» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
373 / 747
»»

matobeli ::

Sej je že parkrat kazal želje da bi se mal razdal, ampak ni blo kaj dost zanimanja.

Zgleda mu je dojadilo in je šel all in.

urli ::

Socrates je izjavil:

Ne podcenjujte Boga in njegove moči, da vas spremeni od znotraj.

Sam sem bil neumen ateist. Bral sem Richarda Dawkinsa, Ayn Rand in se smejal ljudem, ki so hodili v cerkev.

Potem pa sem nekega dne preprosto začutil Boga. Kot da bi mi padla preveza iz oči. Kot da bi se mi odprlo novo čutilo. Vedel sem, da Jezus živi in da je samo čakal, da se mu odprem.

Še zdaj ne vem, zakaj sem si zaslužil ta čudež.

Pred davnimi leti sem bil na morju. Tam sta bili okrog mene dve ženski. in ker sem bil poln hormonov in popolnoma nevzgojen, sem osvajal obe. Ena je bila malo starejša, izkušena in seksapilna. Druga je bila mlajša, lepa in nedolžna. Seveda sem končal s starejšo. Imela sva se fajn. Znala je početi vse, kar se z moškim telesom da početi. Ampak vedno ko sem videl mlajšo, sem videl, da me gleda tako, kot me ni še nobena ženska nikoli. Začutil sem neko vez, ki je nisem prej in kasneje z nobeno žensko. Ampak bil sem že z drugo in ko se je dopust končal smo šli vsak v svoj kraj in se nismo nikoli več videli.

Čez nekaj let pa sem izvedel, da se je ta mlajša punca nesmrtno zaljubila vame. In ker je mislila, da me ne more imeti, je šla po končani maturi v samostan. Baje da po vseh teh letiš še vedno zmoli zame in misli name.

Moji otroci dolgujejo življenje njeni molitvi. Pred spreobrnjenjem sem bil ženskar in brezobziren karierist. V treh letih po spreobrnjenju sem imel ženo, družino in dva otroka. Prodal sem drag avto in zamenjal službo. Prej so me sorodniki samo prenašali, zdaj prihajajo na obisk. Prej sem se družil z wingmani in ljudmi, ki so mi lahko koristili. Zdaj se družim s sosedi in prijatelji.

Če bi ostal ateist, ne bi nikoli sploh izvedel, kaj je fora življenja.

Dosti droge za danes. Nadaljuj jutri.

enemon ::

@malidelničar, nehaj folku vseskozi postavljati nekih zahtev po analizah, določenim se je zaradi tega že odpeljalo. :D

Gregor P ::

Sem šel prav pogledat, katera tema je, če sem morda narobe kliknil :P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

aviator ::

Socrates je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Ampak sedaj manjka nadaljevanje: po tvojih osebnih izkušnjah (ker si očitno stručko za nepremičnine) kje ga mladi serjejo, da kljub po tvojem neobstoju balona ne morejo do neke casual t.j. ne-ljubljanske-ne-Center nepremičnine?

Ker na to tvoje pisanje bodo takoj kontra napisali: kaj mi to pomaga, če imam 30.000 prihrankov, 500 EUR najemnine, moja draga ima 20.000 prihrankov, nepremičnina je 300.000 EUR, obrestne mere za polog ter zahteve za kredit tredo pa v zadnjega pol leta rapidno gor.

Hvala za razlago.

Ne morejo, ker nočejo. Spiritualna bolezen.

Oseba stara 23 let, živi pri starših. S končano srednjo šolo dobi ponudbo za delo v skladišču za 1.300 eur neto na mesec. Kadi travo, občasno dejta. Glede na pretekle izkušnje se bo verjetno prej kot v pol leta službe naveličal, šel na zavod in nato na socialno podporo.

Par star 30 let. Skupaj sta od srednje šole. Oba delata manj zahtevne poklice, prineseta domov skupaj nekje 2.500 eur mesečno. Ona dela v trgovini s cunjami, on dela v Hofru. Ustrašita se naslednjega koraka (otroci, kredit), zato gresta kmalu po 30-tem rojstnem dnevu narazen. Preselita se iz najema nazaj k staršem in trošita za kafane, dopuste in cunje.

Oseba sredi tridesetih - 35 let. Imel redno punco še iz srednje šole. Po sedmih letih turbulentnega odnosa sta šla narazen. Odloči se biti nekaj let samski. Nekaj let se spremeni v desetletje. Redno seksa s starimi milfami, ker ve, da ne bodo hotele resne zveze. Živi pri starših in ker je hiša velika, ne vidi razloga, da bi varčeval in šel na svoje.

Vsi primeri iz realnega življenja.

Variacij na zgornje teme je ogromno.

Ne morejo, ker nočejo. Ker so zmedeni, prestrašeni in izgubljeni.

Ker se ne prepustijo Bogu v varstvo in zaupajo njegovi modrosti, ki nam je bila razodeta pred dvema tisočletjema.

Par 31, ona 26.

Na strani imata 65k eur, eni stari ne morejo pomagat, drugi nočejo razen pod nekim svojimi pogoji pod katerimi so 30 let nazaj sami ostali doma (odnos gospodar hlapec, vlaganje v nepremičnino po želji staršev, nujno ostati v hisi staršev, pisano nič na mlade, prepis ob svetem nikoli).

Oče totalni narcis, ki bi familijo prodal za gasilsko odlikovanje, ob vsakem normalnem pogovoru kjer z narcisoidnim jokom ne doseže svojega začne z vpitjem, mati bi vsaj enega od sinov rada obdržala za čustvenega partnerja, ker se ne želi ločiti od očeta, čeprav sta v hiši sostanovalca.
Plus je še babica s katero je oče v čustveno incestnem razmerju, praktično poročen z mamo.

Izgubljen sem bil pri 23,24 ker enostavno nisem mogel dojeti, da so eni starši lahko tako podli, ko poslušaš drugje zgodbe enih ,ki iim vse vtaknejo rit kar isto ni zdravo spodbudno le druga plat kovanca, pa je poslušat zgodbe ,kjer se mladi angazirajo starši pa zraven nekaj primaknejo in se zrihta.

Taki sončki kot si ti tega ne boste dojeli, da ce ti roditelj uničujejo zdravo samozavest od malega, ja si prestrašen zmeden,izgubljen.

En kup jih poznam, ki so zaradi nezdravih družinskih vzorcev fejst najebali.

Zacuda, ko so se končno odselili...letijo.

Ker te takega hočejo, da se sami bolje počutijo. V tem je izprijenost skrbi za mlade v obliki mansard.

PrihajaNodi ::

aviator je izjavil:

Socrates je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Ampak sedaj manjka nadaljevanje: po tvojih osebnih izkušnjah (ker si očitno stručko za nepremičnine) kje ga mladi serjejo, da kljub po tvojem neobstoju balona ne morejo do neke casual t.j. ne-ljubljanske-ne-Center nepremičnine?

Ker na to tvoje pisanje bodo takoj kontra napisali: kaj mi to pomaga, če imam 30.000 prihrankov, 500 EUR najemnine, moja draga ima 20.000 prihrankov, nepremičnina je 300.000 EUR, obrestne mere za polog ter zahteve za kredit tredo pa v zadnjega pol leta rapidno gor.

Hvala za razlago.

Ne morejo, ker nočejo. Spiritualna bolezen.

Oseba stara 23 let, živi pri starših. S končano srednjo šolo dobi ponudbo za delo v skladišču za 1.300 eur neto na mesec. Kadi travo, občasno dejta. Glede na pretekle izkušnje se bo verjetno prej kot v pol leta službe naveličal, šel na zavod in nato na socialno podporo.

Par star 30 let. Skupaj sta od srednje šole. Oba delata manj zahtevne poklice, prineseta domov skupaj nekje 2.500 eur mesečno. Ona dela v trgovini s cunjami, on dela v Hofru. Ustrašita se naslednjega koraka (otroci, kredit), zato gresta kmalu po 30-tem rojstnem dnevu narazen. Preselita se iz najema nazaj k staršem in trošita za kafane, dopuste in cunje.

Oseba sredi tridesetih - 35 let. Imel redno punco še iz srednje šole. Po sedmih letih turbulentnega odnosa sta šla narazen. Odloči se biti nekaj let samski. Nekaj let se spremeni v desetletje. Redno seksa s starimi milfami, ker ve, da ne bodo hotele resne zveze. Živi pri starših in ker je hiša velika, ne vidi razloga, da bi varčeval in šel na svoje.

Vsi primeri iz realnega življenja.

Variacij na zgornje teme je ogromno.

Ne morejo, ker nočejo. Ker so zmedeni, prestrašeni in izgubljeni.

Ker se ne prepustijo Bogu v varstvo in zaupajo njegovi modrosti, ki nam je bila razodeta pred dvema tisočletjema.

Par 31, ona 26.

Na strani imata 65k eur, eni stari ne morejo pomagat, drugi nočejo razen pod nekim svojimi pogoji pod katerimi so 30 let nazaj sami ostali doma (odnos gospodar hlapec, vlaganje v nepremičnino po želji staršev, nujno ostati v hisi staršev, pisano nič na mlade, prepis ob svetem nikoli).

Oče totalni narcis, ki bi familijo prodal za gasilsko odlikovanje, ob vsakem normalnem pogovoru kjer z narcisoidnim jokom ne doseže svojega začne z vpitjem, mati bi vsaj enega od sinov rada obdržala za čustvenega partnerja, ker se ne želi ločiti od očeta, čeprav sta v hiši sostanovalca.
Plus je še babica s katero je oče v čustveno incestnem razmerju, praktično poročen z mamo.

Izgubljen sem bil pri 23,24 ker enostavno nisem mogel dojeti, da so eni starši lahko tako podli, ko poslušaš drugje zgodbe enih ,ki iim vse vtaknejo rit kar isto ni zdravo spodbudno le druga plat kovanca, pa je poslušat zgodbe ,kjer se mladi angazirajo starši pa zraven nekaj primaknejo in se zrihta.

Taki sončki kot si ti tega ne boste dojeli, da ce ti roditelj uničujejo zdravo samozavest od malega, ja si prestrašen zmeden,izgubljen.

En kup jih poznam, ki so zaradi nezdravih družinskih vzorcev fejst najebali.

Zacuda, ko so se končno odselili...letijo.

Ker te takega hočejo, da se sami bolje počutijo. V tem je izprijenost skrbi za mlade v obliki mansard.

Jah glej, men tud ni blo nic k riti prineseno. Ob prvi priliki ko mi je firma dala v tujini placan flat sm spokov. Zdj kako kdo je niti nima smisla razglabljat ker ma vsak svoje probleme. Pa btw bi si lahko vse komot doma zrihtov sam za slovenca pa ne bom delov, sm pa raje na sociali.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

"Oče totalni narcis, ki bi familijo prodal za gasilsko odlikovanje, ob vsakem normalnem pogovoru kjer z narcisoidnim jokom ne doseže svojega začne z vpitjem, mati bi vsaj enega od sinov rada obdržala za čustvenega partnerja, ker se ne želi ločiti od očeta, čeprav sta v hiši sostanovalca.
Plus je še babica s katero je oče v čustveno incestnem razmerju, praktično poročen z mamo."

Režim se ko budala. :)) V bistvu sem za trenutek pomislil, da morda kdo opisuje moje starce izpred let, šele nato sem dojel, da gre očitno za univerzalno slovensko družino, ki pride zraven tenstanega krompirja in goveje župe :D Kapo dol, odlično ubesedeno 8-)

Če imata pri 31ih 65k je to že (zelo) veliko. No, res pa je, da je nekaj te vrednosti pojedla inflacija :|

PrihajaNodi ::

Sam tenstan krompir pa meso iz goveje zupe je pa top. V lajfu nisem jedel boljsga krompirja oz jedi.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Malidelničar ::

tony1 je izjavil:

"Oče totalni narcis, ki bi familijo prodal za gasilsko odlikovanje, ob vsakem normalnem pogovoru kjer z narcisoidnim jokom ne doseže svojega začne z vpitjem, mati bi vsaj enega od sinov rada obdržala za čustvenega partnerja, ker se ne želi ločiti od očeta, čeprav sta v hiši sostanovalca.
Plus je še babica s katero je oče v čustveno incestnem razmerju, praktično poročen z mamo."

Režim se ko budala. :)) V bistvu sem za trenutek pomislil, da morda kdo opisuje moje starce izpred let, šele nato sem dojel, da gre očitno za univerzalno slovensko družino, ki pride zraven tenstanega krompirja in goveje župe :D Kapo dol, odlično ubesedeno 8-)

Če imata pri 31ih 65k je to že (zelo) veliko. No, res pa je, da je nekaj te vrednosti pojedla inflacija :|

Kot da bi bral izkušnjo mene in moje. Pri obilici premoženja staršev po obeh straneh le-ti niso videli možnosti, da bi živeli skupaj, čeprav sva bila (pod nekimi normalnimi pogoji) pripravljena, da se ne bi odselila in bi ostala pri njih. Ampak predsem so bili ti boomerski starši tako gospodovalni, vase zagledani in popolnoma nepripravljeni na kakršenkoli kompromise, ker je vse bilo pod njihovimi nemogočimi pogoji (ki bi naju popolnoma ponižali in nama odvzeli samostojnost), da se ni dalo. Posledično sva se veliko let pajsala po neugodnih najemih, selitve na 2 leti, in takšno in drugačno sranje.

Ne zagovarjam nekih "nacionalizacij" in "obdavčevanja luksuza" ampak ne razumem boomerske generacije, ki živijo v ogromnih hišah (ki so si jih postavili s svojim trudom in odrekanji, da ne bo pomote!), da tako sebično gledajo na mlade, ki se stiskajo na 30 kvadratih češ: "Mi smo tudi to prenašali, sedaj boste pa vi isto!" oz. "Mi smo si sebi ustvarili, zdaj pa še vi dokažite, da ste isto sposobni kot mi!"

Na ta način dobesedno vsaka generacija ZAČENJA IZ NULE iz to po mojem mnenju pomeni ogromno izgubo časa, kapitala, poslabšanja medosebnih/medsebojnih odnosov. To res ni ok, premalo si Slovenci medgeneracijsko pomagamo in ne znamo živeti skupaj.

Vse skupaj je zelo žalostno v bistvu. Ne vem ali je to standard za mlade tudi drugje po Evropi (nekateri pravite, da je še slabše). Katastrofa.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

tony1 ::

Moj obcutek je, da jim je primarna druzina iz razlicnih vzrokov (najblizji je druga svetovna) povzrocila najmanj osebnostne motnje, te pa nato upravljajo njihova ravnanja.

Edina resitev je iti na svoje in prekiniti stike.

cesnja ::

Ja, velika skoda je, da gre toliko denarja in energije ljudi v najbolj produktivnih letih za resevanje tako osnovne tezave, kot je vprasanje strehe nad glavo.

johnnyyy ::

Pogojevanje dediščine in nepremičnin ni stvar, katero bi si izmislili naši "boomerji", ampak so stvari starejše, kot si jih večina predstavlja. Velikokrat so bili boomerji podvrženi istim oz. podobnim zahtevam, ki jih sedaj vsiljujejo vam/nam. Tudi če beremo Vorančevo povest Samorastniki, vidimo kako so mlademu sinu starši pogojevali kmetijo skupaj z ženo.

Tako da te stvari niso nove in gredo velikokrat iz roda v rod. Moj oče je pogojeval meni. Njegova mama je njemu, njen tast je njenemu možu in vprašanje koliko generacij nazaj gre to. In v okolici ni bilo nič boljše. Statistika od samomorov, poizkusov samomora, sumljivih smrti in razbitih družin je nepopisna.

Tako, da vaše zgodbe tukaj me ravno ne pretresejo in tudi ne presenečajo. Ampak sedaj ste vi na potezi in odločitev je na vas/nas ali bomo to dediščino podali naprej iz roda v rod, ali pa bomo prekinili te slabe navade.

Malidelničar ::

johnnyyy: 100% podpišem, bravo. Je pa zelo dobro, da se o teh zadevah spregovori (ok morda ni to ravno primerna forumska tema - čeprav morda vpliva na trg v končni fazi, ker ljudje zadev ne dajo od sebe).
Morda samo malce off-topic pripomba: tu se pri generacijah čuti, da morda gospodovalnost izvira iz tega, ker veliko družin nikoli ni nič imelo, oz. so do tistega prišli zelo težko (tudi boomerji s svojo popoldansko samogradnjo, ulivanjem plat itd.)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zanimivo da si je takrat ko so si "trgali od ust" lahko delavski par privoščil in odplačal novo hišo na podeželju v nekih 10letih. Tisti ki niso imeli niti dveh delavskih plač so pa nekaj na črno nardil ali pa napol zastonj živeli v družbenih stanovanjih.

Danes moraš met pa vsaj dve povprečni, 10let prihrankov in 20let pufa za kupit parcelo, ki niti ni lepa, in kasneje nanjo postavit hišo, ki niti ne bo polno podkletena ali imela 100m2+ po etaži.

Zanimivo da se reče "trgati od ust" samo generaciji ki je vložila v svojo hišo 1/3 ali celo manj sredstev/časa/biločesa od današnjih revežev in jokic.

Se pa strinjam, do milenijcev je delovalo vse super. Najprej je bila I. vojna, potem II. vojna, III vojne v 80ih ni bilo, da bi počedila boomerje in bi milenijci lahko prišli do svojega koščka pod soncem kot je bilo v navadi vse generacije prej.

Dejlo rečt temu "iznajdljivost" boomerjev. Da jim ni bilo treba umirat in se it vojne. plosk-plosk

netopypyp ::

matobeli je izjavil:

Zanimivo da si je takrat ko so si "trgali od ust" lahko delavski par privoščil in odplačal novo hišo na podeželju v nekih 10letih. Tisti ki niso imeli niti dveh delavskih plač so pa nekaj na črno nardil ali pa napol zastonj živeli v družbenih stanovanjih.

Danes moraš met pa vsaj dve povprečni, 10let prihrankov in 20let pufa za kupit parcelo, ki niti ni lepa, in kasneje nanjo postavit hišo, ki niti ne bo polno podkletena ali imela 100m2+ po etaži.

Zanimivo da se reče "trgati od ust" samo generaciji ki je vložila v svojo hišo 1/3 ali celo manj sredstev/časa/biločesa od današnjih revežev in jokic.

Se pa strinjam, do milenijcev je delovalo vse super. Najprej je bila I. vojna, potem II. vojna, III vojne v 80ih ni bilo, da bi počedila boomerje in bi milenijci lahko prišli do svojega koščka pod soncem kot je bilo v navadi vse generacije prej.

Dejlo rečt temu "iznajdljivost" boomerjev. Da jim ni bilo treba umirat in se it vojne. plosk-plosk

Se pravi, da se ti toži po socializmu? Saj to lahko rešimo, samo še ostale prepričaj... veš kje je tvoja hiša, v 10ih letih? Pri lastniku podjetja v katerem delaš.

No, saj bo zdaj spet nova vojna, pri tem šrotu, ki ga milenijci vzgajajo (oz. napačna beseda, bolje bi bilo "nevzgajajo"), ni šans, da ne poči. Boomerji pa bojo lepo ušli po naravni poti.

matobeli je izjavil:

A si že do konca napisal?

Ne še čisto, ampak lahko odgovarjaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: netopypyp ()

A si že do konca napisal?

NuMaN ::

Off topic:
kaj je smisel menjavanje nickov bolj pogosto kot gat.
Pri Shintaru mi je razumljivo, pri dotičnem pa menim, da gre še za dosti hujšo patologijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

netopypyp je izjavil:

No, saj bo zdaj spet nova vojna, pri tem šrotu, ki ga milenijci vzgajajo (oz. napačna beseda, bolje bi bilo "nevzgajajo"), ni šans, da ne poči.

Sem prepričan da Bidna, Putina in njihovih kolegov niso vzgajali milenijci.

Glede na to da so bili deležni najboljše vzgoje generacije, ki je trdo delala in spoštovala vrednote, sem prepričan da milenijci ne bodo počeli enakih neumnosti kot njihovi starši.

Sej vemo, otroci delajo vse kontra...

A. Smith ::

netopypyp je izjavil:

Se pravi, da se ti toži po socializmu?

Ti bom povedal, po čem se milenijcem toži, ti lažnivi blefer. Toži se nam po tem, da lahko parcelo, dovolj veliko za hišo in soliden vrt, kupimo za 3 delavske plače. To se je namreč dalo leta gospodovega 1980 (in ja, znanih mi je na desetine takih primerov). In tega se ni dalo, ker bi bil socializem, temveč ker je bilo tako malo omejitev za zemljišča, da je lahko praktično vsak zidal kjer je hotel. Zdaj je pa parcela, ki jo je boomer, ki se zdaj hinavsko smeje, "kako je mladina lena" kupil za 3 plače, 150 tisoč € oziroma STO solidnih plač. A razumeš razliko, ti govno hinavsko?

netopypyp je izjavil:

No, saj bo zdaj spet nova vojna, pri tem šrotu, ki ga milenijci vzgajajo (oz. napačna beseda, bolje bi bilo "nevzgajajo"), ni šans, da ne poči. Boomerji pa bojo lepo ušli po naravni poti.
Boomerji imate hude probleme, ker vas otroci ne prenašajo. Vse, kar je na vaši strani, je lastništvo nepremičnin. Ampak kdor bo igral na to karto, si bo lahko pri 85 letih sam drek brisal z riti.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Se pravi, da se ti toži po socializmu?

Ti bom povedal, po čem se milenijcem toži, ti lažnivi blefer. Toži se nam po tem, da lahko parcelo, dovolj veliko za hišo in soliden vrt, kupimo za 3 delavske plače. To se je namreč dalo leta gospodovega 1980 (in ja, znanih mi je na desetine takih primerov).

In tega se ni dalo, ker bi bil socializem, temveč ker je bilo tako malo omejitev za zemljišča, da je lahko praktično vsak zidal kjer je hotel. Zdaj je pa parcela, ki jo je boomer, ki se zdaj hinavsko smeje, "kako je mladina lena" kupil za 3 plače, 150 tisoč EUR oziroma STO solidnih plač. A razumeš razliko, ti govno hinavsko?

O seveda, samo gledaš samo eno stran medalje. Za vse svoje otroške prihranke sem si lahko kupil liziko. Ne želi si hiperinflacije, nekaj ljudem se je usralo, precej več jih je pa najebalo. Ampak to je težko razlagati luzerjem, ki se smilijo sami sebi.

Sicer lahko zemljo, za drobiž, dobiš na gorjancih. Ali Halozah. V vukojebinah, enako kot takrat. Razlika je samo, da se je tehnologija avtomobilov spremenila, da se jih dobiti, ceste so boljše,... in ti fovšijo zganjaš. Kupi nekaj na gorjancih, čez 30 boš mogoče v minuti v Ljubljani s teleportom.

Samo pička razvajena, bi imel to ceno v Ljubljani, tega pa že takrat ni bilo. Razen v tvoji domišljiji se razume.

In še en detajl, višina cene zemljišč preprečuje, da bi jih pokupili tujci. Tako, da bodi srečen, v nobenem primeru jih ne bi imel.

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Boomerji imate hude probleme, ker vas otroci ne prenašajo. Vse, kar je na vaši strani, je lastništvo nepremičnin. Ampak kdor bo igral na to karto, si bo lahko pri 85 letih sam drek brisal z riti.

Nisem boomer, vidiš, spet poizkušaš iz sebe narediti žrtev. Vidiš, starši iz tebe vzgojili narcističnega psihopata.

In pa brez skrbi, jaz sem svoje otroke vzgojil. Mi ne bo treba predati hiše v roke prvemu prebivalcu bivše juge, namesto svojim otrokom.

Zgodovina sprememb…

user4683 ::

Marsikje se danes placujejo za infrastrukturne faile gradnje "kjerkoli si hotel". Od kanalizacij speljanih po hribu, preozkih cest do prevelikih razprsenih vasi, optiko v grapo za tri hise ker antene tja ne lovijo etc. Je blo pa takrat res poceni. Ce ne stejes kasnejsih vlaganj vseh ostalih za vzdrzevanje tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

netopypyp je izjavil:

Nisem boomer,

OK boomer.

matobeli je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Nisem boomer,

OK boomer.

OK luzer. Grem čevape pečt na teraso, pa dol moram na vrt še malo paradižnike zalit. Upam, da ti pasje konzerve teknejo.

Zgodovina sprememb…

user4683 je izjavil:

placujejo

Plačujemo.

netopypyp je izjavil:

matobeli je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Nisem boomer,

OK boomer.

OK luzer.

A si že butthurt snežinka?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

netopypyp je izjavil:

Za vse svoje otroške prihranke sem si lahko kupil liziko. Ne želi si hiperinflacije, nekaj ljudem se je usralo, precej več jih je pa najebalo.
Leta 80 še ni bilo nobene hiperinflacije, ti veleum. Enostavno so bile parcele tako poceni. V 70tih so bile pa še cenejše.

netopypyp je izjavil:

Nisem boomer, vidiš, spet poizkušaš iz sebe narediti žrtev.

K sreči imam veliko denarja in sem se temu sranju, ki ga gledam, izognil. Ampak odnos boomerjev (in tistih, ki so se v 90tih znašli) me pa živcira.

netopypyp je izjavil:

Vidiš, starši iz tebe vzgojili narcističnega psihopata.

Ne sklepaj po sebi.

netopypyp je izjavil:

In pa brez skrbi, jaz sem svoje otroke vzgojil. Mi ne bo treba predati hiše v roke prvemu prebivalcu bivše juge, namesto svojim otrokom.
Mogoče si jih, mogoče pa po forumu blefiraš. Nov nick narejen, samo da serješ po tej temi. Skratka, provokator in nakladač.
- General James Mattis

Gregor P ::

user4683 je izjavil:

Marsikje se danes placujejo za infrastrukturne faile gradnje "kjerkoli si hotel". Od kanalizacij speljanih po hribu, preozkih cest do prevelikih razprsenih vasi, optiko v grapo za tri hise ker antene tja ne lovijo etc. Je blo pa takrat res poceni. Ce ne stejes kasnejsih vlaganj vseh ostalih za vzdrzevanje tega.

Tisti nered je naredil ogromno štale in družinskih tragedij, ko jokajo po TV, ko jim plaz zasuje hišo ipd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

In njihove zajebe vsi plačujemo...

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Za vse svoje otroške prihranke sem si lahko kupil liziko. Ne želi si hiperinflacije, nekaj ljudem se je usralo, precej več jih je pa najebalo.
Leta 80 še ni bilo nobene hiperinflacije, ti veleum. Enostavno so bile parcele tako poceni. V 70tih so bile pa še cenejše.

Seveda, saj v vukojebinah so poceni tudi danes. Samo razdalje so se zaradi kvalitete cest in avtomobilov zmanjšale.

Daj lepo jajca na mizo in kupi nekaj tam. Čez 30 let ne bo več tako poceni (ali pa bo še manj, nataliteta upada), je pa res, da je po bitki vsak "A. Smith" lahko general - pardon, luzer.

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Nisem boomer, vidiš, spet poizkušaš iz sebe narediti žrtev.

K sreči imam veliko denarja in sem se temu sranju, ki ga gledam, izognil. Ampak odnos boomerjev (in tistih, ki so se v 90tih znašli) me pa živcira.

Seveda te, razpočil se boš od zavisti.

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Vidiš, starši iz tebe vzgojili narcističnega psihopata.

Ne sklepaj po sebi.

Ne rabim, sam vse poveš o sebi. Izdatno. Kar malo preveč, če ne bi ob čevapih piva goltal, bi se mi lahko dvignilo.

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Mogoče si jih, mogoče pa po forumu blefiraš. Nov nick narejen, samo da serješ po tej temi. Skratka, provokator in nakladač.

Skratka, brez argumentov nakladaš. zdaj pa si se zatekel v osebne napade, ker ugotavljaš, da si izpadel hecen.

matobeli je izjavil:

In njihove zajebe vsi plačujemo...

Kot bojo tudi tvoje, baje ima nekaj veze s socialno državo. Če je vmes ne uničite iz lastnega pohlepa in egoizma, ki preveva celotno temo.

Zgodovina sprememb…

Na ta način kot smo zjebali javno zdravstvo misliš?

Torej da damo spet moškega srednjih let vodit državo?

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

Na ta način kot smo zjebali javno zdravstvo misliš?

Torej da damo spet moškega srednjih let vodit državo?

Meni je vseeno, počnite za svojo škodo karkoli hočete. Jaz sem izven vašega dosega, se vam pa veselo smejem. Če mi na ZS pošlješ naslov, ti kakšen domač korenček in paradižnik pošljem. Pa še malo čebulice, da bojo skelele oči. Gratis. Iz Ljubljane.

Zgodovina sprememb…

netopypyp je izjavil:

Meni je vseeno, počnite za svojo škodo karkoli hočete.

Tako kot boomerji počnete za našo škodo karkoli hočete, lepo da smo na isti strani.

matobeli je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Meni je vseeno, počnite za svojo škodo karkoli hočete.

Tako kot boomerji počnete za našo škodo karkoli hočete, lepo da smo na isti strani.

Ne vem, če res. Bi prej rekel, da se vam je zdelo, da ste cool, če ne volite. Zdaj pa žrite kar ste si zakuhali. U, pa fine baby malancane imam tudi, bojo čez kakšen teden odlični za betengan mekhalel narediti. Tista krma, ki jo v trgovini dobite ni za primerjati. Res ne bi? (na ZS naslov prosim, se ne zajebavam, res ti pošljem)

Zgodovina sprememb…

netopypyp je izjavil:

Daj lepo jajca na mizo in kupi nekaj tam. Čez 30 let ne bo več tako poceni (ali pa bo še manj, nataliteta upada), je pa res, da je po bitki vsak "A. Smith" lahko general - pardon, luzer.
Kaj je, a ne pečeš čevapčičev? Se je bolje tukaj prepirat? Ali so čevapčiči imaginarni, tako kot terasa in vse ostalo?

netopypyp je izjavil:

Glede na to, kako se napihuješ, tebi bolje kaže.

netopypyp je izjavil:

Ne rabim, sam vse poveš o sebi.
Hecno, mi bi to rekli zate.

netopypyp je izjavil:

Kot bojo tudi tvoje, baje ima nekaj veze s socialno državo. Če je vmes ne uničite iz lastnega pohlepa in egoizma, ki preveva celotno temo.
Če se bo soc država podrla, ste jo prejšnje generacije napačno zastavile.

netopypyp je izjavil:

Ne vem, če res. Bi prej rekel, da se vam je zdelo, da ste cool, če ne volite. Zdaj pa žrite kar ste si zakuhali.
Bi rekel, da prisotni v tej temi kar dosledno volimo. Je pa tako, milenijci zaenkrat svojih interesov ne moremo izvoliti, ker predstavljamo premalo glasov. Boomerji so jih vedno lahko, ker so bili prej in potem najbolj številčna generacija.
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Kaj je, a ne pečeš čevapčičev? Se je bolje tukaj prepirat? Ali so čevapčiči imaginarni, tako kot terasa in vse ostalo?

Laptop sem si na teraso prinesel. Saj veš, wireless. Tisto, ko ne rabiš kabla. Laptop? Tisto na baterijo? Pogooglaj.

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Glede na to, kako se napihuješ, tebi bolje kaže.

Halo, revežu kot si ti, ki upa na socialna stanovanja v Ljubljani pa res ne bom fovš?! Si na glavo padel?

A. Smith je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Ne rabim, sam vse poveš o sebi.
Hecno, mi bi to rekli zate.

Kar poglej za nazaj, kdo je začel projicirati :D

A. Smith je izjavil:

A. Smith je izjavil:

Če se bo soc država podrla, ste jo prejšnje generacije napačno zastavile.

Naaah, vredu je bila zastavljena, ni pa predvidevala, da se bo izleglo toliko jajc prebarvanih v ameriško trobojnico in USSR zastavo - kadar je njim v korist.

In tudi ko bomo milenijci lahko izvolili svoje sovrstnike jih ne bomo. Ker ne bomo cel lajf gledali nekih sparjenih ljudi v krizi srednjih let kako se pasejo na naše stroške.

netopypyp je izjavil:

da se bo izleglo toliko jajc prebarvanih v ameriško trobojnico in USSR zastavo - kadar je njim v korist.

Jajca so bila že davno izležena, samo še počakalo se je da so pokazali prave barve.

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

In tudi ko bomo milenijci lahko izvolili svoje sovrstnike jih ne bomo. Ker ne bomo cel lajf gledali nekih sparjenih ljudi v krizi srednjih let kako se pasejo na naše stroške.

Enako kot smo počeli mi. S to razliko, da tega nismo gledali kot strošek in smo jih spoštovali - in jih še. Ker nas brez njih ne bi bilo. Potem pa se je nekaj zalomilo v pokvarjenosti parazitskega podmladka, ki se je iz hollywoodskih filmov učil etike in morale. No vsaj večina.

Zgodovina sprememb…

Prav veliko stroška z padlimi v WW2 niste mel no...

matobeli je izjavil:

Prav veliko stroška z padlimi v WW2 niste mel no...

Tudi vam ne gre slabo izven jamranja in luzerstva.

Zgodovina sprememb…

netopypyp je izjavil:

Potem pa se je nekaj zalomilo v pokvarjenosti parazitskega podmladka, ki se je iz hollywoodskih filmov učil etike in morale.

Boomerji so jih vzgajali. No, pustili TVju da jih je vzgajal in učil etike in morale. Sami so pa raje skrbelo za svoje bajte in vikende in jahte in ostalo dobrobit.

netopypyp je izjavil:

Tudi vam ne gre slabo izven jamranja in luzerstva.

Seveda nam ne gre. Vsega nemorete zafurat.

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

netopypyp je izjavil:

Potem pa se je nekaj zalomilo v pokvarjenosti parazitskega podmladka, ki se je iz hollywoodskih filmov učil etike in morale.

Boomerji so jih vzgajali. No, pustili TVju da jih je vzgajal in učil etike in morale. Sami so pa raje skrbelo za svoje bajte in vikende in jahte in ostalo dobrobit.

Mogoče, samo jaz bom te bajte, vikende in jahte podedoval, pa še sam sem si kar nekaj sam ustvaril. Veš kako fino bo sešteti? ;)

Davke na premoženje?

matobeli je izjavil:

Davke na premoženje?

Prav brez problema ga plačam. Sem takoj za. Dokler ga tudi vsi drugi, nimam absolutno nobenih problemov, celo zavzemam se za davek na premoženje in ga jemljem kot sladko bolečino.

Bolečino ker niso dovolj nabral da bi plačeval tak davek in sladkobo ker ga sosed bo :))

Skratka, nevem iz kje si se pobral, ampak mam zdej boljše delo. Later.

Zgodovina sprememb…

netopypyp je izjavil:

Laptop sem si na teraso prinesel.
Če so čevapi res še kje drugje, kot v tvoji glavi, so že zažgani.

netopypyp je izjavil:

Si na glavo padel?
Spet po sebi sklepaš...

netopypyp je izjavil:

Kar poglej za nazaj, kdo je začel projicirati :D
Sem pogledal - yep, ti:
Le preberi si celo temo, je kupe piscev, ki so prepričani, da so oni največji reveži, pred tem pa sta tekla med in mleko.

netopypyp je izjavil:

Naaah, vredu je bila zastavljena, ni pa predvidevala, da se bo izleglo toliko jajc prebarvanih v ameriško trobojnico in USSR zastavo - kadar je njim v korist.
Dovolj drog za letos.
- General James Mattis

matobeli je izjavil:

Bolečino ker niso dovolj nabral da bi plačeval tak davek in sladkobo ker ga sosed bo :))

Halo, zadaneš na loteriji in ti se boš zdaj sekiral zaradi davka? Da si dobil samo 60 miljonov in ne 120? Si na glavo padel?

Imaš(te) problem. Pohlep. Ni ti dovolj, da pokriješ svoje potrebe. Jaz sem pa čisto zadovoljen že z "malim".

Namesto, da bi bil srečen, da ti nekdo hoče bio zelenjavo hoče podariti (kdaj se ti je to nazadnje zgodilo?), neeee... moraš futrat svoj segnili ego.

In to počnete že celo temo, tolažite svoj ego, da niste totalni luzerji in krivite ostale za to, po drugi strani pa ne zagrabite priložnosti, ko jo imate.

Je več vredno, da imate izgovor, da se lahko smilite sami sebi.

Nimam prav, mar ne? ;) No le najdi nov izgovor...

Zgodovina sprememb…

A. Smith je izjavil:

Dovolj drog za letos.

Glede na ostale odgovore - ja, res imaš dovolj. Naredi malo premora...

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

matobeli je izjavil:

Zanimivo je to da so si takrat trgali od ust, niso imeli računalnikov, telefonov, za 2 minimalni plači itd....
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

user4683 ::

matobeli je izjavil:

user4683 je izjavil:

placujejo

Plačujemo.

Plačujete. :D

mod-moron ::

Mato989 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Zanimivo je to da so si takrat trgali od ust, niso imeli računalnikov, telefonov, za 2 minimalni plači itd....

Pa samo dve vrsti čokolad v trgovini, avto si nisi mogel zbirati barve, na voljo pa stoenka, yugo ali "peglezen", z naključnimi dobavnimi roki.

Mogoče pa je nekaj na tem... je težko našparat, če si je treba še vse ostalo "moderno" nakupit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mod-moron ()

Mato989 ::

mod-moron je izjavil:

Mato989 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Pa samo dve vrsti čokolad v trgovini, avto si nisi mogel zbirati barve, na voljo pa stoenka, yugo ali "peglezen", z naključnimi dobavnimi roki.

Mogoče pa je nekaj na tem... je težko našparat, če si je treba še vse ostalo "moderno" nakupit.

Saj pravim, vsak ki bo živel z takimi dobrinami kot leta 1953, si bo lahko kupil nepremičnino, pod pogojem, da nima minimalca...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
««
373 / 747
»»