» »

NVIDIA Ampere (2020)

NVIDIA Ampere (2020)

Temo vidijo: vsi
««
120 / 222
»»

scipascapa ::

scythe je izjavil:

scipascapa je izjavil:

dej mi na zs, meni ne dela stock alert na tem Tech' Matylce.

3060ti kupim takoj :)

Kolk daš :)

cena + 20€ :)

scythe ::

scipascapa je izjavil:

scythe je izjavil:

scipascapa je izjavil:

dej mi na zs, meni ne dela stock alert na tem Tech' Matylce.

3060ti kupim takoj :)

Kolk daš :)

cena + 20€ :)

https://www.caseking.de/evga-geforce-rt... + 50€ :)

kar naj jih imajo za oderuške cene, pri meni to ne pali. kakor ni palil ps5 po 800-1000€ ranga.

yayo ::

zdaj amazon.fr in .es prodajata 3070ke, ki bodo kupcem predane aprila meseca...

Bwaze6 ::

Ogromno ljudi še vedno čaka na prednaročila iz septembra in oktobra. Nekatere so skenslal, pri tem pa dostavil kartice novim kupcem (npr. EVGA). Ker stara naročila so bila po začetni ceni, zakaj bi prodal nekomu 3080 za 750 EUR, če lahko zdaj za 1200...

Buggy ::

a tele Palit RTX 3090 za 900€ so fejki?

https://www.amazon.es/dp/B08LHB7Z57?tag...

Machete ::

itak
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

NejcSSD ::

Uspodi pod Q&A si pomagaj s translate v ENG in piše, da naročila skenslajo in vrnejo denar.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Master_Yoda ::

Heh glede na to da so 3070 dropi ze na 800+ EUR ceno prisli je 3090 za 900 EUR lepa pravljica hehe.
Dovie'andi se tovya sagain.

Bwaze6 je izjavil:

Ogromno ljudi še vedno čaka na prednaročila iz septembra in oktobra. Nekatere so skenslal, pri tem pa dostavil kartice novim kupcem (npr. EVGA). Ker stara naročila so bila po začetni ceni, zakaj bi prodal nekomu 3080 za 750 EUR, če lahko zdaj za 1200...

EVGA še zdaj prodaja po stari ceni, če gledamo RTX3060Ti, isto ima RTX3080 ceno že več ko 2 meseca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: scythe ()

yayo ::

trenutno, začelo se je kitajsko novo leto, predvidevam, da bo dva tedna suša, potem pa bodo vsi dvignili cene. (sicer upam, da sem falil šloganje) Na amazonu se vrstijo dropi Gigabyte 3070 kartic za 820 evrov, pred kratkim so imele nekatere 3080 tako ceno.

aerie ::

yayo je izjavil:

trenutno, začelo se je kitajsko novo leto, predvidevam, da bo dva tedna suša, potem pa bodo vsi dvignili cene. (sicer upam, da sem falil šloganje) Na amazonu se vrstijo dropi Gigabyte 3070 kartic za 820 evrov, pred kratkim so imele nekatere 3080 tako ceno.

Ja... morš gledat drop4. Ta je tanajboljš.

Pač lepo se pozabi na grafično pa mir.

Sheteentz ::

Trenutna GPU scena je res totalno zblojena. V normalnih pogojih bi se morali proizvajalci in prodajalci boriti za kupce, ne pa da je obratno in tele nesrečne grafikulje kupujemo, kot da so suho zlato. Prav nategujejo nas s to umetno ustvarjeno potrebo po novih grafičnih, obenem pa nas na suho jebejo z abotno majhnimi količinami izdelkov. Mrš u kurac!

Mato989 ::

Sheteentz je izjavil:

Trenutna GPU scena je res totalno zblojena. V normalnih pogojih bi se morali proizvajalci in prodajalci boriti za kupce, ne pa da je obratno in tele nesrečne grafikulje kupujemo, kot da so suho zlato. Prav nategujejo nas s to umetno ustvarjeno potrebo po novih grafičnih, obenem pa nas na suho jebejo z abotno majhnimi količinami izdelkov. Mrš u kurac!

Nihče te ne sili da kupiš =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

6151 ::

Se počutim prav srečen, da mi je uspelo decembra ulovit 3060Ti FE za 423€ s poštnino v Avstrijo... Pa je že takrat bilo stresno na discordu gledat kdaj bo kaka zaloga za normalno ceno. Drugi drop takoj za release, okrog 16. dec
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

Prodaj za 800.

scipascapa je izjavil:

Prodaj za 800.

Minimalno tolk bi dobil v SLO, gledam ebay.de, folk daje tud po 900 in več € za RTX3060Ti.

neo5468 ::

@scythe na telefonu boš bolj težko dubu. Preden odkleneš telefon, je že vse out of stock. Sem probal, pa je škoda časa.

Jaz sem za svojo 3080 pač bil za compom, sej bi tako ali tako nekaj delal gor, pa sem mel v ozadju discord prižgan. Najprej sem dobil po 2 dneh asus 3080 tuf oc za 870EUR, pa mi jo je amazon.fr skenslov iz neznanih razlogov, nato pa še račun benov za suspicious activity:)). Sem rabil 2 uri, da sem račun nazaj dobil. Po 5 dneh sem pa še eno 3080 ujel in sicer gigabyte gaming oc za 911EUR iz amazon.it. Dobil sem jo po 2 tednih. Tisti, ki hočejo te gpuje, jih lahko dobijo v roku 1 tedna 100%, če nimajo šihta čez dan. 3080 malo težje, 3070 pa pomoje v 1-2 dneh dobiš brez večjega truda. Če hočš pa brez dropov kupit, pol pa plačej jurja za 3070 pa 1500EUR za 3080 kot največji norc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neo5468 ()

DarwiN ::

3060 so že na voljo za prednaročila. Cene od 499€ do 99.999€. 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Tole bo šlo hitro, sem pričakoval da bo cena okrog 430-450€ za tele RTX3060

neo: ne moremo delamo 8-16.

Amdforce ::

scythe je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Tole bo šlo hitro, sem pričakoval da bo cena okrog 430-450€ za tele RTX3060

V slo ne posiljajo kolikor vidim?

Slo ni faktor na EU trgu.

scipascapa je izjavil:

https://www.caseking.de/en/gigabyte-gef...

Ne limat tega, potem noben nebo kupil RTX3070 za 1200€ xD

sej to me čudi, kakšni so oglasi no.

FlyingBee ::

A ni tudi 900eur preveč za 3070? Saj bo, saj bo..
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

FlyingBee je izjavil:

A ni tudi 900eur preveč za 3070? Saj bo, saj bo..

800€ + poštnina, to bi še šlo. :D

6151 ::

scipascapa je izjavil:

Prodaj za 800.

Nimam kakšne zamenjave, tako da raje ne
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

VIZIJA: Značilnost naših izdelkov bo vedno najvišja možna kvaliteta po konkurenčnih cenah in v okviru razpoložljivih sredstev posameznega kupca. Trgu bomo tudi v prihodnje nudili napredne rešitve s poudarkom na zmogljivosti in energijski učinkovitosti.

https://www.mlacom.si/asus-rog-strix-rt...

Seveda se zavedamo, da vedno obstaja prostor za izboljšave. Če si zaslužimo pohvalo ali grajo, nam le-to povejte ;) Radi bi popolnoma zadovoljili svoje kupce, zato bo naše načelo tudi v bodoče:

ČE MI NE BOMO POSKRBELI ZA VAS, KDO PA BO :) ?
New Sphincter Kvartet:

Naravnost ogabno.

Ampak saj nihče nikogar ne sili k nakupu, cene, ki jih oblikuje svobodni trg, so vedno pravilne! Vse ostalo je klic k komunistični revoluciji.

Skyman ::

Sicer take cene so tudi drugje,ko za ta denar dobis navadno STRIX

Za 3 jurcke mas danes avto,kdor ga še nima :P

Wrop ::

Saj je tudi 800+ € za eno 3070 in 1200+ € za 3080 za marsikoga sprejemljivo. Bo pa tudi 2800+ € za 3090. Če se vse proda, zakaj bi potem prodajali ceneje.

Kupec ima vse niti v rokah.

Žal mining daje občutek kot, da bo vse povrnjeno, za večino je to lažni občutek. Škoda, da je spet taka situacija.
New Sphincter Kvartet:

Wrop ::

Tudi to se zgodi. Če so cene previsoke, lahko kupec presedi in čaka, da mine. Potem pa lahko kupiš eno minig kartico za džabe ali pa tudi ne. 1060/1070 so se prodajale za kar precej poceni. Še ceneje bi bilo, če Nvidia ne bi dvignila cen genereciji 2000.
V vsakem primeru ima kupec vse niti v rokah. Malo problematično je, če stara kartica crkne, ampak obstajajo dokaj poceni rešitve. Sam bi raje ven vrgel 2700X in kupil en APU, če mi crkne 1060, kot da dam 800+ eur za eno x70 klaso.

V bistvu se da s primernim timingom zdaj nadgrajevati relativno poceni, če staro kartico prodaš na vrhuncu in "novo" kupiš od kriptorudarjev po padcu.

Problem je seveda v tem, da si vmes brez grafične - tako da je procesor z integrirano ali neka zasilna diskretna nuja.

Pa tudi ni rečeno, da se bodo kriptovalute obnašale tako kot ob koncu 2017. Če se bodo šle banke in podjetja zdaj FOMO po vziru Muska in na veliko vlagala v kripto, potem sam bog ve, kje je zgornja meja. In kaj bomo na koncu lahko za mesečno plačo kupili tisti, ki bomo še vedno na dinozavrskem fiatu. Pa ne mislim grafičnih kartic, ampak koliko jajc, mleka in kvasa boš dobil za 1000 EUR...

oo7 ::

Cene za Ampere še vedno niso padle ? Še vedno ni večjih zalog ?

Se manjse zaloge so. Minerji zdaj nabavljajo se palete prenosnikov z ampere gpuji ker je premalo diskretnih ...

Zgodovina sprememb…

In tudi napovedi, da se bo stanje izboljšalo ob koncu prvega četrtletja, so vzeli nazaj - težave so tako z dobavo posameznih surovin, delov, cena transporta je šla v nebo...

Se bo Nvidii in AMDju sploh splačalo zapravljati denar za optimizacije iger in gonilnike, če noben kupec grafične ne bo uporabljal za gaming?

Kolikor vidim po PCMR/NVIDIA subredditu ogromno folka v US dobi GPU z dosti manj napora kot evropejci. Verjetno dosti vec dostavljajo americanom kot nam.

Je pa seveda mogoce tudi to opazanje napihnjeno - reddit je echo chamber. Mi grejo ze na kurac strani in strani postov finally got my 3xxx in seveda slika gpuja pripopana kot da nikjer drugje ne mores slike videti.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Bwaze6 je izjavil:

V bistvu se da s primernim timingom zdaj nadgrajevati relativno poceni, če staro kartico prodaš na vrhuncu in "novo" kupiš od kriptorudarjev po padcu.

Problem je seveda v tem, da si vmes brez grafične - tako da je procesor z integrirano ali neka zasilna diskretna nuja.

Pa tudi ni rečeno, da se bodo kriptovalute obnašale tako kot ob koncu 2017. Če se bodo šle banke in podjetja zdaj FOMO po vziru Muska in na veliko vlagala v kripto, potem sam bog ve, kje je zgornja meja. In kaj bomo na koncu lahko za mesečno plačo kupili tisti, ki bomo še vedno na dinozavrskem fiatu. Pa ne mislim grafičnih kartic, ampak koliko jajc, mleka in kvasa boš dobil za 1000 EUR...

Kdo vam brani da ne grete v prihodnost Crypta namesto dinozaverskega FIATa
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

LeQuack ::

A v tej temi ste sami kriptominerji al kaj?
Quack !

Machete ::

Jaz sem ozdravljen miner. Od zadnjega majnanja je že 2 leti 4 mesece in 12 dni.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

oo7 ::

3 mesece nazaj pa GeForce RTX 3070 Out Now, Starting At $499 - https://www.nvidia.com/en-us/geforce/ne...

aerie ::

FlyingBee je izjavil:

VIZIJA: Značilnost naših izdelkov bo vedno najvišja možna kvaliteta po konkurenčnih cenah in v okviru razpoložljivih sredstev posameznega kupca. Trgu bomo tudi v prihodnje nudili napredne rešitve s poudarkom na zmogljivosti in energijski učinkovitosti.

https://www.mlacom.si/asus-rog-strix-rt...

Seveda se zavedamo, da vedno obstaja prostor za izboljšave. Če si zaslužimo pohvalo ali grajo, nam le-to povejte ;) Radi bi popolnoma zadovoljili svoje kupce, zato bo naše načelo tudi v bodoče:

ČE MI NE BOMO POSKRBELI ZA VAS, KDO PA BO :) ?

Pa je šla ;)

Mato989 je izjavil:

Kdo vam brani da ne grete v prihodnost Crypta namesto dinozaverskega FIATa

A prodaš ugodno? Prideš tudi na dom demonstrirat?

Mater so kriptokreteni vztrajni. Trenutno je zaradi njih popolnoma sesut PC gaming - to je seveda žrtev, ki so jo v imenu vseh pripravljeni dati. In potem še upajo hodit naokrog in promovirat zadevo?

Pojdi kar nazaj v svoj echochamber.

Kot je nekdo že omenil, da se zaradi te manije proda manj ostalega: manj procesorjev, manj ramov itd.......ker marsikdo ne gre v nakup zaradi tega.

Doesn't matter - pejd v kripto in bodo na kup leteli lamboti, ne se ukvarjat z igricami in kalkulatorčki...

/s

hamez66 ::

Tudi manj se proizvede, pa Apple je zakupil veliko proizvodnih obratov, pa proizvajalci avtomobilov bi radi svoje čipke, tako da je zdaj kar nekaj faktorjev, ki so na kupu, niso samo minerji. Če ne bi bilo korone, bi bilo na trgu precej več produktov.

Drugače pa brez skrbi, tale igra nakupovanja grafičnih za rudarjenje je omejena. Če ETH sprejme spremembe protokola, rudarji ne bodo dobivali več dodatnih nagrad. Trenutno rudarji prirudarijo okoli 3.5-4 eth na blok (ne vem točne cifre povprečja), po spremembi pa bi dobivali okoli 2 eth na blok. Ko pride ven ETH 2.0, bo pa rudarjenje tako ali tako propadlo.

Če bodo šle pa cene ethja gor, bo pa še slabše za trg. Če bodo nagrade 2 eth in cena ethja 3500, bo podobna situacija, kot je sedaj. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()
««
120 / 222
»»