» »

Vprašanje za developerje in designerje spletnih mest

Vprašanje za developerje in designerje spletnih mest

Kasual ::

Pozdravljeni, zanima me kako je s trgom za izdelavo spletnih strani v Sloveniji. Je ponudba večja od povpraševanja?

Kolikor sem pregledal, ima dosti small business-ov neobstoječe ali zastarele spletne strani. Tisti, ki pa jih imajo, pa imajo v 75% primerih funkcionalne, dizajnerske ali pa GDPR napake.

Za nas, ki smo v tem okolju, takšne stvari seveda takoj padejo v oko, v primeru da so večje jih seveda opazi tudi obiskovalec, če ne drugo negativno vpliva na njegovo uporabniško izkušnjo, a nevem kako na takšne stvari gledajo lastniki teh podjetij.

Posluje kdo na tem portalu v podobnem podjetju in ve več o strankah, o leadsih, prospectih, clientih, karkoli v zvezi s tem v glavnem, da bi mi malo bolj objasnil kakšna je situacija?

Zanima me še tudi, če deluje cold calling, cold emailing ali so v igri že družabna omrežja? Najbrž je še vedno "word of mouth" king. :)

Hvala že vnaprej in lep vikend

urosz ::

A pripravljaš poslovni načrt in si želiš da nekdo namesto tebe opravi najtežji del- raziskavo trga? Good luck.

Drugače pa nekega hudega denarja na tem področju ni, vsaj v Sloveniji ne. Ker tudi dodana vrednost ni velika oz. je dovolj majhna, da večina podjetij ubere lažjo in cenejšo pot ker se poslovno izide bolje.

c3p0 ::

Da se preživet, ne bo pa bajni biznis. Vsak že lahko dela WP strani, no programming needed. Stran bo delovala ob tistih 5 obiskovalcih na dan (če) OK in to je to.

Začneš lahko lokalno, marsikdo še vedno nima spletne strani, ali pa je sosedov mulec, ki jo je delal, že zdavnaj odšel na faks. Pričakuj kompliciranje in neskončne želje, 200EUR pa jim bo že drago. Predvsem moraš znat komunicirat s takimi, drugače bo to bolj kratkotrajen posel. Cold calling deluje ob pravem pristopu, na spammanje pa kar pozabi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

DePalmo ::

Kar, boš kmalu ugotovil zakaj večina slovencev dela za tujce. Tudi jaz sem mislil da bi kaj naredil na našem trgu, po drugem projektu sem obupal in se usmeril v tujino. Ne obžalujem, ker pač tam vejo kaj je posel in da se to plača.

Vazelin ::

Teh "spletnih agencij" je že skoraj toliko kot frizerskih salonov. Zelo dvomim, da je nek dober denar tule notri, če štancaš spletne strani za lokalne frizerke, gostilne in podobno. Verjetno je drugo, če te kdo najame, da se podpre poslovni proces(e).
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Phantomeye ::

Če neka X firma ne prodaja nekih storitev preko interneta oziroma, če spletna stran ni storitev, potem jim je praktično vseeno kako zgleda in kaj počne ... na žalost. Tudi ne zavedajo se, da v resnici lahko izgubljajo stranke, ker te recimo ne najdejo cenika, ali ne najdejo kontakta itd.

DePalmo ::

Ali še huje: imajo spisek produktov, za cene pa piše da pokliči. Ne, nebom.

Imaš pa prav, če ni online prisotnosti lahko izgubljajo stranke ampak ne v vseh branžah, nekaterim gre odlično tudi brez spletne strani.

gendale2018 ::

mene pa nekaj drugega zanima

zakaj vlečete drek z milijona drugih serverjev, ki jih potem lahko blokiram in pol neta ne dela ali pa ne bolokiram in vsak drek vohunih za mano

zakaj dajete gor tiste butate captche, ki so bodisi itak neberljive bodisi od googla in jaz jihm ne mislim trenirat aija za đabe zato da ga bojo oni pol uporabljali za še več data mininga
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Stari89 ::

Ker je polpismenih shizofrenikov premalo, da bi se kdo resno ukvarjal z njimi. LP

c3p0 ::

Večina teh CMS-jev ima opcijo "Pošlji kopijo sebi". Spammer vpiše sporočilo, email tarče in pošlje. Profit.

AštiriL ::

Dobivam kar nekaj mailov slovenskih podjetij, da bi kupili spletno stran od mene. Ponavadi se strinjajo in uporabijo moj mini blog/store cms, ki je za potrebe vecine dovolj. Sicer ni adaptiven, je pa uporaben in easy install. Ljudje tudi pisejo za pomoc/n asvete pri postavitvi/najemu streznika, nikoli po socialnih omrezjih, vedno po mejlu. lp
Ostani 127.0.0.1, ko si 0.0.0.0, nosi 255.255.255.255.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opcije izdelave spletne strani za podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9916885 (13362) BigWhale
»

Ocena strani (strani: 1 2 )

6316428 (13880) technolog
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

7314852 (12538) tiga325

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

11623617 (22105) Ziga Dolhar
»

Izvedba popolnega MITM napada (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11620211 (16597) Brane2

Več podobnih tem