» »

IŠRM ali Finančna matematika

IŠRM ali Finančna matematika

FACEK ::

Pozdravljeni,

bliža se rok za prijavo na fakulteto. Sam sem v dilemi med finančno matematiko in IŠRM. Zanima me tako ekonomija/finance kot tudi računalništvo(različni algoritmi, AI,...). Pred vpisom na finančno matematiko me najbolj odvrača razvoj umetne inteligence in avtomatizacije dela, kar naj bi zelo vplivalo na finančne inštitucije. Finančna matematika ima zelo malo računalniških predmetov(samo enega na semester v prvem letniku). Seveda vedno obstaja možnost, da se sam priučim potrebnih računalniških znanj, saj bi matematično razmišljanje, če se ne motim, pridobil v vsakem primeru z dokončanjem faksa. Ali je možno, da nekdo, ki je končal IŠRM ali Finančno nato ubere nasprotno pot (Npr. iz financne matematike na delo v AI področju pri kakšni tech firmi).
Kakšne so kaj možnoste z zaposlitvijo pri obeh smereh?

veduvedu ::

Finančna matematika v letu gospodovem 2019 ?
Zaključil boš s študijem leta 2022-2023 in ti takrat pričakuješ da bodo papirnati finančniki še potrebni? Star program. Zakaj ne pogledaš v tujini za kakšen boljši faks. Lahko si tudi eno leto vzameš off.
Z zaposlitvijo v slo je pri obeh žalostno.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: madviper ()

A110 ::

ena druga uni smer v isti stavbi na fmf bo prava ;)

Andrejpan ::

Kot bivsi ISRM-jevec, se pridruzujem mnenju, da ena ali druga smer bo ok. Predvsem za prve 3 leta, kjer je fajn spoznati vec teoreticnega znanja. Drugace postaja dejstvo, da kljub univerziteni izobrazbi, se je na delovnem mestu (vsaj tista z "dodano vrednostjo") potrebno kostantno uciti nove vescin.

Smurf ::

Jaz bi na tvojem mestu izbral ISRM, ker se lahko naucis vec. Kar se tice poklicev je dosti vseeno s katero diplomo bos prisel.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Finančna Matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5012044 (9281) neverlucky
»

FMF in smeri matematike

Oddelek: Šola
132081 (1639) HODL
»

Vpis na FMF v Ljubljani ali na Famnit v Koper

Oddelek: Šola
329311 (7470) mladec
»

Študij finančne matematike

Oddelek: Šola
4210458 (9308) tony1
»

FMF- Matematika vs Finančna matematika

Oddelek: Šola
97029 (5871) Macolinho

Več podobnih tem