» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
234 / 831
»»

Mato989 ::

No, se boš posipal s pepelom?

V RS že imamo davek od premoženja, jernej pač nabija da ga nimamo, ampak to ni res.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

velikBrokoli ::

Se nimam kaj za posipati s pepelom, sem ti rekel, da jaz nobenega davka na premoženje ne plačujem, ker nimam v lasti nepremičnine :))

Je pa sicer nerodno ime, a ne bi v premoženje šteli tudi vse ostalo, recimo delnice in podobno?

velikBrokoli je izjavil:

Se nimam kaj za posipati s pepelom, sem ti rekel, da jaz nobenega davka na premoženje ne plačujem, ker nimam v lasti nepremičnine :))

Je pa sicer nerodno ime, a ne bi v premoženje šteli tudi vse ostalo, recimo delnice in podobno?

Delnice imajo cedularno svojo obdavčitev... ali kaj, ti bi rad da nekdo drži 50k delnic plačuje letno 2% davka, pol pa še 27,5% ko izplača dobička?

Kr predlagaj Levici, jutri boš podpredsednik zraven Kordiša...

Prfuknenci!

Seveda si ne želim tega, kje sem to napisal? Samo komentiram, da je čudno, da v Sloveniji pod premoženje štejejo samo nepremičnine.

Ti pa itak svojo agendo še naprej furaš in ne prebereš vsega.

mr_chai ::

Ja v Sloveniji se ta davek na "premoženje" nanaša samo na nepremičnine. Na ostalo premoženje pa itak tudi plačaš davek. Na kapitalske plačaš davek. Če maš delnice, če si izplačaš nekaj iz podjetja, te vse lepo užge po 27,5 %.
Potem pri nakupu novega avtomobila plačaš davek, pri elektronki itd.. in to ogromen davek.

Naj mi nekdo najde eno obliko premoženja na katerega ne plačamo davek !!!

mr_chai je izjavil:

Ja v Sloveniji se ta davek na "premoženje" nanaša samo na nepremičnine. Na ostalo premoženje pa itak tudi plačaš davek. Na kapitalske plačaš davek. Če maš delnice, če si izplačaš nekaj iz podjetja, te vse lepo užge po 27,5 %.
Potem pri nakupu novega avtomobila plačaš davek, pri elektronki itd.. in to ogromen davek.

zlato...

Lonsarg ::

Ce ti placas davek zgolj na nek dobicek ali rast premozenja je to davek na rast oziroma davek na dobicek, ne pa davek na premozenje.

Davek na premozenje je tak ki je vezan na GLAVNICO premozenja.

user4683 ::

Upam, da sprejmemo recimo kaj taksnega kot Švica - razredi od 0-0.5% na vse premoženje (nepremičnine, delnice, etc), v najvišji razred prideš pri par milijonih (odvisno kje). Ampak dajmo it korak dlje in razrede postavimo od 1-2%, v najvišji razred pa prideš pri 100k (toliko ima "povprečen slovenec" premoženja). Da slučajno kdo, ki je nadpovprečen, ne postane še bolj nadpovprečen. /s

tikitoki ::

user4683 je izjavil:

Upam, da sprejmemo recimo kaj taksnega kot Švica - razredi od 0-0.5% na vse premoženje (nepremičnine, delnice, etc), v najvišji razred prideš pri par milijonih (odvisno kje). Ampak dajmo it korak dlje in razrede postavimo od 1-2%, v najvišji razred pa prideš pri 100k (toliko ima "povprečen slovenec" premoženja). Da slučajno kdo, ki je nadpovprečen, ne postane še bolj nadpovprečen. /s

Zakaj bi bil nekdo, ki ima eno stanovanje v istem razredu k nekdo z nekaj dese nepremicninami?

Pat_MaGroin ::

Jaz pa mislim, da bo prva tarča tistih sweet sweet 23mrd na TRRjih :).

nekikr ::

Lonsarg je izjavil:

Ce ti placas davek zgolj na nek dobicek ali rast premozenja je to davek na rast oziroma davek na dobicek, ne pa davek na premozenje.

To ni davek na premoženje ampak nacionalizacija. Zamešal si oz. so ti to prodali pod drugim imenom, da ne bi zastrigel z ušesi.

tikitoki je izjavil:

user4683 je izjavil:

Zakaj bi bil nekdo, ki ima eno stanovanje v istem razredu k nekdo z nekaj dese nepremicninami?

Nekomu je zatajil sarkazem detektor :)

Da pa odgovorim na tvoje vprašanje - zato, ker tisti, ki ima 10 nepremičnin, bo plačal 10x več. Seveda, če gledaš na to z levega zornega kota, je seveda boljša progresija - da tisti, ki ima 10 nepremičnin plača 30x več kot nekdo, ki ima eno.

Lonsarg je izjavil:

Saj to je davek na premoženje v SLO...

Enim pač noče bit jasno da smo za vsa ta premoženja plačali že TONE davkov, posredno ali neposredno...

Gregor P ::

UK house prices may fall 20% amid mortgage 'carnage', warn experts

Lack of supply will prevent crash, say some, while others predict 'simple maths' mean property price bubble poised to burst
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jernejl ::

Utk je izjavil:

Torej, neka osnovna olajšava je smiselna za vse, tako za revne kot za bogate, presežek naj se pa plačuje po vrednosti premoženja.

Sej sej, in če bo kdaj po tvoje, bo olajšava za bogate veliko večja kot za revne, tako kot zmeraj ko se komunisti spravite k obdavčevanju.
Ko bomo enkrat dobili desno vlado, bo ta obdavčila premoženje, vam komunistom se bo pa kolcalo po jugoslaviji in od tam povzetem neobdavčevanju premoženja, katerega obstoj vam dandanes praktično sponzorirajo drugi.

Mato989 je izjavil:

V RS že imamo davek od premoženja, jernej pač nabija da ga nimamo, ampak to ni res.
Seveda, imamo, ampak se ga v primerjavi z razvitimi kapitalističnimi državami pobere bistveno premalo.
Teh par centov na dan, kolikor ga določeni (redki) posamezniki plačajo, je na ravni zaokrožitvene napake, zato za vse praktične namene lahko rečemo, da tega davka pri nas ni.

Mato989 je izjavil:

Delnice imajo cedularno svojo obdavčitev... ali kaj, ti bi rad da nekdo drži 50k delnic plačuje letno 2% davka, pol pa še 27,5% ko izplača dobička?
Kr predlagaj Levici, jutri boš podpredsednik zraven Kordiša...
Brez skrbi, Levica se ukvarja s tem, kako čimbolj obdavčiti keramičarje, monterje sončnih elektrarn in postavljalce spletnih strani, ne z obdavčevanjem bogatih.

Utk ::

Seveda, imamo, ampak se ga v primerjavi z razvitimi kapitalističnimi državami pobere bistveno premalo.
Teh par centov na dan, kolikor ga določeni (redki) posamezniki plačajo, je na ravni zaokrožitvene napake, zato za vse praktične namene lahko rečemo, da tega davka pri nas ni.

Jaz ga plačujem, ne tako malo, malo se ga pa pobere, ker komunisti zmeraj poskrbite, da ga zares bogati ne rabijo plačevat, niti revni. Kdo ga potem sploh plačuje? Samo ta srednji. Isto bo z novim davkom. Mi bomo plačevali x2, drugi pa še zmeraj nič.

Pobere se ga tako malo, ker RESNIČNO bogatih v Sloveniji ni... ker so komunisti že od 45 poskrbeli da ne bi bil kdo prebogat, tako s silo kot z zakoni...

Ne razumem, kako vam ni jasno, da prav bogatih ljudi ni, tiste ki vi mislite da so bogati so napram pravim bogatašem pravi reveži...

Davek od premoženja nam pokaže da sploh ni teh težav ki jih vi opisujete, ker tistih 150k kvazi nepremičnin sploh ni v lastništvu 3 ljudi ampak 90 tisočih morda celo 120 tisočih oseb...

miha98 ::

enemon je izjavil:

matobeli je izjavil:

Ptuj je veliko lepši.

Praktično najlepši. Prebivalci pa same dobričine, sploh pa skromni. Pa skromno znajo živet, se vidi da ima regija še veliko skritih potencialov.

Samo baje ima (tudi) Ptuj v zadnjem obdobju težave s precej prišleki iz bratske Republike Kosovo.

Zivim tu pa ni ravno neko izobilje teh... Ta stari so novih ni ne vem kaj dosti... Vsaj jazc, ki tu živim ne opazim ...nekaj jih je ni pa dosti

damirj79 ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Meni osebno je Trst zanimiv, ze tam je poceni, verjamem, da je stara gorica se bistveno ceneje.

U mater, ni slabo.

https://www.idealista.it/immobile/22813...

Lokacija je malo tko, drugače pa Ok cena, blizu imaš vse, lekarna pred nosom, petrol na naši strani meje 5min stran, bolnica isto, po nakupe specerije seveda greš v lokalni Coop, kamor hodimo tudi mi, ker cene tega pri nas so postale obupne. Primer Rio mare 12x80g 9€, pri nas pa 4x80g 6€ (če je v akciji), finish gel za pomivalni stroj isto pakiranje 6€, pri nas 14€. Kruh dobiš iz slovenskega Brumata za kake 20% ceneje, kot pri nas, italjanskega pač nočeš ker je večina trd ko kamen.

Invictus je izjavil:

Kake so kaj pasti nakupa nepremičnine v Italiji?

Razen tega, da je davčna politika čisto nenormalna in finančna policija redno skače okoli?

To je kvečjemu plus, nekaj kar v Slo manjka.

Invictus ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Saj je že, plačaš hranjenje "gotovine" na računu nad 100k...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ne ne, bolj v smislu prisilne investicije v ideje levice. neki bodo naumili.

damirj79 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Meni osebno je Trst zanimiv, ze tam je poceni, verjamem, da je stara gorica se bistveno ceneje.

U mater, ni slabo.

Lokacija je malo tko, drugače pa Ok cena, blizu imaš vse, lekarna pred nosom, petrol na naši strani meje 5min stran, bolnica isto, po nakupe specerije seveda greš v lokalni Coop, kamor hodimo tudi mi, ker cene tega pri nas so postale obupne. Primer Rio mare 12x80g 9€, pri nas pa 4x80g 6€ (če je v akciji), finish gel za pomivalni stroj isto pakiranje 6€, pri nas 14€. Kruh dobiš iz slovenskega Brumata za kake 20% ceneje, kot pri nas, italjanskega pač nočeš ker je večina trd ko kamen.

Katere lokacije so pa kul potem?
Glede coopa se strinjam, jaz se po novem 1x mesecno zapeljem v ipercoop v trstu. boljša in cenejša roba!

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Invictus je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Lezarnino banke ukinjajo :)

perci ::

"Ležarnine" nikoli niso zaračunavale.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

N26 ima nad 50k 0.5% feeja, razen ce imas account odprt pred letom 2020 ali pa imas premium account.

Zgodovina sprememb…

Nekako je treba zaslužit od zastonjkarjev. Ne ležarine ne bančni feeji pa pa nimajo nobene veze z davkom na premoženje.

matic492 ::

perci je izjavil:

Pa še kako so se, samo ne za fizične osebe :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

matic492 je izjavil:

perci je izjavil:

Pa še kako so se, samo ne za fizične osebe :)

So, tudi fizičnim, še meni so v dveh tednih pobrali par 10eur ko sem bil v kešu;(( Ampak ne ležarnin ampak ležarine, kar je bil verjetno point percija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

matic492 ::

Ah, jaz sem prebutast in bi opazil foro samo če bi mi boldal "Ležarnine" :))
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Pat_MaGroin je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ne ne, bolj v smislu prisilne investicije v ideje levice. neki bodo naumili.

damirj79 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

U mater, ni slabo.

Katere lokacije so pa kul potem?
Glede coopa se strinjam, jaz se po novem 1x mesecno zapeljem v ipercoop v trstu. boljša in cenejša roba!

Ma ja sej to je problem stare gorice. Zaradi nekih posledic iz preteklosti, je vse nekje isto, mesto je staro, polno je starih stavb, spomeniško zaščitene, obnavljaš težko sploh sam. Svoj čas je bila top lokacija raštel, kjer je BTW blizu tudi tista nepremičnina, potem je tudi Corso, ki je mogoče še zdaj. Verjetno se je pa tudi to spremenilo in so boljše lokacije blizu Soče, potem naprej proti Moši ali Doberdob, to je vse izven Gorice, zato so cene nizke. Se pa Gorica tudi spet prebuja in sedaj že nekaj let je več zimsko poletnega dogajanja tam, kot pa v novi gorici...

Invictus ::

Če bi se že kam selil, bi najprej preveril, če so tam kake dobre pupe :D
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

trancer01 ::

mr_chai je izjavil:

Davka na neumnost nimamo! Če bi ga imeli, bi lahko ukinili vse ostale davke in bili vseeno najbogatejša država!>:D

Utk je izjavil:

Jaz ga plačujem, ne tako malo, malo se ga pa pobere, ker komunisti zmeraj poskrbite
Komunisti so poskrbeli, da tega davka lastniki ne plačujete toliko, kot bi ga morali, in vam to seveda ustreza ter se z vsemi štirimi upirate spremembam. Jasno je, da ste vi komunisti in ne mi, ki bi vas prav po kapitalistično obdavčili.

Mato989 je izjavil:

Pobere se ga tako malo, ker RESNIČNO bogatih v Sloveniji ni... ker so komunisti že od 45 poskrbeli da ne bi bil kdo prebogat, tako s silo kot z zakoni...

Ne razumem, kako vam ni jasno, da prav bogatih ljudi ni
Nasprotno. Bogastva imamo toliko, kot ga ustvarimo, zato se običajno primerja pobrane davke glede na % BDP. In tukaj za razvitimi državami ogromno zaostajamo. Sploh ne govorimo o tem, da bi morali v znesku pobrati toliko davka, kot ga poberejo švicarji, ali američani. V odstotku od BDP pa komot. V sloveniji lahko od povprečne nepremičnine poberemo 1-2% davka glede na tržno vrednost, tako kot v ZDA. In ker smo veliko večji reveži, so naše nepremičnine bistveno manj vredne in bo ta davek v izražen v denarju izredno nizek. Kajneda. Problem torej ni v tem, da ne bi bilo bogatih ali premoženja, ampak v tem, da so davčne stopnje bistveno prenizke. In da je preveč izjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Komunisti so poskrbeli, da tega davka lastniki ne plačujete toliko, kot bi ga morali, in vam to seveda ustreza ter se z vsemi štirimi upirate spremembam. Jasno je, da ste vi komunisti in ne mi, ki bi vas prav po kapitalistično obdavčili.

Seveda. Ampak ti, ki si nesposoben komunist, bi zdaj nam povečal davek x3, namesto da bi najprej poskrbel, da bi ta davel plačevali vsi. Ampak tega nočeš. Ti bi povečal davek in imel iste olajšave kot so zdaj. Tako se ga pač ne bo pobralo bistveno več, niti se ne bojo sprostila stanovanja, ker ga velika večina še zmeraj ne bo plačevala. Da tega ne razumeš ali nočeš priznat, je čisto jasno zakaj, ker si neumen komunist, ki iz zahoda kopira samo eno stvar, pozablja pa na kontekst. To še nikoli ni delovalo in niti v tem primeru ne bi.

johnnyyy ::

damirj79 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

U mater, ni slabo.

Ko si že ravno izpostavil različne cene nekaterih izdelkov, me zanima, če lahko podaš bolj podroben opis, kakšne prednosti imaš če živiš ob Italjanski meji oz. v okolici NG. Najbolj me zanima katere stvari so čez mejo boljše/cenejše kot pri nas in kako to izkoriščajo Italjani. Zanima me bolj "overview" npr.: gorivo vem da je pri nas ceneje, kaj pa obleke, (morska) hrana, restavracije, storitve (vodovodari/štromarji/frizerji/mehaniki itd). Koliko se izkorišča Trst za večje nabave. Ali pa še kakšne druge posebnosti.

Se pridružujem vprašanju :) (za ipercoop mi je jasno kolikor toliko, meni je prednost, da dobim res vse na enem mestu).

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

@johnnyyy
Največja je razlika v cenah nepremičnin, ki so na oni strani meje precej cenejše.
Zdaj pa izračunaj, koliko dražjih Rio Mare moraš pojesti, da si izničil recimo 50.000 razlike v ceni stanovanja ;)

zavajon je izjavil:

@johnnyyy
Največja je razlika v cenah nepremičnin, ki so na oni strani meje precej cenejše.
Zdaj pa izračunaj, koliko dražjih Rio Mare moraš pojesti, da si izničil recimo 50.000 razlike v ceni stanovanja ;)

Odvisno kaj gledaš, mene stanovanja niso toliko zanimala, ampak bolj zemljišča oz. hiše. In kolikor sem spremljal pri zemljiščih ni bilo tako velike razlike kot pri stanovanjih. Na splošno pa je bilo tako, da v obeh Goricah zemlje nisi dobil, par km iz centra pa so se cene gibale okrog 30-40€/m², sedaj so šle v zadnjih letih gor a so podobne 60-80€/m² za zazidljivo zemljišče. Če zraven prišteješ še moje (ne)znanje italjanščine in njihove zakonodaje, bi bil nakup v Italiji precejšen riziko oz. bi moral predelati kup stvari.
Tako da moje vprašanje se ne nanaša ravno "v kateri trgovini je riomare najcenejši", ampak bolj v smislu, kako obmejno situacijo ljudje postavijo sebi v prid na področju nakupov (katere segmente se bolj splača kupiti v IT), dela (kje je bolje delati in v kateri branži), servisov (je bolje klicati SI ali IT mojstra) itd.

Brez komptementnega agenta jaz ne bi samostojno kupoval v Italiji.

A v Sloveniji pa bi in zakaj ta razlika?

Odgovarjal sem na to, da bi moram "nastudirat kup stvari", pa pravim, da s kompententnim agentom ni treba prevec.

V Spaniji tud noben tujec ne kupi nepremicnine brez posrednika, ker je prevec for za nateg.

Pat_MaGroin je izjavil:

Odgovarjal sem na to, da bi moram "nastudirat kup stvari", pa pravim, da s kompententnim agentom ni treba prevec.

V Spaniji tud noben tujec ne kupi nepremicnine brez posrednika, ker je prevec for za nateg.

Delo agenta je, da spelje pošten nakup oz. prodajo in nimaš agenta, ki bi ti povedal "vse". Nepremičnina je le odgovornost in države preko zakonodaj tako ali drugače urejajo pravice in dolžnosti, ki jih imaš. Za slovenijo mi je zgodba precej enostavna saj spremljam kaj se dogaja in sorazmerno dobro poznam jezik. Tako vem kaj je potrebno, če hočem postavit nadstrešek, garažo, bazen itd. spremljam zakonodajo in vem, kaj se na določenih področjih dogaja in kakšne zakonske spremembe se obetajo (čistilne naprave, kako je s priklopom SE, davek na nepremičnine :) ). Če slučajno ne vem imam v imeniku ogromno ljudi, ki jih lahko pokličem, vprašam in iz prve roke izvem kaj je na stvari. Za Italijo pa nimam pojma, poleg tega ne poznam jezika in ne poznam veliko ljudi, ki bi tam živeli.

Ne pravim da je nemogoče, a se za nekaj časa - let, mogoče desetletje spravim v neko pozicijo, kjer bi moral za vsako malenkost nekoga spraševati - po možnosti, da mi kakšne stvari prevede. Če kupiš stanovanje, ki je narejeno in veš da naslednjih n-let ne boš nič popravljal ni panike, pri hišah ali zemljišču pa se to malce zaplete.

Utk je izjavil:

Seveda. Ampak ti, ki si nesposoben komunist, bi zdaj nam povečal davek x3, namesto da bi najprej poskrbel, da bi ta davel plačevali vsi. Ampak tega nočeš. Ti bi povečal davek in imel iste olajšave kot so zdaj. Tako se ga pač ne bo pobralo bistveno več, niti se ne bojo sprostila stanovanja, ker ga velika večina še zmeraj ne bo plačevala. Da tega ne razumeš ali nočeš priznat, je čisto jasno zakaj, ker si neumen komunist, ki iz zahoda kopira samo eno stvar, pozablja pa na kontekst. To še nikoli ni delovalo in niti v tem primeru ne bi.

Ravno nasprotno. Nesposoben komunist si ti, ki živiš na račun dela drugih ljudi, ker sam sicer ne bi bil sposoben preživeti in vzdrževati svojega premoženja. Takih vas je kar precej in zato se borite, da se ne bi obdavčitev premoženja spremenila. Čisto jasno je zakaj... ker če ničesar ne spremeniš, se bo davka še vedno pobiralo skoraj nič in plačeval ga ne bo skoraj nihče. To je tisto, za kar se zavzemate nesposobni komunisti, ker se zavedate, da boste plačevali več, če bi na področju obdavčitve premoženja kaj spremenili in vas obdavčili po kapitalistično.

Po kapitalistično pomeni, da vsi plačajo enako glede na to kaj imajo, ne pa da samo nekateri veliko, drugi pa nič.
Koliko kdo živi na račun dela drugih je pa čist jasno...jaz sem v neko bajto za obnovo vložil 50 jurjev, veliko od tega je davkov, od najemnine plačujem kar dost davka, pa tudi od "premoženja". Pustimo še koliko lastnega dela je bilo not. Če ne bi tega naredil, bi bile najemnine v kraju malenkost višje, ne nižje (stanovanjski sklad ima za enako velikost vsaj 1/3 višjo najemnino).
In pol pride neko ščene in pravi, da bi moral plačevat še več, ker živim na račun dela drugih...Medtem ko tisti, ki imajo zares po 10 stanovanj, ne plačujejo čisto nič. Morda komu na FURS-u, da jih pusti na miru...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

matobeli ::

Dej komonajzar stari, z vsemi štirimi se borite proti transparentnosti, pol se pa obešate na to da uni pri koritu ne plačajo... Upam da vam ne bo uspelo v zadnjih izdihljajih še bolj zafurat države kot je že.

Ti to nekaj narobe razumeš. Jaz sem za 100% transparentnost. Vsak plača, brez izjem, 1% (ali pa 0,8, ali pa 0,5, kolk se pač izračuna da je smiselno) vrednosti vseh nepremičnin, ki jih ima. Kako je lahko bolj transparentno od tega? Ampak nobenih izjem, niti za otroke, invalide, poročene, neporočene, sp-je, firme, cerkev, _NOBENE_ izjeme. VI ste tisti, ki bi mešali meglo, in drek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

matobeli ::

Potem je pa vse uredu. Če si tudi na volitvah volil v skladu s tem pa še toliko bolje.

edit: mi ni dalo miru... sem šel malo gledat nazaj. Nevem čisto točno na kerga komonista se kregaš da ni bolj enakomerno obdavčil vseh, ampak imam na sumu da to niso bili ljudje ki se danes opisujejo kot socialisti/kapitalisti. Ideja socializma in kapitalizma glede obdavčitve kapitala je popolnoma nasprotna od tega kar imamo mi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Utk je izjavil:

Po kapitalistično pomeni, da vsi plačajo enako glede na to kaj imajo, ne pa da samo nekateri veliko, drugi pa nič.
Koliko kdo živi na račun dela drugih je pa čist jasno...jaz sem v neko bajto za obnovo vložil 50 jurjev, veliko od tega je davkov, od najemnine plačujem kar dost davka, pa tudi od "premoženja". Pustimo še koliko lastnega dela je bilo not. Če ne bi tega naredil, bi bile najemnine v kraju malenkost višje, ne nižje (stanovanjski sklad ima za enako velikost vsaj 1/3 višjo najemnino).
In pol pride neko ščene in pravi, da bi moral plačevat še več, ker živim na račun dela drugih...Medtem ko tisti, ki imajo zares po 10 stanovanj, ne plačujejo čisto nič. Morda komu na FURS-u, da jih pusti na miru...

Ah, lahko bi bilo še mnogo huje. Lahko bi prišlo neko ščene in ti reklo, da ta bajta ni več tvoja in da imaš 10 min da se spokaš. Seveda bi bilo to ščene oboroženo... :))

Utk je izjavil:

Ti to nekaj narobe razumeš. Jaz sem za 100% transparentnost. Vsak plača, brez izjem, 1% (ali pa 0,8, ali pa 0,5, kolk se pač izračuna da je smiselno) vrednosti vseh nepremičnin, ki jih ima. Kako je lahko bolj transparentno od tega? Ampak nobenih izjem, niti za otroke, invalide, poročene, neporočene, sp-je, firme, cerkev, _NOBENE_ izjeme. VI ste tisti, ki bi mešali meglo, in drek.

Ja jerneju in ostalim pač to ni jasno... oni mislijo da so za enakost itd... pri davkih ko pravijo naj eni plačajo 10x več... progresija je dejansko kontra vsaki logiki... kot da procentualni davek ni dovolj nam nabijejo še progresivne razrede in enako bi naredili na nepremičninah...

Če oseba zasluži 100k plača naj 10% davka, če zasluži 10k tudi 10%... v vsakem primeru če več zaslužiš plačaš več... eni bi pa radi da nekdo ki zasluži 10x več plača 40x več to je za njih enakopravno =)

Enako je pri nepremičninskem, jernejček bi neke olajšave za prvih X kvadratov ali nepremičnino, ne razume in dojame da se bo pač izogibalo in spet ne bo ENAKO...

Vsem dat 1% davka na vrednost nepremičnine če ima nekdo jih 10 bo pač plačal 10x 1% od vrednosti, nekdo ki ima 1 pa pač 1% od tiste vrednosti...

Potem pa vsem delavcem dohodnino zrihtat tako in prispevke da bo delavec dobil pri povprečni plači 2,5k-3k dohodnine oz neto več na letnem nivoju

To od nas pričakuje ECB... samo socialist jernej bi naredil tako da bi spet penzičem gledali skozi prste in zajebali vsakega ki se je odrekal in dobil še 1 ekstra ali pa podedoval kako nepremičnino...

Pavšalno drkanje enega razreda

Recimo spomnimo... 10 let nazaj so v Beogradu dali GRATIS stanovanja revežem in brezdomcem... in po 10 letih je nastal tale prispevek...

https://9gag.com/gag/agoyD6x

To se zgodi ko imaš prepoceni in gratis stanovanja, reveži ne znajo skrbet za imovino zato si je ne zaslužijo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

FireSnack ::

Socialna stanovanja ki so gratis naj se pomaknejo na rob mesta v nekakšen ghetto. Živeti s kakimi problematičnimi opičnjaki v istem bloku, ni mačji kašelj.
Preprodajalec NFT umetnin

Zgodovina sprememb…

««
234 / 831
»»