» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
66 / 796
»»

zavajon ::

No, nedolgo tega sem pri Čebela baru na Kotnikovi videl napisano, da je pivo 2€. Res pa je bil takrat čas za kavo, zato nisem preverjal detajlov.

bambam20 ::

zavajon je izjavil:

No, nedolgo tega sem pri Čebela baru na Kotnikovi videl napisano, da je pivo 2€. Res pa je bil takrat čas za kavo, zato nisem preverjal detajlov.

2€ je tudi predrago za eno pivo. Tako, kot je predrago 1.5€ za kavo.

feryz ::

Kolikim pa ti prodaš v gostilni pir za manj kot 2 evra?
Dajte fantički probat te super biznise, pa boste videli, kako izgledajo.

Jaz računam redno. Da lahko delavec dobi 7,5 evra/uro neto na račun (all costs included, se pravi plača plus malica plus prevoz, plus ... toliko keša pač dobi), mene košta 22,5 evra/h. Amortizacijsko nezahtevna firma.

perci ::

Okapi je izjavil:

Popust na klubsko kartico.;)

A si rečni kapitan?

feryz je izjavil:

Kolikim pa ti prodaš v gostilni pir za manj kot 2 evra?
Dajte fantički probat te super biznise, pa boste videli, kako izgledajo.

Sem prenehal zahajat v gostilne pred 14-imi leti. Rezultat tega je, da sem sedaj v fazi nakupa nepremičnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Likalnik ::

Boljše bi bilo, da bi bil v gostilni...glede na to kakšne so cene trenutno na nepremičninskem trgu

facepalm ::

Se vedno se da dobiti normalno nepremicnino za normalno ceno, pa da ni ravno v vukojebini. Cene so res sle "prevec" gor ampak se zdalec ni to vzrok, da se "mladina" pri 30ih ni sposobna odselit od doma.

LeQuack ::

Ne da se dobit.
Quack !

facepalm je izjavil:

Se vedno se da dobiti normalno nepremicnino za normalno ceno, pa da ni ravno v vukojebini. Cene so res sle "prevec" gor ampak se zdalec ni to vzrok, da se "mladina" pri 30ih ni sposobna odselit od doma.

V Ljubljani so šle konkretno gor. Za ljudi tipa Invictus je pa tako "vukejebina" vse, kar ni Ljubljana.

Likalnik je izjavil:

Boljše bi bilo, da bi bil v gostilni...

Lepše je, če kupiš gostilno :). Pa ti folk nosi denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Telbanc ::

bambam20 je izjavil:

zavajon je izjavil:

No, nedolgo tega sem pri Čebela baru na Kotnikovi videl napisano, da je pivo 2EUR. Res pa je bil takrat čas za kavo, zato nisem preverjal detajlov.

2EUR je tudi predrago za eno pivo. Tako, kot je predrago 1.5EUR za kavo.

Dva dni nazaj sem dal za eno dvojno expres kavo 2.6 evra. Pa nisem iz LJ, nisem vedu da tam jokcajo če dajo za kavo več ko 70 centov.

Drgač zaj čakam da dnarja zmanjka, da se rast nepremičnin ustavi. :)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

LeQuack je izjavil:

Ne da se dobit.

Da se.

facepalm je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ne da se dobit.

Da se.

Ja da se.. v Logatcu je bla pred nekaj dnevi hiša, za 155.000 do tretje faze. Men se zdi u redu, res pa imajo prednost kupci ki kupijo še en kos zemlje zraven. Sam če bo kdo prišel z kešem, je vse mogoče. Parcela malenkost manj kot 500. Pogledat je treba le kje je proga, ker tam so parcele lah nad progo, pa je ne vidiš.

Sem pa taj se še da kaj dobit. Sam po moje bojo prodajalci kmal naleteli na barijero, ker kupna moč je taka ko je, korona dodatki se bojo ponucali, bančne vloge tud do neke mere.

Prišli smo namreč do točke, da nekdo ki ma recimo 1500 evrov plače neto, (in ne živi sam) ni več kandidat za nakup nepremičnine, ker enostavno zasluži premalo in ne zmore kredita.

Zgodovina sprememb…

bambam20 je izjavil:

Sem prenehal zahajat v gostilne pred 14-imi leti. Rezultat tega je, da sem sedaj v fazi nakupa nepremičnine.
Super si se odločil.
Da ne smeš v oštarijo, da si boš zdaj lahko kos betona kupil.
Me prav zanima, kaj vse si še zmetal v iz življenja, da boš 15 let kasneje lahko imel nepremičnino. Lepo življenje mora to biti.

Drugače se nepremičninam z razlogom reče nepremičnina. Niti s sabo jo ne moreš nesti, kaj šele da bi jo za kaj drugega ponucal.

Jaz sem se kontra lotil zadev. Zapravljal in kupoval vse po vrsti na mlada leta.
In kljub temu je kar naenkrat vsega preveč. In nepremičnin, in denarja, pleha...
Smo se že pogovarjali. Ko ostariš imaš vsega dovolj. Le časa ne.

profii ::

feryz je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Super si se odločil.
Da ne smeš v oštarijo, da si boš zdaj lahko kos betona kupil.
Me prav zanima, kaj vse si še zmetal v iz življenja, da boš 15 let kasneje lahko imel nepremičnino. Lepo življenje mora to biti.

Drugače se nepremičninam z razlogom reče nepremičnina. Niti s sabo jo ne moreš nesti, kaj šele da bi jo za kaj drugega ponucal.

Jaz sem se kontra lotil zadev. Zapravljal in kupoval vse po vrsti na mlada leta.
In kljub temu je kar naenkrat vsega preveč. In nepremičnin, in denarja, pleha...
Smo se že pogovarjali. Ko ostariš imaš vsega dovolj. Le časa ne.

Zgleda ti je inflacija pojedla kredit al pa jazbinšek podaril stanovanje. Ali pa oboje. Zdaj tega ni več. Časi so mimo. Na srečo.

Če se je odpovedal pitju piva v gostilni 365 dni v letu, vsak dan 2 pivi po 2.5€ 14 let, je prihranil 25.550€. Bi rekel, da se je moral še čemu odpovedati, vsaj kavicam. Sicer pa je gotovo teh 14 let živel polno življenje :))

profii je izjavil:

Zgleda ti je inflacija pojedla kredit al pa jazbinšek podaril stanovanje. Ali pa oboje. Zdaj tega ni več. Časi so mimo. Na srečo.
Nope.
Pridno srce in delovne ročice. Počasi pa gre.

Eni bajti sem se že odrekel. Bez da učem trznem.

profii ::

feryz je izjavil:

profii je izjavil:

Nope.

Kako pridne ročice, če si bil celo mladost po gostilnah? Ravno o tem gre debata.

Sicer pa, kakor da je edin užitek v lajfu pir, čik pa kava čez cesto med malco.

zavajon je izjavil:

Če se je odpovedal pitju piva v gostilni 365 dni v letu, vsak dan 2 pivi po 2.5€ 14 let, je prihranil 25.550€. Bi rekel, da se je moral še čemu odpovedati, vsaj kavicam. Sicer pa je gotovo teh 14 let živel polno življenje :))

Ka ti misliš, da vsi ljudje pijejo pivo in kavice?

Vsi ne, velika večina pa. Vsaj zadnjih 40 let, odkar precej dobro poznam stanje po lokalih ;)

profii je izjavil:

feryz je izjavil:

profii je izjavil:

Nope.

Kako pridne ročice, če si bil celo mladost po gostilnah? Ravno o tem gre debata.

Sicer pa, kakor da je edin užitek v lajfu pir, čik pa kava čez cesto med malco.
Ne, so še vsi drugi.
Ampak v mladih letih je lažje zbrati denar za kofe, pir in kakšno potovanje.
Ko nekaj časa delaš, pa lažje za bajto, dve ali tri. V mladosti je to misija nemogoče. Brez jazbinška ali fotra z zlato žilo.

Sicer vemo, kaj je glavni vzrok za podražitve. Prvi in največji je to, da so šle marže pri novih stanovanjih iz, približno 20 procentov, na 50 do 60. Koliko je to, pri par 100 jurjih vrednih stanovanjih, lahko hitro izračunate.
Ko pa enkrat nove flete podražiš, vse ostalo temu sledi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

zavajon je izjavil:

Vsi ne, velika večina pa. Vsaj zadnjih 40 let, odkar precej dobro poznam stanje po lokalih ;)

Zato pa so velika večina zakreditirani.

Aha, jaz torej nisem zakreditiran zato, ke pijem vino:))

zavajon je izjavil:

Aha, jaz torej nisem zakreditiran zato, ke pijem vino:))

Kdor pri 40-ih vsak dan poseda po lokalih se mora vprašat, kaj je z njim narobe.

jabe ::

Hja marsikateri od teh nepremičnino že ima (pa ne verbano), pa išče ideje za druge cilje. Družbeno spretni ljudje (veščina ki se je najhitreje naučiš na kavicah, nemogoče pa za kompjuterjem) so uspešnejši in zadovoljnejsi. Tak pač je...
Kontrapol "nehal sem zahajati v gostilne 14 let nazaj" je "vsak dan podpiram šank od jutra do sutra". Oboje je bolj ubogo, pa vse sivine vmes boljše.

gruntfürmich ::

bozicek je izjavil:

Hmmm članek ni več dostopen
Ampak se bom malce spotaknil ob to: "Aja če ne bi hodil na pivo pa kavo, bi si lahko privoščil stanovanje. Dobra fora. "

V bistvu ja
Ravno zadnjič sem malce računal zase iz firbca
Delam 20 let
Dajal sem tudi na stran tako da moj finančni in stanovanjski problemi so rešeni.
Ampak ko sem pa pogledal malce širše sem pa pogruntal da v teh 20 letih sem tok zapravil na pivu in kavicah da je obup
Osebno sem na mesec zapravil po 300 evrov v kafičih...plus čiki
To je v 20ih letih 70 jurjev
Pa še čiki..še dodatnih 20 jurjev

In zato imam jaz danes samo avto, stanovanje ter plus nekaj zaloge v šparovčku
Moja ima pa avto, stanovanje, hiško na morju in zalogo v žepu

10EUR na dan ni velik...kavica sem, kavica tja...konec meseca je pa to 300EUR

malo te daje čisto pravi debilizem, in ne znaš računat.
20 let in predvsem 90k praviš da je dovolj za avto (tu morata biti 2 za dobo 20 let), stanovanje, zaloga v šparovčku, pa še hišo na morju od tvoje?

če ti nisi pahnjen in vsi tisti, ki mislite da s tem denarjem lahko poskrbi za prihodnost... izgleda da so ti starši preveč pomagali, da takšne bedarije klobasaš.

1000EUR / mesec * 20 let ti prinese danes to o čemer ti pišeš, ne pa 3× manj
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

facepalm je izjavil:

Saj vemo, da pri nas od tujcev ne zahtevamo znanje Slovenskega jezika.

Tujec, nauči se slovenskega jezika!

Besede, ki se končajo na -ski, -ske,... se v slovenskem jeziku piše z malo. :))

Drugače je bil pred kratkim sprejet Zakon o tujcih, ki za dovoljenje za delo in bivanje zahteva znanje slovenskega jezika. Kar je problem, če si visokotehnološko podjetje/organizacija, in imaš zaposlene tuje strokovnjake.
sudo poweroff

bozicek ::

Ne zgleda da tebe debilizem daje
Kje sem jaz napisal da 300 evrov na mesec prinese vse to?
Ti pa prinese dodaten bonus. V 20 letih je to 70 jurjev... In to je lahko hiška na morju. 5 pirov na dan. Ali pa bavarca
Jaz sem jih pustil v gostilni... Moja pa v ceglih
Darila letos samo za poredne

poweroff je izjavil:

facepalm je izjavil:

Saj vemo, da pri nas od tujcev ne zahtevamo znanje Slovenskega jezika.

Tujec, nauči se slovenskega jezika!

Besede, ki se končajo na -ski, -ske,... se v slovenskem jeziku piše z malo. :))

Drugače je bil pred kratkim sprejet Zakon o tujcih, ki za dovoljenje za delo in bivanje zahteva znanje slovenskega jezika. Kar je problem, če si visokotehnološko podjetje/organizacija, in imaš zaposlene tuje strokovnjake.

The grammar police strikes again. Mea culpa.

perci ::

Pustimo ob strani dejstvo, da ne znaš uporabljati rodilnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

A sedaj je se en "a" problem?
Na sumnike in vejice preidemo naslednjo ucno uro?;)

perci je izjavil:

Pustimo ob strani dejstvo, da ne znaš uporabljati rodilnika.

Šipterji ga znajo?

Na Rtvslo ponovno nov oglasni članek za nepremičninske agencije/investitorje. In to z našim denarjem.

Nepremičninski trg v Sloveniji je "vroč in dinamičen"
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/17479994...
Quack !

poweroff ::

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Zanimiv članek na temo inflacije, govori tudi o nepremičninah:

Enrique Martínez-García, višji raziskovalni ekonomist v Dallasu, meni, da se v nekaterih državah kažejo znaki "stanovanjske mrzlice". To je pripisal fiskalnim in denarnim spodbudam v času pandemije.

Skratka, rast cen ni organska, pač pa posledica tiskanja denarja.
sudo poweroff

Mato989 ::

poweroff je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Zanimiv članek na temo inflacije, govori tudi o nepremičninah:

Enrique Martínez-García, višji raziskovalni ekonomist v Dallasu, meni, da se v nekaterih državah kažejo znaki "stanovanjske mrzlice". To je pripisal fiskalnim in denarnim spodbudam v času pandemije.

Skratka, rast cen ni organska, pač pa posledica tiskanja denarja.

Kaj pa je "Organska" rast? WTF je to za en neumen razlog... četudi se morda pod to misli da je organska rast višanje števila prebivalstva je tudi to neorgansko ker je lahko in velikorkat je posledica priseljevanja kar pa je neorgansko ampak politično dovoljeno to pa ni "naravno"
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

inzenir1337 ::

Preveč se je natisnilo eur in usd in zdaj denar praktično vsakodnevno gubi več kot so pričakovali. Čez nekaj let se pričakuje da se bojo cene stanovanj ki niso ravno neke luknje 50 kvadratov začele pri 500k. Krasni novi svet. Vsak bo vezan na to kar ima zdaj in na veke vekov. Amen.

Povprečna plača bi morala kmalu potegniti proti 2000€ neto.

Plače ne bodo šle gor, to lahko pozabite.
Quack !

Mato989 ::

LeQuack je izjavil:

Plače ne bodo šle gor, to lahko pozabite.

Pol pa tudi prave inflacije ne bo nikjer... bo samo delna

Za pravo "jugo style" inflacijo potrebujemo masovne dvige plač
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

inzenir1337 ::

Plače bojo šle gor, če ne ne bo nihče več delal. Kdo ti bo delal za 1200€ povprečno? Ma nihče ne bo delal za ta drobiž.

zmist ::

bambam20 je izjavil:

V Ljubljani so šle konkretno gor. Za ljudi tipa Invictus je pa tako "vukejebina" vse, kar ni Ljubljana.

Ne. Ljubljana JE vukojebina, ostalo je pa samo se slabse.

DeloreanDoc je izjavil:

Telbanc je izjavil:

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Tale hiša bo šla u enem tednu. Takorekoč je zastojn, za ceno sobe v Ljubljani sobe z 25 m. Takih enot je vedno manj. Prodaja se sam še velke bajturine. Če mod misli, da komu delam reklamo, naj izbriše. Vendar dal sem za primer, kaj je še za kupit.

Ta hiša se prodaja že kakšno leto in razlog zato je zraven tega, da noče spustiti cene, da je treba v hišo še vložiti kakšnih 40-50k. Ima že pripravljen načrt kako to narediti tak da vsaj to. In če se prav spomnim je še nekdo noter živel. Zraven tega ko mi je kazal kak gre ograja in kako meja se ne ujema čisto. V bistvu je na zadnjem delu parcele zabetonirana plata za uto, katere majhen del gleda na sossednjo parcelo. Za trenutnega lastnika to ne predstavlja problema, ker so to njegovi starši, za bodočega kupca pa definitivno.
Mogoče se je že kaj spremenilo, ker vseeno sem bil pred pol leta tam na ogledu ali celo lani, preveč je bilo teh hiš :)

Oglasa ni več. Torej prodano. Teh hiš zgleda ni preveč.

Zgodovina sprememb…

MisterR ::

Manjko oglasa ne pomeni prodaje. Spremljam portale in vsake toliko se pojavljajo enaki oglasi

Pozabljate, da je velik problem , ker se je prebivalstvo v zadnjih 15 letih povečalo za 100.000.

mr_chai ::

Da se vrnem na temo. Evo vam bajto za 100k, 2120m2 in adaptirano z več kot dovolj zemlje. Ja , ni v Ljubljani..je pa v Gornji Radgoni, imaš pa Avstrijo čez reko par minut. Zakaj pa o tem noben ne razmišlja ? Pa ne delam reklamo temu oglasu, samo zakaj vsi rinejo v Ljubljano??!! Jaz prodajam stanovanje v Ljubljani, pa to zgubiš živce, če ogled omogočiš res vsakemu, ki misli da bo za 100k v Ljubljani dobil enosobno stanovanje.Zdaj imam že tok dobr filter, da res preko telefona prefiltriram vse kandidate za oglede, ker z 50 % folka ki me pokliče je res brez veze zgubljati čas. Ja pa imaš v Ljubljani službo in si iz okolice Kranja, ja pa jebiga, se boš vozu ali pa si kupi kaj v Gornji Radgoni in najdi šiht v Avstriji, pa ti bo 10000x bolje!

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: perci ()

Sparkxl ::

Saj "ljudje" točno to delajo, po celi slo. V lj sili sam kapital velikih playerjev. Ti ne kupujejo teh stanovanj da bo kdo tam živel, ampak tja samo parkirajo kapital. Navaden smrtnik si danes v lj ne more več kupit stanovanja

stara mama ::

LeQuack je izjavil:

Na Rtvslo ponovno nov oglasni članek za nepremičninske agencije/investitorje. In to z našim denarjem.

Nepremičninski trg v Sloveniji je "vroč in dinamičen"
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/17479994...

Vidim večjo agresivnost nepremičninskega marketinga in prikritega oglaševanja zadnje leto.
Ne vem, al samo meni to nekaj sporoča, ali tudi komu drugemu?

Nepremičninarji imajo trenutno dober čas, cene nepremičnin lahko dvigujejo in povečujejo svoj profit. Obenem se pa zavedajo, da tako stanje ne bo trajno in morajo nadoknadit za morebitne hude cajte.

permit ::

mr_chai je izjavil:

Da se vrnem na temo. Evo vam bajto za 100k, 2120m2 in adaptirano z več kot dovolj zemlje. Ja , ni v Ljubljani..je pa v Gornji Radgoni, imaš pa Avstrijo čez reko par minut. Zakaj pa o tem noben ne razmišlja ? Pa ne delam reklamo temu oglasu, samo zakaj vsi rinejo v Ljubljano??!! Jaz prodajam stanovanje v Ljubljani, pa to zgubiš živce, če ogled omogočiš res vsakemu, ki misli da bo za 100k v Ljubljani dobil enosobno stanovanje.Zdaj imam že tok dobr filter, da res preko telefona prefiltriram vse kandidate za oglede, ker z 50 % folka ki me pokliče je res brez veze zgubljati čas. Ja pa imaš v Ljubljani službo in si iz okolice Kranja, ja pa jebiga, se boš vozu ali pa si kupi kaj v Gornji Radgoni in najdi šiht v Avstriji, pa ti bo 10000x bolje!

Kako preko telefona prefiltriraš vse kandidate za oglede?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: permit ()

Invictus ::

Simple, vprašaš če imajo denar oz. finančno konstrukcijo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

vnetidebater ::

Invictus je izjavil:

Večina ve točno kak kredit bi najeli za nakup nepremičnine, seveda pa ga še nimajo odobrenega. Če te bo tak odgovor zadovoljil, je to super. Moraš pa pričakovat da se ti bo marsikdo zlagal in o višini kredita ne ve še nič.

permit je izjavil:

mr_chai je izjavil:

Kako preko telefona prefiltriraš vse kandidate za oglede?

Jaz bi vprašal zakaj specifično si želijo kupiti to nepremičnino. Če bodo vedeli odgovor to pomeni da so o nepremičnini že nekoliko razmišljali. Nekaterim je všeč biti v centru mesta, enim je všeč da je blizu službe, enim je všeč bližina šole/vrtcev, enim je všeč da je blizu kak hrib kamor bodo vsak večer zahajali na sprehod....

Enim je všeč da je nepremičnina v dobrem stanju in je zato ni treba prenavljat spet drugim pa je všeč da imajo možnost vse razbiti in obnoviti po specifično svojem stilu.

Kaj več pa nimam pojma. Če nimaš volje za te reči pač najemi nepremičninsko agencijo. Ti pa bodo pobrali kar nekaj jurjev.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

vnetidebater je izjavil:

Invictus je izjavil:

Večina ve točno kak kredit bi najeli za nakup nepremičnine, seveda pa ga še nimajo odobrenega. Če te bo tak odgovor zadovoljil, je to super. Moraš pa pričakovat da se ti bo marsikdo zlagal in o višini kredita ne ve še nič.

Večina nima pojma, če lahko dobi kredit. Prodajal že nekaj stanovanj.

Se zmenijo tudi že za podpis pogobe, pa še vedno ne vedo nič.

Imaš svega i svašta...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

vnetidebater ::

Invictus je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

Invictus je izjavil:

Večina nima pojma, če lahko dobi kredit. Prodajal že nekaj stanovanj.

Se zmenijo tudi že za podpis pogobe, pa še vedno ne vedo nič.

Imaš svega i svašta...

močno verjamem.
Čeprav ne bom nikdar razumel kako lahko podpišejo pogodbo in plačajo aro brez da bi vedeli kak kredit lahko dobijo oziroma če sploh lahko dobijo tako visok kredit. Brez kredita večina ljudi ni sposobna kupit nepremičnine.

Ravno zato se mi ne zdi dobro vprašat o kreditu (ker lahko hitro lažejo) ampak o tem zakaj si sploh želijo ogledat/kupit to nepremičnino.
Pa tud to morda ni dobro vprašanje ker s tem morda izločiš nekoga ki bi rad kupil nepremičnino (ker mu je ta nepremičnina všeč) in mu je 100% popolnoma vseeno kje živi.

Zgodovina sprememb…

««
66 / 796
»»