» »

Sicilija - najem avta

Sicilija - najem avta

lisaac ::

Pozdravljeni,

Imam vprašanje glede najema avta v tujini, v tem primeru gre za Sicilijo (Catania)
Ker tega še nisem počel me zanimajo vaši nasveti katera agencija je po vašem mnenju najboljša (cena, fair play..)
Gre se pa za 9 dnevni najem (konec julija, začetk avgusta)

Hvala za vaša mnenja/ svetovanja

Lp

vofra ::

povprasaj na Ugodno po svetu :)
https://www.facebook.com/groups/SeeWorl...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vofra ()

AnriK ::

Jaz sem si rental pri Firefly, brez vsakih problemov, le avto je potrebno dobro pregledat pred rentom in označit kakršnekoli poškodbe na prevzemnici.

Drugače pa sem sam bookiral rent a car preko Ryanair-ove spletne strani.

starfotr ::

Na kreditno kartico ne pozabi.

mared ::

AnriK je izjavil:

Jaz sem si rental pri Firefly, brez vsakih problemov, le avto je potrebno dobro pregledat pred rentom in označit kakršnekoli poškodbe na prevzemnici.

Drugače pa sem sam bookiral rent a car preko Ryanair-ove spletne strani.

Kakšno zavarovanje si pa vzel? Jaz ravno izbiram za teden renta med prvomajskimi.

Steinkauz ::

https://www.billiger-mietwagen.de/
Pokljukaj
ohne Selbstbeteiligung / Erstattung d. Selbstbeteiligung
Glas-/Reifenschutz
alle Kilometer frei
faire Tankregelung

Tako si potem krit za škodo (ob nesreči ti s kreditne trgajo pa ti potem billiger povrne)

Nujno rabiš kreditno. Koliko limita morš met ti piše v pogodni renta. Ponavadi okoli 1000eur.

mared je izjavil:

Kakšno zavarovanje si pa vzel? Jaz ravno izbiram za teden renta med prvomajskimi.

Vzel sem zavarovanje, ki ti ga ponuja Ryanair v navezi z Allianz, kao full coverage, krijejo pa ti tisto soudeležbo, ki ti jo trga (oz. prvo rezervira) rent a car če se karkoli naredi. Je pa to bistveno ceneje kot full coverage direktno pri rent a car.

Tomas 33 ::

Steinkauz je izjavil:

https://www.billiger-mietwagen.de/
Pokljukaj
ohne Selbstbeteiligung / Erstattung d. Selbstbeteiligung
Glas-/Reifenschutz
alle Kilometer frei
faire Tankregelung

Tako si potem krit za škodo (ob nesreči ti s kreditne trgajo pa ti potem billiger povrne)

Nujno rabiš kreditno. Koliko limita morš met ti piše v pogodni renta. Ponavadi okoli 1000eur.

Sem vzel pet let nazaj.
Seveda super duper zavarovanje z vso krito škodo, pozabili so pa povedati, da moraš najprej sam kriti škodo, potem pa tebi povrnejo, RentaCar firma pa, kot je bilo omenjeno, zahteva še rezervacijo preko tvoje kreditne kartice (1000€).
Sem potem še doplačal zavarovanje preko RentaCar firme in sem imel mir.

V glavnem; najemi direktno preko RenatCar in ne raznih proxyjev. Malenkost dražje, je pa manj stresno in manj papirologije.

Ja pri teh zavarovanjih je točno tako, rent a car rezervira vsoto, če do česar pride ti trgajo vsoto potem pa to claimaš od zavarovalnice. Jaz vedno uporabim to opcijo zaenkrat še na srečo nisem potreboval izkoristit... je pa cena konkretno drugačna (pri Allianz sem ~50€ za en teden, pri rent a car je isto koštalo ~170€)...

Steinkauz ::

Jst sm že parkrat rental preko billiger. Ni vedno najcenejše, je pa doskrat.

Sorry Tomas samo ponavad hočejo direkt pri rent a car samo za polno zavarovanje več kot bi dal pr billiger za celoten najem.

Na škotskem je blo prek billiger 20eur na dan. Polno zavarovanje.
Če bi vzel direkt pri rent a car bi bil rent 25eur, zavarovanje pa še 30eur.
Torej 20 vs 55 eur na dan.

Če nimaš kreditne pol itak odpade velike večina rent a car. Če pa maš nizek limit greš lahk direkt na rent a car in doplačaš za full insurance.
Seveda boš to precej plačal in bi si pokril par let članarine za kreditno...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rentacar v Italiji

Oddelek: Na cesti
427037 (4504) weasel
»

Najcenejši rent a car

Oddelek: Loža
257547 (3482) ziga1000
»