Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
feryz ::
Ne dojamejo. Naj pac imajo davek, ki se bo posledicno prelil tudi v najemnine in bodo na slabsem, nakupa si se vedno ne bodo mogli privoscit, ampak imeli bomo pa nepremicninski davekV bistvu bi se novi davek v največji meri prelil v še višje prihodke zgornjega sloja politikov, dohtarjev in podobnega govna.
Ki bi tako lahko pokupili še več nepremičnin.
Kar se davkov tiče, najbrž veste, da so v GURS-u določene nepremičnine, aka 400 m2 vila na 2000 m2 parceli ob morju, vredne manj kot garsonjera v Zgornji Kungoti. Napaka se zgodi, kaj čš? Excel pač.
johnnyyy ::
Kar se davkov tiče, najbrž veste, da so v GURS-u določene nepremičnine, aka 400 m2 vila na 2000 m2 parceli ob morju, vredne manj kot garsonjera v Zgornji Kungoti. Napaka se zgodi, kaj čš? Excel pač.
V bistvu takšne stvari niso napake. Večina ne loči razlik med stanovanjsko površino, bruto površino, neto površino, uporabno površino, stanovanjsko površino itd. Kaj je kaj definira zakonodaja in in razni akti. In tudi "predpisi o masovnem ovrednotenju" predpisujejo kako vrednotit. Tako lahko s pametno postavitvijo in argumentacijo manjšaš ceno svoje hiše.
Če vzameš neko 250m² jugo bajto lahko vsebuje garažo, kurilnico, še celo neko mini drvarnico. Tako imaš na koncu uporabnih le 150m² te neto površine, pa še to nekaj pade na hodnike.
Danes se novogradnje naredijo tako, da ti je "hiša" le objekt ker bivaš, z garažami in nadstrešnicami pa preko nezahtevnih objektov večaš površino. Kurilnic ne rabiš, hodniki pa se po navedi povečajo in naredijo nek dnevni prostor. Če pa gledaš po "bivalni površini", pa je dobro da imaš še kakšno shrambo/pralnico itd. saj te stvari štejejo manj kvadratov.
Kanban ::
Ko bi enkrat to vrednotenje bila podlaga za kakšen davek, bi sosed soseda hitro prijavil, da plačuje manj, čeprav ima grad :)
Ko bi enkrat to vrednotenje bila podlaga za kakšen davek, bi sosed soseda hitro prijavil, da plačuje manj, čeprav ima grad :)
Seveda, kot prvo si sosedje tako zelo sherajo višino davkov, kot drugo, pa je vse legalno.
Saj veš, če si lastnik in direktor podjetja si lahko nameniš 200k€ plače in boš plačal prispevkov kot glup, lahko pa imaš neko povprečje/minimalca, pa si ostalo izplačaš preko dobička. Vse je čisto legalno. Ljudje so celo takšno osebo volili na čelo države.
Ne rabijo si delit višine davkov, dovolj je, da jim ocena vrednosti njihove nepremičnine ni všeč, sosedova je pa "sumljivo nizka" in bodo klicali na GURS. Se je že dogajalo, pa sploh še nimamo davkov v zvezi s tem.
PrihajaNodi ::
Skratka... zjebejo lahko vse, razen nepremičnin?
Pri nepremičninah te precej ščiti masa ljudi. Ker če nekdo reče, da bo potrebno za vsako nepremičnino plačati 500€ davka, ti bo par tisoč penzičev in ostalih dobro organiziranih skupih vsak dan stalo pred parlamentom in naslednje volitve boš parlament gledal le še po TVju.
Pri delnicah pa je tako, da če obdavčijo Petrol, se večina ne bo sekirala naj** pa ti kot delničar.
Nas pa takšne politične cvetke vsako leto ogromno koštajo. Navzven ne delujemo resni in nihče izmed tujih investitorjev ne bo investiral pri nas, saj v takšnem okolju ne veš kaj bo čez 1 leto, kaj šele čez 5. Še slovenci imajo potem raje denar na depozitnih vlogah, kot v delnicah.
Slovenija ni niti resna drzava. Dobro zivijo samo:
Zdravniki, obrtniki ki delajo brez racunov
Skorumpirani politiki
Kriptomiljonarji
Vse ostalo je revscina in beda
Ok da bi vsaj zdravstvo funkcionirali sam tud to ne. Niti ena stvar v sloveniji ne funkcionira
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Malidelničar ::
Malce off-topic:
Miha Mazzini v svoji zadnji kolumni namiguje, da so glavni razlog vedno bečjega besa v Sloveniji nedostopne nepremičnine:
https://siol.net/novice/kolumne/miha-ma...
Miha Mazzini v svoji zadnji kolumni namiguje, da so glavni razlog vedno bečjega besa v Sloveniji nedostopne nepremičnine:
https://siol.net/novice/kolumne/miha-ma...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Ne rabijo si delit višine davkov, dovolj je, da jim ocena vrednosti njihove nepremičnine ni všeč, sosedova je pa "sumljivo nizka" in bodo klicali na GURS. Se je že dogajalo, pa sploh še nimamo davkov v zvezi s tem.
Seveda, vendar sem ti dal v praktični primer kako se temu streže. Sicer v časopise večinoma pridejo skrajnosti, ko ima nekdo "neuporabljeno mansardo" v bistvu pa je bivalna v celoti, pa potem iz nebivalne narediš bivalno površino itd. A koncept ostaja. In tisti, ki ga bodo znali izkoristiti bodo na boljšem.
LeQuack ::
PrihajaNodi je izjavil:
Skorumpirani politiki
Kriptomiljonarji
Ok da bi vsaj zdravstvo funkcionirali sam tud to ne. Niti ena stvar v sloveniji ne funkcionira
Ne pozabiti na sodnike, tam je tudi razkošje denarja.
Quack !
kriptobog ::
PrihajaNodi je izjavil:
Pri nepremičninah te precej ščiti masa ljudi. Ker če nekdo reče, da bo potrebno za vsako nepremičnino plačati 500€ davka, ti bo par tisoč penzičev in ostalih dobro organiziranih skupih vsak dan stalo pred parlamentom in naslednje volitve boš parlament gledal le še po TVju.
Pri delnicah pa je tako, da če obdavčijo Petrol, se večina ne bo sekirala naj** pa ti kot delničar.
Nas pa takšne politične cvetke vsako leto ogromno koštajo. Navzven ne delujemo resni in nihče izmed tujih investitorjev ne bo investiral pri nas, saj v takšnem okolju ne veš kaj bo čez 1 leto, kaj šele čez 5. Še slovenci imajo potem raje denar na depozitnih vlogah, kot v delnicah.
Skorumpirani politiki
Kriptomiljonarji
Tipicno razmisljanje zagovedanega socialkarja. Krog ljudi, ki zivi dobro je precej sirsi kot omenjeni...
Seveda, vendar sem ti dal v praktični primer kako se temu streže.
Kar pa nima nobene veze s stvarjo, ki sem jo komentiral - da so nekatere nepremičnine ocenjenje absurdno nizko. In da bi za to korekcijo verjetno poskrbela kar slovenska zanesljiva zavist. Naj sosedu krava crkne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kanban ()
Kar pa nima nobene veze s stvarjo, ki sem jo komentiral - da so nekatere nepremičnine ocenjenje absurdno nizko.
Seveda ima vezo. Pač določeni ljudje te stvari poznajo in imajo stvari narejene tako, da so nizko ocenjene. Tiste, ki so pa gradili v lastni režiji pa se niso fokusirali toliko na zakonodajo pa jeb** ježa.
PrihajaNodi je izjavil:
Pri nepremičninah te precej ščiti masa ljudi. Ker če nekdo reče, da bo potrebno za vsako nepremičnino plačati 500EUR davka, ti bo par tisoč penzičev in ostalih dobro organiziranih skupih vsak dan stalo pred parlamentom in naslednje volitve boš parlament gledal le še po TVju.
Skorumpirani politiki
Kriptomiljonarji
Tipicno razmisljanje zagovedanega socialkarja. Krog ljudi, ki zivi dobro je precej sirsi kot omenjeni...
Uf tvoj nadebuden vrhunsko utemeljen argument me pa res prizadane.
Hvala ker si.
Raje daj se kaj denarja v xrp
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Ko so uciteljice, pazniki, postarji, medicinske sestre na minimalcih - 900,eur, stanovanje v neki vukojebini preserje pri radomljah 800 eur + 150 eur stroski ves kako je drzava u kurcu.Mato je sicer nasel resitev to je da se ves ta folk preseli v haloze.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Ko so uciteljice, pazniki, postarji, medicinske sestre na minimalcih - 900,eur, stanovanje v neki vukojebini preserje pri radomljah 800 eur + 150 eur stroski ves kako je drzava u kurcu.Mato je sicer nasel resitev to je da se ves ta folk preseli v haloze.
Po tvojih besedah je 3/4 Slovenije na cesti. Pa redkokdaj vidim kaksnega brezdomca....
Ja, ker zivijo v luknjah pri starcih, statistika natalitete pa to jasno kaze. Pa ti se marsikaj drudzga ne vidis in me boli k ce si ziljonar sam zdrava kmecka pamet ti je pa vsen vn usla.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Ja, ker zivijo v luknjah pri starcih, statistika natalitete pa to jasno kaze. Pa ti se marsikaj drudzga ne vidis in me boli k ce si ziljonar sam zdrava kmecka pamet ti je pa vsen vn usla.
Prej tebi. Ce si ti revez,to se ne pomeni, da je 3/4 drzave revezev. Ce bi imeli toliko revezev kot ti pravis, potem bi gradbinci propadali, ne pa da so komaj folgali
Sej sm ti povedal da ti miljoni nic ne pomagajo ce si zabit.
Kolk majo gradbinci dela nima veze kolk si lahko nekdo privosci stanovanj. Ker en kriptomiljonar, politik, advokat lahko kupi, rezervira vec stanovanj kot medicinska sestra ane? In to se je delalo in se se dela.
Kolk majo gradbinci dela nima veze kolk si lahko nekdo privosci stanovanj. Ker en kriptomiljonar, politik, advokat lahko kupi, rezervira vec stanovanj kot medicinska sestra ane? In to se je delalo in se se dela.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Sej sm ti povedal da ti miljoni nic ne pomagajo ce si zabit.
Itak. Cela naselja so v lasti manjse skupine ljudi Kar uzivaj v tej utopiji
Pejt na sgp graditelj kamnik vprašat mal pa ti bojo povedal da je folk s kovčki keša hodu stanovanja kupovat.
Ti maš več v delnicah drugi pa v ceglu in kaj zdej? Paznik, učitelj pa medicinska sestra majo pa še vedno minimalca.
Ti maš več v delnicah drugi pa v ceglu in kaj zdej? Paznik, učitelj pa medicinska sestra majo pa še vedno minimalca.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Pejt na sgp graditelj kamnik vprašat mal pa ti bojo povedal da je folk s kovčki keša hodu stanovanja kupovat.
Pa na Marles, Lumar, Rihter in ostale tudi ane. S kovcki so hodili narocevat nove hise Eni in isti. Kreditov se ni jemalo ane? Banke sicer trdijo drugace, ampak Nodi ima seveda prav.
Poanta je da bi mogla med učiteljica glede na najemnine 1500 eur plače. Se strinjava al ne?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Mato989 ::
Sej ima.
Pokaži kako ima učiteljcia ki začne prvi dan delat v svojem lajfu 1.500 NETO plače Takrat namreč rabi to plačo ne pri 45tih...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
PrihajaNodi je izjavil:
Poanta je da bi mogla med učiteljica glede na najemnine 1500 eur plače. Se strinjava al ne?
Pa sem reku še premal. Pravilo je včasih veljalo da naj bi najemnina pobrala 30% prihodka.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
matobeli ::
dejmo vsem najemnikom 30% višje plače...
...da lahko najemodajalci za 30% dvignejo najemnine.
Nepremičnine in stanarine so predrage glede na ostale stroške življenja.
...da lahko najemodajalci za 30% dvignejo najemnine.
Nepremičnine in stanarine so predrage glede na ostale stroške življenja.
Utk ::
Sej ima.
Pokaži kako ima učiteljcia ki začne prvi dan delat v svojem lajfu 1.500 NETO plače Takrat namreč rabi to plačo ne pri 45tih...
A si je ti imel prvi dan 1500? Jaz tudi ne, pa smo preživeli.
Seveda nisem imel, samo jaz nisem rabil bit magister ničesar ampak sem začel delat z 5 stopnjo... po 7 let delovne dobe sem pa imel 1.850 BRUTo plače, danes po 9,5 letih delovne dobe pa imam 2,5k bruto...
Sej ima.
PRvi dan ne. PRvi dan tudi jaz nisem imel hude place, pa sem prisel do bajte. Se pred trejdanjem. S placo. Vecina kupuje stanovanja in hise v paru, torej sta dve placi ane. Smo dalec od Nodijevih pravljic
Sej ima.
A si je ti imel prvi dan 1500? Jaz tudi ne, pa smo preživeli.
Seveda nisem imel, samo jaz nisem rabil bit magister ničesar ampak sem začel delat z 5 stopnjo... po 7 let delovne dobe sem pa imel 1.850 BRUTo plače, danes po 9,5 letih delovne dobe pa imam 2,5k bruto...
Ti pa res pocasi napredujes. Glede na to kako povsod pametujes bi moral biti ze vsaj na 5k
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Ti pa res pocasi napredujes. Glede na to kako povsod pametujes bi moral biti ze vsaj na 5k
Spet se vtikaš v mene osebno namesto da bi se fokusiral na to da je za magistre to prenizka plača če se že hvalimo z obvezno izobrazbo...
Če nekdo spuši 4-7 let na faksih in ima potem plačo 200EUR nad minimalcem je to krep plača za toliko let vrženih v smeti
PRvi dan ne. PRvi dan tudi jaz nisem imel hude place, pa sem prisel do bajte. Se pred trejdanjem. S placo. Vecina kupuje stanovanja in hise v paru, torej sta dve placi ane. Smo dalec od Nodijevih pravljic
Legenda pravi da je tvoja pamet ustvarila veliki pok.
Anyway torej se moraš preselt v haloze ker že v štartu ne morš rentat in dobivaš minimalca al pa če začneš trejdat tk kt ti.
Spet se vtikaš v mene osebno namesto da bi se fokusiral na to da je za magistre to prenizka plača če se že hvalimo z obvezno izobrazbo...
Če nekdo spuši 4-7 let na faksih in ima potem plačo 200EUR nad minimalcem je to krep plača za toliko let vrženih v smeti
200 eur je prevoz pa malca kar dobijo zravn
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Ndivia ::
Za magisterij bolognese je 200€ neto nad povprečno, ki je 2400€ bruto že ok plača. Teh bolognese magistrov je ko solate. Torej okoli 1800€ neto plus dodatki?
PrihajaNodi je izjavil:
Anyway torej se moraš preselt v haloze ker že v štartu ne morš rentat in dobivaš minimalca al pa če začneš trejdat tk kt ti.
Prvi najem je bil v LJ, kupljeno stanovanje v Kranju, hisa kasneje pa se malo severno od Kranja. Sem pac imel dobro placo. Ampak zacel sem pa na polovicki minimalca, se preko napotnic in avtorskih pogodb...
V bistvu tudi učitelj ne rabi bit magister. Drugo je to, da ne vem od kod naš svobodnjaški mato zdaj trdi, da bi nekdo kar "moral" imet. Vsak ima kolk mu kdo da. Najemnina za učitelja ni nič višja kot za trgovca v mercatorju, tako da tudi ta "argument" ne drži vode. Povprečna plača učiteljev v Sloveniji, imate raziskave na internetu, je čist na nivoju podobnih, pa tudi bogatejših držav. Če niso prav razporejene znotraj učiteljev, to si naj pa sami porihtajo kako si bojo razdelili.
Za magisterij bolognese je 200€ neto nad povprečno, ki je 2400€ bruto že ok plača. Teh bolognese magistrov je ko solate. Torej okoli 1800€ neto plus dodatki?
Ja samo da učitelj za magisterij bolognese dobi začetno 1500 in par evričev BRUTO
V bistvu tudi učitelj ne rabi bit magister. Drugo je to, da ne vem od kod naš svobodnjaški mato zdaj trdi, da bi nekdo kar "moral" imet. Vsak ima kolk mu kdo da. Najemnina za učitelja ni nič višja kot za trgovca v mercatorju, tako da tudi ta "argument" ne drži vode. Povprečna plača učiteljev v Sloveniji, imate raziskave na internetu, je čist na nivoju podobnih, pa tudi bogatejših držav. Če niso prav razporejene znotraj učiteljev, to si naj pa sami porihtajo kako si bojo razdelili.
Seveda ima vsak kolikor mu da, to velja za privat sektor in za sistem kjer si vsak sam plača šolanje kot predlagam jaz... =)
Če pa ti nekdo da zahtevo da končaš magisterij hkrati pa ima monopol nad 90%+ sistema kjer tvojo izobrazbo rabijo je pa malo drugače
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
https://www.edusinfo.si/medijsko-sredis...
Tu je primerjava z drugimi. Nič ne izstopamo. Kvečjemu malo navzgor.
Tu je primerjava z drugimi. Nič ne izstopamo. Kvečjemu malo navzgor.
PrihajaNodi je izjavil:
Prvi najem je bil v LJ, kupljeno stanovanje v Kranju, hisa kasneje pa se malo severno od Kranja. Sem pac imel dobro placo. Ampak zacel sem pa na polovicki minimalca, se preko napotnic in avtorskih pogodb...
A je tvoj osebni lajf to o čemer se pogovarjamo?
Bill Gates pa Jeff Bezos so tud v garažah začel.
Tole je zastarelo (podatki) iz 2016, pa ne da so se res plače dvignile glede na višje cene... Primerjaj recimo plačo učiteljav v AT in cene najemnin tam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
mat xxl ::
Okoli cenitev premičnin povem smešno prigodo, so Mater pozvali, da je nekaj narobe, ker ima sosed, po načrtih enako hišo in veliko večje kvadrature, kot naša.
Zanimivo, junak je svojo hišo povečal za 1 . nadstropje in vse kvadrature, tudi neizdelano podstrešje, štel, kot bivalne površine. Tehničnih površin sploh ni imel .
Je pa imel na koncu 2 x dražjo hišo, kot mi, blagor enim.... sem mu razložil zadevo, vendar, kot vem NI popravil.... in takih napak je še veliko...
Zanimivo, junak je svojo hišo povečal za 1 . nadstropje in vse kvadrature, tudi neizdelano podstrešje, štel, kot bivalne površine. Tehničnih površin sploh ni imel .
Je pa imel na koncu 2 x dražjo hišo, kot mi, blagor enim.... sem mu razložil zadevo, vendar, kot vem NI popravil.... in takih napak je še veliko...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
aviator ::
Okoli cenitev premičnin povem smešno prigodo, so Mater pozvali, da je nekaj narobe, ker ima sosed, po načrtih enako hišo in veliko večje kvadrature, kot naša.
Bogat si toliko kot lahko placas davka. Tko, da vsi boomerji, ajmo pare na sunce xd
jernejl ::
Ker višjega davka na nepremičnine ni mogoče zasnovati tako, da ga ne bi bilo treba plačevati za vsako nepremičnino, kajneda.Skratka... zjebejo lahko vse, razen nepremičnin?
Pri nepremičninah te precej ščiti masa ljudi. Ker če nekdo reče, da bo potrebno za vsako nepremičnino plačati 500€ davka
Pri delnicah pa je tako, da če obdavčijo Petrol, se večina ne bo sekirala naj** pa ti kot delničar.Zato pa je potrebno dvigniti davke na premoženje in se ne zafrkavati z neprestanim spreminjanjem obdavčitve dobičkov.
Nas pa takšne politične cvetke vsako leto ogromno koštajo. Navzven ne delujemo resni in nihče izmed tujih investitorjev ne bo investiral pri nas, saj v takšnem okolju ne veš kaj bo čez 1 leto
Janša govori že nekaj let, da v Sloveniji ni realno, da bi nepremičnine resno obdavčili, zato se on ne misli več spuščat v to. Ne glede kaj si kdo misli o njem, vsak predsednik vlade bi z veseljem pobral easy money in ga zapravil drugje, in sigurno ni on najbolj neumen na sceni.OECD govori že nekaj let, da je treba premoženje v Sloveniji bolj obdavčiti, in sigurno niso oni najbolj neumni na sceni. Pravzaprav glede na nesposobnost slovenskih politikov ni realne možnosti, da bi obstajal politik, ki ne bi bil vsaj za pet velikostnih razredov bolj neumen od strokovnjakov OECD.
Če sem pošten, niti ne razumem, kaj bi vi radi naredili s tem davkom na nepremičnine.Z njim bi se financiralo varovanje nepremičnin v eni izmed najbolj varnih držav na svetu, namesto da se to financira iz visoki davkov na plače mladih inženirjev, ki premoženja sploh nimajo.
Ne dojamejo. Naj pac imajo davek, ki se bo posledicno prelil tudi v najemnine in bodo na slabsem, nakupa si se vedno ne bodo mogli privoscitDavek se bo pri praznih nepremičninah prelil v najemnine v sosednji ulici. Aja ne, ne bo se, prelil se bo v minus v lastnikovi denarnici, in lastniki bodo na slabšem, lastnine si ne bodo mogli več privoščiti in bodo prisiljeni prodati ali oddati, najemniki in kupci pa bodo na boljšem, ker se bo količina nepremičnin na trgu za prodajo in oddajo povečala, slednje pa učinkuje tako, da znižuje cene.
Tega je precej, sicer so zakoni in pravilniko okrog teh stvari spisani tako, kot bi imela država neomejeno resourcev in časa, da se s tem ukvarjamo.
Ker višjega davka na nepremičnine ni mogoče zasnovati tako, da ga ne bi bilo treba plačevati za vsako nepremičnino, kajneda.
Tudi družinski zakonik je bil zasnovan tako, da lahko istospolni posvojijo le "otroka partnerja". Pa je na koncu vse padlo v vodo, ker se je našla skupina ljudi z motojem "za otroke gre", ki si je zakon po svoje predstavljala in ga izpodbijala na referendumu, kjer je tudi zmagala. Pri nepremičninah boš hitro dobil skupino "za nepremičnine gre".
Zato pa je potrebno dvigniti davke na premoženje in se ne zafrkavati z neprestanim spreminjanjem obdavčitve dobičkov.Pri nas gre nekako tako, da ena vlada nekaj naredi, pa je opozicija in precej naroda precej proti. Čez nekaj let so volitve kjer opozicija pride v koalicijo in to popravi.
OECD govori že nekaj let, da je treba premoženje v Sloveniji bolj obdavčiti, in sigurno niso oni najbolj neumni na sceni. Pravzaprav glede na nesposobnost slovenskih politikov ni realne možnosti, da bi obstajal politik, ki ne bi bil vsaj za pet velikostnih razredov bolj neumen od strokovnjakov OECD.
Naj OECD kandidira na slovenskih volitvah s programom, da bojo obdavčili nepremičmine, pa bomo vidli kako jim bo šlo.
OECD govori že nekaj let, da je treba premoženje v Sloveniji bolj obdavčiti, in sigurno niso oni najbolj neumni na sceni. Pravzaprav glede na nesposobnost slovenskih politikov ni realne možnosti, da bi obstajal politik, ki ne bi bil vsaj za pet velikostnih razredov bolj neumen od strokovnjakov OECD.
Naj OECD kandidira na slovenskih volitvah s programom, da bojo obdavčili nepremičmine, pa bomo vidli kako jim bo šlo.
Bolj pomembno je tudi da oecd pravi da moramo se bolj razbremenit place to pa vsi pozabijo da cetudi malo smo jih je to dosti premalo
zavajon ::
Bolj pomembno je tudi da oecd pravi da moramo se bolj razbremenit place to pa vsi pozabijo da cetudi malo smo jih je to dosti premalo
Zakaj pa naj bi bilo bolj pomembno to, da OECD pravi, da moramo razbremeniti plače od tega, da moramo bolj obdavčiti premoženje?
Aja, zato ker ti imaš nizko plačo in veliko premoženje.
Zakaj pa naj bi bilo bolj pomembno to, da OECD pravi, da moramo razbremeniti plače od tega, da moramo bolj obdavčiti premoženje?
Aja, zato ker ti imaš nizko plačo in veliko premoženje.
Ne, bolj pomembno je to zato ker to tako radi tisti ki OECD raziskavo omenjajo VEDNO pozabijo povedat...
Ja lahko damo 1k davka na povprečno nepremičnino samo moramo dat tudi tam od oka 1,4/1,5k višjo NETO plačo pri povprečni ali blizu povprečne... ker drugače samo še bolj narod obremenjujemo.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zavajon ()
BuDi79 ::
matobeli ::
Ne nabijaj, cene storitev so šle vse gor enakomerno, materjalov tudi. 20-30% v 10letih.
Cene parcel pa 100%.
Cene rabljenih nepemičnin tudi enako, 100% gor v 10letih, pa zih niso vidle pečarja in električarja v tem času da bi jim dvignil dodano vednost.
Torej ja, znižat plače pečarjem in električarjem da bodo parcele cenejše in birokracija manj obremenjujoča.
Cene parcel pa 100%.
Cene rabljenih nepemičnin tudi enako, 100% gor v 10letih, pa zih niso vidle pečarja in električarja v tem času da bi jim dvignil dodano vednost.
Torej ja, znižat plače pečarjem in električarjem da bodo parcele cenejše in birokracija manj obremenjujoča.
Ne nabijaj, cene storitev so šle vse gor enakomerno, materjalov tudi. 20-30% v 10letih.
Cene parcel pa 100%.
Saj cene parcel gredo tudi gor enakomerno že od 2015...