» »

M2M SIM kartica

M2M SIM kartica

Kovalchuk ::

Živjo,

nedavno sem v hišo namontiral alarm, ki preko vgrajenega GSM modula (z SMS kartico seveda) pošilja SMS sporočila v primeru izrednih dogodkov. Trenutno sem za začetek notri dal HoT kartico s 5€ premoženja, vendar se mi je po 3 mesecih deaktivirala, ker nisem polnil (porabil sem slab 1€ za testiranje).

Brskal sem že po netu in tukajšnem forumu, vendar kakor vidim, ima večina slovenskih ponudnikov mobilne telefonije ali naročnino ali pa se ti kartica deaktivira, če ne polneš. Zanima me, če je kdo našel kakšno boljšo alternativo? Sam sem recimo na googlu našel mnogo M2M providerjev, eden izmed njih je Global M2M SIM. Uporablja kdo kaj podobnega?

Killermode ::

mogoče tole? 4 cente bob
so omenil v GPS sledilcu temi.

hojnikb ::

opcija je tut 1nce.. 250smsov za 20e in je dober za naslednjih 10 let. Ce samo obcasno poslje kaj, je to opcija.
#brezpodpisa

Vanadium ::

Kaj pa kaka narocnina brez narocnine? Vcasih je simobil to mel.

noob96 ::

A1 Simpl na račun naročnina brez naročnine. Če porabiš plačaš če ne dobiš položnico za 0 eur. nikoli ne zapade

Sem preveril ta A1 Simpl, na koncu imajo tudi oni svoje omejitve: https://www.a1.si/pomoc-in-informacije/.... Ampak OK, še zmer bolje kot HoT. Daš 1€ notri na 3 mesece pa si zrihtan. Preverim pa tudi tale 1nce.

XS!D3 ::

Kovalchuk je izjavil:

Sem preveril ta A1 Simpl, na koncu imajo tudi oni svoje omejitve: https://www.a1.si/pomoc-in-informacije/.... Ampak OK, še zmer bolje kot HoT. Daš 1€ notri na 3 mesece pa si zrihtan. Preverim pa tudi tale 1nce.

To je predplačniški A1 simpl. Obstaja tudi naročniški A1 simpl, ga imam na eni številki že par let brez porabe, ne vem pa če je še možno naročit. Ampak na koncu je isto kot BOB 4cente, ki ga je predlagal @Killermode, le da je tarifa za enote pri A1 višja.

Jaz imam trenutno HoT za tak namen, sem pa razmišljal, da bi vzel avstrijski HoT, ki naj bi imel veljavnost 1 leto in cenejšo tarifo za prenos podatkov. Pri Bob 4 cente me moti, da ne moreš omejit porabe, če bi recimo prišlo do kakšne napake in bi naprava želela poslati malo preveč SMSov. No vsaj našel nisel. Je pa tudi dale 1nce zanimiv, če rabiš res minimalno.

S tem da Bob 4 cente moraš tudi na 3 mesece polnit. Nič pa ne piše, če lahko polniš z 1€.

1nce sem malo gledal, vendar izgleda je samo B2B, ne pa za fizične uporabnike :(

Preverim še HoT Avstrija, hvala.

XS!D3 ::

Kovalchuk je izjavil:

S tem da Bob 4 cente moraš tudi na 3 mesece polnit. Nič pa ne piše, če lahko polniš z 1€.

1nce sem malo gledal, vendar izgleda je samo B2B, ne pa za fizične uporabnike :(

Bob 4 cente je naročniški paket, tako da nič ne polniš ampak dobiš domov položnico (če kaj porabiš). Baje pa lahko enkrat plačaš malo večji znesek in narediš preplačilo, pa ti potem ne pošiljajo položnice dokler ne porabiš.

noob96 ::

A1 simpl na račun je tudi naročniški paket, skleneš ga lahko v vsaki poslovalnici.

edit: tarifa je 15c sms 15c minuta. Dobiš položnico kolikor porabiš. Do 3 eur ne terjajo, tako da lahko imaš odprtih več položnic dokler ni skupen znesek večji od 3 eur in te ne bodo nikoli izklopili. Lahko pa narediš tudi preplačilo in se potem računi sami zapirajo, nikoli ne propade

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noob96 ()

mksoft ::

Na to temo, sem testiral tale 1nce, sam zgleda bolj kot ne ena žalost ...

Poleg tega, da ni pravih SMS (delujejo le prek njihove platforme), je hujša težava s povezovanje.
Na lokacijah kjer je poln GSM signal, včasih rabi tudi eno uro da se poveže preko GPRS. Dogaja se skor vsako jutro.

Očitno nekaj hudo škriplje, podpora pa kot ponavad, pr njih je baje vse redu ... :)
Pravijo da je treba naprave popravit, no iste naprave pa na A1, Telekom pa kar fajn delujejo.

LP.

Kumbaja ::

hvala za info. Ocitno bo tudi v prihodnje bob najcenejša rešitev.

modelno1 ::

Megatel ima preplačniško kartico z veljavnostjo do 18 mesecev, ob nakupu izbereš storitve, ki jih rabiš, in to je to. Npr. 1000 smsov z veljavnostjo 18 mesecev je 8 € + dostava.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Kumbaja ::

Si imel priliko sprobat v praksi? podobno kot mksoft sem namreč pri naketerih ponudnikih tega tipa tudi jaz naletel na težave pri vzpostavljanju in kvaliteti povezave. Za SMS je ponavadi sicer delalo, GPRS je bil pa druga zgodba.

modelno1 ::

Ne, našel sem slučajno, ko sem delal pregled ponudb ob menjavi operaterja.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

jezek05 ::

Poglej T-2 top paket. Je sicer naročniški ampak plačaš po porabi. Jaz ga imam izključno za prejemanje SMS kode pri prijavo v spletno banko tako da ne plačujem nič...

mksoft ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mksoft ()

bastadu ::

XS!D3 je izjavil:

Kovalchuk je izjavil:

Bob 4 cente je naročniški paket, tako da nič ne polniš ampak dobiš domov položnico (če kaj porabiš). Baje pa lahko enkrat plačaš malo večji znesek in narediš preplačilo, pa ti potem ne pošiljajo položnice dokler ne porabiš.

Ali to drži? Vir?

Ahim ::

bastadu je izjavil:

XS!D3 je izjavil:

Kovalchuk je izjavil:

Ali to drži? Vir?

Cisto iz prakticcnega vidika: ce naredis preplacilo, ti lahko ali vrnejo denar kar je relativno drago in potrata casa) ali pa tvoj denar lezi pri njih in jih zastonj kreditiras, ko pride spet mesec naokoli pa poracunajo s porabo storitev, ce imajo kaj. Nimam izkusenj z Bobom ampak si predstavljam kaj firme raje izberejo ...

Manu ::

bastadu je izjavil:

XS!D3 je izjavil:

Kovalchuk je izjavil:

Ali to drži? Vir?

Drži. Sem jih pred časom vprašal o tej zadevi in so mi odgovorili, da to gre.

Dejansko sem tako tudi naredil. Sem ob položnici plačal večji znesek in potem pri vsaki naslednji položnici samo odštejejo od preostanka. Preverjeno deluje.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

bastadu ::

Super, hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje dobiti predplačniško SIM kartico, ki ne poteče?

Oddelek: Mobilne tehnologije
489184 (434) Oktan
»

Vzamemo Bob ali Hot Telekom ? (strani: 1 2 )

6117808 (11769) Lonsarg
»

SIM kartica za majhno količino prenosa podatkov

237133 (3861) mksoft
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

15443801 (20147) VrtniPalcek
»

Kateri paket za najmanj denarja?

171692 (1117) DeeCoy

Več podobnih tem