Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
Malidelničar ::
Slovenija je tako specifična, da mi ne bomo imel ne recesije, ne inflacije, ne znižanih nepremičnin. To se dogaja samo zunaj naših mej, te slabe stvari.
Tako kot 2008 :)
No šalo na stran, specifike trga so: 1) visoko obstoječe lastništvo 2) nizko število razpoložljivih nepremičnin na ntrgu 3) razkorak med željami ter stanjem trga (LJ vs vukojebina/novo vs staro/drago obnoviti vs poceni zgraditi na novo) 4) neugodni kreditni pogoji in/ali višina razpoložljivega dohodka
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Utk ::
Slovenija je tako specifična, da mi ne bomo imel ne recesije, ne inflacije, ne znižanih nepremičnin. To se dogaja samo zunaj naših mej, te slabe stvari.
Pozabil si še na eno stvar, ki je "ne bomo" imeli - da bojo v krizi dodatno zaslužili predvsem tisti, ki so lahko tudi prej preko kurca kupili stanovanje, najebala bo pa raja, ki ji tudi v dobrih časih ni bilo pretirano dobro.
Mislim, tu pišete kot da bo v krizi nekdo razen zgornjega procenta profitiral. Ne bo. Še nikoli ni. Tudi če bo končno nek posameznik, ki ima slučajno 250k na lagarju kupil stanovanje 30 jurjev cenejše. Super. Ampak zarad krize, če bo, bo tudi zaslužil teh 30 jurjev manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
PrihajaNodi ::
https://www.gajpreserje.si/objekt-c1-ce...
Če so ta stanovanja res pokupili tako hitro, potem bodo cene ostale tam kjer so ...
Ja. Saj pravim folk je s kovcki kesa hodil. Eni so jih po vec jemali. Je pa to kvalitetna gradnja pa najbolj zanesljiva firma v sloveniji.
Pozabil si še na eno stvar, ki je "ne bomo" imeli - da bojo v krizi dodatno zaslužili predvsem tisti, ki so lahko tudi prej preko kurca kupili stanovanje, najebala bo pa raja, ki ji tudi v dobrih časih ni bilo pretirano dobro.
Mislim, tu pišete kot da bo v krizi nekdo razen zgornjega procenta profitiral. Ne bo. Še nikoli ni. Tudi če bo končno nek posameznik, ki ima slučajno 250k na lagarju kupil stanovanje 30 jurjev cenejše. Super. Ampak zarad krize, če bo, bo tudi zaslužil teh 30 jurjev manj.
Vse drzi
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
tony1 ::
Če so ta stanovanja res pokupili tako hitro, potem bodo cene ostale tam kjer so ...
To sosesko poznam iz prve roke in bolje bi bilo, če je sploh ne bi bilo. Zraven je dimnik Papirnice Količevo in izjemno neumno je tam zidati 10+ blokov.
jook ::
Zgleda res ni želje po obnavljanju starega ... hiša l.71 (+nova streha) v centru Domžal je ceneje kot 3 sobno stanovanje v Preserjah ...
Odvisno kam veter piha ...
To sosesko poznam iz prve roke in bolje bi bilo, če je sploh ne bi bilo. Zraven je dimnik Papirnice Količevo in izjemno neumno je tam zidati 10+ blokov.
Odvisno kam veter piha ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jook ()
tony1 ::
"Odvisno kam veter piha ..."
Ko odkartaš 400 kosov, nato pa dnevno do smrti ješ antihistaminike, ker se imun. sistemu zmeša zaradi svinjskega zraka, postaneš malo bolj realen. Ta soseska ni raj na zemlji. (Če se komu da brati, lahko napišeš še kaj več neumnosti na primeru enega od stanovanj z linka.)
Pozimi smrdi zrak ves čas, luftanje pogojno točno opoldne, če imaš srečo. Spomladi in jeseni se da zluftati stanovanje okrog poldneva, drugače smrdi. Poleti se da luftati skoraj ves čas, razen ponoči, ko bi to najbolj rabil...
Če imaš vključeno rekuperacijo občasno fašeš alaram za CO (ker so pač izvod rekuperacije *verjetno* (nočejo povedati) speljali v dimniške tuljave, obenem pa seveda tudi zaradi nje dobiš smrdljiv dim v stanovanje. Aja, pa pozimi občutno hladi prostor, kar je za najcenejšo rekuperacijo brez entalpijske kocke menda normalno...
Ko odkartaš 400 kosov, nato pa dnevno do smrti ješ antihistaminike, ker se imun. sistemu zmeša zaradi svinjskega zraka, postaneš malo bolj realen. Ta soseska ni raj na zemlji. (Če se komu da brati, lahko napišeš še kaj več neumnosti na primeru enega od stanovanj z linka.)
Pozimi smrdi zrak ves čas, luftanje pogojno točno opoldne, če imaš srečo. Spomladi in jeseni se da zluftati stanovanje okrog poldneva, drugače smrdi. Poleti se da luftati skoraj ves čas, razen ponoči, ko bi to najbolj rabil...
Če imaš vključeno rekuperacijo občasno fašeš alaram za CO (ker so pač izvod rekuperacije *verjetno* (nočejo povedati) speljali v dimniške tuljave, obenem pa seveda tudi zaradi nje dobiš smrdljiv dim v stanovanje. Aja, pa pozimi občutno hladi prostor, kar je za najcenejšo rekuperacijo brez entalpijske kocke menda normalno...
Čudno, nič od naštetega ni zaznati tam:)
Btw cela slovenija z 2 miljoni prebivalci ne more met slabega zraka. Ko prideš v mesto z 3-10 miljoni ljudi vidiš kaj pomeni slab zrak.
Btw cela slovenija z 2 miljoni prebivalci ne more met slabega zraka. Ko prideš v mesto z 3-10 miljoni ljudi vidiš kaj pomeni slab zrak.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
aviator ::
PrihajaNodi je izjavil:
Kako pa indijske familije s 20 člani lahko živijo v isti bajti.
Ker imajo vse skupaj urejeno. Tam imaš neko glavo družine, ponavad starejša ženska, ki igra vlogo moralne avtoritete, potem imaš nekaj odraslih sorojencev z družinami in vsak je zadolžen za določen segment v "firmi".
Glava družine se ne gre mikro managmenta in ne pričakuje da bodo njihovi otroci njihovi sluge, tam je predvsem kot mediator v sporih, moralni odločevalec (glede kulture in tega šita) in globalni strateg, prodaje nepremičnin, obnove skupnih delov... In tudi kakšno rit postavi na njeno mesto.
Boomerji so pa ekvivalent tistih šefov ki vsak šrauf še sami zategnejo, "da bo ja prav narejeno".
Podpis.
Socrates ::
Moja napoved se uresničuje.
Od marca 2020 so se cene nepremičnin zvišale za 34 %.
Hkrati smo imeli v enakem obdboju do januarja letos 14,8 % inflacijo.
Banka Slovenije za letos napoveduje še 7,5 % inflacijo.
Cene nepremičnin bodo stagnirale.
To pomeni, da bo od začetka pandemije do 31.12.2023 realna rast cen nepremičnin znašala samo 8,5 odstotka. Kar pomeni realno letno rast cca. 2 %.
Zaključek: tudi ob najvišji rasti cen nepremičnin v zadnjih 15 letih, bo dejanska realna rast za zadnja štiri leta znašala samo 2 % letno.
Toliko o prenapihnjenih cenah in nepremičninskem balonu.
Balona ni.
To pomeni, da bo od začetka pandemije do 31.12.2023 realna rast cen nepremičnin znašala samo 8,5 odstotka. Kar pomeni realno letno rast cca. 2 %.
Zaključek: tudi ob najvišji rasti cen nepremičnin v zadnjih 15 letih, bo dejanska realna rast za zadnja štiri leta znašala samo 2 % letno.
Balona ni.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Socrates ()
urli ::
Balona ni.
Oh, ne, kaj pa sedaj? Slo-tech geniji pričakujejo najmanj 50% padce cen nepremičnin o čem bodo pa sedaj sanjali?
user4683 ::
V bistvu to podre teorijo tudi mnogim "cegli so odlična investicija, poglejte to fenomenalno rast v zadnjih 10 letih" strokovnjakom. To je odlično delovalo za tiste, ki so kupil recimo 2014-2016 in prodal konec 2021 (oziroma 2022/23 če so dobili dobrega kupca).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
urli ::
Saj nepremičnine se kupuje kot investicijo tudi za nemen oddaje. V tem primeru je pa rast/padec cen bolj posrednega pomena.
Sicer pa še vedno drži tisto, kar je en napisal par tem nazaj.
Slo-tech genijalci čakajo, da obresti padejo iz 4% na 5% in cene nepremičnin iz 400.000€ na 500.000€. To pa bo padec
Sicer pa še vedno drži tisto, kar je en napisal par tem nazaj.
Slo-tech genijalci čakajo, da obresti padejo iz 4% na 5% in cene nepremičnin iz 400.000€ na 500.000€. To pa bo padec
OneYellow ::
Tist, ki pravi, da je rast nepremičnin samo 2% letno, naj mi proda nepremičnino po ceni iz leta 2020, pa mu na to kupnino dam še 2% za vsako leto do danes. :)
Ampak jasno, trolli everywhere, nepremičnine pa samo na nepremicnine.net gleda, 100k je pa že znanstvena fantastika.
Ampak jasno, trolli everywhere, nepremičnine pa samo na nepremicnine.net gleda, 100k je pa že znanstvena fantastika.
Jaz sem v začetku 2021 dal 400k ponudbo za lepo prenovljeno hišo, ki se je oglaševala za 520k. Danes je oglas še vedno gor, za 430k.
430k sedaj je vredno toliko, kot cca 370k pred dvema letoma. Pa sklepam, da bi jo sedaj dali za 400k, če bi še enkrat poklical.
430k sedaj je vredno toliko, kot cca 370k pred dvema letoma. Pa sklepam, da bi jo sedaj dali za 400k, če bi še enkrat poklical.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
Mato989 ::
Tist, ki pravi, da je rast nepremičnin samo 2% letno, naj mi proda nepremičnino po ceni iz leta 2020, pa mu na to kupnino dam še 2% za vsako leto do danes. :)
REALNA RAST je 2% letno ja... če si dobil enake povišice in vse kot je rast povprečne plače pol je to to.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ne, to je izračunana rast, ker 90% ljudem ni šla plača gor skladno z inflacijo (niti uradno, kaj šele realno). Sej pravim, dejmo inflacijo ruknit na 50%, bodo cene nepremičnin realno padale ane. Keri komedijanti.
Sicer pa sej pravim, kupim po ceni iz 2020 + 2% letno za zadnje 3 leta. Koliko jih je za?
Sicer pa sej pravim, kupim po ceni iz 2020 + 2% letno za zadnje 3 leta. Koliko jih je za?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OneYellow ()
Narobe si razlagaš "2%", ki jih je čez palec omenil Socrates. Govoril je o realnih 2% (z odšteto inflacijo). Realna "rast" plač v zadnjem letu je bila recimo cca -2%, nominalno pa cca 9%.
Ne, to je izračunana rast, ker 90% ljudem ni šla plača gor skladno z inflacijo (niti uradno, kaj šele realno). Sej pravim, dejmo inflacijo ruknit na 50%, bodo cene nepremičnin realno padale ane. Keri komedijanti.
Če 90% ljudem ne bi šla plača gor z inflacijo potem povprečna ne bi mogla it gor za 200EUR neto
No sej, realno dobi na svojo kupnino 2%, realno mu bom plačal toliko. Ker mu je šla plača gor za toliko, da mu lahko plačam samo realno 2% in bo pokompenziral z dvigom plače. Kje je problem? Vse bo realno. Ker če se mu je dvignila plača in bi rad dobil še 30% na ceno od 2020, potem bo zaslužil, potem pa za kupca ni več realno samo 2% ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OneYellow ()
Shegevara ::
Če 90% ljudem ne bi šla plača gor z inflacijo potem povprečna ne bi mogla it gor za 200EUR neto
en bolj brihten kot ta drug joooj
Oneyellow: minimalc je šel gor in ne poznam osebe, ki se mu plača v zadnjih 3 letih ni dvignila ali da je zamenjal siht za bolje plačanega.
Mato:
mas Janeza in 99 Janezkov
Janez leta 2020 zasluzi 1000 eur, 99 janezkov pa vsak 100 eur. povprecna placa je 109 eur.
Janez leta 2023 zasluzi 210000 eur, 99 janezkov se vedno 100 eur. povprecna placa placa je 309 => 200 eur višja kot leta 2020.
mirator ::
Mato:
mas Janeza in 99 Janezkov
Janez leta 2020 zasluzi 1000 eur, 99 janezkov pa vsak 100 eur. povprecna placa je 109 eur.
Janez leta 2023 zasluzi 210000 eur, 99 janezkov se vedno 100 eur. povprecna placa placa je 309 => 200 eur višja kot leta 2020.
Mi lahko torej pokažeš kje je tak primer v SLO... da ima 99% janezekov v SLO isto plačo kot pred 3 leti?
No sej, realno dobi na svojo kupnino 2%, realno mu bom plačal toliko. Ker mu je šla plača gor za toliko, da mu lahko plačam samo realno 2% in bo pokompenziral z dvigom plače. Kje je problem? Vse bo realno. Ker če se mu je dvignila plača in bi rad dobil še 30% na ceno od 2020, potem bo zaslužil, potem pa za kupca ni več realno samo 2% ane?
Ne, realno mora dobit na svojo povprečno plačo 2% zraven... ali pa realno na to koliko kil kruha je lahko z fletom kupil 2020 vs 2023...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Ja jaz kupim po ceni iz 2020 z upoštevano realno rastjo 2% letno. Pa pravte zdej, da to ni mogoče? Ja a pol ne drži ta rast?
matobeli ::
Pa tut ta logika mi je vrhunska. Plača mi je šla za 100 EUR neto mesečno gor, se pravi sem v treh letih na ta račun dal na stran 3600 EUR, nepremičnina je šla pa iz 200k na 300k. Ergo, no problemo.
Če bi kdo od vas mahal z vsaj približno realnimi podatki (tako o plačah, kot o cenah kvadratnih metrov), bi se še dalo kaj reči, tako pa je cel kup nekega bullshita.
Evo Shegevara, podatki, kako grejo plače gor samo enemu, 99-im pa ne: Klik. Podatkov žal za 2022 (še) ni, se pa že iz teh za 2020-2021 lepo vidi, da so šle gor približno enako v vseh segmentih.
Evo Shegevara, podatki, kako grejo plače gor samo enemu, 99-im pa ne: Klik. Podatkov žal za 2022 (še) ni, se pa že iz teh za 2020-2021 lepo vidi, da so šle gor približno enako v vseh segmentih.
mirator ::
Pa tut ta logika mi je vrhunska. Plača mi je šla za 100 EUR neto mesečno gor, se pravi sem v treh letih na ta račun dal na stran 3600 EUR, nepremičnina je šla pa iz 200k na 300k. Ergo, no problemo.
Če ti je plača poskočila zaradi napredovanja, potem je res. Če pa se je plača dvigala zaradi inflacije pa nisi prišparal 3 x 12 x 100 evrov.
Ampak a veš da majo slovenci 20 + miljard v depozitih. Tko da če pade, gre sigurno spet nekaj v cegle. Nisi edini ki čakaš.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Balona ni.
Pohvala za odličen zapis.
Ampak sedaj manjka nadaljevanje: po tvojih osebnih izkušnjah (ker si očitno stručko za nepremičnine) kje ga mladi serjejo, da kljub po tvojem neobstoju balona ne morejo do neke casual t.j. ne-ljubljanske-ne-Center nepremičnine?
Ker na to tvoje pisanje bodo takoj kontra napisali: kaj mi to pomaga, če imam 30.000 prihrankov, 500 EUR najemnine, moja draga ima 20.000 prihrankov, nepremičnina je 300.000 EUR, obrestne mere za polog ter zahteve za kredit tredo pa v zadnjega pol leta rapidno gor.
Hvala za razlago.
Malidelničar je izjavil:
Ampak sedaj manjka nadaljevanje: po tvojih osebnih izkušnjah (ker si očitno stručko za nepremičnine) kje ga mladi serjejo, da kljub po tvojem neobstoju balona ne morejo do neke casual t.j. ne-ljubljanske-ne-Center nepremičnine?
Ker na to tvoje pisanje bodo takoj kontra napisali: kaj mi to pomaga, če imam 30.000 prihrankov, 500 EUR najemnine, moja draga ima 20.000 prihrankov, nepremičnina je 300.000 EUR, obrestne mere za polog ter zahteve za kredit tredo pa v zadnjega pol leta rapidno gor.
Hvala za razlago.
Ne morejo, ker nočejo. Spiritualna bolezen.
Oseba stara 23 let, živi pri starših. S končano srednjo šolo dobi ponudbo za delo v skladišču za 1.300 eur neto na mesec. Kadi travo, občasno dejta. Glede na pretekle izkušnje se bo verjetno prej kot v pol leta službe naveličal, šel na zavod in nato na socialno podporo.
Par star 30 let. Skupaj sta od srednje šole. Oba delata manj zahtevne poklice, prineseta domov skupaj nekje 2.500 eur mesečno. Ona dela v trgovini s cunjami, on dela v Hofru. Ustrašita se naslednjega koraka (otroci, kredit), zato gresta kmalu po 30-tem rojstnem dnevu narazen. Preselita se iz najema nazaj k staršem in trošita za kafane, dopuste in cunje.
Oseba sredi tridesetih - 35 let. Imel redno punco še iz srednje šole. Po sedmih letih turbulentnega odnosa sta šla narazen. Odloči se biti nekaj let samski. Nekaj let se spremeni v desetletje. Redno seksa s starimi milfami, ker ve, da ne bodo hotele resne zveze. Živi pri starših in ker je hiša velika, ne vidi razloga, da bi varčeval in šel na svoje.
Vsi primeri iz realnega življenja.
Variacij na zgornje teme je ogromno.
Ne morejo, ker nočejo. Ker so zmedeni, prestrašeni in izgubljeni.
Ker se ne prepustijo Bogu v varstvo in zaupajo njegovi modrosti, ki nam je bila razodeta pred dvema tisočletjema.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Socrates ()
uvodV?? ::
Fantje, pazite da vas ne ukradejo ker ste res talenti.
Pa lep petek še naprej,
lp iz vikenda na hrvaškem, ki je že na +320% od nakupa :)
Pa lep petek še naprej,
lp iz vikenda na hrvaškem, ki je že na +320% od nakupa :)
NuMaN ::
Sicer zdaj vem, zakaj mi ni uspelo. Ker nisem sledil Jezusu ali nekaj takega. /s
Boš že spoznal pota gospodova v najtežjem trenutku, ko boš po letih fukarjenja milf in kajenja trave padel na realna tla in se ti bo prikazal jezus kristus. Takrat boš stopil v akcijo kot vsi ostali, ki smo se oprali z naukom enega random 2000 let starega židovskega kulta.
Socrates: Od tvojih primerov sta vsaj prva dva primera imela realen 'shot' do nepremičnine.
Finta je, da tudi 2009-2014, v obdobju 5 let, se je dalo kupiti nepremičnino. Tudi če je preračunano na takratno minimalko (kot se je pač dvigala) in če gre za par, ki je skupaj (in tudi če vzameš worst-case scenario, t.j. 2x minimalka).
Ena provokativna teza: Ali tudi danes v tem obdobju balona oz. "balona" mladi napačno gledajo na svoje realne zmožnosti in si sami spodkopavajo, kot bi Američani rekli, 'a legitimate and realistic shot' do nepremičnine? Ali pa preprosto računica 30.000 prihrankov na ceno 300.000 EUR pomeni, da realno nimajo šans (kar je teza številnih)?
Finta je, da tudi 2009-2014, v obdobju 5 let, se je dalo kupiti nepremičnino. Tudi če je preračunano na takratno minimalko (kot se je pač dvigala) in če gre za par, ki je skupaj (in tudi če vzameš worst-case scenario, t.j. 2x minimalka).
Ena provokativna teza: Ali tudi danes v tem obdobju balona oz. "balona" mladi napačno gledajo na svoje realne zmožnosti in si sami spodkopavajo, kot bi Američani rekli, 'a legitimate and realistic shot' do nepremičnine? Ali pa preprosto računica 30.000 prihrankov na ceno 300.000 EUR pomeni, da realno nimajo šans (kar je teza številnih)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Sicer zdaj vem, zakaj mi ni uspelo. Ker nisem sledil Jezusu ali nekaj takega. /s
Boš že spoznal pota gospodova v najtežjem trenutku, ko boš po letih fukarjenja milf in kajenja trave padel na realna tla in se ti bo prikazal jezus kristus. Takrat boš stopil v akcijo kot vsi ostali, ki smo se oprali z naukom enega random 2000 let starega židovskega kulta.
Hja, prej ali slej vsak pade na realna tla.
Tako da fukanje milf sploh ni slaba opcija. Čeprav Socrates to preveč romantizira, ker je treba dosti truda, da prideš do teh "prepovedanih" sadežev.
Zato pa je dosti več pohanja trave ...
Ker se ne prepustijo Bogu v varstvo in zaupajo njegovi modrosti, ki nam je bila razodeta pred dvema tisočletjema.
In potem bo kaj? Avtohtoni podmladek v kaki hiški s samooskrnim kmetijstvom?
Pri mojih znancih, ki živijo pristno krščansko življenje, opažam sledeče:
- dolgotrajne zveze, ki so se praviloma začele že v srednji šoli. So bile tudi turbulentne, ampak so se večinoma obdržale in postale boljše.
- živijo neko umirjeno življenje, hodijo v naravo, do sorodnikov, v hribe, pojejo v pevskem zboru itd.
- so finančno odgovorni, ne zapravljajo, ustvarjajo premoženje. Moški brez izjeme delajo, ženske v družinah z več otroci ne nujno za polni delovni čas.
- zdravi otroci. Lepo vzgojeni, ki doma pomagajo, ne pa povzročajo sivih las.
Zdaj, večinoma gre za ljudi, ki jim je bila vera tako rekoč položena v zibko. Ampak tudi pri spreobrnjencih opažam da grejo v podobno pozitivno smer. Nikoli ni prepozno za to, da pokleknemo in se izročimo Bogu v varstvo in vodenje.
Bog te spremeni od znotraj. Stopiš iz sebe in nehaš živeti samo zase. Čez čas opaziš, da se okoli tebe začne nabirati skupnost in da se stvari začnejo odvijati na boljše.
Vse to lahko dosežeš z religijo ali brez nje.
Sicer po mojem mnenju bi bilo za človeštvo bolje, da polnoletne osebe ne bi potrebovale vodenja, takega in drugačnega.
Sicer po mojem mnenju bi bilo za človeštvo bolje, da polnoletne osebe ne bi potrebovale vodenja, takega in drugačnega.
Socrates: ja finta je, da ti ljudje prej odrastejo in tu gre tudi za finančni vidik: kdaj začneš delati, kaj je prioriteta itd.
Ne podcenjujte Boga in njegove moči, da vas spremeni od znotraj.
Sam sem bil neumen ateist. Bral sem Richarda Dawkinsa, Ayn Rand in se smejal ljudem, ki so hodili v cerkev.
Potem pa sem nekega dne preprosto začutil Boga. Kot da bi mi padla preveza iz oči. Kot da bi se mi odprlo novo čutilo. Vedel sem, da Jezus živi in da je samo čakal, da se mu odprem.
Še zdaj ne vem, zakaj sem si zaslužil ta čudež.
Pred davnimi leti sem bil na morju. Tam sta bili okrog mene dve ženski. in ker sem bil poln hormonov in popolnoma nevzgojen, sem osvajal obe. Ena je bila malo starejša, izkušena in seksapilna. Druga je bila mlajša, lepa in nedolžna. Seveda sem končal s starejšo. Imela sva se fajn. Znala je početi vse, kar se z moškim telesom da početi. Ampak vedno ko sem videl mlajšo, sem videl, da me gleda tako, kot me ni še nobena ženska nikoli. Začutil sem neko vez, ki je nisem prej in kasneje z nobeno žensko. Ampak bil sem že z drugo in ko se je dopust končal smo šli vsak v svoj kraj in se nismo nikoli več videli.
Čez nekaj let pa sem izvedel, da se je ta mlajša punca nesmrtno zaljubila vame. In ker je mislila, da me ne more imeti, je šla po končani maturi v samostan. Baje da po vseh teh letiš še vedno zmoli zame in misli name.
Moji otroci dolgujejo življenje njeni molitvi. Pred spreobrnjenjem sem bil ženskar in brezobziren karierist. V treh letih po spreobrnjenju sem imel ženo, družino in dva otroka. Prodal sem drag avto in zamenjal službo. Prej so me sorodniki samo prenašali, zdaj prihajajo na obisk. Prej sem se družil z wingmani in ljudmi, ki so mi lahko koristili. Zdaj se družim s sosedi in prijatelji.
Če bi ostal ateist, ne bi nikoli sploh izvedel, kaj je fora življenja.
Sam sem bil neumen ateist. Bral sem Richarda Dawkinsa, Ayn Rand in se smejal ljudem, ki so hodili v cerkev.
Potem pa sem nekega dne preprosto začutil Boga. Kot da bi mi padla preveza iz oči. Kot da bi se mi odprlo novo čutilo. Vedel sem, da Jezus živi in da je samo čakal, da se mu odprem.
Še zdaj ne vem, zakaj sem si zaslužil ta čudež.
Pred davnimi leti sem bil na morju. Tam sta bili okrog mene dve ženski. in ker sem bil poln hormonov in popolnoma nevzgojen, sem osvajal obe. Ena je bila malo starejša, izkušena in seksapilna. Druga je bila mlajša, lepa in nedolžna. Seveda sem končal s starejšo. Imela sva se fajn. Znala je početi vse, kar se z moškim telesom da početi. Ampak vedno ko sem videl mlajšo, sem videl, da me gleda tako, kot me ni še nobena ženska nikoli. Začutil sem neko vez, ki je nisem prej in kasneje z nobeno žensko. Ampak bil sem že z drugo in ko se je dopust končal smo šli vsak v svoj kraj in se nismo nikoli več videli.
Čez nekaj let pa sem izvedel, da se je ta mlajša punca nesmrtno zaljubila vame. In ker je mislila, da me ne more imeti, je šla po končani maturi v samostan. Baje da po vseh teh letiš še vedno zmoli zame in misli name.
Moji otroci dolgujejo življenje njeni molitvi. Pred spreobrnjenjem sem bil ženskar in brezobziren karierist. V treh letih po spreobrnjenju sem imel ženo, družino in dva otroka. Prodal sem drag avto in zamenjal službo. Prej so me sorodniki samo prenašali, zdaj prihajajo na obisk. Prej sem se družil z wingmani in ljudmi, ki so mi lahko koristili. Zdaj se družim s sosedi in prijatelji.
Če bi ostal ateist, ne bi nikoli sploh izvedel, kaj je fora življenja.
kak chat gpt. takšni karakterji so vedno obstajali in vedno bojo. V določenem življenjskem obdobju se zdolgočasijo in potem fantazirajo o njihovih razodetjih, katarzi, nirvani in mislijo da so boga za jajca prijeli.
Pa saj to ni nič narobe. Po mojih izkušnjah je njihov problem samo to, da so rahlo tečni, njihove izjave so zlajnane in že stotisočkrat slišane v takšni in drugačni preobleki. Če se z njim zategneš v debato je pa tako da imajo preveč radi svoj prav in ne sprejmejo, da obstajajo tudi druge resnice, druga spoznanja.
Pa saj to ni nič narobe. Po mojih izkušnjah je njihov problem samo to, da so rahlo tečni, njihove izjave so zlajnane in že stotisočkrat slišane v takšni in drugačni preobleki. Če se z njim zategneš v debato je pa tako da imajo preveč radi svoj prav in ne sprejmejo, da obstajajo tudi druge resnice, druga spoznanja.