Forum » Strojna oprema » NVIDIA Ampere (2020)
NVIDIA Ampere (2020)
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Senior Dev je izjavil:
Vmes vidiš XFX Speedster MERC319 AMD Radeon RX 6800 XT BLACK Gaming 16GB GDDR6 za 800€ kar je pomoje ok deal.Nauc se limat povezave zravn takih izjav.
Mislim da bo AMD zdaj dobil malo prednosti naslednjih nekaj tednov ker RTX 3070 in 3060 Ti folk noče vzet za 800€.
Jaz vidim tudi 3080 za 699.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Senior Dev ::
Evo zaloge, model prodaja 4 kartice 3070. Je oropal Palit al kaj, hehe.
[izbrisana tema]
Gainward GF RTX3070 Phantom GS, 8GB GDDR6, 3DP 810EUR
Gainward GF RTX3070 Phoenix GS, 8GB GDDR6, 3DP 755EUR
Palit GF RTX3070 Gaming Pro OC, 8GB GDDR6, 3 DP 755EUR
Palit GF RTX3070 Jetstream, 8GB GDDR6, 3 DP 760EUR
Menja za vse drugo od Ampera praktično.
Saj to par dni in jih z rudarjenjem pokriješ.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
GR2 ::
Nekaj povsem offtopic. Ker vidim da so te 3080 ravno 1000€. Jaz imam pa mesečni limit 1000€ (vse možne 3, internet, Mastercard in VISA), še to sem seveda moral spisat prošnjo. Nisem še nikol kupoval tako drage zadeve, danes SSD 8TB za 800€ je bil še najdražja zadeva poleg avta. In zdaj me zanima kako ostali kupujete te kartice, ki so ravno nekaj nad 1000€ s poštnino. Če imaš par 1000€ na računu, ti verjetno odobrijo tudi višji limit kot je plača ali imate preprosto 2000€ plače in 1500€ limita oz. nekaj v tem stilu?
Furbo ::
Rukni si na paypal, večina trgovcev ga podpira. Ali pač nakaži.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
GR2 ::
Aha, na Paypal daš lahko kolikor hočeš, prej sem imel v mislih da tudi pri Paypal pride v poštev moj mesečni limit nakupov preko interneta, ampak seveda temu ni tako, če imaš na Paypal stanje večje od 1000€.
Zdaj se ti že skoraj splača stegnit do RTX 3090 za dobrih 1500€, brez DDV cirka 1250€?
Ja malce priprav je treba, lahko ti nakaže kak kolega, ki prodaja na ebay npr..
Marsikdo ti paypal evre zamenja za gotovino s popustom kakih 20-50€ na jurja, je pa fino, če gre za koga poznanega.
Marsikdo ti paypal evre zamenja za gotovino s popustom kakih 20-50€ na jurja, je pa fino, če gre za koga poznanega.
Argica ::
Senior Dev je izjavil:
Zdaj se ti že skoraj splača stegnit do RTX 3090 za dobrih 1500€, brez DDV cirka 1250€?
kje?
XS!D3 ::
Nekaj povsem offtopic. Ker vidim da so te 3080 ravno 1000€. Jaz imam pa mesečni limit 1000€ (vse možne 3, internet, Mastercard in VISA), še to sem seveda moral spisat prošnjo. Nisem še nikol kupoval tako drage zadeve, danes SSD 8TB za 800€ je bil še najdražja zadeva poleg avta. In zdaj me zanima kako ostali kupujete te kartice, ki so ravno nekaj nad 1000€ s poštnino. Če imaš par 1000€ na računu, ti verjetno odobrijo tudi višji limit kot je plača ali imate preprosto 2000€ plače in 1500€ limita oz. nekaj v tem stilu?
Namesto kreditne uporabiš debetno/prepaid kartico (lahko od svoje banke ali pa kak N26/Revolut/...). Na Revolutu nisem zasledil kakšen je dejanski limit za plačila (ko sem naročal gospodinjske aparate za flet, je šlo brez problema 5k), na N26 je recimo 5k€ maximalen daily limit (oziroma toliko kolikor imaš pač gor). Pri plačilu s PayPalom lahko namesto kartice uporabiš tudi SEPA direct debit diretkno iz tvojega TRR. Če res zaupaš trgovini, ti pa še vedno ostane plačilo po predračunu (običajno SEPA nakazilo). Sicer pa pri nekaterih bankah lahko tudi na kreditni narediš preplačilo in plačaš več kot imaš sicer limit (pri Sberbanku preverjeno ne gre, ker je omejitev za plačilo še vedno enaka tvojemu limitu, preplačilo pa ti vrnejo na račun).
Mato989 ::
O kakem limitu govoris, sploh ves kaj pises, limit obicajno pomeni kolko lahko gres v minus, jaz lahko preko spleta placam max 5.000 to lahko naredis na banki je pac debetna. Ce mas 1k gor placas in cao
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Mato989 ::
maš limit in dnevni limit
Ja ampak limit je limit limit kot ga je tip poimenoval pomeni koliko grey lahko v minus
Dnevni limit pa pomeni koliko lahko dnevno s kartico placas...
Op vprasanja se naj zacne prav izrazat ker deluje mi kot da bi na puf rad kupil gpu za jurcka
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
O kakem limitu govoris, sploh ves kaj pises, limit obicajno pomeni kolko lahko gres v minus, jaz lahko preko spleta placam max 5.000 to lahko naredis na banki je pac debetna. Ce mas 1k gor placas in cao
O limitu na kreditni kartici, saj je lepo napisal. Vse kar plačaš s kreditno kartico si tehnično gledano sposodiš in na to konec mesca vrneš oziroma plačaš npr. preko UPN ali SEPA direct debita. In pri tem imaš vedno nek limit, ki je običajno odvisen od tvojih prihodkov. Zato sem tudi sam predlagal, da namesto kreditne kartice uporabi debetno ali predplačniško kartico.
Pa še ne debetni/predplačniški imaš običjno dnevni ter mesečni limit oziroma omejitev za plačila, ki nima nobene veze z minusom, saj plačuješ s svojimi razpoložljivimi sredstvi na računu. Na Sberbanku recimo lahko za debetno kartico (MC debit vezan na primearni račun) spreminjam v appu (piše prav Nastavitev dnevnega limita za spletne nakupe), ampak je max 2500, NKBM predplačniška ima ravno tako max 2500, N26 debetna max 5000, za Revolut pa ne najdem točnega podatka. Osebno se sicer izogibam spletni plačilom preko debetne kartice moje primarne banke, raje nafilam Revolut in od tam plačam z Revolutom (če gre za enkratno plačilo zaradi varnosti še najraje z njihovo disposable kartico, ki velja samo za 1 plačilo, potem se zgenerira nova številka kartice).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XS!D3 ()
Robert ::
Katero grafično kartico GEFORCE priporočate oziroma katera mora biti za Microsoft Flight Simulator 2020 Premium Deluxe verzijo ?
FlyingBee ::
Resolucija? Poglej reviewe kako se obnesejo.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Katero grafično kartico GEFORCE priporočate oziroma katera mora biti za Microsoft Flight Simulator 2020 Premium Deluxe verzijo ?
Najboljša, ki si jo lahko privoščiš :) Sicer pa odvisno od resolucije. Če hočeš igrat pri 4K na High/Ultra bo treba pogledat za 3080/3090. Za kak VR na Reverbu G2 (2x 2160x2160) bo pa še pri 3090 zmanjšat detejle/resolucijo.
Osebno igram na RTX3080/5800X pri 4K nekje med High in Ultra in imam večino okrog 40-45 fps, pade tudi pod oziroma kakšna manj zahtevna scena čez 50. Pri 1080p in z detajli na low je šlo pa še na začasni GTX680 za silo, ko sem čakal na RTX3080, ampak je kot da bi igral čisto drug špil :) Je pa precej pomembno da imaš tudi proc, ki ima čimboljši single thread perfromance.
Nekaj testov sem prilepil v temi Microsoft Flight Simulator (2020).
Z RTX4080 bo že bolje. Edino prav, da se ne omejujejo na današnji HW ali bognedaj konzole.
Ja, za to so console in console port igre.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Mislim... sori sam 40-45 fps za 1000eur gpu je malo tako no... švoh.
Ni tako slabo. Flight Simulator je pač svoja zgodba kar se tiče fpsjev. Drugače pa je RTX 3080 s pravimi nastavitvami čisto dovolj za 4k gaming. V navezi z g-sync oled televizorjem je izkušnja pravi balzam za oči in dušo. Lepo je dosegat 120 fps na 4k ampak vse kar je med 40-120Hz je sinhronizirano med prikazovalnikom slike in grafično kartico kar pomeni da ni videti nekih anomalij v sliki pravtako je odzivnost v nižjih fps neprimerljivo boljša kot na konzolah.
Meizu ::
Senior Dev je izjavil:
Ni tako slabo. Flight Simulator je pač svoja zgodba kar se tiče fpsjev. Drugače pa je RTX 3080 s pravimi nastavitvami čisto dovolj za 4k gaming. V navezi z g-sync oled televizorjem je izkušnja pravi balzam za oči in dušo. Lepo je dosegat 120 fps na 4k ampak vse kar je med 40-120Hz je sinhronizirano med prikazovalnikom slike in grafično kartico kar pomeni da ni videti nekih anomalij v sliki pravtako je odzivnost v nižjih fps neprimerljivo boljša kot na konzolah.
Pa ne gre se toliko za anomalije - fora je, da je gaming izpod 144hz neprimerno slabša izkušnja.
Sem bil tudi sam mnenja, da je to vseskupaj larifari, 60fps in je to to - dokler nisem še sam ubodel 165hz monitorja - nikoli več ne želim videt samo 60 fps. :)
Simulacije letenja so že tako specifika in ne neka tipična high fps igra, Flight Simulatorju 2020 pa poleg tega manjka še kar nekaj optimizacije (z določenimi nastavitvami flight instrumentov recimo na prideš čez 25fps saj zabija single CPU thread tudi na R7 5800X). Na žalost pa neke (dosti) boljše variante za ta namen trenutno nimaš. Dražji Radeon 6900XT se na 4K obnese še slabše kot 3080, 3090 pa tam 3-8fps bolje, s tem da je takrat ko sem kupoval koštala nekje 2x več kot 3080. Pri trenutnih cenah, bi se mogoče lažje odločil za 3090, vseeno pa sitaucija ne bi bila bistveno boljša :)
Sicer pa tudi drugi simulatorji letenja ne laufajo ravno 100+ fps. Kakšne arkadne dirkačine brez problema, recimo Forza Horizon na 4K z max detajli 100+ fps. Lahko tudi kak CS:GO 300+ na 4K z vsem na max. Simulacije letanja so pa druga stvar....
Neprimerno slabša izkušnja pod 144hz, sploh ko delaš looping z 737...
Za take fore rabiš 480p monitor 360 hercov in 500 fpsjev. Ko si enkrat na 360Hz ne greš več nazaj, ker je neprimerno bolj gladko.
Meizu ::
Ko si enkrat na 360Hz ne greš več nazaj, ker je neprimerno bolj gladko.
Verjamem. 360hz je edini pravi step up napram 144hz.
m0LN4r ::
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
So dobili 10mil kazni, bo treba geforce po scalperskih cenah prodajat.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
6800 XT je best buy ta trenutek. Zaloge so bojda solidne in kartica ima velik potencial z optimizacijo gonilnikov.
FineWine 16gb itak.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Horas ::
na funtech so šle 3070 z 830 na 930€
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Ja, povsod še dodatna podraživet, vsaj do marca, aprila ne bo pravih ponudb, verjetno pa šele maja.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Ni dvakrat za rečt, nesposobnost dobaviteljev lahko še 1 mesec doda.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Kartico za 2000EUR pokriješ v parih dneh rudarjenja. Mislim da je tu problem.
Šalo na stran. Naši so zelo podražili, v Nemčiji cene ostajajo znosne, podražitve so minimalne.
Take trgovine kot je pcplus bi bilo treba pa prepovedat in odgovornim 20 let zapora:
https://www.pcplus.si/racunalnistvo/kom...
Šalo na stran. Naši so zelo podražili, v Nemčiji cene ostajajo znosne, podražitve so minimalne.
Take trgovine kot je pcplus bi bilo treba pa prepovedat in odgovornim 20 let zapora:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Senior Dev ()
FireSnake ::
Bwaze6 ::
Sem že mislil napisati "saj je dokaj standardna cena", potem pa opazil, da gre za 3070, ne 3080.
V Nemčiji cene ostajajo znosne predvsem tam, kjer zaloge ni. Marsikatera trgovina pa je prav tako skočila na ta drveči scalperski vagon.
In ne, tudi če bi Eth in Bitcoin poskočila še za nekajkrat višje, tako dragih kartic ne pokriješ "v parih dneh rudarjenja".
V Nemčiji cene ostajajo znosne predvsem tam, kjer zaloge ni. Marsikatera trgovina pa je prav tako skočila na ta drveči scalperski vagon.
In ne, tudi če bi Eth in Bitcoin poskočila še za nekajkrat višje, tako dragih kartic ne pokriješ "v parih dneh rudarjenja".
Skyman ::
MSI Readies Crypto Mining Specific GeForce RTX 30 Series Graphics Card
https://wccftech.com/msi-readies-crypto...
https://wccftech.com/msi-readies-crypto...
Mhm! To, da robe ni, so dobavitelji krivi.
Ne pozabite, to ste prvič slišali na slo-tech.
Za nepismene: ko je roba, jo je treba še dobavit. Nesposobnost je lahko tudi, ko ni denarja ali jajc za večje naročilo. Verjetno ne misliš, da ni nič odvisno od zaposlenih in vodstva dobaviteljev? A sem že preveč stavkov v eni povedi zate napisal?
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Eh, naši dobavitelji so v nekaterih razmerah zaradi majhnega tržišča in malce počasnejšega odziva na razmere še cenejši od sosednjih, in znajo imeti več zaloge. V začetku januarja je bilo na voljo kar nekaj 3080 po cirka 1080 EUR, ponekod celo pod 1000 EUR. Ryzen 5900X pri nas zlahka kupiš za 610 EUR, o čemer lahko Angleži in Nemci le sanjajo...
Sicer pa zo verjetno res pomeni, da bodo višje cene pri nas vztrajale dlje.
Sicer pa zo verjetno res pomeni, da bodo višje cene pri nas vztrajale dlje.
Ja, seveda, ena lastovka še ne prinese pomladi, tistih 10 kosov so naši imeli celo ceneje kot v DE, ampak neke izjeme še ne bo trend.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
D3m ::
Senior Dev je izjavil:
Kartico za 2000EUR pokriješ v parih dneh rudarjenja. Mislim da je tu problem.
Ne nakladaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Prodajalci hitro prepoznate nakladanje! Hehe.
Nvidia dvignila za 20eur, 3060ti 419eur, 3070 519eur, itd.
Nvidia dvignila za 20eur, 3060ti 419eur, 3070 519eur, itd.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
3060 12gb ne bo FE, kakšno presenečenje, NOT.
https://www.guru3d.com/news-story/there...
https://www.guru3d.com/news-story/there...
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
NVIDIA AIBs Silently Reintroducing GeForce RTX 2060 & RTX 2060 SUPER Graphics Cards To DIY & OEM Segments, Pricing Close To RTX 3070
A to šteje že pod retro gaming izdelke?
A to šteje že pod retro gaming izdelke?
FireSnake ::
Mhm! To, da robe ni, so dobavitelji krivi.
Ne pozabite, to ste prvič slišali na slo-tech.
Za nepismene: ko je roba, jo je treba še dobavit. Nesposobnost je lahko tudi, ko ni denarja ali jajc za večje naročilo. Verjetno ne misliš, da ni nič odvisno od zaposlenih in vodstva dobaviteljev? A sem že preveč stavkov v eni povedi zate napisal?
Nisi. Si pa besedičil in, kot vedno, nič povedal.
To, kar si povedal, so tvoje blodnje, ker internih informacij nimaš.