Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
Pat_MaGroin ::
Sicer pa ni treba odkrivat tople vode.
V Spaniji imas projekte, kjer se 20 investitorjev zbere, najdejo zemljo, projektanta, tipske hise, potem pa se sezida 20 his naenkrat. In pride od 20-40% ceneje kot samostojna hiša.
Ja, sej z vrstno hiso ni nič narobe. Kdor bi mel pa luksus in 2000m2 parcele, pa ne more to stat 150 jurjev, jebiga.
V Spaniji imas projekte, kjer se 20 investitorjev zbere, najdejo zemljo, projektanta, tipske hise, potem pa se sezida 20 his naenkrat. In pride od 20-40% ceneje kot samostojna hiša.
Pat_MaGroin je izjavil:
200m2 parcela je pa res brezveze.
oz. je ok, pod pogojem, da gre za tipsko naselje his, kjer so zadeve premišljene in postavljene optimalno.
200m2 parcela je ok samo če so to vrstne hiše...
Ja, sej z vrstno hiso ni nič narobe. Kdor bi mel pa luksus in 2000m2 parcele, pa ne more to stat 150 jurjev, jebiga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
Mato989 ::
Sicer pa ni treba odkrivat tople vode.
V Sloveniji ni glih obilo prostora da bi nekje na ravnici kupil 2 hektarja ali 3 in da bi 20-30 investitorjev zgradilo novo vasico 30 hiš... Spet primerjamo velike države z majhnimi...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Samo v Sezani inas vsaj 2 taka projekta, tako da ne fantaziraj, da ni prostora.
Slo ima prostora za 10 mio ljudi, pa se niti poznalo ne bo. Ok, namesto 97% bi bilo nepozidane 93% Slovenije :)
Slo ima prostora za 10 mio ljudi, pa se niti poznalo ne bo. Ok, namesto 97% bi bilo nepozidane 93% Slovenije :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
No, karkokoli. Ne pa mi bluzit, da v Sloveniji ni prostora za naselje 20-30 vrstnih his lol.
perci ::
kriptobog ::
Vrstne hiše imajo "točno" toliko.
Sicer pa, 100m2 zelenice in 100m2 pozidanga je 50% zelenga.
Včas je bil tipski načrt, pa se je nardil. Dons maš sto tisoč načrtov in vsakega morjo na novo gledat.
Nej država da ven 50 tipskih načrtov ki jih bo narisal top tier arhitekt, vse do do zadnje vtičnice, pa jih da v prosto uporabo ljudem.
Sej to je že vse blo, pa smo pozabli.
Treba je razumet da praviloma moras postavit hiso 4m od meje soseda... Pri 200m2 ce hoces neto povrsino brez zunanjih zidov 100m2 je zo ze kr tezko ce sploh
lahko manj s soglasjem soseda...
Utk ::
Ja ma to je zelo neumna ideja, če ni res absolutno nujno. Ker potem rabiš soglasje soseda za vsako nadaljno "malenkost".
Lonsarg ::
Ce pri pridobitvi gradbenega dovoljenja dobis podpis soseda ta podpis seveda velja vecno, ne glede na lastnike parcel. Brez tega podpisa pa itak gradbenega ne dobis.
Drugace pa v LJ je minimum za samostojne hise itak 400m2 parcela, minimum za dvojcka pa 500m2, tak da ta odmik niti ni issue. Razne pokrivala in strehe pa lahko das precej blizje meji, zgolj hisa je omejena na 4m po default.
Drugace pa v LJ je minimum za samostojne hise itak 400m2 parcela, minimum za dvojcka pa 500m2, tak da ta odmik niti ni issue. Razne pokrivala in strehe pa lahko das precej blizje meji, zgolj hisa je omejena na 4m po default.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Lahko so zdaj normalni, kdo bo tam gazda čez 10 let pa ne veš.
Mi je vseeno, ker za teh 20cm strehe je bilo podano soglasje in posledično izdano gradbeno dovoljenje. Prav tako je bilo dano soglasje za ograjo na meji in tega ne morejo spreminjati.
Ce pri pridobitvi gradbenega dovoljenja dobis podpis soseda ta podpis seveda velja vecno, ne glede na lastnike parcel. Brez tega podpisa pa itak gradbenega ne dobis.
Ma večinoma so itak najpametnejši tisti, ki še niso nič gradili in obnavljali
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
To že, ampak čez 10 let se bi pa ti spomnil še nekaj naredit, karkoli za kar rabiš gradbeno, recimo nek nadstrešek, frčado, in boš spet rabil soglasje. Od istega soseda, ki morda več ne bo isti, ampak bo nek zajeban.
To že, ampak čez 10 let se bi pa ti spomnil še nekaj naredit, karkoli za kar rabiš gradbeno, recimo nek nadstrešek, frčado, in boš spet rabil soglasje. Od istega soseda, ki morda več ne bo isti, ampak bo nek zajeban.
Imam že vse narejeno. Drugače imamo pa postopke in, če nima zares tehtnega razloga za to da ne da soglasja, ga na koncu dobiš.
Lonsarg ::
Casi mutenja so mimo, ko gradis se odlocis za gebarite, nimas za mutit naknadno z prizidki. Oziroma ce rad mutis pejdi na podezelje na 1000m2 parcelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Gregor P ::
Drugace pa v LJ je minimum za samostojne hise itak 400m2 parcela, minimum za dvojcka pa 500m2, tak da ta odmik niti ni issue.V bistvu je z izjemo lahko minimum manjši:
To je verjetno od občine do občine malo drugače. V Ljubljani moraš imeti najmanj 400 m2 parcele, da lahko gradiš objekt na njej; z 10% izjemo za gradnje v vrzeli, torej rabiš najmanj 360 m2 parcelo. Čeprav so zagotovo tudi hiše na manjših parcelah, a ne vem po kakšnih pravilih so jih zgradili.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
tony1 ::
Ali pa "da se bo kaj prišparalo in da jim ne bo treba iti od doma".
Seveda potem grejo od doma ob prvi priliki.
Ne seri. Diskreditacija in nato likvidacija. Valjda znaš bolje.
V 80ih letih je v Ljubljani srednji sloj gradil hiše in živel v hišah. Kdor si tega ni mogel privoščiti je pa šel živet v blok.
Seveda potem grejo od doma ob prvi priliki.
Ha, še v začetku 90ih let je v Lj (razen morda centra) veljalo, da tam "normalni" ljudje živijo v hišah, blokovska stanovanja so bila za reveže
Verjetno je to veljalo kar za vso Slo.
Ne nori.
Ne seri. Diskreditacija in nato likvidacija. Valjda znaš bolje.
V 80ih letih je v Ljubljani srednji sloj gradil hiše in živel v hišah. Kdor si tega ni mogel privoščiti je pa šel živet v blok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Nisem nič pisal o prizidku, ampak nadstrešku, ali karkoli.
Da ne govorimo kako ste patetični z očitki o šparanju, obenem pa gradite tik ob sosedu na 400 m2 veliki parceli. Sej na taki parceli ne moreš imet več kot 4 metre do soseda. Pa niti tolk ne. Tolk o šparanju. Sicer ni povsod 4 metre, nekje je tudi manj.
1000 je še zmeraj premalo, če se že gremo nekaj.
Da ne govorimo kako ste patetični z očitki o šparanju, obenem pa gradite tik ob sosedu na 400 m2 veliki parceli. Sej na taki parceli ne moreš imet več kot 4 metre do soseda. Pa niti tolk ne. Tolk o šparanju. Sicer ni povsod 4 metre, nekje je tudi manj.
Casi mutenja so mimo, ko gradis se odlocis za gebarite, nimas za mutit naknadno z prizidki. Oziroma ce rad mutis pejdi na podezelje na 1000m2 parcelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Nisem nič pisal o prizidku.
Imam 1100m2 parcelo. Širina hiše skupaj z nadstreškom je pač 22m in sem na eni strani 4m od meje, na drugi pa pač 3.8 (do roba strehe nadstreška).
Nisem nič pisal o prizidku, ampak nadstrešku, ali karkoli.
Ko treba kaj urejati po parceli je to že preveč Ti maš pa ziher več hektarjev a?
Zgodovina sprememb…
ginekk ::
Tako ja, kdor ni zase našel parcele na robu mesta - recimo Podutik, Savlje, Brod, Gunclje - jo je našel pa v "vukojebinah" 15km iz centra Lj, ker so še bile vasi z makedamskimi kolovozi.
EDIT: sem spremljal v živo kot otrok. Tko sta moja delavska starša, ki sta oba morala začet delat pri svojih 15-ih, v 2 letih postavla bajto v taki "vukojebini". Postavila v celoti, da ne bi kdo pametoval kako smo 10 let zidali po malem. Pa kup žlahte naredilo bajte še bližje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()
Pat_MaGroin je izjavil:
No, karkokoli. Ne pa mi bluzit, da v Sloveniji ni prostora za naselje 20-30 vrstnih his lol.
Prav, ampak če vam damo prostor v Halozah ga nočete =) In naenkrat se prostor zmanjša za 90% ker bi vsi radi živeli na 5% površine v LJ ali na obali ipd...
Gregor P ::
Jaz ga prec vzamem, samo za kakšen Glumping, ne za stalno bivanje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
jabe ::
Imam že vse narejeno. Drugače imamo pa postopke in, če nima zares tehtnega razloga za to da ne da soglasja, ga na koncu dobiš.
Ja, ampak ne za lopo in podobne neumnosti. To dobis, kadar ti sosed ne pusti vode napeljati ali elektrike ali dostopa do parcele ali kaj podobno esencialnega. Lopa ali nadstresek niti dozidave obstojece bajte pa to niso. Tudi konec koncev sama bajta v osnovi. Ce ni soglasja, ni bajte.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
Ja, ampak ne za lopo in podobne neumnosti. To dobis, kadar ti sosed ne pusti vode napeljati ali elektrike ali dostopa do parcele ali kaj podobno esencialnega. Lopa ali nadstresek niti dozidave obstojece bajte pa to niso. Tudi konec koncev sama bajta v osnovi. Ce ni soglasja, ni bajte.
Tudi za lopo, če je ne moreš postaviti drugače. Za bajto pa seveda dobiš soglasje. Ali normalno takoj ali pa z jajacnjem v postopku.
Zakaj si bi nakopaval probleme sebi in še trem naslednjim generacijam zarad tistega metra več ali manj.
Zakaj si bi nakopaval probleme sebi in še trem naslednjim generacijam zarad tistega metra več ali manj.
Ko je soglasje dano je to to. Nima naslednja generacija nobenih težav s tem. Nekateri pač podejujejo/dobijo parcelo, ki je mogoče omejena in rabi soglasje. Ker ste slovenčki mahnjeni na meje parcel inkaj je od koga in nagajate sosedom z nedajanjem soglasij in oviranjem so pač ustvarili zakon, preko katerega lahko prideš normalno do soglasja, če sosed nime res hudega razloga zakaj ne da soglasja.
Tudi za lopo, če je ne moreš postaviti drugače.
Boš kr moral dokazat da je ne gre postavit drugače... pa še takrat
Najprej naj ti starši dajo parcelo, da boš lahko kaj postavil potem se pa oglašaj. Re sste smešni, ko ste najbolj pametni tisti, ki niste nič postavili
Vem samo da moj foter na vikendu ki je zdaj moj ni pustil gradit bližje od 4m nobenemu sosedu ga je en dal na sodišče pa je failal... tako da ne gre tako zlahka...
Najprej naj ti starši dajo parcelo, da boš lahko kaj postavil potem se pa oglašaj. Re sste smešni, ko ste najbolj pametni tisti, ki niste nič postavili
Najbolj smešni ste tisti, ki imate 2 soseda in mislite da so vsi taki. Jaz jih imam 15, in zelo različni so, pa še menjajo se.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Likalnik ::
Vem samo da moj foter na vikendu ki je zdaj moj ni pustil gradit bližje od 4m nobenemu sosedu ga je en dal na sodišče pa je failal... tako da ne gre tako zlahka...
pri nas so pa starši in sosedje postavili med seboj ograjo...in je postavljena 1-2 metra na našo parcelo....tko je že leta...noben se ni s tem obremenjeval, nam tisti dodatni meter zemlje ne pomeni nič kaj posebnega....vsi pa vemo čigav ta meter je in kam spada.
no in sosed oziroma hčerka od tega soseda je sedaj postavila vrtno lopo...postavila jo je dobesedno 50 cm od ograje...še streha te lope sega čez ograjo....zraven ima en kup peska....kateri je vržen praktično na ograjo in skozi luknje (je namreč mrežasta ograja) se usuva tist pesek dol na mojo parcelo.
uglavnem...že tako ima meter do dva naše parcele...potem pa še vse skupaj postavi prakitnčno na ograjo.
sem jim že rekel, da bom poklical geodeta, da vse še enkrat točno premeri...in kar bo na mojem bodo podirali....samo imajo srečo da nisem p*zda....ne zastopim pač folka kako jim je pomemben vsak meter zemlje....pa imajo dovolj svojega vrta
lol. Sanjaj. Verjetno je sosed odstopil. Bivši sodelovec je vztrajal pri postopku do konca, za nadstrešek 1m od meje. Sosedov razlog, da ne da soglasja je bil, da bo imel manj sonca na parcelo in grd razgled. Na koncu je padlo in je dobil dovoljenje za nadstrešek. Če greš pogledati po dostopnih arhivih podobne primere, so se vsi končali podobno. Jaz sem imel podobna jajca z dovozom, mi je odvetnik rekel, da ne bo nobenega problema, le da bo trajalo. Potem se pa odločiš ali boš čakal par let ali boš zadevo izvedel drugače. Jaz sem problem rešil tako da sem sosedu ponudil za parcelo 5kratnik vrednosti in je prodal in nisem potreboval več soglasja, ker ni bil več mejaš ;)
pri nas so pa starši in sosedje postavili med seboj ograjo...in je postavljena 1-2 metra na našo parcelo....tko je že leta...noben se ni s tem obremenjeval, nam tisti dodatni meter zemlje ne pomeni nič kaj posebnega....vsi pa vemo čigav ta meter je in kam spada.
no in sosed oziroma hčerka od tega soseda je sedaj postavila vrtno lopo...postavila jo je dobesedno 50 cm od ograje...še streha te lope sega čez ograjo....zraven ima en kup peska....kateri je vržen praktično na ograjo in skozi luknje (je namreč mrežasta ograja) se usuva tist pesek dol na mojo parcelo.
uglavnem...že tako ima meter do dva naše parcele...potem pa še vse skupaj postavi prakitnčno na ograjo.
sem jim že rekel, da bom poklical geodeta, da vse še enkrat točno premeri...in kar bo na mojem bodo podirali....samo imajo srečo da nisem p*zda....ne zastopim pač folka kako jim je pomemben vsak meter zemlje....pa imajo dovolj svojega vrta
slovenska klasika. Meni je en sosed rekel da je meja tam kjer je živa meja. Je rekel, da je grmičevje sadil točno na mejo. Mene itak ni motilo, psloh ker je redno obrezoval in za seboj tui pospravil vse na moji strani, je pa on sam klical geodeta in se je izkazalo da je živa meja več kot pol metra na mojem. Sem ga vprašal kdaj je sadil živo mejo in je rekel da v 80ih. Valda se je razraslo od takrat
Zgodovina sprememb…
jabe ::
Sanjaš ti... In potem take bucke prodajas in nekdo ki bi ti rad verjel, po vsej sili verjel, bi sel v razna nagajanja in tožbe in ko bo na koncu izgubil... Ja kurc, kaj pa poslusa enega anonimneza na forumu.
Sanjaš ti... In potem take bucke prodajas in nekdo ki bi ti rad verjel, po vsej sili verjel, bi sel v razna nagajanja in tožbe in ko bo na koncu izgubil... Ja kurc, kaj pa poslusa enega anonimneza na forumu.
Ne nakladaj, če nimaš pojma. PRečekiraj javno dostopne arhive, al pa magari kakega odvetnika vprašaj. Je pa jeba ker se na sodišču zadeve vlečejo. Meni je odvetnik rekel, da se lahko zadeva vleče tudi 10 let. V tem času verjamem, da večina obupa in odstopi.
Sploh se pa ne gre v tako zadevo n apodlagi komentarja na forumu, ampak to urejaš najprej s projektantom in dalje s pravniki, če je potrebno.
Zgodovina sprememb…
ginekk ::
Meni je pa sosed postavil ograjo med mojo parcelo in drugim sosedom, sicer samo par metrov. Ampak ko je drugi sosed rekel "jaz nič ne vem, nisem jaz postavil", sem bil samo WTF kaj dogaja prvemu.
En drugega sta obtoževala, soočit mi ju pa takrat ni uspelo. Ograjo sem vrgel ven.
Sem pa tudi že rabil soglasje, ampak to je bilo za 10cm vogala objekta čez to 4m vplivnega območja mejo in so (spet drugi) sosedje dali brez komplikacij.
Pa poznam ljudi, katerim so sosedi prodali še par metrov njihove parcele. Pač ni bilo označeno, ni bilo ograje. Pa jih je potem novi kupec tožil da je njegovo in so se civilno tožarili n let. Precej neugodno.
En drugega sta obtoževala, soočit mi ju pa takrat ni uspelo. Ograjo sem vrgel ven.
Sem pa tudi že rabil soglasje, ampak to je bilo za 10cm vogala objekta čez to 4m vplivnega območja mejo in so (spet drugi) sosedje dali brez komplikacij.
Pa poznam ljudi, katerim so sosedi prodali še par metrov njihove parcele. Pač ni bilo označeno, ni bilo ograje. Pa jih je potem novi kupec tožil da je njegovo in so se civilno tožarili n let. Precej neugodno.
Invictus ::
Kar se tiče soglasij sosedov, obstaja preprosta formula:
- Povabiš na ogled par ciganov in šiptarjev, da se ti sprehajajo po parceli.
- Ko sosedje vprašajo za kaj se gre, poveš da prodajaš bajto ker ti on non stop teži zaradi tistih soglasij.
- Soglasje je potem ponavadi podpisano takoj, ko prineseš papirje.
- Povabiš na ogled par ciganov in šiptarjev, da se ti sprehajajo po parceli.
- Ko sosedje vprašajo za kaj se gre, poveš da prodajaš bajto ker ti on non stop teži zaradi tistih soglasij.
- Soglasje je potem ponavadi podpisano takoj, ko prineseš papirje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Furbo ::
Kolk je pa vaš vikend od vseh meja?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Glede na to da je parcela cca 18 arov dovolj od vsake meje =)
lol. Sanjaj. Verjetno je sosed odstopil. Bivši sodelovec je vztrajal pri postopku do konca, za nadstrešek 1m od meje. Sosedov razlog, da ne da soglasja je bil, da bo imel manj sonca na parcelo in grd razgled. Na koncu je padlo in je dobil dovoljenje za nadstrešek. Če greš pogledati po dostopnih arhivih podobne primere, so se vsi končali podobno. Jaz sem imel podobna jajca z dovozom, mi je odvetnik rekel, da ne bo nobenega problema, le da bo trajalo. Potem se pa odločiš ali boš čakal par let ali boš zadevo izvedel drugače. Jaz sem problem rešil tako da sem sosedu ponudil za parcelo 5kratnik vrednosti in je prodal in nisem potreboval več soglasja, ker ni bil več mejaš ;)
Ne ni odstopil... hotel je postavit jebeno garažo direktno na meji z našo parclo... IMA PA 25 arov... in mu nismo dali dovoljenja... je šel na sodišče in puhnil... je pa to bilo že 20 let nazaj... No morda je tudi odstopil, ko so mu dopovedali da če ima 25 arov bo težko prepričal sodnika da mora met točno pri naši parceli garažo, sploh ker je 4 metre levo enaki položaj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Glede na to da je parcela cca 18 arov dovolj od vsake meje =)
Ne ni odstopil... hotel je postavit jebeno garažo direktno na meji z našo parclo... IMA PA 25 arov... in mu nismo dali dovoljenja... je šel na sodišče in puhnil... je pa to bilo že 20 let nazaj... No morda je tudi odstopil, ko so mu dopovedali da če ima 25 arov bo težko prepričal sodnika da mora met točno pri naši parceli garažo, sploh ker je 4 metre levo enaki položaj
- ne dajete vi dovoljenja, ampak samo soglasje
- morda lol. niti sam ne ves, torej ne pametuj prevec. Plus prvo nisi opvedal da ima 25 arov. To je pomemben podatek.
Magic1 ::
To da se postavi ograjo/živo mejo čim bolj v sosedovo parcelo, je pa itak nacionalni šport. Čez desetletja pa se izvede uradno prisostvovanje. Če vam to kdo naredi, zahtevajte da podre, ali pa napišita pogodbo za najem. Magar za pavšalni znesek za omejen čas.
Magic
To da se postavi ograjo/živo mejo čim bolj v sosedovo parcelo, je pa itak nacionalni šport. Čez desetletja pa se izvede uradno prisostvovanje. Če vam to kdo naredi, zahtevajte da podre, ali pa napišita pogodbo za najem. Magar za pavšalni znesek za omejen čas.
Zato so soglasja, ampak vecina itak postavi ograjo brez soglasja. Ko sem jaz sosedi omenil za ograjo, je rekla da bi jo ona tudi imela, pa smo se skupaj se zmenili kaksno in smo si celo delili stroske...
- morda lol. niti sam ne ves, torej ne pametuj prevec. Plus prvo nisi opvedal da ima 25 arov. To je pomemben podatek.
Ja in če ima 25 arov... seveda je pomemben podatek zato pač ne govori da VEDNO dobiš soglasje... ker pač to ne drži.
Ja in če ima 25 arov... seveda je pomemben podatek zato pač ne govori da VEDNO dobiš soglasje... ker pač to ne drži.
Saj ne govorim. Rekel sem da dobis, ce sosed nima zares tehtnega razloga. Nauci se brati.
link_up ::
Jaz ga prec vzamem, samo za kakšen Glumping, ne za stalno bivanje.
a potem je boljse sosed 4m stran? :D
In and Out
x3ca ::
Sodec po ETN-ju se zelo zelo malo his proda nad 400k, medtem ko je v LJ in okolici polno oglasov s precej visjimi cenami. Za koliko je potem realno spustit ceno? A je nespodobno prit na ogled hise za 550k in ponudit 400k?
matobeli ::
Točno to je problem našega trga, večina ljudi ki "prodaja" nepremičnino je v resnici ne rabi prodat. Ampak če bo nekdo res dal 550k zanjo jo pa z veseljem prodajo. Zdej, tiste ki so vredne 150k se celo prodajo po 200k ker so pač krediti bili ugodni in ljudje načeloma res rabimo nepremičnino. V cenovnem razredu 400k+ pa ponavadi ni ljudi ki bi z nakupom reševali svoj stanovanjski problem.
Tako da, nespodobno ni, ampak je zelo malo možnosti da jo bodo prodali za toliko nižjo ceno. Pa verjetno bodo padli komentarji v stilu "albanci so mi že včeraj ponujali 450k in to v gotovini!"
Tako da, nespodobno ni, ampak je zelo malo možnosti da jo bodo prodali za toliko nižjo ceno. Pa verjetno bodo padli komentarji v stilu "albanci so mi že včeraj ponujali 450k in to v gotovini!"
Sodec po ETN-ju se zelo zelo malo his proda nad 400k, medtem ko je v LJ in okolici polno oglasov s precej visjimi cenami. Za koliko je potem realno spustit ceno? A je nespodobno prit na ogled hise za 550k in ponudit 400k?
Nesposodobno ni nič, če boš potem zmogel poslušat ko te bo kdo kam poslal ker mu tratiš čas... načeloma pa je tam do 10% dol vsaj ko sem jaz hodil bilo zanimivo...
velikBrokoli ::
Po mojih izkušnjah je velika večina nepremičnin precenjenih za cca 30%. Mislim, da je smiselno vedno ponuditi tam 20-30% manj od ponudbe, ker velika večina ljudi itak nima dovolj kupcev (sploh v 400k+ rangu).