» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
17 / 597
»»

MrStein ::

A ni prejšnja vlada to ukinila oziroma "izboljšala"?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nekikr ::

To je zelo realnih 5.5%. Po pesimističnem prideš res recimo dol vse do 3%, po optimističnem, ko cena nepremičnine zraste v 30 letih pa komot do 8%, torej imaš spekter 3-8% z upoštevanjem tveganja.

Ne vem a govorim zidu ali nihče več ne prebere niti ene strani nazaj. Če posplošiš vse dogajanje na center Ljubljane potem seveda marsikaj drži. Da bo pa ena hiša v Zabačenem pri Sevnici z leti samo noro pridobivala na vrednosti, pa ni ravno logično, niti trg ne pravi, da je temu tako.

Nižjih davkov skoraj ni več mogoče imeti. Imamo namreč davčno oazo imenovano normirani s.p. kjer je efektivni davek 6%...

Od te davčne oaze ljudje nimajo kaj dosti, ker je normirancev premalo (sem ti pokazal številke, ampak številke nam niso všeč, kajne, bolj palijo parole). Če ima pa Cerar (pa še horda javnih uslužbencev in šolnikov) poleg poslanske plače in plače profesorja še normirani s.p. za razne hudo hude projekte pa to ne pomeni, da je Slovenija davčna oaza, ker je ta krog priviligirancev zelo ozek in zaprt z nekaj izjemami tudi v drugih strokah ampak kot rečeno je teh premalo, da bi se ljudem na splošno to kaj poznalo. In res je, da je ta obdavčitev v posmeh vsem tistim, ki plačujejo "normalne" davke.

3p ::

digitalcek je izjavil:

Si pač ne daš dopovedati. In žal bolj zaupam Financam, kot tvojim izračunom.

Kot napisano in rečeno: v Sloveniji povrneš vložek v 37 letih. Plus nekaj vložkov v belo tehniko...


Seveda bolj verjameš Financam, če pa točijo vodo na mlin kapitala.

Zato tudi že pet let napoveduje krizo jutri, če ne že danes. In že pet let napovedujejo, da bo ECB v naslednjem tromesečju dvignila obrestne mere, zato "kupite zdaj"! Po drugi strani pa so vmes pisarili še o tem, kako teg ne bo mogel požreti vseh stotin stanovanj, ki prihajajo na trg. Zaupanja vreden rumen cajtng, ja. Beri raje slo-tech forum. Tu smo vsaj zabavni. >:D

Ne dvomim, da so finance naredile izračun, ki je maksimalno premaknjen v skladu z agendo: "najemodajalci komaj preživijo, dejansko so dobrotniki, ki rešujejo klošarje s ceste". Izračun verjetno vsebuje tudi stroške kredita, s katerim se bo stanovanje za oddajanje kupilo. Upoštevajo, da najemodajalec pridno plačuje davke. Da zvesto obnavlja stanovanje. Da ima stanovanje mesec na leto prazno. In zanemari, da je po 20 letih stanovanje v mestu praviloma vredno več. Skratka, ja, v najslabšem primeru lahko traja 30 let, da je stanovanje najemnik odplačal. Kar je primerljivo z drugimi evropskimi državami. Ali kot je že nekdo napisal: po, pa recimo 30 letih, imaš 30 najemnin (recimo, da enako kot je stalo stanovanje) in stanovanje, ki je realno najbrž vredno več, kot ob nakupu.

Baje pa je bistveno ugodnejše razmarje denimo v Ukrajini, tako da željni rente, razmislite o nakupu v Kievu.

nekikr je izjavil:


Ne vem a govorim zidu ali nihče več ne prebere niti ene strani nazaj. Če posplošiš vse dogajanje na center Ljubljane potem seveda marsikaj drži. Da bo pa ena hiša v Zabačenem pri Sevnici z leti samo noro pridobivala na vrednosti, pa ni ravno logično, niti trg ne pravi, da je temu tako.


V Zabačenem pri Sevnici ni trga za najem. Kdo pa pri nas najema bajte na taki lokaciji? Se pa tudi proda zelo malo.

digitalcek je izjavil:


In tebi bo 30% normalno? Čez tri leta pa zelo verjetno ne dosti manj kot 40-50%?


Seveda. Saj je tudi dohodninska stopnja za prihodke preko 20k letno 34%. Zakaj bi naj bilo rentništvo cenejše od dela?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

nekikr ::

V Zabačenem pri Sevnici ni trga za najem. Kdo pa pri nas najema bajte na taki lokaciji? Se pa tudi proda zelo malo.

Nihče, saj v tem je problem. Povprečen Janez s povprečno plačo si domišlja, da mu pripada stanovanje ali hiša v centru Ljubljane. Ker si tega ne more privoščiti potem išče razne krivce, benti nad Prekleto Državo, voli Levico in zahteva višje davke za vse, ki imajo več od njega. Pozablja pa, da absolutno nikjer na svetu v centru največjih mest ne živijo reveži (brezdomci ja, reveži ne). Zakaj bi bila Slovenija pri tem izjema? Zakaj je tako hudo narobe, če bi temu povprečnemu Janezu povedali, da s svojo povprečnostjo ne more živeti na Trubarjevi ulici v Ljubljani, če ni ravno kaj podedoval tam in naj gre pač 30km stran? A John s 30k$ letnega prihodka živi na Manhattnu ali izgublja čas na podzemni vsak dan?
Pa da ne bo narobe razumljeno, jaz sem tudi za idealni, romantični svet, kjer imamo vsi enako, torej vsi eno lepo hiško na obali, tik ob morju, na hribčku, ob potočku, s pogledom na Karavanke in Triglav, brez sosedov daleč okoli a z vso infrastrukturo in storitvami na dosegu peš poti, pa dobrim kafičem s prijazno kelnarco. Ampak svet ni tak. Niti ni tak, da bi si vsi lahko privoščili center Ljubljane.
To ni politično korektno? Grow the fuck up.

poweroff ::

Kot rečeno. Normirani s.p.ji so bili v osnovi namenjeni nečemu drugemu, zdaj pa jih na veliko izkoriščajo lastniki stanovanj, katerih dodana vrednost slovenskemu gospodarstvu je enaka natanko nič, ki prispevajo natanko nič inovacij in ki praviloma ne zagotavljajo pritoka svežega kapitala iz tujine.

Pravi steber slovenskega gospodarstva. :))

nekikr je izjavil:

naj gre pač 30km stran

Ker niti 60 km stran niso normalne cene stanovanj.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

mat xxl ::

3p je izjavil:



Joj, ste absurdni s tem točenjem vode na svoj mlin.

Price to rent ratio se računa s strani najemnika / kupca, ki mu je vseeno koliko od plačane najemnine mora najemodajalec kihniti za davke. Pri nas je v Lj zadnjo desetletje bilo razmerje nekako takšno, da je najemodajalec v 20-tih letih "odplačal" stanovanje. Po numbeu je price-to-rent ratio za avstrijska mesta okoli 30, kar bi pomenilo, da bi bila najemnina socialističnega dvosobnega stanovanja v Lj ~500 evrov. Cene najemnin običajno sledijo cenam stanovanj z zakasnitvijo...

Pri razmerju, ki bi ga radi videli najemodajalci, bi bilo najemniku enako drago, ali vzame kredit na 10 let in enako stanovanje kupi, ali pa ga 10 let najema. Komu pa bi pri teh cenah oddajali? Revežem, ki nimajo za polog (za kredit), bebcem, in veleposlanikom (in drugim, ki ne plačajo iz lastnega žepa).

Nekdo, ki v Lj kupi stanovanje pri 40-tih bo torej pri 60-tih stanovanje odplačal za podobno ceno, kot bi ga najemal. Po tem bo naslednjih 20 let v njem živel brez najemnine.

O kaki beli tehniki pa ti govoriš? A o tisti, ki je ostala za umrlo teto, pa vam jo je bilo škoda vreči iz stanovanja? >:D (Resno: ne vem, odkod se je pri nas prijela neumnost, da se stanovanja tudi za dolgoročni najem oddajajo skoraj izklučno opremljena.


Poglej, če je vse tako oh in sploh, ne vem, kaj potem jamraš, pojdi na banko po kredit in v 20 letih odplačaj stanovanje, če je res tako OK razmerje, potem pa delaj v njem, kar želiš, očitno si našel WAY za vse one, ki so sicer prisiljeni najemati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Mato989 ::

Ker niti 60 km stran niso normalne cene stanovanj


Normalna cena stanovanja je to za katero je nekdo pripravljen prodat drug pa kupit...

Vasi socialisticni poizkusi ko bi obstajala normalna cena za vse so neumnost...

Za mene je normalna cena 200 evrov na m2 za tebe tudi?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk ::

Spravte se obnovit eno stanovanje pa pol filozofirajte kako bi morala bit stanovanja poceni.
To mislim za stanovanja, ki so 60 km iz Ljubljane in še zmeraj "draga". V centru Ljubljane to seveda ni pomembno, tam niso draga zaradi malo dražjega laminata.

nekikr ::

Ker niti 60 km stran niso normalne cene stanovanj.

Normalne po vaši levičarski logiki, ki jo je nekdo zgoraj opisal, da bi moral tako stanovanje odplačati z nekaj plačami? Ne, to pa niso, res je. Pojdi na google maps in potegni 30, 40, 50 in 60 kilometrov krog iz Ljubljane. Potem pa nepremicnine.net in gasa. Za 150k najdeš stvari kolikor hočeš, se pravi 75k na osebo "kredita".
Problem je ta naša uravnilovka, ki jo tako vneto zagovarjate. In zaradi nje smo uspešno prebrodili trailer park scenarij, kar je super, ampak smo uravnilovko postavili na letvico, kjer naj bi vsakomur pripadalo vsaj eno stanovanje v centru Ljubljane in po tem podatku se meri "uspešnost" nepremičninskega trga. Potem pa stara dobra formula: če ne dela, dvigni davke. Še ne dela, dvigni davke še bolj. Še kar ne dela? Hihi, saj veš, kaj ti je storiti :)

Invictus ::

Če se že razburjate kako draga stanovanja so pri nas, poglejte Munchen.

3 sobno stanovanje od 800k naprej. Plače so pa recimo x2 tukaj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zavajon ::

3p je izjavil:

Pri nas je v Lj zadnjo desetletje bilo razmerje nekako takšno, da je najemodajalec v 20-tih letih "odplačal" stanovanje.

Kako je prišel do te številke? Ali je stanovanje kupil na kredit? Je dobil 100% kredit? Če je namreč stanovanje kupil z lastnim denarjem delno ali v celoti, je moral odšteti še izgubljen donos na kapital v teh 20 letih. Tudi če je ta 3% letno, se v tem času kar pozna.

Smurf je izjavil:

Sej trenutno je precej znano, da so trenutno najemnine precej nizke glede na ceno nepremicnin. Zato je tudi letos marsikdo prodal nepremicnino, kljub temu, da je pred tem imel v tej nepremicnini vrsto let podnajemnike.

Verjamem, podobno je bilo 2007. Najemnin pač ne moreš poljubno višati, čeprav nekateri na tem forumu trdijo, da lahko. Dohodki najemnikov so pač taki kakršni so, če se jim najemnina preveč poviša, se bodo preselili. "Najemnik je plaha ptica", kot bi rekel Arhar ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

3p ::

nekikr je izjavil:

Povprečen Janez s povprečno plačo si domišlja, da mu pripada stanovanje ali hiša v centru Ljubljane. Ker si tega ne more privoščiti potem išče razne krivce, benti nad Prekleto Državo, voli Levico in zahteva višje davke za vse, ki imajo več od njega. Pozablja pa, da absolutno nikjer na svetu v centru največjih mest ne živijo reveži (brezdomci ja, reveži ne). Zakaj bi bila Slovenija pri tem izjema? Zakaj je tako hudo narobe, če bi temu povprečnemu Janezu povedali, da s svojo povprečnostjo ne more živeti na Trubarjevi ulici v Ljubljani, če ni ravno kaj podedoval tam in naj gre pač 30km stran? A John s 30k$ letnega prihodka živi na Manhattnu ali izgublja čas na podzemni vsak dan?


Naredi domačo nalogo. Povprečna plača na Manhattnu je $3000 tedensko. John 30k letno zasluži petino toliko kot njegovi would-be sosedi. Seveda ne bo živel tam. Čeprav... S takim prihodkom (pa še precej višjim) je upravičen do NYCHA stanovnja, ki si ga bo morda celo lahko privoščil. Janez s čertino povprečnih ljubljanskih prihodkov (torej okoli 400€) niti ne razmišlja o stanovanju v centru Ljubljane. Mu je jasno, da si jih ne bo mogel privoščiti. Čeprav... možno, da spi skupaj z 6 drugimi delavci v najetem stanovanju medtem ko gradi elitno novogradnjo.
In ne, ta janez ni problem. Vsem nam je jasno, celo levim, da je količina prostora v centru ljubljane omejena in cena določena le s količino interesentov, ki bi tam radi živeli, in imajo dovolj pod palcem. Teh je mogoče dovolj za to, da imate kilometerski center okoli tromostovja, ker si elitna stanovanja prodajate drug drugemu po 10k/m2. Ni hude drame, čeprav bi se tudi o tem dalo razpravljati. Če pa si nadpovprečni Janez (en se je prej tu javil) ne more privoščiti stanovanja največ par km od obvoznice (recimo v udobni razldalji za kolesarjenje do šihta), je pa to velik problem. In ni nobenega razloga, da je tako.

In ne poskušaj pa primerjati Ljubljane z Manhattanom, prosim te lepo no. Ljubljana je po velikosti in pomembnosti v Evropi primerljiva, če ostaneva v ZDA, s kako Wichito. S tem da so plače v Wichiti (bruto seveda) slabih 2x višje, stanovanja pa se prodajajo po $1200 m2.

In ja, lubček zlati, v teh časih je še kako prekleto politično korektno misliti primarno na svojo tazadnjo in lagodno življenje na kapitalski renti, ne pa tudi na korist skupnosti. Tako da, ja, "grow the fuck up", in poskusi razmišljati mimo trenutno "predpisanih" tirnic.

mat xxl je izjavil:


Poglej, če je vse tako oh in sploh, ne vem, kaj potem jamraš, pojdi na banko po kredit in v 20 letih odplačaj stanovanje, če je res tako OK razmerje, potem pa delaj v njem, kar želiš, očitno si našel WAY za vse one, ki so sicer prisiljeni najemati.


Ne morem verjeti, da je debata tule tak vrtec. A iz tega, ker mislim, da bi morala biti stanovanj bolj dostopna, predvidevaš, da kupujem ali da sem v najemu? ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

zavajon ::

jernejl je izjavil:


Bravo! Ampak žal Mato tega ne bo razumel :(

3p ::

Mato989 je izjavil:

Normalna cena stanovanja je to za katero je nekdo pripravljen prodat drug pa kupit...


No, zdaj pa mi razloži, kolikšna bo zate normalna cena zdravila, za hudo a ozdravljivo bolezen X, če jo jutri stakneš?

Utk ::

S tem da so plače v Wichiti (bruto seveda) slabih 2x višje, stanovanja pa se prodajajo po $1200 m2.

Ponudi tisto stanovanje Slovencu s 1800 evri plače pa se bo zmrdoval nad tlemi, stenami, izolacijo, vsem. Poleg tega, če je tam več prostora, so stanovanja lahko cenejša. Plače nimajo nič s tem.

zavajon ::

Invictus je izjavil:

Če se že razburjate kako draga stanovanja so pri nas, poglejte Munchen.

ah, saj lahko gledaš tudi Pariz, London, New York, Tokio,... skratka vsako z Ljubljano primerljivo mesto :D

nekikr ::

Ostalo je samo bluz, ker ne upotavaš nobenih podatkov kot surovo plačo, ampak recimo:
Če pa si nadpovprečni Janez (en se je prej tu javil) ne more privoščiti stanovanja največ par km od obvoznice (recimo v udobni razldalji za kolesarjenje do šihta), je pa to velik problem. In ni nobenega razloga, da je tako.

V udobni razdalji za kolesarjenje do šihta. Torej 10km max? A sploh veš kako majhna je Ljubljana in kako majhen je ta krog 10km? Neko paralelo potegni z drugimi večjimi mesti in ne bo prav nič drugače kot pri nas. To je za višji srednji sloj. Se pravi da imata oba partnerja tak standar.
Je pa jeba pri nas, da imamo zaradi uravnilovke praktično vsi isto plačo +-/ 200€. Morda bi se levičarji lahko raje borili za to, da bi bil večji razpon in da bi srednji sloj in višji srednji sloj lažje kupila te dražje stvari. Ne pa zdaj, ko imamo reveže, malo manj reveže, potem pa že tiste pri javnem koritu. Vmes pa nič.

3p ::

zavajon je izjavil:

3p je izjavil:

Pri nas je v Lj zadnjo desetletje bilo razmerje nekako takšno, da je najemodajalec v 20-tih letih "odplačal" stanovanje.

Kako je prišel do te številke? Ali je stanovanje kupil na kredit? Je dobil 100% kredit? Če je namreč stanovanje kupil z lastnim denarjem delno ali v celoti, je moral odšteti še izgubljen donos na kapital v teh 20 letih. Tudi če je ta 3% letno, se v tem času kar pozna.


Ja, v teoriji je to res, ampak:
-Pri nas skoraj ni bilo bolj donosne investicije kot nepremičnine, v zadnjih 20 letih. Tako da izgubljenega donosa ni bilo.
-Večina naših najemnikov ne najema, ker so se za tri leta preselili v podružnico korporacije na drugi strani širne dežele, ampak najemajo, ker nimajo. Nimajo donosa na kapital. Mogoče, ko so v najemu, vozijo namesto Megana Golfa.

S stališča najemodajalca pa razumem. Kaj vse bi lahko s tem denarjem. Lahko bi leta 1975 kupil delnice Appla. Donos! Lahko pa bi pred dobrim letom kupil bitkojne. Pa kaj kapital. Izgubljene priložnosti je tudi treba všteti. Pa še kaj.

Mato989 ::

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Normalna cena stanovanja je to za katero je nekdo pripravljen prodat drug pa kupit...


No, zdaj pa mi razloži, kolikšna bo zate normalna cena zdravila, za hudo a ozdravljivo bolezen X, če jo jutri stakneš?


Odvisno ce bi lahko dedicu zapustil zpiz denar in zzzs denar bi morda raje unrl kot pa nasilno se ohranjal preko zdravila pri lajfu... Samo te izbire mi ne date socialisti ker ne morem kontrolirat bruta 2
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

zavajon ::

3p je izjavil:

zavajon je izjavil:

3p je izjavil:

Pri nas je v Lj zadnjo desetletje bilo razmerje nekako takšno, da je najemodajalec v 20-tih letih "odplačal" stanovanje.

Kako je prišel do te številke? Ali je stanovanje kupil na kredit? Je dobil 100% kredit? Če je namreč stanovanje kupil z lastnim denarjem delno ali v celoti, je moral odšteti še izgubljen donos na kapital v teh 20 letih. Tudi če je ta 3% letno, se v tem času kar pozna.


Ja, v teoriji je to res, ampak:
-Pri nas skoraj ni bilo bolj donosne investicije kot nepremičnine, v zadnjih 20 letih. Tako da izgubljenega donosa ni bilo.
-Večina naših najemnikov ne najema, ker so se za tri leta preselili v podružnico korporacije na drugi strani širne dežele, ampak najemajo, ker nimajo. Nimajo donosa na kapital. Mogoče, ko so v najemu, vozijo namesto Megana Golfa.

S stališča najemodajalca pa razumem. Kaj vse bi lahko s tem denarjem. Lahko bi leta 1975 kupil delnice Appla. Donos! Lahko pa bi pred dobrim letom kupil bitkojne. Pa kaj kapital. Izgubljene priložnosti je tudi treba všteti. Pa še kaj.


No, najbrž so bile bolj donosne investicije kot nepremičnine, se je pa to izkazalo kot relativno dobra naložba. Res je, da ni treba upoštevati investicije v bitcoine, nakup delnic Googla leta 1997, kakor tudi ni treba upoštevati tega, da ti lahko stanovanje pogori ali pa da si predčasno umrl. Seveda je vse odvisno od nekih verjetnosti, ampak zato se vzame za osnovo statistično najverjetnejše scenarije.

Večina najemnikov pri nas so res najemniki, ker nimajo, ampak večina tistih, ki kupuje 60 m2 stanovanja v 50 let starih blokih (bojda se takih največ prodaja) so tisti, ki dobijo kredita le za 50% vrednosti stanovanja, ostalo pa napraskajo od babic in stricev. In ti strici ter babice so se s tem odpovedali donosu na svoj kapital, dokler jim dotični dolga ne vrne. Če ga sploh kdaj.

So pa tudi drugi najemniki. Npr. jaz, ki plačujem najemnino, ki je pol nižja od donosa mojega kapitala v vrednosti stanovanja, ki ga najemam. Vem, da sem v teh krajih bolj redka sorta, ampak po svetu je takšno kalkuliranje običajno.

Furbo ::

Zanimivo in malce scary je brati vse utemeljitve delomrznežev, zakaj in kako pobrati stanovanja drugim.

Pa bomo spet v komunizmu kmalu zaradi takih bedakov, potem bomo pa vsi v riti, goriva ne bo, elektrike ne bo del dneva zaradi 'redukcij', uvoženo sadje in pralni prašek bosta luksuz..

..ampak bo pa par kretenov srečnih, ker bodo pobrali par pridnim vse premoženje. In vse bo krasno, dokler nakradenega ne bo (spet) zmanjkalo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

3p ::

zavajon je izjavil:

So pa tudi drugi najemniki. Npr. jaz, ki plačujem najemnino, ki je pol nižja od donosa mojega kapitala v vrednosti stanovanja, ki ga najemam. Vem, da sem v teh krajih bolj redka sorta, ampak po svetu je takšno kalkuliranje običajno.


Pošteno, ker to je edini način, ko se najem splača. Pri nas pa velja neka fama, da se najem splača, ker lahko kupiš večji avto in novejši iphone. (investiraš/varčuješ pa ne)

Furbo je izjavil:

Zanimivo in malce scary je brati vse utemeljitve delomrznežev, zakaj in kako pobrati stanovanja drugim.


Ne vem, kdo bo komu kaj pobral?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

3p ::

nekikr je izjavil:


V udobni razdalji za kolesarjenje do šihta. Torej 10km max? A sploh veš kako majhna je Ljubljana in kako majhen je ta krog 10km? Neko paralelo potegni z drugimi večjimi mesti in ne bo prav nič drugače kot pri nas.


Krog velik za približno en Dunaj. Ki ima približno za eno Slovenijo prebivalcev.

Invictus ::

3p je izjavil:


No, zdaj pa mi razloži, kolikšna bo zate normalna cena zdravila, za hudo a ozdravljivo bolezen X, če jo jutri stakneš?

Zato obstaja zdravstveno zavarovanje.

Še nisem slišal za stanovanjsko zavarovanje, ki ti kupi stanovanje, ko ga rabiš >:D.

Kakšen butast primer...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

3p ::

Invictus je izjavil:

3p je izjavil:


No, zdaj pa mi razloži, kolikšna bo zate normalna cena zdravila, za hudo a ozdravljivo bolezen X, če jo jutri stakneš?

Zato obstaja zdravstveno zavarovanje.

Še nisem slišal za stanovanjsko zavarovanje, ki ti kupi stanovanje, ko ga rabiš >:D.

Kakšen butast primer...


Ja, ampak zdravstveno zavarovanje je čisti komunizem (vprašaj Trumpa in kompanijo). Razmišljaj izven komunajzarskih okvirov, ali pa pomisli, da zavarovalnica tega zdravila (še) ne krije. Koliko je prava cena?

Hmm. Stanovanjsko zavarovanje... mogoče pa si na sledi nečemu... ti komunajz ti.

nekikr ::

3p je izjavil:

nekikr je izjavil:


V udobni razdalji za kolesarjenje do šihta. Torej 10km max? A sploh veš kako majhna je Ljubljana in kako majhen je ta krog 10km? Neko paralelo potegni z drugimi večjimi mesti in ne bo prav nič drugače kot pri nas.


Krog velik za približno en Dunaj. Ki ima približno za eno Slovenijo prebivalcev.

Čemu potem taka želja po kraji lastnine drugih in ne pritisk na odločevalce, da se zagotovijo ustrezne gradbene površine?

Mato989 ::

3p je izjavil:

Invictus je izjavil:

3p je izjavil:


No, zdaj pa mi razloži, kolikšna bo zate normalna cena zdravila, za hudo a ozdravljivo bolezen X, če jo jutri stakneš?

Zato obstaja zdravstveno zavarovanje.

Še nisem slišal za stanovanjsko zavarovanje, ki ti kupi stanovanje, ko ga rabiš >:D.

Kakšen butast primer...


Ja, ampak zdravstveno zavarovanje je čisti komunizem (vprašaj Trumpa in kompanijo). Razmišljaj izven komunajzarskih okvirov, ali pa pomisli, da zavarovalnica tega zdravila (še) ne krije. Koliko je prava cena?

Hmm. Stanovanjsko zavarovanje... mogoče pa si na sledi nečemu... ti komunajz ti.



Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat... To je tisto problemazicno tako pri zpizu kot zzzs
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Invictus ::

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat... To je tisto problemazicno tako pri zpizu kot zzzs

Nisi zaposlen, pa ti ni treba plačevati. Kakšen komunizem ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

3p ::

Mato989 je izjavil:

Odvisno ce bi lahko dedicu zapustil zpiz denar in zzzs denar bi morda raje unrl kot pa nasilno se ohranjal preko zdravila pri lajfu... Samo te izbire mi ne date socialisti ker ne morem kontrolirat bruta 2


Palamudiš. Bolezen je ozdravjiva. Pozabi zavarovalnico. Povej, koliko je tržna cena.

Mato989 ::

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat... To je tisto problemazicno tako pri zpizu kot zzzs

Nisi zaposlen, pa ti ni treba plačevati. Kakšen komunizem ?!?!?!


To je enako kot rect odjavi tv pa ne placas pro plusa... Jaka izbira... Kot bi rekel umri pa ne rabis fleta in hrane pa si resen
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

3p ::

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat...


Imaš imaš. Odrečeš se državljanstvu, pa te nihče ne bo silil.

Mato989 ::

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Odvisno ce bi lahko dedicu zapustil zpiz denar in zzzs denar bi morda raje unrl kot pa nasilno se ohranjal preko zdravila pri lajfu... Samo te izbire mi ne date socialisti ker ne morem kontrolirat bruta 2


Palamudiš. Bolezen je ozdravjiva. Pozabi zavarovalnico. Povej, koliko je tržna cena.


Taksna kot jo nekdo placa simpl kot pri fletih... Vedno mora nekdo za to ceno pripravljen kupit in prodat osnpva svobodnega trga

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat...


Imaš imaš. Odrečeš se državljanstvu, pa te nihče ne bo silil.


Pokazi mi zemljo kamor lahko grem brez drzavljanstva in zivim svobodno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

3p ::

Mato989 je izjavil:

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Odvisno ce bi lahko dedicu zapustil zpiz denar in zzzs denar bi morda raje unrl kot pa nasilno se ohranjal preko zdravila pri lajfu... Samo te izbire mi ne date socialisti ker ne morem kontrolirat bruta 2


Palamudiš. Bolezen je ozdravjiva. Pozabi zavarovalnico. Povej, koliko je tržna cena.


Taksna kot jo nekdo placa simpl kot pri fletih... Vedno mora nekdo za to ceno pripravljen kupit in prodat osnpva svobodnega trga


Ja, ampak prodajalec ve, da ti zdravilo rabiš. In v zemljiški knjigi je preveril, koliko so vredni tvoji fleti. Recimo, pol milijona. Koliko je vredno zdravilo? In ali je zdaj še prav, da vse prepustimo trgu? >:D

jukoz ::

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat... To je tisto problemazicno tako pri zpizu kot zzzs


Sicer je malo mimo da ste not privlekli zdravstveno zavarovanje, ampak tudi tu bo bolj slaba izbira - kako je deregulacija cen goriv delovala na cene goriva? Je v Lendavi bencin sedaj kaj cenejši?

Kako je bilo že z dodatkom pri zavarovanju za mlade voznike? Vse zavarovalnice so ga uvedle. Plačevanje prilivov na bančni račun za pravne osebe - vse banke isto.

Gremo naprej? POP TV ni več zastoj - prav tako ni Planet itd. In Simobil mi je podražil internet za 1 eur, kljub temu da TVja sploh nimam naročenega =)

In kaj mislite da bo pri zdravstvenem in pokojninskem zavarovanju? Dodatke za rizično življenje (kajenje, alkohol, droge, sex, vse oblike športa, vožnja z avtom, ...) bodo uvedle vse zavarovalnice, dodatek za zadrževanju v kraju s slabim zrakom (LJ, MB, Trbovlje, ...)... Živiš v Halozah - dodatek za oddaljenost od ustrezne zdravstvene ustanove =)

Dokler imamo 3 zavarovalnice, 5 ponudnikov goriva, 3 telekome, 6 bank, ... bodo šle cene samo gor. Velikega, konkurenčnega ponudnika iz tujine pa ne bo, ker smo premajhen trg. Rešilo bi nas samo to, da bi se lahko npr zdravstvo zavaroval v npr DE ali FR oz nekje v EU. Do tja je pa še daleč. Pa tudi, praksa s Hofer ponudbami v Slo in AT kaže, da bomo pa nategnjeni s strani tujega podjetja =)

Mato989 ::

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Odvisno ce bi lahko dedicu zapustil zpiz denar in zzzs denar bi morda raje unrl kot pa nasilno se ohranjal preko zdravila pri lajfu... Samo te izbire mi ne date socialisti ker ne morem kontrolirat bruta 2


Palamudiš. Bolezen je ozdravjiva. Pozabi zavarovalnico. Povej, koliko je tržna cena.


Taksna kot jo nekdo placa simpl kot pri fletih... Vedno mora nekdo za to ceno pripravljen kupit in prodat osnpva svobodnega trga


Ja, ampak prodajalec ve, da ti zdravilo rabiš. In v zemljiški knjigi je preveril, koliko so vredni tvoji fleti. Recimo, pol milijona. Koliko je vredno zdravilo? In ali je zdaj še prav, da vse prepustimo trgu? >:D

Zakaj pa ni vredu... Saj ga je on naredil... Pac bom umrl pa kaj. To itak bomo prej ali slej... Niti najvecji bogatasi preteklih dni niso vec zivi...

Ampak za razliko od tega da jaz ne dobim zdravila mi socialisticna drzava pobere se zpiz in zdr in mi ne vrne ker nisem crpal...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mr.B ::

Mato989 je izjavil:

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Normalna cena stanovanja je to za katero je nekdo pripravljen prodat drug pa kupit...


No, zdaj pa mi razloži, kolikšna bo zate normalna cena zdravila, za hudo a ozdravljivo bolezen X, če jo jutri stakneš?


Odvisno ce bi lahko dedicu zapustil zpiz denar in zzzs denar bi morda raje unrl kot pa nasilno se ohranjal preko zdravila pri lajfu... Samo te izbire mi ne date socialisti ker ne morem kontrolirat bruta 2

Sej lahko delaü kot SP, in plaöujeü minimalne prispevke, ostalo pa dajaš v privatne pokojninske stebre. Če se ti vse podere, smo še vedno socialna država da te ne bomo pustili umreti na cesti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Invictus ::

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat...


Imaš imaš. Odrečeš se državljanstvu, pa te nihče ne bo silil.

Saj te nihče ne sili v službo. Služba je prostovoljna odločitev.

Lahko živiš čisto off grid. Države sploh ne briga, kaj ti počneš, dokler ne počneš problemov drugim državljanom.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

facepalm ::

Invictus je izjavil:

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat...


Imaš imaš. Odrečeš se državljanstvu, pa te nihče ne bo silil.

Saj te nihče ne sili v službo. Služba je prostovoljna odločitev.

Lahko živiš čisto off grid. Države sploh ne briga, kaj ti počneš, dokler ne počneš problemov drugim državljanom.

In dokler se ne prezivljas, brez da bi dal kos pogace drzavi.

Mato989 ::

Invictus je izjavil:

3p je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Ni komunizem zdr. Zavarovanje... Komunizem je da nimas opcije izbirat...


Imaš imaš. Odrečeš se državljanstvu, pa te nihče ne bo silil.

Saj te nihče ne sili v službo. Služba je prostovoljna odločitev.

Lahko živiš čisto off grid. Države sploh ne briga, kaj ti počneš, dokler ne počneš problemov drugim državljanom.


To sploh ni res ker ce me dobijo da delam dobim kazen
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Smurf ::

zavajon je izjavil:


Večina najemnikov pri nas so res najemniki, ker nimajo, ampak večina tistih, ki kupuje 60 m2 stanovanja v 50 let starih blokih (bojda se takih največ prodaja) so tisti, ki dobijo kredita le za 50% vrednosti stanovanja, ostalo pa napraskajo od babic in stricev. In ti strici ter babice so se s tem odpovedali donosu na svoj kapital, dokler jim dotični dolga ne vrne. Če ga sploh kdaj.

Jap, 60m^2 stanovanja, ki so 50 let stara se pa v LJ dobi ze tam za ene 120kEUR. Kar je pa ze cisto dostopno z 2 povprecnima placama v LJ.

zavajon je izjavil:


Verjamem, podobno je bilo 2007. Najemnin pač ne moreš poljubno višati, čeprav nekateri na tem forumu trdijo, da lahko. Dohodki najemnikov so pač taki kakršni so, če se jim najemnina preveč poviša, se bodo preselili. "Najemnik je plaha ptica", kot bi rekel Arhar ;)

Mislim, da je vzrok bl v tem, da se cena najemnin prilagaja pocasneje kot prodaja neprimicnin (ker imas ponavadi vsaj 1, ce ne vec letno pogodbo). Dosti najemodajalcev niti ni toliko na tekocem s ceno najemnin. Si upam staviti, da ce bodo ostale cene nepremicnin take kot so sedaj, se bodo najemnine se podrazile.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

3p ::

Smurf je izjavil:


Jap, 60m^2 stanovanja, ki so 50 let stara se pa v LJ dobi ze tam za ene 120kEUR. Kar je pa ze cisto dostopno z 2 povprecnima placama v LJ.



Pred tremi leti si dobil, ja. Po nakupu pa vložil še kakih 30k v prenovo, da si stanovanje potegnil iz 1970. Zdaj dodaj še rast v zadnjih treh letih...

zavajon ::

Najemnine nekako držijo korak s cenami nepremičnin, vendar kot praviš z zamudo in po mojem nekoliko bolj "polikano". Npr. 2007 najemnine niti približno niso rasle toliko kot cene, prav tako se 2015 (oz. tam nekje), ko so cene padle, najemnine niso opazno znižale. Vzrokov za to je seveda več, največji je najbrž v tem, da najemodajalci ne sledijo ažurno trendom na trgu. In če imajo "dobrega najemnika", si tudi ne upajo kar dražiti, ker se bojijo, da bi lahko za določen čas ostali brez najemnika.

zavajon ::

Smurf je izjavil:

Jap, 60m^2 stanovanja, ki so 50 let stara se pa v LJ dobi ze tam za ene 120kEUR. Kar je pa ze cisto dostopno z 2 povprecnima placama v LJ.

Na hitro sem naredil iskanje po nepremicnine.net za stanovanja v Ljubljani 60-70 m2 in med 294 zadetki sta 2 pod 120.000, 34 jih je pod 150.000. Tako da...

Mato989 ::

zavajon je izjavil:

Smurf je izjavil:

Jap, 60m^2 stanovanja, ki so 50 let stara se pa v LJ dobi ze tam za ene 120kEUR. Kar je pa ze cisto dostopno z 2 povprecnima placama v LJ.

Na hitro sem naredil iskanje po nepremicnine.net za stanovanja v Ljubljani 60-70 m2 in med 294 zadetki sta 2 pod 120.000, 34 jih je pod 150.000. Tako da...


Torej se da
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Smurf ::

zavajon je izjavil:

Smurf je izjavil:

Jap, 60m^2 stanovanja, ki so 50 let stara se pa v LJ dobi ze tam za ene 120kEUR. Kar je pa ze cisto dostopno z 2 povprecnima placama v LJ.

Na hitro sem naredil iskanje po nepremicnine.net za stanovanja v Ljubljani 60-70 m2 in med 294 zadetki sta 2 pod 120.000, 34 jih je pod 150.000. Tako da...

Moras racunati, da se prodajo vseeno za nekoliko nizjo ceno (recimo cca 10%).

facepalm ::

Torej tisti, ki se peesdijo cez astronomske cene nepremicnin v LJ,imajo v mislih tocno dolocene lokacije (standard) ali niti ne kupujejo in ne poznajo dejanskega stanja na trgu?
Ker po tej temi sodec, v LJ ni nepremicnine pod 3k-4k€/m2.

digitalcek ::

3p je izjavil:


Seveda bolj verjameš Financam, če pa točijo vodo na mlin kapitala.

Ne dvomim, da so finance naredile izračun, ki je maksimalno premaknjen v skladu z agendo: "najemodajalci komaj preživijo, dejansko so dobrotniki, ki rešujejo klošarje s ceste". Izračun verjetno vsebuje tudi stroške kredita, s katerim se bo stanovanje za oddajanje kupilo. Upoštevajo, da najemodajalec pridno plačuje davke. Da zvesto obnavlja stanovanje. Da ima stanovanje mesec na leto prazno. In zanemari, da je po 20 letih stanovanje v mestu praviloma vredno več. Skratka, ja, v najslabšem primeru lahko traja 30 let, da je stanovanje najemnik odplačal.


Odplačal ga je predvsem lastnik. Preko oddajanja in s tem povezanimi skrbmi in pi.zdarijami.

S spleta:

Najemniku ne smeš odklopiti elektrike, vode, snage, itd., ker se po ustaljeni sodni prakse vse to šteje za motenje posesti. Enako, če bi se v stanovanje vselil sam ali pa bi odstranil okna. Kakršnakoli samovoljna sprememba dosedanjega načina rabe nepremičnine je motenje posesti. Če te sodišče obsodi za motenje posesti, ti naloži da vzpostaviš prejšnje stanje, prepove, da se še enkrat poslužiš samovolje in ti za primer nove samovolje določi denarno kazen in pa naloži ti v plačilo stroške postopka.

Zakoniti način izpraznitve stanovanja je naslednji: Pisno obvestiš najemnike, da so izpolnili krivdne razloge za odpoved najemne pogodbe po 4. odst. 103. čl. Stanovanjskega zakona (neplačevanje najemnine ali stroškov) ter v zaključku pisma daš 90 dnevni rok za prostovoljno izpraznitev. Rok teče od vročitve tega pisanja. Če je najemna pogodba potekla ali je pa sploh ni, pa zahtevaš izpraznitev na podlagi 111. čl. Stanovanjskega zakonika (nezakonita posest stanovanja)

Po 90 dneh, če jih imaš še vedno notr, vložiš tožbo na izpraznitev in izročitev nepremičnine. Sodišče izda sklep, da se mora nepremičnina izprazniti, zoper katerega imajo najemniki 8 dni za ugovor. Če je ugovor obrazložen,steče navaden pravdni postopek, kjer si izmenjate tekom par mescev nekaj vlog in stališča in dokazov, naredite obravnavo ali dve, nato pa sodišče po kakem letu dni od vložitve tožbe izda sodbo. Če so bili res izpolnjeni krivdni razlogi za odpoved najemne pogodbe, ti s sodbo ugodi zahtevku. Če se najemniki pritožijo na sodbo, čakaš še kako leto dni na odločitev Višjega sodišča, da postane stvar pravnomočna.

Nato, če še kar ne grejo, vložiš predlog za izvršbo. Tukaj se načakaš cca. 3-4 mesce, da dobiš sklep o dovolitvi izvršbe. Imenovan je izvršitelj, ki bo to izvedel. On ti pošlje poziv, da plačaš neki varščine za njega, da ma en budget iz katerega bo delal, npr. njegova nagrada, ključavničar, selitveni servis, najem prostorov za hrambo stvari dolžnika, itd.. On gre, ko mu plačaš varščino, do najemnikov in jih obvesti o tem, da morajo v 14 dneh prostovoljno izprazniti stanovanje in določi datum, kdaj bo deložacija (14 dni+) in če maš družino z otroki, lahko najemniki vložijo prošnjo za odlog izvršbe za tri mesece. Sodišče to vedno ugodi (kadar so otroci) in se deložacija prestavi za 3 mesece. Čez 3 mesece izvršitelj ponovi vso vajo. Ti plačaš varščino, on ponovi celo proceduro, torej 14 dnu jim da časa, nato pa določi datum deložacije. Ker je možen samo en odlog, je to zdaj skrajni datum, ki ga določi izvršitelj in na tisti dan je deložacija.

Da skrajšam. Če hočeš zakonito izprazniti stanovanje, boš v najslabšem primeru čakal 3 leta.

jukoz ::

Tale tema me je malo spodbudila da pogledam nepremicnine.net
Stanovanje (dvosobno, 50m2, iz 70tih) sem kupil 2016 v LJ (znotraj obvoznice), za meni takrat normalno ceno (ocena GURS + nekaj), okoli 100k. S kreditom seveda.

Trenutno bi ga (po cenah na nepremicnine.net) prodal za 150k =)

Sem pa šel gledat cene hiš in stanovanj od koder izhajam (okolica LJ), ven iz obvoznice, je pa še LJ občina. 40m2 garsonjere se prodajajo za 120k, bajte po 200k, ...

Cene so torej skoraj iste kot če bi kupoval znotraj obvoznice. Stanovanja so seveda novejša, saj so bile v 70 tam njive =)
Zdej pa ne vem, a ljudje ne vedo kakšna zna bit razlika med znotraj in 10km zunaj obvoznice, ali pa res preveč cenijo življenje znotraj/zunaj obvoznice.

Invictus ::

Kvatebrigic je izjavil:

Sicer star članek, ampak:
"Največ praznih stanovanj je v osrednjeslovenski statistični regiji "V osrednjeslovenski statistični regiji je bilo največ praznih stanovanj v Mestni občini Ljubljana (22.278). Ta stanovanja so predstavljala 18 odstotkov vseh stanovanj v tej občini."

"Vsako deseto stanovanje, zgrajeno po letu 2005, je še vedno prazno Skoraj 19 tisoč praznih stanovanj (11 odstotkov) je bilo zgrajenih po letu 2005, od tega okoli 12 tisoč v večstanovanjskih stavbah. "Največ praznih novih stanovanj je bilo v občini Ljubljana, in sicer skoraj 3.900. V občini Maribor je bilo praznih 1.200 novih stanovanj."

Me zanima koliko teh stanovanj ima notri najemnike na črno ;).

zavajon je izjavil:

Najemnine nekako držijo korak s cenami nepremičnin, vendar kot praviš z zamudo in po mojem nekoliko bolj "polikano". Npr. 2007 najemnine niti približno niso rasle toliko kot cene, prav tako se 2015 (oz. tam nekje), ko so cene padle, najemnine niso opazno znižale. Vzrokov za to je seveda več, največji je najbrž v tem, da najemodajalci ne sledijo ažurno trendom na trgu. In če imajo "dobrega najemnika", si tudi ne upajo kar dražiti, ker se bojijo, da bi lahko za določen čas ostali brez najemnika.

Najemnino ponavadi povečaš, ko zamenjaš najemnika. Če seveda trg dopušča.

Sam sem ravnokar dobil novega najemnika, najemnina je nižja od ostalih na trgu, pa je šla vseeno gor za skoraj 25% kot pred tremi leti.

facepalm je izjavil:

Torej tisti, ki se peesdijo cez astronomske cene nepremicnin v LJ,imajo v mislih tocno dolocene lokacije (standard) ali niti ne kupujejo in ne poznajo dejanskega stanja na trgu?
Ker po tej temi sodec, v LJ ni nepremicnine pod 3k-4k€/m2.

Če pogledaš oglase, se tako stanovanja kot hiše, sploh večje, prodajajo po premium cenah...

Seveda se ne prodajo. Ampak nabijajo pa povprečje gor. Ampak nihče ne pomisli, da v tej statistika manjka poglaviten podatek, in to je, da se gre za NE-PRODANA stanovanja.

Ampak trenutni trend je upad cen hiš. Popusti, že pri oglasih, so tudi do 30%. Če je izven Ljubljane. V Ljubljani še kar vztrajajo na visokih cenah.

Za stanovanja ne bi vedel, ker ne spremljam.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Smurf ::

facepalm je izjavil:

Torej tisti, ki se peesdijo cez astronomske cene nepremicnin v LJ,imajo v mislih tocno dolocene lokacije (standard) ali niti ne kupujejo in ne poznajo dejanskega stanja na trgu?
Ker po tej temi sodec, v LJ ni nepremicnine pod 3k-4k€/m2.

Po taki ceni so novejse nepremicnine (tm do 10 let stare), ponavadi se s parkirnimi mesti.

Recimo zelo solidno stanovanje v fuzinah z 80m^2 (starosti 30 let) pride pod 200k€. Tako, da dobiti stanovanje po 2k-2.5k€ res ni tezko, ne bo pa to novo stanovanje.
««
17 / 597
»»