» »

Starejši prenosnik in ssd disk?

Starejši prenosnik in ssd disk?

zan126 ::

Lep pozdrav,

doma imam starejši prenosnik,ki ga uporabljam v garaži.
Ima že dvojedrni procesor Intel 2,0Ghz,za priklop diska pa še stari IDE priklop.Rad bi ga malo pohitril,vanj sem dal max.4Gb rama.
Doma imam ssd disk 64Gb,pa bi ga vstavil notri namesto starega navadnega ide diska,s pomočjo tega adapterja.

Ali bi zadevo kaj veliko pohitril ali bi kljub SSD disku delovala zaradi IDE vodila enako kot prej?

Hvala za pomoč in nasvete

DeeCoy ::

kontroler je bottleneck žal.. + dimenzijsko ni nujno da bi to šlo.. vrži v smeti, ker je disk vreden več kot cel laptop.

hojnikb ::

ce imas core2 potem bi ziher mogu met ze sata
#brezpodpisa

PunkDude ::

Maš pa tudi IDE SSD diske, so preverjeno hitrejši ampak se ti ne splača.

tony1 ::

IDE SSD diske enih levih firm so včasih delali kitajci, ne vem če jih še.

Za nekaj dolarčkov se adapter že splača, ampak ni jasno, če boš imel dovolj prostora v zanj v laptopu.

Včasih smo to reševali s pretvornikom iz 44 pin IDe na miniSata disk (vendar so ti izumrli in jih ni več), danes pa se to dela s pretvornikom v M.2. To je tehnično najboljša rešitev, ki bo zagotovo pasala v laptop tudi po fizični velikosti.

Ne pričakuj pa native hitrosti M.2 diska, se bo pa zagotovo poznalo. Sam sem na podobnem IDE laptopu ako iz CDja zinštaliral XPje v dobrih 40 minutah. Po občutku je z navadnim diskom trajalo vsaj dvakrat dlje...

sese12 ::

Če ne rabiš CD ROM probaj s tem
https://www.ebay.de/itm/zweite-HDD-Fest...

tony1 ::

Če ima laptop IDE HDD, je verjetno, da tudi cd pogon ni SATA...

Invictus ::

Raje kupi en rabljen Thinkpad, ki so okoli 200 EUR.

Tisto staro škatlo pa vrzi stran...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PunkDude ::

tony1 je izjavil:

IDE SSD diske enih levih firm so včasih delali kitajci, ne vem če jih še.

Za nekaj dolarčkov se adapter že splača, ampak ni jasno, če boš imel dovolj prostora v zanj v laptopu.

Včasih smo to reševali s pretvornikom iz 44 pin IDe na miniSata disk (vendar so ti izumrli in jih ni več), danes pa se to dela s pretvornikom v M.2. To je tehnično najboljša rešitev, ki bo zagotovo pasala v laptop tudi po fizični velikosti.

Ne pričakuj pa native hitrosti M.2 diska, se bo pa zagotovo poznalo. Sam sem na podobnem IDE laptopu ako iz CDja zinštaliral XPje v dobrih 40 minutah. Po občutku je z navadnim diskom trajalo vsaj dvakrat dlje...

Jaz sem nabavil Transcend.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD disk za prenosnik

Oddelek: Strojna oprema
424555 (3666) Unknown_001
»

IDE - SSD

Oddelek: Kaj kupiti
141253 (983) SimplTech