» »

HP 530 - išče se F.08 BIOS različica

HP 530 - išče se F.08 BIOS različica

Kamran ::

Zdravo ! :D

Nedavno nazaj sem v roke dobil malce starejši prenosnik, in sicer HP-jev 530. Pa sem malce gledal kaj bi se dalo nadgraditi in sem rekel, da bom prvo začel s procesorjem. Po malce brskanju po spletu sem si preko eBaya naročil Intel-ov T7600 procesor. Pred skoraj mesecem dni je procesor le priromal na moj naslov, vendar pa ko vse sestavim pa prenosnik ne deluje.

Natančneje, potem ko pritisnem na tipko za vklop, se prenosnik sicer prižge, vendar samodejno ugasne po ene 5-ih sekundah. Oziroma po tem, ko oranžna lučka ene 6x utripne (in gre v zeleno barvo potem). Slike na zaslonu ni, ravno tako ni POST ali boot. Če pa dam nazaj stari prvotni procesor (Intel T2050) pa vse deluje brez problema. :|

Glede na simptome je sicer možno, da sem že kupil mrtev procesor, vendar zelo dvomim. Ravno tako ne verjamem, da ga je matična plošča ali pač sam prenosnik skuril ali kako drugače pokvaril.

CPU-Z program mi sporoča, da imam Intel i945GM čipset (Rev. 03) in Intel-ov 82801GHM (ICH7-M/U) Rev. A1 Southbridge. BIOS je F.07 različica (68MVU) - za katerega sem prvotno mislil, da je zadnji. GPU pa je Intel Mobile 945GM Express Chipset Family (Revision 3).

Tako da jaz sumim, da moram samo BIOS nadgradit in bo novi procesor deloval brez problemov. Ravno nedavno sem v bistvu odkril, da obstaja tudi F.08 različica (sp43035.exe datoteka). Vendar kaj ko jo ne morem nikjer na spletu več dobiti. ;((

Torej, če ima kdo slučajno ta prenosnik (ali pa pozna koga, ki ga ima) in F.08 BIOS različico se ZELO priporočam za ali izvorno setup datoteko (sp43035.exe) ali pa samo dump vašega BIOS-a v BIN datoteko.

Hvala ! :)

iloveboobz ::

https://drivers.softpedia.com/get/BIOS/...

tule maš..

Sam verjetno to ni problem. Že f07 bios je datiran kasnej kot je pršu t7600 ven, tako da problem tiči nekje drugje... Defekten proc mogoče ?
smoki

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izboljšam delovanje računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
538867 (7147) alexz
»

acer aspire 5315 procesor

Oddelek: Strojna oprema
323304 (2983) jonyyy
»

Zamenjava procesorja HP Compaq nc8430

Oddelek: Pomoč in nasveti
222135 (1753) opeter
»

Ali je to mogoče???