom in službo po nareku staršev :)
V osnovi je tako da ce hoces nepremicnino delaj in zasluzi in jo kupi pa je ce ne zmores jebigA
njyngs ::
PrihajaNodi je izjavil:
Hehe, moja stene so bile že odplačane. Mi je pa všeč kako si triggeran.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Ne nista za poldetov 10 naj poskrbijo kreatorji poldetov zakaj so naredili poldete ce nimajo dnarja za parcele in nepremicnine
Vecje sranje delajo uni, ki imajo enega Poldeta, ki bo z novim zakonom postal "strostni oskrbovalec" z 1,8 kratnikom minimalca torej 2000 bruto. Poldeju bo dol viselo za tastare dva, ker bo prej podedoval, gostilne pa bodo polne 55 letnih Poldetov.
Vsi bomo skrbeli za uboge edincke...Ob vseh parcelah, ki jih bo Polde podedoval...
Prav nizka rodnost je ustvarila penzionizem. Ki pa je le prehodna faza. Kajti za normalno delovanje druzbe pac rabis mlade ljudi.
Ni treba, da je tako kot v Afriki ampak druzba pac mlade rabi.
Naslednja generacija Poldetov bo delala do 85, tko kot Japoncki, ki veselo gonijo mantro "tamvad nocjo devat", in tako sem vlagal v stanovanja, danes pa niso vredna niti 1/3 te cene.
V naravi staro umre in da plac novemu... Ostareli lev pac ne gre v penzijo.
Vecje sranje delajo uni, ki imajo enega Poldeta, ki bo z novim zakonom postal "strostni oskrbovalec" z 1,8 kratnikom minimalca torej 2000 bruto. Poldeju bo dol viselo za tastare dva, ker bo prej podedoval, gostilne pa bodo polne 55 letnih Poldetov.
Vsi bomo skrbeli za uboge edincke...Ob vseh parcelah, ki jih bo Polde podedoval...
Prav nizka rodnost je ustvarila penzionizem. Ki pa je le prehodna faza. Kajti za normalno delovanje druzbe pac rabis mlade ljudi.
Naslednja generacija Poldetov bo delala do 85, tko kot Japoncki, ki veselo gonijo mantro "tamvad nocjo devat", in tako sem vlagal v stanovanja, danes pa niso vredna niti 1/3 te cene.
Saj bojo pomrli in ustvaril se bo nov ekvilibrium starih in mladih
Problem je da to zaviramo z tabletami zato sem jaz povedal onim nad 70 ukinit tablete pa bo hitro ravnovesje prialo ne pa cez 25 let
fujmoderator ::
Dragi kolega, naj ti pojasnim. Nismo več živali. Oz. nekateri ste, pravzaprav ščurki, velika večina pa ne.
In Polde bo ne glede na tvoje živalske gone podedoval vse te parcele, zapustil pa jih bo mačjim in pasjim zavetiščem, če se mu je zgodila nesreča, da je spočel sodrgo kot si sam. Ker se mu pohlepni smrkavci gabite.
Mlade živali pa boste ostale brez vsega. Ker nihče ne mara ščurkov in podobnih gomazečih bitij.
Po drugi strani bojo otroci normalnih staršev dobili svojo dediščino.
Pa bo prišlo do naravne selekcije na veliko bolj koristen način, kjer bojo ščurki eksterminirani in bojo živeli pod mostom.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ALT ()
Saj bojo pomrli in ustvaril se bo nov ekvilibrium starih in mladih
Problem je da to zaviramo z tabletami zato sem jaz povedal onim nad 70 ukinit tablete pa bo hitro ravnovesje prialo ne pa cez 25 let
Če gledaš Japoncke, ne.
Jih je že precej umrlo in bolj pridno umirajo kot se rojevajo, a vendar gerontokracija ne spozna,da celodnevne visenje v službah ter porodi za 30k niso prava smer.
Ko upokojenci enkrat ugrabijo druzbo, jo terajo v propad do kraja.
Po svoje sem upal, da bo korona naredila malo selekcije, pa je manj škode naredila starejšim a povsem uničila mlade in jim vzela 2 pomembni leti socializacije.
En kup otrok se ni rodilo.
Kar naenkrat pa smo se v družbi začeli pogovarjati samo še o starejših. Se mi zdi,da se 5 let nazaj ji bilo tako agresivne propagande o ubogih starejših, karlu smo se z 1000 pokojnine posnehovali, sedaj pa boomercki lomastijo po javnih financah in si dnevno računajo nove in nove privilegije, brez neke "starševske odgovornosti".
Ko se zlata generacija osamosvojiteljev odpravlja v pokoj, je naenkrat v družbi soglasno prepričanje, da je pokojnine potrebno spraviti na višino oskrbnine v domu.
Da bo le še za njih.
Ko se zlata generacija osamosvojiteljev odpravlja v pokoj, je naenkrat v družbi soglasno prepričanje, da je pokojnine potrebno spraviti na višino oskrbnine v domu.
Prepričan sem, da bi ti to pasalo, imaš pa problem. "Zlata generacija osamosvojiteljev" ima volilno pravico, in v kolikor ti ne uspe vzpostaviti diktature oz. uvesti fašizma, ki smrdi iz tebe kot iz greznice, boš samo "ta kratko" potegnil, ko tvoji starši zvedo za tvoje nazore. Kar tvega kdorkoli, ki bi se rad igral z večino v demokratičnem sistemu. Tako, da le probaj... trdim, da nimaš jajc za kaj takega in se samo repenčiš, tako kot Mato in ostali primitivci v tej temi. Vaši starši bojo lepo povabili eno lepo filipinko, da skrbi za njih do smrti, vse premoženje pa prepisali nanjo, ona pa vas bo vrgla iz "mama hotela" takoj, ko se stegnejo. Res lepa prihodnost.
Bi se znalo zgoditi, da ti in somišljeniki prej ostanete brez volilne pravice, kot ti uspe kaj takega, ampak ni problema, daj dejanja tja kjer te je gobec, pa da vidimo. Ne boš mar ne? Boš šel raje po drugi poti in imel maksimalno otrok (s tem, da si niti priležnice nisi sposoben najti), jih boš indoktriniral v svojo fašistično doktrino, samo kaj, ko morajo najprej odrasti in bo zate priložnost že zamujena, tebi pa se bo zgodilo to, kar bi rad ti storil drugim. Ne sanjaj kot svinja o koruzi, če je zate ni.
Fašistki mali, ki v drugih iščete izgovore za lastno nesposobnost... cccc...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ALT ()
matobeli ::
fujmoderator je izjavil:
eno lepo filipinko, da skrbi za njih do smrti,
Uni premožnejši filipinko, uni malo manj albanko v domu, uni ki niso tako vešči novih tehnologij pa princa.
Res me preseneca mentaliteta slovencev. Nudili ne bi nic, imeli bi turiste, visoke penzije in super duper zdravstvo...
https://www.delo.si/novice/slovenija/v-...
Pol pa jokajo. Povsod isto sranje. V planici nc folka, na obali nic folka. Sploh v Sloveniji kaj funkcionira? Mislim kaj opravicuje drage nepremicnine, to mi ni jasno. Idioti mislijo da je postavt sam hotel dovolj in bo folk kr prsov.
Medtem pa Romuni vlacijo didzeje aka Armin, David Gueta da folk hod s ceuga sveta. 500-700 tisoc turistov obisce mesto v 4 dneh malo vecje od Ljubljane.
Se bo treba sprijaznit da je Slovenija zavozena in zbirokratizirana drzava.
Na dolgi rok je obsojena na propad. Svez zrak pa drevesa trzit kot buticni turizem je pac no go
https://www.delo.si/novice/slovenija/v-...
Pol pa jokajo. Povsod isto sranje. V planici nc folka, na obali nic folka. Sploh v Sloveniji kaj funkcionira? Mislim kaj opravicuje drage nepremicnine, to mi ni jasno. Idioti mislijo da je postavt sam hotel dovolj in bo folk kr prsov.
Medtem pa Romuni vlacijo didzeje aka Armin, David Gueta da folk hod s ceuga sveta. 500-700 tisoc turistov obisce mesto v 4 dneh malo vecje od Ljubljane.
Na dolgi rok je obsojena na propad. Svez zrak pa drevesa trzit kot buticni turizem je pac no go
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
fujmoderator je izjavil:
Dragi kolega, naj ti pojasnim. Nismo več živali. Oz. nekateri ste, pravzaprav ščurki, velika večina pa ne.
In Polde bo ne glede na tvoje živalske gone podedoval vse te parcele, zapustil pa jih bo mačjim in pasjim zavetiščem, če se mu je zgodila nesreča, da je spočel sodrgo kot si sam. Ker se mu pohlepni smrkavci gabite.
Mlade živali pa boste ostale brez vsega. Ker nihče ne mara ščurkov in podobnih gomazečih bitij.
Po drugi strani bojo otroci normalnih staršev dobili svojo dediščino.
Pa bo prišlo do naravne selekcije na veliko bolj koristen način, kjer bojo ščurki eksterminirani in bojo živeli pod mostom.
Dediscini sem se odpovedal že sam. Ker ni vredna sreče v mojem zakonu. Tko, da mi pohlepa ne moreš ocitat. Zaradi mene, če moja dva zapustita denar pasjim zavetiscem tudi prav. Zame je to umazan denar. Če si bil do mene vse življenje gnoj, odnosa ne boš kupil z denarjem.
Nista srečna, ker sta ravno tako kot bi ti rad počel želela v sahu z dediscino držati mene. Jst pa nisem materialist, le svoj dom bi pa vseeno rad imel. Ni treba,da je največji z največjim bazenom.
Od nekdaj se sovražil pohlepne ljudi,smrkavce ali starcke. In pohlepni starcki, ce jih fejst pogledaš se obnašajo kot narcisoidni otročaji, ki pomanjkanje ljubezni nadomeščajo z pozresnostjo.
Lažejo, zavajajo zahtevajo zase neslutene privilegije. Kar poglej si razne Ruparcke. Razen emsa so to otroci v telesu upokojencev. Da hodi privatnik, ki oddaja stanovanja izogiba se davkom in ima dovolj premoženja strajkat za višjo pokojnino, ki je povrh vsega še vplačal ni ,je definicija požrešnosti.
Jaz privilegijev zase ne zahtevam. Ni pa pošteno do ljudi, ki te vzdržujejo biti svinja, zapuščati pufe, denar pa zapuščati pasjim zavetisem ter nato terjati solidarnost.
Ko boš toliko naredil kot svoji mladosti jaz zastonj, in tudi precej za starejše lahko lapas.
Narciskov pa ne prenašam. Starih, mladih z veliko ali malo denarja. Isto mi gre na kurac kak prepotenten mladič, ki se samo slepa na dediščino. Iz tega rata velik boomercek.
Z parabolo o ostarelem levu sem želel povedati zgolj to, da pokojnine niso samoumevne kot jih želimo cel čas predstaviti. So pridobitev, niso oa bile namenjene,da boš v pokoj odšel z 55 in imel vikend ter gliser.
Ter,da zadnje čase bistveno več truda in financ v družbi posvečamo starejšim, te pa za mlade prav malo briga.
fujmoderator je izjavil:
Prepričan sem, da bi ti to pasalo, imaš pa problem. "Zlata generacija osamosvojiteljev" ima volilno pravico, in v kolikor ti ne uspe vzpostaviti diktature oz. uvesti fašizma, ki smrdi iz tebe kot iz greznice, boš samo "ta kratko" potegnil, ko tvoji starši zvedo za tvoje nazore. Kar tvega kdorkoli, ki bi se rad igral z večino v demokratičnem sistemu. Tako, da le probaj... trdim, da nimaš jajc za kaj takega in se samo repenčiš, tako kot Mato in ostali primitivci v tej temi. Vaši starši bojo lepo povabili eno lepo filipinko, da skrbi za njih do smrti, vse premoženje pa prepisali nanjo, ona pa vas bo vrgla iz "mama hotela" takoj, ko se stegnejo. Res lepa prihodnost.
Bi se znalo zgoditi, da ti in somišljeniki prej ostanete brez volilne pravice, kot ti uspe kaj takega, ampak ni problema, daj dejanja tja kjer te je gobec, pa da vidimo. Ne boš mar ne? Boš šel raje po drugi poti in imel maksimalno otrok (s tem, da si niti priležnice nisi sposoben najti), jih boš indoktriniral v svojo fašistično doktrino, samo kaj, ko morajo najprej odrasti in bo zate priložnost že zamujena, tebi pa se bo zgodilo to, kar bi rad ti storil drugim. Ne sanjaj kot svinja o koruzi, če je zate ni.
Fašistki mali, ki v drugih iščete izgovore za lastno nesposobnost... cccc...
Imam ženo in pričakujem otroka starec pohlepni.
Naj si najdejo Filipinko. Le dol naj gredo iz mojega tosla.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aviator ()
Kaj je narobe s filipinkam? Jaz imam nameno vzet. Kuhajo, pridne so, zveste tud bol kot vecina slovenk...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Kaj je narobe s filipinkam? Jaz imam nameno vzet. Kuhajo, pridne so, zveste tud bol kot vecina slovenk...
Sej mas tud Slovenk, ki so kul za izvoz. Samo atijevih puncar se je treba pazit. Nekoč so atiji hčerke znali poterat od doma, danes pa jih zadržijo doma,da jih bo oskrbela, zato blokirajo kateregakoli fantiča, da bi bil dovolj dober zanjo. Potem pa punca podzavestno išče luzerje,da se prepriča, da so sami kekci na svetu, ker nihče ne more bolje pokositi trate od atija.
Imam tak primer v zlahti, pa na sihtu sodelavca. Otroke rodijo zase in jim nabijajo samo o dediscini, kibenkrat bo in da itak ničesar niso sposobni ustvariti,da bi le obstali doma, čakajoč na nudenje starostne oskrbe.
Zanimiva teorija, vendar ce gres samo v moravce bos videl da je tam 80-90% locenk. Nasplosno pa propade vsak 3 zakon. Tko da je filipinka manjse tveganje
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
jernejl ::
Ravno nasprotno. Nekdo je kupil zemljo, bajto ali stanovanje in to isto reč čez 5 let prodal po dvojni ceni. Kljub temu, da ni ustvaril popolnoma nič, je zaslužil več kot nekdo, ki je teh 5 let hodil v službo in delal po 8 ur na dan.Potem pa nimata nič proti davku na nepremičnine ki jih lastnik ne uporablja za redno bivanje, ker kaj pa je mešetarjenje in oddajanje nepremičnin kot samo neka storitvena dejavnost ki za drag denar ponuja osnovne dobrine.
Nepremičninski trg je prekupčevanje in ustvarjanje balonov.
Te davke že imamo. Ampak tu not je tudi delo, fizično, ne samo mešetarjenje.
Klasični trgovci s štacunami vsaj skrbijo za logistiko, transport, zaloge, zlaganje izdelkov na police, osebje za asistenco kupcem, marketing, sponzorstva.... mešetarji z nepremičninami pa so v preteklih letih lahko veliko zaslužili s tem, da niso ustvarili čisto nič, samo oglas so objavili in par dni počakali, da jim je nekdo ponudil 2x več, kot so plačali sami.
Kaj pa je vaš problem, če so nepremičnine prazne? Če imam jaz staro bajturo, ki je za obnovit je to moj problem in ne vaš ali državni.Komot so prazne, samo konkurenčne davke naj lastniki plačujejo, tako kot se plačujejo v tistih državah, ki so razvite. Ampak pol bi pa lastniki jokali, da ne bi plačevali davka, ker morate porihtati. In ker ne morete davka prevaliti na najemnike
A je Joško kriv, da je nekdo Poldetu prodal parcelo po izjemno visoki ceni? Država naj poskrbi za to, da se bo lahko gradilo skoraj povsod (pravzaprav naj samo neha postavljati cel kup ovir), pa bodo vsi lahko kupovali po taki ceni kot Joško in gradili."Problem države postane takrat, ko država reče, da..."
Evo, država je rekla, da Polde lahko zida, Joško pa ne. Država naj uredi možnosti, da lahko sedaj še 1000 Joškotov zida, če je prej dovolilo 1000 Poldetom. Torej naj dovoli še 1000 Joškotom zidat, ali naj pa Poldete malo prizemlji, da se ne bodo norca delal.
Ker je Polde dal 100k za zazidljivo parcelo, Joško pa 10k za kmetijsko. Če bi Joško kupil zazidljivo parcele bi pa tudi on lahko zidal.
Zakaj pa je 10 joskotovZato ker jih ni 20, kolikor bi jih moralo biti, da bi se prebivalstvo ohranjalo. Ker so pogoji za ustvarjanje novih Joškotov preslabi. So pa potem namesto njih uvoženi Mohamedi.
Ne nista za poldetov 10 naj poskrbijo kreatorji poldetov zakaj so naredili poldete ce nimajo dnarja za parcele in nepremicnineJoškoti že imajo denar za parcele, samo država se je odločila, da tam ne smejo graditi, ampak morajo kupiti 10x dražje parcele pri Poldetu.
Utk ::
Ravno nasprotno. Nekdo je kupil zemljo, bajto ali stanovanje in to isto reč čez 5 let prodal po dvojni ceni. Kljub temu, da ni ustvaril popolnoma nič, je zaslužil več kot nekdo, ki je teh 5 let hodil v službo in delal po 8 ur na dan.
Weak. Če si že izmisluješ, bi si lahko izmislil, da ni nič naredu in prodal po 10x ceni.
Seveda ti ne vidiš kolk je vložil v stanovanje, dela in denarja, kako je zrihtal papirje za tisto parcelo, ti vidiš samo kolk je zaslužil. In na koncu je vseeno plačal 25% državi, banki pa obresti za financiranje.
Pri vsakem poslu zasluži največ tist, ki ni nič naredu, ampak to ni človek niti firma, ampak država. 10,22 in 25% čistega profita so v teh časih redkost, za vse razen za državo. Ampak rešitev je, da država te marže še poveča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
kriptobog ::
Saj bi bilo verjetno vec otrok, ce bi drzava spodbujala to. Tako te pa samo lupijo. Ajde, Jansa je dal 500e nagrade za rojstvo otroka. Potem pa takoj problem ko ne dobis vrtca ze za prvega. Na koncu bo tudi polno Joskotov prislo do poceni nepremicnine izven mest, ker bo mladina sla v mesta ali tujino, vasi se bodo pa praznile. Pa vam spet ne bo prav.
Jaz navijam za čim manj otrok in čim več izseljencev. Samo tako bodo boomerji kaj razumel. Če sploh.
Ne skrbi, bodo indijci pa pakistanci zapolnili vrzel pa delali za drobiž. Jih bo pač več v stanovanjih ko bomo oddajali.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Malidelničar ::
Jaz navijam za čim manj otrok in čim več izseljencev. Samo tako bodo boomerji kaj razumel. Če sploh.
Hm saj ta trend je že sedaj, oz. smo imeli izseljence v času najhujše gospodarske krize cca 2008-2015. Takrat cene so padle, ampak verjetno ni bilo povezano s tem.
Poleg tega ti je Mato lepo pojasnil malo bolj prej, da verjetno padec cen hiš na podeželju bo. Ampak bo čz 20 let kar je za trenutne 20-30 letnike prepozno
No edini plus manj otrok in pritiski na izselitev mladih so, da se bo pokojninsko blagajno prej reformiralo in da bo pritisk na trg dela in dvig plač, kar je pa ok za kupno moč mladih, da lažje pridejo do nepremičnine
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Ampak jeba je, ker ti potem spet država vskoči pa reče, da boomerjem ni treba za brezskrbno starost prodati enega od treh vikendic, ampak bodo že tamladi vplačeval za starostno oskrbo. Pa imamo spet deformiran trg.
Pat_MaGroin ::
Fantje, račun za vse to še pride. Gospodarsko propadamo že 20 let, ni to proces iz danes na jutri.
Vi samo glejte, da čim manj vplačate in da imate čim več LIKVIDNEGA premoženja, ki ga lahko odneseš na USB ključku :).
Vi samo glejte, da čim manj vplačate in da imate čim več LIKVIDNEGA premoženja, ki ga lahko odneseš na USB ključku :).
Ampak jeba je, ker ti potem spet država vskoči pa reče, da boomerjem ni treba za brezskrbno starost prodati enega od treh vikendic, ampak bodo že tamladi vplačeval za starostno oskrbo. Pa imamo spet deformiran trg.
Jah lej, bolj kot prihodnost je pomembno to, da v pogrebnem govoru omenijo, da je boomer posedoval 3 vikende xd
Sej so vse družbe propadle zaradi novih in novih davkov ter takih in drugačnih boomerjev.
Tragikomedija.
Ne bi se čudil, da se v starostno oskrbo doda tudi člen skrbi za svete cegle. Oskrbovalec z dodatkom za skrb za vikend. Vsak vikend ter najemno stamovanje se 200 bruto, bazen 100, letna kuhinja ter kozolec pa 50 eur.
Ampak za to ste krivi vsi ki niste v penziji in ste proti dobrim resitvam in hocete da vsi skupaj naprej castimo penzicem previsoke penzije in gratis zdravila
Jaz sem ze davno dal ucinkovite hitre resitve ampak se potem najdejo dusebrizniki ki so proti temu ko nekaj dejansko resimo...
Vsi vi bi uvajali resitve ki ne resijo nic v 3 letih ker ste slabi kot vlada glede tega
Boomerji ne bodo nič razumeli, saj bodo takrat ko se bo to poznalo na prebivalstvu že pod rušo, naj** pa bodo današnje mlajše generacije (Milenijci, Z) - katerih predstavniki smo tudi mi. Tako, da teh tvojih želja ravno ne razumem najbolje, razen če si mazohist.
Malidelničar je izjavil:
Poleg tega ti je Mato lepo pojasnil malo bolj prej, da verjetno padec cen hiš na podeželju bo. Ampak bo čz 20 let kar je za trenutne 20-30 letnike prepozno
Vprašanje je kaj to v praksi pomeni, saj statistika vedno tako ali drugače povzema povprečje. Hiša je lahko stara 5 let dobro vzdrževana ali pa podrtija kjer se ne da živet, pa gre ob prodaji za "prodajo hiše". Tako, da lahko se zgodi, da bodo na papirju nepremičnine na podeželju cenejše, a to na račun starih propadajočih in podrtih hiš.
PrihajaNodi je izjavil:
Mislim kaj opravicuje drage nepremicnine, to mi ni jasno. Idioti mislijo da je postavt sam hotel dovolj in bo folk kr prsov.
Povpraševanje Nodi. In kar si napisal je definicija turizma. Ljudje ne pridejo zaradi hotela ampak zaradi tistega kar je okrog njega in kadar je to narava, je samo hotel dovolj. Oz. preveč.
PrihajaNodi je izjavil:
No k sreči slovenceljni tega ne počnejo, nočem še pol miljona dodatnih turistov v Ljubljani. Še to kolikor jih je, je too much.
Mimogrede, več bo turistov, več bo stanovanj za oddajo njim in manj za nakup/najem ljudem, ki jih rabijo za vsakdanje življenje.
PrihajaNodi je izjavil:
Ne skrbi ciganček, nič se ne bo zgodilo. Že zaradi zalog vode ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fujmoderator ()
Mimogrede, več bo turistov, več bo stanovanj za oddajo njim in manj za nakup/najem ljudem, ki jih rabijo za vsakdanje življenje.
A je cela Slovenija samo Ljubljana? Turizem kar pada...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi