Forum » Kaj kupiti » samsung evo 850 vs evo 860 vs wd red 3 tb
samsung evo 850 vs evo 860 vs wd red 3 tb
gendale2018 ::
Crknil mi je ac router in sem zanj v Big Bangu dobil dobropis 106 eur.
Sedaj imam Samsung evo 840 500gb iz leta 2014 z 164TB zapisov. SSD sicer še vedno dela ok in smart ne javlja nobenih napak, ampak je ssd že star in 164TB zapisov je vseeno dosti, zato me je malo strah da mi bo enkrat brez opozorila crknil. Hkrati mi primanjkuje prostora na diskih (nekje 5%), imam same WD Rede (3 in 6 TB modele) in dobre izkušnje z njimi zato bo novi tudi WD red.
Sedaj pa dilema.
Na spletu sem malo gledal kaj prodajajo in imajo WD Red 3TB ravno za vrednost mojega dobropisa (par centov razlike). Ok kul možnost ena.
Zdej s ssdji je pa problem za par eur več od mojega dobropisa imajo evo 850 500gb (120), za ornk več pa evo 860 1tb (190).
Zdj me pa zanima kaj bi vi naredili v takem primeru?
- vzamem WD Red, upam da ssd ne bo crknil (sicer redno delam backupe tako da tudi če crkne ni prevelik problem) in začasno rešim pomanjkanje prostora
- vzamem evo 850 (kolikor gledam po netu naj ne bi blo neke blazne razlike), imam nov ssd, ki upajmo da ne bo crknil kmalu, stari porabim za torrente/swap/loge/tmp/...
- vzamem evo 860 1tb ki ga ubistvu ne rabim in še doplačam ekstra za bv
A je možno da v trgovini pa imajo 860 500gb za podobno ceno kot evo 850, samo pač na spletu ni napisan oziroma da so v trgovinah čisto tretje višje cene kot na netu? A se da v tem primeru kaj zmenit da ti ga dajo po nižji spletni?
Aja, a so te ssdji do bajta enako veliki, da lahko samo z ddjem prekopiram in dela al so manjše razlike?
Sedaj imam Samsung evo 840 500gb iz leta 2014 z 164TB zapisov. SSD sicer še vedno dela ok in smart ne javlja nobenih napak, ampak je ssd že star in 164TB zapisov je vseeno dosti, zato me je malo strah da mi bo enkrat brez opozorila crknil. Hkrati mi primanjkuje prostora na diskih (nekje 5%), imam same WD Rede (3 in 6 TB modele) in dobre izkušnje z njimi zato bo novi tudi WD red.
Sedaj pa dilema.
Na spletu sem malo gledal kaj prodajajo in imajo WD Red 3TB ravno za vrednost mojega dobropisa (par centov razlike). Ok kul možnost ena.
Zdej s ssdji je pa problem za par eur več od mojega dobropisa imajo evo 850 500gb (120), za ornk več pa evo 860 1tb (190).
Zdj me pa zanima kaj bi vi naredili v takem primeru?
- vzamem WD Red, upam da ssd ne bo crknil (sicer redno delam backupe tako da tudi če crkne ni prevelik problem) in začasno rešim pomanjkanje prostora
- vzamem evo 850 (kolikor gledam po netu naj ne bi blo neke blazne razlike), imam nov ssd, ki upajmo da ne bo crknil kmalu, stari porabim za torrente/swap/loge/tmp/...
- vzamem evo 860 1tb ki ga ubistvu ne rabim in še doplačam ekstra za bv
A je možno da v trgovini pa imajo 860 500gb za podobno ceno kot evo 850, samo pač na spletu ni napisan oziroma da so v trgovinah čisto tretje višje cene kot na netu? A se da v tem primeru kaj zmenit da ti ga dajo po nižji spletni?
Aja, a so te ssdji do bajta enako veliki, da lahko samo z ddjem prekopiram in dela al so manjše razlike?
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
Ahim ::
Glede zadnjega vprasanja: Clonezilla doesn't care.
Glede nakupa stvari, ki jih ne rabis - cemu? Vzemi tisto, kar rabis. Nisem sicer preprican, da bi bil nakup 1 TB SSDja tako zelo odvec, ker - kot pravis - se zna stari posloviti. Ce dejansko rabis swap, potem mogoce tudi RAM ni slaba ideja (nisi napisal kaj pocnes s tem racunalnikom razen torrentov). Router si ze zamenjal, predvidevam?
Glede nakupa stvari, ki jih ne rabis - cemu? Vzemi tisto, kar rabis. Nisem sicer preprican, da bi bil nakup 1 TB SSDja tako zelo odvec, ker - kot pravis - se zna stari posloviti. Ce dejansko rabis swap, potem mogoce tudi RAM ni slaba ideja (nisi napisal kaj pocnes s tem racunalnikom razen torrentov). Router si ze zamenjal, predvidevam?
ligev ::
Bigbang ima "izenačimo ceno" https://www.bigbang.si/dodatno-za-vas/i...
-> poveš in daš link na mimovrste, kjer je
860 evo 500GB 96,50€
ali pa še boljše
crucial mx500
500GB 78€
1TB 149€
860 evo 500GB 96,50€
ali pa še boljše
crucial mx500
500GB 78€
1TB 149€
Bigbang ima "izenačimo ceno" https://www.bigbang.si/dodatno-za-vas/i...
860 evo 500GB 96,50€
ali pa še boljše
crucial mx500
500GB 78€
1TB 149€
big bang nima 860 evo 500gb samo 1tb
routerja nisem zamenjal, še vedno imam tistega od siola, ki so sicer jajca + na wifi kartici v pcju, ki ma ac/5ghz sem naštimal da dela kot access point potem pa bridga na lan
na koncu sem vzel 3 tb wd red disk ker hoardam podatke in imam samo še kakih 5% prostora na arrayu pa še stal je praktično enako kot dobropis (par centov razlike), ni bil na zalogi, me pokličejo v roku par dni da pridem iskat
ssd bom pa vzel na amazonu oziroma kaki drugi tuji trgovini, itak delam redno backupe tko da tudi če odleti ne bo večje škode, tam so še cenejši in se mogoče stegnem še dp evo 970 nvme 1tb al pa vsaj evo 860 1tb
pcie nvme bi bil ubistvu idealen ker imam samo 6 sata portov in so vsi zasedeni (za ta zdaj disk bom odklopil dvd ker itak ne vem sploh kdaj sem ga nazadnje nucal)
pol ko pride zen2 pa še enega 12c/24t ali 16c/32t ryzena oziroma threadripperja če ne bojo dali vsaj 12c na am4.... upam da bojo cence rama že normalne do takrat in da da ne bo 64gb/128gb ddr4 ecc tolk da me kap
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gendale2018 ()
MadMax ::
nvme ponavadi požre 2 klasična sata porta.
Read manual before you buy, da ne bo slabe volje...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Glede zadnjega vprasanja: Clonezilla doesn't care.
rama mam 32gb tko da je swap večinoma prost problem je počasen cpu (i5 4460), premalo prostora na diskih (zakaj niso 12tb 100 eur :/) pa ssd ki je že mal v letih ampak smart pravi ta je še ok, in glede na teste na netu začnejo crkovat pri okoli 300tb zapisov
idealen računalnik bi mi bil
2tb nvme evo 970
128gb ddr4 ecc ram
tr 32c/64t
kup 6tb redov
rx 580/vega 56
pa da mi telekom pusti plačat za več kot 40 mbps ulja... enih 300/300 bi blo super
nvme ponavadi požre 2 klasična sata porta.
nvme bi jst dal v pcie
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gendale2018 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri SSD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8646 (257) | Han |
» | SATA SSD vs. zunanji usb SSD ?Oddelek: Strojna oprema | 2668 (721) | Han |
» | kdo pa rabi več kot 16 GB ramaOddelek: Strojna oprema | 4312 (2796) | Bwaze6 |
» | Navaden ssd disk kot prenosni diskOddelek: Strojna oprema | 3090 (1962) | hojnikb |
» | Cene SSD-jev rekordno nizke, počasi se ceni tudi RAM (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 15798 (10262) | Ijus |