Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
johnnyyy ::
TorrentXL ::
Dodajam pa, da če bi bilo precej povpraševanja "fake", potem cene ne bi abnormalno rastle. Še sploh pa ne pri rabljenih stanovanjih.
Ko bo prišla kriza, takrat se bo videlo koliko nepremičnin dejansko rabimo in koliko od tega povpraševanja je "fake".
Ne, takrat bomo videli, da je kriza in bo usahnilo povpraševanje. To pa ne pomeni, da je bilo prej povpraševanje "fake". Usahnilo bo tud povpraševanje za parkiranje denarja, ampak tud to povpraševanje danes ni "fake".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
Ne, takrat bomo videli, da je kriza in bo usahnilo povpraševanje. To pa ne pomeni, da je bilo prej povpraševanje "fake". Usahnilo bo tud povpraševanje za parkiranje denarja, ampak tud to povpraševanje danes ni "fake".
Ja in ljudje, ki danes vpijejo da rabijo stanovanje, da dajo ledvico za stanovanje bodo ugotovili, da ne rabijo 2 sobnega stanovanja in da je mansarda pri starših tudi dovolj dobra.
tilz0R ::
Želeti ni enako rabiti.
Želijo si svoje 4 sobno stanovanje ker pač 2 navidezna otroka.
Rabijo pa nekaj, da lahko živijo, in mansarda je tudi ok.
Želijo si svoje 4 sobno stanovanje ker pač 2 navidezna otroka.
Rabijo pa nekaj, da lahko živijo, in mansarda je tudi ok.
Malidelničar ::
johnnyyy: ja ampak folk govori, da bo povpraševanje večno .....
Kaj pa če imajo prav?
Navsezadnje moramo biti v 'apocalipse mode' da se sploh v Sloveniji kaj premakne navzdol.
Nazadnje je - sicer omejeno - zanihalo navzdol ob COVID-u pa vemo kakšna panika je bila takrat; dokler je bila panika 2020 do cca 2021, potem 2022, 2023 ko je bilo že jasno, da ne bo tako hudo, takoj eksplozija cen naczgor ....
Res najboljši čas nakupa je bil ob paniki v prvi polovici leta 2020 - pri nas mora res nastopiti panika, da se cene začnejo spuščati.
Kaj pa če imajo prav?
Navsezadnje moramo biti v 'apocalipse mode' da se sploh v Sloveniji kaj premakne navzdol.
Nazadnje je - sicer omejeno - zanihalo navzdol ob COVID-u pa vemo kakšna panika je bila takrat; dokler je bila panika 2020 do cca 2021, potem 2022, 2023 ko je bilo že jasno, da ne bo tako hudo, takoj eksplozija cen naczgor ....
Res najboljši čas nakupa je bil ob paniki v prvi polovici leta 2020 - pri nas mora res nastopiti panika, da se cene začnejo spuščati.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Pozabite. Cene ne bodo nikoli več padle, to je 100%.
No ja možna je ponovitev nekega šoka ala COVID, kjer bi cene podobno zanihale .....
Ja in ljudje, ki danes vpijejo da rabijo stanovanje, da dajo ledvico za stanovanje bodo ugotovili, da ne rabijo 2 sobnega stanovanja in da je mansarda pri starših tudi dovolj dobra.
Sej to že danes mnogi, ki imajo to možnost, delajo. Kakšno vezo ima to s tem, da rabimo dostopna stanovanja za tiste, ki to ne morejo?
Malidelničar je izjavil:
Kaj pa če imajo prav?
Kje je zanihalo navzdol ob COVID-u?
Indexi na prejšnje četrtletje - cela Slovenija (vse stanovanjske nepremičnine):
2020Q1 - 101,0
2020Q2 - 101,9
2020Q3 - 100,1
2020Q4 - 102,0
Indexi na prejšnje četrtletje - Ljubljana (rabljena stanovanja)
2020Q1 - 100,9
2020Q2 - 100,5
2020Q3 - 99,6
2020Q4 - 102,8
Ne bi rekel, da je karkoli zanihalo navzdol. Še Q3 v LJ za 0,4% ni omembe vredno. To se je tud mislim da lani zgodilo, brez krize.
PujsekPepe ::
Prekvalifikacija. Sam slo tech sluzbe odpres pa bos videl koliko sluzb je.
Ti pa itak imas streho tako da nevem kaj te skrbi za druge
PujsekPepe je izjavil:
Prekvalifikacija. Sam slo tech sluzbe odpres pa bos videl koliko sluzb je.
Streho imam, ker plačujem najem. Na mojo streho bom še kr nekaj časa čakal, ampak tud to nima veze. Ti tvoji predlogi ne rešujejo problematike generalno. Pridruži se nam raje v realnem svetu, kjer je za delovanje države in njeno prihodnost potrebno še kaj več, kot pa neumni predlogi, da naj vsak postane vrtnar ali monter klim. Bom ti dal en primer. Recimo, da se jutri vsi v Sloveniji prekvalificirajo na podlagi tvojih predlogov, da je služb v teh smereh dovolj za vse in začnejo delat 18h na dan. Pa ignorirajmo, da se bo zgodil kolaps države. Kaj misliš, da se bo zgodilo s cenami nepremičnin in najemov, če ponudba ostane na takih nivojih kot danes?
Zgodovina sprememb…
Zakaj bi sistem kolapsiral? A ce se javna uprava znanjsa na 10.000 ljudi in imamo sam 4 obcine bo pa kaj drugac? Pol je pa se javni sektor policija nesposobna, vojska bols da gre ceste kidat, dohtarjev ni pa se tisti ki so odhajajo, profesorjev in uciteljev je cez glavo dovolj sam 99% fakultet zapret pa te dobro placane profesorjev "obramboslovja" poslat v osnovno solo matematiko ucit 1+1...Pol je pa se en kup delomrznezev ki delati ne zeli. Moj predlog je resitev samo za pescico, tiste ki zelijo nekaj ustvariti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
Utk ::
Pri višji ceni bo več ponudbe in več samogradnje. Osnove ekonomije. To če se tebi zdi nekaj drago še ne pomeni, da folk časa v vrsti da to proda po tisti tvoji "previsoki" ceni.
Seveda ima pa na to vpliv še občinska mafija. Ki bi pa tudi dovolila več, če bi imela od tega več.
Seveda ima pa na to vpliv še občinska mafija. Ki bi pa tudi dovolila več, če bi imela od tega več.
PujsekPepe je izjavil:
Zakaj bi sistem kolapsiral? A ce se javna uprava znanjsa na 10.000 ljudi in imamo sam 4 obcine bo pa kaj drugac? Pol je pa se javni sektor policija nesposobna, vojska bols da gre ceste kidat, dohtarjev ni pa se tisti ki so odhajajo, profesorjev in uciteljev je cez glavo dovolj sam 99% fakultet zapret pa te dobro placane profesorjev "obramboslovja" poslat v osnovno solo matematiko ucit 1+1...Pol je pa se en kup delomrznezev ki delati ne zeli. Moj predlog je resitev samo za pescico, tiste ki zelijo nekaj ustvariti.
Očitni nisi razumel poante. Nič narobe, če se JU zmanjša. Govorim o tem, da grejo ljudje v te tvoje idealne službe, s katerimi se da lažje prit do stanovanja. Pa recimo, da je teh služb dovolj za vse, ki to želijo in da vsi ti zelo dobro zaslužijo. Kaj misliš, da se bo zgodilo, s cenami nepremičnin ob isti ponudbi?
Pri višji ceni bo več ponudbe in več samogradnje. Osnove ekonomije. To če se tebi zdi nekaj drago še ne pomeni, da folk časa v vrsti da to proda po tisti tvoji "previsoki" ceni.
To so osnove neke tvoje namišljene ekonomije. V realnem svetu bo pri višjih cenah ponudbe manj, itak pa so že same visoke cene posledica pomanjkanja ponudbe. Za samogradnjo rabiš parcelo, katerih ponudba je prav tako omejena. Tako kot ti praviš, zarad občinske mafije, ki ji ni v interesu, da cene padejo, ker imajo več od višjih cen in omejen gradnje.
Zgodovina sprememb…
bedak_res ::
Kaj mislite kakšen bo /ali sploh bo vpliv povišanja plač v javnem sektorju. Mnogo zaposlenih, ki so bili mogoče prej pod mejo bo sedaj postalo kreditno sposobnih. Banke zahtevajo od zadnjih 3 pa do 12 plačilnih list. Jaz mislim, da to pomeni, da v roku parih mesecev bo prišel na trg znaten pritisk/povpraševanje sploh za rabljene nepremičnine kar zna ceno spet pognati strmo navzgor.
tilz0R ::
LeQuack začni flipat nepremičnine, če res znaš predikcijo v naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tilz0R ()
zavajon ::
Očitno je to selo na dobrem mestu, kajti feyz je kot podeželski pleskar toliko zasluži, da lahko kupuje stanovanja v Ljubljani po 6k/m2 tako mimogrede, ko se pelje mimo, pa še to samo zato, da mu ni treba otroku razlagati, zakaj mu ne more kupiti stanovanja.Saj jaz samo živim na selu.
Pleskam pa po Ljubljani, po njihovih cenah. Zato lahko tudi stanovanje kupim po njihovi ceni.
Pravzaprav še lažje, ker stroškov pa nimam po njihovih cenah.
Seveda si pozabil omeniti, da tudi davkov ne plačuješ ;)
Kaj mislite kakšen bo /ali sploh bo vpliv povišanja plač v javnem sektorju. Mnogo zaposlenih, ki so bili mogoče prej pod mejo bo sedaj postalo kreditno sposobnih. Banke zahtevajo od zadnjih 3 pa do 12 plačilnih list. Jaz mislim, da to pomeni, da v roku parih mesecev bo prišel na trg znaten pritisk/povpraševanje sploh za rabljene nepremičnine kar zna ceno spet pognati strmo navzgor.
Ne skrbi, prej kot so zaposleni v javnem sektorju dobili prvo povišano plačo, so se nepremičnine podražile še več ;)
Očitno je to selo na dobrem mestu, kajti feyz je kot podeželski pleskar toliko zasluži, da lahko kupuje stanovanja v Ljubljani po 6k/m2 tako mimogrede, ko se pelje mimo, pa še to samo zato, da mu ni treba otroku razlagati, zakaj mu ne more kupiti stanovanja.Saj jaz samo živim na selu.
Pleskam pa po Ljubljani, po njihovih cenah. Zato lahko tudi stanovanje kupim po njihovi ceni.
Pravzaprav še lažje, ker stroškov pa nimam po njihovih cenah.
Seveda si pozabil omeniti, da tudi davkov ne plačuješ ;)
Zakaj pa bi jih?
tony1 ::
PujsekPepe je izjavil:
Mogoce mislis da trolam samo zal ne. Ce je izbrala poklic ucitelja in se sedaj pizdi nad malo placo je to nas problem? Medtem pa sem ti dal primer vrtnarja ki je ze pri svoji nepremicnini in gozdarja ki je malo cez 20 ze napraskal za polog krede.
V okolici Lj imas recimo okoli 50-60 m2 stanovanje za 200k novogradnja (preserje - domzale).
Nakladaš. Gaj Preserje je 50 m2 novogradnja 3 leta nazaj stala 250k. Pa še tam se je cel blok prodal v 14 dneh in je bilo težko sploh priti zraven. S tem, da so bloki sicer kakovostno izdelani, so pa na izjemno zanič zemljišču, 250 m stran od dimnika papirnice Količevo. Zrak je obupno umazan, in zračiti se da samo zgodaj zjutraj. Investitor ti bo pa lažnivo nakladal, da bo pri tem kaj pomagala rekuperacija, kar je neumnost.
Če greš živet v Lj-Moste tik ob toplarno, boš imel tam precej boljši zrak.
LeQuack ::
Nakladaš. Gaj Preserje je 50 m2 novogradnja 3 leta nazaj stala 250k. Pa še tam se je cel blok prodal v 14 dneh in je bilo težko sploh priti zraven. S tem, da so bloki sicer kakovostno izdelani, so pa na izjemno zanič zemljišču, 250 m stran od dimnika papirnice Količevo. Zrak je obupno umazan, in zračiti se da samo zgodaj zjutraj. Investitor ti bo pa lažnivo nakladal, da bo pri tem kaj pomagala rekuperacija, kar je neumnost.
In koliko je zdaj ta novogradnja, 400k?
Quack !
Mogoce mislis da trolam samo zal ne. Ce je izbrala poklic ucitelja in se sedaj pizdi nad malo placo je to nas problem? Medtem pa sem ti dal primer vrtnarja ki je ze pri svoji nepremicnini in gozdarja ki je malo cez 20 ze napraskal za polog krede.
V okolici Lj imas recimo okoli 50-60 m2 stanovanje za 200k novogradnja (preserje - domzale).
Itak da trolaš. Seveda je naš problem, ker če se ne uredi, jih pač več ne bo. Si mogoče pomislil, da so pa mogoče preprosto nepremičnine predrage?
Haha, kje pa pobiraš te cene? Za tak denar pred 2 letoma nisi mogel dobit 60m2 novogradnje v soseski Gaj Preserje. Ok trolaj, ampak lagat pa ni treba. Ti tvoji izmišljeni primeri ali pa v najboljšem primeru z omejenimi informacijami so pravljice. To ne spada v resno debato. Za trolanje so pa ok.
235 k tole stanovanje
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
Poceni manipulacija. Kje vidiš novogradnjo? To stanovanje je staro 50 let.
Na trgu rabljenih čez 300k, verjetno 320k.
V Črnuškem bajerju (tam, kjer je po izgradnji bivakirala una hitman črnogorska mafija) se je pred štirimi leti prodajalo novo 40 m2 enosobno stanovanje za 160k (zadnje v bloku, ki je še bilo na voljo, ker ga nihče ni hotel), brez predsobe, z zanič zvočno izolacijo oken (vsa so bila velika od stropa do tal in obrnjena proti cesti) in s spalnico ravno dovolj veliko da daš vanjo 160 cm široko posteljo za 160k. Konec 2024 se je nato še ne vseljeno preprodalo za 255 k.
Itak da trolaš. Seveda je naš problem, ker če se ne uredi, jih pač več ne bo. Si mogoče pomislil, da so pa mogoče preprosto nepremičnine predrage?
Haha, kje pa pobiraš te cene? Za tak denar pred 2 letoma nisi mogel dobit 60m2 novogradnje v soseski Gaj Preserje. Ok trolaj, ampak lagat pa ni treba. Ti tvoji izmišljeni primeri ali pa v najboljšem primeru z omejenimi informacijami so pravljice. To ne spada v resno debato. Za trolanje so pa ok.
235 k tole stanovanje
Poceni manipulacija. Kje vidiš novogradnjo? To stanovanje je staro 50 let.
In koliko je zdaj ta novogradnja, 400k?
Na trgu rabljenih čez 300k, verjetno 320k.
V Črnuškem bajerju (tam, kjer je po izgradnji bivakirala una hitman črnogorska mafija) se je pred štirimi leti prodajalo novo 40 m2 enosobno stanovanje za 160k (zadnje v bloku, ki je še bilo na voljo, ker ga nihče ni hotel), brez predsobe, z zanič zvočno izolacijo oken (vsa so bila velika od stropa do tal in obrnjena proti cesti) in s spalnico ravno dovolj veliko da daš vanjo 160 cm široko posteljo za 160k. Konec 2024 se je nato še ne vseljeno preprodalo za 255 k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Malidelničar je izjavil:
Kaj pa če imajo prav?
Povpraševanje bo dokler bodo ljudje, a potrebno bo gledati relativno - ali ga bo več ali manj. Glede na to, da imamo demografsko sliko obrnjeno na glavo, bi sam rekel, da bo povpraševanje prej kot slej začelo upadati. Sam bi ocenil da imamo trenutno ogromno posameznikov, ki bi želeli kupiti stanovanje (čeprav imajo tudi druge možnosti razen mosta), potem imamo ogromno teh, ki bi lahko prodali (a ne ker - inflacija, cene rastejo), precej imamo teh, ki imajo denar in ga parkirajo v nepremičnine (ker ne vedo kaj bi ali pa rešujejo stanovanjsko problematiko potomcev).
S takšno rastjo kot smo jo imeli od 2015 IMO ne moremo iti v nedogled. In kot si rekel, ko je panika pridejo lahko dobri deali. Vendar pa dobri deali niso na voljo vsem, ker če nisi aktiven in potrpežljiv ti dobre stvari uidejo.
feryz ::
Seveda si pozabil omeniti, da tudi davkov ne plačuješ ;)Za faktorje več kot ti vsega denarja skupaj vidiš.
Sicer pa, kaj se sploh ukvarjam s tabo. Skupaj te drži zgolj foušija in nesposobnost.
Pljuni v roke in začni delati, da bo kaj od tega. Ne pa da pišeš lažnive komentarje po forumih.
bonanno ::
PujsekPepe je izjavil:
hahaha si ti normalen ??? najdi mi novogradnjo v preserjah za 200k prej 350 do 400k !!!
PujsekPepe je izjavil:
hahaha si ti normalen ??? najdi mi novogradnjo v preserjah za 200k prej 350 do 400k !!!
Preserje niso ravno ugodne:
denabiker ::
Slišal sem zgodbo enega, ki je znorel zaradi komunalnega prispevka za stanovanjsko hišo, ker bi moral plačat skoraj 25k, AMPAK zakaj nori, ker je tam vodovod bil narejen še od njegovih prednikov, so vse sami naredili, saj so imeli svoje vaško zajetje, ampak potem niso več smeli imeti in so bili primorani se priklopiti na javni vodovod, torej oni so priklopili na obstoječe njihove cevi! Javne kanalizacije še ni, naj bi bila enkrat. Cesrta je cela luknjasta, da moraš slalom furat, drugače uničiš avto. Ni javne razsvetljave.
Zdaj se pa res vprašaš, a smo mi prfukjeni tule? Mogoče je to samo pri nas tak noro in nepravično?
Zdaj se pa res vprašaš, a smo mi prfukjeni tule? Mogoče je to samo pri nas tak noro in nepravično?
Slišal sem zgodbo enega, ki je znorel zaradi komunalnega prispevka za stanovanjsko hišo, ker bi moral plačat skoraj 25k, AMPAK zakaj nori, ker je tam vodovod bil narejen še od njegovih prednikov, so vse sami naredili, saj so imeli svoje vaško zajetje, ampak potem niso več smeli imeti in so bili primorani se priklopiti na javni vodovod, torej oni so priklopili na obstoječe njihove cevi! Javne kanalizacije še ni, naj bi bila enkrat. Cesrta je cela luknjasta, da moraš slalom furat, drugače uničiš avto. Ni javne razsvetljave.
Pač mi smo birokrati in ko se predpisuje zadeve se nič kaj veliko ne misli, saj se po navadi vse sprejema zato da se nekaj spremeni ali pa malenkost "uredi".
Moj primer je še bolj brutalen. Dostop do javnega vodovoda/kanalizacije sem imel, a ker bodo v jaških priključki za več objektov sem rabil ločeno gradbeno dovoljenje za priklop - nezahteven objekt. In po zakonu rabiš za nezahteven objekt plačat komunalni prispevek. No in sem ga. Torej jaz sem si moral na svoje stroške zgraditi komunalni priključek in za komunalni priključek plačati komunalni prispevek! Sicer obstaja možnost da ti občina del komunalnega prispevka vrne. Samo stvar je takšna, da moraš predložiti račune o vlaganju in ti odbijejo ... samo kako jim naj predložim račune, če moram komunalni prispevek plačati pred začetkom gradnje?
tt2 ::
Lahko povem primer za stanovanja Novi vrtovi v Mariboru. Okoli leta 2019/20 je dvosobno stanovanje, veliko približno 55 m?, skupaj s parkirnim mestom stalo natanko 90.000 €. Enake bloke gradijo še naprej. Jeseni, ko so dali v prodajo trenutni blok, ki ga zdaj gradijo, je enako stanovanje s parkirnim mestom stalo 217.000 €. Plače se žal niso dvignile v takem procentu. :D So pa začuda večino stanovanj prodali v dveh dneh.
denabiker ::
Ena je razlagala, tam dol nekje med Gorico in Ajdovščino je doma, da mladi ful kupujejo stanovanja v Italiji, nek blok novogradnja so večinoma Slovenci, cena bistveno nižja, ampak vse boljše.
Isto kot dol Koprski okoliš, mladi kupujejo tam preko meje, ne vem kateri kraj, neke novogradnje in bistveno nižje cene kot pri nas.
Slovenija, moja dežela
Isto kot dol Koprski okoliš, mladi kupujejo tam preko meje, ne vem kateri kraj, neke novogradnje in bistveno nižje cene kot pri nas.
Slovenija, moja dežela
KG-348 ::
Najboljši sistem je DINK. Partnerja s službami in brez otrok. Stanovanje je lahko majhno, zato tudi cenejše, novejše pa standard je tudi višji ker ostane več denarja in časa. Ampak za neko novejšo garsonjero bi moral z gorenjske v maribor, ker se tukaj še to ne gradi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KG-348 ()
KG-348 ::
Varianta je tudi da si najdem sugar mommy ki je v srednjih letih
. Pujsekpepi bo gotovo navdušen nad tem hustlom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KG-348 ()
kamiKaZaA ::
Evo eno novogradnjo. Sicer v vukojebini (Mariboru). Na dobri lokaciji (Pobrežje, 15 min. peš do Europarka, 20 min. peš do centra, 15 min. peš do trgovskih centrov na Pobrežju, 2 min. z avtom do obvoznice za smer Avstrija ali LJ).
Cena: 218k za 2,5 sobno (1. nadstropje od 4.), balkon, klet + 1 parkirno mesto v garaži (vse zajeto v ceno).
Trenutno je rezervirano (sicer že več kot 2 meseca) stanovanje - G114:
https://www.galea.si/novogradnje/Sloven...
cca. 2 meseca je bilo rezervirano, danes pa je označeno kot "prodano". 24ur od moje objave na Slo-tech. Zgleda je en Slo-tech-ovec ubodel to nepremičnino.
Malidelničar je izjavil:
PujsekPepe je izjavil:
Preserje niso ravno ugodne:
Jao, to so čist ene druge Preserje. Naselje Gaj je naprej od Domžal, tam kjer živi Musarjeva, ta star Šešok, še cel kup miljonarjev... in ene par dilerjev na debelo (vsi že v penziji).
Lahko povem primer za stanovanja Novi vrtovi v Mariboru. Okoli leta 2019/20 je dvosobno stanovanje, veliko približno 55 m?, skupaj s parkirnim mestom stalo natanko 90.000 €. Enake bloke gradijo še naprej. Jeseni, ko so dali v prodajo trenutni blok, ki ga zdaj gradijo, je enako stanovanje s parkirnim mestom stalo 217.000 €. Plače se žal niso dvignile v takem procentu. :D So pa začuda večino stanovanj prodali v dveh dneh.
Točno. 35 let staro socialistično (ampak z dobrim tlorisom, kjer je kuhinja v ločeni sobi, in ti nikoli ne bo treba s kavča poslušati ropotanja hladilnika) in neprenovljeno stanovanje v Pobrežju je tri leta nazaj stalo slabih 100k.
Danes je 120-130k, če je prenovljeno 150k ko keks.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
V Ljubljani tako stanovanje pride 400k novogradnja.
Verjetno pride res, a to še ne pomeni, da je taka tudi cena gradnje.
Razen če so slovenski zidarji precej bolje plačani od nemških, pa če je material precej dražji kot v Nemčiji. V kar pa močno dvomim.
Kajti v Hannovru dobiš 3-sobno stanovanje za 160.000€,
https://www.engelvoelkers.com/de/en/exp...
c3p0 ::
Cena je taka samo zato, ker ljudje kupujejo. Od tajkunčkov, do mladih parov, ki se zakreditirajo do penzije, pa še družina skupaj vrže.
V zadnjih nekaj mesecih sem šel na nekaj ogledov, in povsod so nepremičninski agenti hoteli da ponudim še višjo ceno kot je v oglasu. Seveda niso pozabili omeniti provizije za to njihovo storitev ogleda stanovanja.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
V zadnjih nekaj mesecih sem šel na nekaj ogledov, in povsod so nepremičninski agenti hoteli da ponudim še višjo ceno kot je v oglasu. Seveda niso pozabili omeniti provizije za to njihovo storitev ogleda stanovanja.
Ponudi nižjo ceno. Jaz sem lani šel na en ogled, kjer so za novejše 4s stanovanje hoteli 495k (skoraj 100m2). Ni mi bilo všeč, tako da sem bolj za hec ponudil 450k. Je rekel, da je trenutno najvišja ponudba 470k. Sem rekel naj kr imajo. Od takrat spremljam ETN, da bi videl vsaj "uradno" prodajno ceno in še kr ni transakcije not. Zdaj pa ne vem, če sploh niso prodali, al pa je ta ETN tud en tak nateg, kot vse ostalo v naši državi. Kake nepremičnine pa gledaš?
Zgodovina sprememb…
Trenutno je za LJ na nepremicnine.net ene 600 oglasov, poprevčna oglešavana cena pa presega 5k €/m2. Folk je postal pač grabežljiv.
Quack !
Meni se pa zdi fascinantno, da nekdo sploh gre na ogled za stanovanje po 5k/m2.
Kaj je tu fascinantnega? To je čudež, da se na trgu sploh pojavi novejše stanovanje za 5k/m2. Danes se socialistična stanovanja v prvotnem stanju in to brez parkinga oglašujejo za 5k na m2. Nekatera celo brez lifta. Drugo ti ne preostane, če imaš možnost. Sej grejo cene vsako četrtletje samo gor in kot pravite, nič ne zgleda, da se bo kaj v bližnji prihodnosti drastično spremenilo.
Zgodovina sprememb…
Vsekakor, samo še slabše bo. Pričakujem čez par let garsonjere od 300k naprej, dvosobna 600-700k, trosobna bodo od milijon. In to v Fužinah brez parkinga.
Quack !
Vsekakor, samo še slabše bo. Pričakujem čez par let garsonjere od 300k naprej, dvosobna 600-700k, trosobna bodo od milijon. In to v Fužinah brez parkinga.
Jasno, da bo še huje. Če prihajajo na ogled za oglase po 5k/m, prodajalci vejo, da bodo lahko oglaševali po 7. Ko bodo hodili na te oglede, bodo začeli oglaševati po 9 in tako naprej ...
Mislim, da si zmeren pesimist. Čez par let bodo garsonjere vsaj od pol milijona gor, čez 10 let pa ne boš dobil izpod milijona.
Če ne bo država nič ukrenila, potem je tud to teoretično možno.
Če pride na oblast Janša, bo uredil. Subvencioniral bo kredite, tako da bodo nepremičnine še dražje, za višje dobičke investitorjev bomo plačevali davkoplačevalci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()