» »

NVR za IP kamere

NVR za IP kamere

d4vid ::

Zdravo,

zanima me, kaj uporavljate za NVR tisti, ki imate namescene IP kamere. Ali uporabljate namenski NVR, ali imate na kakem NASu namescen SW...?

Jaz se igram s windows in linux resitvami, poskusil sem ze motioneye, shinobi, ispy in trenutno testiram contacam.

Sliko prikazujejo vsi, se mi pa ustavi pri zaznavanju premikanja, tukaj se mi zdi, da je ispy se najboljsi, ostali mi motnje kamere zaznajo kot gibanja, gibanja pa ne zaznajo. Contacam sem namestil sele danes in ne morem nic reci, ispy mi pa ne odgovarja (precej steka, web vmesnika nima...).

Torej, kaj uporabljate vi?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

mzakelj ::

Sam sem dosti časa uporabljal Zoneminder, je sicer malo severnokorejski vmesnik, ampak dela b.p. No ker mi je server crknil sem šel na en enostaven snemalnik od hilooka

Karen ::

Hilook 8kanalni... sem hotel na Qnap-u postavit, samo dobiš samo 1-2 licenci zraven, če bi hotel 4 bi stalo toliko da bi dobil 3 NVR snemalnike od Hilooka za ta denar, se pravi je no-brainer snemalnik kupit. Za 80EUR brez DDV dobiš 8-kanalnega s software-om zraven, set and forget. Ima nekaj minusov, recimo samo en disk lahko notri daš, ampak če ni mission-critical je popolnoma zadosti, se pa da na NAS offsite kopije delat baje, samo še nisem preizkusil tega, ne rabim.

bf4ed ::

- Kamere: MotioneyeOS na RPIzero kot fast network camera
- Server: Zoneminder 2TB disk, record + zaznavanje gibanja

In Android app ZMninja za zoneminder, deluje odlično.
Malo je zajebancija zoneminder prvič nastavit, ampak potem deluje dobro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bf4ed ()

c3p0 ::

Navaden NFS NAS na linuxu, po en 200GB share na kamero. Kamere imajo logiko snemanja in detekcije gibanja, tako da namenski dodatni SW ni potreben. Za pregled pa hikvision-ov app na mobilcu in na macu.

Ja, sem že tudi zoneminder nekaj poskušal, bolj malo nastavil in me je minilo.
Kakšne so kaj zahteve za linux (recimo debian/ubuntu server, torej komplet CLI) + zoneminder za nekaj (5 ali manj) kamer?
Postavil bi zadevo na precej star atom, pa me zanima če bi delalo ok, hw imam namreč že doma, samo sestavit moram :)

bf4ed ::

Mislim da je atom preslab za zoneminder (atom ni za nič dober) :))
Jaz mam ryzen2200g + 8GB ram

bf4ed je izjavil:

Mislim da je atom preslab za zoneminder (atom ni za nič dober) :))
Jaz mam ryzen2200g + 8GB ram

No ja, tukaj se ne bi strinjal, Atom D2550 imam v domačem strežniku - "NAS", in dela super. Res da imam samo en disk (za podatke) noter, kar me sicer moti, več SATA portov na žalost plata nima. Vglavnem dela, res pa da ga kak plex in transcoding pokoplje, ampak tega ne uporabljam.

Sem mislil vzet iskratel HD30 (obupno zastarel hw, pa že takrat obupno počasen) za 35EUR, ampak bom očitno to spustil :)

Zoneminder sem pa usposobil in tudi moja kamera dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP kamera

Oddelek: Pomoč in nasveti
358980 (5973) gregc1
»

Raspberry pi ali mini platka od intela ?

Oddelek: Strojna oprema
161224 (830) #000000
»

IP kamera - software za snemanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
162845 (2148) Oldi
»

Program snemanje za IP kamero - nadzor ! Pomoč nujno

Oddelek: Zvok in slika
94323 (3965) pSP 3004
»

Free program za videonadzor IP kamer