Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi

jabe ::
Nusz-ja ne plačuješ.
Seveda ga oziroma sem ga ves cajt... Sem sla gledat in je pisalo nadlednje: Ni 10, ampak 5 let. Za nazaj ne vracajo, bi pa lahko od danes naprej ne plačevala dokler ne bi 5 let bilo mimo. Torej recimo 2 leti plačuješ, ugotoviš, da ti ne bi bilo treba, nadaljne 3 leta ni treba, ampak za prvi 2 ne dobiš nazaj. Zdaj moram iti pa pogledat, od kdaj je bajta vrisana...
Jaz sem imel v mislih davek od premoženja.
Tu velja oprostitev za investitorje, ki so malo bolj premožni in kupujejo novogradnje: "Davka od premoženja na posest stavb so začasno oproščeni prvi lastniki novih stanovanjskih hiš oziroma stanovanj in garaž, in to za dobo 10 let."
Ja, tega pa res ne placujem. (ce se je, nekaj sem brskala pa pise da je ta zakon razveljavljen). No, bom videla cez par let. Placujem pa NUSZ

LeQuack ::
To, kako se dela z našo slovensko zemljo je kriminal.
Gorenjci dobro vemo, kako je en znan športnik dobil zemljo v znanem turističnem kraju. Zemljo, ki drugače ne bi bila nikoli zazidljiva. Kaj se je zgodilo potem?
Vse skupaj je prodal za miljonček, nakar je drugi lastnik to prodal za 3 miljončke. Komu? Rusu.
Tako si zdaj nek ruski mafijozo lasti nekaj, kar si ne bi smel lastiti NIHČE. Banda pokvarjena!
Zdaj je treba izkoristiti ta čas, ko se lahko Rusom odsvoji nepremičnine.
Quack !

Slopek ::
Gorenjci dobro vemo, kako je en znan športnik dobil zemljo v znanem turističnem kraju. Zemljo, ki drugače ne bi bila nikoli zazidljiva. Kaj se je zgodilo potem?
Vse skupaj je prodal za miljonček, nakar je drugi lastnik to prodal za 3 miljončke. Komu? Rusu.
Tako si zdaj nek ruski mafijozo lasti nekaj, kar si ne bi smel lastiti NIHČE. Banda pokvarjena!
Zdaj je treba izkoristiti ta čas, ko se lahko Rusom odsvoji nepremičnine.
Že res, ampak niso krivi Rusi. Samo Slovenci, al kaj že so ljudje, ki prebivajo v Sloveniji in jo tudi "vodijo", so krivi za to konkretno situacijo, katera verjamem, da ni edina. Znanih pa itak nikoli ne zmanjka. Jih je kot Rusov, haha

OneYellow ::
Narobe. Krivi ste predvsem sami, ker ste nesposobni, da bi isti posel izpeljali tudi sami. :) Kaj pa niste znani športnik. Ali pa se npr. rodili prej. Ali komu drugemu.
Sicer pa na Financah danes pišejo, da je do nominalne rasti cen nepremičnin sicer res prišlo, ampak da je to samo zaradi inflacije in v bistvu rasti cen niti ni nekaj blazno veliko oz. da je le ta bolj navidezna kot realna. Tako da v bistvu je all good. :)
Sicer pa na Financah danes pišejo, da je do nominalne rasti cen nepremičnin sicer res prišlo, ampak da je to samo zaradi inflacije in v bistvu rasti cen niti ni nekaj blazno veliko oz. da je le ta bolj navidezna kot realna. Tako da v bistvu je all good. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OneYellow ()

Slopek ::
Narobe. Krivi ste predvsem sami, ker ste nesposobni, da bi isti posel izpeljali tudi sami. :) Kaj pa niste znani športnik. Ali pa se npr. rodili prej. Ali komu drugemu.
Če povem po pravici, me boli k.... Nikoli nisem verjel v te ustvarjene mehurčke, ampak priznam, da si ga zdaj ustvarjam tudi sam. Zase in za svoje najdražje. Tiste, ki mi hočejo slediti. Govorim torej o družini in še malo širše, pa čeprav je to tudi družina ;).
Ni potrebno, da si znan športnik, ker to ni garancija za preživetje v bodoče. Sem pa bil. Sicer ne znan športnik(pa čeprav sem bil ;)), ampak sem izkusil dovolj, da sem spoznal bistvo vsega. Sem bil pa bolj poznan na drgih področjih in tam osvajal tudi priznanja, a nikoli osvojil olimpijske kolajne, haha....
Pa nič zato...mi ni hudega. Vsekakor se mi godi bolje, kot povprečnem Slovencu ;)
Če zagovarjaš kar kritiziram, je gotovo napaka v tvojem miselnem procesu, a jaz s takimi nazadnjaškimi ljudmi, lahko samo pridobivam, ker zares mi tako mišljenje nosi denar :)
Kaj porečes na to, če sem jaz ta, ki je zaslužil 2 miljončka? Verjetno jih ti ne boš v dveh lajfih, pa vseeno upaš ugovarjati?
Ko te obkrožajo tako enostavni miselni procesi, si lahko rečeš le: LIFE IS GOOD :)))))

matijadmin ::
Davki.
Čeprav v splošnem prepovedovati firmam lastnino stanovanj bi bila neumnost (nekateri se pač ukvarjajo z dejavnostjo oddajanja v najem).
Ne bi pa bila neumnost visoko obdavčiti firme, ki si lastijo stanovanja in jih imajo prazna. Naj raje investirajo v kaj bolj produktivnega.
V Švici v enem zelo znanem mestu ti zlobe kar prodajo stanovanje, če je predolgo prazno. Pa nihče ne zganja histerije o kršenju človekovih pravic niti o zlobnih komunistih.
Glavna težava je neobstoj urbanizma ali smotrnega načrtovanja. Spalna naselja v industrijskih conah, neustrezna infrastruktura, nenazadnje tudi podoba za en ... Ampak, pomembno je da županovi prijatelji gradijo v čimvečjem monopolu.
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matijadmin ()

FireSnack ::
Ma šele začelo se je. Kvalitetna nova stanovanja pod 1 mio bodo čez nekaj let redkost. Kvalitetna rabljena pod 500k ne boš dobil. Junaki zgodbe lastniki 5+ nepremičnin. Poraženci zgodbe tisti z zgolj eno nepremičnino.
Preprodajalec NFT umetnin

enemon ::
Ma šele začelo se je. Kvalitetna nova stanovanja pod 1 mio bodo čez nekaj let redkost. Kvalitetna rabljena pod 500k ne boš dobil. Junaki zgodbe lastniki 5+ nepremičnin. Poraženci zgodbe tisti z zgolj eno nepremičnino.
"Cene nepremičnin nikoli ne morejo pasti." (citirano iz 2007)

Če se na hitro naredi 100k stanovanj v Sloveniji, istočasno pride do recesije in močne obdavčitve praznih stanovanj morda pride do premika cen navzdol. Drugače pa gremo gor še in še in še in še. Torej gremo še gor vsak srednjeročno 5-10 let. Pokupite vse kar se da, zakreditirajte se do smrti ker krediti so skor zastonj.

borut_p ::
Je pa res, da samo metati stevilke naokoli ni pravo merilo. Se spomnim ko sem bil mulc, pa je imel stari placo zdajsnjih 1000eur. Pa je bilo to waw. Zdaj je to skoraj minimalna placa.
Denar je vedno manj vreden, 500k€ zdaj ni isto kot je bilo 10 let nazaj ali cez 10 let naprej.
Se pa firme ze pripravljajo, kako bodo cez nekaj let kupovale nepremicnine iz stecajev - delajo zalogo €€. Tako da ... za navadnega Janeza se pa veliko ne bo spremenilo.

Je pa res, da samo metati stevilke naokoli ni pravo merilo. Se spomnim ko sem bil mulc, pa je imel stari placo zdajsnjih 1000eur. Pa je bilo to waw. Zdaj je to skoraj minimalna placa.
Denar je vedno manj vreden, 500k€ zdaj ni isto kot je bilo 10 let nazaj ali cez 10 let naprej.
Se pa firme ze pripravljajo, kako bodo cez nekaj let kupovale nepremicnine iz stecajev - delajo zalogo €€. Tako da ... za navadnega Janeza se pa veliko ne bo spremenilo.
Glede na trenuten naval in to, kaj vse se proda in da se folk pufa do plafona, kot da recesije ne bo nikoli več, mislim, da bo v naslednjih letih kar pestro.

Lonsarg ::
Tisti ljudje ki so najbolj na udaru da izgubijo službo so ponavadi isti ljudje ki niso kreditno sposodbni, no so seveda tudi izjeme, taki bodo pač prodali hišo da odplačajo kredit in bodo vseeno na profitu, no brainer bi se reklo.
Minimalna deflacija se pa sicer lahko zgodi v prihodnosti ja, ampak bo to dolgoročno zanemarljivo, ker nas najprej čaka cirka 50% inflacija v naslednjih 10 letih.
Minimalna deflacija se pa sicer lahko zgodi v prihodnosti ja, ampak bo to dolgoročno zanemarljivo, ker nas najprej čaka cirka 50% inflacija v naslednjih 10 letih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

matic492 ::
Ne bom trdil da vem kaj bo, ker noben ne ve, ampak obrestne mere imamo negativne že nekaj let, tudi če pride do recesije/deflacije, ta ne bo ista kot je bila včasih, tako da špekuliranje nima smisla.
Mislim pa da se je boljše zapufat v mejah normale, kot pa čakat na padec cen.
Mislim pa da se je boljše zapufat v mejah normale, kot pa čakat na padec cen.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Pat_MaGroin ::
Puf v mejah normale* je 600 eur na mesec. Ni veliko izbire za ta budget :).
*normalen folk v ne-IT branži.

GenZNPC ::
Vsak ki se je zapufal bo profitiral, minimalna plača leta 2030 bo 1500€.
Če vmes izgubi službo in ne bo mogel odplačevati kredita, ne bo ravno profitiral. Ob daljši recesiji pa se zna zgoditi tudi deflacija.
Kako pa bos placeval najemnino?
skibidi

Če vmes izgubi službo in ne bo mogel odplačevati kredita, ne bo ravno profitiral. Ob daljši recesiji pa se zna zgoditi tudi deflacija.
Meni ni treba, imam stanovanjski problem rešen in brez kredita.

Z mojo imava vsak po 1400 eur krede 30 let. Oba vzela max krede čeprav sva imela tudi svoj denar...

Mato989 ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Puf v mejah normale je tam ene max 30% mesecnih prihodkov ce odstejes potne strocke ki jih dobis placane...
Ne pa nek absolutni znesek.
To pomeni ce imas povprecno placo ene 1200neto in 100 malice in 100 regresa je max kredit da je v normali ene 400 na mesec...
Torej ce sta 2 je 800 dobrih... Z 800 na 30 let pa ze dobis ogromno ce si prihranil prej vsaj 25k vsaki seveda
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

jabe ::
2800EUR na mesec je 800kEUR pufa na 30 let. Pa ene 20% ladtne udelezbe je obveznih? To sta pri nas kupovala za milijon?
Drugace pa se strinjam z matotom (se zgodi) - obremenilnost pufa se gleda v relativni cifri ne absolutni. 30% je stevilka, ki se ponavlja v teh urbanih nasvetih. Kreda za nepremicnino naj ne preseze tretjine dohodka. In pa se - nepremicnina naj ne bo drazja od 10letnega dohodka.
Drugace pa se strinjam z matotom (se zgodi) - obremenilnost pufa se gleda v relativni cifri ne absolutni. 30% je stevilka, ki se ponavlja v teh urbanih nasvetih. Kreda za nepremicnino naj ne preseze tretjine dohodka. In pa se - nepremicnina naj ne bo drazja od 10letnega dohodka.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()

ja logično, da se gleda % prihodka. 600 eur je povprečna zmožnost z SLO.
Pa v 30% ne pozabit stet stroškov, ne samo gole najemnine/kredita.
Sicer pa o kupni moci v SLO pove vse moj osebni primer:
6 mesecev sem v LJ gledal 5-sobni penthouse 5 min od Preserca, novogradnja, luksuz ni da ni, prodano za 995.000 eur, 6 mesecev so iskali najemnika za 2500 eur na mesec, pa sem se opogumil in oddal ponudbo za 1000 na mesec in naslednji mesec se selim :). Pa vsak mesec dobi lastnik buteljko od mene :).
Pa v 30% ne pozabit stet stroškov, ne samo gole najemnine/kredita.
Sicer pa o kupni moci v SLO pove vse moj osebni primer:
6 mesecev sem v LJ gledal 5-sobni penthouse 5 min od Preserca, novogradnja, luksuz ni da ni, prodano za 995.000 eur, 6 mesecev so iskali najemnika za 2500 eur na mesec, pa sem se opogumil in oddal ponudbo za 1000 na mesec in naslednji mesec se selim :). Pa vsak mesec dobi lastnik buteljko od mene :).

Hocem povedat to, kaksna sirotinja je Ljubljana, v Zagrebu redno videvam najemne pogodbe za flate/bajte 1500-3500 na mesec, kar se pomoje v Sloveniji sklene 1x na 5 let, ker ni take klientele.

Kako to misliš? Če pa berem nepremičninarje po medijih kako vse samo šopa in se pri nas vse odda in proda še po višji ceni od oglaševane. :) A ni še celo Stoja specializiran za tako (tujo) klientelo? :)

Sam oddajam mojo najboljšo nepremičnino v Ljubljani že vrsto let enemu veleposlaniku in je najemnina lepih 2000€. Upam da ne bo nikoli umrl.

Ok to mu časti služba/država. To so izjeme h katerim lahko prišteješ še kakšen top management, ki je poslan iz tujine. Potem se pa že konča. Kdor mora plačati iz svojega žepa pa glede na slovenski standard nima dovolj globokega žepa za takšne najemnine.

MadMen ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Internet prenese vse... :)

tikitoki ::
Ok to mu časti služba/država. To so izjeme h katerim lahko prišteješ še kakšen top management, ki je poslan iz tujine. Potem se pa že konča. Kdor mora plačati iz svojega žepa pa glede na slovenski standard nima dovolj globokega žepa za takšne najemnine.
FireSnack je laznjivi trol, ki ga ne mores jesno jemati.

Letos mu poteče pogodba. Pomoje se bo dalo stisnit iz tega vsaj 2500€ za naslednjih 5 let.

A to se je zdaj tu zbrala vsa elita, ki je prej napihovala kripto, zdaj pa ko so tam zgubili gredo kupovat še nepremičnine na vrhu balone?
Quack !

endelin ::
Berete da se v ameriki zgodba malo obrača, cene se spuščajo? Višje obrestne mere že malo grizejo. Pa verjetno tudi drugi makroekonomski razlogi
Matthai: si opazil, da cikli pri nepremičninah niso dosti drugačni kot pri kriptu?
Matthai: si opazil, da cikli pri nepremičninah niso dosti drugačni kot pri kriptu?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Berete da se v ameriki zgodba malo obrača, cene se spuščajo? Višje obrestne mere že malo grizejo. Pa verjetno tudi drugi makroekonomski razlogi
Matthai: si opazil, da cikli pri nepremičninah niso dosti drugačni kot pri kriptu?![]()
A so v 2018 padale cene nepremičnin?
Leta 2018 ni skor noben hotel btc za 3k. Leta 2021 je bilo 50k poceni. Isto je s stanovanji. 2015 ni skor noben hotu stanovanja v celovških. Že dve leti kasneje je bilo > x2 zelo ugodno

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::
Po krizi 2008 je prislo do korekcije, ni nobenega razloga, da ne bi prislo do ponovne korekcije. Bo cas pokazal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()

Po koliko pa so bila stanovanja v Celovških dvorih, ko so bile cene v podnu? Takrat se je govorilo, da je tam geto in sami socialci.

Zakaj ne bi? Odlične prometne povezave, Aleja (:P), še lep razlged na gore (dokler niso sezidali 4 stolpnice severno od celovških). Meni se sicer šiška ne dopade samo ne bi rekel, da ne bi živel tam.
Zgodovina sprememb…

IgorCardanof ::
Ce pride do stagflacije, se bo hitro pokazalo, a imamo res "zastonj" kredite sedaj.
Sem 95% preprican, da bomo kot drzava morali resevati vse kreditojemalce sedaj. Tako kot tista scena s svicarskimi franki.
Najprej ti govorijo, da si idiot, ker nisi izkoristil, nato pa jok in stok kako niso vedeli za tveganja in kako so te ostali zlorabili.
Kaj se bo zgodilo, ce dozivimo pravo stagflacijo? Place iste, zivljenski stroski pa nekaj 10% gor.
Sem 95% preprican, da bomo kot drzava morali resevati vse kreditojemalce sedaj. Tako kot tista scena s svicarskimi franki.
Najprej ti govorijo, da si idiot, ker nisi izkoristil, nato pa jok in stok kako niso vedeli za tveganja in kako so te ostali zlorabili.
Kaj se bo zgodilo, ce dozivimo pravo stagflacijo? Place iste, zivljenski stroski pa nekaj 10% gor.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

Kot pravijo, so stanovanja za Levico dom, temeljna družbene infrastruktura, ki bi morala biti namenjena bivanju in socialni varnosti vseh državljanov. "A se trenutno namesto tega spreminjajo v zasebne investicije za bogate: po nekaterih ocenah nepremičninskih agentov je danes že 30 odstotkov vseh nakupov nepremičnin investicijskih."
Poudarjajo, da povečanje povpraševanja po investicijskih nepremičninah vodi v začaran krog razslojevanja, ki temelji na novih "poslovnih priložnostih" za peščico najbogatejših in popolno izključenost vse večjega števila prebivalstva s stanovanjskega trga. "Za vse večje število mladih zato obstajata le še dve možnosti: plačevanje astronomskih najemnin ali doživljenjsko odplačevanje oderuškega kredita. Investitorji se nanje požvižgajo, saj že pri gradnji vse bolj ciljajo na premožnejše kupce, ki želijo nepremičnino kupiti kot investicijo, tudi zato se gradijo takšna stanovanja in tudi zaradi tega se manj gradijo ostale nepremičnine, prav tako pa se s tem dvigujejo cene zemljišč", so prepričani. Hkrati pa po njihovem mnenju visoke cene nepremičnin in gentrifikacija mestnih jeder povzroča tudi selitev na obrobja velikih mest in dalje na podeželje. "S tem se na podeželju ustvarja pritisk po pozidavi kmetijskih zemljišč, zlasti najkvalitetnejših. Reševanja stanovanjskega vprašanja ne smemo več prepuščati stihiji trga. Zagotavljanje primernih stanovanj za vse je naloga države."
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...
Poudarjajo, da povečanje povpraševanja po investicijskih nepremičninah vodi v začaran krog razslojevanja, ki temelji na novih "poslovnih priložnostih" za peščico najbogatejših in popolno izključenost vse večjega števila prebivalstva s stanovanjskega trga. "Za vse večje število mladih zato obstajata le še dve možnosti: plačevanje astronomskih najemnin ali doživljenjsko odplačevanje oderuškega kredita. Investitorji se nanje požvižgajo, saj že pri gradnji vse bolj ciljajo na premožnejše kupce, ki želijo nepremičnino kupiti kot investicijo, tudi zato se gradijo takšna stanovanja in tudi zaradi tega se manj gradijo ostale nepremičnine, prav tako pa se s tem dvigujejo cene zemljišč", so prepričani. Hkrati pa po njihovem mnenju visoke cene nepremičnin in gentrifikacija mestnih jeder povzroča tudi selitev na obrobja velikih mest in dalje na podeželje. "S tem se na podeželju ustvarja pritisk po pozidavi kmetijskih zemljišč, zlasti najkvalitetnejših. Reševanja stanovanjskega vprašanja ne smemo več prepuščati stihiji trga. Zagotavljanje primernih stanovanj za vse je naloga države."
Quack !

To je itak ABC davkov. Čimveč premoženja v cegle, ki jih ne moreš odnest v davčno oazo, potem pa gasa, davek.

Ja samo SDS ne bo tega naredil, ker njihova volilna baza so lastniki vsaj enega stanovanja.
Quack !

kriptobog ::
Pat_MaGroin je izjavil:
Puf v mejah normale je tam ene max 30% mesecnih prihodkov ce odstejes potne strocke ki jih dobis placane...
To pomeni ce imas povprecno placo ene 1200neto in 100 malice in 100 regresa je max kredit da je v normali ene 400 na mesec...
Torej ce sta 2 je 800 dobrih... Z 800 na 30 let pa ze dobis ogromno ce si prihranil prej vsaj 25k vsaki seveda
To gre cez samo ce skrtaris na polno. Ne gres nikamor, ni sopinga, ni vecerij zunaj, kavic, itd. Vseeno ce se obesis. To ni noben lajf potem

Meni ni treba, imam stanovanjski problem rešen in brez kredita.
Moje vprasanje se ni nanasalo na tebe, ampak omenil si, da je problem, ce med kreditom izgubis sluzbo, ker ne bos mogel odplacevati kredita, kljub zavarovanju proti nezmoznosti placevanja do enega leta.
Kako pa potem placujes najemnino, ce izgubis sluzbo? Kaj ti ostane, cesta, sotor, kuca casti?
skibidi

Kot pravijo, so stanovanja za Levico dom, temeljna družbene infrastruktura, ki bi morala biti namenjena bivanju in socialni varnosti vseh državljanov. "A se trenutno namesto tega spreminjajo v zasebne investicije za bogate: po nekaterih ocenah nepremičninskih agentov je danes že 30 odstotkov vseh nakupov nepremičnin investicijskih."To vam govorim tu na forumu ze 4 leta "in a nutshell" - ampak smo sele na zacetku.
Prava kriza bo, ko bo 50% zazidljive in potencialno zazidljive zemlje okoli mest in vasi v lasti institucij in investitorjev. Pol bo tudi hisa v fukovcih 500k ali pa 1100 evrov na mesec najemnine - brez stroskov.
skibidi

Skromni ljudje ne potrebujejo zahodnjaskega potrosnistva in razsipavanja, da so veseli. Imajo pac drugacne prioritete.Pat_MaGroin je izjavil:
To gre cez samo ce skrtaris na polno. Ne gres nikamor, ni sopinga, ni vecerij zunaj, kavic, itd. Vseeno ce se obesis. To ni noben lajf potem
Streha nad glavo in malo dvorisce, vrt nekaterim odtehta tisto kavico v mestu in tedenski soping stvari, ki jih v bistvu ne rabis.
Tudi z 50% se da kupit nepremicnino, ampak odvisno je tudi koliko je 50% to je lahko za nekoga za 500 kavic ali pa 1000 kavic.
skibidi

Malidelničar ::
Po koliko pa so bila stanovanja v Celovških dvorih, ko so bile cene v podnu? Takrat se je govorilo, da je tam geto in sami socialci.
Deljeno 3 od danes![]()
Kdaj je bilo potem res tisto čisto, ultimate dno, katerega leta? 2012 ali 2013?
Kakšen je bil tržni sentiment takrat, če ga primerjamo s sedanjim?
Še nekaj me zanima (za starejše, ki ste dalj časa na svetu/v poslu): ali je današnji sentiment podoben obdobju 2007-2008 torej vrhu prejšnje nepremičninske mrzlice? Kaj je isto, kje so razlike (tudi takrat so ljudje nasankali s krediti in izgubili vse ..... je bilo kasneje po časopisih) ?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()

Invictus ::
Ultimativno dno je bilo 1991.
Od takrat so šle cene samo še gor...
Od takrat so šle cene samo še gor...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x