Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
tony1 ::
fujmoderator je izjavil:
Domžale so bile središče občine po površini velike toliko kot katerakoli Ljubljanska pred izmumom MOLa, v Domžalah so imeli takrat vse od občine, sodišča, zdr. doma, šol in srednjih šol (ne pa gimnazije, je pa ta bila dosegljiva direktno z vlakom v Kamniku ali pa v centru Lj), top šit veleblagovnice Vele (nikoli ni bilo treba hoditi po nakup cunj, igrač, tehnike ali biločesa v Lj), kinodvorana je bila najsodobnejša v državi (in vse nove filme so začeli vrteti na isti dan kot v Lj, kinooperaterji se spomnijo, kako so kolut s polovico filma sredi filma vozili v Lj in nato nazaj v Domžale).
Je pa res, da ni bilo avtoceste in glavna cesta Trojane - Ljubljana je bila pač zabasana, verjetno pa le še manj kot danes AC in nekdanja glavna cesta skupaj.
V ničemer ne negira, da je bila vukojebina. Ampak point ni bil to, ampak, da je lahko tudi taka vukojebina čez 30 let nekaj vredna. In da bo pod MOLom. LPP že vozi tja, pa v Grosuplje tudi.
Kar nekaj. Po tej definiciji je pol današnjega MOLa vukojebina. In spet: nepremičnine v Domžalah pred 30imi leti niso bile grozno cenejše od Lj, niso bile 50% cenejše od Ljubljanskih. Oboje so bile smešno poceni, če jih primerjamo z današnjimi cenami.
Domžale niso dela MOLa in MPP LPP vozi do Črnuč, tako kot zmeraj. V Trzinu so se ful grebli, da bi imeli MPP, pa se na koncu niso zmenili.
tony1 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Domzale pa Kamnik so se vedno vukojebina, vseen bols kot Kranj al pa Maribor. Tisti bloki v Domzalah v centru so sam za podret, oddaja jih pa folk po 500 eur za garsonjere al 1 sobn. Stroski pa da te na rit vrze. Ni mi jasno kako folk lahko zivi.
Danes so za kupit nekaj cenejši od Lj in folk misli, da bo nekako sofolgal tudi stroške. Pred 30imi leti so bili pa precej manj razjebani, stroški energetike pa cenejši in očitno ni bilo panike.
Glavni problem SPBja pa niso toliko bloki s slabo topl. izolacijo, še večji problem je razpršeno lastništvo pritličnih komercialnih površin in skupnih prostorov (nemogoče vzdrževanje) ter prevelika gostota poselitve (kriminal in svinjarija).
Da se iz vsega tega Domžalska UE ni ničesar naučila pa lahko vidimo nekaj kilometrov naprej proti Kamniku, kjer je v eni soseski že ene 12 novozgrajenih blokov, pa še nekaj jih bodo postavili zraven...
Mato989 ::
Malidelničar je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
Mato989: se pravi bodo mladi davčno "izstradali" boomerje in nato poceni pokupili boomerske bajte?
Ne nikogar vec ne bo da bi karkoli kupil
Crnuhi jih bodo pa pobili namesto humane evtanazije
Ja en je napisal, da si tudi bajte po podeželju, v katerih bi morali stanovati mlade slovenske družine, ogledujejo - Albanci Ker mladi Slovenci ne bodo živeli po vukojebinah in če jim država na da karierne možnosti za middle-class life, gredo ven
Ampak ja, tvoja logika namiguje na nepremičninski zlom v Sloveniji v roku cca 10 let, za katerega pa številni pravijo, da ni realen.
Ampak, kaj pa, če je ravno to dejstvo, da moraš biti za to, da si v tem trenutku nepremičnina-capable, ena izmed 5 opcij (IT normiranec, obrtnik, xrp holder, dedič), kaže na to, da so cene nepremičnin izven vseh gabaritov?
Ne govorimo ravno, da bi morala biti nepremičnina-capable ena diplomantka primerjalne književnosti, ampak načeloma nek uni. dipl. folk iz STEM področij, normalni uni. dipl. pravniki, celo nekdo, ki je zgodaj začel delat s srednjo šolo in je naredil kupček, itd. to bi moralo imeti en 'normal shot' za nepremičnino - ne ravno v LJ, ampak v predmestju ali širšem centru povprečnega SLO mesta.
Does not compute.
Ne, cez 10 let se ne ampak menim da bo zlom cez 20 let
Samo point je da nekomu ki je danes 29 ali 32 to nic ne ponaga ker on rabi cez pol leta flet
Zato je o tem brezpredmetno govoriti
Pa saj to smo ze podebatirali, vsak diplomant ki zmore prihranit 25k eurov in ki zmore dobit pogodbo za nedolocen cas in placo vsaj zelo blizu povprecni lahko NEKJE v slo kupi nepremicnino
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
PrihajaNodi ::
Bols da se prekvalificira v IT pa vrze 25 k v xrp pa potem naredi hiso blizu ljubljane. Resitve so res tok simpl
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Utk ::
Če se je nekdo rodil v Ljubljani, kjer je oh in sploh vse na voljo, milijon možnosti, pa mu so stanovanja pokupili priseljenci iz Kosova in Haloz, morda ni tako zelo sposoben.
LeQuack ::
Če se je nekdo rodil v Ljubljani, kjer je oh in sploh vse na voljo, milijon možnosti, pa mu so stanovanja pokupili priseljenci iz Kosova in Haloz, morda ni tako zelo sposoben.
Če ti nekdo preden se rodiš pokupi vsa zemljišča, ali pa kaj drugega, npr. vodo, itd. Potem nisi sposoben, ker si nisi moral priboriti tega ker se še nisi rodil?
Quack !
Če ti nekdo preden se rodiš pokupi vsa zemljišča, ali pa kaj drugega, npr. vodo, itd. Potem nisi sposoben, ker si nisi moral priboriti tega ker se še nisi rodil?
Ti govlris tako kot da je ob rojstvu boomerjev bil unclaimed land ki je bil tipa v new land ko je kolumb oristal v ameriki in si priboril land
Tudi ko so se boomerji rodili je bil ves land od nekoga
Pozabljaš pa da stanovanjskih problemov ni bilo. Še sužnjem so moral zagotovit streho nad glavo, dons pa ploska folk k dubi za 20 - 30 let krede za 4 stene...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
aviator ::
Točno tako, starejši si izvolijo privilegije, mladi pa kolikor se imajo za pametne tega ne pokapirajo.
Ker so vsaj kar se mladimi pogovarjam naivni, da jim starejši hočejo samo dobro.
Zgodbice o prijaznih dedkih in ubogih babicah.
Prav danes sem se kresnil z zlahtnikom, ki sicer z vsem veseljem živi pri tastarih in neke želje po čem svojem niti ni imel. Mu je všeč da ga imajo za nesposobnega. Kako so starejši ubogi...No tako moras razmisljat,da pri hisi lahko za silo shajas z tastarimi. Ko zacnejo janrat,ja...pa res,kolk ste garal...kako je ta mama z zdravjem,pa una mama z zdravjem...Jst sem za razliko od njega vsako poletje trdo delal in niklli nisem presesel sikanja tastarih,kako smo mladi leni.
Pri čemer smo za vse revcke, ki jih je naštel družno ugotovili,da posedujejo kar nekaj premoženja, z vecine seveda podedovanega, ki ga ne bodo odnesli seboj.
Je pa res,da dela v JS in nima občutka za realnost. Tam denar drzava da. Sčasoma se najbrž navadiš sistema,da že pocasi napreduješ, če lezes v rit medtem, ko si izven tega sistema na odprtem. Pri 33 je že omagal in trobi v rog z boomerji. Prav zato, so penzionisti in JS ubistvu ista volilna baza, ki dušijo tako z leve in desne kreacijo mladega srednjega sloja, plod čiste meritokracije.
Mlad človek namensko varčuje za rešitev stanovanjskega problema,star človek pa naj za starost, če se starejšim ne,da dotajciti.
In še sedaj mi ta tip ni odgovoril,zakaj bi bil do nekoga, ki si ni plačeval dovolj za penzijo solidarnen a je na ta račun pa prišel do premoženja, ki mu omogoča večni mir in pokoj.
Redki so junaki, ki v resnici nimajo za domsko oskrbo. Vsak ima se kako njivami, vikend, stanovanje ekstra ipd.
Če smo mindset glede mladih in stanovanj lahko spremenili,ga dajmo se za starejše.
Mogoče, bodo potem pogruntali,da sta obe problematiki se kako povezani med seboj.
Ponosen pa sem,da lahko v spoznanjih pomagam vsaj mlajšemu bratu. Da ne bodo še Z-jevcev nategnili kot so nas.
22 letnik, ki hodi na volitve in ga učim izogibanja davkov mi je v ponos.
Letošnji izkupiček prek študenta bova zrihrala preko mojega normiranega sp.
Namesto slabih 3 jurjev bo dobil 4,5 in z največjim veseljem hodi delat po 10h na dan na gradbišče.
Veš kk je motiviran, ko bo namesto 3 jurjev v 2 mesecih pihnil 4,5 xd. Se mene bo skoraj posekal, z plačo in sp.
Ker bo nekaj imel od tega. Pa še meni bo pokril prispevke za SP, od bruto bruto si vzamem bratskih 10 posto.
Sicer se mu v pokojninsko dobo ne bo štelo, ampak je že dojel,da v to,da ga bo država kdaj videla ne verjame.
Realno bo težko kdaj imel pogoje za neko upokojitev-demografijo tudi razume.
In pazi to, kako jih dolgoročno tepejo.
Poleg tega,da se ti, k senioriteti kljub pokojninski dobi, torej za penzijo placujes,tega v delovno ne štejejo. Za koji k bi delal prek studenca, kjer plačuješ davke in si zraven delaš se škodo.
Povrh vsega, če bo imel kljub temu,da trenutno garba za 1400 neto v 2 mesecih velik zaslužek, jim ubistvu kot osnovo za delovno dobo priznajo minimalko in jim s tem tolčejo dol povprečje za penzijo.
Gerontokracijo je treba uničiti na pameten nacin
xd. Tako da ne gres v podplacan poklic, ki se ukvarja z nego starejsih...en kup je nacinov.In to niso nujno volitve, ker smo outnumbered.
johnnyyy ::
Malidelničar je izjavil:
Ne govorimo ravno, da bi morala biti nepremičnina-capable ena diplomantka primerjalne književnosti, ampak načeloma nek uni. dipl. folk iz STEM področij, normalni uni. dipl. pravniki, celo nekdo, ki je zgodaj začel delat s srednjo šolo in je naredil kupček, itd. to bi moralo imeti en 'normal shot' za nepremičnino - ne ravno v LJ, ampak v predmestju ali širšem centru povprečnega SLO mesta.
Does not compute.
Ne vem kje nekateri živite in s kom se družite, ampak če pogledam lastno kolegialno sfero ljudi iz tehniških oz. uporabnih poklicev, so vsi ki so hoteli kupiti nepremičnino to tudi storili. Mogoče zadnje 2 leti ni najbolj ugodno, a če gledamo razpon zadnjih 10 let, je bil časovni okvir dovolj velik. Nakup je klasičen - privarčevana sredstva, pomoč staršev in kredit. Pa večina jih ni kupovala po Halozah, ampak kar v LJ in njeni okolici skupaj s partnerji.
hawkwood ::
Tale tema se bere kot da smo na forumu za cestne delavce. Kot IT-jevec, delaš v eni of najbolj plačanih panog. S 5+ let delavne dobe imaš vsaj 60k€ neto letno plače? 300k€ stanovanje pokriješ v 5 letih. Sicer trenutno krediti niso ugodni, ampak zadnjih 10 let si imel na voljo praktično zastonj kredit in zaradi inflacije si ga lahko pokril še prej kot v 5 letih.
To da so cene take kot so, samo pomeni da ljudje imajo denar.
To da so cene take kot so, samo pomeni da ljudje imajo denar.
Pat_MaGroin ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Boomercki se samo nasmihajo :). Pri 70. letih so oni počivali že 15 let :).
Kr pridno vplacujte max kolikor lahko v blagajno :)).
kriptobog ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Plačujem minimalno kar lahko. V penzijo grem pri 40.
Btw... večinoma so pri 70ih počivali že 20 let.
Pat_MaGroin ::
Moje širše sorodstvo je slo tam pri 55. letu, razen od babice brat, ki je kot policist zapustil službo pri 45. letu starosti, letos praznuje 80. let :).
Malidelničar ::
aviator: Iskrene čestitke z moje strani! Moram te pohvaliti, da pomagaš mlajšemu bratu in ga učiš. Če bi bilo takšnih več, bi tudi mladi v tej državi več dosegli. Tako, da res pohvala z moje strani za res lep zgled (upam, da nisem edini s pohvalami in se še kdo strinja, da aviator opravlja res veliko delo)
johnnyyy: Ja, očitno si delno sam osebno bolj v tehniški/STEM družbi. Sam osebno sem od krize 2008 bolj v družboslovno/humanistično/prekariatskih krogih, in tam je bil pravi "pokol" (ne z teksaško motorko, ampak bolj s tržno motorko :)) - ok, čeprav če je folk reeeeees stisnil je mogoče celo nekaj potegnil iz dna nepremičninskega trga 2012-2014.
Imaš pa point, ti dam prav, in to sem delno tudi sam nekajkrat napisal (mislim, da tudi Mato989 in še nekaj ostalih), da 2009-2015 se je na nepremičninskem trgu vseeno celo v 'solo' režiji dalo kaj nabaviti in sam poznam folk, ki je kupil hiše/stanovanja; kakšni 'tehničarji' so verjetno pri tem imeli boljše startne pozicije. Seveda pa drži, po cca 2018 je pa trenutno SLO nepremičninski trg povsem nor, tu pa pridejo v račun vsi faktorji o pomanjkanju nepremičnin, zemljišč itd ...
hawkwood: cestni delavci ja sej mogoče je nekaj resnice na tem, ker očitno je cel kup enih poklicev mladih preprosto davčno preveč obremenjenih in nimajo tiste kupne moči? Plus upoštevaj, da je kriza 2008 totalno depresirala plače mladega kadra + prekariat je bil v Sloveniji ful huda realnost; mi smo imeli res slabo situacijo, verjetno celo slabšo od Španije/Grčije, ki sta veljali za največje pogorišče prihodnosti za tamkajšnje mlade. Mediji v SLoveniji so sicer govorili o prekariatu ampak v globino težave nikoli niso šli in kako težko je bilo (zaradi političnih implikacij - toliko so šli, da so naplavili Levico ampak bolj pa niso vrtali, ker potem bi prišli do zaključkov, ki bi obrnili politično debato ).
Btw. ko smo že pri 'cestarjih': če bi trg dela delal, bi glede na zahtevnost dela bila plača cestnih delavcev v neto zneskih med krepko nadpovprečnimi, del Slovencev bi se poklicno preusmeril v gradbeništvo, na bauštelah bi bili tudi etnični Slovenci in iz teh prihodkov bi si lahko marsikdo kupil hišo/flet. No sicer je pa 'aviator' zgoraj mlajšega brata preusmeril v gradbeni foh, tako, da nekaj je na tem
johnnyyy: Ja, očitno si delno sam osebno bolj v tehniški/STEM družbi. Sam osebno sem od krize 2008 bolj v družboslovno/humanistično/prekariatskih krogih, in tam je bil pravi "pokol" (ne z teksaško motorko, ampak bolj s tržno motorko :)) - ok, čeprav če je folk reeeeees stisnil je mogoče celo nekaj potegnil iz dna nepremičninskega trga 2012-2014.
Imaš pa point, ti dam prav, in to sem delno tudi sam nekajkrat napisal (mislim, da tudi Mato989 in še nekaj ostalih), da 2009-2015 se je na nepremičninskem trgu vseeno celo v 'solo' režiji dalo kaj nabaviti in sam poznam folk, ki je kupil hiše/stanovanja; kakšni 'tehničarji' so verjetno pri tem imeli boljše startne pozicije. Seveda pa drži, po cca 2018 je pa trenutno SLO nepremičninski trg povsem nor, tu pa pridejo v račun vsi faktorji o pomanjkanju nepremičnin, zemljišč itd ...
hawkwood: cestni delavci ja sej mogoče je nekaj resnice na tem, ker očitno je cel kup enih poklicev mladih preprosto davčno preveč obremenjenih in nimajo tiste kupne moči? Plus upoštevaj, da je kriza 2008 totalno depresirala plače mladega kadra + prekariat je bil v Sloveniji ful huda realnost; mi smo imeli res slabo situacijo, verjetno celo slabšo od Španije/Grčije, ki sta veljali za največje pogorišče prihodnosti za tamkajšnje mlade. Mediji v SLoveniji so sicer govorili o prekariatu ampak v globino težave nikoli niso šli in kako težko je bilo (zaradi političnih implikacij - toliko so šli, da so naplavili Levico ampak bolj pa niso vrtali, ker potem bi prišli do zaključkov, ki bi obrnili politično debato ).
Btw. ko smo že pri 'cestarjih': če bi trg dela delal, bi glede na zahtevnost dela bila plača cestnih delavcev v neto zneskih med krepko nadpovprečnimi, del Slovencev bi se poklicno preusmeril v gradbeništvo, na bauštelah bi bili tudi etnični Slovenci in iz teh prihodkov bi si lahko marsikdo kupil hišo/flet. No sicer je pa 'aviator' zgoraj mlajšega brata preusmeril v gradbeni foh, tako, da nekaj je na tem
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Pat_MaGroin je izjavil:
No danes se ne, cez 3, 4 leta pa zagotovo.
Samo, da se junci pravilno razporedijo v penzijo.
Potem ne bo problem v 5 letih dvignit iz 60 na 70, prej pa smo v 30 letih zmogli za 2 leti.
Zakaj bi šli sploh v penzijo? Kje je miselnost: delal bom dokler bom lahko in državi bom pomagal?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Zakaj bi šli sploh v penzijo? Kje je miselnost: delal bom dokler bom lahko in državi bom pomagal?
Kaj je potemsmisel življenja? delo do smrti? Že to, da greš pri 70ih v penzijo je neumnost. Ko si iztrošen in nič več ne moreš bo pa v penziji. Bedarija. Življenje je za uživanje.
Malidelničar je izjavil:
aviator: Iskrene čestitke z moje strani! Moram te pohvaliti, da pomagaš mlajšemu bratu in ga učiš. Če bi bilo takšnih več, bi tudi mladi v tej državi več dosegli. Tako, da res pohvala z moje strani za res lep zgled (upam, da nisem edini s pohvalami in se še kdo strinja, da aviator opravlja res veliko delo)
Tamali je sicer farmacevt, ampak za to poletje si je zaželel tudi nekaj handymanskih izkušenj. Pa še 2x višja postavka. Vprašal me je pač za dober studetski siht, pa da se ne rabi prevoza do lj, ker svojga avta nima ipd.
Učim ga zgolj,da ni rečeno da bo 40 let gonil isti poklic, in da naj svojo prednost najde tam, kjer se od sovrstnikov razlikuje.
Povsod neki taki jobi, kjer se ničesar ne naučiš za lajf, zlaganja na police, pa čeprav za 7 eur na uro je bullshit job.
In če je izbira zakaj ne. V 1 poletju se bo naučil delat armature, skarpe, gonil vsa orodja na gradbišču, prej je že polagal epoxi. Karkoli z samostojno znaš je bolje kot nič, če bo kdaj kaj delal v svoji hiški in stanovanju ter pokazal kolegom, bo takoj imel 30 naročil od nebinarnih kolegov.
Stvari se pač menjajo, kar je včeraj bilo kul je danes 0.
2010,11 v gradbeništvu ni bilo nobene bodočnosti. Praktično vsi veliki gradbinci so šli v rit, mladi inženirji gradbeništva pa so kelnarili in delali izmensko delo v proizvodnjah, ker se na gradbisce jih nihce ni vzel. Sedaj jih ni.
Danes študentu dajo 8,5 neto in se veseli so,da kdo pride. To je 1300 neto.
Malidelničar je izjavil:
No saj v tehniških vodah ob krizi tudi ni bilo rožnato. Še posebej štajerski konc je kri scal, dokler se v AT stvari niso toliko izboljšale, da so šli nekateri čez mejo. Gradbeništvo in panoge povezane z njo so bile konkretno v buli. A tudi če gledamo koronsko krizo, vseh ni zadela enako. Tako je finančno od krize zdravstveni sektor precej več odnesel kot pa npr.: gostinjstvo.
Tako da na koncu ko potegneš črto in gledaš iz svojega osebnega vidika, ti nobena statistika veliko ne pomaga, saj moraš gledati kdaj pride tvoj čas in ne čas večine.
PrihajaNodi je izjavil:
Kaj je potemsmisel življenja? delo do smrti? Že to, da greš pri 70ih v penzijo je neumnost. Ko si iztrošen in nič več ne moreš bo pa v penziji. Bedarija. Življenje je za uživanje.
Zato pa opravljas poklic ki ga imas rad oz se prekvalificiras v avtomehanika, gres pri 65 v penzijo vmes pa se mal srayfas za 4 ure na dan.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Zato pa opravljas poklic ki ga imas rad oz se prekvalificiras v avtomehanika, gres pri 65 v penzijo vmes pa se mal srayfas za 4 ure na dan.
Ja potem pa delaj do smrti, če opravljaš poklic, ki g imaš rad. Me je zelo veselilo kar sem delal oz. me še veseli, zato včasih vzamem kkšen projekt. Da bi pa delal dnevno 9-5 pa ni šanse.
trancer01 ::
Neverjetno ste že dolgočasni s tem prepiranjem okoli "medgeneracijskega spora". Da, cene nepremičnin so previsoke, to velja za skoraj ves "razviti" del sveta, ker je preveč denarja v obtoku. Da, revni in mladi so zaradi tega na slabšem kot tisti, ki so svoj stanovanjski problem že rešili. Visoki davki ne bodo rešili nič, problem je splošna inflacija zaradi zgrešene denarne in nasploh gospodarske politike zadnjih 13 let. Rešitve pa še Nobelovi nagrajenci ne poznajo.
Če 30 let furaš stvari v nasprotno smer, seveda ne moreš potem tega popravit čez noč. Nekateri smo že zdavnaj govorili, da ne more bit gospodarstvo samo "storitve", prekupčevanje in trgovanje, ampak je kdaj treba tudi lopato prijet, kaj konkretnega naredit. Tudi centralizacija je kriva. Posledice niso vidne čez noč, se pa nabirajo, in nihče jih ne bo čez noč odpravil.
trancer01 ::
Točno tako, zahodni svet se je navadil živeti od storitev, proizvajajo pa le še "vzhodnjaki". Če ves čas samo prekupčuješ in ustvarjaš balone z raznimi finančnimi inštrumenti, lahko pričakuješ, da bo vedno nekdo izvisel, na koncu lahko pa izvisi tudi cela država.
matobeli ::
Potem pa nimata nič proti davku na nepremičnine ki jih lastnik ne uporablja za redno bivanje, ker kaj pa je mešetarjenje in oddajanje nepremičnin kot samo neka storitvena dejavnost ki za drag denar ponuja osnovne dobrine.
Nepremičninski trg je prekupčevanje in ustvarjanje balonov.
Potem pa nimata nič proti davku na nepremičnine ki jih lastnik ne uporablja za redno bivanje, ker kaj pa je mešetarjenje in oddajanje nepremičnin kot samo neka storitvena dejavnost ki za drag denar ponuja osnovne dobrine.
Nič. Bomo toliko podražili najemnino, da pokrijemo davek :D
Pri toliko praznih nepremičninah kot jih je v sloveniji je dovolj da se 10% ljudi odloči oddajat svojo prazno nepremičnino in bo najemniški trg kolapsiral.
Najprej je potrebno te prazne nepremilnine zrihtati. Drugo kar je problem je pa lokacija. Kaj ti koristijo stare prazne bajture izven mest? Kdo bo šel tja v najem? to se še proda ne več, če je dražje kot je vrednost parcele.
Te davke že imamo. Ampak tu not je tudi delo, fizično, ne samo mešetarjenje. Kot ko recimo nekomu prodaš 1000 nekih ameriških delnic, ki jih nihče niti ne pozna, pokasiraš pa od tega 2% provizije. Čez eno leto mu pa vrneš, in spet pobereš provizijo. Če ima on izgubo ali dobiček, je v bistvu vseeno, ker to je odvisno samo od tega kolk suckerjev so po svetu uspeli nategnit v isto piramidno shemo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Najprej je potrebno te prazne nepremilnine zrihtati.
Kako točno pa je problem države če lastniki ne znajo s svojo lastnino gospodarno upravljati?
Samo len ne smeš bit in čakat da ti država vse zrihta. Pa še len si lahko, prodaš preko agencije in vse kar rabiš je 1x obisk notarja, pa še prevoz ti agencija zrihta če rabiš.
Kaj se bunite glede praznih nepremičnin, prekvalificirajte se pe bo tud dnar bolši
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
ZveeZ ::
PrihajaNodi je izjavil:
Kaj se bunite glede praznih nepremičnin, prekvalificirajte se pe bo tud dnar bolši
Zakaj prekvifikacija?
Pa kdo danes sploh se dela za denar?
Dela se za hobi, denar pa se vlece drugje.
Kako točno pa je problem države če lastniki ne znajo s svojo lastnino gospodarno upravljati?
Samo len ne smeš bit in čakat da ti država vse zrihta. Pa še len si lahko, prodaš preko agencije in vse kar rabiš je 1x obisk notarja, pa še prevoz ti agencija zrihta če rabiš.
Kaj pa je vaš problem, če so nepremičnine prazne? Če imam jaz staro bajturo, ki je za obnovit je to moj problem in ne vaš ali državni.
Če 30 let furaš stvari v nasprotno smer, seveda ne moreš potem tega popravit čez noč. Nekateri smo že zdavnaj govorili, da ne more bit gospodarstvo samo "storitve", prekupčevanje in trgovanje, ampak je kdaj treba tudi lopato prijet, kaj konkretnega naredit. Tudi centralizacija je kriva. Posledice niso vidne čez noč, se pa nabirajo, in nihče jih ne bo čez noč odpravil.
Sam ne bi rekel da se je furalo v napačno stran, ampak da ima vsak sistem svoje zmagovalce in poražence. V Jugi si lahko daleč prilezel, če si imel partijsko knižico in si bil zagrizen komunist. To ti je odprlo možnost, da si lahko igral fikus v kakšnem izmed državnih podjetij za nadpovprečno plačo.
Danes, ko se gremo nek kapitalizem, moraš biti na strani kapitala. Kako zaslužiti čim več, porabiti čim manj, višek pa investirati. Boljši kot si v tem, tem bolje se lahko finančno pozicioniraš. Če vsega tega ne znaš, potem moraš biti vsaj v eni izmed teh stvari toliko boljši, da pokriješ manjko pri ostalih.
Vsak sistem ima svoje poražence in zmagovalce, in po navadi tisti ki so prilagodljivi najbolje prosperirajo.
Proem drzave postane takrat ko drzava rece da je nekaj obdavceno in vredno vec kot je ker ni urejeno kako bos sodno dokaz tako vrednost
Saj davek na premozenje ze imamo
Drugace pa drugi del lahko obrneva enako na luzerje ki do bajt ne morjo
Samo lenk naj nehajo bit in naj zasluzijo dovolj da kupijo kar bi radi imeli kot zasluzijo za iphona, avto in kosilo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
OneYellow ::
"Problem države postane takrat, ko država reče, da..."
Evo, država je rekla, da Polde lahko zida, Joško pa ne. Država naj uredi možnosti, da lahko sedaj še 1000 Joškotov zida, če je prej dovolilo 1000 Poldetom. Torej naj dovoli še 1000 Joškotom zidat, ali naj pa Poldete malo prizemlji, da se ne bodo norca delal.
Evo, država je rekla, da Polde lahko zida, Joško pa ne. Država naj uredi možnosti, da lahko sedaj še 1000 Joškotov zida, če je prej dovolilo 1000 Poldetom. Torej naj dovoli še 1000 Joškotom zidat, ali naj pa Poldete malo prizemlji, da se ne bodo norca delal.
"Problem države postane takrat, ko država reče, da..."
Ker je Polde dal 100k za zazidljivo parcelo, Joško pa 10k za kmetijsko. Če bi Joško kupil zazidljivo parcele bi pa tudi on lahko zidal.
Kaj pa je vaš problem, če so nepremičnine prazne? Če imam jaz staro bajturo, ki je za obnovit je to moj problem in ne vaš ali državni.
Pravzaprav je problem v tistem trenutku, ko tvoja ostarela rit rabi oskrbo, in je nihče noče brisati, ker želi normalno živeti a z placo ritobrisa ne more, ti pa hodiš jokat za višjo paenzijo. Če bi bil prisiljen oddat ali prodat bi se cene na trgu morale prilagoditi plačam.
Ritobriskopotrebniki nato sklenejo, da jim mora večni mir in pokoj castit država, čeprav bi se stvar lahko uravnavala tržno, saj bi ob nižjih najemninah ritobrisi bolje ziveli, le ritobriskopotrebniki bi bili ob premoženje in predvsem ob ponos.
Vse do tistega trenutka, pa rusevina ni problem razen, da kazi podobo kraja.
Sem za, da je lastnina popolnoma sveta, samo potem ukinimo tudi družbene bomoboncke. Če svetu vladajo ritobriskopotrebniki gre družba v rit.
Ja sam jo mora kupit od Poldeta. In ker so samo trije Poldeti v Sloveniji, Joškotov je pa 10, morajo Joškoti kar odpret denarnico. Precej več kot je Polde odprl 20 let nazaj, ko je kupil to zazidljivo parcelo.
Sam ne bi rekel da se je furalo v napačno stran, ampak da ima vsak sistem svoje zmagovalce in poražence. V Jugi si lahko daleč prilezel, če si imel partijsko knižico in si bil zagrizen komunist. To ti je odprlo možnost, da si lahko igral fikus v kakšnem izmed državnih podjetij za nadpovprečno plačo.
Danes, ko se gremo nek kapitalizem, moraš biti na strani kapitala. Kako zaslužiti čim več, porabiti čim manj, višek pa investirati. Boljši kot si v tem, tem bolje se lahko finančno pozicioniraš. Če vsega tega ne znaš, potem moraš biti vsaj v eni izmed teh stvari toliko boljši, da pokriješ manjko pri ostalih.
Vsak sistem ima svoje poražence in zmagovalce, in po navadi tisti ki so prilagodljivi najbolje prosperirajo.
No če si knjizco dovolj barabo, potem ti v kapitalizmu ni hudega.
Pravzaprav je problem v tistem trenutku, ko tvoja ostarela rit rabi oskrbo, in je nihče noče brisati, ker želi normalno živeti a z placo ritobrisa ne more, ti pa hodiš jokat za višjo paenzijo. Če bi bil prisiljen oddat ali prodat bi se cene na trgu morale prilagoditi plačam.
Ritobriskopotrebniki nato sklenejo, da jim mora večni mir in pokoj castit država, čeprav bi se stvar lahko uravnavala tržno, saj bi ob nižjih najemninah ritobrisi bolje ziveli, le ritobriskopotrebniki bi bili ob premoženje in predvsem ob ponos.
Vse do tistega trenutka, pa rusevina ni problem razen, da kazi podobo kraja.
Sem za, da je lastnina popolnoma sveta, samo potem ukinimo tudi družbene bomoboncke. Če svetu vladajo ritobriskopotrebniki gre družba v rit.
Ko/če bo moja ostarela rit rabila oskrbo bom šel v dom. Za penzijo imam že dovolj in ne bom na plečih države.
Ja sam jo mora kupit od Poldeta. In ker so samo trije Poldeti v Sloveniji, Joškotov je pa 10, morajo Joškoti kar odpret denarnico. Precej več kot je Polde odprl 20 let nazaj, ko je kupil to zazidljivo parcelo.
Jebi ga. 20 let nazaj so bile tudi plače nižje. Če so trije Poldeti lahko kupili, bo pa še Joško ane. Ampak socialkarji bi radi vse zastonj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Socrates ::
Namesto slabih 3 jurjev bo dobil 4,5 in z največjim veseljem hodi delat po 10h na dan na gradbišče.
Veš kk je motiviran, ko bo namesto 3 jurjev v 2 mesecih pihnil 4,5 xd. Se mene bo skoraj posekal, z plačo in sp.
Ker bo nekaj imel od tega. Pa še meni bo pokril prispevke za SP, od bruto bruto si vzamem bratskih 10 posto.
O tem govorim. Mlad človek lahko danes brez resnih izkušenj zasluži 2.000+ EUR neto na mesec. Delaš lahko vsako poletje od 15-tega leta naprej. To je osem mesecev do konca gimnazije + julij-september po koncu gimnazije = 11 mesecev. Mlad človek lahko torej že med poletji v srednji šoli prihrani cca. 25.000 EUR.
Če prvega oktobra nastopi redno službo na gradbišču, namesto da gre študirat, si lahko takoj po zaključku gimnazije vzame kredit, plača polog in kupi garsonjero. Lahko pa tri leta dela preko lastnega s.p. ja in bo imel pri 22-tih letih 100.000 EUR gotovine. Vzame še potrošniški kredit za 25.000 EUR, kupi garsonjero in odplača do 23-tega leta.
Človek ima do 23-tega leta rešen stanovanjski problem. V Ljubljani! Potem gre lahko za fikus v JU in živi laganico do penzije.
Boomerji so pri 23-tih šele vlivali plato za svojo graščino. Zgradili so jo pa nekje do 35 leta, če jih ni prej pobralo od naporov. Danes pa mladič zgura 3-4 leta službe na gradbišču in ima rešeno bivanjsko vprašanje.
Golden times.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.
Ce je pa v IT ju pa kupuje jahte, stanovanj ma pa ze itak prevec.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Ne da se mi gledat za nazaj, ampak se grem stavit, da ti, ki zdaj najbolj jamrajo, so 5 let nazaj tu pisali, da kupit flat je itak brez veze, bolje ga je najet.
Kaj pa, če so bili še na faksu? So si sami krivi, ker niso do 22. leta imeli že 100k gotovine?
Socrates ::
Kaj pa, če so bili še na faksu? So si sami krivi, ker niso do 22. leta imeli že 100k gotovine?
Faks je izguba časa. Tako da so si gotovo sami krivi, da so viseli na faksu, namesto da bi delali kaj pametnega.
Študij je za večino ljudi izguba časa.
Mi imamo cca. 40 % terciarno izobražene populacije (med 25-44 let). To je seveda odločno preveč. Da ne govorimo o tem, da gre 70 % generacije študirat.
Študirat bi moralo iti največ 40 % populacije. Še bolje, 30 %, spolno uravnoteženo. Brez preferiranja žensk. To je odstotek ljudi, ki jim faks lahko predstavlja resnično dodano vrednost. Ostale je treba po končanih srednjih šolah čimprej usmeriti v delo.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.