Forum » Strojna oprema » NVIDIA Ampere (2020)
NVIDIA Ampere (2020)
Temo vidijo: vsi
FlyingBee ::
Downclocking je boljše, GCN Radeonke so bile dokaz, plus finewine.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Senior Dev ::
Nova realnost:
RTX 3080 - 1800€
RTX 3090 - 2500€
Še sreča da z rudarjenjem pokriješ karto v parih tednih.
RTX 3080 - 1800€
RTX 3090 - 2500€
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
nicehash pravi 8eur na dan za 3080.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Bwaze6 ::
Senior Dev je izjavil:
Nova realnost:
RTX 3080 - 1800€
RTX 3090 - 2500€
Ne, ne pokriješ. Razen če jo uporabiš kot kramp in izkoplješ bogato zlato žilo. Ne stresaj traparij.
Ampere kartice so se pokazale na Steam Hardware Survey, januar 2021:
3080 = 0.63%
3090 = 0.22%
3060Ti = 0.26%
scythe ::
Senior Dev je izjavil:
Nova realnost:
RTX 3080 - 1800€
RTX 3090 - 2500€
Sem prepocen prodal
oo7 ::
Nvidia's Ampere GPUs Steam Ahead to 1 Percent Theoretical Market Share
https://www.tomshardware.com/news/nvidi...
https://www.tomshardware.com/news/nvidi...
nicehash pravi 8eur na dan za 3080.
Trenutna donosnost je 9,24EUR. Če malo optimiziraš imaš 10EUR. Zgleda točno tako kot da je cena kartic vezana na donosnost rudarjenja. Žalostno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Senior Dev ()
Ja, 3060ti in 3080 so izginile, 6800, 6800xt in 6900xt pa skoraj povsod.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgleda da imaš prav, mogoče bi jo še dobil v kakšni francoski trgovini ala https://www.ldlc.com, 1x ali 2x na dan je kakšna na zalogi, res da gre v 1min. Če bo šlo tako naprej, bodo RTX3060Ti kmal po 1k€
neo5468 ::
Komot jih dobiš za bolj normalno ceno, sam 1 dan oz. en vikend moraš za compom kempat in čakat notification, da trofiš drop, ker v 2-3 sekundah, ko se na Amazonu pokaže "buy now", že vse takoj gre. Ste vsi taki boomerji, da ne poznate Discorda in RTX 30xx drop serverja? 3060ti je 550€, 3070 je 670-700€, 3080 je 870-950€ 3090 je 1700€. Te cene govorim za danes, 4. februar, ki jih je kar ene par dropalo. Pa to so Gigabyte, Evga, MSI, Asus TUF verzije, ne samo cenejše ZOTAC/Gainward variante. Kako pa misliš, da sem jaz naročil 1 teden nazaj Gigabyte 3080 gaming oc za 920€? Tisti, ki da 1400€ za 3080 je dobesedno nor. Samo malo se potrudiš in si strpen, pa boš dobil GPU za dokaj normalno ceno, čeprav tudi 920€ je dosti več od MSRP za 3080.
To, da bi samo kliknil v štacuni ko ti paše, lahko pa pozabiš, ker vse gre v 3-4 sekundah, oziroma celo prej. Jaz, ko sem poskušal dobit, sem kliknil tut po 2 sekundah, ko se je alert pojavil, pa sem že bil prepozen in sem moral počakat na nov drop.
Glede na to, da kot kaže noben ne zna kupovat z dropi, bi lahko roleplayov scalperja, pokupil vse 30 serije kartic, če trofim drop, pa neumnemu folku na bolhi prodal za 1400€. Easy money. 3070 dropa najbolj pogosto, tako da tega bi lahko nafarmal kot blata. Samo se mi ne da s tem ukvarjati, jaz sem samo vesel da sem svojo dubu . Je pa res da moraš skos bit za računalnikom, pripravljen kliknit takoj ko pride notification. Eni nimajo časa ali volje. Z telefonom ne moreš naročit, ker preden unlockaš screen, je že vse prodano.
To, da bi samo kliknil v štacuni ko ti paše, lahko pa pozabiš, ker vse gre v 3-4 sekundah, oziroma celo prej. Jaz, ko sem poskušal dobit, sem kliknil tut po 2 sekundah, ko se je alert pojavil, pa sem že bil prepozen in sem moral počakat na nov drop.
Glede na to, da kot kaže noben ne zna kupovat z dropi, bi lahko roleplayov scalperja, pokupil vse 30 serije kartic, če trofim drop, pa neumnemu folku na bolhi prodal za 1400€. Easy money. 3070 dropa najbolj pogosto, tako da tega bi lahko nafarmal kot blata. Samo se mi ne da s tem ukvarjati, jaz sem samo vesel da sem svojo dubu . Je pa res da moraš skos bit za računalnikom, pripravljen kliknit takoj ko pride notification. Eni nimajo časa ali volje. Z telefonom ne moreš naročit, ker preden unlockaš screen, je že vse prodano.
Jop, imaš prav. Edini problem dropa je, da ne veš na keri strani( ni vedno Amazon) bo, tisti čas da narediš registracijo, je že vse razprodano. Splača se kupiti kakšno iz dropa, jaz še nisem imel te sreče, vedno v 5-10sec SOLD. Sem pa dobil preko čakalne liste pri EVGA.EU, RTX3060Ti 532€, kdaj bodo poslali pa ne vem Če že prodaš kakšno RTX30xxx, narediš ¨Bid¨ oz. kdo da več, sam sem tako naredil in videl kakšne cene ljude ponujajo.
neo5468 ::
Sploh ni res. Lahko označiš da te alerta samo za drope iz nemškega, francoskega, italijanskega pa španskega Amazona. Na vse te strani se že prej prijaviš, naštimaš 1 click purchase in označiš v browserju, da si zapomne podatke. Jaz, če bi hotel 3070 naročit, bi imel že 2-3 na poti. Največji problem je dobit 3080, ker je dosti manj dropov in ko dejansko pride drop, si že ves živčen ko tisto klikaš .
Jaz sem imel tako naročeni vsaj 2 RTX 3080 lani oktobra in novembra (poleg seveda tistega nesrečnega Zotaca iz Amazon.de ob izidu), pa so mi vse pokenslali po potrdilu, da je naročilo prejeto. Potem sem malo obupal, na koncu pa jo dobil poceni skupaj s šefovim naročanjem novih računalnikov za pisarno, ker je itak rabil prikazati višje stroške za december, tako da sem mu naredil uslugo. In je prišla pod 800 EUR (brez DDV), ampak ene dva tedna nisem vedel, ali jo bom res dobil ali ne.
Furbo ::
Komot jih dobiš za bolj normalno ceno, sam 1 dan oz. en vikend moraš za compom kempat in čakat notification, da trofiš drop, ker v 2-3 sekundah, ko se na Amazonu pokaže "buy now", že vse takoj gre. Ste vsi taki boomerji, da ne poznate Discorda in RTX 30xx drop serverja? 3060ti je 550€, 3070 je 670-700€, 3080 je 870-950€ 3090 je 1700€. Te cene govorim za danes, 4. februar, ki jih je kar ene par dropalo. Pa to so Gigabyte, Evga, MSI, Asus TUF verzije, ne samo cenejše ZOTAC/Gainward variante. Kako pa misliš, da sem jaz naročil 1 teden nazaj Gigabyte 3080 gaming oc za 920€? Tisti, ki da 1400€ za 3080 je dobesedno nor. Samo malo se potrudiš in si strpen, pa boš dobil GPU za dokaj normalno ceno, čeprav tudi 920€ je dosti več od MSRP za 3080.
Jaz sem boomer. Zrihtaj mi asus strix 3080 za jurja, pa ti dam še 100€ za tvoj trud.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Vetrolov ::
Pr teh dropih se tezko zmisljujes kaj bos vzel. Recimo 3080 mi sploh me rata dobit, zato sem vzel gigabyte 3070 za 750e, ki mi jo je po 5 dneh buljenja v ekran edino ratal narocit. Ce dobim 3080 pa naprej prodam 3070.
Machete ::
Na koliko pa kaj ocenjujete ceno 5 dnevnega buljenja v ekran za cenejšo 3070?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Če imaš tudi v prihodnje prosti čas, ki bi ga rad porabil za gaming z novo grafično kartico, je verjetno dobra kupčija, če seveda prinese rezultat?
Si preračunal, če ti je zapisovanje tega posta kaj pridodalo tvojemu finančnemu stanju? Ali je šel pač del dneva, oziroma kar življenja, v nepovrat za brez veze?
Si preračunal, če ti je zapisovanje tega posta kaj pridodalo tvojemu finančnemu stanju? Ali je šel pač del dneva, oziroma kar življenja, v nepovrat za brez veze?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()
Mato989 ::
Upam da se do junija normalizirajo cene in pridejo do neke MSRP + max 25%
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
To smo septembra in oktobra upali za januar, zdaj pa vemo, da bo vsaj še dva meseca podobno.
In ni problem le kriptorudarjenje. Cene kontejnerskih transportov so šle v stratosfere, celotna veriga izdelave zapletenih produktov iz tisoče majhnih koščkov se zapleta. Se ne bi čudil, če bomo januarja naslednje leto imeli podobne debate - kdaj bodo šle cene "nazaj na normalne"?
In ni problem le kriptorudarjenje. Cene kontejnerskih transportov so šle v stratosfere, celotna veriga izdelave zapletenih produktov iz tisoče majhnih koščkov se zapleta. Se ne bi čudil, če bomo januarja naslednje leto imeli podobne debate - kdaj bodo šle cene "nazaj na normalne"?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()
scipascapa ::
Kontejner je bil prej 2k, zdaj so po 12k....glede dropanja, nimamo vsi toliko izkušenj in pa denarja na karticah.
kupim 3060ti za 550EUR, anyone? :)
kupim 3060ti za 550EUR, anyone? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
Ja, in to se bo šele pokazalo pri pomanjkanju izdelkov in končnih cenah, je dokaj novo, trgovci trenutno še prodajajo izdelke iz prejšnjih, normalnih pošiljk.
We do live in interesting times.
We do live in interesting times.
Vetrolov ::
Master_Yoda ::
Kdaj bi pa naj AMD izdal 3060 ekvivalenta ? No ce gledamo cene in razpolozljivost ne bo ravno konkurenccno/na voljo.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
Fantje, nevem zakaj ne pokupite na dropih teh kartic za 900 in jih prodate naprej za 1700? Vam res ne diši denar? Sicer pa neo5468 govori kot da jih je že 10 kupil, resnica pa je bolj ta da je eno po sreči dobil po 100 neuspelih poskusih in ta še ni dostavljena. Vprašanje če bo, ker donosnost rudarjenja vsak dan raste in prodaja kartice je v teh časih že na meji mafijskih poslov. Toliko. RTX 3090 mi dela trenutno 15€ na dan.
Ker gre vse v 1 minuti, in to da je veliko dropov sredi noci tudi ne pomaga. Kot da hocejo da boti vse poberejo ...
Senior Dev je izjavil:
Fantje, nevem zakaj ne pokupite na dropih teh kartic za 900 in jih prodate naprej za 1700? Vam res ne diši denar? Sicer pa neo5468 govori kot da jih je že 10 kupil, resnica pa je bolj ta da je eno po sreči dobil po 100 neuspelih poskusih in ta še ni dostavljena. Vprašanje če bo, ker donosnost rudarjenja vsak dan raste in prodaja kartice je v teh časih že na meji mafijskih poslov. Toliko. RTX 3090 mi dela trenutno 15€ na dan.
Elektrika je pa zastonj? A si pripadnik Romske manjšine?
Predvidevam, da si jo torej dobil za manj kot stotaka, če se bo "pokrila v nekaj dnevih"?
Imaš ti 3090, ja...
Kaj ko bi nehal stresati fake news naokrog?
Nicehash RTX3090 cca 13€ na dan, če imaš zastojn elektriko oz. če jo kradeš.
Minerstat ETH RTX3090 cca 14€ - elektrika cca 1€ na dan.
Minerstat ETH RTX3090 cca 14€ - elektrika cca 1€ na dan.
Kdo pravi da je Nicehash optimalen in da imajo oni podatke o optimalni nastavitvi grafične? 15EUR z odšteto elektriko je bolj točen podatek, fantje.
Sicer pa se donosnost spreminja. Jaz pravim da bo šla kmalu čez 20EUR na dan za eno kartico RTX 3090.
Sicer pa se donosnost spreminja. Jaz pravim da bo šla kmalu čez 20EUR na dan za eno kartico RTX 3090.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Senior Dev ()
scipascapa ::
Jaz imam denar, da kupim 3080 20 kosov če je treba po teh famoznih 900EUR, samo kdo mi garantira prodajo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
Od kdaj maš pa ti 20 jurjev v žepu? Si prodal Doge?
scipascapa je izjavil:
Jaz imam denar, da kupim 3080 20 kosov če je treba po teh famoznih 900EUR, samo kdo mi garantira prodajo?
Ti ko maš tolko denarja maš tu za 649€ eno 3060 Ti:
https://www.mindfactory.de/product_info...
Mato989 ::
Senior dev je majmunski troll
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
slon ::
Zanimivo je, da so vse 3090 pri mindfactory razprodane.
Torej ljudje iz obupa raje posegajo po 3090.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850
mirancar ::
ni nič iz obupa, temveč mining profitability
ethereum je danes v novih rekordih
biden je mnenja da morajo še 1,9T denarja naprintat, da bo gospodarstvo znotraj lock downa magično oživelo
ethereum je danes v novih rekordih
biden je mnenja da morajo še 1,9T denarja naprintat, da bo gospodarstvo znotraj lock downa magično oživelo
Tako nekako. Jaz sem jo vzel še za okrogla 2 tisočaka in to najboljšo različico. Donosnost gre vsak dan gor. Ko pride na 100€ na dan se mi bolj splačalo gledat kako kartica rudari kot hodit v službo in bit RTX 3090-less. Do poletja bo najverjetneje šla cena za RTX 3090 čez 3000€. Lp, Joža
m0LN4r ::
Senior Dev je izjavil:
Kdo pravi da je Nicehash optimalen in da imajo oni podatke o optimalni nastavitvi grafične? 15EUR z odšteto elektriko je bolj točen podatek, fantje.
Ker smo na tehnicnem forumu, bi seveda lahko podal tehnicni opis nastavitev in cene elektrike, katerega ponudnika izbrati ali pa nazaj v peskovnik.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Senior Dev je izjavil:
Tako nekako. Jaz sem jo vzel še za okrogla 2 tisočaka in to najboljšo različico. Donosnost gre vsak dan gor. Ko pride na 100€ na dan se mi bolj splačalo gledat kako kartica rudari kot hodit v službo in bit RTX 3090-less. Do poletja bo najverjetneje šla cena za RTX 3090 čez 3000€. Lp, Joža
Ti si pa optimist, spomni se 07/2017-07/2018, zelo je bolelo, ko so padli na realna tla, krediti so ostali, rigi delal min. dobiček....itd. Eno izmed TOP kartic imaš, pozabil si pa Kingpin
Kakšni krediti če kupiš eno kartico za 2000€, ki jo tako ali tako rabiš in ti pač mimogrede dela še 500€ na mesec s kopanjem v virualnem rudniku?
Kaj češ? Zahvališ se lahko folku ki vlaga v te reči in drži ceno visoko in upaš da gre vse skupaj še višje v naslednjih mesecih. Srečno!
Kaj češ? Zahvališ se lahko folku ki vlaga v te reči in drži ceno visoko in upaš da gre vse skupaj še višje v naslednjih mesecih. Srečno!
Senior Dev je izjavil:
Kakšni krediti če kupiš eno kartico za 2000€, ki jo tako ali tako rabiš in ti pač mimogrede dela še 500€ na mesec s kopanjem v virualnem rudniku?
Spet si nekaj zaj....., se vidi da ne študiraš. Kartica mora delati 24/7, da imaš takšen zaslužek kot praviš...itd. Kako potem lahko delaš kaj na njej, če mora kartica rudarit? Takoj ko daš na OFF rudarjenje, je minus. Edino če jo imaš za igrice, tist jo pa tako ali tako rabiš, FPS-ji so važni!!! Po tvojih preteklih objavah, bi ti moral biti že 5x kriptomiljonar in.... Bog in batina v kripto splošna debata, bog in batina v NVIDIA Ampere (2020),...itd. Ti si diplomiran troll oz kripto-troll Lp.
Konec v tej temi glede kripto!!!.
Saj je rudarjenje obdavceno. Samo moras sam prijaviti dohodek, ne vem ce so ze koga zalotili pri davcni utaji tega. Tako da je veliko folka verjetno res neobdavcena ...
BTW: Kako dobiti te kartice iz amazon dropov ipd sploh heh. Pri vecini pise da ne posiljajo v Slovenijo, pri vsaki pa ko dodas v basket imas prazen basket (1click se nisem probal).
BTW: Kako dobiti te kartice iz amazon dropov ipd sploh heh. Pri vecini pise da ne posiljajo v Slovenijo, pri vsaki pa ko dodas v basket imas prazen basket (1click se nisem probal).
XS!D3 ::
Master_Yoda je izjavil:
Saj je rudarjenje obdavceno. Samo moras sam prijaviti dohodek, ne vem ce so ze koga zalotili pri davcni utaji tega. Tako da je veliko folka verjetno res neobdavcena ...
Kakšenga so očitno že zalotili.
Master_Yoda je izjavil:
Odvisno na katerem serverju si, za Amazon vprašaj uporabnika neo5468, poišči StockRadar in StockDrop server na discordu. Za Amazon serverje ti bo pa neo5468 povedal, baje lahk nastaviš, da ti točno en Amazon išče npr. Amazon.fr
P.S
Moja RTX3060Ti šla v dostavo, mogoče pa pride pred 16.4, edino če bo DHL kej zaj.....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()
Skyman ::
NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti with 12GB memory
https://videocardz.com/newz/nvidia-gefo...
Vrjetno se bo to po 16.4 naredil,ko je nekdo par strani nazaj napovedoval datum 16.4
https://videocardz.com/newz/nvidia-gefo...
Vrjetno se bo to po 16.4 naredil,ko je nekdo par strani nazaj napovedoval datum 16.4
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
yayo ::
se pravi, če ima 3080 FE priporočeno ceno 720 evrov, 3090 pa 1550, bot 3080 TI verjetno od 1000 do 1200. Problem jo bo seveda dobiti
slon ::
Pozabite na MRSP. To je bil že na začetku en velik nateg.
Realno bi moral primerjat ceno 2000 in 3000 serije.
Obljubljali so večji performance za manjši denar, zato do so ustvarili HIPO o novih seriji.
Serija 2000 ni bila ugodna in tudi 3000 ne bo več.
Težave za vse nas so:
- transportni stroški so ogromni, ni več poceni prevozov.
- dobava ključnih komponet zamuja.
- RUDARJI ( plačajo direktno AIB do 1/2 višjo ceno, brez garancije).
- SCALPERJI
- COVID ( PC za službo in šolo)
- Trgovci, zakaj bi nekaj prodal ugodno, da bo scalper pa vse to prodal krat 2.
- Problem se bo razširil še na prenosnike, ker jih kitajski rudarji kupujejo na polno.
Veliko sreče želim vsem , katerim uspe kupit željeno grafično za normalen denar.
Realno bi moral primerjat ceno 2000 in 3000 serije.
Obljubljali so večji performance za manjši denar, zato do so ustvarili HIPO o novih seriji.
Serija 2000 ni bila ugodna in tudi 3000 ne bo več.
Težave za vse nas so:
- transportni stroški so ogromni, ni več poceni prevozov.
- dobava ključnih komponet zamuja.
- RUDARJI ( plačajo direktno AIB do 1/2 višjo ceno, brez garancije).
- SCALPERJI
- COVID ( PC za službo in šolo)
- Trgovci, zakaj bi nekaj prodal ugodno, da bo scalper pa vse to prodal krat 2.
- Problem se bo razširil še na prenosnike, ker jih kitajski rudarji kupujejo na polno.
Veliko sreče želim vsem , katerim uspe kupit željeno grafično za normalen denar.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK